3G/4G-reitittimet ja Amiga?

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2012 » 3G/4G-reitittimet ja Amiga? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Maanantaina, 26. maaliskuuta, 2012 - klo 17.45:   
Onko kellään kokemusta nykyisin myynnissä olevien 3G/4G-mokkulareitittimien käytöstä Amigan kanssa? Verkkokaupasta löytyi äkkiseltään etsittynä kolme mallia: TW-WLAN 3G/4G, TW-3G ja A-Link WNAP. Ainakin Telewell mainostaa laitteidensa olevan käyttisriippumattomia.

Tarkoitus olisi käyttää tuollaista X-surf III:n kautta OS 4.1 classic -ympäristössä...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 26. maaliskuuta, 2012 - klo 19.05:   
Kyllähän kaikkien reitittimien (oli sitten mokkulallinen tai ei) pitäisi toimia Amigoiden kanssa niin kauan kuin perus protokollat eivät muutu :-) Ainoastaan konfigurointiin käytettävä web-interface voi aiheuttaa ongelmia Amigan selaimilla... mutta siihenhän riittää, että on edes yksi toimiva laite, jolla sen konffaa.

Itselläni on ollut käytössä A-Linkin WNAP, joskin se vanhempi ensimmäinen malli... näyttää olevan nykyään vähän erilainen tuolla Verkkokaupassa. Web-interfacessa on huomioitu rajoittuneemmatkin laitteet ja siinä on tuettu jopa javascriptittömiä selaimiakin. Ibrowsella ainakin toimii ok.

Käytössä hoiti hommat ihan ok. Ainoat puutteet mitä tulee mieleen, että aika usein virrattomana olon jälkeen ei yhdistänyt ensimmäisellä yrityksellä ja toisekseen mokkulaa ei saanut offlineksi virrat päällä, jos yhteyttä ei olisi halunnut pitää päällä yötä päivää...

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2012 - klo 20.16:   
Kiitos infosta! En viikko sitten edes tiennyt moisten vehkeiden olemassaolosta - luulin että mokkulaliittymät ovat Amigistille täysin tavoittamattomia. Operaattoritkaan eivät osaa noita tarjota jos kysyy vain mahdollisuutta käyttää mokkulaa eternet-liitännän kautta...

Muistatko sattumoisin minkä mokkulamallin ja operaattorin kanssa tuota A-Linkiä käytit?

Entä saiko vehkeen asetuksista laitettua WLANin kokonaan pois toiminnasta? Turha olisi tuottaa säteilyä jos käyttää vain piuhayhteyttä...

 

Marko
Käyttäjätunnus: mate_1974

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 28. maaliskuuta, 2012 - klo 21.36:   
Hei!

Saa wlanin pois käytöstä, oli muistaakseni raksi ruutuun valinta tms helppo.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 29. maaliskuuta, 2012 - klo 15.03:   
Hyvä juttu!

Entä jos tuohon liittää useampia koneita, muodostuuko niiden välille samalla lähiverkko? Ja onnistuuko liittää jopa eternet-liitäntäinen nettitulostin osaksi tuota verkkoa? ( Jos oikein olen ymmärtänyt, ainakin USB-porttiin voi liittää tulostimen mokkulan sijaan uusimmilla softaversioilla)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 29. maaliskuuta, 2012 - klo 19.02:   
Mulla on ollu käytössä Huawein E160E Saunalahden liittymällä. Mokkulaan saatavan micro sd -kortin sai myös jaettua lähiverkkoon tallennustilaksi. Miltä tahansa koneelta pääsi siihen käsiksi esim. ftp:llä ilman että tarvi olla mikään kone serverinä.. ihan kätevä heitellä tiedostoja toisille koneille saataville sitä kautta.

WLAN:in saa tosiaan pois päältä ja siitä muistuikin mieleen sellainen miinus, että en A1200:aa saanut yhdistettyä WLANiin sillä reitittimellä. Tosin sama ongelma tuli yhdellä toisellakin reitittimellä, mutta siitä löytyi viimein optio, jolla onnnistui.. en ole sen jälkeen katsonut olisiko samaa optiota myös tuossa A-Linkissä kuitenkin...

Langallisessa lähiverkossa toimii kuitenkin kaikki kuten pitääkin. Mulla oli kaikki portit käytössä ja vielä lisätty kapasiteettiä toisella erillisellä kytkimellä sekä toisella WLAN-reitittimellä (A-linkin WLAN:iin pleikkari WPA2:lla ja siihen kytkettyyn Netwjorkin WLAN:iin A1200:t WEP:llä) :-) Langallisena oli printteriserverikin.. siitähän ei itse reitittimen tarvi tajuta mitään kun on lähiverkossa, että se USB:n printteriominaisuus ei liity siihen mitenkään.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 18. huhtikuuta, 2012 - klo 18.35:   
No niin! Sain sitten hommattua WNAPin ja netin toimimaan Huawein E367:lla. Firmwarenkin päivitys onnistui tuoreempaan versioon...

Ainoa probleemi on että en onnistu saamaan mokulassa olevaa micro sd -korttia käyttöön. Amiftp:llä ja cli-ftp:llä saa yhteyden syntymään WNAPin 192.168.1.254 -oletusosoitteeseen, mutta siellä ei näy tiedostoja, eikä uusien siirtäminenkään sinne onnistu, tulee vain virheilmoitus... (FTP-palvelin on aktivoitu WNAPin asetuksissa, ja muistikortin olemassaolokin näkyy tuota kautta).

Mikähän voisi olla pielessä (mikro SD -kortti on nokian tekoa, liekö sillä mitään merkitystä)? Onko muuta tapaa yrittää kuin ftp:n kautta?

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 21. huhtikuuta, 2012 - klo 12.34:   
Jaa'a... mulla kyllä toimii se ftp (tai no jotain virheilmoitusta tiedostoja tuhotessa, mutta kyllä se tuhoaa kuitenkin). Toimii sekä mokkulassa olevalla microsd:llä tai pelkällä USB-massamuistilla. Testailin nyt vielä toimivaksi dopusftp:llä, uudemmilla komentorivi ftp:llä ja ncftp:llä sekä amitcp:n mukana tulleella ncftp:llä... ainoa millä en saanu listausta oli amitcp:n tavallinen ftp, mutta se herjasi more:n virhettä, joka taas johtuu jostain muusta. Uppaus onnistui kuitenkin silläkin.

Mitä se sun virheilmoitus sanoo? Yks mikä yleensä vaikuttaa listauksen/tiedostojen siirtoon on passive moodin päällä tai pois olo... mutta ei sen luulis vaikuttavan lähiverkossa, jossa sulla tuskin mikään blokkaa portteja kumpaankaan suuntaan. Mutta voithan kokeilla vaihtaa tuota ftp-clientin asetuksista.

Sambahan tuossa taitaa olla vaihtoehtona ftp:lle, mutta en muistaakseni saanut sitä toimimaan Amigan smbfs:llä.

Itse en enää tarvi tuota reititintä mokkulan kanssa, mutta otinpa taas käyttöön siltana. Tuolla voisi myös kytkeytyä langattomasti ISP:hen tai toiseen verkkoon ja pitää ethernet portit NAT:n takana jne... ihan hyvin kyllä ominaisuuksia hintaisekseen :-)

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Lauantaina, 21. huhtikuuta, 2012 - klo 17.28:   
Ongelmaan löytyikin apu kun valitsin WAN-asetuksista mokkulamallin käsin! Ilmeisesti auto-asetus ei tunnista ainakaan E367:aa kunnolla...

Se ongelma vielä on että microSD-kortti 'katoaa' kylmäkäynnistyksen jälkeen, samoin jos WNAPin softbuuttaa Mangement-menusta. Takaisin saataville kortin saa kun menee taas WAN-asetuksiin ja valitsee "Apply changes" (vaikkei mitään muutoksia teekään) ja sen jälkeen hyväksyy tarjotun uudelleenbuuttauksen (joka on lyhyempi kuin tuo Management-menusta valittava).

Tuota ongelmaako ei ole muilla mokkuloilla...? Auttaiskohan jos mokkulan käynnistäisi ensin jonkun hubin kautta ja WNAP saisi virrat vasta sen jälkeen? No, ainakin nyt tietää mitä pitää tehdä, vaikka vähän mutkan kautta...;-).

Vielä kun saisi testattua tuon printteriserveripuolen. Mitähän ajuria kannattaisi käyttää? Netprinter taitaa olla uusin... Mitenkähän toimii OS4.1:llä?

Mainio laite tosiaan hintaansa nähden! Softapäivityksiäkin on tullut tiuhaan tahtiin. Vehkeestä on muuten tulossa tänä keväänä myös oikea G4-versio... (Siitä ei vaan olisi iloa kun X-surf on se pullonkaula tässä antiikkikoneessa, joten en jäänyt odottelemaan ;)

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 22. huhtikuuta, 2012 - klo 9.55:   
Mulla ei ole tuota ongelmaa eri mokkulalla, mutta onhan mulla myös vanhempi versio siitä koko reitittimestä. Jospa siihen tulisi joku päivitys...

Printteriserverille olen käyttänyt lpr.deviceä Amigoilla ja MorphOS-koneilla ja nyttemmin myös netprinter.deviceä Mossessa, kun se tulee MorphOS:n mukana. Kumpikin toiminut hyvin. Tuohan on siis vain device (parallel.devicen tilalle), joka hoitaa ohjauksen nettitulostimelle, ja lisäksi tarvitaan varsinainen tulostinkohtainen tulostinajuri. Jos juuri sun tulostimelle ei löydy, niin kannattaa kokeilla jollain muulla ajurilla... esim lasertulostimille toimii usein HP:n Laserjetin ajuri. Tai jos tulostin tukee PS:ää, niin joillain softilla voi pukata suoraan sitä riippumatta ajurista.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: