WiFi (wlan)Amigassa

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2008 » Viestit 03/2008 asti » WiFi (wlan)Amigassa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Apache
Perjantaina, 13. huhtikuuta, 2007 - klo 16.53:   
Tässä ulkona miettiessäni (otin kannettavan messiin) mietin miten Amiga osaa hyödyntää langattomattomuutta... Muistan jonkun testanneen sitä SAkussakin..... mutta mutta. Mä haluun kannetavan amigan :)

 

jPV
Perjantaina, 13. huhtikuuta, 2007 - klo 19.04:   
Tällä hetkellä löytyy ajuri 11Mbps wlan-korteille (http://aminet.net/hard/drivr/prism2.lha). Eli uudemmat/nopeammat kortit ei sillä toimi... eikä sitämyöden uusimmat salaukset. Eli käytännössä tyytyminen WEP:iin tuolla. Ajuri toimii niin classic-Amigoissa kuin uudemmissakin ja toimii PCMCIA- ja PCI-korttien kanssa.

Itse ostin vähän aikaa sitten PCMCIA wlan-kortin ja se toimii hyvin A1200/030:ssani. Kätevää kyllä, kun ei tarvi piuhoja vedellä eri huoneeseen, missä tuo toimii pelikoneena. Harmi kun en ole päässyt vielä panoulun kantoalueelle tuon kanssa :). Pitäisi kyllä toimia siinäkin.

Kannettavaa Amigaa tässä haluaisi varmaan kaikki. Mikä tahansa Amigamainen käyttis kelpaisi mulle sellaiseen, mutta ei emulaatio... jollei sitten löyty sellaista emulaattoria, joka ei kuormita prossua koko aikaa täysillä kuten (Win)UAE... löytyisköhän sellaista kannettavaa, jolla vaikka Amithlon toimisi...

 

Flux
Sunnuntaina, 15. huhtikuuta, 2007 - klo 20.26:   
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/orinoco.jpg

Toimiiko tuo A1200/030:ssani tuolla prism2-ajurilla?

 

jPV
Sunnuntaina, 15. huhtikuuta, 2007 - klo 21.36:   
Eiköhän. Tuo näyttää kovasti samalta kuin oma Lucent Technologiesin WaveLAN Silver -korttini. Jopa takana lukee sama PC24E-H-ET mallimerkintä :).

Myös tuon listan mukaan pitäisi toimia http://www.linux-wlan.org/docs/wlan_adapters.html.gz
Prism2:n ohjeista kyseiseen listaan liittyen:
If a card's chipset is listed there as Orinoco, Agere or Prism (except the SSF version) and its bus type is PCMCIA or PCI, it is likely to work. Note that a few otherwise-compatible PCMCIA cards are 3.3V-only and thus incompatible with the A1200/A600. If the card is listed there but doesn't match these requirements, it will definitely not work.

Myös WLAN-korttien kanssa pitää muistaa sitten A1200:n PCMCIA:n reset-bugi, että todennäköisesti tarvii patchin Aminetistä tai joutuu hotswappaamaan sen aina.

 

Flux
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 17.24:   
Testasin systeemiä pikaisesti. Asensin prism2.lha ja myös installerin, kun se vaati semmoisenkin. Ssid ja wep-key asetetaan setprism2default komennolla.

Asensin Amitcp demoversion, joka kysyi ummet ja lammet. IP, mask ja gateway säädin oikein, on kiinteät (nat modeemissa). Kysyessä verkkokorttia laitoin "other", koska prism2 ei ollut listassa.

Ilmeisesti prism2-ajuri pitäisi säätää Amitcp:iin jotenkin. Pitää syventyä toiste paremmin.

Lisäksi pysti silmään, että wlan-korttiin ei tule mitään ledi-eloa, vaikka irroittelee koneen ollessa päällä. Kenties herää henkiin vasta, kun softat ovat kunnossa.

 

jPV
Torstaina, 10. toukokuuta, 2007 - klo 17.49:   
Installoinnin voi tehdä myös "käsin" eli kopioida yhdet tiedostot devsiin, libsiin ja c:hen, mutta onhan Installer hyvä olla kaikkia muita softia varten :).

Amitcp:hen pitää määrittää SanaII-deviceksi devs:networks/prism2.device (unit 0)
eli olikos se interfaces tiedostoon vanhassa amitcp:ssä, jos käsin säätää, ja sitten käyttöön provider.confiin tjsp. Genesistä käytelly itse vuosikaudet ja siinä on vähän selkeämpiä noi..

Wlan-kortin ledit eivät pala ennenkuin yhteys on päällä. Ledi tosin välähtää mulla buutissa (ehkä kun se resetoidaan cardpatch/resetillä) ja korttia hotswapatessä.

Jostakin syystä en saanut itse 128 bittistä WEPiä toimimaan.. pitäis koitaa joskus paremmin, että onko vaan väärässä muodossa avain vai mikä... mutta 64-bittinen toimii.

Mutta noita wanhoja amitcp-versioita käytettäessä useimmiten ongelma on juuri sen konffauksessa, joka saattaa olla vähän kryptistä, jos ei ole täysin perillä asiasta :)

 

Flux
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 7.14:   
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/a1200_wlan1.jpg
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/a1200_wlan2.jpg
http://www.kolumbus.fi/psaarinen/a1200_wlan3.jpg

Nyt se toimii kuin junan vessa. Ainoa oleellinen epäloogisuus oli AmiTCP:ssa komentorivifilun sijoituspaikka, joka oli epäloogisesti bin-dirikassa.

Projekti alkoi Installer-43_3.lha asennuksella, joka tarvitaan useimmiten softien asennuksessa.

Prism2.lha oli pala kakkua, startup-sequenceen lisäys
setprism2defaults SSID "Flux own" KEY 1234-5678-90
128bit jää testaamatta, käytän 64bit muutenkin.

AmiTCP-demo-40.lha oli haastavin osuus. Domain ja koneen nimeksi esim amiga ja a1200. Käytössä on NAT, jonka avulla saadaan staattiset asetukset. Demoversio ei välttämättä edes tue dhcp-asetuksia. Verkkokortiksi valitaan a2065. Jos ei valitse mitään, jää startnet-filusta puuttumaan tärkeä ifconfig-rivi.

db/interfaces-filuun lisätään rivi
prism2 DEV=DEVS:Networks/prism2.device UNIT=0

bin/startnet-filuun muutetaan ifconfig-riville a2065 tilalle prism2

Turhan salasanakyselyn bootissa voi poistaa puolipisteellä login-riviin startnet-filussa.

Inetd on joku outo, mikähän se on? Sen voi kytkeä päälle asennusvaiheessa tai myöhemmin poistaa puolipisteellä startnet-filussa. Ainakin se jättää bootissa ikävästi Amigados-ikkunan auki.

AWeb.lha (II 3.2 demo) on ihan surkee www-selain. Lisäksi tarvitaan ClassAct2Demo.lha tai classact33.lha. Tärkeät gif ja jpg -tuet pitää asentaa erilliseillä plugeilla (awebgif.lha, awebjfif.lha). Järkyttävän hidas. Googlessa ei osaa hakea enterillä, hakutulokset antaa javascript-erroria.

IBrowse2.4-020+.lha on pätevä www-selain. Lisäksi tarvitaan mui38usr.lha.

Wlan-kortti toimii myllyssäni moitteetta. Ei tarvita hotswappia eikä softia, kuten CardPatch.lha, CardReset.lha tai BK_ResetCard.lha. Myöskään blizkick itsessään ei vaikuta, testasin myös ilman sitä eli perus KS3.0 rommeilla.

Amiga Explorer (filunsiirto nollakaapelilla Amiga-PC välillä) ei toimi AmiTCP kanssa. Käytössä 6.0.2.0 versio. Ongelman voi kiertää poistamalla AmiTCP käytöstä eli puolipiste startnet-riville user-startup-filussa.

Nyt kelpaa surffata äänettömästi, sillä ei hurise yksikään tuuletin tai kiintolevy, käytössä on compact flash limppu.

 

jPV
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 10.54:   
Jees. Hyvä, että sait toimimaan. Kortissa kun lukee noin isolla Orinoco, niin on melko luottavaista, että se toimii Amigassa :)

Inetd:tä käytetään palvelujen tarjoamiseen omalta koneelta muualle nettiin. Eli normaalikäyttäjä ei välttämättä tarvi, jollei halua tarjota peruskamaa kuten finger, ident yms tietojakaan, saati mitään ftp-palvelimia tms. Mutta jotain häikkää on jos se ikkunan jättää auki...

Huomasin, että sulla on IBrowse käytössä Workbenchin ruudulla. Itse ainakin tykkään käyttää sitä omalla ruudullaan, jolloin värimäärän voi pitää pienenä nopeuden takia WB:ssä (siis AGA:lla käytettäessä, graffakortilla eri juttu) ja ulkonäkösyistä pistää enemmän värejä selaimelle... esim 128 väriä voisi olla sopiva kompromissi nopeuden ja jonkinlaisen ulkonäön välillä selainscreenille. Ruudun voi määrittää IB:stä MUI:n asetuksista PSI:llä eli tekee vaikka IBrowse -nimisen ruudun ja mukavuuden vuoksi autoclose (tjsp) täpin päälle :).

Jos Amitcp tuottaa ongelmia Amiga Explorerin kanssa, niin sittenhän Amitcp:tä ei välttämättä kannata pistää käynnistyyn automaattisesti ollenkaan. Sen voi käynnistää myöhemmin startnetillä tarvittaessa. Joko shellistä tai sitten lisää sen toolmanageriin tai mitä nyt käyttääkin softien käynnistykseen.

Kivan näköinen systeemi sulla nyt... svga ja ps2 persuuksissa :). Mulla on toi kolmos-Amiga tollanen perus härpäkkeillä oleva ;) http://jpv.wmhost.com/jpv_computers/2007-a1200_030.jpg
2,5" limppu on ainoa, josta tulee ääntä, mutta sekin sammuu aina pienen käytön jälkeen, joten monesti unohtuu kone päälle hiljaisuudessaan. Kun ei se käytä kovalevyäkään perus surffailussa ja irkkailussa, kun ei loggaa/cacheta mitään.

 

b0lt
Lauantaina, 12. toukokuuta, 2007 - klo 23.20:   
Terve

Amithlon toimii ainakin Fujitsu-siemens c1020 läppärissä, lisäksi siinä on rtl 8139c verkkokortti yhdysrakenteisena,joten verkonkin pitäisi saada pelaamaan. Kokeilin ko. läppäriä muutama vuosi sitte ,mutta silloin ei ollu rtl ajuria niin en sitä päässy testaamaan.

 

jPV
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 9.35:   
Niin täällä oli puhetta vanhan amitcp:n asennusongelmista, niin pistetään tännekin toi nettibuuttidisketti, jolla voi ainakin testata helposti verkkokortin ja systeemin toimivuuden :). Tarvii vaan tietää staattiset perusasetukset.. eiköhän useimmilla kuitenkin ole reititin ja lähiverkko, johon ne tietää helposti.

 

Ibe U
Tiistaina, 29. tammikuuta, 2008 - klo 21.58:   
Genesiksessä vaihdoin vain tuon 3com devicen prism2 deviceksi ja lähti toimimaan ilman mitään muita säätöjä :) salaamaton verkko

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: