Videoiden kautta

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 12/2006 asti » Videoiden kautta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

dude
Torstaina, 28. syyskuuta, 2006 - klo 17.13:   
Moro!

Ajattelinpa tuossa fiilistellä ja kaivoin Amigan kaapista. Liittäminen teeveehen tuottaa nyt vähän päänvaivaa..Tv:stä on näet antenniliitäntä irronnut.

Noh, löysin scart-palikan jolla sai ihan kelpo kuvan muttei ääntä...tähän tietysti auttaisi jonkunlainen piuha..?

Eikös videoiden kautta pitäisi näkyä kuva ja äänienkin kuulua? Siis tv-modulaattorin rf-outista videoihin ja videot scartilla tv:hen. Videossa av-kanava päällä. Ei näy kuvaa ei...

JOs joku osais auttaa, kiitti!

 

Dammu
Torstaina, 28. syyskuuta, 2006 - klo 17.34:   
Jos vedät tv-modulaattorista antennipiuhalla videoihin, niin silloin kuva ei löydy av-kanavalta, vaan se löytyy normaalisti "tv-kanavana" ja pitää virittää videoista.
Jos kuva tulee tv-modulaattorista rca-piuhalla scart-palikkaan, ei se silloin ole RGB:tä, joten laatu ei ole niin hyvä.

Itse en ole koskaan tv-modulaattoria kuin kokeillut, suoraan amigasta scartilla saa huomattavasti paremman kuvan RGB:nä kuin tv-modulaattorilla.
Nykyään scart-kaapeli on helpoin/halvin tehdä itse, jos vaan jostain onnistuu saamaan 23-napaisen D-liittimen.

http://pinouts.ru/VideoCables/AmigaScart_pinout.shtml
Tuossa kytkentä jonka mukaan vast'ikään rakensin kaapelin parilla eurolla ylijäämäosista. (kun oli se D23-liitin miljoonalaatikossa)

Scart-palikan kautta äänet saa kyllä helposti ihan rca-piuhalla amigasta.
Alkuperäinen modulaattorin äänipiuha (jota itsellänikään ei ole) on sellainen että siinä on toisessa päässä yksi RCA-liitin (modulaattoriin) ja toisessa päässä kaksi RCA-liitintä (amigaan), eli sillä saa vain monoäänen. Mutta mikset vedä ääniä johonkin muuhun laitteeseen RCA-piuhalla, vaikka stereoihin?

 

dude
Torstaina, 28. syyskuuta, 2006 - klo 18.11:   
Kiitti pikaisesta vastauksesta!

Itseasiassa yritin jo virittää videoista kuvaa, ei löytänyt mitään. Toi alkuperäinen modulaattorin äänipiuha mulla onkin. Mistähän se nyt kusee noissa liitännöissä? Modulaattorissahan on myös video-liitin josta juuri vedin sen pihan scart-palikkaan. Tiedän ettei ole RGB mut ihan ok, näytti paremmalle kuin pelkällä piuhalla.

Millainen RCA-piuha nyt pitäis sitten hankkia..?

Thanks...

 

Dammu
Torstaina, 28. syyskuuta, 2006 - klo 18.57:   
No sait siis kuvan.. se on komposiittina, eli parempi kuin antennipiuhan kautta, mutta huonompi kuin RGB:nä. Mutta yhdessä RCA-piuhassa menee vain kuva, ei ääntä. Ääni pitää viedä erikseen.

http://www.mediaplazashop.com/bilder/Scart/60232.jpg
Tuon näköine palikka? jos käytät tuota niin sulla varmaan se RCA-piuha modulaattorin video-liittimestä tuohon tuon keltaiseen liittimeen. Äänet tulisi tuossa RCA-piuhalla noihin pun&valk. liittimiin.

Aivan tavallinen RCA-piuha käy, jossa on kaksi urosliitintä molemmissa päissä, eli kaikista yleisin malli, saa lähes kaupasta kuin kaupasta. Toinen pää tuohon palikkaan kiinni ja toinen pää amigan ääniliittimiin suoraan. Ääni siis suoraan tuohon, ei tv-modulaattorin kautta.

 

jPV
Torstaina, 28. syyskuuta, 2006 - klo 19.12:   
Modulaattorin rf-liittimestä kytketään sopivalla piuhalla tv:n/videon _antenniliittimeen_, jolloin kuva pitää virittää. Äänet kulkevat samaa piuhaa pitkin, joten ne vedetään Amigasta modulaattoriin ja sitämyöden ne kuuluvat tv:n kaiuttimista.

Modulaattorin tai Amigan komposiittivideoliittimestä saadaan vain kuva, ei ääntä, ja se kytketään rca-piuhalla videoihin/telkkuun. Kuvaa ei tarvi virittää, vaan se löytyy AV/EXT/tms valinnalla. Ääni pitää viedä erikseen televisioon/vahvistimeen.

RGB-portin kautta SCART-liittimeen tulee paras kuva. SCART-liittimessä on nastat myös äänille, joten riippuu piuhasta onko ne kytketty vai ei. Mikäli on, niin sitten SCART-liittimen päästä tulee erilliset RCA-johdot Amigan ääniliittimiin. Kuvaa ei viritetä vaan se löytyy samoin kuin komposiittikin.

Itse testaamani videot eivät ole tukeneet RGB:tä, joten en ole saanut niiden kautta Amigan kuvaa, mutta TV:ni taas tukee, joten siihen suoraan kytkettynä toimii scartilla...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: