Gravis MouseStick huolto

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2015 » Gravis MouseStick huolto « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 23. huhtikuuta, 2015 - klo 3.35:   
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis1.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis2.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis3.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis4.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis5.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis6.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/gravis7.jpg

Tuli huollettavaksi Gravis MouseStick. Käyttämättömän näköinen, mutta vain napit toimivat. Aloitin tutkimalla ohjainpurkkia. Sisältä löytyi standardi 1-rivinen lcd-moduuli. Akkua/paristoa ei ole, joten on huoleton. Mainitaan manuaalissakin "Although there are no batteries in your gmpu, it does have the ability to save a user selected default startup setting and 3 additional custom setups".

Koska ohjainpurkki oli ehjän näköinen, vian täytyi olla tikkuosassa. Yllätykseksi ei olekaan potikoilla toteutettu, kuten pc:n vastaava, vaan optohaarukoilla. Haarukoiden jälkeen tikussa on vain 74HC14 invertoiva schmitt trigger, jolla moninaiset arvot muutetaan 0V tai 5V hystereesin kera.

Testasin optohaarukoita tyhjillään ja paperi välissä, jolloin triggerit toimivat moitteetta. Haarukassa on kaksi läpinäkyvää muovikalvoa. Toinen pysyy paikallaan ja toinen liikkuu. Valoa vasten tutkimalla toiminta perustunee moire-ilmiöön. Ilmeisesti ajan hammas on tummentanut kalvoja ja jännite on triggerin liipaisurajojen ulkopuolella. Korjaus onnistui säätämällä trimmereillä ledeille sopiva kirkkaus, että schmitt triggerit toimivat suunnitellusti.

Vehje on hiirun korvikkeena varsin mielenkiintoinen. Hiirimoodissa huomaa, että on auto centering suunniteltu ntsc tarkkuuksille. Pal-tiloissa, joissa on suurempi pystytarkkuus, pääsee silti käsiksi kaikkiin paikkoihin. Vectoring ja combination moodeissa ei pal haittaa.

Tikkuna analoginen on digitaalisena tunnoton.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: