Amiga Englannista tai Saksasta, kysymys

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Amiga Englannista tai Saksasta, kysymys « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Tietämätön
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 9.24:   
Tarkoitus olisi hieman reissata, ja matkan varrella, samalla kun siellä on, voisi katsella jos saisi Amiga 1200:n halvalla Englannista tai Saksasta.

Kysymys kuuluu: Toimivatko Englannista tai Saksasta ostetut koneet ihan heittämällä suomessa? Vai tarviiko ne jonkun adapterin jotta saa kiinni suomalaiseen pistorasiaan? Entä jännite, onko se sama, vai tarvitaanko siihenkin jotain väliin?

Lisäksi, englannista ostetussa versiossa ei varmaan ole, mutta onko saksalaisessa amigassa Ä, Ö ja Å ?

 

Jupp3
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 9.45:   
Englannissahan on käytössä erilaiset pistorasiat. Muistaakseni homma hoituu simppelillä adaptorilla (tai powerin vaihdolla - saatat joutua päivittämään sen tehokkaampaan, mikäli meinaat laajentaa konetta "perusmallista"). Jos koneessa on "tehopoweri" on siinä myös melko varmasti irroitettava virtajohto, jonka varmaan voi korvata suoraan Suomesta ostetulla?

Muistaakseni saksalaisissa amigoissa on myös ääkköset, mutta Y ja Z ovat vaihtaneet paikkaa (mutta mikäli näppäimet ovat irroitettavaa mallia, voi ne vaihtaa keskenään, tosin ainakin joissain A2000-näppiksissä näppäinten kaltevuudessa on pieni ero)

 

Piru
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 9.48:   
Ainakin saksalaiset koneet toimivat ihan heittämällä, virtalähteen plugista tosin en tiedä.

Saksalaisessa näppiksessä å:n sijalla on ü, ja y ja z ovat vaihtaneet keskenään paikkaa. Erikoismerkeissä on myös eroja. Tosin näppishän on fyysisesti samanlainen, vain hattujen kuviointi eroaa (ja hatut voi vaihtaa suomalaisesta näppiksestä). Mitä mistäkin näppäimestä tulee softapuolella riippuu näppäinajureista (keymap).

 

Tero S.
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 11.56:   
Saksassa on käytössä sama plugi kuin Suomessa. Näin ainakin Vesaliasta tilaamassani A590 -virtalähteessä.

Oman A1200:n olen hommannut UK:sta. Heitin kehiin kotimaisen A500 virtalähteen ja skandinaavisen näppiksen. Periaatteessahan olisi selvinnyt pelkillä hattujen vaihdolla, mutta jostain ne luovuttajat olisi pitänyt kuitenkin saada. :)

Sellaisia adaptereita, joilla UK plugin saa muutettua eurotyyppiseksi ei tunnu kovin helposti täältä löytyvän. Uskoisin, etteivät TV-korjaamo tms. kehtaa mahdottomia periä plugin vaihdosta. Tai jos itsellä uskallusta riittää, niin sen voi myös itse vaihtaa. Tällöin kuitenkin kannattaa tehdä hieman taustatutkimusta aiheesta, ettei tule vahinkoa.

 

jes
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 20.28:   
Eikös Enklannissa ollut erilainen verkkojännite (110V) vai miten lie?

 

rrebel
Tiistaina, 10. lokakuuta, 2006 - klo 23.24:   
Kokeilisin enklantiin jotain 240V:n lukemaa näin aluksi.

 

Jope
Perjantaina, 13. lokakuuta, 2006 - klo 14.28:   
Joo Englannissa on 240V...

Ja tosiaan plugi vaihtoon vaan, niitä saa rautakaupasta. Kevi on maa, eli se siihen kylkikontaktiin ja sininen ja ruskea piikkeihin..

Ei voi mokata tuollaista.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: