Paragon BBS-softa

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » Paragon BBS-softa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Keskiviikkona, 26. helmikuuta, 2014 - klo 21.14:   
80/90 lukujen taitteessa huomattava osa (ettei olisi ollut jopa 'tilastojohtaja') Amigapurkeista Suomessa pyöri Paragonilla, ja siihen päädyin itekin tuon yleisyyden takia = täytyihän sen olla hyvä :-)

Nyt mulla on se tossa 6-satasessa, ja olen koittanut saada sitä toimimaan Telnet BBS Server v.14 ohjelmalla (=emulaattorisofta windowsille, yhteys otetaan wintöötkoneeseen ja toi softa leikkii modeemia Amigalle) enkä vaan saa tota Paragonia reagoimaan siihen kirveelläkään.

Niimpä sitten yritin etsiä jostain tietoa että miten hitossa tuota Paragonia pystyy säätelemään mutta ei löydy mitään mistään. Tälläkään foorumilla Paragonista ei löydy kuin yksi mainita, sekin oma kirjoitukseni vuodelta 2007. Muualta netistäkään ei sen paremmin.

Config -ohjelmalla voi säädellä muutamia asioita, mutta mitään syvällisempää konffausta - esim modeemin init stringi - en löydä mistään.

Onkos kellään mitään muistikuvaa aiheesta tai peräti manuaalia tuohon softaan?

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 9.28:   
kai tuo PC emulaatio vastaa jos avaat termiksen ?

ainakin pitäisi At komentoihin vastata
jos vastailee niin S rekisterian arvoja pitää muuttaa niin että automaatti vastaus menee päälle

ATA vastaa mekaanisesti
ATS0=x muistaakseni asetti vastauksen
joissain x tarkoittaa myös kuinka monta RINGiä
odotetaan ennen vastausta
joissain tuo arvo on Sekisteri ykkösessä
ATS1=x

kannattaa ensin kokeilla ihan terminaali softalla
konfausta suorittaa siellä näkee
"modemin" vastauksetkin jos RING vastauksia tulee

hieman epätoden näkösin vaihto ehto on "modemin" vastaukset ovat numero muodossa

paragonin Dokumenteista kannattaa selvittää miten soittoihin vastaus systeemi on tehty
esim. minulla BBS vastaa Nimen omaan RING viestiin
joissain se reagoi seriaali portin kättely toimintoihin tai näiden kahden yhdistelmiin

Btw. kai sinulla on 8 johtoinen Seriaali kaapeli ?!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 10.27:   
Komppaan virgoa, kannattaa katsoa mitä terminaaliohjelman avaaminen Amigan päässä antaa emulaattorilta. Tuleeko sieltä RING esimerkiksi kun telnettiin "soitetaan"? Mitä jos RINGeihin vastaa antamalla komennon ATA ja enter terminaalissa? Pistä vaikka ruutukaappausta tai infoa mitä Amigan terminaali sanoo kun telnetiin soitetaan?

Sallittakoon samalla wanhalle muistelotuokio: Tuli flashbakkia virgon komentosarjoista jonnekin sinne kun Bitin modeeminkäyttäjän käsikirjasta (tms. opeteltiin V.xx-standardeja ulkoa ja kytättiin AT-komentoja. :-) Mieleen on jäänyt kuinka (vanhempien) lankalinja (ja lasku... ja lopulta itse vanhemmat) kävivät kuumana kun TransAmigan major-release-betaa valutettiin aamuyön tunteina Yhdysvalloista...

 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 17.51:   
Kyllä yhteys modeemiemulaattorin ja Amigan (sekä BBS softalla että NCommilla testattaessa) on ihan kondiksessa. Modeemiemulaatorikin näkee BBS:n modeemin initstringit ja ATH1:n kun meenee localina purkkiin (=eli nostaa luurin että on varattu).

Piuhassa oli kyllä puutteita, niimpä kasasin ton Telnet BBS Server manuaalin mukaisen piuhankin ja homma parani merkittävästi. Nyt purkki jo vastaakin mutta ihan samantien ilmottaa emulaattori että 'BBS closed connection via DCD' ja sitten purkki jo työntääkin taas modeemin initstringiä kehiin. Täytynee vielä tsiigata piuhan DCD/DTR kytkentä vaikka kyllä mielestäni hartaudella sen puksasin kasaan.

Mutta palatakseni alkuperäiseen kysymykseeni.

> paragonin Dokumenteista kannattaa selvittää

Kun tuota mulla just ei ole, ja sitä alunperin lähdinkin kyselemään :-) On tullut otettua toi kovalevyn varmuuskopio sen verran korppuja säästellen (vain 30kpl..) että kaikki ei oo näköjään tullut mukaan näille vuosille asti.

>Btw. kai sinulla on 8 johtoinen Seriaali kaapeli ?!

No tää nykyinen piuha on siis kasattu ohjeen ( http://www.jammingsignal.com/files/BBS%20Server%201.2%20Manual.pdf sivu 19, eka kytkentä) mukaan joten pitäisi olla niiltä osin oikein. Ohjeessa ei DSR:ää kytketä mutta kun yksi karva oli ylimääräinen niin kytkin senkin. Taidampa kokeeksi irroittaa kun avaan tuon tutkimuksia varten.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 21.42:   
Kiitos lisäinfoista. Mystistä. Jos voit, niin kokeile jollain toisella purkkisoftalla, että kantaako yhteys sillä - voisi vahvistaa tai poissulkea Paragonin roolia ongelmassa?

 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Torstaina, 27. helmikuuta, 2014 - klo 22.15:   
Joo, oon yrittäny. Arkistoista löytyi tagbbs, zoo korruptoitunu, Aminetistä ABBS jonka dokut on norjaksi, Daydream joka kaataa koneen.

Koitan ehkä vielä jotain.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 28. helmikuuta, 2014 - klo 1.08:   
Pistin iltapuhteena Telnet BBS Serverin tulille ja huomasin, että ainakin settingsit ovat aika laajat. Moni asia jota oletin defaulttina olevan päällä ei ollutkaan, kannattaa ainakin experimentoida kättelyiden ja erilaisten CONNECT, RING, NO CARRIER -asetusten kanssa - ehkäpä jotain uupuu...

Telnet BBS Server juttelee muuten nätisti com0com:n kanssa, joten toista konetta ja nollamodeemikaapelia ei tarvita kokeiluun - testasin koko hommaa siten että yksi PuTTY oli telnetillä yhteydessä Telnet BBS Serverin porttiin, joka oli yhteydessä com0comin virtuaaliseen COM9-porttiin, joka oli virtuaalisesti yhteydessä COM10-porttiin virtuaalisella nollamodeemilla, jonka perässä toinen PuTTY jutteli COM10:lle. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: