Amiga 4000:n näppäimistön korjaaminen

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » Amiga 4000:n näppäimistön korjaaminen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Niko
Käyttäjätunnus: patanegra

Rekisteröity: 4-2014
Torstaina, 2. helmikuuta, 2017 - klo 15.44:   
Tervehdys.

Minulla on Amiga 4000 kone, jossa tollainen saksalaisella näppäinkartalla oleva näppis. T ja V kirjaimet toimivat huonosti, pitää painaa voimien takaa ja hieroa ennenkuin kirjain tulee ruudulle. Onko kokemusta onko helppo asia korjata vai pitäisikö metsästää uutta näppäimistöä?

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 2. helmikuuta, 2017 - klo 18.38:   
Suosittelen toki kokeilemaan näpäimistön puhdistusta ennen uuden hommaamista.

Netti on pullollaan parempia ja huonompia vinkkejä, joista en voi sanoa muuta kuin puhdista esim. ipa:lla, älä koske paljain käsin kontakteihin. Ainakaan jos omistaa hikiset tahmatassut kuten minä.

Ihmetellessäni asiaa löytyi mielestäni ihan kokeilemisen arvoinen tapa elvyttää näppäimiä: http://www.qdev.de/?location=electronics/keyboardrepair

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 2. helmikuuta, 2017 - klo 21.57:   
@Niko

Jos tuo näppis on sellainen kuin omani eli siinä on näppäinhattujen alla kontaktikumit, niin paras ikinä saamani huoltovinkki on ollut (kevyen alkoholipuhdistuksen jälkeen) hangata noita kumeja paperia vasten! (Tuossa kannattaa käyttää laserpaperia karkeampaa ja jäykempää tavaraa, esim. jotain piirustuspaperia). Tuon operaation jälkeen oma 20-vuotias näppikseni on toiminut kuin uusi!

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2017 - klo 8.56:   
Edellisiin hyviin vinkkeihin lisäisin vielä, että melkein kaikissa näppäimistöissä kontaktikumin voi vielä huollon jälkeenkin varmuuden vuoksi vaihtaa jonnekin vähemmän käytettyyn paikkaan kuten vaikka numeerisen näppäimistön sulkumerkkeihin jolloin näistä harvemmin käytetyistä näppäimistä tulee tilalle vähemmällä käytöllä ollut kontaktikumi. Amigoissa voi osia vaihtaa usein ihan eri kahden eri näppäimistönkin kesken.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2017 - klo 9.48:   
@Hanzu
Jos lähtee tekemään vaihtoja harvemmin ja useammin käytettyjen näppäinten välillä, kannattaa ottaa näppäinhatut irti ja vaihtaa koko 'koneisto' eikä vain kumeja! Paitsi että se on siten helpompaa ja turvallisempaa, nuo muoviset jousto-osat joissa kumit ovat kiinni ovat ne jotka eniten 'kuluvat' (=kuoleentuvat) käyttöasteen mukaan... Sen sijaan pelkissä kumeissa en ole havainnut eroa, eli paperikarhennuksen jälkeen kaikissa on kontakti toiminut moitteetta.

Kontaktikalvon kontaktipisteet kannattaa tietysti puhdistaa samalla avauksella, mutta tuolla puolella ei pidä käyttää fyysistä voimaa eikä hankausta, esim. pumpulipuikko ja alkoholi riittää.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 3. helmikuuta, 2017 - klo 10.56:   
Tarkoitin "kontaktikumilla" juuri niitä mustia jalaksia mitä lie sitten ovat nimeltään ja materiaaliltaan enkä niitä joissain näppäimistöissä jousen tilalla olevia "joustokumeja". Niitä jotka yhdistävät signaalin. Joustokumien tai jousien vaihtamista en ole ainakaan itse tarvinnut koskaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: