A500+LCDTV kysymys

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 12/2007 » A500+LCDTV kysymys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

PR
Sunnuntaina, 8. huhtikuuta, 2007 - klo 9.19:   
Moi, sain täältäpäin ostettua sen "mysteeri"- Video Output-Scart (mihin monitori yleensä kytketään)johdon ja en ilkeä kysyä kuin näin julkisesti että:

Samsungin 32" näyttää vain valkoista. Koneen kun räppää kiinni niin pimenee. RGB Scartissa on.

?

Eilen punnersin kolme tuntia et sain paikalleen kaikki kun on ne Digit ja DVT:t yms häkkyrät oltava ja massiiviseen kirjahyllyyn "integroitu" nätisti.

DVD näytti punaista ruudulla kun kytkin compositeen ennen kuin sen asetuksista laitoin vain Setup-Video-Composite. Homma pelas.
Johtoja sain purettua kasan, ostin ylim. Scart-jakajan näköjää turhaan kun composiittiin menikin dvd.

Mitenhän siis toi A500 laita? Tellussa ei liene ihme asetuksia muita kun se "lähde" josta vaan valkee ruutu. TV:ssä-johdossa-Amigassa vikaa?

Näin laiskana kysyn kun en kokopäivää jaksais taas kirjahyllyä purkaa ja töihinkin kohta lähtö.
Hyvää Päästäistä! T: PR

 

Zabi
Sunnuntaina, 8. huhtikuuta, 2007 - klo 9.26:   
Itselläni Acerin 19" tft näyttö tekee ihan samaa, siinä on myös scartissa RGB tuki.
Monitorin valikoista pitää _joka_ kerta käydä vaihtamassa RGB tila päälle, muuten näkyy vain tuota valkoista.

 

PR
Sunnuntaina, 8. huhtikuuta, 2007 - klo 11.14:   
Zabi:

Eipä löydy tällaisia valikoita tellusta josta siis puhun. Pitäis kai sen itse "haistella" ne tilat mut taitaa olla liian rankkaa kamaa toi viissatanen sit nykyteeveehen;) On kaikenmaailman hdmi-pc-scart-scartrgb-composite-s-video-yms. mut pitää muuttaa suunitelmia ja heivata Amiga sit taas pois olohuoneesta. Ei mahdu tv-modulaattorin kanssa kirjahyllyyn+ovi kiinni. Harmi kun rakensin jopa liukuvan systeemin koneelle joka tulee ulos "kaapista". Ideoita otan kyllä vastaan;)

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 8. huhtikuuta, 2007 - klo 12.27:   
Monitorille tarkoitetussa RGB-Scart-kaapelissa ei ole tv:n vaatimia ohjausjännitteitä, jotka kytkevät telkun vastaanottamaan sitä. Sakussa #16 oli rakennusohje oikeaoppiselle kaapelille televisioon kytkemiseksi.

 

PR
Sunnuntaina, 8. huhtikuuta, 2007 - klo 18.40:   
Kiitos taas Mr. Piipolle neuvoista, taidan sitten ottaa johdon pois. Hukkaan meni sekin yritys.

Voishan tota ohjetta vielä kuitenkin kattoa jos johdosta sais vaihdettua/tehtyä oikeat vaihdikset;)

 

PR
Lauantaina, 23. kesäkuuta, 2007 - klo 15.51:   
Joo, ostin jopa kolvin mut meni sormi suuhun myönnettäköön kun luin Saku 16 ohjetta kaikkine
vastuksineen. Olis siis se valmis (Amigan monitoripaikasta scarttiin) johto mutta sitä pitäis modata et toimis Samsungin 32" LCD tv:ssä se A500. Itse en uskalla ettei hajota koko tv:tä niin kysynkin nyt:

Olisko jollakin aikaa pientä korvausta vastaan tehdä tarvittavat muutokset?

Laittaisin Scartin ja kopion tv:n scart-nastoista
palautuskuorineen postissa ja vaikka 10¤ kun homma valmis. Riippuu tietty tarviiko jotain ostella väliin mut joku hinta piti heittää...

Sais tv-modulaattorin pois ja paremman kuvan.
Vielä mahtuis kirjahyllyn ovikin kiinni...

Voi mailailla jos apua ja virtaa olis jelpata.

Hyvää Juhannusta! PR

 

Bud
Lauantaina, 23. kesäkuuta, 2007 - klo 19.50:   
Justiinsa sain kolvattua kaapelin saku 16 ohjeilla. Kuva ei tahdistu.
Joten täytyy avata liittimet ja tarkistaa. Aikaakin meni näin
ensimmäiseen yritykseen joitakin tunteja. Hittovie!

 

PR
Sunnuntaina, 24. kesäkuuta, 2007 - klo 12.15:   
Voi ei. Aikaa meni mullakin pelkästään pähkäilyihin,ohjeita lukiessa ja vielä johdon ostossakin omat ajat + rahat... Jos saat helposti seuraavan cablen tehtyy kun ja jos toivottavasti saat kuntoon niin olisko antaa ohjeita tai saisko lähettää tän sitten. Jos se kymppi nyt sit riittää... Ruuveilla on molemmat päät jotka just kasasin takas jotain viisaampaa varten. On s-post jos tarvis...

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 25. kesäkuuta, 2007 - klo 0.15:   
Tahdistusongelma viittaisi, ettei se transistorikytkentä toimi kuin pitäisi, tms. Kokeile ottaa se pois ja laittaa CSync suoraan, josko se kelpaisi televisiollesi (mutta omalla vastuulla tietysti. :-)

 

Flux
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 4.18:   
Katsoin tuota Saku16 ohjetta. Ei se amigan RGB-liittimen composite sync TTL-tasoinen ole eli ei siihen tarvitse mitään transistorivirityksiä tehdä. H- ja V-sync sen sijaan ovat TTL-tasoisia.

Pitääkö minun kantaa Amiga 500 porukoille Viewsonic 32" taulutelkkaan ja todistaa, että se toimii siinä samalla piuhalla kuin Panasonic 28" putkitelkassa. Piuhana scart-kaapeli, jossa RGB-ohjauspinnissä 12V 470 ohmin vastuksen kautta. Eli piuha on Pekka Pessin ohjeen mukainen (C=lehti 2/89).

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 5.44:   
Flux: Ai, no enpä sitten enää mainosta tuota. :-) Ei ole tullut tarkistettua A500:n kytkiksistä, olisi kai pitänyt. Mutta nuo ohjauspinnit tosiaan silti vaaditaan joillekin telkkareille kuvan saamiseksi.

 

PR
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 10.50:   
Fluxihan osais tehdä ko. operaation;)

 

Bud
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 11.59:   
Elikkä ilman transistoria voisi kokeilla seuraavaksi.

 

Bud
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 12.10:   
Mutta kuitenkin. Jos sitten transistori otetaan pois, niin mitenkäs
d-liittimen nastat 23 ja 10. Muuttuuko kytkentä vain siten että
transistori otetaan pois.?

 

Flux
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 13.21:   
Pin23:ssa on +5V ja sitä ei käytetä. Pin22:sta otetaan +12V, joka 470R vastuksen läpi scartin rgb-ohjaukseen. Pin10:sta otetaan Csync scartin video-inniin.

 

Bud
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 15.07:   
Kun tiedätte paremmin niin ohjeista voisi tehdä uudet versiot nykypäivää vastaavaksi.

 

Jarmo Piippo
Tiistaina, 26. kesäkuuta, 2007 - klo 18.30:   
Onhan tuo Hardwarebookissa jo tehtynäkin:

http://www.hardwarebook.info/Amiga_to_SCART

 

Flux
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 2.30:   
Mikähän tuon scartin pin8 tehtävä on. Sen voi jättää kytkemättäkin. Muulla saitilla nimetty "Function Switching", kun taas äsköisessä Piipon linkissä "Audio/RGB switch". Kenties sen avulla telkku osaa vaihtaa AV-kanavalle itsestään, kuten videoiden play-nappulaa painettaessa TV tai digibox ottaa AV:sta automaattisesti.

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 9.06:   
Toinen niistä ohjauspinneistä määrää telkun AV-kanavalle (esim. videoita käynnistettäessä) ja toinen pakottaa RGB-moodiin.

 

zipper
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 17.55:   
Mites olisi normaali/laajakuva?

 

Jarmo Piippo
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 19.39:   
Laajakuvatelkuissa oli muistaakseni vielä eri jännitetasot tuossa ohjaussignaalissa, jotka se tunnistaa eri kuvamuodoiksi.

 

zipper
Torstaina, 28. kesäkuuta, 2007 - klo 20.14:   
Muistaakseni juuri niin.

 

Bud
Tiistaina, 3. heinäkuuta, 2007 - klo 9.01:   
Kuva näkyy oikein. Mutta raitoija liikkuu alhaalta ylöspäin.

 

Bud
Tiistaina, 3. heinäkuuta, 2007 - klo 10.53:   
Ei enää mitään vikoja enää ja nyt toimii OK!

 

PR
Lauantaina, 11. elokuuta, 2007 - klo 12.24:   
No homma jatQ;)

Printtasin paikalliseen huoltofirmaan Amiga-Scart ohjeet sieltä hardwarebookista mikä pitkitti puolen tunnin hommaa neljä viikkoa ja lomat + kiiret You know...
Oli vielä viissatasen ja telkkarin manuaalit mukana liittimien kohdalta tyrkyllä mut ei kelvannu kun "ne osaa". Sain siis eilen houkuteltua tyypin ruokatunnilta tekemään sen pienen homman (ennen näkyi siis valkoista vaan) ja tulos: Nyt syttyy jopa "kuva" mut viskoo sivuttain vinojuovaa. Kaveri jo purkaa johtoa. Mikähän taas eteen vai viskaiskohan nuotioon...
Tarkistin vielä et tv-modulaattorilla toimii ok et ei pitäis olla vikaavikaa.

 

Dammu
Lauantaina, 11. elokuuta, 2007 - klo 17.40:   
Mulla mun ekalla scartilla ainakin (vuodelta -89) tuli sellainen liikkuva ohut pystypalkki ja leveä vaakapalkki, tai muuta häiriötä välillä.. Oliskohan sama ongelma. Mutta se häiriö tuli tv:n puolelta, ja korjaantui niinkin yksinkertaisesti kuin vetämällä vain tv:n antennipiuhan irti kun käytti konetta. noin siis ennenvanhaan.

Muistaakseni täällä tai jossain on ollut puhetta mistä tuo häiriö tulee että tv-kuva näkyy läpi/tekee häiriötä kuvaan, mutta en muista missä.

Niin, ja muistan poistaneeni kerran erikoisella kikalla häiriöt yhden saloran tv:n kanssa. Huomasin että häiriöt katoaa kun laittaa teksti-tv:n päälle, mutta näkyy tekstit läpi. No, valitsin jonkun sivun jota ei ole ja se näytti tyhjää ja vain yläpalkki näkyi, sitten kun näytti suurennettuna vain alaosan (jossa ei ollut mitään) niin amigan kuva oli selkeä. :P Että on sitä ennenkin pitänyt kikkailla hankalien tv:n kanssa.

 

Jarmo Piippo
Lauantaina, 11. elokuuta, 2007 - klo 22.39:   
Dammu: Tuo kuvailemasi vika kuulosti siltä, ettei Scart-johdossa ollut molempia ohjaussignaaleita kytketty televisiolle, vaan vain toinen. Yksi ohjaussignaalihan pakottaa tv:n näyttämään sitä RGB-kuvaa, ja toinen taas kytkee television ottamaan kuvaa Scartista. Jos vain RGB-pakotus on kytketty, tv yrittää yhä näyttää samalla jotain tv-kanavaa, ja lopputulos on juuri tuo, että tahdistus menee sekaisin (tahdistusalue tulee leveinä pysty- ja vaakapalkkeina näkyviin kuvan alueelle, mitä ei normaalisti ole tarkoitus tapahtua).

 

Dammu
Sunnuntaina, 12. elokuuta, 2007 - klo 1.53:   
@ Jarmo Piippo

Voi olla että kaapelissa oli vikaa jo alunperinkin, mutta monet pelit sillä silti tuli pelattua (enää minulla sitä ei ole, joten en voi tarkistaa oliko vika kytkennässä vai oliko se vain rikkoontunut). Sain Amigani aikoinaan tuon scartin kanssa -89 ja luulisin että oli liikkeen itsetekemä kaapeli. Oli kyllä aika coolia pelata silloin 28" töllöstä kun RGB:llä oli vielä hyvä kuvakin (kunnes äiskä tuli ja sanoi että kauniit ja rohkeat alkaa).

Muistaakseni siihen aikaan eka vaihtoehto mitä tarjottiin koneen mukana oli vielä tv-modulaattori, jollainen oli kaikilla kavereillanikin. Nyttemmin olen saanut yhden modulaattorin ja ihmetellyt sitä kuvanlaatua. Samalla ollut varsin iloinen että minulla ei sellaista koskaan käytössä ollut.

 

Jarmo Piippo
Sunnuntaina, 12. elokuuta, 2007 - klo 14.21:   
Jooh, se Viissatasen alkuperäinen modulaattori ei tosiaan kuvanlaadullaan palkintoja niittänyt. :-) Lähinnä sitä tuli käytettyä videolle nauhoitukseen, "leffojen" alku- ja loppugrafiikoiden teossa.

 

Apa
Tiistaina, 4. syyskuuta, 2007 - klo 18.41:   
Kohtasin saman ongelman kuin muutama ihminen ylempänä, eli Amigan RGB->Scart-johdon kautta telkasta näkyy vain valkoista. Ilmeisesti telkka ei tosiaan tällä piuhalla tajua, että johdosta tulisi RGB-signaalia. Mittailin vähän, ja johdosta ei ole kytketty Amigan puolen pinnejä 17 ja 22 mihinkään scartin päässä.

Onko tämä Hardwarebookin ohje paras tapa A500:n kytkemiseksi Scartilla telkkaan? (http://www.hardwarebook.info/Amiga_to_SCART) Kysyn siksi, kun Google löysi pari muutakin ohjetta: http://www.pavouk.org/hw/en_rgbscart.html ja http://www.jeacle.ie/pub/articles/scart/
Molemmissa näistä ohjeista on vähän eroja Hardwarebookkiin nähden. Minkä ohjeen perusteella alan korjaamaan omaa johtoani?

 

Apa
Tiistaina, 4. syyskuuta, 2007 - klo 21.59:   
No, kun maltoin lukea lisää foorumia, selvisi että hardwarebookin ohje on hyvä, mutta kun avasin oman johdon, siellä ei olekaan lankoja tarjolla kolvattavaksi. Pitänee siis tehdä itse alusta lähtien...

 

Tero S.
Keskiviikkona, 5. syyskuuta, 2007 - klo 15.57:   
Wikipediassa http://en.wikipedia.org/wiki/Scart#Blanking_and_switching
mainitaan Scartin pinnille 16, että 0 V - 0,4 V käskyttää telkkarin compositelle ja 1 V - 3 V puolestaan RGB:lle. Kuinka paljon jännitehäviötä tulee tuon HWBookin ohjeen 150 ohmin vastuksella ja kuinka paljon puolestaan Saku #16 ohjeen 470 ohmin vastuksella? Onko kummallakaan vastuksella tuossa 1 - 3 voltin haarukassa? Entä jos on yli 3 V, tuleeko käyttösavut jo pihalle?

 

jekku
Torstaina, 6. syyskuuta, 2007 - klo 13.34:   
Itse tekaisin juuri tällä http://www.hardwarebook.info/Amiga_to_SCART -ohjeella kaapelin. Oulusta ainakaan ei tuntunut löytyvän tuota 23 PIN D-SUB FEMALE -liitintä mistään. Kuulemma "sitä ei mene kuin tuohon amigan kaapeliin ja maahantuojaltaki ne on loppu". Purin rikkinäisen tv-modulaattidin ja siitä sitten liitin. Muutaman tinasentin jälkeen kaapeli oli valmis ja pelitti loistavasti.

 

Dammu
Torstaina, 6. syyskuuta, 2007 - klo 18.53:   
Juu, noi liittimet alkaa olemaan jo harvinaisia. Itse ostin joskun 10v sitten pussillisen ja vielä on pari jäljellä mitkä on menossa käyttöön.

Muistaakseni näin viime talvena jonkun komponentteja myyvän suomalaisen nettikaupan poisto-osastolla noita 20 snt kpl-hintaan. En ostanut, koska niillä oli liian suuri minimitilausmäärä yksityisasikkaille (olisikohan ollut 300e tjs).

 

Tero S.
Torstaina, 6. syyskuuta, 2007 - klo 21.08:   
Partcosta taitaa vielä löytyä.

 

Bud
Perjantaina, 7. syyskuuta, 2007 - klo 7.35:   
Partcosta tilasin kesäkuussa.

 

hannkesk
Perjantaina, 7. syyskuuta, 2007 - klo 10.42:   
Tilasin elokuussa. Noita löytyy partcosta ja myös bebekilta

 

Tero S.
Perjantaina, 7. syyskuuta, 2007 - klo 12.04:   
Sivuhuomautuksena täytyy todeta, ettei noiden LCD-monitoreiden scartit ole kovin kaksisisia. Amigasta olen saanut, sanotaanko tyydyttävän kuvan mutta ST:stä lähinnä kuraa, vaikka on kokeiltu minkälaisia vastuksia. Samalla kaapelilla Noksun telkkarini antaa partaveitsenterävää kuvaa. Tosin samaisella Noksulla en saa Amigasta muuta kuin pimeyttä. Nokia/Finlux/Saloran scartti taitaa olla ihan omalla speksillään, kun Amigan monille telkkareille valkoista tuottavalla monitorikaapelilla saa näissä kuvan ulos.

 

JPQ
Perjantaina, 7. syyskuuta, 2007 - klo 23.58:   
Tero S.: mielenkiintoista tosin mietin mikähän atarin kuvassa eroaa resoluutiot ainakin joten eroaako synkit jotenkin kun resoluutiot muistuttaa amigan NTSC tiloja enemmän kuin amigan PAL tiloja. nehän on jotain 640x200 ja 320x200 kait atarissa. Mutta silti kattavat noin saman alueen joten virkitystaajuuksien ymmärykseni valossa on erottava.
ps. mulla tv kapulassa ohjelma lähteen valinta toki kaapelikin voi sen hoitaa ja itse hoidan sen käsin. ja ikivanha tveeni hoitaa palin ja ntsceen kotiin siis rgbeenä jos kuvaa antaa. tv on edelleen käytössä loistavan amiga pohjaisen kuvan takia. Eräs uudempi daewoo oli paljon muotoivirhettä sisältävä (no siis kuva ei ollut suorakaide toki tässäkin muita muotovirheitä on) ja rgbeenä myös jotenkin kummalliset väritkin ja sitten pehmeä jne.... ja kun värikylläisyys säätö koski myös rgb kuvaa siinä.

 

hannkesk
Tiistaina, 11. syyskuuta, 2007 - klo 17.57:   
Kävin tänään partco ostamassa muutamia komponentteja.
Esim. 23 pin d-sub olivat lopussa. (Sain viimeiset kaksi. Ei ole tietoa saako niitä enää ollenkaan.)
Myös muita komponentteja joita käytetään commodore ja amiga olivat lähes loppu tai loppuneet. (Ei kuulemma enää saa tilaamalla.)


Näyttää siltä, että osia on vaikea enää saada commodoreen tai amigaan. : (

 

JPQ
Tiistaina, 11. syyskuuta, 2007 - klo 21.57:   
hannkesk: ahaa. Noi erikos d liittimet on muutenkin ollut ahrvinaisia pitäs suunitella joka kootiin pakollinen laite jossa liitäntöinä esimerkiksi 23,37,50 d-liittimet.
PS. muutenkin osien saaminen miltei mihin vain on hankalaa sanoisin.

 

Bud
Lauantaina, 15. syyskuuta, 2007 - klo 20.38:   
Ei näkynyt bebekin verkkosivuilta, että olisi 23 napaisia d-liittimiä.

 

mkl
Sunnuntaina, 16. syyskuuta, 2007 - klo 2.34:   
Partcosta ostin kesällä 3 kpl, ja nekin olivat silloin viimeiset mitä oli.

Atari-STFM:ssäpä onkin yksi 19-napainen D-liitin, että silleensä.

Onkohan Radio-Duossa enään näitä harvinaisuuksia? (D23:sia, vaikka aikoinaan siellä oli myös D19-liitin)

 

mkl
Tiistaina, 16. lokakuuta, 2007 - klo 22.16:   
Kyselin puhelimella Partcosta D23n liittimistä, niin ei löytynyt hyllystä, ja taisi olla tavarantoimittajiltakin poistunut valikoimasta.

@Dammu: mikä nettikauppa oli kyseessä, jossa liittimiä?

 

JPQ
Keskiviikkona, 17. lokakuuta, 2007 - klo 1.17:   
mkl: 37pinninenkin d-liitin on jossain ja 52 pinninenkin tais muistelen jopa jonkun ohjelmoitavan logiikan kanssa näitä olleen.
PS. mutta tympeää ei liitin malleja pitäs lopettaa.

 

Tero S.
Keskiviikkona, 17. lokakuuta, 2007 - klo 9.10:   
Itse ostin aikoinaan kaksi kappaletta noita D23:ia Partcosta ja myöhemmin kaksi DIN13 -plugia. Olisikohan pitänyt ostaa myös D19:aa. Partco niitä ainakin jokin aikaa sitten vielä listoilla piti.

 

Bud
Keskiviikkona, 17. lokakuuta, 2007 - klo 21.49:   
Tunnustan ostaneeni 10 kpl d23 naaraita ja 10 kpl uroksia joista olen käyttä 1 per kumpaakin sorttia.

 

JPQ
Torstaina, 18. lokakuuta, 2007 - klo 23.44:   
Bud: eikun ilmoitat osoitteesi rangaistus toimien käynnistämiseksi.:) eli oikeastaan ei siinä mitään parempi että joku ostaa varastoon etteivät joudu roskiin vahingossakaan.

 

Bud
Perjantaina, 19. lokakuuta, 2007 - klo 14.05:   
Pelastus olikin lähinnä tarkoitus!
Näköjään ostin niitä naarasliittimiä, urosliittimiä
en lainkaan ostanut.
Naaras d-liittiä ainakin tarvitsee kaapelin teossa.
Kyllä niistä jokunen joutaa teille, muutaman meinaan pitää itselläni. Jos tekisi jossain vaiheessa pari eripituita kaapelia lisää.
Enpä muista enää paljonko edes maksoivat?
Tuli ostettua scart-liittimiäkin ja muuta roinaa myös vastuksia. Mutta vastukset eivät ole hardwarebook ohjeen mukaisia vaan sen toisen.

 

Tero S.
Perjantaina, 7. joulukuuta, 2007 - klo 10.36:   
Onko kellään kokemuksia LG:n uudesta Mxx8WA-BZ -sarjan littunäytöistä? Löytyy mm. Scart, komposiitti, S-video ja komponenttiliitännät. Vaakataajuus on kylläkin 30 kHz mutta itselläni on vanhempi LG:n malli Scart-liitännällä, josta kyllä Amigan kuva näkyy kohtuullisen hyvin.

 

Tero S.
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 9.56:   
Uudemmissa LCD-näytöissä alkaa yleistyä tuo komponenttiliitäntä. Kuinka tuo Amigan RGB konvertoituisi komponenttisignaaliksi?

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 16.19:   
Ei ole helppo konversio. Lisäksi YUV-komponenttivideo on aavistuksen heikompilaatuinen kuin RGB, koska väritiedon osuutta ei siirretä siinä täydellä taajuuskaistalla kuten RGB:ssä. Videokuvassa tuolla ei ole merkitystä, koska se on alunperinkin tallennettu sellaisena, mutta tietokonekuva on täysitarkkuista värinkin osalta. Eli lyhyesti: kytke mieluiten RGB:nä.

 

Tero S.
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 17.14:   
Jarmo Piippo: Onko siis komponenttivideon ainoa etu lomittamattoman kuvan näyttämisen kyvykkyys, mistä toisaalta Amigan suhteen ei ole hyötyä, koska ilmeisestikin lähtöpää määrittää tuon asian?

 

Jarmo Piippo
Keskiviikkona, 19. joulukuuta, 2007 - klo 21.50:   
Tjoo, komponenttia ja RGB:tä ei ole sidottu "perustelevision" tarkkuuteen, kuvanopeuteen tai lomitukseen, vaan niillä voi periaatteessa välittää millaista kuvaa vain. Hyvä esimerkki ovat A1200:n AGA-näyttötilat, joissa samalla RGB-liitännällä kuin perustarkkuuskin toistetaan myös korkeampitaajuiset ja/tai lomittamattomat näyttötilat.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: