Jimmy Maher: The Future Was Here - Th...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2013 » Jimmy Maher: The Future Was Here - The Commodore Amiga « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 15. elokuuta, 2012 - klo 21.09:   
Huomasin viestejä selaillessani jansan kiinnostuneen kommentin otsikon kirjasta täällä: http://saku.bbs.fi/cgi-bin/discus/show.cgi?tpc=9&post=22098#POST22098. Ajattelin tehdä tästä oman threadinsä niin löytyy ehkä helpommin.

Ostin itse oman kappaleeni eBaysta muutama kuukausi takaperin ja lukaisin sen sitten parissa viikossa.

Olin jo aikaisemmin lukenut Brian Bagnallin kirjan "On The Edge: The Spectacular Rise and Fall of Commodore" (eka versio missä myös Amiga- vuodet mukana).

Siinä missä Bagnallin kirja oli helppolukuinen ja täynnä tarinoita henkilöistä, Maherin kirja pureutuu laajasti teknisiin detaljeihin. Kirjan toinen kappale kertoo klassisesta Boing- demosta, ja lähtee liikkeelle värien muodostuksesta, ja bitplane-grafiikan toteutuksesta. Mm. Boing- demosta kertovaa kappaletta täydentää kirjan nettisivuilla oleva osio (http://amiga.filfre.net/?page_id=5) jossa rakennetaan demo pala palalta uudestaan, ja kaikkien osien C:llä kirjoitettu lähdekoodi on ladattavissa. Kolmannessa kappaleessa näytetään vaihe vaiheelta simppelin animaation teko Deluxe Paint III:ssa!

Itse hyppäsin suosiolla yli osasta kaikkein syvällisimpien bitinnypläysosien ja SSG:stä, Sculpt-Animatesta ja NewTekistä kertovien kappaleiden tekstistä. Loppupuolella sivutaan myös scene- ja pelikulttuuria Amigan ympärillä, ja mainitaan useita kuuluisia demoja ja pelejä.

Teknistä puolta olisi ehkä voinut hieman rajoittaa (myös 3D-mallinnus menee hieman turhan pitkälle valonsäteiden mallinnuksen selostuksineen), ja loppupuolella ainakin itseäni alkoi nyppiä Amigan heikkouksilla retostelu. Turhan moneen kertaa todettiin että aika ajoi Amigan ohi milloin minkäkin ominaisuuden osalta. Samaten välillä tuntuu että teksti hyppii ajallisesti edestakaisin. Lisäksi tuntuu että kappaleiden pituuksia olisi voinut tasoittaa: itse AmigaOS:stä (ja ARexxistä) tekstiä olisi mieluusti lukenut enemmän kuin nykyiset n. 20 sivua, ja itse taas en välttämättä olisi uhrannut Deluxe Paint ja 3D-mallinnusohjelmien selostuksille lähemmäs sataa sivua.

Itselleni uutta tuli paljon itse AmigaOS:stä kertovassa kappaleessa, sekä ARexx:istä (http://amiga.filfre.net/?page_id=13), jota en aikaisemmin tuntenut juuri ollenkaan.

Kirjan nettisivu: http://amiga.filfre.net
PDF-näytteitä kirjasta: http://mitpress.mit.edu/catalog/item/default.asp?ttype=2&tid=12832&mode=toc

Kiinnostavaa luettavaa Amigasta kiinnostuneille, itse tosin jään kyllä edelleen odottamaan Bagnallin "Commodore: The Amiga Years" -kirjaa (tulossa loppuvuodesta). Jos sävy siinä on yhtään aikaisempien kirjojen tasolla, kuvittelisin itse saavan siitä enemmän irti.

Arvosanani kirjalle: 7/10. Plussaa: käytännön esimerkit mm. Deluxe Paintistä, laajat lisämateriaalit netissä, Amiga-teeman laaja-alainen käsittely. Miinusta: vaihteleva asioihin syventymisen taso (ja kuvien määrä) sekä ajoittain liian yksityiskohtainen tekninen selostus.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 15. elokuuta, 2012 - klo 21.42:   
Kiitos paljon! Voishan tuon kirjan jossain vaiheessa hommata.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 15. elokuuta, 2012 - klo 22.16:   
Kyllä olen aikalailla samaa mieltä tuosta kirjasta. Se on ainakin minulle osoittautunut melko raskaaksi luettavaksi, kun en niin bittitason perkamiseen oppinut. Itseasiassa kirja on edelleen kesken, kun mielenkiinto ei näin kesällä riitä syventyä ja oppia näin paljon uutta nippelitietoa. Nautin paljon enemmän (kuten lausvi) tuosta Bagnallin teoksesta, tosin minulla on se toinen painos, joka loppuu kutakuinkin 8-bittisiin. Odotan todella innolla "Amiga Years" jatko-osaa, jonka taisin jo ennakkotilata Amazonista...muistaakseni.
Kaikesta huolimatta voin silti suositella "The Future Was Here - The Commodore Amiga" kirjaa kaikille Amigisteille!

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 15. elokuuta, 2012 - klo 22.34:   
Itse luin ensin Bagnallin kirjan ensimmäisen painoksen, sitten ostin tämän uuden, ja luin senkin :-) Kesällä pidin ekaa painosta mökillä, uutta kaupungissa, ja molempia tuli selailtua toistuvasti. Ja sitten jos tulee hankittua lisää C= rautaa, voi kerrata mitä siitä kirjassa sanottiinkaan.

Huomasin että tuo ensimmäinen painos oli jotenkin laadultaan tasaisemman tuntuinen, uusi vaikutti viimeistelemättömältä ja toisti itseään huomattavan paljon. Vaikka tietysti uudet haastattelut ja asiat olivatkin täyttä asiaa.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 16. elokuuta, 2012 - klo 17.20:   
Kiitoksia arvostelusta. Itselläni on myös tuo kirja, mutta en ole ehtinyt juuri lukemaan, niin jäänyt vastailematta joidenkin kyselyyn sen tasosta :-) Aika samansuuntaisia ajatuksia tullut mullekin pintapuolisella selailulla.

Kiva kuitenkin, että näitä uusia kirjoja julkaistaan... ja ovat ihan kohtuuhintaisia uutenakin esim. Amazonista. Suosittelen kyllä ostamista.

Ja ARexxistä noin muuten... suosittelen sen opettelemista kaikille. Avaa ihan uuden näkökulman ja mahdollisuudet ohjelmien yhteensovittamiseen ja yleiseen tuunaamiseen! Kevyttä ja anteeksiantavaa ohjelmointia, jossa saa helposti tulosta. Oppimateriaaliksi riittää varsin hyvin esim. koneiden mukana tullut AmigaOS 3.x:n ARexx-ohjekirja (3.5:ssä ja 3.9:ssä myös CD:llä) ja muutama esimerkkiscripti. Tai voi vain kokeilla muiden ohjelmien yksinkertaista käskyttämistä alkuunsa... esim. pienellä scriptillä vaihdella soitto-ohjelmien kappaleita tms pientä, josta sitten aukeaakin jo ihan uusia ideoita asioiden automatisointiin jne.

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 16. elokuuta, 2012 - klo 21.44:   
Tuo kirja ja se uudempi versio Bagnellin On The Edge:sta itsellä ostoslistalla. Tuollainen teknisempi juttu kuulostaa hyvälle omia kiinnostuksia peilaten :-) Tuota uutta Bagnellin kirjaa odotetaan kanssa kovasti :-)

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 20. elokuuta, 2012 - klo 10.59:   
Aloin viikonloppuna lukemaan Bagnellin ensimmäistä painosta On The Edgestä. Eroaako tuo toinen painos paljon ensimmäisestä? Vai toistaako ihan samaa asiaa? Lähinnä mietin, että kannattaako se ostaa ja jaksaako sitä lukea, jos ihan (sanasta sanaan) samaa sisältöä on paljon.

 

Eero Rantanen
Käyttäjätunnus: webba

Rekisteröity: 1-2010
Maanantaina, 20. elokuuta, 2012 - klo 22.25:   
Itse olen ostanut nuo kaikki kolme kirjaa. Sen ekan painoksen Bagnelista luin viimekesänä ja nyt viikonloppuna aloitin tuon toisen painoksen. Onhan siinä samaa asiaa tietysti, mutta kertaus on opintojen äiti :-)
Ihan jännästi siellä esim. Applen juttuihin viitataan, joita ei ihan samalla tarkkuudella ollut siinä Jobsin elämänkertakirjassa, jonka lukasin kevättalvella. Kovin samaan aikaan ja samoja juttuja siellä on siihen aikaan puuhailtu ja historia olisi voinut olla hyvin toisenlainen pienillä sattumuksilla.
Ekassa painoksessa tuntui että Amiga vuosiin ei oltu panostettu niin paljon kuin aiempiin vaiheisiin, saapa nähdä kuinka tämä uudempi painos, johon odotan innolla sitä jatko-osaa Amiga vuosista.

Se Future was here olikin sitten melko tekninen tosiaan, kun tuossa alkukesästä lueskelin. Osa meni yli hilseen vaikka softa-asioista jotain itsekin ymmärrän, mutta ihan mukavaa pohdiskelua ja arvon antoa siinä oli Amigalle.

Mutta kaikenkaikkiaan mukavaa luettavaa aiheesta kiinnostuneelle ja vanhojen aikojen fiilistelijöille.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 19.58:   
Aika monta vuotta sai Bagnallin 1. painos maata hyllyssä, mutta nyt se on vihdoin luettu! Ihan älyttömän kiinnostava opus ja monta iltaa meni vähän turhan pitkälle yöhön, kun ei meinannut malttaa lopettaa :-) Suosittelen kyllä lämpimästi ihan jokaiselle tämänkin foorumin lukijalle.

Bagnallin kirja oli mukavan helppolukuinen sisältäen kuitenkin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Miinuksena se, että kuvia olisi saanut olla reilusti enemmän. Ehkä uudemmissa painoksissa niitä onkin. Amiga osuus oli tosiaan vähän kevyempi kuin Commodoren kasibittisten, mutta ihan asiallinen kuitenkin.

Kirjalla on joskus ollut ilmeisesti nettisivutkin, joilla on ollut kappaleita mm. Commodoren ajasta ennen tietokoneita eli taskulaskimien yms valmistamisesta. Onkohan noita sivuja enää missään? Vai ovatkohan sisällytetty tuohon uudempaan painokseen?

Hyvin pienillä asioilla voisi historia olla kovin erilainen.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Keskiviikkona, 24. lokakuuta, 2012 - klo 20.42:   
BTW. Bagnallin toinen kirja, The Amiga Years, lähestyy julkaisuaan. Vissiin marraskuun alkupäivinä tulee saataville. Pistin ennakkotilaukseen...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 8. marraskuuta, 2012 - klo 18.14:   
Eipä sitten lähestykään. Julkaisupäivä siirtyy ja siirtyy, nyt jo ensi kesälle vasta.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Lauantaina, 22. joulukuuta, 2012 - klo 12.01:   
Tuli tuo Maherin kirja The Future Was Here ostettu itselle joululahjaksi :-) Ihan pätevän näköinen kovakantinen opus. Sisällöstä en vielä osaa sanoa mitään.

Kannattaa noita hintoja katsoessa vilkaista näitä lähempiäkin kirjakauppoja. Niistä voi välillä saada varsin edullisesti. Itse ostin kirjan Adlibriksestä 12 eurolla - ei paha, kun postituskaan ei maksanut mitään (kirjamessuilta sai 5 euron alennusseteleitä kyseiseen putiikkiin). Itse asiassa tuo On The Edgekin oli aikoinaan muistaakseni halvin tuolla.

Suomalaisesta tuon saa kanta-asiakkaat nyt 16,80 eurolla. Jos on lähellä liike, niin postitus ei maksa mitään. Adlibriksessä hinta on 17,70 ja postikulut sisältyy hintaan. Playssä on hinta jo 18 euroa ja Saksan Amazonissa mennään yli 20 euron. Näin siis hinnat kirjoitushetkellä. Hetken kuluttua voi olla jo ihan erilaiset :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 9. heinäkuuta, 2013 - klo 22.11:   
Nyt on Amiga Years kirjan julkaisupäiväksi ilmoitettu Amazonilla maanantai 5. elokuuta 2013 - perjantai 9. elokuuta 2013.

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Tiistaina, 9. heinäkuuta, 2013 - klo 22.33:   
Harmi että siirtyy ja siirtyy vain. Variant Pressin sivuilla (http://variantpress.com/books/commodore-the-amiga-years/) on jo pitkään lukenut July 01, 2013 mutta ilmeisesti sitten kuitenkin menee elokuulle.

Toivottavasti myöhemmin sitten voidaan todeta että hyvää kannatti odottaa..

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Perjantaina, 2. elokuuta, 2013 - klo 10.31:   
Ilahduin jo eilen, kun Amazon (UK) lähetti tilauksen jossa oli yhden toisen kirjan lisäksi mukana Bagnall, Brian "Commodore: The Amiga Years", vain tajutakseni ettei se olekaan mukana:

"We thought you'd like to know that we've dispatched this portion of your order separately to give you a quicker service, at no additional cost to you. The remainder of your order will follow as soon as those items become available."

Tänään tuli Amazonilta lisää viestiä:

"We're still trying to obtain the following item[s] you ordered on (tilausnumero)

Bagnall, Brian "Commodore: The Amiga Years"

We're awaiting a revised estimate from our supplier, and will email you as soon as we receive this information.

If you'd prefer to cancel the item, please visit Your Account on the link below:

(linkki)

One of Amazon's aims is to provide a convenient and efficient service; in this case, we have fallen short. Please accept our sincere apologies.

You haven't been charged for this item yet as we don't debit money from your payment card until just before your items are dispatched. We'll send you a confirmation e-mail when your items are dispatched to confirm the date, contents and method of delivery."

Hyvää palvelua Amazonilta kyllä, eipä se heidän vikansa ole että kirjailija/kustantaja eivät saa valmista.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Perjantaina, 9. elokuuta, 2013 - klo 16.48:   
Amazon.co.uk wrote:
DELIVERY ESTIMATE: WE NEED A LITTLE MORE TIME TO PROVIDE YOU WITH A GOOD ESTIMATE. WE'LL NOTIFY YOU VIA E-MAIL AS SOON AS WE HAVE AN ESTIMATED DELIVERY DATE.


 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Sunnuntaina, 1. syyskuuta, 2013 - klo 15.18:   
On kyllä kumma kun ei mitään tietoa tule milloin tuon oikeasti saisi. Tänään taas tuli Amazonilta viesti:

--
We're still trying to obtain the following item[s] you ordered on October 03 2012 (Order# ----).

Brian Bagnall "Commodore: The Amiga Years"

We're awaiting a revised estimate from our supplier, and will email you as soon as we receive this information.
--

Ja nyt koko kirja on kadonnut myös Variant Pressin sivulta! Mitähän tää nyt oikein meinaa? :-(

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Sunnuntaina, 1. syyskuuta, 2013 - klo 15.25:   
Näköjään muutama muu miettii samaa:
http://eab.abime.net/amiga-scene/65701-book-commodore-amiga-years-4.html

Olisko jokus copyright issue tullut viime metreillä vastaan.

 

arttu
Käyttäjätunnus: arttu

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. syyskuuta, 2013 - klo 20.35:   
Tyypillistä kun Amigaan liittyvästä on kyse. Ensin heilutellaan "namia" nenän edestä, annetaan oikein odottaa ja toivoa ja sit viedään "nami" ja annetaan se applepojille (tai jotain)..Itku. Olis ollut mainiota luettavaa talvi-illoiksi.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Sunnuntaina, 1. syyskuuta, 2013 - klo 23.47:   
arttu: ei mtiään apple pojat (itsellä Applen koneita kiitos sen että Windowsia ei kestä ja Amigalla ei saa kaikkea tehtyä) mutta windows ja kaikenmaailman linuxit...
lausvi: todella huolestuttavaa vaikken olekkaan aikaisemmin ilmaissut kiinnostustani niin jonkin verran tuo kirja on kiinnostanut.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Maanantaina, 2. syyskuuta, 2013 - klo 12.20:   
Sama pahoitteluviesti Amazonilta tuli minullekin. Pidän silti tilauksessa ja katsotaan miten käy.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Tiistaina, 10. syyskuuta, 2013 - klo 20.22:   
@BrianBagnall1 tweeted "I'm still doing some interviews with the European Commodore people to fill in some blanks. Should be late 2013."

http://eab.abime.net/910151-post70.html

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Lauantaina, 19. lokakuuta, 2013 - klo 7.43:   
Brian posted this on twitter:

@BrianBagnall1: @krutten @primalnacl Sorry it really is cancelled. I plan on returning to it someday when things are working out better.

http://eab.abime.net/showthread.php?p=917389#post917389

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 20. lokakuuta, 2013 - klo 22.58:   
Sääli. Toivotaan että pysyy pelkkänä viivästykseä. No, Petron kirjaa odotellessa! :-)

http://saku.bbs.fi/yhdistys/tapahtumat/saku2013/kuvat/saku_2013_janne_14.jpg

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Sunnuntaina, 20. lokakuuta, 2013 - klo 23.01:   
FWIW: Amazon.co.uk sanoo vielä "Delivery estimate: We need a little more time to provide you with a good estimate. We'll notify you via e-mail as soon as we have an estimated delivery date."

Mutta epäilemättä sielläkin tilaus perutaan lähipäivinä.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Sunnuntaina, 20. lokakuuta, 2013 - klo 23.03:   
Tämäpä mukava yllätys! :-) Toivotaan että mies pysyy terveenä ja kirja tulee valmiiksi.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 31. lokakuuta, 2013 - klo 22.25:   
Amazonilla ei näemmä tiedetä mitään kirjan peruuntumisesta, kun vieläkin varausviestiä tulee.

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2014 - klo 17.24:   
Commodore: The Amiga Years /BrianBagnallFree shipping ebook pdf-in Other Office & School Supplies from Office & School Supplies on Aliexpress.com

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2014 - klo 17.33:   
Ööh, onko muita joiden mielestä tuo näyttää vähän... epämääräiseltä? :-)

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Keskiviikkona, 7. toukokuuta, 2014 - klo 18.30:   
Lähde on tuosta viestistä eteenpäin, katsotaan jos joku uskaltaa tilata:

http://eab.abime.net/showthread.php?p=953361#post953361

 

ShK
Käyttäjätunnus: shk

Rekisteröity: 10-2012
Torstaina, 8. toukokuuta, 2014 - klo 6.17:   
"It's a fake..."

English Amiga Board - View Single Post - Book: Commodore The Amiga Years

 

lausvi
Käyttäjätunnus: lausvi

Rekisteröity: 2-2012
Lauantaina, 25. lokakuuta, 2014 - klo 22.30:   
Brian Bagnall Twitterissä: "I believe 2015 will be the year for the Amiga book. It will happen!"

https://twitter.com/BrianBagnall1/status/525670005204353024

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: