Prisma Megamix Music Card

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2016 » Prisma Megamix Music Card « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2016 - klo 10.07:   
Näyttäisi olevan noita nyt vihdoin saatavilla. Pistin itselleni yhden tilaukseen. Saa nähdä onko niistä mihinkään.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2016 - klo 10.16:   
Hyvä kerro sitten.

Mulla loppu into tuohon siinä vaiheessa kun titteliksi varmistui Music Card eikä Audio Card.

Mutta jos tuolle ilmenee (softa tuen kautta) jotain muutakin käyttöä kuin musiikin soitto ja Paulan läpivienti, niin voin harkita uudestaan.

Kumpaankos koneeseen meinaat pistää A4000 vai A1200?

http://wiki.amiga.org/index.php?title=Prisma

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2016 - klo 11.47:   
Ajattelin A1200:sta nyt ensisijaisesti. Mikäli se toimii, niin toki voisi sitä testata muilla clock-portillisilla konella myös (A600/A500). A4000:ssa on jo Delfina lite joten se ei moista tarvitse.

Kiitoksia linkistä.

 

Haggis
Käyttäjätunnus: haggis

Rekisteröity: 10-2010
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2016 - klo 17.55:   
Dan Wood kokeili korttia.
https://www.youtube.com/watch?v=gurN0TOmD7Q&t=966s

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 29. marraskuuta, 2016 - klo 18.22:   
Ja Modern Vintage Gamer:

https://youtu.be/l4urAnz705M

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 19. joulukuuta, 2016 - klo 2.41:   
Tuli kortti perjantaina. Nyt vasta ehdin sitä testaamaan. Testi kone oli ACA030:lla varustettu A1200:nen ja laite oli liitetty kelloporttiin.

Mukana tuli disketti, kortti ja paperi missä oli jokunen varoituksen sana ja kelloportti käyttäjille käytännössä kehoitettiin menemään Hanzun pistämään linkkiin. No oli siinä maininta kuinka päin se kaapeli pitää pistää korttiin kiinni. Kelloporttikaapelin joutui tilaamaan erikseen.

Asennus levykkeeltä oli yksinkertainen. Tässä siis asennetaan PrismaPlay, Prisma.library ja MHI-ajurit.

Ensin testasin PrismaPlay:llä flac.eja, ogg:eja ja mp3:sia. Se on ihan CLI komento joka aukaisee filerequesterin mikääli komentoriviltä ei ole annettu soitettavaa tiedostoa. PElitti oikeinkin hyviin, mutta jokaisen tiedoston alussa kuuluu pieni pöräys. Varmaankin tässä bufferoidaan kamaa ja kortin ulostulo on päällä. Tätä alun pikkuista pörinää kokeilemani tiedostot soivat hienosti.

Sitten testasin MHI:lla. Tarkemmin MHIPlay CLI-komennolla, joka löytyy koodeineen Aminet:tin mhi_dev.lha paketista. AmigaAMP:ia en sen vaatimuksista johtuen jaksanut alkaa testailemaan. Tämä toimi ihan yhtä hyvin ja MHI:llä pystyi myös mp3:sien lisäksi soittaamaan flac:it ja ogg:it.

Purin paketeita RAM:iin musiikin soidessa, eikä se haitannut mitenkään.

Pikkuisen ne tiedostojen alkupörinät ärsyttää, ei se siin ihan niin paha ole miltä saattaa kuullostaa. Muuten oikeinkin toimiva kortti.

Läpivientiä en vielä ehtinyt testaamaan.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 0.46:   
Huomasin että backplanen kahdesta ulostulosta keskimmäinen ei pöristele pahemmin. Samalla huomasin että ulostulo joka pörähti kummallisesti pörisee ikävästi kun koneen virtalähde on pois päältä, mutta se toinen ei pidä mitään ääntä.

Tuli testattua koneen oman audion läpivienti, joka myös toimii kohtalaisesti. Miten lienee toteutettu, mutta tämmöinene puurokorva kuin itse olen ei eroa alkuperäiseen huomaa.

Sain kortin kertaalleen jumiin käynnistäessäni kipaletta PrismaPlayllä uudelleen ja uudelleen ja siinä sivussa vaihdoin lennossa kaiuttimien paikkoja. Kaiuttimet olivat PC:n pilipali-aktiivikakiuttimet, jotka oli pois päältä liitettäsessä. Jouduin reboottaamaan koneen jotta kortti alkaisi toimia.

Pörinät on siis poissa ja mies melkotyytyväinen. Kortin wiki sivulla on maininta että ulostuloon pitäisi käyttää reunimmaista liitintää, mikä siis ei minun kohdalla oikein toimi.

Seuraavaksi liitän kortin pää-a1200:seen jossa on AmigaOS3.9, jotta pääsen testaamaan sitä AmigaAMP:ia. Delfinalla olen kuunnellut aiemmin MP3:sia. Se toimii, mutta ei ole kaikkein vakain viritys. Toki Delfina on paljon muutakin kuin purkukortti.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 3.39:   
Toimii tuo ainakin uusimman AmigaAmp:in kanssa jotenkuten. Eka pitää valita sopiva MHI kirjasto, ogg:t ja aflacit pitää lisätä prefseistä tiedosto päätteiksi listaan mukaan. Vielä viimeiseksi pistin bufferit isoiksi mutta en koko tiedostoiksi.

Hieman kehnohko kuva, mutta eiköhän siitä idean saa: http://koti.kapsi.fi/~jvaltane/amiga/amigaamp-flac.jpg

En ole itse koskaan ollut suuri AmigaAmp fani. MP3:sien kanssa se toimii melko hienosti ja jouhevasti. Ogg:n ja flac:n metatietojen hakeminen inan kestää. Testailin tosiaan eri kokoisia buffereita ja mitä isompi sen parempi. Liian pienillä alkoi musiikki pätkiä, kone jumiin ja koko koneen joutui jälleen resetoida.

Tosin taas sain koneen jumiin myös toisella tapaa. Tiedosto luettiin loppuun ja soitin kone kyykähti. Muistaisin MHIPlayn joskus kertoneen samaalla tiedostolla, että odotetaan playback:n lopetusta eikä se sitä koskaan lopettanut. Tämä oli siis jälleen yksittäinen tiedosto.

Tuntuu toimivan ainakin yhtä hyvin kuin Delfina Lite.

Pitää katsoa onko tuohon jotain päivityksiä. Ainakin jotkut levykkeellä olevat ajurit olivat elokuulta. Muita en ole siis vielä kokeillut.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 8.24:   
Saakohan sitä toimimaan AMPlifierin kanssa? Itse ainakin olen pitänyt siitä huomattavasti enemmän kuin AmigaAMP:sta, mutta nyt en yhtäkkiä muista, että miten se ajuripuoli hw-dekooderien kanssa meni. Delfinalla olen joka tapauksessa sillä soitellut, mutta menikö siihen suoraan MHI-ajuri vai pitikö välissä olla wrapperi? Ja käykö tuon Prisman ajuri sitten suoraan tai mitenkään?

Kumma jos pätkimisongelmaa on.. eipä Delfinaa juurikaan saanut pätkimään bufferin takia. Vai voisko peräti prioriteetit vaikuttaa? Ainakin Paulan kautta soiteltaessa helpotti huomattavasti kun lisäsi soitto-ohjelman prioritettiä, mutta toisaalta luulis, ettei hw-dekooderilla niinkään tarvisi sitäkään...

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 17.07:   
Pitääkin katsoa mitä tuo AMPlifier vaatii. Olen käyttänyt ainostaan Delitrackeria niin pitkään, että en muistakaan minkälainen Amplifier on. AmigaAMP ei todellakaan ole paras soitin 68k värkkiin.

Varmaankin bufferit tuossa AmigaAmp:n tapauksessa on paljonko se lukee biisiä puskuriin ennen decooderille lähetämistä.

Mp3:lla en siis edes paljoa vielä testannut, mutta esim. flac:n kanssa piti olla tarpeeksi suuri. Varmaaksin siis pitää lähettää flac:n tapauksessa inan enemmän dataa kerralla decooderille jotta homma toimii. Ongelmia tuli kun lisäsi biisin listaalle sillävälin kun toinen soi.

kortin ostin itseasisssa koodausta varten. Mulla on ollut jo pitkään puolivalmis MHI-plugin Delitracker2:seen tekeillä. Asetukset ja biisin vaihto on vielä vaiheessa. Ymmärtääkseni samat pluginit pitäisi toimia Eagleplayerissä myös. A4000:nen jossa on ollut Delfina kiinni on sen verran epävakaa että en ole jaksanut jatkaa ko. hommaa.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 17.29:   
Tuolta lösin vastauksen: http://www.amigazone.fi/saku/45/testit/delfinamp3.html

Eli ei ainakaan vielä ole mahdollista Amplifieriä käyttää. Tarvitsee esim. delfinalla delfinampeg.device:n. Jollaista ei kaiketi ainakaan vielä löydy.

Sitten nykyinen toteutus rajaisi Amplifierin kohdalla sen ainoastaan MP3:siin.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 20. joulukuuta, 2016 - klo 18.46:   
Ah joo, se oli niin päin, että Delfinan tapauksessa tarvi sen wrapperin AmigaAMP:lle (joka käyttää uudempaa MHI-standardia), mutta AMPlifierilla toimi suoraan (C=:n mpeg.device-yhteensopiva).

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 22. joulukuuta, 2016 - klo 17.22:   
Lueskelin vihdoin PrismaPlay:n guidea ja lupasivat siellä MP3-soiton toimivan sillä soittaessa jopa 7Mhz:n 68000 koneella. Liekö sitten testattu Zorro-väylässä A2000:lla. Muut formaatit tarvivat hieman tehokkaamman koneen. Guide:ssa oli myös näppäriä esimerkkejä kuinka komentoriviltä saa helposti m3u-soittolistan aikaan.

PrismaPlay on siis laitteen mukana tullut oma komentoriviltä ajettava soitin joka käyttää suoraan prisma.library:ä jota myös MHI toteutus käyttää. PrismaPlay:llä on mahdollista soittaa komentoriviltä yksittäisiä tiedostoja tai soittolistoja. Volumet, balancet ja muut saa sillä myös asetettua.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: