PPaint 7.1c ladattivissa AMIStoresta

Saku-foorumi » Classic Amiga » Yleinen keskustelu » Viestit 2015 » PPaint 7.1c ladattivissa AMIStoresta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2014 - klo 19.56:   

PPaint 7.1c for AmigaOS 3.x (download)


quote:

A-EON Technology acquires Personal Paint

Paint, image processing, animation and 24-bit printing

Cardiff, November 27th 2014

A-EON Technology is pleased to announce that it has taken over the development of Personal Paint from Cloanto. The two companies had already started to cooperate in 2014 which resulted in the release of Personal Paint 7.2 and 7.3 These are the first new versions for several years, with the latest version available now on AMIStore for both AmigaOS 4.1 and AmigaOS 3.x.

As part of the agreement A-EON will exclusively develop and own all future AmigaOS versions of Personal Paint (including possible MorphOS and AROS ports). Additionally, A-EON and Cloanto will share joint ownership of Classic Amiga versions up to version 7.2, while Cloanto may continue to work on future non-Amiga versions.

Matthew Leaman, A-EON Managing Director, said, "A-EON Technology is proud to conclude this agreement with Cloanto. Personal Paint always had a strong following with Classic Amiga users and we are excited to drive it's future." Trevor Dickinson, A-EON’s co-founder added, "I've been an avid user of Personal Paint for many years. It became the leading easy-to-use Amiga program for bitmapped graphics and animation and was one of the first to support AGA and RTG graphics. These advanced features allowed Personal Paint to replace Deluxe Paint in Commodore's Amiga computer software bundles."

Personal Paint was the first commercial Amiga graphics program to break the 2Mb chip RAM barrier and to support PowerPC CPUs. However, it also included numerous other unique features which made it a favourite with many Classic Amiga owners. These included: professional colour reduction and merge, multiple brushes, filters, animation, file format plugins and stereograms together with PostScript and 24-bit printing. The constant reinvention of the possible applications of animated GIFs (also thanks to the expiration of related patents) helped drive continued demand for Personal Paint's exceptional support for palette based modes and optimised GIF code.

Cloanto's Michael C. Battilana commented on the transfer, "I am delighted to see future Amiga Personal Paint development efforts in the hands of an extremely motivated and talented team. I would also like to pay special thanks to Trevor. Without his generous commitment, the Amiga community wouldn't be as alive and kicking as it still is today."


A-EON Technology Acquires Personal Paint (EAB)
A-EON Technology Acquires Personal Paint (Amiga.org)

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2014 - klo 21.26:   
ShK: ei muuta sanoa kuin AmigaOS4.1 itsellä se PP7.3 on sille kaupallisesti käytettävissä sitten. Tämmöiselläkin tekee jotain jota ei voi mutta pistää silti harmittamaan. Joten luultavasti itse jatkan vanhan kanssa.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2014 - klo 23.08:   
En ole tuota PPaint 7.1c vielä testannut, en tiedä vaatiiko jonkun avaimen. Hankkimani Amiga Forever levy on vielä katsomatta läpi. Siellä taisi olla myös joku PPaint versio mukana.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 29. marraskuuta, 2014 - klo 23.13:   
amigakit.com wrote:

quote:

Just got off the telephone to the developer and we have a new minor release completed already (7.31) based on feedback from Classic users so we will now test it and get it released shortly if it passes the tests.

@voyager
Judge by results:

PPaint 7.1 source code modernised DONE!
PPaint 7.2 developed DONE!
PPaint 7.3 developed DONE!
PPaint 7.31 (In Progress)

We are now in the process of moving to 7.5 and then onwards.

http://eab.abime.net/showpost.php?p=989073&postcount=79




 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2014 - klo 5.58:   
ShK: ei kait mutta lisensiä latauksen yhteydessä luin non commercial use only. jja 7.2 tulee Amiga Foreverin mukana.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2014 - klo 11.08:   
Siis tuo PPaint 7.1c on ihan se sama versio, joka on ollut Aminetissä yli kymmenen vuotta (vai oliks se jo 17 vuotta jonkun mukaan).

A-EON ja Cloanto poistatti sen Aminetistä muutama päivä sitten ja sai sillä aikaiseksi aikamoisen närkästyksen käyttäjien keskuudessa. He lupailivat, että se tulee takaisin jakoon heidän servereiltään, mutta aluksi vaikutti siltä, että vain Amistore-ohjelmiston kautta. Veikkaisin, että yleisen paineen takia pistivät sen webbiin nyt sittenkin. On muuten todella hitaalla serverillä tai rajoitettu jostain syystä... tulee ihan modeemiajat mieleen. Toivottavasti pistävät Aminettiin jonkun tiedotteen, että sieltä löytämään tottuneet löytäisivät sen jatkossakin.

Uusimman Amiga Foreverin plus-editionin (tai paremman) mukana tulee tosiaan 7.2, mutta sitä ei saa päivitettyä 7.3:een tai uudempiin. 7.3:n saa vain sillä Amistore-ohjelmistolla, joka on tällä hetkellä saatavilla vain OS4:lle, vaikka itse ohjelmasta onkin myös 68k-versio.

Amiga + C64 Foreverin saa muuten maanantaihin asti cybermonday-tarjouksella kympillä:
http://www.amigaforever.com/special/cybermonday-e/

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2014 - klo 12.17:   
Tuolta valuu nopsempaan se sama PPaint 7.1c:
http://dl.cloanto.com/pub/amiga/PPaint.lha

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2014 - klo 19.09:   
Nyt sen 68k 7.3:n saa sitten ostettua webistäkin ilman Amistore-softaa: http://www.ppaint.com/

15 plus risat puntaa. Olisi mielenkiintoista kuulla toimiiko se enää MorphOS:lla... itse kun käyttelisin pääasiassa sillä, niin en tiedä viitsinkö testaamisen takia maksaa heti :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 30. marraskuuta, 2014 - klo 19.46:   
Voishan tuon tuen vuoksi hankkia, jos se 7.5 joskus sitten valmiiksi tulisi.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 15.36:   
Henkilökohtaisesti kuulun niihin, joka pitää huolestuttavana A-EON:in aloittamaa trendiä poistattaa ohjelmia Aminetistä kun ne siirtyvät AMIStoreen. PersonalPaint mukaanlukien näin on käynyt nyt jo tusinalle ohjelmalle.

Ajattelen asiaa puhtaasti jatkuvuuden näkökulmasta. Aminet on aikaa kestänyt arkisto, joka on erittäin arvokas pala Amigan historiaa. Vaarallinen ennakkotapaus lähteä repimään sitä auki pelkästään uuden ja jatkuuvudeltaan hyvin epävarman kaupallisen hankkeen vuoksi. PPaint on toki ladattavana ilmaiseksi "jostain", mutta ennen se oli ladattavana hajautetusta, kestäväksi osoitetusta arkistokokoelmasta. Suuri ero jatkuvuuden kannalta.

Minusta paras kokonaispalvelus olisi ollut jättää Aminet koskematta - ja keskittyä tuomaan uusia versioita markkinoille kaupallisesti. Mutta kun asiassa tarkastelee myös A-EONin pyrkimyksiä ostaa useampia Amiga-saitteja, ehkei se historiallinen jatkuvuus ole päällimmäisenä heillä mielessä - hajautus ja riippumattomuus kun on yksi tärkeä elementti siinä. A-EON noudattaa itse asiassa varsin applemaista strategiaa verkkokauppastrategian ja acquisitionien/vanhojen versioiden poistamisen kanssa.

Itse toivoisin että mihin suuntaan Amiga-yhteisö kehittyykään, sekä preservaatio että moderni kehitys voisivat kulkea käskikädessä, ei niin että toinen on pois toiselta. Nyt tuntuu siltä että A-EON nakertaa presevaatiolta pohjaa, ja kaikenlisäksi se tuntuu ihan turhalta. En näe miksi heidän pitäisi tehdä kuten tekevät. Hyödyt tuntuvat kovasti pienemmiltä kuin haitat.

Kysymys ei ole vain siitä, mitä tapahtuu kun 12 ohjelmaa tipahtaa pois Aminetista. Mitä jos niitä lähtee 120? 1200?

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 15.57:   
Mainitaan vielä äskeiselle viestille taustana, että itsekin olen laittanut tekemäni ohjelmat ja avaimet ilmaiseen jakoon 90-luvun lopulla Aminetiin, kuten Cloanto Personal Paintin kanssa:

http://aminet.net/package/comm/misc/epookey

Ohjelmani eivät toki ole relevantteja tänä päivänä, eikä yleisö lainkaan niin suuri kuin Personal Paintilla on ollut, mutta jos niiden kehitystä jostain oikusta jatkettaisiin kaupallisesti en missään nimessä toivoisi että tuo pieni pala historiaa poistettaisiin Aminetista. 1990-luvun Amiga-ohjelmat ansaitsevat oman paikkansa yhteisömme aikakapselissa ja siihen Aminet on toimiva arkisto.

Ehkä se on vähän sama kuin AmigaOS. AmigaOS 4.x ja kumppanit edustavat toki jatkuvuutta ja ovat hieno asia, mutta en minä haluaisi että Commodoren versioita lakaistaan maan alle ja kadotetaan maailmasta myöskään - niidenkin säilöminen on tärkeää, siksi on esim. hyvä että Amiga Foreveria saa AmigaOS 4.x:n rinnalla. Tietäen Cloanton ajatukset preservaatiosta, ehkä jopa vähän outoa että sallivat A-EON-diilin poistattaa PPaintin Aminetista?

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 18.03:   
Olisiko aiheellista kirjoitella näitä ajatuksia myös englanninkielisille foorumeille, joissa näistä teoista takana olevat tahot myös vierailevat, niin saavat lisää pontta pohtia tekojaan uudelleen. A-EON ja vastaavat eivät taida Saku-foorumilla juuri vierailla.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 18.32:   
hese: Lähetin aikaisemmin tänään sähköpostin Cloanton Michael Battilanalle, jonka tunnen vuosien ajalta jossain määrin henkilökohtaisestikin. Ehkäpä sitä kautta asiaa voi edistää, jos hänellä jotain vaikutusvaltaa enää tuohon caseen on. Ainakin Michael on aktiivinen Amigan preservaatiohommissa, joten hänen mielipiteensä on mukava kuulla/antaa hänelle inputtia jota harkita tulevassa.

Toki halukkaat voivat yrittää tuoda foorumeillekin lisää aiheesta - itse ehkä koen olevani ajallisesti vähän myöhässä, pitäisi herätellä vieraita ketjuja vierailla mailla vähän tulenaralla aiheella ja olen nykyisin ihan no-name Amiga-foorumeilla. Vaikea nähdä mitä sillä saavuttaisin. :-)

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 19.32:   
Ei taida kukaan tälläkään foorumilla pystyä asialle tekemään sen enempää eikä Suomessa taida sen suurempia nimiäkään olla enää aktiivisena että nimen takaa saisi enemmän painoarvoa.

Mikäli asia on itseä lähellä, suosittelisin ottamaan vaan asian rohkeasti esille kansainvälisillä foorumeilla, tulisi sitten kuraa niskaan tai ei. Ei sitä muuten juuri eteenpäin saa. Tätä asiaa on käsitelty jonkin verran muutaman henkilön toimesta parilla foorumilla, mutta mitä enemmän asiallista kritiikkiä tulee esille, sitä suurempi painoarvo sillä olisi muuttaa asioita.

Mutta hyvä, että laitoit viestiä Michaelille. Jospa sitä kautta etenisi.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 19.48:   
Jep. Muutama ääni edellä mainittuun tapaan tuolta internetin keskusteluista tuntui löytyvän, mutta varmasti sinne lisää mahtuu. Siitä vaan mukaan jos intoa riittää (koskee itseäni myös)... :-)

Minusta Personal Paintin jatkokehitys on erittäin hyvä asia - ja vastaavat uudelleenherättelyt muutenkin. Toivoisin vain että ne eivät olisi ristiriidassa historiallisten arkistojen ja säilömisen kanssa.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 26. joulukuuta, 2014 - klo 21.37:   
Oikeasti totta törkeää poistaa Aminetista. ja minä tarvitsen nimenomaan PAL tilojen takia "AITOA" Amigaa.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 28. joulukuuta, 2014 - klo 17.45:   
Harmittaa kyllä nykyään tuo Aminetin tärkeyden väheksyminen. Aminet on kuitenkin ollut yksi hienoimmista asioista Amiga-maailmassa ja oli varsinainen ylpeydenaihe yleisesti ottaen internetin yleistyessä.

Miksi esimerkiksi piti perustaa erillinen OS4depot OS4-softalle? Ja nyt karuimpana esimerkkinä nämä poistot. Miksi hajauttaa tarjonta ja romuttaa poikkeuksellinen saavutus, joka Aminet on todellakin ollut? Ei tällaista ole saatu muille alustoille ja tuskin Amigallekaan enää, jos sen asema kerran menetetään.

Ostin muuten sen PPaint 7.3:n, kun kuulin, että se 68k-versio toimisi MorphOS:lla, mutta ei sitä kukaan kovin hyvin ollut testaillut. Aika buginen ja sitä myöden suht käyttökelvoton vielä, mutta tein pitkän raportin ja pitää testailla lisää kunhan saavat entiset korjattua. Useimmat bugit ovat samat riippumatta millä alustalla sitä ajaa. Eli jotain on vielä hajalla uudelleen kirjoittamisesta ja jotkut uusista ominaisuuksista.

Aika epätodennäköistä että noista A-EON/AmigaKit:n ostamista jatkokehittelysoftista tulisi MorphOS- tai AROS-versioita, vaikka lupailevatkin mahdollista porttausta. PPaintista vaativat 180 "varmaa myyntiä" ehtona, että porttauksen tekeminen "kannattaisi", mutta milläpä tuollaista kukaan voi luvata. Parasta siis lienee antaa palautetta uusista 68k-versioista, että ne saadaan edes toimiviksi. OS4- ja 68k-versioihin eivät kuitenkaan vaadii varmistettuja myyntejä...

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Tiistaina, 30. joulukuuta, 2014 - klo 18.58:   
Aminet on toki hieno asia ja ylpeyden aihe.

En muista selitystä miksi Os4depot perustettiin mutta ainakin Aminet:in hakemistojako on hieman kivikautinen. Saisivat muuttaa sitä. Sekä sieltähän hävisi tiedostoja jotain vuosia sitten palvelimen kaatumiseen tai johonkin ja ihan kaikkea ei saatu palautettua.

Ilmeisesti halusivat PPaintin omalle ppaint.com-sivustolleen keskitetysti.

Kaikki harrastajatkaan eivät käytä Aminet:iä tai Os4depot:ia vaan laittavat latauksensa ainoastaan omalle webbisivustolleen joita saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Eli kaikki ei ole niin mustavalkoista.

Lainaus: "PPaintista vaativat 180 "varmaa myyntiä" ehtona".
A-Eon tietysti halunnee tukea omien laitteistoalustojensa eli X1000 ja X5000 käyttäjiä laittamalla rahaa myös ohjelmistojen kehitykseen. Muille kuin heidän omille alustoilleen pitää tietysti saada myyntiä jos softan kehitystyöstä maksetaan rahaa ! Joillekin Amiga on niin 100% harrastus että eivät tajua että jotkut toiset maksavat rahaa laitteiden ja softan kehityksestä. Eli tehdessään duunia omassa firmassa voi laittaa Amiga kehitykseen useamman kokonaisen työpäivän viikossa jos siitä maksetaan vastaan harrastaja joka voi laittaa kehitystyöhön pari tuntia joko viikossa tai korkeintaan päivässä (perhe, muut harrastukset). Eli sen minkä harrastaja tekee parissa kuukaudessa täyspäiväinen työntekijä tekee parissa päivässä esim.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 31. joulukuuta, 2014 - klo 21.09:   
Valitettavasti vähän leiriajatteluakin näissä monesti saattaa olla. OS4Depotin synnyssä kuin siinäkin että A-EON tukee kyllä kaikkia OS x.x -plattiksia, myös muita kuin omia, paitsi niitä epävirallisia - ne voivat olla vähän epämieluisa mutta business-optio jos sillä voisi kasvattaa helposti tuottoja pääalustoiden lisäksi.

MOS:n tukemisen vastenmielisyyttä on meille suomalaisille usein vaikea käsittää koska meillä laajaa vastustusta ei ole ollut, mutta muualla on tunteikkaampaa.

Historiaversion poistamista Aminetista on aika vaikea kyllä mitenkään selittää minun makuuni.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 5. tammikuuta, 2015 - klo 1.41:   
Battilanalta tuli vahvistus, että Aminet-poisto oli A-EONin päätös. Miksi näin, sitä en tiedä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 10. tammikuuta, 2015 - klo 20.09:   
7.3a julkaistiin. Näyttäis olevan ainakin parit pahimmat bugit korjattuna, mutta pitääpä testailla joskus paremmalla ajalla.

 

TSK
Käyttäjätunnus: tsk

Rekisteröity: 4-2010
Torstaina, 15. tammikuuta, 2015 - klo 22.47:   
@Janne
>"Toivoisin vain että ne eivät olisi ristiriidassa historiallisten arkistojen ja säilömisen kanssa"
Kuulostaa kuin sinulle Amiga-harrastus olisi pelkkää historiaa ? Monelle se on tätä päivää. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Lauantaina, 17. tammikuuta, 2015 - klo 22.21:   
TSK: Olen varmasti henkilökohtaisesti Amiga-harrastuksessa preservationisti enkä modernisti. Kuten sanottua, toivoisin kuitenkin ettei niiden tarvitse olla ristiriidassa. Minulle ne eivät ole ristiriidassa.

Vanhojen arkistojen repiminen auki ei kuulosta kannateltavalta suuntaukselta. Uusi Personal Paint sen sijaan kuulostaa hyvältä suuntaukselta.

Oikeasti tässä olisi voitu saada molemmat - ja se olisi ollut parempi. Myös niiden kannalta jotka käyttävät Amigaa tässä ja tänään.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 23. tammikuuta, 2015 - klo 2.45:   
A-EON Technology Acquires ImageFX

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: