Amiga musiikit, tekstit, grafiikat ym...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2011 » Amiga musiikit, tekstit, grafiikat yms. talteen! « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 14. maaliskuuta, 2011 - klo 20.26:   
Löytyykö teiltä arvon Amiga-harrastajat vielä jotain omaa musiikkia, tekstejä, grafiikkaa, gruuppien jäsenlistoja tai esimerkiksi BBS-backuppeja (tyyliin Hard disc cafen kadonneet levyt, kuten hdcamy2), joita ette ole toimittaneet jälkipolvien ihmeteltäväksi Amiga-arkistoihin?

Jos löytyy, niin otan niitä mielelläni vastaan, luen ne talteen ja toimitan ne Amiga-arkistointiprojekteille. Pelkkä diskettien tms. materiaalin lainaus riittää eli en himoitse diskettejänne, CD-ROM-levyjä, kovalevyjä tai mitään muutakaan fyysistä rojua itselleni. Jos myydä haluatte, niin se on sitten taas toinen tarina. Toiveena olisi, että maksaisitte materiaalin toimituksen postikulut mutta voin myös sopimuksen mukaan maksaa ne itse ja palautan levyt yms. niin halutessanne. Myös nouto onnistuu Keski-Suomen alueelta.

Periaatteessa vähäpätöiseltäkin materiaali kannattaa toimittaa (=kaikki) koska data alkaa hiljallen kadota bittiavaruuteen. Halutessanne voidaan myös sopia, että materiaali vain arkistoidaan eikä sitä laiteta näkyville. Näin voidaan toimia esimerkiksi musiikin kohdalla, eli nettiin tulisivat vain ne jotka haluatte julkaista.

Disketit, kovalevyt yms. ovat kuitenkin jo niin vanhoja, että ne alkavat hiljalleen hajota ja arvokas amigan harrastajatuotanto katoaa bittien taivaaseen vaikka paljon on jo pelastettukin ...

Taustasta siis sen verran, että toimitin hiljattain Amiga music preservation projektille omat Amiga cd-kokoelmani arkistointia varten ja sieltä löytyi heti kadoksissa ollutta dataa. Tästä innostuneena lupasin kysellä suomalaisilta amiga-harrastajilta unohtuneita arkistoja talteen täältä Sakun foorumilta. Aikoinaan olin siis varsin aktiivinen treidaaja, mutta myös grafiikkaa ja musiikkia tehtiin. Tämän johdosta olin pari vuotta suomalaisessa gruupissa nimeltä Zymosis, kunnes opiskelu ja työt veivät mennessään ja taasen reilu 10 vuotta myöhemmin on tullut aktivoitua näissä Amiga-piireissä.

Samat kokoelmat on toimitettu Jopen kautta myös Breakin intro / demokantaa varten ja muutama vuosi sitten samaista materiaalia toimitettin myös TOSEC-projektille BippyM:n kautta. Sitä oli yhteensä 37 gigatavua, pääasiassa suomalaisten BBS:ien yms. backup levyjä, harrastajien moduuleita, grafiikkaa jne.

Parin viikon sisällä lähtee taas yksi DVD tavaraa, lähinnä omaa ja kaverin musiikkai yms. arkistointiin. Levyjä toimitan eteenpäin aina kun materiaalia on tarpeeksi.

Kommentteja? Ideoita? Haukuttavaa :-)?

Projekteja:
Amiga music preservation:
http://amp.dascene.net/

Tosec:
http://www.tosecdev.org/

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Tiistaina, 15. maaliskuuta, 2011 - klo 8.26:   
HDC:n Amiga1-levy löytyy ainakin, mutta olikos se luokiteltu kadonneeksi tai halutuksi?-) Tuskin siinä mitään aiemmin löytämätöntä matskua on kuitenkaan... eipä oo muistanu koskaan tarjota Zegille/Breakille sitäkään...

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 15. maaliskuuta, 2011 - klo 8.34:   
Tuskin Breakin kantaa varten mitään erityistä noissa nimenomaisissa HDCAMY-levyissä onkaan, mutta lähinnä ne moduulit, tekstit ja grafiikka ovat kiinnostavia Amiga music preservationia varten. Tavallaan ei voida tietää mistä vielä löytyy puuttuvia lenkkejä tai tietoja.

HDCAMY#1, #3 ja #4 löytyvät jo, mutta sitä #2-levyä en ole nähnyt koskaan livenä. Nuokin menivät Breakille kaiken varalta muiden seassa. Breakille meni myös aika paljon todella vanhaa VBS-kamaa joten sieltä melko varmasti jotain rarestuffia löytyy.

Sinänsä sekin olisi mielenkiintoista tietää mitä tiettyjen 90-luvun puolivälin BBS:ien sysopeille nykyään kuuluu, ei ole enää pahemmin "näkynyt" :-).

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 8.27:   
aikanaan kun ostin A1200 koneeni mukana tuli jonkun Hesalaisen BBSn backup levyt etikettien perusteella demoja ja musaa melko runsaasti olisikohan noista iloa kenellekkään ( 50-80kpl )
pitänee vilkaista mitä kaikkea sieltä löytyy
hmm... hitto tuostakin jo 15v kääk

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 11.46:   
Juuri tuollaiset löydöt ovat niitä aarteita. Yleensä niistä löytyy tekstejä yms. historiaa valottavaa dataa. Riittää jos joukosta löytyy yksikin aiemmin arkistoimaton.

15 vuoden ikä ei vielä diskettejä välttämättä ole tuhonnut, rikkinäisiäkin saa vielä joissain tapauksissa luettua fixdisk + usean levyaseman yhdistelmällä. Joskus käytän myös disksalv 4:sta.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 18.23:   
Meinaatko tuolla FixDiskillä Aminetista löytyvää ohjelmaa? Itseltä mennyt tuo ohjelma aikoinaan kokonaan ohi. DiskSalvia kyllä tullut käytetty ja jos FixDisk on hyvä, niin pitänee tutustua siihenkin.

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 18.47:   
Ohjelma taitaa olla sama, mutta itselläni on versio 1.8 jota olen käyttänyt siitä saakka kun tuo ohjelma tuli saataville.

Joissakin tapauksissa saan X-Copyn + fixdiskin avulla korjattua joitain hankaliakin tapauksia, mutta se vaati melkoisesti yrityksiä ja hyviä levyasemia. Yleensä teen näin:

1. Kopioin vioittuneen disketin uudelle disketille Superduperilla tai X-Copylla. Yritän kopioida vioittuneita uria yksi kerrallaan eri levyasemilla kunnes onnistuu. Muutaman kymmenen kerran jälkeen täytyy yleensä lopettaa jos tulos on kaikilla levyasemilla sama.
2. Skannaan kopion läpi ja tutkin onko linkkivirheitä yms. Jos ok ja kaikki toimii, niin tilanne selvä.
3. Jos kopiossa oli virheitä / se ei toiminut oikein, skannaan fixdiskillä alkuperäisen levyn läpi ja yritän sen avulla saada luettua / korjattua viottuneen kohdan. Kun se onnistuu, niin tallennan sen kopiolevylle. Moduulien osalta riittää kun se song-osa on kunnossa. Samplet saattaa saada toisesta biisistä tilalle suoraan Protrackerin avulla esimerkiksi.
4. Lopuksi ehjä disketti luetaan ADF:ksi Catweasel IV+:n sekä Teacin levyaseman kera sekä toimitan sen sitten eteenpäin.

Näin tein mm. kaverin noin sadalle moduulidisketille ja sain pelastettua yhtä moduulia lukuunottamatta kaikki. Tulosta pidän hyvänä koska monet disketit olivat vuosilta 1990 - 1993 ja vähintään jostain kohtaa rikkinäisiä diskettejä oli sentään noin 20%.

Hidashan tuo menetelmä on, mutta jos kyseessä on tyyliin ainoa kappale jostain biisistä mitä on jäljellä niin pakko se on yrittää taistella kun ei ole varaa noihin kaupallisiin palveluihin tyyliin Ibas.

Tuo menetelmä on siis itse kokeilemalla kehitelty, eipä noihin paljoa apua mistään ole saanut.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 18.53:   
Sanoisin hyvä tulos varsinkin kun se laadukkaan trackermusan aikaa noh kaveriasi en tiedä mutta minusta juurikin itse samplattujen samplejen kulta-aikaa tuo. no protracker puolella. ja nyt en laske myöhemmissä vaiheissa joidenkin samplecdeiltä ottamia sampleja. vaan nimenomaan omista/laina synistä,kitarasta yms.

 

jansa
Käyttäjätunnus: jansa

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 21. maaliskuuta, 2011 - klo 21.12:   
Kiitos kuvauksesta - kiinnostavaa luettavaa. Itsellä ei ehkä riittäisi maltti kovin moneen yritykseen :-)

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 22. maaliskuuta, 2011 - klo 11.05:   
joskus muistelen palautaneeni
yhden pelin
levyeditorilla luin viottuneen kohdan niin monta kertaa että tuli ehjänä näkyvini ja tallensin sen uudelleen
homma toimi mutta kyseinen peli ei sitten
vastannutkaan homman vaatimaa hukkaan mennyttä aikaa
mutta kokemusta karttui ei siis mennyt ihan hukkaan sekään päivä xD

 

Rakki
Käyttäjätunnus: rakki

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 22. maaliskuuta, 2011 - klo 11.29:   
Virgo: jep, Fixdiskissä on käytössä sama idea kuin tuossa levyeditorissa eli CRC:n avullahan se taitaa datan eheyden tarkastaa kun sitä lukee. Disksalvissa ei voi noin tehdä. Nuo levyeditorit olivat kyllä kivoja leluja kun sai muokkailla pelien high score-listoja yms. "tärkeää".

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Tiistaina, 22. maaliskuuta, 2011 - klo 13.21:   
Mä olen toiminut Breakin ja Zegin copyslavena aika pitkään, eli tännekin voi toimitella noita korppuja. Käyn ne läpi ja rouskuttelen ADF:t niistä, joita ei vielä arkistoista löydy.

Keskitymme lähinnä executableihin ja trackloadereihin, lisäksi etenkin vanhat tuntemattomat ja tunnetut packdiskit kiinnostaa, vaikka niissä ei mitään ennennäkemättömiä produja olisikaan.

Musat kannattanee toimittaa Rakin kautta, hänellä on siihen enemmän mielenkiintoa. :-)

Henkilökohtaisesti haluaisin nostalgiasyistä nähdä esimerkiksi kaikki Unit A:n crackit, sekä ANC Europen ja AFL:n packdiskit arkistoituina.

Asun Helsingissä, voin noutaa ja palauttaa korput pääkaupunkiseudun alueelta.

Korppuja en halua pitää missään nimessä, mulla on niitä omasta takaa ihan järjetön pino. (haluaako joku ostaa käytettyjä DD-korppuja?)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: