Tänään korjasin/päivitin

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » Tänään korjasin/päivitin « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Perjantaina, 26. heinäkuuta, 2013 - klo 20.38:   
Threadin otsikko mm. Hopeinen omena -foorumilta tuttu: mitä korjasit taikka virittelit tänään? Tietysti Amigaan liittyen.

Aloitan. Uskollinen (vaikkakin ulkoisesti huonokuntoinen) 1084S- monitorini päätti eilen jäädä pimeäksi. Lähempi tarkastelu paljasti että takapaneelin V.HEIGHT -säädinpotikka katkoi, sopivasti painelemalla kuvan sai palaamaan. Kaikki kolme takapaneelin säädintä olivat muutenkin osoittaneet jo aikaisemmin olevansa puhdistuksen tarpeessa. Illan sain monitorin pysymään päällä tukemalla säätimen sopivasti vinoon asentoon reiässään.

Tänään aamulla sitten päätin tutkia asiaa tarkemmin. Avasin monitorin ja V.HEIGHT -potikan yhden jalan juotos oli selvästi murtunut. Kun kerran kansi oli jo auki, kolvailin kaikki takapaneelin potikoiden ja liittimien jalat uusiksi ja kiristin liittimien kiinnitysruuvit. Kaikki potikat saivat myös annoksen kontaktispraytä.

Otin myös virtalähteen ulos kotelosta tutkaillakseni minkälaatuista työtä monitorin edellinen omistaja oli tehnyt virtakytkimen vaihtaessaan (tällä hetkellä keinukytkin rumasti näytön oikeassa kyljessä). Huomasin että alkuperäisen kytkimen kiinnitys olikin aivan ehjä (oletin radikaalisti erilaisen kytkimen valinnan syyksi kiinnityksen rikkoutumista tms.), ja ajattelinkin nyt että joskus myöhemmin voisi vaihtaa tilalle alkuperäisenlaisen kytkimen (ja tällaisen sainkin jo tilaukseen, kiitos Tero S. :-))

Kun virtalähde oli jo pöydällä, ajattelin samalla vaihtaa siinä olleet muutamat pienet elektrolyyttikondensaattorit.

Yleisen pölyjen paineilmapuhaltelun jälkeen kasasin näytön, ja huomasin samalla että takapaneelin RCA-liittimien vierestä puuttui yksi kiinnitysruuvi (tukee liitinpatteriston näytön takalevyyn) ja korvasin sen miljoonalaatikosta löytyneellä sopivalla.

Virta päälle; kaikki kunnossa. Kuva pysyy ja takapaneelin säätimetkin ovat nyt lähes häiriöttämät (säädettäessä). Parin elkon vaihto tuntui auttavan ihan näkyvästikin: aiemmin monitorilla kesti useamman minuutin ennen kuin kuva tarkentui siedettäväksi, nyt tuntui että lähes heti käynnistyksen jälkeen kuva oli hyvä.

 

JMA
Käyttäjätunnus: jma

Rekisteröity: 6-2010
Perjantaina, 26. heinäkuuta, 2013 - klo 23.37:   
Asentelin MorphOS:n Powerbook G4:seen . Hyvältä vaikuttaa!

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 27. heinäkuuta, 2013 - klo 0.55:   
kun noita Philipsejä aukoo kannattaa samalla juottaa
Juovamuutaja uudelleen koska se yleensä ensimmäisenä
alkaa kaivamaan itseään irti juotoksista

tuohon aikaa taisi lyijy poistua teollisuus tinoista
eikä korvavat olleet ihan yhtä hyviä pitkässä juoksussa kuin lyijyllinen tina

no jokatapauksessa heikkolaatuista tinaa noissa
monitoreissa joka tapauksessa käytettin...
ei kestä yhtään tärinää eikä liikuttelua

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 27. heinäkuuta, 2013 - klo 15.29:   
@virgo: jep, tein uusiksi myös nuo juovamuuntajan juotokset, unohdin mainita. Ehjiltä vielä näyttivät, vaikkakin tinaa oli kovin vähänlaisesti.

Itsekkin olisi tarkoitus kokeilla MorphOS:ia jossain vaiheessa. Löytyy paloina oleva -muistaakseni toimiva- iBook G4 ja Power Mac G4 MDD.

 

Esa Heikkinen
Käyttäjätunnus: oh4kju

Rekisteröity: 6-2013
Maanantaina, 29. heinäkuuta, 2013 - klo 22.33:   
Ei 1084S/CM8833 aikakautena ollut vielä tietoakaan lyijyttömistä (RoHS) juotoksista. Sen sijaan Philipsin juotoslaatu on vaan muutoin huono, tinaa on liian vähän esimerkiksi juovamuuntajan jaloissa. Kannattaa laittaa sitä lisää, verkkokytkin on myös sellainen minkä juotokset pettää - tosin se itse verkkokytkinkin hajoaa ajanoloon, koska laitteessa ei ole kunnollista syöksyvirran rajoitusta (aika yleinen ilmiö).

Itsellä on vielä CM8833 satunnaisessa videokäytössä kotiteatterihuoneessa. Joku aika sitten siitä meni juovamuuntaja, mutta kas kummaa niitä pystyy yhä näinäkin päivinä ostamaan (ulkomailta). Eikä ollut edes kauhean kallis.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 30. heinäkuuta, 2013 - klo 14.50:   
jep aika pulkkikamaa tuo CM8833 osat vieläkin on

kiitos Esa tuosta tina vinkistä
pitääpä tallnetaa päänkovalevylle tuo

pitää muuten paikkaansa tuon Philipsin kanssa
en ole koskaan luottanut kyseisen firman "laatuun"

pääsen varmaan kohta itsekin tähän ketjuun kirjoittelemaan
omasta akuutista korjaus projektista
Vanha uskollinen Sony CRT Tykki sanoi viimeisen kerran
napsut eilen ja kuvasta hävisi ilmeisesti tahdistus sen verran ufoa kuvaa alkoi pukkaamaan
mutta siitä lisää kun saan aikaiseksi
Kuvia vehkeestä jos haluat isomman kuvan Download

http://www.4shared.com/download/6FMmmfWA/SDC10084.JPG?tsid=20130730-112723-c212e6d8

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Maanantaina, 5. elokuuta, 2013 - klo 22.07:   
Päivitin käyttöjärjestelmän Pegasoossiin. Aikaa meni hieman enemmän kuin odotin.

 

tyranssi
Käyttäjätunnus: tyranssi

Rekisteröity: 7-2013
Tiistaina, 6. elokuuta, 2013 - klo 7.42:   
A500:n tankkihiiren ykkösnapin mikrokytkin alkoi olemaan sökö. Sattui löytymään varaosa miljoonalaatikosta ja sen vaihdoin yhtäkkiseltään. Taas pelittää pitkän aikaa.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Perjantaina, 9. elokuuta, 2013 - klo 19.20:   
Yhdessä omassa Amiga-hiiressäni oli myös ykkösnappi huono. En löytänyt nurkista sopivaa uutta kytkintä, joten vaihdoin vain ykkös- ja kakkosnappien kytkimet keskenään :-) Kontaktispraytä suihkaamalla huonommastakin tuli sen verran kelvollinen että menee kakkosnappina.

Tänään sain postissa Kickstart 3.1 -piirin CDTV:lleni. Ostin ko. laitteen joskus huuto.netistä ja huomasin vasta myöhemmin että siinä oli sisällä uudemmat 2.30 versiot CDTV:n lisä-ROM:eista (käynnistyskuva, cd-tuki), mitkä mahdollistavat myös uudemman Kickstartin käytön.

Vaihdettuani piirin ja nopeasti testailtuani vaikuttaa, että tuossa jotain yhteensopivuusongelmia tulee: CDTV-Lemmings toimii, mutta musiikki hiljenee muutaman sekunnin jälkeen / jää looppaamaan reilun sekunnin pätkää. Samaten kun CDTV:n menusta valitsee näyttöasetuksista toisen (vasemman, olikohan interlaced?) kuva alkaa bugittaa (näyttää kuin vaaka-synkkaus hukkuisi, kuva alkaa väristä voimakkaasti vaakasuunnassa). Sama tapahtuu sekä RGB- että s-video -kaapelia käyttäessä. Ja siis telkkarilla, joka ennen KS:n vaihtoa pystyi näyttämään molemmat tilat ongelmitta.

Muut mitä kokeilin (CDTV-Simcity, korpulta normi-Lemmings sekä Utopia) toimivat.

Nyt jos vielä muistia saisi vähän lisää niin voisi rakennella jotain tällaista Whdload:in kanssa: https://www.youtube.com/watch?v=4GLULQ1CZrw. Perus-CDTV:llä tuossa ei saa toimimaan juuri mitään kun muistia on vain mega, mutta jotain kokoelmalevyä vanhemmista peleistä olisi kiva käyttää tuohon malliin. Jos ei muuta niin pitääpä rakennella tuollainen CD32:lle.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Tiistaina, 13. elokuuta, 2013 - klo 20.15:   
Asensin MorphOS:in vanhaan Maccikannettavaan.

Sain pari vuotta sitten tutulta tämän hajonneen iBook G4:nsä. Kone oli pudonnut lattialle ja kovalevy hajonnut. Huolto oli purkanut koneen osiin ja korjausarvion kuultuaan tuttu oli sitten jättänyt korjauttamatta (kone oli jo silloin vanhahko), mutta meikäläisen tuntien oli pyytänyt koneenraadon mukaansa (ja saikin, osina paperipussissa!)

Purin koneen eilen ja kasasin sen uusiksi, edellisellä kertaa (jolloin olin jo vaihtanut kovalevyn) oli mm. kotelon erimittaisista ruuveista osa tullut vääriin reikiin, aiheuttaen mm. että cd-asemaa ei voinut käyttää kun liian pitkä ruuvi esti työntämästä levyä sisään :D

Koneessa oli jo Mac OS X 10.4 -asennus jonka halusin säästää (nostalgiasyistä sekä näppärän Classic- ympäristön takia) joten boottasin koneen live-ubuntu (PPC) -cd:llä ja GPartedilla pienensin OS X:n osiota tehdäkseni tilaa Morphille. Tämä ei mennytkään ihan hetkessä, kun pari kokeilemaani linux- distroa eivät suostuneet käynnistymään (joko grafiikkasekoilujen tai wlan- kortin ajurien valittelujen takia). Lopulta sain ubuntun pystyyn ja levyn osioitua (dataa menettämättä!) ja MorphOS:in asentumaan.

Toimii, ja on ihan kohtuullisen nopeakin (voittaa OS X:n tietyissä jutuissa, vaikkakin tuuletin lähtee puhisemaan herkästi), juuri mitään järkevää en kyllä vielä ole tällä keksinyt tehtäväksi. Koneen wlan- kortti ei ilmeisesti ole tuettu, mutta ethernet-piuhalla sain koneen nettiin ja tätäkin viestiä kirjoittelen OWB:stä :-)

Tulipahan tätäkin nyt sitten kokeiltua ainakin.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 17. elokuuta, 2013 - klo 23.29:   
Asensin AmigaOS 3.9:n (+ Boing Bagit 1-4) SX-1:llä varustettuun CD32:een.

Kokoonpanon vakaus ei ole järin korkea, johtuen ilmeisesti lähinnä SX-1:n liitännän kontaktihäiriöistä joiden takia kone jäätyilee satunnaisesti jos systeemiä erehtyy liikauttamaan milliäkään. Uudelleen henkiinsaaminen edellyttää useita yrityksiä liitosten heiluttelun ja koneen resetoinnin kanssa. Liittimet on putsattu jo moneen kertaan mutta en ole ihan vakuuttunut liitinpalikan suoraan kiinnittymisestä kun SX:n tökkää koneen perään.

Ennen kuin sain asennettua PFS3:n oli kovalevyn tiedostojärjstelmä jatkuvasti sekaisin kun kone saattoi jäätyä kesken tiedostojen kirjoittamisen.

Lisäksi cd-aseman/levykeasemien käyttö aiheuttaa kuvaan näkyvää vapinaa (vaihtelevasti koneen ollessa lämmin/kylmä), vaikka käytössä on ulkoinen ATX-virtalähde. CD32:sta on jo vaihdettu osa elkoista, pitäisi varmaan vielä käydä läpi SX-1:nkin konkat...

Näppäriä pikkusoftia setupissa mainitakseni ovat BCDPlay jolla voi soitella cd-levyjä workbenchissä, sekä LightUp10 joka käyttää CD32:n virtavaloa SX-1:n kovalevyn merkkivalona.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 18. elokuuta, 2013 - klo 1.19:   
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/1541kimppa.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/sanyo.jpg

Tuli hankittua huutonetistä vanhakoppanen 1084S ja mukana tuli vipumallinen 1541C. Kumpaakaan ei ollut hyllyssäni ennestään.

Päätin ottaa kimppafoton hyllyni 1541-sarjasta, kaikki toimivia vehkeitä. Koitin kokeilla tehdä painettavan 1541C kellastumalle jotakin, mikä näkyy 2005 vuoden kuvassa, missä asema on projektorin rahina. Bilteeman label offilla lähti pois helposti. Varmaankin oli tupakintervaa vain.

1084S oli myös säädettävää, vaikka oletin olevan ehjä peli. Toisen kaiuttimen johdosta puuttui loppuosa ja sen kartiosta oli piuha poikki. Varastossa oli tilalle alkuperäinen ehjä kaiutin. Rikkunaisen saa korjattua melko hyväksi tarvittaessa, menee varastoon. Takaa yksi trimmeri oli taipunut 90 astetta, ihme kun hiili ei ollut mennyt rikku. Toisesta trimmerista taas puuttui akseli, varastosta löytyi alkuperäinen. Olin aiemmin rikkonut parin trimmerin hiilen 8833II kopan kiinnityksessä ja akselit laitettu talteen.

1084S oli myös analog-din-rgb juotokset murtuneet, helppo korjata. Joskus oli alkuperäinen D23-din piuha, mutta myin pois kun ei ollut omaa käyttöä. Pitää tehdä uusi. Din-liitin on sama kuin C64 serial, tarvittava töpseli on laatikossa valmiina.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Maanantaina, 19. elokuuta, 2013 - klo 20.44:   
"Päivitin" A1200:ni softaa, ostin Roadshown! Asennus oli varsin helppoa ja nyt on A1200 netissä 3Com Etherlink III -sovittimella (ja tätäkin kirjoittelen iBrowsella :-) Toimi tietysti aikaisemminkin Miamilla yms.

Töistä romulaatikosta kaivettu Lucent Orinoco -wlan -kortti projektina seuraavaksi. Täytyy ensin vielä pc-läppärillä flashata sen firmis uudempaan.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Torstaina, 22. elokuuta, 2013 - klo 12.51:   
Wlan- kortit paljastuivatkin valkoliittimisiksi versioiksi jotka ilmeisesti eivät firmware- päivityksenkään jälkeen tuo WPA- salausta. Enkä ihan täysin hiffannut miten tuo prism2.devicen konffaus menee. Ehkä pitäydyn nyt kuitenkin vielä piuhaverkossa.

Vaihdoin Amiga 4000T- koneeseeni uuden virtalähteen. Aikaisempi nimetön halpis-ATX -virtalähde (joka siis oli jo uudempi kuin koneen alkuperäinen AT-poweri) vaihtui upouuteen Corsairin poweriin ja samalla vaihdoin myös koneen kotelotuulettimen (joka oli vielä alkuperäinen) tuoreeseen Fractal Design Silent Series 80mm -tuulettimeen, kun koneen melu on hieman häirinnyt.

Poweri meni lähes heittämällä sisään (tarvitsin yhden SATA-virtaliitin adapterin kun uudessa powerissa ei ollut kuin muutama vanha Molex- virtaliitin) samoin kuin kotelotuuletin (virtapiuhan modasin vanhan tuulettimen johdosta).

Uusi kotelotuuletin on aikaisempaa hieman vähätehoisempi mutta myös lähes äänetön. Tämän ja uuden powerin myötä mietin vähän miten kotelon ilmankierto toimii. Powerissa on iso 12cm tuuletin (myös hyvin hiljainen, ainakin tämän koneen tarvitsemilla tehoilla) joka ottaa lämmintä ilmaa kotelon yläosasta ja puhaltaa ulos.

Tein nopeaa lämpömittailua (piuhan päässä anturi, jonka työnsin sisään kotelon takapaneelin sopivasta raosta mittaamaan kotelon sisälämpöä). Vanhalla kokoonpanolla sisälämpö oli täydellä kuormalla (PC-Task auki ja MP3- soitto päällä) reilun puolen tunnin käytön jälkeen n. 26 astetta (huoneenlämpö kolmisen astetta vähemmän).

Uudella kokoonpanolla ja samoilla testauksilla lämpö näyttää olevan ehkä 0,5 - 1 astetta korkeampi (n. 26,5-27), mutta joka tapauksessa tuo kuulostaisi hyvin kohtuulliselta kotelon sisälämmöltä. Prossun (68060, 50 Mhz) päälle olin jo aikaisemmin lisännyt matalan siilin joten eiköhän sekin ole ihan hyvin jäähdytetty.

Aikaisempaan verrattuna kone on nyt (kovalevyä lukuunottamatta) lähes täysin äänetön! Vanhan SCSI-levyn hurina kuuluu mutta kotelon muu mökä häipyi kokonaan.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 6. lokakuuta, 2013 - klo 23.16:   
Ei tarvinnutkaan tehdä itse d23-din piuhaa vanhakoppaseen 1084s putkeen, sain tehdastekoisen. Din töpseli on valettu, d23 liittimeen kurkkasin sisälle.

Korjaamisen aihetta löytyi. Signaalijohtoja kuorittu ronskisti ylimittaa, rgb nastat ovat vierekkäin ja kuoritut johdot melkein koskettivat toisiaan. Ratkaisu oli irroittaa keskimmäinen ja laittaa sukkaa. Lyhentämisen varaa ei ollut, olisi pitänyt kuoria paksua ulkokuorta lisää.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 10. marraskuuta, 2013 - klo 1.43:   
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/1084s.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/d23-din-rikku.jpg
http://koti.mbnet.fi/flux/saku/d23-din-uusi.jpg

Huutonetin 1084s putkessa on lisää korjattavaa, kun Amigassa kaikki värit eivät näkyneet. Töpseliä heiluttamalla saattoivat toimia. Putken din-liittimen murtuneet juotokset korjasin aiemmin, joten suunnittelin liittimen vaihtoa. Joku on hakenut oikeaa asentoa pyörittämällä, jolloin liuskat ovat voineen kärsiä. Jäljistä päätellen on yritetty työntää viereiseen ttl rgb liittimeenkin. Varaosiksi arkistoidusta c64 raadosta olisi saanut tarvittavan 6 pin liittimen, mutta onneksi syynäsin ensin johtoa, josta vika löytyi. Karvoja poikki valetusta din-liittimestä.

Vanhan d23-liittimen pystyi hyödyntämään ja laatikosta laadukas notkea johto ja din-liitin tilalle.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 27. marraskuuta, 2013 - klo 22.58:   
Vaihdoin vihdoinkin elkot A600:seen. Hyvin tuntuisi äänet toimivan nyt. Sit kun tänään vielä saisi ACA:n ja muut rojut siihen kiinni.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 19. joulukuuta, 2013 - klo 21.28:   
Tuli päiviteltyä GVP:n Impact A4000-HC+8 -ohjaimeen EPROM:in sisältö. Nyt sieltä löytyy viimeisin gvpscsi.device eli 4.15.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 8. helmikuuta, 2014 - klo 14.47:   
Olin perjantaina töissä roudailemassa kasaa vanhoja Pentium 4- mikroja poistoa varten paikasta toiseen. Tulin sitten kovalevyjä poistaessani ajatelleeksi kurkata minkä malliset levykeasemat näissä on, josko olisivat uusiokäytettävissä Amiga- puolella. Otin yhden Sony MPF920- aseman irti ja nopeasti löytyi netistä ohje mitä pitää tehdä (http://jope.fi/drives/mpf920-e/).

Kotona hetken kolvailu ja jo alkoi asema toimia Amigan ulkoisena asemana! Täytyypä ensiviikolla tsekata poisto-läjä uudestaan jos löytyy lisää näitä (tai muita sopivia) asemia dyykattavaksi :-)

 

zyros
Käyttäjätunnus: zyros

Rekisteröity: 2-2011
Keskiviikkona, 5. maaliskuuta, 2014 - klo 16.25:   
Nyt on asennettu jo valmiiksi täyteen ahdettuun A1200D:hen Indivision AGA Mk2cr ja Ratte’s Auto AGA/RTG switch. Koneen kotelon oikeaan takanurkkaan levyaseman alle tein reiän on-off-on kytkimelle, josta pystyy valitsemaan suoraan joko AGA:n, BVisionin tai automaatin.

Automaattimoodi tosin tarvitsee seurakseen ohjauksen joko rinnakkaisportista (ulkoinen) tai U8 CIA:sta (sisäinen). U8-kytkentää varten varastossa ei ollut valmiiksi sopivaa CIA-kantaa, joten kokeilin kolvailla rinnakkaisporttiohjauskaapelin. Se ei kuitenkaan jostain syystä toiminut, vaan heti kun kaapelin kytki porttiin, niin koko monitorilähtö pimeni. Systeemi toimii kuitenkin kytkimestä oikein, joten täytyy selvitellä tuota automaattivalintaongelmaa myöhemmin paremmalla ajalla.

 

zyros
Käyttäjätunnus: zyros

Rekisteröity: 2-2011
Sunnuntaina, 16. maaliskuuta, 2014 - klo 15.59:   
Nyt on asennettu Ratte's Auto Switch sisäisesti U8 CIA:han kiinni ja toimii hienosti! Ainoa negatiivinen asia tuli, kun CIA-kantaa ei saanut klipsautettua piiriin kiinni. Kiinnitin kannan sitten pienellä pikaliimapisteellä piiriin kiinni ettei itsestään pomppaisi irti. Kuitenkin saatuani kaikki rojut sisälle koneeseen ja kiinni, niin eikös se kanta sieltä irronnut. En jaksanut aloittaa koko showta alusta niin kiilasin toistaiseksi kannan vain pienellä pahvinpalalla pohjaan.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2014 - klo 6.02:   
Nyt kuluneena viikonloppuna oma Amiga 2000:ni on saanut reilusti hellyyttä ja huolenpitoa. Sen lisäksi vanha 60MB SCSI-kiekko sai väistyä gigaisen tieltä.

Sisuksissa siis sykkii nyt:
- GVP Impact A2000-030 Combo (68030/22MHz, 68882/22MHz, Impact Series II SCSI, 1 megatavu FAST:iä, ja SIMM-paikat tyhjänä.)
- A2058-muistikortti, johon puskettu 4 megaa.
- 1 megatavu CHIP:iä, koska ECS Agnus.

Parin mutkan kautta sain kiintolevyn kolme osiota PFS3:ksi. Asentelin vanhaan tuttuun tapaan WB3.1:n, jonka jälkeen ajelin Sysinfon, joka kertoi prossutiedot aivan oikein (paitsi MMU ei sen mukaan näyttänyt olevan käytössä, joten pitänee tsekata jumpperit vielä...), sekä antoi noin 4.70 MIPS:iä laskutehoksi ja siirtonopeudeksi ~1,5 megatavua/sek. Kaikki siis näytti hyvältä tähän asti.

Ajattelin kokeilla BetterWB:tä tähän koneeseen, joten kirjoittelin version 3.2 levykkeet, sekä päivityslevykkeet uusimpaan versioon asti. BetterWB:n asennus sujui ongelmitta. Tässä vaiheessa kuitenkin Sysinfo antoi laskutehoksi enää vain noin 1 MIPS:iä. Prossu näytti olevan 68030 aivan oikealla kellotaajuudella, ja muutenkin kaikki muu vaikutti olevan oikein. BetterWB:n päivitykset 3.2 -> 3.3 -> 3.4 -> 3.5 -> 3.6 ei vaikuttanut tilanteeseen mitenkään. Kummallista.

Tein varmuuden vuoksi koko jutun alusta loppuun uudestaan, ja todellakin BetterWB:n asentamisen jälkeen MIPS:it laskevat ~4.70:sta ~1:een. Voisin tietysti hylätä koko BetterWB:n, tyytyä perus WB3.1:een ja asennella tärkeimmät patchit ja softat käsin. Harmi sinänsä, kun tuo BetterWB on speksiensä puolesta vaikuttanut lupaavalta ja yksinkertaisen houkuttelevalta lisäykseltä 3.1:n päälle. Verkkokortittomaan Amigaan ClassicWB tai mahdollisesti jopa AmigaOS 3.9 tuntuu ainakin itselle vaativan nyt vähän turhaa kikkailua sarjakaapelin kanssa, joten jätän toistaiseksi ideat hautumaan. Sekä en nyt enää tältä istumalta jaksa alkaa pohtimaan sen syvemmin noita ns. "kadonneita MIPS:ejä."

Nyt viikonlopun saikkaamisen jälkeen on itsellä takki jokseenkin tyhjä, joten projekti odottaa vielä vähän suunnittelua ja vielä lopullisen toteutuksen. Eiköhän tuohon tolkkua saada.

Täytyypä vielä lisätä, miten tärkeä A1200:ni on ollut tässä projektissa, eikä suoraansanottuna hermot olisi kestäneet ilman ylimääräistä verkotettua Amigaa. :-) Eipä siinä muuta kuin, jatkanpa harjoituksia, kunhan taas Amiga-pistos saa takaisin suunnittelupöydän ääreen.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2014 - klo 22.26:   
mun BBS koneessa A2000 030/50mhz Rev.6.4
sama ongelma 15 mipsiä hyytyy 5 ?!?
vaihdoin vanhemman 4.4 emon ja sillä toimii täysillä mipseillä ?!?

vika alkoi pikku hiljaa mutta syytä en ole löytänyt

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2014 - klo 7.00:   
Oma kokoonpanoni Workbench 3.1:llä ei näköjään tykkää joistakin päivityksistä. Jotkin vaan aiheuttavat tuon, että tehot tippuvat tuonne yhden MIPS:in luokkaan. Kuten esim. mmu.libraryn kanssa saan WB:ssä MMU:n käyttöön ilman ongelmia, mutta koko MMULib-paketin asentaminen tekee tuon hyytymisen. Ja icon.libraryn päivittäminen uusimpaan (tai joihinkin uusimmista versioista) tekee saman niin LoadModulella kuin LoadResidentillä. FBlit tekee myös saman, mutta lukemani perusteella se taitaa olla hyvä pääasiassa AGA-koneille, enkä muutenkaan esim. backdropeja ole tuohon laittamassa.

Nämä olivat vaan asioita, jotka huomasin oman A2000:ni kanssa, eikä tuossa mitään varsinaista ongelmaa ole, kun kaikki tärkeimmät jutut kuitenkin toimivat, ja kone on hyrrännyt muutenkin vakaasti. Seuraava projekti onkin sitten sarjaliikenteen virittäminen tuon ja A1200:n välille, niin suurempienkin filujen siirtely helpottuu. Zorro-ethernetin hankkiminen olisi nyt turhan kallis paukku, mutta ehkä sekin vielä joskus... :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2014 - klo 10.51:   
Amigoiden välillä unohda serial !!
aivan turhan hidas ja vaikea käyttöinen

Parnet on se mitä tarvitset
paljon nopeampi kuin seriaali
ja ennenkaikkea helpompi käyttää
voi käyttää toisen Amigan kovalevyä korppua
kuin se olisi koneessa kiinni
(ohjelmasta on kyllä Seriaali versiokin)
mutta on varottava kytkemästä parnet linkkiä
virtojen kanssa tai irrottamista CIA piiri hajoaa erittäin helposti jos näin tekee !!!
varmaan päälle kun ottaa kytkee koneet yhteen ja vasta sitten liittää kaiken muun !!

HC;eempi seriaali hässäkkä on sitten DiskSerial
hackki jolla voi periaatteessa ketjutta vaikka kuinka monta Amigaa yhteen koneeseen
toimi myös teminaali siirrossa ja on Huomattasti
nopeampi kuin Alkuperäinen serial
kytkentä tapahtuu disketti liittimellstä muttei estä levyasemin käyttöä pitäisi periaatteessa toimia Parnet seriaali version kanssakin en ole testannut...
http://aminet.net/package/comm/net/diskserial

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 13. toukokuuta, 2014 - klo 22.15:   
Itse olen aina käyttänyt rungot maadoittavaa 1.5mm2 piuhaa parnetin rinnalla ja säästynyt rikoilta.
(Kaveri demosi oman ja toisen kamun A1200 koneella ettei sitä maapiuhaa tartte ja heti meni yksi CIA. Asiaan voinee auttaa jos vehkeet kytketty samasta maadoitetusta rasiasta, mutta käytin vyö+henkselit.)

Hauskin kikka mitä parnetilla tehtiin oli semmoinen että yksi alkuperäinen peliCD mun A4000:n ja kaverin A1200 käytteli samaa levyä parnetin yli. Hienosti toimi.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 14. toukokuuta, 2014 - klo 3.15:   
On jokseenkin harhaluulo, että sarjakaapelilla siirtäminen Amigoiden välillä olisi jotenkin vaikeaa. Harvoin on niin kiirekään, etteikö siirtämistä jaksaisi odotella. Classic Amigoilla muutenkin filujen koot ovat keskimäärin melko pieniä nykybloat-systeemeihin verrattuna. Tietysti suuria kokoelmia siirtäessä saa varata aikaa, mutta kuten sanoin, harvoinpa minulla on Amigan kanssa mihinkään kiire.

Kaivoin sarjakaapelin laatikosta, kytkin kiinni ja kokeilin siirtoa Transfer S-ohjelmalla (http://aminet.net/package/comm/misc/transfer) Käynnistin toisella koneelta servicen ja toisella customerin. Customer-puolella näkyikin samantien service-koneen kiintolevy. Asetin nopeudeksi 38400, ja kopioin satunnaisen paketin, joka siirtyi nätisti vähän vajaa 4 kilotavua sekunnissa. Testasin vielä paketin siirron jälkeen, joka näytti olevan ehjä.

Kiitoksia kuitenkin opastuksesta kaapelien liittämisessä.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. toukokuuta, 2014 - klo 9.44:   
kimmok: kertomasi tapa on ainoa oikea !!!
näin PROot tuon tekee ;)

maadoitettu pistorasiakin auttaa johonkin asti
mutta kuten C64 Amigan poweri taisi olla kelluvaa mallia...
se maadoitus ei powerilta kulje koneelle asti
eli se kelluu mikä aiheuttaa potentiaali eroa muihin kytkettäviin laitteisiin

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 14. toukokuuta, 2014 - klo 19.38:   
A1200:sta hajosi kiintolevy, mutta annoin sen olla hyllyssä aika pitkään. Tuossa muutama viikko sitten bongasin huuto.netistä orinocon wlan kortin jonka ostin. Olisin toki voinnut testata sitä tornitetulla A1200:lla mutta päätin että nyt on aika asentaa A1200 uudelleen. Asennuksen teen nykyään niin että minulla on 4gb kiintolevy jossa on OS3.9 asennettuna, joten vain kopion asennuksen sieltä.

Prism device oli liian vanha joten siirsin uudemman sinne AExplorerin ja sarjakaapelin avulla. Wlan kortti lähti toimimaan heti.

Pienen hetken ihmettelin kun näitty siltä että 040 turbossa ei olisi fpu/mmu, mutta se ratkesi kun huomasin että alkuperäinen asennus oli tehty 060:lla. Joten Sieltä oli 68040 stub versio.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Torstaina, 15. toukokuuta, 2014 - klo 21.27:   
Tilasin eBaysta uuden mustenauhan Panasonic KX-P2023- matriisitulostimeeni (24-pinninen, valm. 90-luvun alussa). Vaihdoin nauhan tänään ja "vähän" parani tulostuksen jälki (http://postimg.org/image/xptun8itv/). Ribbonin vaihdon lisäksi avasin kotelon ja pyyhin pölyt ja paperinpalat koneesta sekä putsasin ja voitelin liikkuvat osat.

Kytkin sen ekaa kertaa Amigaan (A1200) ja EpsonQ- ajurilla se lähti pelittämään heti. Printtailin siinä sitten alkuun startup-sequenceni ja testailin sitten printtailemalla pari kuvaa DeluxePaintistä. Tulostuspään etäisyyttä paperista (Head Gap) piti vähän hakea että tuli tarpeeksi tummaa mutta ei kuitenkaan sotkua paperiin. Samoin piti vähän miettiä milloin oli hyväksi kääntää kuva negatiiviksi, kun mustan taustan piirto matriisilla oli aika hidasta hommaa...

Sattuisikohan kukaan tietämään mistä saisi alkuperäisen PanaPlus- ajurin joka täällä mainitaan? http://cd.textfiles.com/zoom2/utilities/printer/panasonicstudio/pana24pin/readme-24-pin

Ja tässä vielä lyhyt "Saku-sponsoroitu" demo:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/39319567/Panasonic_Amigaa.mov :-)
Tuossa oli päällä "Super Silent"- tila, jossa se puuskuttaa normaalia vähän hitaammin (ollen samalla selkeästi hiljaisempi). Luin juuri että tuossa tilassa se ilmeisesti lyö tulostuspiikkejään rivi kerrallaan eikä yhtäaikaa, jolloin tulee vähemmän ääntä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 15. toukokuuta, 2014 - klo 21.40:   
Modasin tänään vähän käytetyn AT-powerin Amiga-virtalähteeksi. P8-liittimestä +5, +12, -12 ja maa Amigalle ja vielä Power Good toiseen +5:een (P9). Pitäis riittää potku yhden A1200:n testailuun, että onko siinä ollu virtalähdeongelma vai joku muu, kun simahtelee toisinaan.

 

Kalle Mansikkaniemi
Käyttäjätunnus: ocean

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2014 - klo 0.47:   
Kasasin tässä vielä ehtopuhteiksi viikonlopun aikana valkaistun 128D:n näppäimistön:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152187364648510&set=a.133031618509.107344.603423509&type=1&theater

Todella keltainen oli tämä yksilö ja valkaisu piti suorittaa parissa erässä. Näppäimet jäivät vielä aavistuksen keltaisemmaksi kuin kotelo, tai sitten valo tekee kiusaa. Ero kuitenkin tuohon ennen -kuvaan on aikamoinen...

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2014 - klo 8.30:   
No huhhuh, mikä ero! :-)

Irroititko kaikki näppäimet jne. valkaisua varten? Pitääkö niitä jotenkin käännellä valkaisun aikana tms.?

 

Kalle Mansikkaniemi
Käyttäjätunnus: ocean

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 21. toukokuuta, 2014 - klo 13.29:   
Juu, nappulat pitää irrottaa. Vetyperoksidi kun ruostuttaa tehokkaasti metalliosat, niin nappien jouset on ihan kamalassa kunnossa jos ne jättää tuonne alle. Käytännössä siirsin hatut risan 128:n näppäimistölevylle (ilman jousia) ja sudin retr0brightia päälle ja jätin kelmun alle UV-lampun lämpöön. Näppiksen kehikko oli purettuna vieressä oman kelmun alla. Parin-kolmen tunnin välein kävin lisäämässä ainetta ja käänsin näppiksen ympäri, ettei mikään paikka jää varjoon.

Tätä valkasua nyt on tullu harjoteltua jo jokunen kerta eikä tulokset ole ihan aina näin onnistuneita, varsinkin jos vähänkin sohlaa jossain vaiheessa :-D

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 10.54:   
Päivitin Vic-20:stä Final Expansion 3:lla. Eli 512kt RAM, 512kt flash ja integroitu SD2IEC.

Käytännössä sen joutu kolvailemaan kasaan. Ostin Saksasta rakennussarjan, niin säästyin firwarejen flashaukseltä.

Lopputuloksesta tuli melko siisti. Oli kylläkin sen verran kiire että en ehtinyt vielä testaamaan. Muutamia kuvia: http://koti.kapsi.fi/jvaltane/vic20/fe/pics/

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2014 - klo 14.31:   
Ei varsinaisesti Amiga-aiheinen mutta retro kuitenkin. Vaihdoin eilen Sinclair Spectrumistani aksiaalielkot. Spectrum ei aikaisemmin buutannut kunnolla ilman resettiä. Nyt buuttaa laakista.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 13. kesäkuuta, 2014 - klo 17.31:   
Päivitin a600:sen ROM:n 3.1:ksi. Pitkän aikaa ollut piiri odottamassa ja nyt oli työkalut ja koen sopvasti käsillä. En ihan tänään tätä tehnyt mutta pari-kolme päivää sitten.

Aiemmin olin siis pistänyt, aiemmassa postauksessa mainitsemani, 'muut roinat' paikoilleen. ACA + IndivisionECS + Subway.

Kone oli saadessani sen näppäimistöä myöden melkoisen törkyinen. Putsatessa mehua/kolaa väleistä on vierähtänyt pari iltaa. Pikkuisen vielä testausta vaatii, mutta tuntuu olevan parhaiten toimiva Amiga taloudessa A2000:sen kanssa.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2014 - klo 11.43:   
Hei

Rakentelen tuota A2000 konetta toimivaksi ja sainkin käytännössä ilmaiseksi 3 levyä, joista yksi oli mykkä ja 2 IBM levyä ei joko toimi SupraSCSI ohjaimen kanssa tai ne ovat toimimattomia.

Eilen illalla käytin tuohon aikaa mukavasti aamu kahteen asti :D Oli nimittäin aika pinnaa nostattava kokemus, lähinnä korppujen vuoksi.

Mukanava sain 2 kpl levykkeitä joissa on supraboot ohjelmisto levyjen asentamiseksi. Kummatkin näkyivät A2000 koneessa NODOS levyinä. Käynnistelin konetta OS2.0 korpulta ja aexplorerilla siisin supraboot dms imagen koneelle ja sain toimivat korput pitkän säätämisen jälkeen. Hetki meni myös ihmetellessä miksi DF0 asema toimii/ei toimi, levyä pitää pitää sormella painettuna alaspäin jotta se toimisi. Noo siinä sitten boottailtiin sormi levyllä ja luettiin aku ankkaa. Jumpperien oikean asennon selvittämiseen meni myös hetki.

Lopulta purin levyn GVPn ohjaimesta ja kokeilin miten se näkyy suprabootilla ja näkyyhän se. GVP:ssä joutui laittamaan attention disableen ja levyn käynnistämisen vasta siihen vaiheeseen kun ohjain näin sanoo ja samoilla jumpperi asetuksilla se näytti toimivat Suprassakin.

Aikaa meni myös siihen että löysin ohjeen jonka mukaan asennusvaiheessa autobootin pitää olla pois päältä ja että workbenc korpulta puutatessa devs kansioon pitää kopioida suprascsi.device


Mullahan on useampikin Amiga, joista totesin että A500 koneen levari on mykkä, A1200 koneen levari lukee, mutta ei kirjoita. Tornitetun koneen asema on ollut rikki useamman vuoden.

Mykistä levyistä supraboot sanoo että ei levyä ja IBM levyt taas jumittavat koneen.

Olisin myös kokeillut löytyykö IBM levyt GVPn ohjaimella, mutta tuo A500:sen levyaseman mykistyminen esti sen testin. :-( Sen verran väsytti että en jaksanut alkaa kokeilemaan A500 koneeseen muita levyasemia vaan annoin asian olla.

Pitää todeta että korput ja niiden kanssa touhuaminen on p*rseestä. :-(

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2014 - klo 11.48:   
Viime yönä yritin saada laitetta toimimaan 250mb Applen levyn kanssa.

Supraboot tekee jotain partition tapaista, joita ei kuitenkaan pysty formatoimaan. Nämä siis näkyy Workbenchissä. Uudelleen bootatessa supraboot kertoo että ei partitioita, jos teen uudet partitiot niin homma menee ok, mutta sama kuvio jatkuu.

HDInsttools taas kertoo ei partitioita ja tekee partitiot, mutta ne eivät ilmesty mihinkään.

Eniten ihmetyttää se että supraboot pakottaa tekemään low level formatoinnin.

Oikso vinkkejä? Mielestäni olen kokeillut jo kaiken minkä keksin.

 

itix
Käyttäjätunnus: itix

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2014 - klo 12.35:   
Mikä Kickstart tuossa on? Kun Kickstart 1.2 ei taida mountata kiintolevyjä automaattisesti.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 14. kesäkuuta, 2014 - klo 12.54:   
Kickstart 2.0 ja laite on A2000

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2014 - klo 11.41:   
Olisiko kenelläkään lainaan tai myytäväksi asti SCSI ohjainta Zorro II väylään? Jokin sellainen joka ei tee hirveitä rajoituksia kiintolevylle.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 5. heinäkuuta, 2014 - klo 23.47:   
Tänään Korjasin A4000 vihdoin käyntikuntoon
joikka / Hiiri portin decooderit olivat saaneet annoksensa
akkuhappoa joten ne oli pakko vaihtaa
A4000 ei pysynyt pystyssä jos hiireen koski vaan sekosi ja kaatui.

mutta nyt toimii eikä 4h koe ajossa havaittu mitään ongelmia
ellei sellaiseksi lueta viallista muistikampaa joka sekoitti Grafiikat jos chip täyttyi tietyn rajan ylitse
4 värisenä toimi hyvin mutta vähänkin enemmän väreja niin kaatui

avuksi löytyi joku 2 puoleinen 8Meg muistikampa jonka
A4000 tunnistin 2Meg muistiksi xD

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 6. heinäkuuta, 2014 - klo 1.53:   
Omassa A4000 oli sama vika. Siksi neuvoinkin sinua jo viime vuonna vaihtamaan nuo decooderit:
http://saku.bbs.fi/cgi-bin/discus/show.cgi?2593/9591
Vinkin sain Anthony Hoffmanilta, joten en ota siitä kunniaa vaikka kaiken muun siitä maastosta olinkin jo vaihtanut ja olisi varmaan nuokin tullut vaihdettua pidemmän taistelun päästä.

Oma havainto on että jostain syystä Commodore on käyttänyt ladonnassaan ensin vastuksia ja sitten ferrittetä noiden kahden portin suojaukseen ja se voisi selittää myös miksi nuo eivä kestä. Itsellä akkuhappo jälkiä ei tuolla alueella juuri ollut. Lisäksi kenties hiiren ja joystickin irrottelu virrat päällä ei ole yhtä harmitonta kuin yleisesti oletetaan.

Itsellä chip muistina on muistaakseni 16MB 50ns joka näkyy 2MB.

Joka tapauksessa hieno homma että sait hienon koneen kuntoon!

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Tiistaina, 8. heinäkuuta, 2014 - klo 18.47:   
Löyhästi Amigaan liittyvä, mutta korjasin äsken joskus kirpputorilta ostamani CentreCom MR820TR- boksin (IEEE 802.3 10Base-T/10Base2/AUI Multiport Micro Hub/Repeater). Kyseessä siis 10Mbps- hubi 90-luvun lopulta. Takana myös koaksiaali- ja AUI- liittimet, jos tulisi joskus sellaisia vastaan :-)

Eihän tällä nykyään juuri mitään tee mutta tämä oli jotenkin sopivan vanhahtavan näköinen kulmikkaassa metallikotelossaan ja etupaneelin kahdeksalla ledillä toteutettu "NETWORK LOAD"- mittari oli jotenkin sopivan "teknisen koristeen" näköinen että pitihän sitä kokeilla jos tähän saisi eloa.

Boksissa on pienikokoinen hakkurivirtalähde (5V ja 12V lähtö) joka ei toiminut (power- valo paloi himmeänä ja mitään muuta ei tapahtunut tai että lähti päälle satunnaisesti ja tällöinkin resetoiden itseään vähän väliä). Vaihdoin virtalähteen elkot, joista erityisesti yksi (47uF 25v) oli ESR-mittarin mukaan hyvin sökö.

Nyt boksi toimii ja on tuossa vilkutellut ja hoitanut yhteyksiä läppäriin jo parikymmentä minuuttia.

Ikänsä puolesta tätä voisi kuvitella käyttävänsä jonkun Amiga- tai muu retrokone- verkotusten kanssa, jos tyytyy 10Mbps -nopeuksiin :-) Ainakin näyttää niin kovin ysäriltä (etumaskin sateenkaari-logosta tulee myös vähän C64- vaikutelma).

Kuva: http://postimg.org/image/3juvl2a2x/

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 13. heinäkuuta, 2014 - klo 4.35:   
Tänään sain kipperin muisti/ide laajennuksen toimimaan A500:ssa. Samassa yhteydessä siirsin emon siistimpään koteloon.

Ikävä kyllä onnistuin polttamaan yhden vastuksen. Ko. vastus sijaitsee levyaseman paikkeilla ja ilmeisesti levyaseman jalkan kautta meni oikoseen.

Mitään toimintaa haittaavaa en vielä ole huomannut. Osaako joku sanoa mikä se on, mikä sen toiminta on?

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pOgJxeO0a-mn3oPj1ROVG6LPS-PbEpDXy_NTaIrPxAJ96o7mThOM7RrS7LHqXKPFxOvLGrDqX_wN99W4JZxPd8bP4Sgqo0sMToUrmQ1jZ1cs/WP_20140713_015.jpg

Tuossa kuvassa R401

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Sunnuntaina, 13. heinäkuuta, 2014 - klo 10.48:   
Näyttää olevan hiiruportin 5v linjan 4.7r suojavastus. Viereinen vastaava on tikkuporttiin. Mikäli hiiru toimii, ei vastus ole poikki.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 13. heinäkuuta, 2014 - klo 17.52:   
Hienoa :-) Selvisin siis pelästyksellä, hiiri toimii. Kerrankin näin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 14. heinäkuuta, 2014 - klo 19.56:   
Noniin, nyt en selvinnyt säikähdyksellä. Onnistuin kytkemään näppäimistön johdon väärin päin ja se kärtsäsi aika "vakuuttavasti".

Amiga ei käynnisty jos näppäimistö on kytkettynä, mutta käynnistyy kun näppäimistö on irroitettu. CIA?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 14. heinäkuuta, 2014 - klo 21.13:   
CIA piirien vaihtaminen ei auttanut :-( Sama ongelma vaalean harmaa ruutu.

Kaikki vastukset näyttävät ehjiltä, paitsi ylempänä kuvattu. Emolla mikään ei näytä palaneelta. Aika "iloisesti" kärähti nuo näppiksen piuhat.

Pitänee ottaa irti ja katsoa mitä on toisella puolella.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 1.19:   
tarkista näppis myös !
se yleensä kuolee moisesta

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 3.58:   
itse korjasin tän... siis eilen
entisen purkkikoneen emon josta oli ROM pohja
venynyt oman Rom adapterini takia liian suureksi
normaali piirien käyttöön eli vaihtoon meni

samalla Rom vaihtui 1.3;ta 2.04 rommehin
koska A590;ssa oleeseen kovikseen oli asennettu
2.04 Os eikä vanha 1.3 tunnistanut tietenkään
levyformaattia eikä siis myöskään bootannut :-/

piiri pohja toimi kyllä vanhalla 1.3 Rommilla
mutta ei enään 2.04;lla samalla kävi vahinko ja
epähuomiossa törkkäsin Rommin kantaan väärin päin
Tiedän Klassikko !
virrat päälle ai ei boottaa virrat pois...
mikä täällä haisee ?!?!

no Rom piirihän tietenkin otti "hieman" lämpöjä moisesta
ihmekyllä se ei mennyt rikki ?!?!
oletukseni on aina ollut että se on kerta ja laaki
nyt kuitenkin kävi niin että se edelleen toimi A500;ssa josta sen otin

A2000 ver4.4 on nyt sitten asennettu kunnon arsenaali Supran tuotteita
Supra Scsi,turbo28,8meg fast mem card

kone tulee sakuun näytille
demoamaan jotain en vielä tiedä mitä

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 7.44:   
Näppis on vaihdettu, sen johdot olivat sulaneet yhdeksi möykyksi muutamassa sekunnissa. Joten sen vaihtaminen oli ensimmäisiä operaatioita.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 8.19:   
Eilisen A500 poltto urakan jälkeen annoin asian olla ja päätin keskittyä A2000 koneeseen johon sain uuden SCSI ohjaimen.

Koneen mukana tullut supra scsi:lla on vaikeuksia levyjen kanssa. Parhaimmillaan sain levyn tunnistettua, mutta formatointi ei jostain syystä onnistu. @Virgo jos haluat saat tämän, sen mukana tulisi ainakin Supran uusin rommi.

Trumpcard pro:lla levyt tunnistuivat paremmin ja valmiiksi formatoitu levy lähti toimimaan heittämällä. :-)Kone käynnistyi ja kaikki laajennus kortit toimivat, sekä GVP turbo, että commodoren bridgeboard.

Kortista puuttui kehikko johon kiintolevy tulisi, joten ajatteli hommautua eroon toisesta korppuasemasta ja laittaa sen tilalle kiitolevyn.

Homma osoittautui oletettua vaikeammaksi :-(

En saannut konetta boottaamaan "kunnolla" vain yhdellä korppuasemalla. Otin Jumpperin pois J301 ja kokeilin eri vaihtoehtoja kaapelin kanssa, eli suora kappali ja se missä on 3 piuhaa käännetty. Bootti joko kestää erittäin kauan tai palaa kickstart ruutuun.

Hommaa aavistuksen vaikeuttaa se että googlettamalla asiaa amiga.org:ista ainakin löytyy keskenään ristiriitaista infoa. Jos kukaan ei osaa asiaan mitään neuvoa palauttelen tilanteen alkuperäiseksi illalla ja yritän miettiä uudelleen kiintolevyn sijoitus paikan. 5 1/4 paikaan olin ajatellut scsi cd-asemaa, mutta jos se olisi toinen mahdollinen sijoitus paikka kiintolevylle. Harmillisesti olen näköjään heittänyt menemään sovitus palat joilla tuohon saisi 3,5 aseman.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 11.14:   
Mielestäni A2000 ei ole kuiten A500, jossa käy suora kaapeli vaan yhdellä korppuasemalla toimittaessa pitää olla kaapeli jossa 4 ja 6 menevät ristiin, kuten A4000 koneessakin.

http://classiccmp.org/dunfield/amiga/h/a2000in.jpg
http://relay.pp.fi/Amiga/A4000/A4000FloppyCableFix/

 

Kalle Mansikkaniemi
Käyttäjätunnus: ocean

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 12.34:   
Erittäin pitkä bootti ilmenee ks 3.1:llä ja ide-väylällä, mutta ei pitäisi liittyä korppuasemaan, mikäli olen oikein ymmärtänyt (ja oman paritonnisen kanssa sohlannut)...?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 12.41:   
Liittyy se siihen sen verran, että kun kone ei löydä yhteyttö korppuasemaan niin bootti pitenee ennenkö "aseta korppu"-kuva tulee.

Tässä hieman tutkimustani boottiajoista ilman korppuasemia ja IDE laitteita A4000 koneen kanssa:
http://relay.pp.fi/Amiga/A4000/Terminators/index.html

DF0: Terminaattoria ei näköjään saa enää Amigakitistä. Itselläni on yksi sellainen ja tuon sivun kautta sellaisen melkein pystyy tekemään itsekin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 13.16:   
Bootti oli nopea kun kumpikin korppuasema oli kytkettynä. Nyt jos on vain yksi niin bootti kestää kauemmin.

Jos on vain yksi korppusema, niin J301 jumpperi pitää poistaa, mutta pitääkö korppuasema pistää siihen päähän jossa on 5-7 kaapelit käännetty vai suoraan päähän?

http://classiccmp.org/dunfield/amiga/h/a2000in.jpg

Tuon kuvan mukaan siihen päähän missä kaapelit on käännetty.

Nyt uupuu jokin jumpperi, koska hd bootti ei onnistu noin.

Asemat ovat chinon 354 asemia.

Noiden piuhojen kääntämisen merkitys on myös hämärä, google kertooe että ne hoitavat sen että korpun valo ei pala samaan aikaan ja toinen kertoo että ne vaihtavat asema ID:tä. Eli jos on suora kaapeli, niin toinen jumpperoidaan ds1 ja jos on käännetty kaapeli niin kumpikin jumpperoidaan ds0:ksi.

Varsinkin amiga.org:issa näytätisi olevan monenlaista mielipidettä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 13.43:   
5-7 twistattu kuulostaa ihan väärältä. Sehän on vain kahden maakarvan ristiin kytkentää. Kaikki parittomat ovat maata.

Noista big box Amigojen korppukaapeleista on paljon väärää tietoa ja kun se on sivuilla joita ei enää päivitetä, niin se aiheuttaa edelleen harmia.

Mielestäni myös Amigakitin sivuilla on väärin:
http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=993
34 wire ribbon straight (df0:-), twisted (df1:-)

Tuo kaapeli myydään sekä A2000 että A4000 käyttöön ja minulla taas on kummassakin A4000 koneessa johdot joissa DF0: on twisted 4-6 ja DF1: suora. Amigakit varmaan laittaa aina kuvansa tarkoituksella pieneksi ettei kuvaan vaan saa siitä ideoita tehdä kaapeleita itse.

Tästäkin voi olla hyötyä:
http://pinouts.ru/Storage/InternalDisk_pinout.shtml

Jumppereita ei A2000 emolevyllä ole muita tähän vaikuttavia mielestäni.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 14.36:   
OK kiitos, palauttelen korput paikalleen ja sovintpalatkin löytyivät, että saan kiintolevyn 5 1/4 paikkaan.

Sen jälkeen softat kuntoon ja jossain välissä pitää miettiä tuota A500:sta. Tai sitten vain hommata uusi A500, niitä kun löytää helposti ja halvalla.

Yksi semi risa on tuo lisäksi, siinä kuva tulee, mutta se on puolikas, venytetty koko ruudun mittaiseksi.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 21.19:   
Nyt on korput ilmeisesti oikein.

Bootti ei edelleenkään toimi, mutta melkein kerkesin innostumaan, kun se boottasi 2x peräkkäin workbenchiin kun painoin A + A + CTRL

Tässä kohtaa bootti oli nopea, mutta nyt kun kokeilin uudelleen en saannut toistettua.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 22.00:   
Chinon 354 on usein myös A500 korppuasemana ilman etupaneelia, niiden luotettavan toiminnan voisi testata siinä että boottaavatko esimerkiksi 10x peräkkäin ja jos boottaavat sitten hakisin vikaa virtalähteen ja sen jälkeen emolevyn elkoista. Kyllä sen muissakin Amigoissa voi testata tilapäisesti vaikka on mallia paksu. Kuulostaa ihan sieltä, että resettiä pumppaamalla joku jo huonoksi mennyt elko jaksaa juuri ja juuri pumpata jännitteensä boottikelpoiseksi.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 22.34:   
Ibe U:

Suprat taitaa tarvita omat softansa tuohon formatointiin ja partitiointiin
ennenkuin Amy OS osaa levylle tehdä mitään ?!?
ja kovin isoja levyjä niihin ei saa asennettua :-(

mulle riittää nämä kaksi supraa ;)
ei ole edes senkokosia levyjä joita noihin laittaisin

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 23.29:   
Siinä taisi olla AMAB5 rommi? Ei pitäisi olla pahoja rajoituksia kiintolevyn koon suhteen, lähinnä ongelmia CD-Aseman kanssa. AMAB6 rommilla niitä ei pitäisi olla. Kyllä tuohon pitäisi saada ihan "kelpo" kokoisen kiintolevyn.

Ahkeran googlailun perusteella AMAB5 rommi on ensimmäinen käyttökelpoinen.

Sain 3.1 install korpulla partitioitua, mutta en formatoitua. Siitä HDinstallToolista vain info ja muuttaa scsi deviceksi suprascsi.device niin pitäisi toimia OK.

Kerro sitten mitä kävi, tuotahan en ole testannut muuten kuin että katsoin sen näkyvän sysinfolla

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 15. heinäkuuta, 2014 - klo 23.30:   
Jos et vielä ole turboakaan kokeillut, niin muista ladata ja asentaa supra tools, ilman siellä olevaa slow/fast ohjelmaa kellotaajuus on normi.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2014 - klo 0.43:   
Miten tulkitsette tämän ? Voiko tuo muisti mennä Trumpcardin kanssa päällekkäin?

http://amiga.resource.cx/exp/a3001mk2 Minulla EI ole MK2 turboa, vaan MK1

J5 - memory address of CN7-CN10 SIMMs
ON - Zorro II address space (with 1 MB SIMMs only)
OFF - 0x01000000 (with 4 MB SIMMs only)


Voi myös olla että taistelen tuulimyllyjä vastaan, tuossa äsken kävi pari kertaa niin että AExplorerilla kun siirsin tiedostoja, niin kaapui kesken siirron ja samalla lakkasi hiiren vasen näppäin toimimasta, eli eli voisko ne olla elkot?

Yksi kokeilematon vaihtoehto olisi GVPn oma IDE ohjain, mutta minulla ei ole hajuakaan mistä saisin tarpeeksi rupuisen pata levyn. Kyllä nuo alle gigan levyt ovat vähissä. Max 1024 sylinteriä, gigaisessa scsi levyssä on suunnilleen tuon verran.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2014 - klo 1.06:   
Olisin olettanut että tuolla turbolla olisi oma muistiavaruus. Siinä kuitenkin koko setti, CPU + MMU + FPU

Elko teoriaa tukee äskeinen testi, latasin koneen sisään kaikki kortit, turbo, c2088 ja tietenkin trump card. Pidin sitä päällä puolisen tuntia ja kävin painamassa A + A + CTRL ja boottasi siitä suoraan käyttikseen.

Tuo konehan on ollut käyttämättömänä varmaankin reilun 10 vuotta.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2014 - klo 2.44:   
Paha sanoa, äsken teki jälleen saman, AExplorer kaatui, hävitti hiiren vasemman nappulan ja ei lähtenyt sammutuksen jälkeen käyntiin. Noo pitää jatkaa huomenna, mutta kyllä tälläiset henkimaailman ongelmat viittaavat virta ongelmiin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 16. heinäkuuta, 2014 - klo 20.05:   
NOniin tulin kotiin, laitoin koneen päälle, ei bootannut jätin käyntiin. Tulin 19:30 resetoimaan, käynnistyi heti. Pistin MCP:n kopioitumaan koneen kiintolevylle AEXplorerilla, kopiointo loppui n. 30 kuluttua ja jälleen muuten ok, mutta hiiren vasen nappi ei toiminut.

Jaaaa :D Pistin virrat pois, ei boottia, mutta resetillä lähti boottaamaan ja nyt tuo kopiointikin onnistui.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 23. heinäkuuta, 2014 - klo 0.42:   
Kipperin 8mb + Ide on nyt toimiva ja cf-kortille on asennettu 3.1 käyttis ja laitettu kasa pelejä.

Workbenchin päälle asensin BetterWB 3.6 http://lilliput.amiga-projects.net/BetterWB.htm

Tuossa ei ole valtavaa määrää ryönää, mutta kaikki perusasiat on konffattu valmiiksi. Iso plussa siitä että se EI käytä MagicWb ikoneita, vaan siellä on vähän piristetyt normi ikonit.

http://lilliput.amiga-projects.net/BetterWB.htm

Nyt sitten pitää miettiä mitä tuolla tekee, iskeekö sen kaapin perälle vai pistääkö myyntiin. Kaipa tuon hinnalla voisi rahoitella muita projekteja.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2p_gC4cT15FSljv5nmxHMefUhMF1c1pRMUgvri8mEZ8WEwTQeKkWLaQETf2qB4-ViCW5bU2jmP7rWDjo0KbB5K9aM3MKeYRTWkhHiNlU9tgHQ/WP_20140722_003.jpg

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pNX2nE8CPMRzHvKom2uHC9Zkytty7Kv6GwGRtBfkJ2MrOsOHAsHtpmM69OCyaxMNjrb87E9jyZTGrExhH78hkm1W76NNdeWPetuMsPYMNSfs/WP_20140722_005.jpg

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2014 - klo 8.15:   
Amiga 2000 kone näyttäisi nyt toimivan. Ongelma oli virtalähde.

Ostin amibayn kautta atx adapterin ja kone alkoi pelittämään kun kokeilin toisella virtalähteellä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2014 - klo 8.26:   
Hyvä, pääepäilty todettiin syylliseksi.

Liian paljon retropiireissä on valalla vaarallista entisöinti asennetta jossa ei voida jotain virtalähdettä vaihtaa sen takia kun pitää muka olla ajan hengen mukainen ja alkuperäinen ja niin pois päin, sitten käykin niin että menee emolevy ja vähän muutakin kokonaan entiseksi kun vanhanaikaisesti suojattu tai suojaamaton virtalähde rikkoo korvaamattomia osia. Ainakaan Commodoren virtalähteissä ei ole mitään hienoa innovaatiota jota vaalia tai ihailla. Vielä kun C64 ja C128/C128D virtalähteille joku tekisi kunnon korvaajia niin säästyisi lisää muistipiirejä yms. tuhoutumiselta.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2014 - klo 12.35:   
Pitää vielä kokeilla, josko supra toimisi nyt. Supran cache voisi vähän nopeuttaa levyn käyttöä. Trum Car Prolla vauhti on 2,5mb/s. Tosin eikös Zorro II max vauhti ole jotain 3,5 mb/s?

Tänäään jos saisi askarreltua bridgeboardin toimimaan ja kotelon kiinni.

ATX poweri on sen verran pienempi, että kiintolevy mahtuisi sen viereen, joten varmaan tulee askarreltua tuo CD asemakin tuohon.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. heinäkuuta, 2014 - klo 21.16:   
jossain Buddhan spekseissä luin kans tuon 3.5Mg olevan max (Zorro II)

Hansu;
mulla ainakin on aidot A2000 powerit kaikissa ;)
konkat on joutunut tosin vaihtamaan mutta muuten
hyrisee ihan mukavasti edelleen

C64/128 muuntajia olisi tulossa heti kun sellaisen ehtisin tekasemaan ja teettämään piirilevyt

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 25. heinäkuuta, 2014 - klo 0.48:   
Nämä A2000 askartelut on aivan p*rseestä :-(

Latasin koneeseen kiinni romputtinen, annoin sille jonkun randomin scsi idn ja tsekkasin että hyvin boottaa.

Ei muuta kun kotelo kiinni ja ahaaa ei boottaa.

Nooooo kiintolevy ei näy boottaavana edes early startupissa ja siitä sitten miettimään että mitä on rikottu ja miten.

Ajattelin ensin että levy on rikki, tsekkasin että löytyy hdtoolboxilla OK

Otin toisen korpun irti, muutin J301 jumpperin OFF tilaan, ei apua...Tämä siksi että toinen korppu asema ei osaa sanoa onko sisällä korppu vai ei.

Sitten ihan viimeiseksi otin kaikki korppu asemat irti ja bootti kiintolevyltä odottelun jälkeen... siis mitä v*ttua.

Korput tai korppu ovat varmasti oikein kytkettyjä, punainen raita on 1 pinnissä jne ja joka tapauksessa boottaa kummaltakin korpulta.

Kokeilin vielä pistää korput alkuperäiseen konfikseen, toisen vaihdoin asema idt päikseen ja ei mitään apua.

Onko noissa chinonin asemissa muitakin jumppereita kuin df0 ja df1????

S*atana ton kanssa menee hermo (: Eilen tosissaan toimi mainiosti, sain asenneltua käyttiksen ja laitettua sen mieleiseksi ja nyt boottaa vain jos korppuasemia ei ole kiinni

Virgo: Supra näyttäisi toimivan, mutta ei tuon isomman IBM levyn kanssa, jos se on kiinni niin pihahdustakaan.

Tuon atx adapterin kanssa pitää j300 jumppri muuttaa 2 -3 asentoon 1-2 asennon sijaan. Jokin TICK signaali, internal / external. Mitä tuo tekee?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 25. heinäkuuta, 2014 - klo 8.43:   
Siis eihän se SCSI ID ole ihan randomi kuitenkaan, ettei mene kovalevyn kans samalle ID:lle? Ja ettei liian isoa ID:tä tullut esim jos on wide-scsi asema, mutta narrow-scsi ohjain? Eikä ohjaimen ID:n kanssa päällekkäinkään (oliko se 7 yleensä)?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 25. heinäkuuta, 2014 - klo 8.50:   
SCSI ID ei ole ongelma, tuossa jäi sanomatta, että ensimmäisksi irroitin CD-aseman. Kiintolevyn ID on yksi (ei jumppereita) ja CD-asemassa laitoin jumpperin keskimmäiseen 3:sta ID määrittely jumpperista, taitaa tehdä ID:ski 3

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Perjantaina, 25. heinäkuuta, 2014 - klo 9.03:   
@virgo
Olet piristävä poikkeus koska alkuperäiset A2000 virtalähteesi lienee määräaikaishuollettu säännöllisesti ja muutenkin alkuperäinen virtalähde A2000 koneessa ei tunnut yhtä pelottavalta ajatukselta rahallisesti kuin A3000/A4000/A4000T koneessa. Nykyaikaiselle C64/C128 virtalähteelle on kyllä mielestäni hyvä markkinarako.

@Ibe
A1500/A2000 system requires a 'tick' circuit which provides a 50/60Hz +/-10% reference signal to the video chipset or motherboard jumper J300.
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_Power_supplies/amiga_power_supplies.html

Muuta infoa ja keskustelua aiheesta:
http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/designs/Amiga_ATX_Adaptor/amiga_atx_adaptor.html
http://www.amiga.org/forums/showthread.php?t=30810
http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/7269.html?1217025244

Tuon mallin Chinonissa ei ole muita jumppereita. Koita kostuttaa pumpulipuikko isopropanoliin niin että suunnilleen valuu ja pumppaa sillä korppuaseman tunnistetappeja luukun kautta ylös- alas-ylös-alas (jos et vielä ole niin tehnyt) tunnistekomponentit saavat mennä täyteen isopropanolia. Se kyllä haihtuu hyvin nopeasti sieltä. Tuo voisi auttaa siihen että asema tietää paremmin onko korppu vai ei ja selviää nopeammin boottiprosessista. Isopropanolia saa mm. apteekista. Jatkuviin korppuasema ongelmiin suosittelen edelleen tätä: http://www.ianstedman.co.uk/Sales/sales.html

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 25. heinäkuuta, 2014 - klo 22.46:   
OK, eli ei pitäisi touhuta noita väsyneenä. En tiedä miksi cd aseman irroittamisen jälkeen käynnistynyt, mutta alkuperäinen ongelma oli se että kun kasasin sen kiinni, laitoin cd aseman piuhan keskelle. Siinä oli terminointi päällä.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pn-aRz0TzwtGKfE0aVpA6M9NVNFF_sW7-K58s91Sd1bHlZlnF_3UTggHCOATdmz3cYSSb9i9eZT_ucEkiatlVGFPPLgi4cxk_RX1f0U6sv6g/WP_20140725_004.jpg

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pnVDix1J9PfJGpiVe4P7q5CnF0Wyb6IvJpuoTojHvkqcsiG64-NQBo2SvVeHedLlrsxRHcOKzewIqI1DmBoiCM901skSN25mWW8RJJDn8pGU/WP_20140725_002.jpg

Kiintolevy mahtui näppärästi muuntajan oikealle puolelle ja pysynee paikallaan jeesus teipillä.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 26. heinäkuuta, 2014 - klo 21.08:   
OK, nyt pitää korjata. En tiedä mikä tuossa mättää, huono boottaamaan, saattaa olla että tuo edellinen oli vain omaa toiveajattelua. Tänään joudun muutaman minuutin käynnistelemään että boottasi. Aina ei auta edes resetti, aamusin yleensä käynnistyy kun pistää virrat päälle, mutta ...

Normisti odotellaan että tulee se disketti ruutu ja tehdään resetti, mutta sekään ei aina toimi.

Zorro väylän liittimet? Mitenhän ne saisi putsattua?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2014 - klo 10.03:   
Tarkistin vielä turbon jumpperit ja pitää sanoa että on aika mielenkiintoinen härveli GVP Impact 3001

Jostain syystä MMU on jumpperoitu disabloiduksi, voiko tuohon olla mitään syytä? Myös timing jumpperiessa on omituisuutta, tuolla emolla niiden pitäisi olla OFF, OFF, OFF ja ON, nyt tuo toinen vasemmalta on myös ON <- näitä pitää kokeilla illalla.

J10 J12 J13 J14 - clocking mode
ON ON ON OFF - A2000-A german motherboard, 68000 must be removed
OFF OFF OFF ON - A2000-B motherboard

Rev 6.3 on varmaankin A2000-B ???

IDE bootti rommi on poistettu joskus tai sitä ei ole ollutkaan, IDE on myös jumperoitu Disabloiduksi.

Siinä on ensimmäisen reviision muistikortti, jossa 8 kpl nipple mode simmejä, mitä ikinä ne ovatkin, mutta ilmeisesti kalliimpia ja harvinaisempia kuin GVP:n omat simmit.

Omituinen yksityiskohta on myös että jos siihen laittaisi 50mhz kiteen ja siihen kykenevän CPU:n, hommaisi 4kpl 4mb nipple mode 30 pin simmejä, jolloin muistia olisi kokonaiset 20mb <- turbon maksimi.. Niin siirtämällä yhtä jumpperia saisi muistit pois Zorro II avaruudesta. Mitähän järkeä tässä on?? Vaatii 50mhz ja nuo simmit??

J5 - memory address of CN7-CN10 SIMMs
ON - Zorro II address space (with 1 MB SIMMs only)
OFF - 0x01000000 (with 4 MB SIMMs only)

16 - 33 MHz boards support 1 MB SIMMs only, possible configurations are 2, 4 and 8 MB
50 MHz boards support 4 MB SIMMs, possible configurations are 4, 8, 12, 16 and 20 MB

Tuntuu vähän keksityltä rajoitukselta? Jumpperi on myös asennossa, jonka mukaan muistit pitäisi olla poissa zorro II avaruudesta?

Ärsyttävyyksiä löytyy lisää, muistia voi olla 1mb, 4mb tai 8mb 25-33mhz

Onko minulla mitään keinoa saada tuota bridgeboardia toimimaan, kun zorro avaruus on täynnä? Ei nimittäin kiinnostaisi vähentää muistia 4mb, eikä myöskään alkaa ropaamaan simmejä jotka on laitettu muovisiin simmi pidikkeisiin maaliskuussa 1990

Olisiko jokin ohjelmallinen keino poistaa osa GVPn tekemästä muistivarauksesta?

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2014 - klo 20.02:   
kai muistit laittaa terminaatorin Scsi johdon päähän CD aseman tai HD Terminaatorit ei aina riitä joskus porukka sekoittaa Terninator power jumpperin tarkoittavan terminator ON mitä se ei ole
terminaattori pitää aina olla viimeisenä kaapelissa. ei missään muualla

itselläni ei koskaa ole ollut laite terminoitia vaan erillinen terminaattori väylän päässä

tarkistaisin myös HD Boot priorityn
että se on ensimmäisenä
bootatessa molemmat hiiren napit pohjaan
siellä pitäisi kovalevysi olla listassa ensimmäisenä

jos levyasemat renaa korpun tunnistuksen kanssa ja ne ovat prioriteetina korkeammalta Amiga koittaa aina bootata sieltä ensin

GVP korteissä käytettiin prosessoreja joissa ei ole MMU esim 030/40 kortti (hieman halvempi)

GVP taisi yksiselitteisesti sanoutua irti Bridgen yhteen sopivuudesta joten se siitä
luultavasti tosi guru voisi muutamia Address linjoja muokaten siirtää muistin toiseen osaan mutta tuskin on vaivan väärti ja pienentää asennettavan muistin määrää joka tapauksessa

syy miksi 50Mhz Cpu pystyy suurempaan muistiin on
sen sisältämä MMU

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 31. heinäkuuta, 2014 - klo 23.45:   
Tuota, tuossa on nyt ongelma, nuo jumpperi asetukset mitä laitoin tuonne ylös eivät pidä/ eivät voi pitää paikkaansa. Esim, noita clocking mode jumppereita ei ole, tai sanotaan että niistä löytyy 3, ja tuo MMU jumpperi on luultavasti jokin muu? Tuo on series 1 laite, kun noista netistä löytyvissä on ohjeet series 2 kortteihin.

Mutta tuo niple mode muisteja käyttävän maksimi on 8mb, vähän toivoisin että löytyisi jumpperi jolla saisi vaikka 4mb käyttöön.

Laitteessa on MMU ainakin sysinfon mukaan, eikä sitä ole disabloitu.

Romppuasemassa on terminaattori, käytän sitä, piuhassa ei enempää paikkoja olisikaan.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 1. elokuuta, 2014 - klo 19.38:   
aikanaan porukka repi tukan päästään PPC korttien kanssa kun yrittivät CD aseman terminaattorilla saada systeeminsä toimimaan.

miksi ? no koska ne maksoivat kuulemma niin pirusti niinku !
verrattuna summaan mitä laitteistoon oli jo lyöty ?!?

mutta asiaan laitappa kuvia siitä turbokortista niin voidaan alkaa vertailemaan porukalla miten ne pitäisi olla !

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 2. elokuuta, 2014 - klo 21.12:   
OK tässä kuvia, kesti hetken koska kamera oli hukassa ja kännykällä otetut kuvat olivat hyödyttömiä.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pa7I4upkKRFO8qY6wQOQjW5Q2dFh7pZgPRxarz5yIk9E3_Sd0unuIpn0FU0PP4X6p9pSHsx0dRdPngYIoQ1_fTtVfEUvR9_aiE4xmMdX0_-I/GVP_Turbo.JPG

Kuvassa näkyy J6 jumpperi, sijaitsee Zorro liittimestä vähän oikealle, sen vasemmalla puolella on J7. Jumperi on ON asennossa eli MMU pitäisi olla päällä.

Jumperit J10, J12, J13 ja J14 ovat asennossa ON, OFF, OFF ja ON. Nämä siis ovat 2 seriessä clocking mode, tuollaista yhdistelmää ei vain pitäisi olla.

Onko REV 6.3 A2000-B?

Kameran akku on kuollut ajat sitten, kuvassa näkyy kameran laturin johto, mutta ei sen alle jää jumppereita.

Muistikortti, turbossa on siis kaksi erillistä korttia.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pepftUm8mXxC_Nv4Gs25k1VqL28N3pshWjPBPG0NFdwAywmDptaxaK9RYTnVWtbWxfZikvTOEAdsmDaIiZ9NhPhr9gUyj5zaVdb-m0LtzhcY/GVP_Muisti.JPG

http://amiga.resource.cx/exp/a3001mk2 MK1:stä ei löydy infoja eikä tuosta RAM8 muistista.

Kysymys kuuluukin, miten saisin jumppereilla pudotettua muistin 4mb, jotta saisin bridgeboardin toimimaan. Bridgeboardilla on Commodoren uusin BIOS, joten sen resursseja pystyisi hyödyntämään amigan puolella, eli siis vaikka verkkokorttia.

Toinen kysymys on nuo clocking mode jumpperit?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 2. elokuuta, 2014 - klo 21.41:   
Turbo oli siis alun perin emossa joka oli rev 4. jotain

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 4. elokuuta, 2014 - klo 20.28:   
@virgo osaatko sanoa jotain noiden kuvien perusteella?

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 5. elokuuta, 2014 - klo 15.59:   
Hmm, nyt amiga.rseource.cx:stä löytyy nuo jumpperit. Voisin vannoa että niitä ei pari päivää sitten siellä ollut.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 5. elokuuta, 2014 - klo 22.58:   
Nooo on tässä vieläkin vähän epäselvää.

Tämä tuskin pitää paikkaansa ->

J6 OPEN Install to disable the 68030’s caches
J7 OPEN Install to disable the 68030’s MMU

KUVA1.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pWXaM6jGcS7OmKmIvlWQmKkNvy1GabeNaU0TD4OIcSrbHuFmgLu0d07ZH8HDkZNPT1M-IScQmbIO52zgy6EKza6KXrFPLG19HvkzvSQI6fBc/WP_20140805_006.jpg

Eli jos en nyt ihan väärässä ole, niin tuossa on disabloitu cachet?

Jos kummassakin on jumperit kone ei boottaa, mutta jos kummastakin puuttuu sillä en näyttäisi olevan vaikutusta?

KUVA2.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pdkzRzkxn-A_yTaQ3HtTxGPyB65FMFq1Tofy52hXQ1IVf2875yJ8cXhysoiorIZNT9vp7atBtKWPf-HtZ6hPEoarKNAxAFEs0110-ETf1iLA/WP_20140805_008.jpg

Tämä ei myöskään näytä pitävän paikkaansa ->

J5 SHORTED Remove to enable full 8MB of 32-bit RAM

KUVA3.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2p7_-hUAMM-iJyE6t3l6gkeKm9dIBfAkGxBiYnMiK_K1ioMH_v4pOp0QGilFYQ5uFuT2IYNEOFSebb4ZjYKUQf5WrGOI4lVNbaO26MkMN5c90/WP_20140805_009.jpg

Muisti on 24bit

Päädyin sitten poistamaan muistikampoja, koska tulin siihen tulokseen että on hauskempaa että koneessa on bridgeboard kuin 8mb muistia.

Tämäkään ei mennyt aivan suoraan.

Mutta sitten tulin vilkaiseeksi BBOAH

KUVA 4.

http://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/media/download_photos/gvp3001_7_big.jpg

Tuolla tavalla sain 4mb muistia toimimaan, vaikka muistikortissa on 6mb muistia? Ei jaksanut alkaa arpomaan mitä olisi pitänyt poistaa.

KUVA5.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2p1WQSIB3ba5BJxnUN2zupWWavv4dHInhEmzDR4BcXtyF8P4n1aSuMoM_lzSCzu-hXO4iHaeO-ZDCjtGyI_iEHum_vKHdIjo8dutkMlRTV2vc/WP_20140805_012.jpg

Siinä se sitten on PC Color Display (4 väriä :-))

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 5. elokuuta, 2014 - klo 23.37:   
Viimeinen kuva jäi

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pCmzBSUXwL31Sdx_Ll9aIIfN1SmOrCw14aA0zMX2XBi1NbXZ-t-mUDKQQyzrEU4HRx5Nw9Tw4GQmOz3stLQOEKc1qiyip1xf_cY-TfFAg-Os/WP_20140805_015.jpg

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 5.11:   
aika mystiikkaa on noiden jumpperien asetukset joskus
joissain korteissa osa on sisäsesti disabloitu niiden toiminta vaikka ne levyllä onkin
ja tekniikka alkaa olla sen verran iällä ettei kukaan enään muista miten noiden kanssa toimitaan
noita PC kortteja on kovin harva päässyt näkemään koskaan

MMUn aktivointi pitäisi näkyä sysinfossa tehon nousuna

jos A2000 ei käynnisty cachen tai MMU ollessa "päällä" se voi hyvinkin tarkoittaa sitä että levyltä puuttuu jotain rautaa tai jokin GAL lokiikka ei enään toimi kuten pitäisi "oletan että levyllä on Gal lokiikka piiristöä kaikissa on !?"

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 11.32:   
J6 OPEN Install to disable the 68030’s caches

Tuosta jää pois sarakkeet, OPEN pitäisi olla siis oletus arvo ja tulkitsen niin että install tarkoittaa jumperin laittamista paikalleen?

Vertaa tämä ::

J5 SHORTED Remove to enable full 8MB of 32-bit RAM

Mutta joo, nyt pitäisi sitten löytää joku jolla on vanha PC, mulla olevalle 3com ISA verkkokortille pitäisi tehdä vähän säätöä. plug and play pitäisi laittaa pois päältä tms.

Next go dig around in your garage for an old PC with ISA slots. When you find one or borrow one from your nerd friend, you download the file 3c5x9cfg.zip (listed above) and extract it to the real PC. You can run it under Windows 98.

You need to change the I/O Base Address to 300h and set IRQ to 3. Make sure it runs of RJ-45 and Optimize for DOS Client, finally disable Plug and Play.

http://www.cbmfreaks.com/?p=63

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 19.07:   
Sysinfo näyttää MMU:n tilan näkee sen ollessa pois N/A tai NOT IN USE ja ollessaan toiminnassa IN USE.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 20.34:   
Mikä ero on N/A tai Not in use?

Tuo yhden kuvan tarkoitus on demota sitä että cachet eivät ainakaan häviä mihinkään oli jumperi missä asennossa vain.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 21.51:   
mulla on vielä läjäpäin noita vanhoja
ISA koneita...

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 6. elokuuta, 2014 - klo 23.24:   
Laitoin viestiä.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 7. elokuuta, 2014 - klo 8.27:   
N/A = Not Available, eli ei ole olemassakaan siinä CPU lastussa sitä kun taas "Not in use" = On olemassa CPU:ssa, mutta conffattu pois päältä sillä hetkellä.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 7. elokuuta, 2014 - klo 10.16:   
virgo saan herjan kun laitan viestiä @yahoo.com osoitteeseen.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 7. elokuuta, 2014 - klo 21.13:   
yahoo ei ole ollu voimassa hetkeen koska alkoivat kyselemään liian henkilökohtaisia.
uusi osoite vielä etsinnässä...

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 8. elokuuta, 2014 - klo 8.07:   
Laittaisitko tuon ISA kortin aseetukset kohdalleen tämän ohjeen mukaan? Olisin kovasti kiitollinen ja tietysti korvaisin vaivan. :: http://www.cbmfreaks.com/?m=201012

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 9. elokuuta, 2014 - klo 1.24:   
GVP:ssä on MMU

Ajoin muscan toolin joka on osa mulibs pakettia.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pVutLCGVAaLkX6syhTgu8qGUqoLPRmAQGr6ktxBnu1rySlmhkb4mdpm-sYNBwb7p-tGY9uOwh64iYtM3FpWSFDBgzBQ6_IU4gRCuxRc1U3aM/WP_20140809_001.jpg

Oliskohan mahdollista mäpätä muisti MMUn avulla 32bittiseen avaruuteen? Erityyppisiä allocmen työkaluja löytyy. Muistin varauksenkin saa poistettua, mutta millä sen saisi muualle?

Sitten ihan muihin asioihin. Sain oman gotek asemani tänään. Laittelin sen Golden Image ulkoisen kiintolevyn koteloon.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y2pkDOU3SBiQ3dPDI9zXkGM7L48aZ_v2lSHLv4-h8bP7HADZ_ARoJ1O90Z4ioIA-WVH8qbgwwPk6gJs0TsFGcPYQpq93D3lGGp-0bznkrr-vvc/WP_20140809_005.jpg

1. Ohjeen mukaan jumpperoin gotekin df1 asemaksi.
2. Ilmestyy boottaavaksi asemaksi early starup menuun (tai kolmeksi, niin kuin kuuluukin)
3. Ilmestyy filemanageriin asemiksi
4. Formatoin 4gb usbi tikun fat32, laitoin sinne selector.adf ja muutaman muun adf tiedoston
5. Ei boottaa :/ ei vaikka valitsee early startup menusta df1 bootti asemaksi.
6. Nappuloilla ei voi valita adf tiedostoa, 3 nollaa kyllä näkyvät

Oisko neuvoja? Teenkö jotain väärin, pitääkö usbi tikku formatoida jollain tietyllä työkalulla? Vai onko näin että tuo golden image ei vain pelitä tuon kanssa.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Perjantaina, 15. elokuuta, 2014 - klo 1.56:   
Tänään (tai oikeastaan eilen) purin Amiga 2000:n jokseenkin osiin. Olisi varmaan pitänyt poistaa tynnyriparisto 68k-lutikan vierestä jo aiemmin, mutta laiskuuttani sitäkin venyttelin. :P Nyt sitten huomasin, että vuotamaanhan se pirulainen oli alkanutkin. Mutta kun tuosta saan sivuleikkurit lainaksi, niin nasautan tuon pariston tuosta mäkeen, ja tietty puhdistan vuotaneet töhnät IPA:lla. Emolle ei näytä vuotaneen, kuin pieni määrä emästä, joten tuhoja ei liene tulleen (siitäkin päätellen, että kone näyttää toimivan ongelmitta). Sitten samalla voisikin harkita jotain muuta, kuten esim. virtalähteen vaihtamista alkuperäisestä uudempaan.

Aiempi saikkaus Kupke Golem RAM-Cardin kanssa selvisi niin, että kortin sai jumpperoitua kahteen megaan (piirejä ollessa neljän megatavun verran). Piirien latominen A2058:aan ei auttanut, kun muistin määrä ei näyttänyt kummentuvan. Arvelin sitten, että Golemin toisen bankin piireistä jokin voisi olla viallinen, joten jumppereilla toisen disabloiminen antoi kortista 2 megatavua käyttöön. Parempi sekin kuin ei mitään, kun nyt muistia on yhteensä 1MB chip + 1MB fast GVP:n 030-turbossa + 4MB fast A2058-muistikortissa ja 2MB fast Kupke Golemissa.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 15. elokuuta, 2014 - klo 11.36:   
Mikä GVPn turbo sinulla on?

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Perjantaina, 15. elokuuta, 2014 - klo 19.10:   
Ibe U, Impact A2000-030 Combo (http://amiga.resource.cx/exp/combo)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 15. elokuuta, 2014 - klo 21.52:   
Maili ossu pitäisi olla nyt muutettu...
kyllä tuo kortin asetusten uudelleen säätö onnistuu
kunhan saadaan kortti tänne tai sakuun...

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014 - klo 18.38:   
3D-tulostinkokeilu korvaamaan 1084S- monitorin kadonnut virtanapin painike:
https://www.dropbox.com/sh/5xohnvkz94vckij/AAC3nU7T24wYqJucHU9obFYta?dl=0

Kuvan Rev 2 sopi jo paikoilleen vaikka vaatikin vähän reunojen trimmaamista käsin (näkyy kuvassa lievänä aaltoiluna vasemmassa reunassa), Rev 3:en tulossa pieniä korjauksia reunoihin ja eteen lisätty POWER- teksti.

Vielä jos tuon jollain maalaisi niin ei erottuisi värinsä puolesta, tosin on tämä jo käytön kannalta huomattavasti helpompi kuin ei tarvitse tikulla tökkiä virtoja päälle :-)

Harmiksi netistä löytyvä malli A1200:n pohjaluukkuun tuuletusrei'illä on juuri sen verran iso että en saa sitä tehtyä tällä tulostimella yhtenä kappaleena (kaksi yritystä tehdä se osissa on toistaiseksi mennyt epätoivoiseksi liimailuksi).

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014 - klo 20.38:   
Saisitko tulostettua Amiga 3000:n levykeaseman eject-nappeja?

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014 - klo 21.22:   
@hese: Onko se tuo tämän näköinen: http://shpws.me/lJM2 ?
Näyttäisi helpolta, tarvitsisin vain mitat että saisin "piirrettyä" osan.

Tuon tapaisen pitäisi onnistua kyllä missä voima tulee kappaleeseen suoraan. Jos napin painettava osa olisi sivussa varsinaisesta aseman mekanismista, eli että muoviosaan tulee vääntöä, niin sitä tämä materiaali ei varmaan kestä noin pienessä koossa.

Läheltä tarkasteltuna laatu ei ole aivan virheetön, mutta kuten nyt 1084:n virtanapin tapauksessa, niin joissan tapauksissa helpottaa huomattavasti käyttöä vaikkei olisikaan aivan alkuperäisen laatuinen.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 24. syyskuuta, 2014 - klo 23.17:   
Suurin piirtein tuon näköinen. Otan napista kuvia ja mittoja tällä viikolla ja laitan ne tänne.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 26. syyskuuta, 2014 - klo 11.22:   
Tuli pistettyä Indivision mk2 A4000:seen. Kyllä nyt onkin priima kuva. :-)

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2014 - klo 17.27:   
@lausvi

Linkissä kuvia ja mittoja napista. Napin takaripustuksia, joilla nappi kiinnitetään levykeasemaan, ei välttämättä tarvitse tehdä, mikäli menee liian hankalaksi. Tarvittaessa napin voi laittaa liimalla kiinni.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/41944496/a3000_nappi.zip

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Sunnuntaina, 28. syyskuuta, 2014 - klo 18.19:   
Kiitos, selkeät ja hyvät kuvat ja mitat. Katson tässä lähipäivinä saanko tuosta jotain aikaiseksi. En pysty lupaamaan, mutta kokeillaan.

 

Tuomo Mustonen
Käyttäjätunnus: tjm

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 8. lokakuuta, 2014 - klo 23.22:   
Tänään pelastin pari A500 lisämuistia ja kaksi A1200 turbokorttia. Poistin patterit kaikista etteivät ala tekemään tuhojaan. Toisessa A500 lisämuistissa oli jo vuotanut mutta ei ollut kortti tuhoutunut vielä.

 

Matti Järvinen
Käyttäjätunnus: varaktori

Rekisteröity: 4-2014
Sunnuntaina, 26. lokakuuta, 2014 - klo 21.04:   
Tänään tutkin millaisia akkuja tarvitaan Epson PX-8 Genevan elvyttämiseen ja laitoin niitä tilaukseen.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2014 - klo 9.36:   
@lausvi

Onko A3000-levykeasemanapin työstäminen edistynyt?

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2014 - klo 10.32:   
@hese

Pahoittelut viiveestä. Olen piirrellyt nappia, mutten ole ehtinyt tekemään yhtään koetulostetta, en ole (töissä) ehtinyt 3D-printterille kertaakaan nyt pariin viikkoon.

Lähinnä ongelmia piirrossa on aiheuttanut tuon kulman arviointi (jos ajattelee että levykeasemanpuoleinen pääty on suora, missä kulmassa tuo itse painike lähtee siitä). Mulla on yksinkertaistettu (takaosan suhteen) versio tulostusta vailla valmiina. Mun vain on aika hankala testata sitä, mutta kuvia voin sitten laittaa.

Taas yksi syy miksi pitäisi ostaa itselleen vielä A3000D:kin :-)

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2014 - klo 19.34:   
Napin alaosa nousee lievässä kulmassa ylöspäin suhteessa napin päätyyn, yläosa taas laskee jyrkemmässä kulmassa alaspäin. Kulmien suuruuksia on hankala sanoa, kun ei ole astemittaa käsillä mutta voin tarvittaessa ottaa lisämittoja, joiden perusteella kulmat voi laskea.

Ps. Samanlaisia levykeasemia käytetään myös A3000T:ssä. :-)

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2014 - klo 21.10:   
Koitin katsoa mallia Shapewaysin mallista:
http://www.shapeways.com/model/310385/amiga-3000-disk-drive-eject-button.html?materialId=62

Siinä napin alaosa näyttää lähestulkoon suoralta kulmalta päätyyn nähden, mutta ehkä pienessä mallissa kulmaa on vaikea erottaa ruudulta. Piirroksista ja kuvista kyllä selvästi erottaa että kulmaa siinä olisi.

Tosiaan, 3000T:ssäkin olisi tuollainen - vielä kun omassa koneessa olisi aito kotelo... (http://www.amibay.com/showthread.php?64494-Amiga-3000T-case)

Yritän tällä viikolla saada edes yhden proto-kappaleen ulos.

 

Tero S.
Käyttäjätunnus: protek

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 7.48:   
Tuli Commodore 16:een tehtyä muistilaajennus 64 kiloon. Vapaata muistia on yli 60 kiloa eli selkeästi enemmän kuin Kuusnepassa. Kuustoistasella tai oikeastaan Plus/4:llä on itse asiassa aika vaikuttavan näköisiä pelejä 121 värin ansiosta. Spritet toki puuttuvat ja SIDin äänimaailmaa jää kaipaamaan mutta esimerkiksi Plus/4:lle tehty uusversio Exploding Fististä on värimaailmaltaan parempi kuin Kuusnepan versio.

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 13.15:   
Menee ketjun aiheen ohi, mutta en malta olla laittamatta linkkiä Plus/4:n grafiikkakuvaan, jossa koneen väripaletti pääsee oikeuksiinsa: One Zak And His Kracken

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 13.23:   
Menee aiheen ohi mutta todellakin hieno kuva.
ps. sitä vana miettii mihin tuokin kone kykenee taitavissa käsissä jos ajatellaan että tehtäisiin peliä. jossa liikkuvaa grafiiikkaa.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 13.35:   
@jakp

Löytyykö sinulta vielä lähdekoodeja DelfInit-softaan?

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 15.03:   
Löytyy. Uusin versio näyttää olevan 3.0. Sitä ei ole julkaistu Aminetissä. Tein sen Individual Computersia varten ja se (luultavasti) päätyi Delfinoiden mukana jaettuun ohjelmapakettiin. Tein Jensille myös muita ohjelmia Delfinaa varten.

En osaa sanoa mitkä ohjelmista päätyivät äänikortin ohjelmapakettiin, koska en saanut Jensiltä Delfinaa. Jotkin ohjelmat näyttävät olevan kesken (liekö syynä se, että äänikortti jäi saamatta), mutta näin nopealla vilkaisulla tällaiset ohjelmat ovat olleet tyrkyllä: DelfInit, DelfMod, DelfMon ja DelfTweak.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 15.56:   
Tarvitsisin hieman jeesiä Classic-kortin kanssa, DelfInit (v2.0) jää jostain syystä jumiin ohjelmaa suoritettaessa.
DelfInit ei palaudu takaisin shell-kehoitteeseen, mutta Amiga vastaa yhä näppäimistöön/hiireen ja muita ohjelmia pystyy ajamaan rinnalla.

DelfMem:llä oli sama ongelma. Saisitko käännettyä softasta debug-version, jonka avulla näkisi mihin kohtaan alustusta softa jää kiinni?

 

Janne Peräaho
Käyttäjätunnus: jakp

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2014 - klo 16.32:   
Laita mulle mailia, niin kokeillaan uusimmalla versiolla.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 29. joulukuuta, 2014 - klo 13.31:   
Tuli ostettua ennen joulua Boogielta A500+:saan Megan lisämuisti. Sain sen vihdoin asennettua. Kone on melkolailla täydellinen nyt.

Koneessa on siis nyt kiinni ACA500, ACA 030 33Mhz ja 4 gigan CF-kortti wb3.1:llä. Pääsee vaihtamaan 1.3, 2, ja 3.1 kickstartien välillä. Poistetun akun tilalle jo aiemmin pistin paristo plus diodi virityksen. Koitin samalla vielä paremmin puhdistaa vuotokohtaa.

Enää uupuu jonkun sortin levyasema, uusi kalvo näppäimistöön ja ACA500:seen kotelo. Siten ekstrana omat CF-kortit 1.3, ja 2.0 asennuksille olisi kivat. ...ja tietenkin scandoubler.

Kokonaisuuteen olen siis jo nyt tyytyväinen. :-)

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 4. tammikuuta, 2015 - klo 20.26:   
@lausvi

Kuuluuko A3000-rintamalta mitään uutta?

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Sunnuntaina, 4. tammikuuta, 2015 - klo 20.43:   
@hese: pahoittelut tiedottamattomuudesta.
Minulla on aika hyvä mallinnos napista koneella (testattavaksi), mutten ole saanut yhtään kelvollista tulostetta vielä aikaiseksi siitä. Tulostimen kanssa on ollut alusta asti ongelmia alustaan tarttumisen kanssa ja materiaalin syötön kanssa. Pienillä kappaleilla muovi ei myöskään aina ehdi jäähtyä tarpeeksi ja kerrokset alkavat sotkeentua. Tämä on aika kokeellista edelleen. Uusi ohjelmistoversio tulostimen ohjauksesta vähän aikaa sitten auttoi asioita vähän, mutta harjoitukset jatkuvat edelleen. Palaan asiaan heti kun saan parempaa jälkeä aikaiseksi.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 13. tammikuuta, 2015 - klo 15.28:   
Vaihdoin a500+:n näppäinkalvon uuteen. Näppäimistö toimii nyt hienosti. Samalla pistin koneeseen paremman levyaseman.

Availin aiemmin useamman a500 näppäimistön ja katselin että melkein kaikissa näppäimistökalvossa on pidemmät vedot kupruilleet. Eli siis vasen shift, alt ja amiga näppäimet. Päätin hommata uusia kalvoja kun niitä tällä hehtkellä saa. Toinen kalvo odottaa vielä loppusijoitustaan.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 5. helmikuuta, 2015 - klo 12.02:   
Tuli vaihdettua kolmeen 'tankkihiireen' nappien mikrokytkimet ja samalla putsailtua ne huolella.

Ihan tarkalleen samoja kytkimiä en löytänyt, joten jouduin lyhentämään nappien takana olevia tappeja 0,5-1mm jotta eivät olisi koko aikaa pohjassa.

Taitaa saada A2000:nen ja yksi A500:nen näistä hiiret.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 19. syyskuuta, 2015 - klo 15.35:   
Ostin varmaan jo useampi vuosi sitten eBaystä heräteostoksena Amiga 2000:n näppäimistön sisuskalut. Ei minkä tahansa A2000 näppiksen vaan sen varhaisen version, jossa on Cherry MX Black -kytkimet (http://deskthority.net/wiki/Cherry_G80-0904). Myöhemmin sain erään toisen eBay- ostoksen kaupanpäällisinä Amiga- näppäimistön kuoret, jotka tosin olivat eri rumat: edellinen omistaja oli maalannut ne keltaiseksi (?!) ja vieläpä todella huonosti.

Sain pari päivää sitten työkaverilta lainaan sopivan kevyttä maalinpoistoainetta, jolla sain maalin pois (sulattamatta koteloa!). Hieno hetki oli, kun maalin alta paljastui vielä alkuperäinen Amiga-logokin yläkulmasta :-) Parissa kohtaa päällipuolessa on pieniä naarmuja, ja pohjaan jäi vähän keltaista sinne tänne (en jaksanut sitä putsailla sitä aivan loputtomiin).

Koteloa piti modata hieman koska Cherry- näppiksen asettelu poikkeaa jonkun verran tavallisesta Amiga- näppiksestä; välilyönnin päissä on tyhjät kohdat ja funktionäppäimet ovat pienet.

Muutama kuva: https://www.dropbox.com/sh/mcvxi55g3zl5zjf/AAAWk66Ljr4xl0TS174Pdf7Ea?dl=0

Tänään vielä rakentelin 5-pinnisen DIN-kaapelin.

Nyt tätä kehtaa viimein pitää pöydällä, ja pystyy käyttämään :-) Saa toki tarjota, jos joltain löytyy vaihdossa oikea Cherry-näppiksen kotelo siistissä kunnossa :D

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Keskiviikkona, 23. syyskuuta, 2015 - klo 19.19:   
Taannoin korjasin yhden A3640-kortin, mikä ei sinällään vielä ole yllätys tai uutinen :-)

Amiga ei lähtenyt kortilla käyntiin, syyksi paljastui neljä väärinpäin juotettua vastusverkkoa. Juotokset olivat tehtaan jäljiltä, joten virhe on tapahtunut jo latoessa korttia. Lähinnä hämmästyttää, minkä tasoinen laadunvalvonta Commodorella on ollut. Kortin pohjapuolelle liimatussa paperilapussa oli merkintä, että kortille on suoritettu ICT (in-circuit test). Ilmeisesti Commodoren ICT tarkoittaa lähinnä, että komponentit pysyvät paikoillaan kortilla. :D

Onhan Commodorelta ennenkin tullut väärin ladottuja kortteja (A3000:n diodit, A3640:n elkot, ...), mutta ne ovat silti toimineet jollain tasolla...

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 23. syyskuuta, 2015 - klo 20.21:   
Oho, huikea löytö näin korjaajan näkökulmasta!

Itse olin kerran täpinöissä kun löysin Phase 5 1240 kortista kannan varjoon jääneen vastuksen joka oli jäänyt juotosprosessissa toisesta päästä kokonaan ilman tinaa. Padistä ja vastuksen geometrisestä päästä näki tarkasti että tina ei ollut kumpaakaan ikinä koskenut. Fluksi jälkiäkään ei ollut ympäristössä että sitä olisi käsijuoteltu joskus. Se oli muistaakseni vielä linjassa jota tarvittiin vain vasta jos kortista tehtiin 1260 mallinen ja ehkä siksi oli mennyt läpi testeissä ja käytössäkin nuo yleensä kestävät aikansa ennenkö padin ja komponentin välinen kontakti ei enää ole riittävä ilman tinaa.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. syyskuuta, 2015 - klo 10.04:   
onnittelut kunnon näppiksen korjaamisesta
oma Cherry on palvellut uskollisesti jo kohta 30 vuotta iman vikoja eli laatu näppis !!

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 24. syyskuuta, 2015 - klo 10.08:   
ai niin tähän listaan sai lisätä omiakin korjailuja :-)

viimeksi korjasin purkin ottamaan vastaan PC powerin kun kyllästyin vanhan uskollisen B2000 powerin reistailuihin
samalla tuli löydettyä vika rikkinäiseltä emolta kun TICK singnaalissa oli jotain mömmöä
ja kello kulki satunnaisesti eteen ja taakse päin
syyliseksi paljastui rikkinäinen CIA joka oli saaanut TICK pinniinsä powerin kuoleman yskäisyn
kellohan siitä oli sitten palanut
korjaukseksi vaihdettiin piirit päittäin ja taas toimii :-)

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 25. syyskuuta, 2015 - klo 22.02:   
Kieltämättä alkoi itseäkin kiinnostamaan tuollainen Cherry näppis.Josko hommaisi ihan uuden ja siihen sopivat tarrrat tms.

Tuli päivitettyä tässä Mediator A1200:sta A1200-TX:ksi ja samalla rusautin varmaankin yhden elkon äänipulelta paskaksi. Hienosti toimii Radeom siinä, mutta kun tuli elkon vaihto vielä eteen. On kuva kyllä erinomainen näytön natiiviresolla. (1680x1050). Nytkin nakutan viestiä sillä.

Aiemmin olin ne elkot vaihtanut ko. koneeseen ja useampana viikkona toiminut äänet moitteetta. Tuo uusi Mediator tuli vaihdettua, niin olen varmaankin kolhaissut jotain äänipuolen, mahdollisti huonosti juotettua, alkoa. Mulla on siinä myös joku muinainen näppisadapteri joka melkein ottaa tukea yhdestä elkososta. No onneksi tuli tuossa taannoin tilailtua noita konkkia isompi satsi.Niin ei parin hukkaan heitetyn elkon ole viin väliä.

Konkkienvaihtojonossa on yhä edelleen kaksi a1200:sta ja nyt osaksi kolmas. Yksi a4000 on myös korjausjonossa. Lopetti boottaamisen tai no boottaa välillä mutta hiipuu sitten. Virtalähde ja cpu kortti on testattu ja elkot vaihdettu joten päättelin viimeisitä toimisista että ongelma voisi olla cpu-kortin liittimessä. Tuli testailujen yhteydessä irrotettua ja liitettyä cpu-korttia moneen kertaan.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 29. helmikuuta, 2016 - klo 0.54:   
En varsinaisesti korjannut mitään, mutta laitoin sentään yhden projektin taas alulle. :-)

Otin kaverin CD32:n lähempään tarkasteluun:

Virtalähde oli minunkin puusilmälläni katsottuna kypsä. Sieltä oli yksi konkka pullistunut ja vuotanut mehut sulattaen yhden vastuksen kokonaan ja toisen hyvälle alulle.

Itse laitteessa (Rev 3) sitten on vähän enemmän toivoa. Kaksi konkkaa (eli ne suurimmat kannut) ovat selvästi pullistuneita, mutta mitään vuotoja ei vielä näytä olevan. Äkkiä katsottuna CD-aseman kaapelin reuna näytti olevan yhden johtimen verran poikki, mutta tarkemmin katsottuna lohkeama onkin vain muovissa johtimeen asti. (Luultavasti rispaantunut RF-peltiä vasten edellisen omistajan aukomisen jäljiltä.) Jää nähtäväksi, että aiheutuuko tuosta mitään ongelmaa.

Kone on kyllä noin muuten aivan moitteettomassa kunnossa, ja toivonkin saavani vielä tehtyä laitteen omistajan kanssa molempia tyydyttävän diilin, jotta tämäkin laite päätyisi kokoelmiini. :-)

Jos tämän saisi kesään mennessä valmiiksi, niin pitänee raahata Vectoramaan näytille, jos siellä ei ole CD32:ia ihan jonoksi asti.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 29. helmikuuta, 2016 - klo 18.23:   

quote:

Jos tämän saisi kesään mennessä valmiiksi, niin pitänee raahata Vectoramaan näytille, jos siellä ei ole CD32:ia ihan jonoksi asti.Eipä ole jonoksi ollut... eikä ollenkaan Oulun tapahtumissa sen jälkeen kun Esa muutti muualle. Hyvä idea ja sopisi vallan mainiosti tuohon tapahtumaan, joten koitapa saada kuntoon :-)

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 14. maaliskuuta, 2016 - klo 1.32:   
Selvisi sitten ääniongelmat A1200:sen ja Mediatorin kanssa.

Syynä oli Heikko jännite LF347:lle. Vaihdoin Mediatorin läpivientipalikkan ja alkoi toimimaan. Onneksi oli toinen kappale niin sai helposti testattua.

Pitänee ottaa palikka parempaan tarkasteluun. En viitsi uutta hommata kun sillä on hintaa kuitenkin jonkin verran.

Samalla pistin uuden ATX-virtalähteen ja power-näppäimen.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 16. maaliskuuta, 2016 - klo 18.37:   
Mediatorin läpivientipalikassa oli +12V veto puhki palanut. En huomannut sitä aiemmin kun oli suurilta osin liittimen alla. Aiemmalla omistajalla on varmaan koneellekin tapahtunut jotain, sen verran paksu oli veto.

Nyt on korjattu hyppylangalla ja kuumaliimalla. Kuumaliimaa pistin hillitysti potentiaalisesti vaarallisiin kohtiin.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 17. maaliskuuta, 2016 - klo 7.49:   
Kuvia mukaan raportteihin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 27. maaliskuuta, 2016 - klo 20.46:   
Rakentelein A2000 näppikseen CDTV:seen sopivan johdon. Yllättävän paljon väärää infoa liikkuu netissä tuosta.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y3p8O5OqOKoLKQ71xOUoZSx3XC2KbaphkbJ1_hc9qxQ9G2LepINogv0wfY4a3dparSjszN_jED-t3Uh6CDLk2qtl42AqkMn-Y6I0eUJzWQw-yaq4PY1qRdsATRCMDzBzhTW-DWx89ZBlQ2iSHrdfJB-o0iKE5H6-N1CuWp1zOBE46A/WP_20160327_20_07_31_Pro.jpg

Näppiksessä oli useampi näppäin joka ei toiminut, mutta lähtivät putsaamalla toimimaan.

Rakentelin myös Amstradiin toimivan virtalähteen, vanhasta Buffalon ulkoisen kiintolevyn virtalähteestä. Siinä oli sopivasti kaikki tarvittava, eli 5v ja 12v. Huomasin myös että 12V liitimessä + on rungossa ja -navassa. Sama kuin Sinclairissa.

https://zjolha.bl3301.livefilestore.com/y3pOnqUJSmSRZWMZqk-68O4ecKnSNb5frY_pT9tq8Fd4XVI_tBvhdf7VMb8BwE0uFRdCug4FRcSysKMBq78dbvi8eoG39GMD1MxuOledCAjGY-3R-bWr5MoIbNFEcnST0RHxrMGoFqCjI364wiEVumkLA96AtaLDcdzB0IyESpa5xg/WP_20160327_20_07_46_Pro.jpg

Amiga store EU:sta tilasin Gotekin HxC firmawarella ja siihen sopivat piuhat. Tukee myös Amstradia. HcX käyttöohjeiden kaivaminen on ikävää, sivusto on aika sekva. Millainen USB tikku tuolle pitää rakentaa??

Tilasin myös Amstradiin sopivan SCART piuhan samalla.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 15. huhtikuuta, 2016 - klo 12.19:   
Yhteen tankkihiireen pistin uudet kytkimet napeille. Uudet kytkimet on millin tai kaksi liian korkeita. Tämän takia jouduin hiomaan nappien 'tappeja' hieman.

http://koti.kapsi.fi/jvaltane/kuvat/IMG_20160414_023706279.jpg

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 3. toukokuuta, 2016 - klo 18.40:   
Tuli korjailtua viime yönä A3640:nen toimintakuntoon. Alkoi olemaan A4000 kone epävakaa kunnes lopetti täysin boottaamasta. Aikani sitä mittailtua ja testailtua päädyin siihen lopputulokseen että CPU-kortti on syyllinen. Lopullinen diagnoosi tuli testaamalla työkaverin vastaavalla kortilla konetta.

Aloitin elkoista. Yksi padi jäi elkoja irrottaessa paikalleen ja siitäkin oli siihen liittyvä veto poikki. En ole ennen moista nähnyt. Kortti lähti elkojen vaihdon jälkeen toimimaan. ...ja kyllä, pistin tarvittavat elkot toisin päin.

Korjauksesta tuli sen verran ruman näköinen että kuvia en kehtaa pistää. ;)

Loppusuora A4000:s urakassa häämöttää. Nyt kun kone on auki niin koitan korjata vielä toimimattoman RTC:n. Konehan oli ennen minulle tuloa saanut salamasta ja patteri oli kaiketi vuotanut emolle. Äänet siitä jo aiemmin korjasinkin.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Torstaina, 12. toukokuuta, 2016 - klo 15.58:   
Nyt on toimiva A4000.

Vaihdoin rtc ja 74hct174 piirit ja kello lähti toimimaan. Samalla tuli vaihdettua kotelon kumijalat huopajalkoihin ja virtalähde.

Kumijalat oli kuin jotain löysää purukumia. Niihin oli jo edellinen omistaja pistänut teippiä päälle etteivät sotke paikkoja. Motonetin huopatassulajitelman pyöreä 20mm halkaisijaltaan oleva tassu toimi hienosti.

Virtalähteen testasin täydellä IDE ja Zorro-varustuksella. Kone tuntui toimivan paremmin kuin yhtenäkään hetkenä mitä se on minulla ollut. Ei ole näkynyt enää guruja konetta bootatessa. Virtakytkin ja -lähde tarvii vielä jotain säätöä, mutta en ole vielä 100%:sen varma mitä varsinkin kytkimen kanssa teen.

Yöllä ottamani RTC:n kuvat olivat niin tärähtäneitä että niitä en tohtinut tänne pistää.

Tassu: http://koti.kapsi.fi/~jvaltane/pics/a4000/tassu.jpg
Virtalähde (hieman isompi kuva): http://koti.kapsi.fi/~jvaltane/pics/a4000/sst-st30sf.jpg

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 25. toukokuuta, 2016 - klo 13.48:   
Otin DraCo:n vuorostaan pöydälle. Siinä on ollut ongelma äänen kanssa jo pitkään. Ei tule ääntä ulos eikä sitä myöskään mene sisään.

Kun kone minulle kiikutettiin sieltä oli pomppinut Draco Motion kortin PLCC-kannoilta piirit pois. Kortti on siis in/out-kortti audiolla ja videolle. Toccata+VLab DRaCOn omassa bus:ssa. Pistin siis piirit paikoilleen ja äänet toimi hienosti en sen tarkemmin sitä katsonut. Myöhemmin huomasin että videon kaapaus ei toimi.

Ihmettellessäni ennen Saku 2013 tapahtumaa ongelmaa onnistuin saamaan videon kaappauksen toimimaan, mutta samalla kortilla oleva äänipuoli mykistyi. Saku 2013:ssa esillä olleessa koneessa ei siis ollut ääniä ollenkaan.

Tämä on varmaan neljäs kerta kun sitä katselen ja nyt päätin puhdistaa kaikki liittimet, kannat ja pinnit. Samalla PLCC-kannoille tulevien piirien alle taivutetut pinnit levitin niin leveäksi kuin uskalsin, jotta kannoille tulisi paras mahdollinen kontakti.

Äänet lähtivät toimimaan ja testasin että videon kaappauskin toimii. Varmuuden vuoksi vielä irrottelin korttia muutamaan kertaan ja pistin DV-moduulin (Firewire) takas paikoilleen. ...ja se toimi yhä edelleen.

Nyt voin kärrätä toimivan DraCon seuraavaan sopivaan tapahtumaan. Videoeditointi softaa voisi demota. Siihenhän kone on alunperin suunniteltu. No on tuossa vielä levyn vaihtoja edessä ja pitää opetella käyttämään sitä editointisoftaakin.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Torstaina, 4. elokuuta, 2016 - klo 20.26:   
Chinon FB-357A HD-korppuasemani (tällä hetkellä A3000T:ssä) on oikutellut, ja muutaman kerran koko kone on mennyt jumiin korpulta lukua yrittäessä. Löysin netistä maininnan että ko. asemassa on yksi pintaliitos-elko joka vanhetessaan ja vuotaessaan aiheuttaa ongelmia (kiitokset Hanzun threadille http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/9462.html?1358882530 josta selvisi elkon arvot ilman että tarvitsi avata konetta sitä varten).

Alkuperäisen elkon jaloissa näkyi kevyttä hapettumaa. Otettuani sen irti, sen pohja oli käsiin tuntuen tahmea, ja toinen jalka oli pohjasta selvästi hapettuneen näköinen. ESR-mittari totesi tylysti 'Open circuit or low capacitance', yleismittarin konkkamittaus antoi arvoksi vaihtelevasti n. 3 uF. Alkuperäinenhän on 33uF...

Samalla putsasin lukupäät ja sekä puhdistin että voitelin lukupään siirtomekanismin.

En vielä asentanut takaisin koneeseen testatakseni, mutta tuskinpa tuo ainakaan tilannetta huononsi!

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Perjantaina, 12. elokuuta, 2016 - klo 21.26:   
A1200:n virtalähteen simahdettua ruuvailin sille korvaajan kaapinperälle jääneestä ATX-powerista. Katkaisijan voisi sijoittaa vielä jotenkin nätimmin, ettei se tuossa vaan ns. roikkuisi mukana. Mutta tulipahan tämäkin nyt tehtyä.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 30. marraskuuta, 2016 - klo 5.12:   
Tilailin tuossa aiemmin Boogielta RGB-VGA -adapterin testatakseni NEC LCD1970NX -littunäyttöä, jonka bongasin kirppikseltä taannoin.

Viralliset speksit sanovat, ettei taivu 15KHz vaakasynciin, mutta kone kuitenkin näyttää Amigan näyttötilat 50 hertsillä lähes ongelmitta. (Ennen kuin hain ko. näytön kirppikseltä, niin luin useamman foorumin postauksia, joissa sanottiin Atarin ja Amigan näyttötilojen näkyvän ko. näytöllä. Mm. Dan Wood kertoi jossain threadissä, että samainen näyttö toimii hänellä ongelmitta.)

Lomitetut tilat kuitenkin välkkyvät ja saadakseen koko ruudun näkyviin pitää ensin vilauttaa ruudulla varsin eksoottista 1024x192-tarkkuutta, jonka jälkeen vaihdetaan Super Hires Interlacediin, niin kaikki piirtyy ruudulle. Siitä sitten voi vaihdella mihin screen modeen haluaakaan. Ilman tätä näyttömoodien vaihtelua kuva leikkautuu useamman vaakarivin verran alareunasta. Myös joka resetin jälkeen pitää tehdä tuo sama näyttömoodien vaihtelu.

Ei varsinaisesti kovin näppärää, mutta homma toimii aika kivuttomasti näin kotioloissa. Kun tuohon vielä keksisi jonkin ratkaisun, että joka käynnistyksellä saisi näyttötilat vaihdettua em. tavalla, niin ei tarvitsisi aina manuaalisesti käpistellä.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 30. marraskuuta, 2016 - klo 7.45:   
Korjaus edelliseen:

Vaihto siis 1024x192:sta High Res Lacediin, niin kuva näkyy oikein. >_<

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Sunnuntaina, 9. huhtikuuta, 2017 - klo 0.15:   
Pientä mutta merkityksetöntä väliraporttia A1200:n ja A2000B:n tilasta:

Nyttemmin Amiga 1200:n kanssa kuvaa näyttävä NEC:n LCD käynnistyy suoraan 1024x348 tarkkuuteen ja kuvakin on onnistuneesti venytetty kattamaan koko ruutu. Työpöytää on tällä tarkkuudella ihan kiva käytellä, mutta vielä kivempi olisi saada välkkymätön 1024x512. Amigan natiivitarkkuudet toimii tässäkin tapauksessa niin, että em. resosta vaihdettaessa High Res Lacediin kuva piirtyy koko ruudulle jättämättä alakerrasta pois poikkijuovia (toisin kuin suoraan High Res -tiloihin käynnistämällä). Lomitetusta kuvasta pitääkin sitten suoraan vaihtaa lomittamattomaan. Sitten vaan nauttimaan peleistä ja demoista nykimättömällä ja repeilemättömällä kuvalla. Ja kiihdyttimen ollessa "vain" ACA-1230, niin uskoisi sitä tai ei, OS 3.9 on kaikissa näissä tarkkuuksissa 256:lla värillä erittäin nopea. (Johtuneekohan sitten ACA-turbojen älyttömistä muistien nopeusta, mene ja tiedä. Toki olen myös siirtänyt asianmukaisilla commoditioilla taakkaa blitteriltä prossulle, joten nekin vaikuttanevat.)

A2000:ssa taasen sain GVP:n 030-kiihdyttimeen neljä megaa lisää (kiitos myyjälle, joka tunnistaneekin itsensä). Enpä ole aiemmin asennellut muistikampaa yhtä ahtaaseen paikkaan, mutta sinnehän se sujahti, vaikka kampa ottaakin melko tiukasti kiinni virtalähteen kylkeen. (Virtalähde piti ruuvata irti toimenpiteen ajaksi, koska sen irroittaminen ja etenkin takaisin laittaminen on minusta parinkin asteen verran helpompaa kuin juuri tuon kiihdytinkortin.) Nyt kuitenkin koneessa on muistia kaikkiaan 1 MiB chip + 5 MiB GVP 32bit fast + 8 MiB 16bit Zorro II fast. Vielä tuohon voisi ns. muodon vuoksi asennella Hyperionilta ladattu uusin WB 3.1. Sitten pitäisi vielä selvitellä, että miten tuohon GVP:n turboon mappaa kickstart-tiedoston. ("CPU fastrom" kuitenkin mappaa romin ilman mitään GVP:n lisätyökaluja, joten sekin nyt toistaiseksi on parempi kuin ne sata jänistä.)

Sitten vielä pitäisi molempiin päivitellä vasta julkaistu uusi WHDLoadin versio 18.3. Eikä tässäkään nyt tullut mieleen kaikkea, jota pitäisi olla to-do -listalla Amigoiden parissa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: