CF kortin (IDE) osiointi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » CF kortin (IDE) osiointi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Keskiviikkona, 1. maaliskuuta, 2017 - klo 8.12:   
Onkohan mahdollista Amigalla (tai WINUae) tehdä lisäosioita CF-kortille (32Gb) josta osa on osioitu, formatoitu ja käytössä?
Itselläni on levykuva "poltettu" CF kortille joka käyttää vain 8Gb ja kortin loppuosa on käyttämättä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 1. maaliskuuta, 2017 - klo 19.17:   
Kyllä niitä osoita voi lisäillä, kunhan ei muuta aiempien kokoa tai paikkaa, vaan tekee tyhjälle alueelle.

Noin ison kanssa vaan täytyy sitten olla isojen levyjen tuki varmasti käytössä, eli tarpeeksi uusi scsi.device ja sitten joku isojen levyjen päälle ymmärtävä tiedostojärjestelmä (SFS, PFS3...).

Viimeistään osioiden luonnin jälkeen (ennen varsinaista käyttöä ja tiedostojen kopiointia) kannattaa tarkastaa yhteensopivuus esimerkiksi Check4GB-ohjelmalla.

 

Jani Mäkelä
Käyttäjätunnus: makeljan

Rekisteröity: 2-2017
Perjantaina, 17. maaliskuuta, 2017 - klo 15.01:   
Miten tuon tiedostojärjestelmän voi vaihtaa? Jos osion levyn vaikka os3.9 rescue levyn avulla niin miten tuo tapahtuu kohta kohdalta?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 18. maaliskuuta, 2017 - klo 11.22:   
Tiedostojärjestelmän voi vaihtaa HDToolboxilla. Joka osiolla voi olla eri tiedostojärjestelmänsä, joten vanhoihin osioihin ei tarvitse koskea (datat menettää, jos menee vaihtamaan).

Kannattaa lukea kunkin tiedostojärjestelmän mukana tulevat ohjeet kunkin erityispiirteistä, mutta periaatteessa homma menee niin, että tiedostojärjestelmä tallennetaan kovalevyn RDB:lle tietyn nimiseksi (tietty tunniste/identifier) ja sitten se otetaan käyttöön halutuille osioille kyseistä tunnistetta käyttäen. Blocksize kannattaa aloittelijan pitää 512:ssa ja buffereita kannattaa lisätä vakiosta jonkin verran (sanoisin että vähintään 128).

Kun on CF-kortti sisäisessä IDE:ssä, niin max transfer -arvoksi on syytä laittaa 0x1FE00. Sitä ei mainita tiedostojärjestelmien ohjeissa.

Tarkempia ohjeita eri HDToolboxin versioille löytynee Googlella, mutta ehkä tuosta mun kirjoittamasta ohjeesta MorphOS:llekin näkee vähän ideaa perusperiaatteista, vaikka käyttääkin eri osiointisoftaa: http://library.morph.zone/Preparing_an_Amiga_Hard_Drive

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 18. maaliskuuta, 2017 - klo 11.26:   
Ja osioinnin jälkeen uudet osiot pitää tietysti formatoida erikseen, isojen osioiden ja varsinkin CF-kortin kanssa on syytä tehdä vain quick-format eikä täydellistä formatointia.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: