Sitä sun tätä... E.S animaatiota & mo...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 12/2008 asti » Sitä sun tätä... E.S animaatiota & monitoriHOX « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. lokakuuta, 2008 - klo 21.17:   
Tuolla on ihan hauska E.S.:n tekemä Amiga animaatio tältä vuodelta:
http://www.youtube.com/watch?v=9mg6wrYCT9Q&feature=related

Ja tuo näyttäis aika käypältä monitorilta Amigamaisuuksille:
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1183

Siihen kuvittelis saavan köytettyä monta Amigata samaan töllöön.

 

Jani Kuituniemi
Torstaina, 16. lokakuuta, 2008 - klo 10.47:   
Hittolainen, toi LG:n näyttöhän vaikuttaa liiankin hyvältä! Varmaan tuo scandoublaa ja tekee jotain virkistystaajuudellekin, koska alaraja on 30kHz ja 56hz eikä normi TV/video kuva ole tuollainen. Onko kellään kokemuksia ko. näytöstä, tekeekö minkälaista jälkeä tuossa prosessissa? Vaikuttaa kyllä hyvälle, saisin tuohon kiinni yhtäaikaa PC:n, molemmat Amigan liitännät, c128:n ja .. ja ..

 

SID
Torstaina, 23. lokakuuta, 2008 - klo 2.11:   
Jaajaa. Ostin ja toimihan tuo näyttö. Mutta. En tiedä onko vain tämä kyseinen yksilö, mutta scartissa tulee aika-ajoin kuvaan ilkeää viivaa ja huojuntaa... Pitää vielä tarkemmin perehtyä, koskeeko ongelma kaikkia monitoriin kytkettyjä laitteita.

 

JPQ
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2008 - klo 3.52:   
Onhan tossa sekin että tuo laajakuvainen joka
tuntuu hankalta amigan kanssa enkä oikein ole innostunut lituista amigan kanssa siksikään että graffa skaalautuu rumasti...
ps. mietin tulisiko SIDin ongelma siitä ettei Amigan PAL ole ihan 100% oikean pallin kaltainen muistelen. sallituissa rajoissa silti.:)

 

SID
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2008 - klo 16.41:   
Tämä monitori osaa myös näyttää kuvan oikealla 4:3 kuvasuhteella, ilman skaalausta. Kuvassa on tosiaan pientä häikkää, mutta se on itseasiassa häiritsevämpää Pleikkarilla/Dreamcastilla mitä amigalla, jossa kuvan värinä johtuu ilmeisesti alhaisista hertseistä. Erittäin näppärä viritys siinä mielessä että mulla on just nyt oma kone ja amiga samaan aikaan päällä, nappia painamalla vaihtuu kuva ruudussa käyttiksestä toiseen :D Pienellä varauksella suosittelen päivittämään monitorinne 200-luvulle. Ja jos ei miellytä, niin ainahan tämä käy hyvin "tavalliselle" koneelle...

 

JPQ
Maanantaina, 27. lokakuuta, 2008 - klo 21.43:   
SID: joo varmasti mutta ne tulevat reunat haittaa.
ps. outoa että alhaisista hertzeistä.
ps. mulla tavalliselle koneelle ja pegasos2 koneelle eizo enkä halpa littuja osta värien takia ja sitten yksi halpa menetelöikin sammutettuna niin että aargh.

 

SID
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2008 - klo 12.26:   
JPQ: Tai oletan että värinä johtuu siitä että amiga syöttää signaalia sen verran hitaasti/väärin että se aiheuttaa kuvassa (kun kyseessä tietynlainen kuviointi) pientä värinää. En tiedä sitten. Mutta tämä riittää mun käyttöön, voin heittää hyvästit tilaa (jota ei ole koskaan liikaa) rohmuaville 1084S:lle.

 

JPQ
Tiistaina, 28. lokakuuta, 2008 - klo 15.01:   
SID: amigan synkit kyllä minusta vähän yli. Mutta jokainen tekee valintansa.
ps. älä heitä näyttöä roskiin vaikka itse en sitä voikkaan ostaa mullakin tila pulmia hyvä kun mahtuu nämä kolme konetta josta turhimpana pegasos2 ehkä luulisin että helpoiten sen hommat kykenisin tekemään muilla koneillani.

 

itix
Keskiviikkona, 29. lokakuuta, 2008 - klo 11.18:   
"Tai oletan että värinä johtuu siitä että amiga syöttää signaalia sen verran hitaasti/väärin että se aiheuttaa kuvassa (kun kyseessä tietynlainen kuviointi) pientä värinää."

Todennäköisesti johtuu paneelista. Nimittäin kyllä LCD-paneelitkin välkkyvät ja halvoissa näytöissä käytetään "kuvanparannusta" mikä saa staattisenkin kuvan elämään.

Aminetissä on LCDMonitorTest jolla voi testata paneelin värintoistoa ja välkyntää. Ja korjata kuolleita pikseleitä :)

 

SID
Torstaina, 30. lokakuuta, 2008 - klo 11.58:   
Hmmm... voisin kokeilla ottaa kuvanparannuksen pois päältä. No oli kuva suttuisempi tai ei, niin säästää se sen verran pöytätilaa että tyydyn käyttämään sitä - 1084S menee vintille, kestää sen tai ei(kun ei mahdu minnekkään muualle).

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: