Ann.lu lopettaa toimintansa

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2007 » Viestit 06/2007 asti » Ann.lu lopettaa toimintansa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 12.49:   
Viimeinen viesti nähtävillä, myös aiemmat viestit ovat vielä tallessa, mutta kommenttien kirjoittaminen tai uusien uutisten lähettäminen ei enää onnistu

http://www.ann.lu/

 

itix
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 13.36:   
En yhtään ihmettele sillä ANN on ollut kuollut paikka kun sinne tuli rekisteröitymispakko. Harmi, sillä ANN oli aikoinaan yksi parhaimmista ellei paras Amiga-aiheinen uutis- ja keskustelusaitti.

Mutta eipä muillakaan foorumeilla kovin vilkasta enää ole.

 

Joanna
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 14.37:   
Kirjoittelin aiemmin tänään sähköpostina Ckempille kiittääkseni saitin pidosta, se oli kumminkin useamman vuoden ajan yksi parhaista paikoista keskusteluun ja Amigauutisten seurantaan. Tiedän etteivät kakki pitäneet sen löyhästä moderoinnista, mutta minusta se toimi varsin hyvin huomioiden miten vaikeita jotkut asia tuntuivat olevan ihmisille tajuta.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 16.32:   
Sääli. Saitti hiljentyi kyllä tänä vuonna niin ankarasti että tämä oli odotettavissa.

Tsekkasin silti kerran pari päivässä uusimmat uutiset, vaikken pahemmin enää olekaan kommentoinut.

Harmi että ei pääse kommentoimaan viimeiseen ketjuun. Ja toisaalta olisi ollut mielenkiintoista tietää statistiikkaa. eli kuinka monta rekisteröitynyttä käyttäjää oli, kuinka monta kertaa sivu avattiin päivässä/kuukaudessa ja sen sellaista.

 

jPV
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 16.40:   
Juu harmittavaa.. ei mua haitannu niin se kommentoinnin tyrehtyminenkään. Tykkäisin että olis tuollaisia pääasiassa uutisointiin keskittyviäkin saitteja, kun noita foorumeita, jossa on kaikenlaista turhaa härpäkettä, on ihan yllinkyllin ja uusiakin sikiää turhaankin.

 

Joanna
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 16.46:   
Hooligan: totta.-- olisi ollut kiva kommentoida lopetusta ihan paikan päällä..

 

Seppo
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 21.51:   
Rekisteröintipakko olisi saanut tulla vuosi pari aikaisemmin, sen verran levotonta oli meininki pahimpina aikoina. Ehkä se olisi estänyt joukkopaon AW.netin tyyppisille tiukemmin moderoiduille foorumeille, ja toisaalta hillinnyt muutenkin sitä holtitonta loanheittoa, joka tuhosi monen asiallisenkin keskustelun.

Lepää rauhassa, Ann.lu

 

itix
Torstaina, 28. joulukuuta, 2006 - klo 23.45:   
"Rekisteröintipakko olisi saanut tulla vuosi pari aikaisemmin, sen verran levotonta oli meininki pahimpina aikoina. Ehkä se olisi estänyt joukkopaon AW.netin tyyppisille tiukemmin moderoiduille foorumeille"

Enpä kyllä ole huomannut.

 

Joanna
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 2.50:   
Tuo paljonpuhuttu Aw.net:in perustamiseksi luotu 'joukkopako' oli kyllä ihan tietoisesti järjestetty temppu (kuten nyt näkee uudelleen Aw.net->amigians liikkeestä jolla on samat taustavoimat) niiden toimesta jotka halusivat levittää omaa todellisuuspakoista nimipalvontaan perustuvaa sanomaansa uskollisten seuraajien joukossa.

On hyvin helppo järjestää tahallisia Flamesotia ja trollauksia (jota Aw-net moderaattorit ja aktiivit harrastivat mm. Ann.lu ja A.orgissa) ja sitten kehua nurkan takana kuinka heillä on *niin paljon parempi foorumi* kun siellä ei kukaan saa sanoa poikkiteloista sanaa..

No, minusta oli ainakin ihan se ja sama vaikka asianomaiset häiriköt poistuivatkin esim A.orgista ovet paukkuen.. Se mikä ajanmittaan häiritsi oli että heidän aivopestyt seuraajat (bilseyt, Atheistit jne) sitten tyhmyyksissään (tai mitä todennäköisemmin yllytettyinä) menevät levittämään sitä "pyhää totuutta" muille foorumeille häiritsemään niitä ihmisiä jotka osaavat jopa itse ajatella (ja ovat muutenkin valistuneempia).

Että... ehkä se *olisi* muinoin (2001-2002) auttanut jos Ann.lu:ssa olisi ollut valvottu rekisteröinti.. Olisi useampi tahallinen trollaaminen jäänyt väliin kun ihmiset eivät olisi kehdanneet nimillään kirjoittaa niin tyhmiä. Tosin, valitettavasti on niitäkin joita edes oman nimen käyttö ei rajaa ryperyyksien kirjoittelusta tai tekemisestä, mutta ainakin niiden tekstien tunnistaminen (ja ohittaminen) olisi ollut muille helpompaa.

 

Seppo
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 14.10:   
@Joanna
"Tuo paljonpuhuttu Aw.net:in perustamiseksi luotu 'joukkopako' oli kyllä ihan tietoisesti järjestetty temppu (kuten nyt näkee uudelleen Aw.net->amigians liikkeestä jolla on samat taustavoimat) niiden toimesta jotka halusivat levittää omaa todellisuuspakoista nimipalvontaan perustuvaa sanomaansa uskollisten seuraajien joukossa."

Kyllä tuolle AW.netin nykyinen suosio jo kertoo, että sille oli ihan oikeasti sosiaalinen tilaus - Amiga-maailmassa kun on vielä onneksi paljon sellaisiakin ihmisiä, joille asiallinen keskustelu on tärkeämpää kuin asioiden vääristely, toisten käyttäjien mollaaminen, loan heitto ja jonninjoutavista asioista riitely (kaikki ilmiöitä, jotka olivat Ann.lu:n riesana sen viimeisinä vuosina, ennen pakkorekisteröintiä).

 

Janne
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 16.30:   
Itse koin ja koen edelleen että ANN.lu kuoli osin päätökseen
vaatia rekisteröinti (ja vieläpä manuaalinen
sähköpostirekisteröinti) sekä osin Christianin kiinnostuksen
laantumiseen. Oman käyttöni lopetin niihin aikoihin kun
rekisteröinti tuli pakolliseksi, en koskaan jaksanut lähettää
Christianille sitä sähköpostia vaikka aina piti... Tokkopa olen
ainoa. Samalla muukin keskustelu väheni niin rajusti että se
rekisteröinnin pyytäminen muuttui yhä tarpeettomammaksi, ei
ollut enää mitään mikä olisi kaivannut kommenttiani. Rönsyävä
keskustelu oli saitin vahvuus, vaikka toi ikävät lieveilmiönsä.
Toinen ongelma oli Christianin kiinnostuksen puute - saitin
alussahan se oli todella hieno siksi, että Christian kalasteli sinne
uutisryhmistä uutisia. Jos saittia ei kehitetä ja yhteisön
mahdollisuudet kehittää sinne sisältöä rajoitettiin niin pahasti
kuin tehtiin (hankala rekisteröinti, uutisten lisääminenkin takkusi
välillä pahasti jne.) niin porukka siirtyy muualle.

ANN.lu oli hieno saitti todella pitkään ja siitä Christian ansaitsee
ison kiitoksen. Mutta ehkä Christian olisi tehnyt itselleenkin
palveluksen laittamalla lapun luukulle jo pari vuotta sitten, mutta
ymmärtäähän sen että joskus on vaikea päästää menemään.

Kunhan Saku laittaa lapun luukulle ennen kuin viimeinen lapun
laittaja on kuollut. :)

 

Janne
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 16.50:   
Lisättäköön vielä sellainen kommentti, että tottakai ANN.lu:n
kuihtumiseen vaikutti myös yhteisön pieneneminen ja paljon
vaikuttikin, mutta muille foorumeille riittää kävijöitä ja nämä muut
foorumit ovat aktiivisemmin ylläpidettyjä ja niissä kommentointi
yms. yhteisöllisyys on tehty helpommaksi.

 

itix
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 16.57:   
@Seppo:

AWN:n suosio taisi perustua paremminkin joukkopakoon A.org:sta ja sen OS4-myönteiseen henkeen. ANN oli kohtalaisen suosittu vielä viimeisinä vuosinaan ennen rekisteröitymispakkoa ja keskustelu oli moderoinnin kannalta tasapuolista. Vaikka minua ärsyttikin loan heitto MorphOS:n suuntaan (kuin varmasti sinua loan heitto OS4:n suuntaan) niin loppujen lopuksi siellä keskusteltiin paljon ja asiaa. Ja kun katsoo ANN:n arkistoa niin näkyy siellä ennenkin lentäneen lokaa (PUP vs WUP) joten MOS vs OS4 kinastelu ei ollut mitään uutta Amiga-maailmassa.

 

Seppo
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 19.04:   
@itix

Ann.lu oli pitkään meikäläisen koti netissä, jopa silloin kun tuon "PUP vs WUP" sota raivosi. Se ei kuitenkaan jakanut Amiga-käyttäjiä niin traagisella tavalla kuin tämä "MOS vs OS4" rähinä on tehnyt. Ann.lu joutui sitten valitettavasti tämän verisen taistelun tantereeksi. Olen vahvasti sitä mieltä, että käyttäjien rekisteröinti/tiukempi moderointi olisi estänyt ihmisten lähtemisen ja Ann.lu olisi edelleen Amigamaailman ykkösfoorumi.

AW.netille meinasi muuten käydä hieman samalla tavalla, kun sen ylläpitäjät/moderaattorit kokeilivat löysentää linjaa - ilmeisesti Ann.lu:n tuhonneet trollit huomasivat tilaisuutensa tulleen. Amigans.net syntyi ihan samasta syystä kuin AW.net aikanaan - ihmiset kaipasivat paikkaa, jossa he voivat keskustella rauhassa ja vaihtaa mielipiteitään ilman, että tarvii pelätä henkilökohtaisia hyökkäyksiä ja suoranaista trollausta. Onneksi AW.netin poppoo huomasi erheensä ja moderointia tiukennettiin hieman, ja nyt ko foorumilla on taas mukava hengailla.

Sori tämä vuodatus. Jos ihmiset käyttäytyisivät netissä toisiaan kohtaan kuten tosimaailmassa, ei tällaisia keskusteluja tarvisi käytä... :)

 

Janne
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 19.53:   
Seppo: Onko sinusta Amigans.netissä mukava hengailla? :) Minua
paikka lähinnä ahdistaa... Ehkä olen niin kauhea trolli? :)

 

itix
Perjantaina, 29. joulukuuta, 2006 - klo 20.04:   
No ei kukaan trollaa foorumeilla motiivinaan tuhota foorumi. Jos nyt mikään uhkaa AWN:ää niin se on nämä 'mulla-ei-ole-tyttöystävää', 'teen-kohta-itsarin' ja muu jonninjoutava tyhjästä puhuminen tai omien intressien ajaminen (tyyliin kuinka hyvin PS3 myy jouluna 2007).

Myönnetään että tyhjänpuhujat tmhgm ja ironfist ovat aika turhia.

Mutta varsinainen ongelma AWN:ssä on että se yrittää olla kaiken kansan Amiga-saitti ja samalla pro-OS4. AWN:ssä oli parhaimmillaan 4500 rekisteröitynyttä käyttäjää joista suurin osa ei varmasti ollut OS4-käyttäjiä tai edes sellaiseksi haluavia. Amigans.netissä on nyt 350 ja ihmiset todellakin kirjoittavat OS4:sta eivätkä itsestään.

Ehkä tuli aluksi turhaan naurettua amigans.netin perustamiselle. Loppujen lopuksi siitä tuli ihan asiallinen foorumi. Vastoin odotuksiani :)

 

Seppo
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 1.41:   
@Janne

Tykkään hengailla AW.netissä, Amigans.netissä ja täällä. :)

@itix
Kiitos OS4 Final Updaten, ihmisillä riittää taas järkevää puhuttavaa Amiga-foorumeilla :)

 

Janne
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 3.22:   
Seppo: OK. :) Minun mielestäni AW.net on nykyisin ehkä se paras
englanninkielinen paikka. Siellä on nykyisin tilaa mielipiteille toisin
kuin ennen - sekin on vapauttavaa ja rentouttavaa kun ei tarvitse
pelätä mielipiteenilmaisua, AW.net on parantunut siinä paljon.

Moobunnysta löytyy sitten ne kaikkein kontroversaaleimmat asiat
kunhan jaksaa suodattaa roskat seasta, sielläkin tulee käytyä. Ja
tietysti täällä, mutta siinä se minulla taitaa useimmiten ollakin.

 

Ibe U
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 4.17:   
OK

On aikalailla miettinyt,mikä on Amiga gloorian ja ja aj ja pärjääppäs amiga tyyppien ison ero.

Toiset päätteli aikanaa että amiga Os 4 ei tule: AROS ja myöhemmin MOS.

Ja jotta sopppaa saataisiin vaikeammaksi nii rauta ?

Aros on aika vanha?

???

<Ja kaikkien lähtökohtana on että kaikki tapahtui hyvässä uskossa ?

Amiga RuleZ

Hengessä

 

Ibe U
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 4.27:   
Amiga clooria ? Ja aikalailla monia hävetttää mitä tuli päästettyä suusta vuonna miekka ja kivi

 

Ibe U
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 4.36:   
Eli OK kuvailllaan omaa mielipidettä...

Amiga Copyright -> vähänkö väliä -> harrastus amiga ja uusi sellainen OK .>

Kuplaan kaveri on pistänyt aikalailla rahaa joten Öh Copyright ja kukas voi oikesti arvostella ?

Jeps helposti muttaa,,, ketä kiinnostaa AROS -> MOs -> siis

OK t_paita jutut tms mutta ... Tarkoitus siis kuvailla omaa fiilistä, ei riidellä, ja jatketaan kaikkki traumat kehiin ?

 

jPV
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 11.31:   
Ibe U: nyt oli vähän vaikeaselkoista, mutta jos tulkkasin oikein, niin tarkoitat, että niin AROS, MOS, OS4 ja muutkin vaihtoehtoiset systeemit ovat saaneet alkunsa Amiga-hengessä ja ovat kuin samaa perhettä eikä ketään tarvitse syrjiä, niin olen juuri samaa mieltä! :) Pääasia, että Amiga-harrastus voi jatkua.

Itse olen jämähtänyt ulkomaalaisista Amiga-foorumeista amiga.org:iin. Siellä jotenkin tuntuu olevan vähiten nipotusta eri vaihtoehtojen käyttämisestä. AW.net alkaa kuulostaa jo kohtuu hyvältä paikalta, ehkäpä joku päivä vielä itsekin sopeutuu sinne :)

amigans.net sanoo olevansa "next generation, emulation, classic", mutta kovin OS4-keskeiseltä se vaikuttaa.

 

fdfdfd
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 22.48:   
"Rekisteröintipakko olisi saanut tulla vuosi pari aikaisemmin, sen verran levotonta oli meininki pahimpina aikoina. Ehkä se olisi estänyt joukkopaon AW.netin tyyppisille tiukemmin moderoiduille foorumeille,"


Tämä on kyllä täysin totta, vaikka joannan tapaiset tyypit tottakai yrittää muuta väittää. Meitä on paljon, jotka saimme tarpeeksemme siitä moderoimattoman ANN:n menosta ja siirryimme AW.net:n ja muualle. Joukkopako ANN:st oli ihan seurausta siitä millaset asenteet siellä ANN:ssa joillain oli. Jotenkin ei ole kovin yllättävää, että Joanna yrittää nyt väittää sen joukkopaon johtuneen jostain "järjestetystä jutusta", itsehän Joanna oli yksi pahimmista suustaan siellä ANN:ssa. Et taida Joannalla olla kanttia myöntää sitä, että itse olit ajamassa väkeä pois ANN:sta ja siis myös aiheuttamassa sivuston kuoleman.

Ei ole ilmeisesti tullut mieleen, että kaikki ei pidä siitä tyylistä, että lauotaan ihan mitätahansa sylki suuhun tuo tippaakaan välittämättä loukkaako se jotain. Se on se mikä ANN:n tappoi. Jotkut ei vaan tunnu ymmärtävän, että kaikki ei viitsi katsella ihan mitätahansa ala-arvosta moskaa. Ja tämä on lopputulos, ANN tuli tiensä päähän. Eli Joanna katso vaan peiliin ja mieti jatkossa mitä suustasi päästät.

 

dfdfdf
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 23.04:   
"Se mikä ajanmittaan häiritsi oli että heidän aivopestyt seuraajat (bilseyt, Atheistit jne) sitten tyhmyyksissään (tai mitä todennäköisemmin yllytettyinä) menevät levittämään sitä "pyhää totuutta" muille foorumeille häiritsemään niitä ihmisiä jotka osaavat jopa itse ajatella (ja ovat muutenkin valistuneempia).".

Luehan toi oma kommenttisi ja mieti miksi mun tekee mieli oksentaa. Vai että oikeen valistuneempia tullaan nyt häiritseen. Itse olet fanaatikko, joka lajittelet ihmisiä tuolla tavalla. Et ilmeisesti ole tullut ajatelleeksi, että Amigisteja on liian vähän, että tuollaiseen "luokkajaotteluun" olisi varaa. Ilmeisesti sä tunnet siis kuuluvasi johonkin muiden yläpuolella olevaan sivistyneistöön? No hyi helvetti.. Tuollaisilla asenteilla just hajotetaan se vähäkin mitä Amigayhteisöstä on jäljellä. Se ajo väen pois ANN:sta ja se on ajanut monet pois täältä Sakufoorumista. Sano mulle miten se on Amigan, tai vaikkapa suomen amigayhteisön edun mukasta, että sinä otat asiaksesi lajitella ihmisiä tuollatavalla ja ajaa pois ne jotka ei ole tarpeeksi "valistuneita" ? Tolla menolla väki ei ainakaan lisäänny, päinvastoin. Ja siitä on ANN:n kohtalo osoituksena.

 

dfdfdf
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 23.07:   
Joo ja minä en laita tähän omaa nikkiäni, koska sulla on tapana ottaa ihmisiä silmätikuksesi.

 

Joanna
Lauantaina, 30. joulukuuta, 2006 - klo 23.28:   
No, ainakin minä sentään kehtaan laittaa nimeni alle kun kirjoitan, enkä harrasta anonyymitrollausta foorumeilla.

Mutta jos jonkun kirjoittajan kantti ei kestä ottaa riskiä väärässä olosta ja asioiden valjettua tunnustaa julkisesti erehtyneensä + pyytää anteeksi niin tokihan tuollainenkin voidaan hyväksyä.. Kertoo vaan ainakin minusta hyvin paljon ihmisen luonteesta.

 

dfdfd
Sunnuntaina, 31. joulukuuta, 2006 - klo 5.58:   
Ja koskas sinä olet myöntänyt olevasi väärässä ja pyytänyt töykeyksiäsi anteeksi? En ole ikinä sellasta nähnyt tapahtuvan.

 

dfdfdfd
Sunnuntaina, 31. joulukuuta, 2006 - klo 5.59:   
Syy on aina muissa, ja sinä et ole ikinä mielestäsi sanonut mitenkään töukeästi jne.

 

itix
Sunnuntaina, 31. joulukuuta, 2006 - klo 8.19:   
Ohho, jollakin on herne nenässä.

 

rrebel
Sunnuntaina, 31. joulukuuta, 2006 - klo 11.13:   
Herne? Tarkoittanet vesimelonia?

 

Janne
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 0.44:   
ANN hiljeni melkein yhdessä yössä kun rekisteröinti (ja hankala
manuaalinen sellainen) tuli pakolliseksi, sitä ennen keskustelu
oli vilkasta vaikka joku olisi sen tyylin vuoksi lähtenytkin - se oli
vilkas saitti keskustelultaan, keräsi paljon enemmän
kommentteja kuin monet muut saitit samaan aikaan.

Olen edelleen sitä mieltä että nopeiten sen tappoi pakotettu
rekisteröinti. Ehkä asia olisi helpottunut kunnon
rekisteröintisysteemillä eikä sellaisella manuaalivirityksellä,
mutta toisaalta helppo kommentointi oli niin vahvasti ANNin
suosion takana että saitin luonne saattoi joka tapauksessa
muuttua kestämättömän radikaalisti.

Yllättävää kyllä AW.net on nykyisin sieltä mieluisammasta
päästä, ovat löytäneet balanssia. Kiitosta siitä.

 

jPV
Maanantaina, 1. tammikuuta, 2007 - klo 11.58:   
Niin sitä en tiedä sitten, että tappoiko mikään ANN:ia ja olisiko sitä nyt tarvinnut sulkeakaan, sillä vaikka keskustelu loppuikin, niin se silti palveli alkuperäistä tarkoitustaan, eli uutisten välittämistä. Varmasti monet vielä seurasivat saittia uutisten takia, eikä niiden tavoittamien ihmisten määrä varmastikaan tippunut samassa suhteessa kuin päivittäisten hittien määrä. Itsekin kävin katselemassa sieltä päivittäin uutiset.. kiivaimpien tappeluiden aikaankin lähinnä sivuutin ne turhat kommentoinnit.

 

Jupp3
Tiistaina, 2. tammikuuta, 2007 - klo 11.43:   
>Toiset päätteli aikanaa että amiga Os 4 ei tule

Minäkin olin aivan samaa mieltä, ettei siitä Amiga Inc:n "in-house" OS4-projektista mitään tule, ja eihän siitä tullutkaan. Vasta sitten alkoi tulla konkreettista (vaikkakin hidasta, varsinkin aikatauluun suhteutettuna) edistystä, kun Hyperion aloitti projektin.

 

MarkoS
Torstaina, 18. tammikuuta, 2007 - klo 1.04:   
Joanna: ”Mutta jos jonkun kirjoittajan kantti ei kestä ottaa riskiä väärässä olosta ja asioiden valjettua tunnustaa julkisesti erehtyneensä + pyytää anteeksi niin tokihan tuollainenkin voidaan hyväksyä.. Kertoo vaan ainakin minusta hyvin paljon ihmisen luonteesta.”

Selvyyden vuoksi sanottakoon heti, että seuraava kappale ei ole osoitettu Joannalle, vaan se on paremminkin kyhäelmä ajatuksia, joita Joannan kirjoitus herätti.

Ensinnäkin ajatus että väärässä oloa pitäisi pyytää anteeksi? Ehkä jos ei ole vilpittömästi väärässä, mutta toisaalta silloin ei ole kyse väärässäolosta. Toiseksi julkinen tunnustus erehdyksestä? Toki jos keskustelu on vielä käynnissä, mutta jos erehdys selviää kuukausien tai vuosien päästä? Kuka jaksaa muistaa? varsinkin kun kolmanneksi, ei ole niin selvää mistä ollaan oikeassa tai väärässä. Onko varaa paukutella henkseleitä jos järjettömyyksien kautta päätyy oikeaan lopputulokseen? Lisäksi valitettavan usein jotkut kuvittelevat, että kun joku asia selviää, se todistaisi myös villit spekulaatiot motivaatioista ja syistä todeksi. …Eipä tule mieleen ketään amiga-foorumeilta, jolla olisi varaa heittää suuren oraakkelin viittaa harteilleen. Esimerkiksi viimeisimpänä(?) Garry Hare vs. Amica inc. paljasti kuinka pihalla nämä tietäjinä itseään pitävät jälleen kerran olivat asioiden tapahtuessa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: