Sarjaportin käyttö sotkee PC:n näppik...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 asti » Sarjaportin käyttö sotkee PC:n näppiksen. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Krisse
Torstaina, 16. elokuuta, 2007 - klo 20.13:   
Vaikka tässä nyt onkin kyse PC ongelmasta, niin ajattelin kuitenkin avautua tälle foorumille asiasta koska sarjaportteja ei taideta nykyään käyttää oikein muualla kuin erikoissovellutuksissa. Ja tältä foorumilta niitä erikoissovellutuksien käyttäjiä varmaan löytyy internet -> pc -> amiga tiedonsiirtoketjun yleisyyden johdosta.

PC:nä on osista kasattu ainakin 5 vuotta vanha masiina jossa Win XP ja Logitechin johdoton näppis ja hiiri. Nollamodeemipiuhana Verkkokaupasta ostettu 9+25 - 9+25 piuha. Amigana 6-satanen, sikäli kun sillä on väliä. Data siirtyy ihan kivasti 38400 vauhdilla (Terminaaliohjelmia käyttäen sekä Amiga Explorerilla) enkä ensin - pelkkää Amigaa räpeltäessäni - huomannut mitään ongelmia, mutta kun sitten laitoin setin softia valumaan ja rupesin peeseilemään niin alkoi verenpaineessa tapahtua.

Käytännössä ongelman muodostumiseen riittää jo se että piuha on koneiden välillä kiinni. Se, että siirränkö dataa, siirränkö sitä 19200 vai 38400 vaikuttaa niin vähän etten osaa edes sanoa onko sillä vaikutusta.

Ongelma on nyt sitten se, että kun kirjotain tekstiä niin satunnaisesti jää kirjaimia pois välistä. Samaten kun yritän valita useita tiedostoja control ja/tai shift nappeja käyttäen, ne napit useimmiten 'unohtuu' ja useampien tiedostojen valinta ei meinaa onnistua millään kun kone rekisteröi vain hiiren painalluksen ja valitsee aina sen yhden tiedoston.

Tuntuu myös vähän siltä että mitä pitempään laitteet on päällä, sitä vakavammaksi ongelma menee.

Onko kukaan muu törmännyt moiseen, ja onko vinkkiä korjausjärjestelmästä? Kerkesin jo manata näppiksenkin suohon, mutta sarjapiuhan irroitettuani totesin homman taas toimivan.

Ja p.s. kysymyksenä esittäisin vielä että pystyykö tolla Amiga Explorerilla mitenkään seuraamaan tiedonsiirtoa muuten kuin tolla Windowsin palkistolla. Lähinnä transfer rate kiinnostaisi.

Ja p.s.2. Kun tossa haulla vähän etin näitä sarjaporttihommia niin löysin varmaan miljaardi pos

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: