Amiga ja Dna welho kaapelimodeemi

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2016 » Amiga ja Dna welho kaapelimodeemi « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Niko
Käyttäjätunnus: patanegra

Rekisteröity: 4-2014
Lauantaina, 14. toukokuuta, 2016 - klo 16.48:   
Koneena A4000 x-surf verkkokortilla ja otsikossa mainittu Dna welho kaapelilaajakaista. MiamiDx:n kautta kun laittaa online niin eka tulee ikkuna finding IP-addresses se menee ohi ja sitten tulee ikkuna Finding host-name jonka jälkeen tulee seuraava herja:

Your IP address could not be resolved, so Miami Deluxe has to fall back to your IP address as your host name. Either your Internet Service Provider does not support reverse mapping of the SLIP/PPP port, or there is a problem with the DNS serve.

Tuon jälkeen kun painaa cancel mikä on ainoa vaihtoehto niin MiamiDx jää online tilaan ja netti kyllä toimii. Sinänsä olisi kiva päästä tuosta herjauksesta eroon. Aikanaan kaikki toimi ilman mitään herjoja, mutta yhtäkkiä ilmaantui tällainen toiminta jokunen vuosi sitten. Olisiko kellään arvailuja mistä johtuu. Amigaos 3.9:n mukana tulleella Genesiksellä en ole toimivaa laajakaistayhteyttä saanut koskaan aikaiseksi.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. toukokuuta, 2016 - klo 18.36:   
Genesiksessä ei ole toimivaa DHCP clienttiä, joten sen kanssa pitää aina käyttää kiinteää IP osoitetta. Itse olen aina käytellyt sitä, pidän sitä luotettavimpana TCP/IP stäkkinä.

DHCP tuntuu aina olevan ongelma ja en sen kanssa ole jaksanut painia, vaan aina käyttänyt kiinteää osoitetta. Lähes kaikki nykyiset kotireittittimet tekevät oman privaatti verkon, josta on helppo poimia IP koneelle.

Roadshowtakin kokeilin ja siinäkin oli ongelmia DHCP:n kanssa joten päädyin takaisin Genesiksen käyttäjäksi, siinä sentään GUI. DHCP ei toimi luotettavasti edes OS4 koneessani.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 14. toukokuuta, 2016 - klo 18.41:   
Sama Miamin virheilmoitus tulee nykyisin myös reititin/mokkula-yhdistelmällä, sillä erotuksella että netti ei myöskään enää toimi.

Roadshowsta näyttää olevan 68xxx-versio, ja myös demoversio aikarajoituksella. En ole vielä ehtinyt asentaa ja testata...

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 14. toukokuuta, 2016 - klo 18.53:   
@Ibe U
Roadshow/OS4: Liittyykö ongelmasi osoitteisiin? Jos liittyy, oletko koettanut syöttää operaattorisi käyttämien DNS-palvelimien IP-osoitteet käsin? Laitoin ne suoraan routerin asetuksiin, mutta Roadshowssakin sen voi tehdä. Tuota ennen www-osoitteet oli hukassa melkein joka toisella käynistyksellä...

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. toukokuuta, 2016 - klo 20.09:   
Ihan tarkkaa muistikuvaa ei ole miten ongelma ilmeni. Sinänsä sama, koska kiinteällä IP osoitteella on myös hyvät puolensa. Lisäksi kone käynnistyy nopeammin.

Tällä hetkellä on ikävä ongelma joka koskee kaikkia Amigoita. Jostain syystä nyt käytössä olevan Huawein 4g reitittimen kanssa amigat ovat verkossa 100% näkymättömiä, niihin ei pääse käsiksi millään. Edes Radminin IP scanneri ei niitä näe. Ongelma on varmasti reitittimessä, aikaisemmalla telewellillä aexplorer, netmount yms. komennot toimivat.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: