A1000 lisämuistin korjaus

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2016 » A1000 lisämuistin korjaus « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 19. kesäkuuta, 2016 - klo 21.18:   
http://amiga.resource.cx/exp/a8mb1000
https://saku.amigaaa.com/flux/a1000_9.jpg
https://saku.amigaaa.com/flux/a1000_10.jpg

Sain A1000 lisämuistin, josta oli emolevyn cpu-kantaan meneviä jalkoja katkennut. Muutama katkesi suoristuksessa lisää. Jotakin kovaa metallia, koska pienenkin vinouden korjaus aiheuttaa katkeamisen. Vastuksista saatava varajalka on turhan pehmeää ja elkon liian paksu, jolloin löysentää emolevyn kantaa tarpeettomasti.

Päädyin ottamaan varajalkoja ic-kannasta. Katkennut jalka leikkureilla juuresta poikki ja sopivan mittainen tilalle. Kaikkiaan 8 kappaletta korjattuja jalkoja.

Asennuskorpulta löytyy tarvittava addmem-komento, koska lisämuisti ei ole autoconffautuva. Ohjekirjan mukaan olisi hankala toteuttaa "To perform an autoconfiguration directly at the CPU wouldn’t be possible without considerable expense." Asennuskorpulla on lisäksi kickstart korpun 1.2 ja 1.3 versioille soveltuva patchi, jolla saa tehtyä saman kuin autoconffi.

Memorytestin mukaan lisämuisti toimii moitteetta, joten muistipiirien vaihtotarvetta ei ole. CPU:ssa oleva valkoinen teippi suojaa ettei jalka kosketa korppuaseman peltiin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: