OS4 ja Pegasos, RoHS jne.

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2006 » Viestit 07/2006 asti » OS4 ja Pegasos, RoHS jne. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 0.32:   
Siirretty ketjusta "Hyperion IRC:issä tänään".

 

MarkoS
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 12.21:   
Viitaten täällä käytyyn keskusteluun, mikä mahtaa olla Pegasos II:n tilanne vajaan vuoden päästä? Jos nuo puheet lyijystä pitävät paikkansa ja asian suhteen ei olla tehty/tekemässä mitään, vaikuttaa porttaus Pegasos II:lle turhalta.

 

Joanna
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 12.30:   
Kimmok: odotan että jos se joskus tulee.. On helppo väittää että joku laite on olemassa ja että käyttis toimii siinä jos vermettä ei esitellä julkisesti tai edes sanota laitteen nimeä tms..

Niille jotka ovat missanneet.. IBM_n pari vuotta vanha referessi-design. En ainakaan tiedä että uudempaa olisi olemassa....
http://linuxdevices.com/news/NS9222005703.html

 

Joanna
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 12.43:   
MarkoS: Osaatko selittää tarkemmin mikä tuossa ketjussa on jotenkin Pegasos II:n kannalta kriittistä tai joka estäisi sen olemassaolon?

Siis parin vuoden päästä on jo todennäköistä ettei nykyisen suunnittelun / piirisarjan mukaista Pegaossta enää edes kannata valmistaa.. Piirit kehittyvät (kaikkialla muualla paitsi Amiga-maassa) niin nopeasti että uudempien piirien käyttöönotto on tuossa vaiheessa viimeistään perusteltua..

Jos olisin itse Tekemässä Pegasoksia niin minulla olisi jo ainakin suunnitelmat (schema+layout) ja luultavasti myö protot valmiina uudemmille Piirisarjoille.. Eli Marvell Discovery III ja mahdollisesti Tundra 108 (Troikalla on antiikkinen 107) joissa olisi selviä etuja nykyiseen systeemiiin..

RoHS on iso muutos, sitä ei käy kieltäminen, mutta (toisisin kuin MAI joka on aikaa sitten kuollut) Marvell ja Tundra tekevät uusia versioita piireistään ja heillä on olemassa RoHS yhteensopivat piirisarjat. Samoin on IBM:llä, Freescalella yms.. joten osista se ei jää kiinni.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 13.36:   
@Joanna

Exactomundo. Oliko se vielä niinkin että poikkeussäännöllä voi vielä valmistaa varaosia kun RoHS astuu voimaan?

 

MarkoS
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 14.25:   
Joanna, ihan vain kyselin Pegasos II:n tulevaisuudennäkymiä. Onko Genesi tai joku muu aikeissa tehdä RoHS yhteensopivaa Pegasos II:sta?

 

Joanna
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 14.27:   
En ollut tullut katsoneeksi asiaa virallisista tahoista koska ainakin minulla ns. normaali järki sanoo että vanhojen laitteiden korjaus on järkevää toimintaa ja lisäksi tiedän ettei vanhat kortit/osat välttämättä kestä uudemman (lyijyttömän) tinan vaatimaa korkeampaa työlämpötilaa... (*)

Nyt kun tuli puheeksi niin piti oikein etsiä. Englanninkielinen ja käytännönläheinen teksti löytyy Farnell:ilta... Kaksi PDF:ää imuroitavissa täältä.

Googlella löysin tuommoisen viralllisen ohjeen (PDF)..

Sen pitäisi olla jonkinlainen kapulakielinen selitys asiasta.. :)

" 2 artikla... Soveltamisala.
3. Tätä direktiiviä ei sovelleta sellaisten sähkö- ja elektroniikkalaitteiden korjaamiseen tarkoitettuihin varaosiin eikä sellaisten sähkö- ja elektroniikkalaitteiden uudelleenkäyttöön, jotka on saatettu markkinoille ennen 1 päivää heinäkuuta 2006."

Lisäksi liitteessä (sivu5) on mainittu kohteita joissa lyijyjuotteiden käyttö on ainakin toistaiseksi sallitta tuon direktiivin käyttöönoton jälkeenkin..

Samat on hieman toisin sanottuna myös tuossa Farnell:in ohjeessa.


Yleisenä ohjeena tulee huomata että tämä euroopan laajuinen direktiivi *ei* koske sitten vain esim piirilevyjä ja juotostinaa, vaan todella laajalti mm. kuluttajaelektroniikkaa, kodinkoneita, työkaluja yms joissa on vaarallisia metalleja (Lyjyn lisäksi myös kadmiun, kromi, bromi, elohopea) ja muutamia erikseen nimettyjä myrkyllisiä yhdisteitä.

Hyvä esimerkki siitä missä tulee ongelmia on Prossipohjainen Laakerimetalli (liukulaakerita mm autojen kampiakseleissa).. Se tarvitsee lyijyä seosaineena, eikä sitä ilmeisesti ole niin helppo korvata muilla aineilla.


(*) Numerotietoa korjaustyön ongelmasta ellei vanhaa lyijyllistä tinaa voisi käyttää.. Farnellin dokkareista..
"All lead-free alloys melt at a higher temperature than traditional tin/lead alloys (60/40 tin lead is around 180° whereas 99C lead free is around 227°C). This means that the soldering iron temperature may need to be increased and the temperature rating of both components and PCBs needs to be able to withstand these elevated temperatures. "

 

Joanna
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 14.45:   
MarkoS: Heillä on lakien ja asetusten valossa tasan kaksi vaihtoehtoa.. Joko alkaa tekemään RoHS mukaisia tuotteita tai sitten lopettaa kaikkien niiden myyminen eurooppaan kokonaan. En tietenkään voi mennä lupaamaan mitään heidän puolestaan mutta käsittääkseni Genesi ei ole kokonaan lopettamassa tuotteiden suunnittelua ja valmistusta.

Sitäpaitsi tämä RoHS ei ole mikään uusi asia.. Direktiivi on ollut olemassa tammikuusta 2003 joten sen ei pitäisi olla asiansa vakavasti ottaville tehoille enää mikään yllätys.

 

itix
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 16.39:   
KimmoK: "Mielestäni Genesin suhteen on ollut selkeästi niin ettei siellä ole haluja maksaa AOS4:n porttauksesta. Ja ymmärtäähän sen kun Ralph on jotensakin Genesi johtoportaassa. Eyetech lienee maksanut Hyperionille (sen lisenssijutun lisäksi). Tiiä miten käy troikan kanssa."

Eikös se ole niin, että Hyperion maksaa lisenssin?

 

itix
Torstaina, 29. joulukuuta, 2005 - klo 16.42:   
Mutta ilmeisesti Hyperion satsaa tähän:

PowerVixxen went into production

 

MarkoS
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 16.58:   
Joanna: "At fist I wondered how come this RoHS is *now* so special problem for Genesi/Pegasos ??? --- But it didn't long to see what's the Issue: In last couple days some 'inside-info' persons at AW.net has been spreading FUD among those who don't know a **** about technology in a sole purpose to give Pegasos2 bad fame in sole purpose on trying to keep people waiting (once again)their next week wonder product."

Minulla ei ole tällaisista kuvioista mitään havaintoa, mutta minusta tekemäni kysymys täällä saku-foorumissa on aiheellinen. Vastauksen vielä kun saisi, niin kiva olisi.

 

Janne
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 17.00:   
>Minulla ei ole tällaisista kuvioista mitään havaintoa, mutta
>minusta tekemäni kysymys täällä saku-foorumissa on aiheellinen.
>Vastauksen vielä kun saisi, niin kiva olisi.

No, FUDiahan se on, mutta se ei tietenkään tarkoita etteikö
kysymys voi olla aiheellinenkin. :)

Selvää vastausta ei ole vielä saatu, mutta Genesin
nykymomentumilla täytyy kyllä sanoa että olisi aika ihmeellistä jos
tuohon ei olla varauduttu. Mutta varautuminen voi tietysti myös
tarkoittaa että Pegasos 2 sellaisenaan korvautuu toisella tuotteella
(jossa voi olla erilaiset ominaisuudet).

Ja jos korvautuu, liittyy uuden tuotteen tuloon samat epävarmuudet
kuin mihin tahansa.


 

hooligan/dcs
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 17.24:   
http://www.dce.de/html/bleifrei.html

osaako joku saksaa? Mun kahden vuoden opiskelulla ei tullut liikaa tietoa :)

 

MarkoS
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 17.44:   
Janne: "...täytyy kyllä sanoa että olisi aika ihmeellistä jos tuohon ei olla varauduttu."

Aivan, mutta tuskinpa kukaan on epäillyt etteikö jotenkin olla varauduttu.

"Mutta varautuminen voi tietysti myös tarkoittaa että Pegasos 2 sellaisenaan korvautuu toisella tuotteella"

Voisi olla kaikin puolin paras ratkaisu. Unohdetaan menneet erimielisyydet ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.

 

Joanna
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 18.14:   
MarkoS: Edelleenkään en ymmärrä miksi siitä RoHS:sta tehdään ongelmaa ja juuri tuon kortin kohdalle.. niinkuin se olisi muuten liian iso uhka tms???

Enemmän kannattaisi olla huolissaan esim Jens:in tai Elboxin tuotteista.. Elboxilla ei ole osoittaa mitään uutta suunnittelua tai tuotetta (ainakaan Amigamarkkinoilla) moneen vuoteen ja RoHS:n vuoksi heidän pitää pistää kaikki tuotteet uusiksi 2006 vuoden puoliväliin mennessä.

 

Seppo
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 19.50:   
Joanna: Minusta ihmiset ovat vain aidosti huolissaan siitä, että jos OS4 kääntyisi Pegasos2:selle, niin olisiko se tuon RoHS:n takia samanlainen "dead end" kuin AmigaOne näyttää olevan (eli koneita ei olisi puolen vuoden päästä saatavana).

Niin oudolta se kuin sinusta ehkä tuntuukin, niin moni aw.netin käyttäjä varmaan näkisi mielellään OS4:sen ilmestyvän Pegasokselle, mutta alan ihmisenä varmaan ymmärrät minkä riskin RoHS tähän kuvioon tuo.

 

Seppo
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 20.21:   
hoolican/dcs:
"Aika informatiiviton keskustelu."

Ottaen huomioon viime aikojen hiljaisuuden, niin kyllä tuo minusta aika mukavasti kertoi sen, missä tällä hetkellä OS4:sen suhteen mennään ja mitä on lähiaikoina odotettavissa.

"Ensin odotettiin käyttistä kun oli rautaa, nyt kun on käyttis niin odotellaan rautaa. Sata pistettä ja papukaijan merkki asian parissa puuhanneille."

No, joskus vain asiat ei tapahdu niinkuin haluaisi. Parhaatkin suunnitelmat saattaa joskus mennä metsään ja pahasti. It happens.

"Ja vielä ihmeellisempää on jos Hyperion oikeasti odottaa myyntinsä perustuvan tuolle taskulaskimelle, tai Troikan laudalle jota oletettavasti ei koskaan saada massamyytynä markkinoille. Ohjelmointikykyä löytyy mutta ilmeisesti bisnestaju on Nalle-Puhin luokkaa."

Kyllä se jonkinlaista bisnestajua minusta osoittaa, ettei OS4:sta julkaista ennenkuin sille sopivaa rautaa on myynnissä.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 21.30:   
>>"Aika informatiiviton keskustelu."

>Ottaen huomioon viime aikojen hiljaisuuden, niin kyllä tuo minusta aika mukavasti kertoi sen, missä tällä hetkellä OS4:sen suhteen mennään ja mitä on lähiaikoina odotettavissa.

Ei kyllä tullut ilmi oikeastaan mitään todella tärkeää. Kaikki tiesivät ettei sitä julkaista tänä vuonna. Kaikki tiesivät ettei hardista ole saatavilla. Update on totta kai hieno juttu, mutta sekin oli aika odotettavissa kun "tiesi" jo ettei OS4 ilmesty 2005.

>>"Ensin odotettiin käyttistä kun oli rautaa, nyt kun on käyttis niin odotellaan rautaa. Sata pistettä ja papukaijan merkki asian parissa puuhanneille."

>No, joskus vain asiat ei tapahdu niinkuin haluaisi. Parhaatkin suunnitelmat saattaa joskus mennä metsään ja pahasti. It happens.

Näin pahasti ei saisi mennä metsään. Funtsi, eka oli rautaa muttei käyttistä.. sitten toisinpäin. Eikö se kerro ettei "Amiga Inc Partnersin" kesken ole paljon tietoja jaettu kumppaneille?

>>"Ja vielä ihmeellisempää on jos Hyperion oikeasti odottaa myyntinsä perustuvan tuolle taskulaskimelle, tai Troikan laudalle jota oletettavasti ei koskaan saada massamyytynä markkinoille. Ohjelmointikykyä löytyy mutta ilmeisesti bisnestaju on Nalle-Puhin luokkaa."

>Kyllä se jonkinlaista bisnestajua minusta osoittaa, ettei OS4:sta julkaista ennenkuin sille sopivaa rautaa on myynnissä.

Rautaa on vaikka muille jakaa. On Classiccia, on Pegasosta.. syyt lienee muualla oikeasti kun hardiksen puutteesta. Se voi olla sopimuspykälissä tai yksinkertaisesti vanhoista kaunoista.
Tällä hetkellä näyttää että OS4-projekti (joka on muuten edistynyt vallan helvetisti, pakko sanoa!) kuolee alkutekijöihinsä sen takia että tehdään vääriä päätöksiä.


No, eipä ole minun platformini.. saavat tehdä mitä lystäävät. Kait ne oikeasti tietää paremmin.

 

Janne
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 22.50:   
Seppo:

>Joanna: Minusta ihmiset ovat vain aidosti huolissaan siitä, että
jos
>OS4 kääntyisi Pegasos2:selle,

Tässä yhteisössä täysin aitoa huolestumista on harvassa. :)

Mutta sekin on totta että Pegasos 2 alkaa olla jo vanha. Se olisi
ollut silti porttauskelpoinen alusta jo pari vuotta - minkäs teet
kun ei niin ei. Toisaalta jos "Pegasos 3" tms. tulee, niin
veikkaisinpa että porttaus kakkoselta kolmoselle ei liene
megajuttu...

Tuntuu vain niin hämmentävän typerältä kuunnella juttua "kun ei
ole hardista, voi voi" kun hyvää hardista olisi koko ajan ollut
saatavilla. Seehund veikkasi oikein. :)

 

Janne
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 22.58:   
http://bbrv.blogspot.com/2005/12/robust-hardware-seeks-solid.html

BBRV näyttää omalla tyylillään vastaavan kysymykseen:

"1. 9 January comes and goes.

2. Guido (Vesalia) calls Thomas (DCE): Hola, Thomas, it is Guido.
Can you run a production of PegasosPPC boards for me. We need
50. Thomas: Sure! We have everything here under control!"

Everything linkkaa DCE:n ROHS compliancy -sivuun.

"Even better! ODM Technologies optimizes the design swaps the
Discovery II for the Discovery V, upgrades to the 7448 and lays it
all out on a single board. Cowabunga! What we have here is an
open PowerPC clone market with some teeth!"

Tietysti BBRV heittää "Let's take this by the numbers,
theoretically of course!" joten kaiken voi ottaa tynnyrillisellä
kahdella suolaa. :)

 

Janne
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 23.24:   
AW.netissä nimimerkki Pentrite sanoi minun pointtini hyvin:

"We need hardware to run OS4 and Pegasos is already available
and better speced than anything availabe or announced that
runs OS4."

Tekosyitä nyt on viljelty jo vuosia, ensin lisenssin puutetta,
sitten Genesin pitäisi tukea porttausta paremmin (no, Acill
tarjosi rahaa mutta se on tarina erikseen)... ja lopulta kaivetaan
vielä RoHS hatusta ettei vaan tarvitsisi kohdata todellisuutta.

OS4 olisi kannattanut portata Pegasokselle jo kauan sitten. All
things "Amiga" olisivat hyötyneet, hands down. Kuka lie syypää
siihen ettei näin käynyt on myös syypää siihen haittaan mikä
näin Amigalle aiheutui. (Toisaalta onneksi vahinko lienee aika
pieni - on niin vähän mitä enää vahingoittaa.)

 

Janne
Perjantaina, 30. joulukuuta, 2005 - klo 23.37:   
Menee vähän OT:ksi mutta ketjun viimeisimpään liittyen bbrv AW.netissä.

"@FuZion et al

Let's try this again...

1. The "how to make a Pegasos" documentation is going to be
released for *free* (sans license) through Power.org. Any one
who registers for *free* as a Developer Member can download
the documents (follow the links in the blog). That means no
hardware development costs. If the manufacturer wants to build
the board as is, they can. If they want to make changes, they
can. There is nothing to pay Genesi or Power.org. Make as many
as you want. NOTE: the design document does not include the
Pegasos HAL/OF. That is something else. OS4 uses Uboot, so
give Uboot a try...or whatever. It still represents a significant
amount of investment in proven hardware design and
development at no cost.

2. The PowerPC based community is in a challenged position
with the departure of Apple. Any operating system using
PowerPC is a "good" operating system. This is not an issue of
tormenting any one. If OS4 needs hardware, there it is. Genesi is
out of the picture. Go for it.

3. The references in the blog are made to the most obvious
manufacturers: DCE and ODM. They have the designs and can
build the boards. Deal directly with them. Any one that can get a
proper license for OS4 can then place it on the Pegasos - their
Pegasos (anyone's Pegasos). The objective is to get the volume
up, maintain what is *left* of the PowerPC Community, and build
an ecosystem around the ISA.

There is absolutely no reason for us to directly financially
support OS4 or the "Amiga Inc." Community. We have a favorite
in MorphOS. But, there is no reason for any more "in-fighting"
either. Do your best! A rising tide lifts all boats.

As stated in one of our initial posts here...it is up to you! You
have the hardware if you want it. Good luck! It is good to see
that some of you understand what we are saying. We hope
others of you will understand better now as well.

R&B

P.S. And, there will be more designs coming to be released in
the same way with the support of both Freescale and IBM. You
see, this approach is important for them too."

Ja kyllä, mielestäni BBRV kirjoittaa edelleen usein idioottimaiseen
ja aivan turhan provokatiiviseen sävyyn.

 

Janne
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 0.25:   
Sotkuksi soppaan Nekon kommentit:

"Reminder: RoHS only applies in the EU. If by some hideous,
world-imploding consequence there is a component on the
Pegasos II which isn't available in an RoHS version, it is still
buildable and saleable until June 2006 in the EU, and then for
the rest of the world after that, environmental ethics aside.

If component parts of the Pegasos II *do* require reworking for
RoHS compliance then I personally feel this is NOT a job that is
going to require a year of refitting that would make designing
from Pegasos schematics a waste of time.

There is plenty of cool stuff in there. The basic premise behind it
is to give people a working, very well tested, Linux-booting, G4
board (supporting all latest processors) and CPU card design,
with which you can look at and take parts from and design your
own products around, thus making PowerPC usage that tiny bit
more palletable."

www.flyingmice.com

 

Janne
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 0.29:   
bbrv vastasi AmiGR:lle

"Bill, only question I have about this: Is the Peg2 design ROHS
compliant or does it contain lead?"

"@AMiGR (really last post for the night!)

Follow link in blog...

The answer is "yes." But, that has nothing to do with the design.

DCE's Statement on the matter

It has to do with how you make it.

@wegster - hope it is clear to you now. Rob got it right.

@AmigaMac - PASemi first parts can make super computers and
some embedded systems. They can't make a general computing
platform as they don't have the southbridge interconnect to
everything around the computer (audio, Firewire, USB2, etc.) and
they don't have a front side bus.

R&B"

 

Janne
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 0.31:   
LyleHaze kommentoi mielestäni RoHS:sta ihan valaisevasti:

"@wegster

I think, (and I must stress that I am not an expert on the
situation) that
the biggest impact that RoHS will have on our community will
probably come
from being committed to any chip that is not being made into a
lead-free
option.

Basis: Assuming that the Micro-AOne is our current reference
design.

Since we have some "unusual" and perhaps less-common chips
in the current
design (or would that be "less current chips in our common
design"?) it's then
quite simple.. Are the chips we require that are unusual or
outdated going to
be produced in lead-free versions?
If not, can we still produce NEW product using non-compliant
parts?
The MAI chips may be at issue, but there are other chips too that
WERE ONCE
common, but may not in frequent enough use today to warrant
re-tooling for
a lead-free production run.

I don't think RoHS applies in the US, but our market is not big
enough to
allow regional exclusions. Would it benefit a board maker to
manufacture
only for the US Amiga market? That's a big chunk of potential
market that
just disappeared from the profit projections.

I could well be wrong on some or all of the above. I invite
anyone who
knows better to correct me.

I also invite anyone with knowledge of which of our "committed"
parts may
not be available as lead-free to add their comments. I'd like to
learn
more on this subject.

LyleHaze"

 

Seppo
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 1.17:   
>>"Ottaen huomioon viime aikojen hiljaisuuden, niin kyllä tuo minusta aika mukavasti kertoi sen, missä tällä hetkellä OS4:sen suhteen mennään ja mitä on lähiaikoina odotettavissa."

>"Ei kyllä tullut ilmi oikeastaan mitään todella tärkeää. Kaikki tiesivät ettei sitä julkaista tänä vuonna. Kaikki tiesivät ettei hardista ole saatavilla. Update on totta kai hieno juttu, mutta sekin oli aika odotettavissa kun "tiesi" jo ettei OS4 ilmesty 2005."

En tiedä miten tarkkaan olet tilannetta seurannut, mutta ennen tätä IRC-istuntoa kukaan OS4-sisäpiirin ulkopuolella ollut ei tiennyt missä mennään. Huhuja kyllä lenteli vaikka minkälaisia, mutta vasta tämä IRC antoi virallisen vahvistuksen monille asioille.

>>"No, joskus vain asiat ei tapahdu niinkuin haluaisi. Parhaatkin suunnitelmat saattaa joskus mennä metsään ja pahasti. It happens."

>"Näin pahasti ei saisi mennä metsään. Funtsi, eka oli rautaa muttei käyttistä.. sitten toisinpäin. Eikö se kerro ettei "Amiga Inc Partnersin" kesken ole paljon tietoja jaettu kumppaneille?"

Itse uskon että hw-tilanne on ollut Hyperionin tiedossa jo pitkään.

>>"Kyllä se jonkinlaista bisnestajua minusta osoittaa, ettei OS4:sta julkaista ennenkuin sille sopivaa rautaa on myynnissä."

>"Rautaa on vaikka muille jakaa. On Classiccia, on Pegasosta.. syyt lienee muualla oikeasti kun hardiksen puutteesta. Se voi olla sopimuspykälissä tai yksinkertaisesti vanhoista kaunoista."

Classicin kohdalla puhutaan melko rajatusta asiakaskunnasta, PPC-kiihdytettyjä Amigoita ei ole kovin hirveästi liikenteessä.

Pegasos 2 olisi kieltämättä nopein reitti saada uutta rautaa OS4:selle. Jokin tulppaa sitä tietä, onko se ehdottamasi syyt vai pelkkä raha, kuka tietää...?

>"Tällä hetkellä näyttää että OS4-projekti (joka on muuten edistynyt vallan helvetisti, pakko sanoa!) kuolee alkutekijöihinsä sen takia että tehdään vääriä päätöksiä."

Noh, katsotaan mitä talven/kevään aikana tapahtuu, ennenkuin aletaan kuoppaamaan projektia.

"No, eipä ole minun platformini.. saavat tehdä mitä lystäävät. Kait ne oikeasti tietää paremmin."

Have faith, brother :)

 

Seppo
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 1.20:   
Janne: "Tässä yhteisössä täysin aitoa huolestumista on harvassa. :)"

Aitoa kyynisyyttä löytyy sitäkin runsaammin :)

 

Ibe U
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 1.35:   
Oikeastihan kukaan täällä ei voi tietää vaikka Hyperion olisi saanut luvan portata OS4 muille alustoille vaikka päivää ennen tuota irkkiä. tms kaukaa haettua arvauksena mutta spekulointi on turhaa.

Tai mitä ehtoja on kenelle. Helppo sanoa, mutta tietäminen vaatii tietoa.

 

TSK
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 2.33:   
Jannelle sanoisin ihan kaikessa hyvässä ystävyydessä että voisitko opetella laittamaan noi webbisivujen linkit oikein tänne foorumille ?! Kiitos !

 

Boogie
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 12.44:   
Janne: Jäitä hattuun taas, näillä keleillä mopo on "mucco tankerous" - Eli AmigaOS4 alkaa olla vasta nyt kaikkine osineen valmis, joten miten kummassa se olisi jo pari vuotta sitten portattu Pegasokselle??
Eiköhän RoHS ole se sidebone jonka perään taas houn'dogs lähtee kuola valuen :)
Mielestäni asiat ovat peräti hyvällä mallilla, harvath meisth on taphanu ihtiään thään takhia!

 

Ibe U
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 15.49:   
Joanna: Olit väärässä elbox:sin suhteen :O jyrkät kommentit saavat ihon kananlihalle.

Tässä kuva jossa on dragon ja 2 luotettavaa todistajaa

http://ext.neostrada.pl/elbox_news/inspection-1.jpg

Tieto täältä

http://ext.neostrada.pl/elbox_news/news_05-12-31.html

 

Joanna
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 16.38:   
Osoittaa ihan tervettä huumorintajua... Tosin minusta tuo olisi ollut hieman parempi jos se olisi julkaistu jouluaattona ja heeboilla olisi ollut söpöt tonttulakit :-)

Mutta, onhan tuo edistystä. Ainakin kuvan perusteella kortti on pidemmällä kuin esim Ackn ja Troikan tuotteet, toisaalta niistä kummankaan ei pitänyt olla myynnissä vuosi sitten..

Seuraava mielelenkiintoinen päiväys lienee Tammikuun lopussa. Ainakin jossain oli kai ollut väite että ACK:n kortin pitäisi silloin olla valmis .. (ja myynnissäkin?)

 

tomazkid
Lauantaina, 31. joulukuuta, 2005 - klo 19.53:   
@Joanna
"". Ainakin jossain oli kai ollut väite että ACK:n kortin pitäisi silloin olla valmis .. (ja myynnissäkin?)""

Jopa enemmän kuin väite :)

IRC #Amigaworld2 :

The PowerVixxen LT has gone to production, docs are being polished up.
Yes, OS4 will be bundled with the Power Vixxen LT
End of january give or take.

Shoe sai myöhemmin tähän vahvistuksen sähköpostin kautta.

 

KimmoK
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 0.44:   
Jos A1 on kuopattu, lienee yksi suurimmista AOS4->Peg2 porttauksen esteistä poistunut.

Jos AOS4 Peg2 ilmestyy ... tänään (HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2006!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) niin tilaan paketin eilen/viimevuonna.

 

itix
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 1.13:   
Joidenkin Pegasosta lähellä olevien lähteiden mukaan OS4 on portattu Pegasokselle jo kauan sitten, joten suurimmat syyt lienee poliittisia.

 

Joanna
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 2.06:   
Itix: Kuten mainitsinkin moobunnyssa.. Se on aika hupaisaa että kaikki OS4:n porttauksen esteet (lisenssi, boottikoodi, porttaamiskulut, RoHS ... oletan että lista jatkuu vielä tulevaisuudessa) koskettavat vain ja ainoastaan Pegasosta ... Muiden kohdalla ei samoja 'ongelmia' tunnu koskaan ilmenevän.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 2.31:   
Joanna, oletko koskaan miettinyt miksi juuri sinä näet läpi näiden suurten salaliittojen. ;-)

 

rrebel
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 3.14:   
MarkoS: entäs sinä?

 

MarkoS
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 3.19:   
Entäs minä mitä?

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 11.44:   
TSK:

>Jannelle sanoisin ihan kaikessa hyvässä ystävyydessä että voisitko
>opetella laittamaan noi webbisivujen linkit oikein tänne foorumille
>?! Kiitos !

Mitäs olen tällainen ikävä Macisti, jonka Safari pätkii linkit koska se
word wrappaa hardisti textareat joissa on wrappi päällä. :( Sorry,
jotenkaan ei haluaisi vaihtaa selainta tuon takia mutta onhan se
tietysti ikävää niille jotka joutuvat postauksiani lukemaan.

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 11.51:   
Ibe U:

>Oikeastihan kukaan täällä ei voi tietää vaikka Hyperion olisi
>saanut luvan portata OS4 muille alustoille vaikka päivää ennen
>tuota irkkiä. tms kaukaa haettua arvauksena mutta spekulointi
on
>turhaa.

Ei toki voi tietää.

Sen sijaan sen verran on ilmeistä, että JOKU on pidätellyt OS4:n
porttaamista Pegasokselle jo kauan. Friedenien mukaan Amiga
Inc. ja lisenssi vielä pitkin viime vuotta. Mikä lienee totuus, niin
joku tai jotkut ovat tähän mogaan kuitenkin syypäitä.

Commodorea oli OK moittia huonosta johtamisesta jonka
seurauksena Amiga kärsi pahasti. Miksei siis myös Amiga-trioa?

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 11.52:   
Boogie:

>Eli AmigaOS4 alkaa olla vasta nyt kaikkine osineen valmis, joten
>miten kummassa se olisi jo pari vuotta sitten portattu
>Pegasokselle??

Yksinkertaista: Pre-Release olisi voitu portata. Ja myydä,
konservatiivinen arvaus, satoja OS4:ia lisää pitkin vuosia
2004/2005 ja vuoden 2006 tammikuussa Final Releasea...

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 11.59:   
MarkoS:

>Joanna, oletko koskaan miettinyt miksi juuri sinä näet läpi
näiden
>suurten salaliittojen. ;-)

Mielestäni on aika todennäköistä että varsinkin vielä pitkälle
viime vuoteen Pegasokseen liittyi BBRV:n vuoksi sellaisia
antipatioita Amiga-leirissä, että sitä kohdeltiin psykologisista
syistä eri tavalla kuin muita vaihtoehtoja. Tämäkin tietysti
muuttui jossain määrin ajan myötä ja kun AmigaOne-vaihtoehto
alkoi kuolla pois...

Eikä se mikään salaliitto ollut. Olivat varsinkin alkuun aika
äänekkäitäkin Pegasos-vastaisuudestaan. Vasta kun porukka
alkoi aiheellisesti kysellä että miksi ihmeessä ei portata
Pegasokselle niin alkoivat syyt/tekosyyt. En nyt tähän hätään
löytänyt Hermansin kommentteja Pegasoksesta reilun vuoden
takaa, mutta eivät ne positiivisia olleet. :)

Moga mikä moga, luottivat liikaa omiin kortteihinsa ja siihen että
Articia toimisi. Ei Pegasos-porttauksen koskaan tarvinnut liittyä
BBRV:hen. Jos olisivat olleet fiksuja, porttaisivat, tai ainakin
harkitsisivat porttaavansa (tietenkin kannattaa priorisoida
parhaat koska kaikkeen ei riitä aika), AmigaOS:n kaikelle PPC-
raudalle mikä vähänkin liikkuu.

 

Seppo
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 14.39:   
Alkuun, hyvää alkanutta vuotta kaikille :)

Janne: "Mielestäni on aika todennäköistä että varsinkin vielä pitkälle viime vuoteen Pegasokseen liittyi BBRV:n vuoksi sellaisia antipatioita Amiga-leirissä, että sitä kohdeltiin psykologisista syistä eri tavalla kuin muita vaihtoehtoja."

Juu, mutta siinä missä valtaosa OS4-käyttäjistä on avannut silmänsä ja alkanut katsella asiaa avoimemmin silmin, niin sinä (ja Joanna) näette edelleen mörköjä jokaisen myönteisen kommentin takana. Herätkää, pahvit, sota on jo ohi! :)

"Tämäkin tietysti muuttui jossain määrin ajan myötä ja kun AmigaOne-vaihtoehto alkoi kuolla pois..."

Mutta tuskin koskaan katoaa, niin kauan kuin BBRV hämmentää kuvioita.

"Eikä se mikään salaliitto ollut. Olivat varsinkin alkuun aika äänekkäitäkin Pegasos-vastaisuudestaan."

Aivan kuten Pegasos-leirin tietty ääriaineisto oli äänekäs AmigaOne/OS4-vastaisuudessaan. Riidoissa on aina kaksi osapuolta.

"Vasta kun porukka alkoi aiheellisesti kysellä että miksi ihmeessä ei portata Pegasokselle niin alkoivat syyt/tekosyyt. En nyt tähän hätään löytänyt Hermansin kommentteja Pegasoksesta reilun vuoden takaa, mutta eivät ne positiivisia olleet."

Kuten ei olleet Pegasos-leirin tiettyjen edustajien kommentit AmigaOnestakaan. Joka heittää lokaa, tulee saamaan lokaa.

"Moga mikä moga, luottivat liikaa omiin kortteihinsa ja siihen että Articia toimisi."

Ihan hyvinhän tuo näyttää tässä AmigaOnessa jolla tätä kirjoitan toimivan. Mutta tämä Articia-juttuhan täytyy aina ottaa esille siinä vaiheessa, kun ei fiksuja argumenttejä enää keksi... ;)

"Ei Pegasos-porttauksen koskaan tarvinnut liittyä
BBRV:hen. Jos olisivat olleet fiksuja, porttaisivat, tai ainakin harkitsisivat porttaavansa (tietenkin kannattaa priorisoida parhaat koska kaikkeen ei riitä aika), AmigaOS:n kaikelle PPC- raudalle mikä vähänkin liikkuu."

Oma veikkaus on, että Pegasos2-porttaus liittyy BBRV:hen paljon enemmän kuin annetaan ymmärtää.
Se mies on hämmentänyt jo liikaa asioita Amiga-maailmassa,ja omalla tavallaan vaikeuttanut itse tilannetta Pegasoksen kannalta.

Mutta katsotaan, jahka tuo Pegasos2-design tulee vapaaseen jakeluun. Veikkaan että jos joku täysin nykyisten sini/puna-leirien ulkopuolinen taho (jolla ei heilu BBRV:n varjo taustalla) ottaa designin ja tekee OS4-yhteensopivan emon, voipi sen vastaanotto olla paljon parempi.

 

Boogie
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 14.59:   
Janne: Myydä PreReleasea ?? NoWay. Mitähän siitä olisi sanottu!
Nyt varmasti voi miettiä mille portataan.
Laita Safariin vähän pidempi Wrap, nyt se taitaa olla n. 64CHRS, siis Jos sitä voi säätää.


Näistä jutuista saa sellaisen kuvan että: Voi surku kun ei ole minne myydä :)
Ihan totta, onko käynyt mielessä miksei AOS4:nen ole ollut myynnissä BlizzardPPC, tai CyberstormPPC -versiona ?
TV toimii liian hyvänä esimerkkinä monelle ja "hyvät sarjat" vie mennessään - ConConcuero et Sat Sapiente Era.

 

Joanna
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 15.06:   
Kohta huolestuttaa mihin tämä maailma on menossa.. Atheist tunnustaa BBRV:N markkina-ajattelussa olevan *pointin* .. ja tämä kaikki AW.netissä ... linkki BBRV:N postaukseen, Atheistin kommentti seuraavalla sivulla keskustelua)

Janne: Kokeile Firefoxia.. sen pitäisi toimia OK jopa OSX:llä :)

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 17.51:   
Boogie:

>Janne: Myydä PreReleasea ?? NoWay. Mitähän siitä olisi sanottu!
>Nyt varmasti voi miettiä mille portataan.

Hyvinhän sitä myytin AmigaOnenkin matkassa. Miksipä ei. Ja nyt
olisi voitu myydä finalia jouluksi sen sijaan että kerrottiin että ei
vieläkään koska ei ole hardista...

>Ihan totta, onko käynyt mielessä miksei AOS4:nen ole ollut
>myynnissä BlizzardPPC, tai CyberstormPPC -versiona ?

No ihan samasta syystä kuin miksi ei ole AmigaOne-finaliakaan.
Haluavat että final releasen yhteydessä on rautaa mitä myydä
uusille ostajille. Ihan ymmärrettävää muuten paitsi että Pegasos
olisi ollut käytettävissä jo pitkään...

>Laita Safariin vähän pidempi Wrap, nyt se taitaa olla n. 64CHRS,
>siis Jos sitä voi säätää.

Veikkaisin että Safari wrappaa sen mukaan mitä foorumin
textarea-kenttään on määritelty (50). Asetukset-ikkunoista ei
ainakaan säätöä löytynyt.

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 18.03:   
Täällä muuten pari vastausta vanhoihin kysymyksiin:

http://bbrv.blogspot.com/

Pegasos II:n valmistushinta "production cost of each set of boards
(mainboard and CPU card) was $260.28". Ei siis myyty tappiolla?

Valmistusmääristä (ODW): "our largest single production-run was
1000 units and we normally made 300-500 at a time".

Tietysti jos bbrv:hen on luottaminen. :)

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 18.52:   
Joanna:

>Janne: Kokeile Firefoxia.. sen pitäisi toimia OK jopa OSX:llä

Pidän muuten Safarista... löytyisköhän tuohon wrappausasiaan
jostain fixaus. Konqueror (KHTML johon myös Safari perustuu)
taitaa tehdä samaa.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 18.55:   
@Boogie

>Janne: Myydä PreReleasea ?? NoWay. Mitähän siitä olisi sanottu!


toi rokkas .. lisää samaa kamaa vuodelle 2006, please =)

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 19.10:   
Seppo:

>Alkuun, hyvää alkanutta vuotta kaikille

Kiitos, sitä samaa kaikille minunkin puolestani! :)

>Juu, mutta siinä missä valtaosa OS4-käyttäjistä on avannut
>silmänsä ja alkanut katsella asiaa avoimemmin silmin, niin sinä
>(ja Joanna) näette edelleen mörköjä jokaisen myönteisen
>kommentin takana. Herätkää, pahvit, sota on jo ohi!

Minä arvelen näkeväni mörköjä lähinnä siellä missä niitä
todellisuudessa onkin. (Tottakai joskus veikkaan väärin
minäkin.) Olen mielestäni ollut harvinaisen jalat maassa kaikki
nämä vuodet. Mutta olet eri mieltä ja jääköön se siihen. :)

>Mutta tuskin koskaan katoaa, niin kauan kuin BBRV
>hämmentää kuvioita.

BBRV tekisi itselleen palveluksen vaihtamalla tyyliään ja olen
tämän heille parikin kertaa sanonut suoraan. Viimeisin
keskustelu taisi päättyä jotakuinkin heidän osaltaan "OK,
ymmärrämme pointtisi - mietimme asiaa". Ja sitten sama meno
jatkui. Jenkkiläinen ex-sotilas ja ranskatar - en tiedä mitä muuta
voisimmekaan odottaa... :)

Toisaalta Amiga-maailmalla ei olisi liikaa varaa perustaa asioita
henkilökohtaisuuksiin. Siitä on jo monta vuotta kun signasin
Seehundin vetoomuksen OS4:sta muille raudoille ja olen
edelleen samaa mieltä. Nyt enemmän kuin koskaan. Pegasos 2
tekisi AmigaOS:lle hyvää. Riippumatta siitä onko BBRV mitä on
vaiko eikö.

>Aivan kuten Pegasos-leirin tietty ääriaineisto oli äänekäs
>AmigaOne/OS4-vastaisuudessaan. Riidoissa on aina kaksi
>osapuolta.

Tiettyyn pisteeseen saakka, tottakai. Toisaalta pahinta
ääriaineista lukuunottamatta (se joka sanoi ettei OS4:sta
koskaan ilmesty, jonka kanssa en ollut samaa mieltä), suurin osa
sinisen leirin huuteluista osoittautui oikeiksi: Articia ei toiminut
kunnolla (there IS no MAI without April...), Amiga Inc.:ltä olivat
rahat lopussa jo kun huutokauppasivat kalusteitaan, Hyperionin
OS4-aikataulut olivat ylioptimistisia vuosia (eipä ole finalia
ulkona vieläkään) jne... Monia asioita joita pitkään kiistettiin.

Olen edelleen sitä mieltä, että n. 2002, objektiivisempi
tarkastelija Amiga-yhteisössä oli ihan aiheesta kiinnostunut
MOSin ja Pegasoksen tarjonnasta, ja näki kuinka paljon jäljessä
AmigaOne ja OS4 olivat. OS4 siksi että se oli pahasti kesken ja
AmigaOne Articia-huolien vuoksi. Amiga Inc.:n tilannetta
yritettiin lähinnä peitellä. AmigaWorld.net perustettiin laulamaan
virallista hoosiannaa jne.

Sittemmin tilanne on tasoittunut: MOS kärsi pahasti Genesin
huolista Pretory-jutun vuoksi ja OS4 sai kurottua sen etumatkan
kiinni. MOS tuntuisi nilkuttavan vähän enemmän näistä
kahdesta. (Mutta aina näin ei ollut: pitkään kun Amiga-leirissä
vähäteltiin MOSia se oli todella paljon edellä.) Toisaalta
hardispuolella Amiga-leirille ei käynyt yhtä onnellisesti:
AmigaOne on käytännössä finito ellei ihmettä tapahdu ja
Pegasos sen kun porskuttaa.

Uskon että joku voi olla aiheellisesti kanssani eri mieltä joistain
yksityiskohdista ja painotukset voivat olla subjektiivisia, mutta
mielestäni koen tarkastelleeni asiaa kauttaaltaan varsin
tasapuolisesti. Nämä ovat faktat sellaisina kuin minä ne näen.

>Kuten ei olleet Pegasos-leirin tiettyjen edustajien kommentit
>AmigaOnestakaan. Joka heittää lokaa, tulee saamaan lokaa.

Erona se, että AmigaOnen kritiikki oli ansaittua.

>Ihan hyvinhän tuo näyttää tässä AmigaOnessa jolla tätä
>kirjoitan toimivan.

Tiedät mitä tarkoitan. Tuskin tästä nyt kannattaa enää väitellä.
Artician bugit maksoivat OS4-tiimille kohtuuttoman paljon aikaa
ja vaivaa, eikä niitä lopulta täysin saatu kuriin (hardware cache
coherency kai pahimpana). Tokkopa Eyetech olisi hyvää tuotetta
kuopannutkaan...

>Oma veikkaus on, että Pegasos2-porttaus liittyy BBRV:hen
>paljon enemmän kuin annetaan ymmärtää.

Mitä mitä... näetkö sinäkin salaliittoja? :) Väitätkö että Amiga-
leiri antaisi julkisuudessa vääriä syitä asioille? EI KAI!? :)

>Se mies on hämmentänyt jo liikaa asioita Amiga-maailmassa,ja
>omalla tavallaan vaikeuttanut itse tilannetta Pegasoksen
>kannalta.

BBRV on myös rahoittanut ja mahdollistanut paljon. Persoonasta
olemme jotakuinkin samaa mieltä.

 

Joanna
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 19.52:   
MarkoS: EN ole 100% varma mitä Rrebel tarkoitti mutta jos minä esittäisin tuollaisen kysymyksen niin se menisi jotenkin näin..

"Mitä osaamista ja tietoa juuri sinulla on joka tekee sinusta kykenevän arvioimaan minun ammattialaani ja minun tietojani siltä ja sitäkautta myös tänne kirjoittamiani kommentteja?"

Eli.. suomeksi.. Mikäs on koulutus/ammattiosaaminen? Onko Referenssejä asiaanliittyvistä saavutuksista jne?


Ollakseni rehelllinen, olen vuosia kaivannut että tänne löytäisi tiesä edes muutama oikeasti elektroniikasta, tietokoneista ja mm. laitesuunnittelusta ja valmistuksesta tietävä ja osaava ihminen, joitten kanssa voisi puhua asiasta asiana, ilman jatkuvaa pseudotiedettä ja netti-huuhaata jota tännekkin alvariinsa tuputetaan. Mutta, ainakin tähän saakka toive on ollut kokolailla turha ..

 

Moderaattori
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 20.01:   
Tämä ketju lähestyy sulkemistaan. Ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Jos paukut keskusteluun eivät riitä ilman, menkää pois ja hengittäkää raitista ilmaa palkokasvien sijaan. Jokainen erikseen ja erittelemättä. Tämä on ainoa varoitus.

 

TSK
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 21.09:   
No minä kuvittelin että se on tämä foorumin koneisto joka pätkii ne copy-pastetut linkit jotka sisältää tiettyjä merkkejä. Käyttämällä aina näitä foorumin topurl- ja link-komentoja niin kait ei tule ongelmia linkkien kanssa.

 

Seppo
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 21.11:   
Janne:
">Oma veikkaus on, että Pegasos2-porttaus liittyy BBRV:hen paljon enemmän kuin annetaan ymmärtää."

"Mitä mitä... näetkö sinäkin salaliittoja? :) Väitätkö että Amiga-leiri antaisi julkisuudessa vääriä syitä asioille? EI KAI!?" :)

Hehe. Kai seura tekee kaltaisekseen... :)

 

Janne
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 21.15:   
Seppo:

:) Kiitos joka tapauksessa hyvästä keskustelusta - pieni debaatti
piristää aina. Ainahan näihin on monta näkökulmaa.

TSK:

Ikävä kyllä Safari wrappaa myös ne topurlit ja linkit niin että
keskelle tulee entereitä ja foorumi ei enää hyväksy niitä. Jos joku
keksii miten Safaria voisi häkseröidä niin tanssiva banaani sille. :)

 

TSK
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 22.03:   
Lainaus:"Ikävä kyllä Safari wrappaa myös ne topurlit ja linkit niin että
keskelle tulee entereitä ja foorumi ei enää hyväksy niitä. Jos joku
keksii miten Safaria voisi häkseröidä niin tanssiva banaani sille."

Äh no sitten mä puutuin turhaan koko asiaan. Janne anteeksi ! Ei tullut mieleen että se vois tosta selaimesta johtua. Harmi juttu toi Safarin toiminta.

 

itix
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 22.33:   
@Seppo: Homma on kuitenkin niin päin että OS4 tarvitsee enemmän Pegasosta kuin Pegasos OS4:sta.

 

itix
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 22.36:   
www.tinyurl.com

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 22.38:   
@Itix

Kirjoitin saman lauseen englanniksi bbrv-blogiin mutta jostain syystä se ei koskaan ilmestynyt sinne.

Pointti todellakin on: Pegasos ei tarvitse AmigaOS:sää, AmigaOS tarvitsee vallan vitunmoisesti Pegasosta.

 

JPQ
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 22.55:   
itix: olen kyllä nykyvalossa samaa mieltä. Toisaalta Pegasos
alunperinkinkin minusta parempi rauta ja jotenkin aitoa käyttistä toki
innolla odotan jos tulee.

 

Patte
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 23.00:   
Mikä ei ole paskarautaa tänä päivänä?
Todistakaa ettei Pegasos ole paskarautaa?
Kertokaa yksi PC-yhteensopiva joka ei olisi täynnä paskarautaa (=bugista)?
Jos Pegasos on ainut polku niin sitten OS4:en saa kyllä kuopata MorphOS:än jälkiä seuraten...

Toistan itseäni; Maailma ei kulje kohti täydellisyyttä vaan rahaa pitää saada hinnalla millä hyvänsä joka tarkoittaa sitä ettei hyvää 'kamaa' saa enää mistään.
-> Rima alas Saku-poppoo! Tyytykää vähempään niin elämäkin on helpompaa!

 

Patte
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 23.04:   
Niin, toinen juttu mitä porukka ei oikein tahdo ymmärtää/unohtavat on se ettei OS4:sta SAA portata Pegasokselle vaikka Hyperionin jätkät haluaisivatkin (en väitä että haluavat).
Mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää?

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 23.06:   
@Patte

Ei ole kyllä ollut valittamista Asus K8U-emosta .. toimii kuin junan vessa. Rahan arvoinen sijoitus.

 

itix
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 23.12:   
Mun Pentium 90 ei ole paskarautaa. Sillä pystyy surffaamaan, pelaamaan pelejä, kirjoittamaan sähköpostia, ainoa harmi on että SoundBlaster ei suostu toimimaan.

Ja eipä tämä Pegasos kakkonenkaan ole paskaa. Se ei kärsi samoista taudeista kuin entinen fixaamaton Pegasos 1 jonka omistin ennen. Jo pelkästään IDE DMA on nopeampi.

Eipä silti, olin silti erittäin tyytyväinen Pegasos ykköseenkin (varsinkin kun ilmainen oli, samoin kuin kakkonenkin). Se toimi ihan hyvin. Toisaalta, kun aikoinaan aloin käyttämään MorphOS:ia entisellä BPPC-koneellani alkoi vanha 68k AmigaOS tuntua sietämättömän hitaalta. Kun viereen tuli Peg1 alkoi vanha BPPC/MOS tuntua sietämättömän hitaalta, ja en enää tyytyisi vähempään kuin 1GHz G4:een. Downgradettaminen ei ole kivaa.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 1. tammikuuta, 2006 - klo 23.56:   
Joanna, mielestäni en ole kyseenalaistanut oman alan osaamistasi. Jos olen, niin se ei ole
ollut tarkoitus. Tässä keskustelussa on jomman kumman tai molempien puolelta jotain
väärinkäsitystä, mutta sen selvittäminen tuskin kiinnostaa ketään. Piste.

 

Janne
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 0.27:   
Patte:

>Niin, toinen juttu mitä porukka ei oikein tahdo ymmärtää/
>unohtavat on se ettei OS4:sta SAA portata Pegasokselle vaikka
>Hyperionin jätkät haluaisivatkin (en väitä että haluavat).

Kyllä me sen ymmärrämme (olettaen että tuo on edelleen tilanne).
Mielestäni se nyt vain on dumboa jos näin on. Commodorella oli
monien mielestä dumbo johto. Ilmeisesti Amigalla on edelleen.

OS4 Pegasoksella tekisi täydellistä järkeä kaikkein kannalta.

 

Joanna
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 1.16:   
MarkoS: Ok.. sori.. Reagoin ilmeisesti liian aikaisin ja jyrkästi (ilman aihetta).. Tuossa on vaan taustalla semmoinen suhteellisen säännöllisesti foorumeilla esiintyvä ilmiö että kun ihmisiltä loppuu kyky puhua asiaa niin siirrytään henkilökohtaisuuksiin..

Hooligan: Totta tuokin.. Tosin sen perusteella mitä kokemusta minulle kertyi MoS:ista niin ei pelkkä rauta+perus-os riitä, pitää olla myös toivovia ja ajantasaisia sovelluksia joilla tekee jotain .. Voi olla että joidenkin mielestä on kivaa käyttää kolmea konetta/OS:aa saadakseen hommansa tehtyä, mutta niinkauan kuin Mos/OS4 ei omaa edes kelvollista selainta ei kumpaakaan tule minulle hankintaan.


Tällähetkellä jos jotain pitäisi kokeilla, niin luultavasti kallistuisin OSX:n puoleen, ainakin siinä on vakiona sentasoinen softabundle että monien minulle mieluisten asioiden pitäisi hoitua ilman lisäohjelmien ostoa. (ilmaisohjelmista asentaisin varmaan selaimen + Officen, kun ne sentään on portattuna ja saatavilla).

 

TSK
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 2.16:   
itix: "Mun Pentium 90 ei ole paskarautaa. Sillä pystyy surffaamaan, pelaamaan pelejä, kirjoittamaan sähköpostia, ainoa harmi on että SoundBlaster ei suostu toimimaan."

No jos SoundBlaster ei siinä toimi niin sitten se on paskarautaa !!! ;-)

 

mkl
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 6.20:   
Onko yleinen pullonhenki sitten nyt se, että kaikki merkittävät Amiga-julkaisut on tehtävä vuosittain huhtikuun ensimmäisenä päivänä, jotta kaikilla olisi tasapuoliset mahdollisuudet nähdä kunkin julkaistun Amiga-tuotteen tulevaisuus oikeassa valossa?

 

Esa Haapaniemi
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 11.07:   
Heitänpä oman jälkijättöisen kommenttini tähän keskusteluun...

Eikö noista sopimusasioistakin pitäisi jättää asia niille, jotka niitä sopimuksia voivat solmia. Kyse EI ole Hyperionin kyvyttömyydestä/AmigaINC haluttomuudesta, tai pelkästä Pegasos tiimin sisäisistä ongelmista (vaikka sen hankkineet alkavatkin hermostua tuen vähenemiseen).

Jos Pegasoksen omistajat haluavat softan omalle koneelleen, heidän pitäisi pyytää sitä kauniisti ja jopa painostaa omaa käyttiksen tekijäänsä sen mukaan. Jos he eivät saa tuota käyttistä ilman riitelyä, eivät he varmasti saa sitä riitelemälläkään. Hyperion sitten tekee töitä sopimusten mukaan, EI ohi niiden eikä niiden vastaisesti!

Sopimuksiin tarvitaan kaksi, mutta yksikin voi estää sen syntymisen. Sopmukseton tila on "sotaa".
Ei nyt aloiteta uutta vuotta taas tällä samalla vanhalla "VIC20 vs. Apple-IIe" inttämisellä...

 

itix
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 13.37:   
Esa: luulin että Hyperion oli se joka halusi OS4:n Pegasokselle.

 

Piru
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 13.55:   
@Esa

Mitä ihmettä Genesillä tai Pegasos-tiimillä on asian kanssa?

9. tammikuuta kuka tahansa voi tehdä Peg2 pohjaista rautaa, ilman että tarvitsee edes pieraista Genesin, BBRV:n tai Pegasos tiimin suuntaan...

Koska Genesi ei suostu lisenssejä maksamaan, toki joku muu joka tähän haluaa lähteä käy valmistamaan rautaa ja maksaa OS4 lisenssimaksut kiltisti.

 

itix
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 14.32:   
Kun vuosia aikaisemmin valiteltiin siitä että Amiga-käyttäjät ovat jakaantuneet leireihin niin eikö nyt olisi oiva tilaisuus yhdistæä ne, ainakin hardwaren osalta? Eikö olisi parempi keskittää hardware-hankinnnat yhteen firmaan niin ainakin sillä olisi mahdollisuus selvitä? :) Muistan kuulleeni tuon argumentin monta kertaa kun AWN:ssä punnittiin Pegasosta kun EyeTech oli vielä maisemissa... Vai onko totuus niin että kaikki syyt ovat tekosyitä?

MorphOs-käyttäjänä näen vain etuja jos sekä MOS että OS4 käyttävät samaa hardista. Jopa AROS pyörii Pegasoksella enkä koe että se olisi haitaksi MorphOS:lle.

Genesi on moneen kertaan tukenut developereita ilmaisella raudalla, joten ei voi syyttäæ kuin Hyperionia jos ovat nukkuneet onnensa ohi. Mutta kenties Genesi vielä tarjoaa ilmaista rautaa, ei sitä koskaan tiedä.

Ja myönnettäköön ettei BBRV ole maailman mukavin tyyppi enkä haluaisi olla hänen leivissään. Mutta samaa voisi sanoa myös Amigan emoyhtiöstä joten siinä suhteessa tuskin voi joutua ojasta allikkoon.

 

mkl
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 14.38:   
Esa:
Minuahan ei komennella tuolla tavoin julkisesti.
VIC-20:sessä on 6502 prosessori, mutta Applessa taas on 6502 prosessori. Mutta Vic-20:sessäpä on muistia, mutta Applessapa onkin muistia! Mutta Appleenpa saa joystickin, mutta VIC-20:seenpä saakin jopa joystickin, että lällällää.

Jokin voi ihan hiljaa omassa mielessään pohtia tämän sanoman perimmäistä tarkoitusta tahi sen puutetta.

 

KimmoK
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 15.00:   
omia aatoksia: Edes puoliksi HYVÄT syyt AOS4:n Peg2:lle porttaamatta jättämiseksi alkaa olla tasan 0.

-ennen se olisi ollut A1 kilpailija, ei enään
-ennen se olisi lisännyt rasitetta beta OS:n kehitykseen, ei enään (mikäli OS kerta on riliisikypsä)

 

Joanna
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 15.02:   
Piru: Tjaa.. No BBRV:n kommenteista saa halutessaan irti aika paljonkin.. mutta sitä analysoidessaan ihmiset (tääläkin) aivan liian helposti unohtavat asian pääpontin.. Samaan aikaan ymmärrän kyllä että Amiga-putkinäköisyys on vakava ongelma, mutta toivon että joka viikko aina joku osa pääsisi siitä yli ja näkisi (esimerkiksi) Pegasos2-suunnittelmien avoimen julkaisun merkityksen KOKO PPC yhteisölle...

Siis (mystisesti joillekkin aukeamton) tosiasia on että Genesi yhteistyössä IBM:n ja Freescalen Yms(*) kanssa on tällä projektillaan *paljon* suurempien kalojen jahdista kuin Hyperion/OS4 .. Yksikään niistä firmoista *ei* tarvitse tuota likimain nolla-asiakaskunnan puolivalmista tuotetta (OS4) vaan tavoitteet ovat oikeasti menestyvissä, asiallisesti rahoitetuissa ja kaupallisesti toimivissa suunnitelmissa.

Se että Hyperionille + kumppaneille (kuinka monta heillä nyt tällä viikolla lieneekään?) aukeaa tuon suuremman markkinoinnin oheistuotteena tilaisuus korjata suurimpia mokiaan on hyvin otollinen mahdollisuus, jonka toki voi myös aivan vapaasti jättää käyttämättä ... Mutta ottaen huomioon keitä kaikkia on tuon Power.org ja Avoin-Pegasos2 projektin takana, en oikein usko että Hyperionin kannattaa julkisesti kaikkien heidän nähden esittää ihan tyhmää.

Eli.. jos Hyperion + kumppanit eivät halua olemassaolevaa, testattua ja toimivaa laitteistoa käyttikselleen (varsinkaan sen #IRC-session jälkeen jossa suureen ääneen toitotettiin ettei OS4:ää voitu julkaista kun ei ole rautaa millä sitä ajaa), heidän olisi piakkoin syytä keksiä joku ihan oikeasti uskottavan oloinen selitys jolle ei naurettaisi päin näköä.


(*) http://www.power.org/home Oikeassa laidassa on listaa...

 

tomazkid
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 15.37:   
@Janne

Tästä Nekon kommentista:
""There is plenty of cool stuff in there. The basic premise behind it
is to give people a working, very well tested, Linux-booting, G4
board (supporting all latest processors) and CPU card design,
with which you can look at and take parts from and design your
own products around, thus making PowerPC usage that tiny bit
more palletable." ""

Olen viime aikoina miettinyt minkä takia monet Pegasos:in puollustajat aina mainitsee Linux:in ?

Varsinkin silloin kun puheen aiheena on alun perin ollut OS4 tai MorphOS.

 

Ibe U
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 15.44:   
Kukaan täällä ei tiedä mikä on tilanne OS4 lisenssien suhteen, miten se on muuttunut ja kuinka monta kertaa ???

Ainoa hyvä selitys on tällä hetkellä se että nykyiset partnerit ovat maksaneet lisenssistä, vaikka vain porttauksen osalta mutta kuitenkin. Siinä tilanteessa on aika huonoa bisnes tajua pistää kumppaneita eri kasteihin, nuo maksavat ja nämä eivät tms. Troikka kustantaa porttauksen omalle laitteelleen Hyperion tekee saman lahjaksi genesille?

Putkinäköisesti ajatellen Pegasos2 on paras/ainoa vaihtoehto. Kaupallinen puoli näiden projektien suhteen ei ole auennut kenellekkään, mutta uskoisin kaiken takana olevan aikamoisen sopan jossa liian monta lusikkaa.

Kootut virhe oletukset

1. Hyperion päättää yksin mille alustalle portataan

2. Hyperionin työntekijöiden omat mielipiteet ovat firman linja

3. Hyperionilla olisi jokin syy/oikeutus* selitellä toimintaansa ja päätöksiää

* tuo siitä että kenen leipää syöt niin sen juttuja juttelet, eli kuka maksaa niin puheet sen mukaan vaikka tilanne olisi mikä.

4. Kukaan täällä ei tiedä ketkä ovat rauta partnereita severals sanan tulkinta tuottaa ongelmia onko eyetech edelleen kuvioissa?

 

Esa Haapaniemi
Maanantaina, 2. tammikuuta, 2006 - klo 17.47:   
>Piru:Mitä ihmettä Genesillä tai Pegasos-tiimillä
>on asian kanssa?

Riippuu siitä miten sinä erottelet Genesiksen ja Pegasos-tiimin toisistaan ja näistä käyttäjistä mihin minä viittaan.

>9. tammikuuta kuka tahansa voi tehdä Peg2
>pohjaista rautaa, ilman että tarvitsee edes
>pieraista Genesin, BBRV:n tai Pegasos tiimin
>suuntaan...

Jos samalla tekevät oman boottikoodinsa. Sinällään tietenkin ihan kiva juttu, ja minä oletan että siihen tuo Roquen heittokin viittasi.

>Koska Genesi ei suostu lisenssejä maksamaan, toki
>joku muu joka tähän haluaa lähteä käyvalmistamaan
>rautaa ja maksaa OS4 lisenssimaksut kiltisti.

AmigaIncin tarkoitushan oli saada jokainen käyttis rekisteröityä, niin että piratismi vähenisi. Mahdollisesti tuo on yksi syy sen vastustamiseen joidenkin klassisempia Amigajärjestelmiä suosivien taholta. Eli pelkkä käyttis ei käänny, ellei samalla takaa jotakin rekisteröityvyyttä...

>Joanna: Siis (mystisesti joillekkin aukeamton)
>tosiasia on että Genesi yhteistyössä IBM:n ja
>Freescalen Yms(*) kanssa on tällä projektillaan
>*paljon* suurempien kalojen jahdista kuin
>Hyperion/OS4...

Toivoakseni sinä et pyri heitollasi herjaamaan myös minua? Loppujen lopuksihan AmigaOne emolevyjäkin myytiin 10x määrä muuhun kuin Amiga käyttöön, ja EyeTech siirtyi myymään uusia suunnitelmia muualle (kiinaan!!) Samaten AmigaInc on vieläkin hengissä, vaikka meillä ei ole mitään tietoja sen tulolähteistä (saipa tehtyä kauppaa jopa MicroSoftille!!) Spekuloida voidaan ilman mitään todisteita asian puolesta, että Hyperion ja OS4 on tässä se kaikkein pienin vaikkakin näkyvin ja Amigapuolella toivotuin tekijä.

>Yksikään niistä firmoista *ei* tarvitse tuota
>likimain nolla-asiakaskunnan puolivalmista
>tuotetta (OS4) vaan tavoitteet ovat oikeasti
>menestyvissä, asiallisesti rahoitetuissa ja
>kaupallisesti toimivissa suunnitelmissa.

Mutta sen verran tiedetään, että Kiinassa ostetaan jo enemmän _halpoja_ tietokoneita, kuin länsimaissa yhteensä. Niissä EI ajeta MicroSoftin softaa, ja AmigaOS on ollut esillä kauppaneuvotteluissa... Kyllä mahtaa Genesikselläkin olla pienet pullat tuonne lohikäärmeen kitaan annettavana.

>itix: Eikö olisi parempi keskittää hardware-
>hankinnnat yhteen firmaan niin ainakin sillä
>olisi mahdollisuus selvitä?

Sitähän minäkin kokeilin suositella vielä silloin, kun AmigaOne oli kaupan. Kuinka moni sen sitten ostikaan, vaikka softaa vielä lupailtiin? Minä pidin periaatteestani kiinni, enkä lähtenyt etsimään "nopeinta ja kauneinta", vaan turvasin siihen jolla oli virallinen lupa ja luvattu tuki. Eikä ole tarvinnut vielä katua eikä huudella softan perään.

>mkl: Minuahan ei komennella tuolla tavoin julkisesti.

Voi! Enhän minä nyt sinua uskaltaisikaan komennella, vaan pidän kyllä sinua tarpeeksi selväjärkisenä itsekin huomaamaan inttämisen tarpeettomuuden;)

 

mkl
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 2.17:   
Sielunvihollinen: Entä jos Pegasoksen lapset eivät jaksa nousta lentoon ilman vanhan liiton kustannustehokasta työntöapua? Toki jos kaikki jaksaa pieraista samaan hiileen, niin sadaan räjähtävä startti.

Nuoriso: Reilu meininki! Lyötyä ei lyödä, mutta muistakaa nuoriso nyt, että maassa makaavaa jo kuollutta maitai-ukkoa pitää aina potkia räkänaurun kera.

Iby Love: Työntäkää ne lisenssit jonnekin sinnepäin, mihin aurinko ei nimenomaan yöaikaan pohjolan talvessakaan paista. Vai tuleeko puun takaa ns. hirveä lakimiespeikko ranteen paksuisen ukaasipinon kanssa, niinkuin sitä jaksais kiinnostaa?

Patte, Patte: Ainoa tuki, jonka varassa nykyisin Amiga seisoo, on snobin arvokas kävelykeppi.

Modernisaattori: Joko meni kiinni, vai vieläkö pitää heruttaa?

 

I.P.
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 11.08:   
Niinpä niin, vuosi vaihtuu mutta silti sama paska jatkuu!!! Samaa (ja samat) jauhantaa kyllästymiseen asti. Kuten voi taas kerran ihmetellä, jos kerran toinen leiri ja sen saavutukset (tai saavuttamattomuudet) niin saatanasti hiertää ja rassaa, niin miksi sitten on aivan väen väkisin jurmutettava ja jauhettava niitä samoja asioita näillä palstoilla kyllästymiseen asti?! (Juu, juu, vali, vali, ruikutu, ruikuti, "kun ei saa asioista mainita" ja "kun ruvetaan hyssyttelemään", niin, ja varsinkin kun toiset eivät enää jaksa lukea ja keskustella jo sadatta kertaa niitä "asioista mainitsemisia"). Keskustelu on tietenkin keskustelua, mutta niin on myös jauhantakin jauhamista, jolla EI saavuteta yhtään mitään muuta, paitsi totaalista ärtymystä ja raivostumista (vai kenties tähänkö sillä myös pyritäänkin?). Paras ratkaisu varmaan olisi silloin se, että jokainen vain pysyisi omassa leirissään ja keskustelupalstallaan (niin punaiset kuin valk... siis, siniset) ja jättäisi toisen osapuolen rauhaan.
Piru, että pännii myös nuo iänikuiset spekuloinnit ja rivien välistä lukemiset. Ollaan niiiin muka tietävinään kaikesta kaikki ja enemmänkin, jopa kaikki sekin, mitä edes ei julkisesti ääneen sanota tai julkisteta. Herätkää nyt helvetti!!! Se mitä esim. Hyperion omassa yrityspolitiikassaan harjoittaa (viisasta tai sitten tyhmääkin tyhmempää) on täysin Hyperionin oma asia. Se ei muutu yhtään miksikään muuksi, vaikka sitä tälläkin palstalla kuinka kääntelisi tai vääntelisi. On täysin naurettavaa, että tälläkin palstalla fiksut ihmiset tuntuvat sortuvat totaaliseen typeryyteen leikkiessään tietävänsä sellaisiakin asioita, jotka ovat itsestään selviä yrityssalaisuuksia, ja joita ei edes ole tavullakaan paljastettu kyseisten yritysten tahoilta. Mikä siinä on niin pirun vaikeaa sisäistää, että yleensäkin tuotekehittelyyn liittyviä seikkoja tai yrityksen/yritysten välisiä sopimuksia ei kerrota julkisuuteen, kuin harkiten ja valikoiden? Kaikki muu "mukatieto" on vain pelkkää viisastelua, perätöntä inttämistä tai muuta huhuilua ilman minkäänlaista faktaa. Odottakaa niitä valmiita tuotteita, hankkikaa niitä kun niitä jossain vaiheessa julkistetaan, kokeilkaa niitä ja vasta sitten puhukaa kokemuksienne pohjalta. Siinä vaiheessa vasta kunnolla nähdään onko tuote ja siihen liittynyt mainonta ollut kunnollista ja paikkansa pitävää (markkinointi on tunnetusti sitä itseään: lupauksia ja taas kerran lupauksia, katteettomia tai katteellisia. Siihen sortuu nykyisin, aivan varmasti, joka pirun firma).
Jos muutenkin ajatellaan (TAAS KERRAN) käyttöjärjestelmien (laitteista puhumattakaan) aukottomuutta tai muuta täydellisyyttä, on varmasti päivän selvää että sellaista ei ole olemassakaan (joo, ennen kuin kukaan ehtii takertua, niin, kyllä, OS4, WinXP, Win9.x, Linux, MacOS, yms.).
Sen verran vielä keskustelupalstasta, Uusi sukupolvi: Genesi: Kuinka usein siellä OS4:n tai A1:n kannattajat ovat murisemassa Pegasoksia tai MOS:ia ja kyseenalaistamassa Genesi-leirin valintoja ja vakaumuksia, saati sitten suoranaisesti vittuilemassa? (...ja ennen kuin kukaan irvileuka ehtii taas ruveta näsäviisaaksi, letkautetaan se jo valmiiksi: "On se Pegasos vaan niin hianoo kone, ettei siitä vaan yksinkertaisesti löydy mitään arvosteltavaa"). Sinäänsä, muuten, hilpeä väite: "Pegasos ei tarvitse OS4:ää, mutta OS4 tarvitsee Pegasoksen". NEROKASTA!!! Jostain kumman syystä sitten kuitenkin paljon perään kuulutetaan sitä, miksi Hyperionilta ei, syystä tai toisesta, tullut OS4:ää Pegasos-koneille. Mikäs hitto sitten siinä MOS:issa on vikana? Siitäkö puhe, mistä puute???

PS. Moderaattori huom! Jos kerran aiot olla sheriffi OLE SITTEN MYÖS SHERIFFI! Nykyään nimittäin näyttää vahvasti siltä kuin kaiken näköinen skeida pääsisi rynnimään foorumeihin vain, koska se näennäisesti näyttää olevan asiallista tekstiä. Kehtaan jopa väittää, kaikenkin uhalla, että monet tännekin tippuvista viesteistä on lähes puhtaasti pelkkää trollausta ja mustamaalausta (mietipä vaikkapa tätä: kumpi on loppujen lopuksi räikeämpää trollia, selvästi avoin trollaus, vai ns. piilotrollaus?). Myös niin sanotuissa henkilökohtaisuuksissa saisi linjaukset olla tasavertaisempia (tyly ihminen kun olen, niin, kumman usein vain on niin, että eräälle J-alkuiselle jätetään se viimeinen sana ennen kuin peli vihelletään poikki). Kaiken kaikkiaan, jos antaa palstojen muuttua tunkioiksi, niin ne sitten myös pysyy tunkioina.

(PS. PS. PS. PS... Vaikka kommentoinnistani tulikin tylyä tekstiä, ei sen tarkoitus ole olla loukkaava, mutta pyydän toki anteeksi, jos joku nyt vain sen sellaiseksi tulkitsi. Olen vain niin perkeleeeeeeeen kypsynyt näiden palstojen angsteihin ja apatioihin sekä muihin ainaisiin valitteluihin ja viisasteluihin, että ei ole pirukaan... kyllä, aion toki noudattaa omaa ohjettani ja kalppia huitin kuuseen Sakun sivuilta, joten on aivan yks'lysti, kommentoitiin sitten tätä viestiä tai sitten ei)

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 12.31:   
>Sinäänsä, muuten, hilpeä väite: "Pegasos ei tarvitse OS4:ää, mutta OS4 tarvitsee Pegasoksen". NEROKASTA!!!

Minusta siinä ei ole mitään hilpeyttä. Virkkeeni oli muuten Hyperionin näkökulmasta, ei omaltani. Eittämätön tosiasia on että ilman hardista ei sitä käyttistä saada myytyä, ja näiden kolmen varteenotettavan vaihtoehdon välillä kaksi on enemmän kuin epävarmalla kantilla. Itseasiasta Troikasta ei tiedetä edes onko koko juttu aprillipilaa.

>Jostain kumman syystä sitten kuitenkin paljon perään kuulutetaan sitä, miksi Hyperionilta ei, syystä tai toisesta, tullut OS4:ää Pegasos-koneille. Mikäs hitto sitten siinä MOS:issa on vikana? Siitäkö puhe, mistä puute???

Minä en AmigaOS:aa tarvitse, itseasiassa aivan yhdentekevää portataanko se vaiko ei. Mielelläni sen ostaisin kokeilumielessä jos se mahdollista. En tarvitse välttämättä polkupyörääkään, silti sellainen minulta löytyy.

 

Janne
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 15.36:   
@I.P.:

Kommentoidakseni tuota foorumiasiaa:

Tämä on Pegasos (ja toki myös OS4-ketju) alueella, joka ei ole Amiga-spesifinen joten täällä voidaan varmasti hyvin puhua aiheesta. Voi välttää ketjua jos ei kiinnosta, toki. MorphOS ei ole tässä aiheena oikeastaan edes.

Kiteyttäen: Mielestäni olisi hienoa jos OS4 saataisiin Pegasokselle (tietysti myytäväksi). Kaikki voittaisivat. Ainakin yhteisömielessä. Pegasos on tällä hetkellä a) saatavilla ja b) tehokkaampi kuin mikään OS4:n myyty tai tulevaksi ilmoitettu laitealusta. OS4 taas kehittyy käyttöjärjestelmänä ainakin julkisuudessa nopeammin kuin MOS, joka kehittyy kyllä sekin, mutta ei niin korkealla profiililla tällä hetkellä kuin OS4. (Kaikki voi tietysti muuttua niin softan kuin hardiksenkin osalta, mutta Amiga-yhteisössä on aina ollut parempi pelata niillä korteilla jotka ovat pöydällä kuin spekuloida liikaa tulevalla.)

@Muille:

Mitä ketjun degeneroitumiseen tulee - mielestäni keskustelun taso oli oikein hyvää ennen moderointiviestiäkin. Sen sijaan muutama viimeisin kommentti on mennyt reilusti riman ali. Toivon ettei koko keskustelua tuomita tällaisella pohjalla.

(Itse en ota kantaa moderointiin keskusteluissa joissa olen mukana. Paitsi ehkä ketjuja jakamalla tms. selkeyttämisellä. Yleinen mielipiteeni tosin on, että mitä vähemmän moderoidaan sen parempi kaikille.)

 

Jupp3
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 16.14:   
>Loppujen lopuksihan AmigaOne emolevyjäkin myytiin 10x määrä muuhun kuin Amiga käyttöön, ja EyeTech siirtyi myymään uusia suunnitelmia muualle (kiinaan!!)

Tuon tapaisen kommentin muistan itsekin lukeneeni, mutta siitä en ole varma, milloin se esitettiin (eli paljonko emolevyjä myytiin ennen & jälkeen kommenttia) - epäilen kuitenkin vahvasti.

Jos Eyetech myy nykyään emolevyjä aktiivisesti (esim.) Kiinaan, niin eikös niistä liikenisi 1/10 amiga-jälleenmyyjille, tai edes hajonneiden emolevyjen korvaajiksi?

Lopuksi kysymys, jota olen itse miettinyt: myytiinköhän ne Amiga vai Teron -nimellä? :)

>Samaten AmigaInc on vieläkin hengissä, vaikka meillä ei ole mitään tietoja sen tulolähteistä

Käsittääkseni Ameriikassa firma voi pysyä pitkäänkin "hengissä" ilman mitään tuloja. (huom! firma!=työntekijät)

>Mutta sen verran tiedetään, että Kiinassa ostetaan jo enemmän _halpoja_ tietokoneita, kuin länsimaissa yhteensä. Niissä EI ajeta MicroSoftin softaa

Käyttöjärjestelmänä taitaa olla aika usein Linux. A1 ei kyllä ole optimaalisin emolevy linux-käyttöön, eikä se kyllä halpakaan ole...

 

itix
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 17.04:   
@I.P.

Enpä tiedä miten postaukseesi pitäisi suhtautua.. vastaavasti kun AWN:ssä näyttää olevan suuri huoli siitä onko Pegasos 2 RoHS:n mukainen voisi varmaan sitten päätellä että OS4-käyttäjät kuolaavat Pegasoksen perään? Tuskinpa kuitenkaan, paitsi ehkä yksi, kaksi, tai kolme. Olegil kommentoimassa ei tarkoita sitä että olegil olisi kaappi-Pegasos.

Minä allekirjoitan täysin sen väitteen että "OS4 tarvitsee enemmän Pegasosta kuin Pegasos OS4:sta". Jos ei hyvä hardis kelpaa niin ei sitten. Pitäkää tunkkinne.

 

Joanna
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 17.28:   
Jupp3: Koko tuo 10* myynti tuntemattomille käyttäjille on sen kokoluokan fuulaa että sen voi jättää omaan arvoonsa. Vaikkakin tuolla tarinalla olisi se etu että niiden silppujen myynnillä kiinaan (+ siitä seuranneilla vihaisilla ex-asikkailla, korvausvaatimusksilla ja oikeusjutuilla) voisikin uskottavasti selittää sen miksi AlanR:n piti kadota maan alle reilu vuosi sitten.

Voidaan puhua vaikka kuinka siitä että miten massiivisen iso markkina.alue Kiina on ja että kuinka siellä ei pidetä M$:sta ... Mutta tosiasia on myös etteivät he ole *niin* tyhmiä että ostaisivat mitä tahansa keskentekoista sälää järjettömillä hinnoilla. Kiinalaiset osaavat sekä käyttää että myös kehittää mm. Linuxia omiin tarpeisiinsa. Linux on ilmainen, siinä on Unicode tuki yms erittäin tarpeellista kiinan markkinoita ajatellen.

 

Ibe U
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 19.23:   
Joanna: Kiinassa oma valtion tukema käyttis, mikä lie ?

 

Janne
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 19.25:   
BBRV AW.netissä:

"@Rogue

Send us an email with your shipping address and local telephone number for the forwarder, if you would like to have an ODW with our compliments. We can support you in this way as we do many other developer efforts.

@xeron

Stefan will get more than the 20,000 Euros he has been paid when we press ahead with our next MorphOS effort. David was paid over 40,000 Euros and he will never see another fenning from us.

@thread

Last words until 9 January

Cheers!

R&B

P.S. 500 posts! We never thought we would see that much interest here."

Off-topic, tämä vähän heikotti mieltä.

Etenkin Mikey_C:

"Yes, agreed entirely, but, when Amigaword.net is used as a vehicle for propaganda, by people with ultirior motives, that's when I get annoyed..:"

Kenenköhän propagandasta mies puhuu... :)

 

Moderaattori
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 20.29:   
Sheriffi en ole enkä sellaiseksi muinaismuistoksi edes halua. Foorumin moderointi on prioriteeteissäni hyvin alhaalla ja teen sitä käytännössä yksin, joten olen puuttunut keskusteluun lähinnä vain silloin, kun touhu menee liian henkilökohtaiseksi eli enää ei puhuta itse asiasta (tai rikotaan foorumin sääntöjä/hyviä tapoja). Yleensä en ole puuttunut, ja se on vain pari kertaa johtanut ketjun sulkemiseen, kun keskustelu ei pysy asiallisena. Tässä ketjussa alkoi olla merkit siihen suuntaan, siksi postasin - onneksi keskustelu siistiytyi, ja nähdäkseni juuri viestini jälkeen.

Täällä on helppo viskellä lokaa anonyymisti. Pyrin jättämään sellaiset kommentit omaan arvoonsa, eikä niitä onneksi liiaksi ole ollutkaan. (Okei, eihän kenelläkään muutenkaan ole täällä varmistettavaa identiteettiä, mutta tiedätte mitä tarkoitan - pakkorekisteröinnissä on hyvätkin puolensa. En haluaisi edelleenkään mennä siihen.) Tämä kuitenkin on yhdistyksen ylläpitämä JA moderoitu foorumi, joten ihan millaiset tahansa sananvapauskiihkoilut eivät kelpaa perusteluksi sille, että täällä voisi puhua aivan mitä sattuu. Suomi24.fi on täynnä hiekkalaatikoita sellaisen tarpeessa oleville.

Mitä viittaukseen jonkun tietyn kirjoittajan suosimisesta tulee, minä en suosi enkä sorsi erityisesti ketään. Mikä viesti milloinkin sattuu olemaan viimeisenä ennen toimiani, on sattumaa, katson kokonaisuutta ja sitä mihin suuntaan ketjun henki on menossa. Salaliittojako tässäkin vain nähdään, voi Mulder ja Scully, missä tekin olette kun teitä tarvittaisiin.

Minulla ei ole minkäänlaisia intressejä alkaa täysipäiväiseksi pilkkuhirviöksi foorumin suhteen, siihen ei ole aikaa eikä kiinnostusta. En seuraa keskusteluja muusta kuin vanhan harrastuksen jättämästä mielenkiinnosta, enkä yleensä enää edes osallistu niihin. Tämäntyyppinen saivartelu nakertaa entisestäänkin hiipuvaa kiinnostustani koko touhuun. Minusta tämä foorumi on loistava asia, mutta jos siitä tulee enemmän taakka kuin mitään muuta (toistaiseksi ei ole tullut), ei sen sulkeminenkaan ole poissuljettu ajatus.

Jatkakaa. Be moderate to each other.

Anu Seilonen
Moderaattori
Päätoimittaja
Puheenjohtaja
Webmaster
Sihteeri
Rahastonhoitaja
Kirjanpitäjä
Tapahtumavastaava
Hyvä jätkä

[Edit: Poistin kursiivin.]

 

Seppo
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 22.15:   
Janne: Mikey_C puhuu minusta asiaa. AmigaWorld.net syntyi hetkellä kun punaiset vs. siniset sota riehui pahimmillaan. Itselleni se oli kuin taivas, Amiga-site jossa balalaikka soi mutta paska ei lentänyt. AW.net oli paikka niille jotka kannattivat AmigaOS:ää ja etenkin OS4:sta. Huvittuneena muistelen, kuinka sitä solvattiin (tälläkin foorumilla). Pitkän aikaa se oli kotini netissä.

Nyt, jostain syystä, AW.net on degeneroitumassa ann.lu:n ja amiga.org:in tapaiseksi taistelutantereeksi, ja vähemmän yllättäen BBRV ilmestyy samoihin aikoihin foorumille blogeineen ja muine älämölöineen.

Ainakin minulle Mikey_C:n huoli on aiheellinen - vaikka Genesi/MOS-ihmisten ilmaantuminen aw.nettiin on minusta hyvä asia ja generoi hyviäkin juttuja on vaarana se, että myös se fanaattinen aines (jota on toki molemmilla puolilla) turmelee foorumin totaalisesti, kuten se teki noilla toisilla mainitsemillani foorumeilla.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 22.38:   
@Seppo

Minusta olisi paras että suurin osa AW.netin MOS-käyttäjistä siirtyisi keskustelemaan näistä aiheista MorphZonelle.. tehdään sinne sitten vaikka erillinen OS4-osio jos "The Bar" ei riitä. Näin saataisiin kaikki tyytyväisiksi. Sitä en sitten tiedä toisiko se sitten punaisia ohjaamaan keskustelua.

Muuten tuo koko Mikey_C ketju on lähinnä vitsi. 75% saisi moderoida jo pelkästä offtopicista. Herra C voisi moderoida 75% myös omista kommenteistaan jo ennen Post-napin painamista.

 

itix
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 23.09:   
Hmm... Onko siellä sitten paljon MOS-käyttäjiä? No mä oon postaillu sinne välillä, chainq:lla on molemmat... kronos, ironfist, darthx, bodiet, amber inc, lordpx, che, muita? pixiellä, t_bonella, falemagnilla ei ole kumpaakaan. polka ja hatschi ovat tuntemattomia. BBRV tietysti on luku sinänsä ja sen julkiset postaukset ovat yleensä aika hedelmättömiä.

Mutta missä on se MOS-invaasio?

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 3. tammikuuta, 2006 - klo 23.21:   
... Stefkos, Kiero, Magnetic, Blue Troll (ehkä.. kuka liekään). Sitten on muutama kellä on molemmat.. nimiä ei tahdo jaksaa muistaa.

Hmm.. Ilkalla on kyllä pointti, 10-15 neljästä tuhannesta.. ei tolla porukalla vielä vallankumousta tehdä :)

 

Seppo
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 0.10:   
Kuten sanoin, useimmat MOS-käyttäjät AW.netissä rikastuttaa keskustelua - mitä enemmän kommunikointia ja yhteistyötä eri leirien välillä on, sen parempi kaikille.

Ne on nämä fanaatikot jotka tahtoo pilata foorumin kuin foorumin ilmapiirin...

 

JPQ
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 0.36:   
Moderaattori: kait myös oikolukija.:) ja jatkossa mielummin
lihavoitua kun kursivoitua on tosi tuskaa lukea kursivoitua noin
paljon.

 

itix
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 2.14:   
En tiennyt että kiero ja stefkos ovat siellä... tulee mieleen vielä falcon1, svenl (mutta puhtaasti asiallista linuxia), powerup, amigr... hmm.. on siellä kyllä muutama. Ja tmhgm jonka voisi potkaista pihalle ellei ole potkaistu jo. AmiGR on hyvää pataa enkkujen kanssa.

robertilla (wilse) on molemmat, ehkä thomasillakin... molemmat ovat korrektin epäpoliittisia.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 6.24:   
@itix

Kävi mielessä tuossa sitä yhtä isoa ketjua lukiessa että voisiko hatchi olla tmhg uudella accolla.. no tiedä häntä.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 7.47:   
Samassa ketjussa Wegster näyttää taas että on viimisen päälle fiksu kaveri, plus sen kirjoituksia on aina ollut ilo lukea. Kaiken muun hyväksi hemmolla vielä munaa ojentaa toista moderaattoriakin kun siihen aihetta löytyy.

 

Janne
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 9.35:   
http://pulp.wrongpla.net/news/article165.html

 

itix
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 16.40:   
Soditaan siellä toisella planeetalla, näkyy jo alkaneen ;)

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 4. tammikuuta, 2006 - klo 17.47:   
Mikki otti ja lähti hermolomalle :)

 

Janne
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 16.23:   
Pegasoksesta / RoHSista:

amigaworld.net

"The Via KT 8231-G *is* the RoHS certified KT8231 version. the KT8231 as used with the PegII is not abandonware.

The DiscoveryII is also RoHS compliant with this part number: MV64361-B1-BAY1C133-0"

En tiedä onko oikeaa tietoa.

 

Joanna
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 16.58:   
Janne: Marvell:in osalta ei tarvitse epäillä etteivätkö he tekisi RoHS: kelpoisia tuotteita.. Heillä on aktiivinen tuotekehitys ja ovat (oikeasti!) monella alueella kärkijoukoissa (Sata-piirit, Nopeat ethernetit yms).

Jos minun olisi pitänyt epäillä jotain tiettyä piiriä, niin se olisi juuri tuo mainittu VIA_siltapiiri. Tuo 8231 on senverran vanha jo että olisi ollut mahdollista ettei siitä olisi lyijytöntä versiota.. toisaalta taas asia jota euroopassa ja varsinkin USA:ssa ei tunnuta tajuavan on se että esim japanilainen kaupallisen puolen piirilevytuotanto on jo jonkinaikaa sitten luopunut lyijy-tinoista..

En nähnyt Via:n sivulla pikaisesti mitään mainintaa tuosta nimeomaisesta piiristä mutta tämmöinen yleiskattava ja asian aika selväsanaisesti ilmoittava sivusto tuli vastaan..
http://www.via.com.tw/en/initiatives/greencomputing/leadfree.jsp

"Silicon products that are available from VIA in a lead-free option include all x86 Socket 370 VIA processors, all x86 VIA processors in the EBGA package, all VIA chipsets and all VIA companion chips. These lead-free packages include the letter “G” on their top marking to signify their suitability for green computing systems."

 

JPQ
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 17.19:   
Ei kait tuossa ole tosiaan lyjiyä ?
Toiseksi välillä mietyttää korvaavien aineiden kestävyys,ja
turvallisuuskin. Että onko sitä oikeasti tutkittu miten hyvin ja mitkä
tutkimukset on kenenkäkin rahoittamia.

 

JPQ
Torstaina, 12. tammikuuta, 2006 - klo 17.38:   
Eli netistä kun niin vaikea olla varma kuka pelleilee oman etunsa
nimissä tai tuota "fibreglassi" materiaalia ?
Sadattelua:
Eihän tässä kohta harrastuksestaan tule mitään saatikka PC vapaasta
elämästä kun AmigaOne maksaa mitä maksaa jos on saatavilla,ja eikä aja
MorphOS softia varmaan hirveän hyvin joten... ja Mac ei tarjoa mitään
muuta etua kohta/nykyään kuin MacOSX vastaan Windows2000 tms

 

itix
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 0.02:   
Kumma kun kukaan ei ole kysymässä toimiiko AmigaOne lyijyttömällä? Tai se A500, miksei vaikka C64:nkin...

(Aivan kuin se haittaisi vaikka olisi lyijystä koko tietokone tyyliin SA-INT.)

 

itix
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 1.39:   
Lisättäköön se että lyijyttömyys on hyvä asia (tm).

 

Joanna
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 1.57:   
Itix: Aonesta ja C64:stä ei enää edes kannata keskustella koska kumpaakaan ei tulla valmistamaan tuollaisenaan, eikä tuo säännöstö kiellä yksityisiä käyttämästä (tai huotoja korjaamasta) vanhoja laitteita vanhojen ohjeiden mukaan..

Eli tulevaisuudessakin saa niitä super-salaisia A1-hyppylanka-patchejä tehdä niihin jo aiemmin asiakkaille myytyihin A1:siin.. Samoin saa edelleen irroitella C64:n osia ja vaihtaa niitä rikkinäisiin koneisiin.

Tosin.. siitä en tiedä miten käy jos joku yrittää myydä niitä ikiantiikkisia SID-piirejä esim HARD_sid (tai CW_IV) mukana??? siis uuteen laitteeseen sitä ei välttämättä enää saisi asentaa/myydä? .. (ok.. menee teoreettiseksi tässä kohtaa)

 

JPQ
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 2.07:   
itix: toki mutta noita ei enään tehdä joten se on ihan eri asia eikä
niitä ole paljoakaan aktiivi käytössä. Ja toki AmigaOnenkin kohdalta
asia kiinnostaa mikään nykykone ei saa erillis kohtelua minulta.
Joanna: aivan toiseksi Pegasos2 on mulla pääkone. Sanoisin että tuo
myyminen on tuolloin minusta ok jos korvaavaa osaa ei saa
lyijyttömänä. Sama juttu lienee asioita missä lyijy on ainoa
vaihtoehto. Myydäänhän olikos noin 5 paikassa euroopassa taulujenkin
entisöijille aitoa lyijyvalkoista öljyväriä vaikka sitä muuten ei eu
alueella saakkaan ja tuo ainoa sallittu käyttö (tosin tämä netistä
asiallisen oloiselta sivulta peräisin olevana tietona,toiseksi
lyijyvalkoista en tiedä ei saane suomesta mistään enään). Enkä usko
että sitäkään kunnolla tutkittu miten nämä korvikkeet pitkän ajan
sisällä tekee ja miten ne kestää. Kunnolla tutkittu = ehdottoman
neutraali taho jota kiinnostaa totuus oli se mikä tahansa. (viittaan
kaikkiin jolle nykyään on korvike)

 

mkl
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 4.07:   
Lisättäköön se että lyijyttömyys on hyvä asia (tm).

Esim. elektroniikkateollisuudella lienee tehtävä vielä vaiheessa, jotta saadaan tuotettujen laitteiden luotettavuus samalle viivalle vanhan hyvin tunnetun lyijyjuotokseen perustuvan tuotannon kanssa samalle viivalle. Tähän liittyvä tutkimus onkin osaltaan yliopistojen propellihattujen, ja myöskin teollisuuden leipätyötä tänäpäivänä nykymaailmassa.

 

JPQ
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 15.07:   
mkl: niin on ja nimenomaan toivon että korvikeita tutkii objektiiviset
tahot.

 

rrebel
Perjantaina, 13. tammikuuta, 2006 - klo 16.51:   
Eiköhän tuota tutkimusta ja testailua ole jo joku vuosi tehty. Foorumeille uusi juttu, alan ihmisille wanhaaaaaa...

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 13.46:   
Marvell:in osalta ei tarvitse epäillä etteivätkö he tekisi RoHS: kelpoisia tuotteita.. Heillä on aktiivinen tuotekehitys ja ovat (oikeasti!) monella alueella kärkijoukoissa (Sata-piirit, Nopeat ethernetit yms).


Kotisivujen perusteella:
Ilmeisesti pelkkä nimi on niin marvelloosin ihmeellinen, että enempää ei heidän tarvitse alentua omista vehkeistään kertomaan.

Pitäköön tunkkinsa!

 

rrebel
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 13.55:   
Mikäs noissa sivuissa niin karmeaa on?
http://www.marvell.com
http://www.marvell.com/products/communication/index.jsp

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 14.12:   
http://www.marvell.com/products/storage/sata/index.jsp

Ehkä vika on Firefoxissa, kun ei tuolla sivulla juuri mitään näy. No eipä kuitenkaan. On se vaan niin tyhjää täynnä.

 

rrebel
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 14.22:   
Mitäs tosta siis uupuu http://www.student.oulu.fi/~taliukko/marvell.jpg

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 14.35:   
Nähdäkseni tekstissä lyhykäisesti kerrotaan SATA-perheen olemassaolosta, mutta perheenjäseniä ei esitellä, edes datalehtiä ei löydy.

 

rrebel
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 14.44:   
Please note that access to all Marvell product documentation requires that you be under a current Non-Disclosure Agreement (NDA).

Kontakti-infoissa on kaikkea jännää kun klikkailee ilman angstia.

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.20:   
"Please note that access to all Marvell product documentation requires that you be under a current Non-Disclosure Agreement (NDA)."

Sitä minä ihmettelen, kertooko tuollainen lauselma näiden ääliömäisestä kusipäisyydestä vai pikemminkin säälittävästä epävarmuudesta itsensä suhteen. Jompsin kumpsin, pitäköön tunkkinsa, vitun homot!

"Kontakti-infoissa on kaikkea jännää kun klikkailee"

No oli niitä aiemmin itseasiassa tullut klikkailtuakin.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.24:   
@mkl

Onks krapulapäivä vai miks noin möröllä tuulella?

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.28:   
"Onks krapulapäivä vai miks noin möröllä tuulella?"

Presidentti ratkeaa näillä näkymin!
Suomen tulevaisuus on vaakalaudalla!

 

JPQ
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.36:   
mkl: niin on jos ihmiset äänestävät väärää ehdokasta.:)
PS. oikeaa en kerro.

 

mkl
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.36:   
"But the actions of the SATA secret society directly control how T13 operates. This is a big mess."

Juuri tuollaisia SATIAIS-PASKIAISIA vastaan Mulder ja Scullykin taistelevat. SATAnan homot, perkele!

http://www.ata-atapi.com

 

densho
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 15.48:   
Presidentti ratkeaa ja pilvipeite repeilee ;)

 

rrebel
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 21.11:   
*aww* Joku on tainnut syödä ärrimurri-muroja, täytyy antaa luunappi!

Paha maailma *murmur*

 

Joanna
Sunnuntaina, 15. tammikuuta, 2006 - klo 22.54:   
Densho: ei ihan.. näemmä pitää järjestää vielä toinen kerta äänestyksiä että demokratia tulee tyydytettyä.

mkl: Sata-chipit yms. ei ole mitään loppukäyttäjä-leluja joiden datalehtiä ja kehitystukea tarvitsisi jaella sinne.tänne ja tuonne.. Silloin kun joku asiansaosaava ja bisnestä tekevä firma niiltä kysyy niin kyllä siellä palvelu pelaa ... Eivätkä he karsasta myöskään kohtuupieniä firmoja (=> minulla on heidän ethernet-piirien + Discoveryjen datalehtiä) jos niillä vaan on oikeasti referenssiä ja tarvetta.

Piireistä ihan käytössä, sillätavoin että firman logosta saa kunnolla selvää...
http://www.tomshardware.com/2006/01/02/safer_6_for_raid_controllers/page6.html
ja myös toinen testatuista (jossa asia oikein rutataan päin näköä) Marvell 8-port SATA2 + Intel Xscale IOP333 ..
http://www.tomshardware.com/2006/01/02/safer_6_for_raid_controllers/page7.html


Ja vuorostaan Kiintolevyjen päässä (=kuvilla joista logon tunnistaa) Hitachin ja Maxtor 250GB..
http://www.tomshardware.com/2003/11/14/sata_hard_drives_run_riot/page4.html
http://www.tomshardware.com/2003/11/14/sata_hard_drives_run_riot/page5.html

Tosin nykyisellään Sata/Sata2 on senverran yleistä kauraa että valmistajat ovat jo lisensoineet sen omiin uusimpiiin kiintolevy-Asicceihinsa, joten sitä varten ei ole enää erillistä piiriä ...

 

mkl
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 13.53:   
"Sata-chipit yms. ei ole mitään loppukäyttäjä-leluja joiden datalehtiä"" tarvitsisi jaella"

Täh?
No, ei tarvitse jaella, mutta pitäköön tunkkinsa, kusipäät.

 

rrebel
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 13.59:   
Onkos ne ärrinmurri-murot viety piiloon kun on noiiiiin paha mieli?

Sielu mustana.. Sinne ne kaikki möröt ja patoumat kertyy...ja joku päivä se leviää meidän käsiin..

;( *isosuru* ;(

 

Jupp3
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 14.03:   
>No, ei tarvitse jaella, mutta pitäköön tunkkinsa, kusipäät.

Saako kysyä, minkälaista SATA-laitetta olet rakentamassa, kun tarvit piirien datalehdet?

Kysymällä varmaan saisit ne... Ainakin helpommin kuin täällä avautumalla :)

 

mkl
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 14.16:   
Lähetinkin heille postia.

Please send me all your SATA integrated circuit datasheets. I will not "sign" a "NDA". I suggest you stop "requesting" people these "NDAs". Thank you.

 

mkl
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 14.18:   
Saako kysyä, minkälaista SATA-laitetta olet rakentamassa, kun tarvit piirien datalehdet?

Amiga 600/1200 CompactFlash/SATA adapteria. Atmelilta saattaa löytyä jo tänä vuonna sopiva piiri.

 

mkl
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 17.11:   
ja joku päivä se leviää meidän käsiin..

Meinaatko tiettyjä vahvikesanoja? Kieltämättä sivistyneille herrasmiehille on karvaus asiatonta, mutta, jos jopa Kekkonen sai käyttää sanoja, niin miksen minäkin. Sillä: Kekkonenkaan ei ollut täydellinen, luki joku päivä sitten Hesarissakin. Olen siis Kekkosen kanssa samalla viivalla tämän maan tärkeysjärjestyksessä, koska en itsekään ole täydellinen, ainakaan ihan vielä.

 

itix
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 18.16:   
Joskus ennen ihmettelin miksi kaikki ex-Amigistit karttoivat Amigaa.

 

rrebel
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 18.34:   
Täytyy myöntää että itselleni avautui tässä myös ihan uusia näkökulmia Amiga-maailman ongelmiin...

 

mkl
Maanantaina, 16. tammikuuta, 2006 - klo 19.49:   
miksi kaikki ex-Amigistit karttoivat Amigaa.

Tietenkin sen takia, kun Amiga on niin jälkeenjäänyt laite, ja etenkin ohjelmistot kaatuvat heti kättelyssä. Se, ettei karta tätä lasten pelikonsolia, kertonee karttamattoman henkisestä iästä.

 

arles
Tiistaina, 17. tammikuuta, 2006 - klo 21.17:   
itix olet väärässä: juuri tässä on hyvä läpileikkaus kaikesta amigan loppuvaiheisiin liitetystä..

isäntämies arles

 

kma68
Maanantaina, 23. tammikuuta, 2006 - klo 23.08:   
Ihan mielenkiintoista jutskaa kaikki tyynni.. Itsekin ex amigistina (A500-A2000/030) ja erilaisten pc-koneiden käyttäjänä tiedän vähän missä mennään. Amigan tenho nykyaikanakin lepää aika pitkälle classic amigoiden ja vielä nykyajankin mittapuun mukaan kehittyneiden ominaisuuksiensa harteilla. Tuskin mikään kone on säväyttänyt grafiikallaan kuin amiga aikoinaan. Nykypäivänäkin on mahdollista rakentaa tehokas laitteisto kohtuu kustannuksin, kun vain tietää mitä haluaa eikä vaadi mahdottomia. Sitäpaitsi nostalgiassa amiga hakkaa PC-piippari aikojen pelit mennen tullen. Commodoren konkka aikoinaan oli sisäsiittoisen politiikan ansiota, jossa alkuaikojen graafinen kehitys oli lähes kokonaan ulkopuolisten valmistajien ansiota. Mutta upea kone se on edelleenkin, joka näytti muille valmistajille kehityksen suuntaa. Ammattilaispiireissä amiga oli leikkikalun maineessa, muttei sentään kaikissa. Esim. videotuotannossa ja grafiikassa amiga pesi pc-koneet 6-0, applekin eli varmaan kapalovaihetta. lisäksi eri monitori ja lisäkortti yhdistelmillä sekä tietenkin oikeilla ohjelmilla amiga antoi kovan vastuksen muille koneille päihittäenkin ne, joskin vain hinta tuppasi olemaan hirmuinen.

 

Palle
Tiistaina, 24. tammikuuta, 2006 - klo 10.10:   
kma68:
Ollutta ja mennyttä. Nykyään PC-rauta rulaa, valitettavasti. Taino, onhan se kivaa, kun saa pilkkahintaan hirmutehoja, eli en valita. :)
Sääli silti Amigan kohtalo.

 

JPQ
Tiistaina, 24. tammikuuta, 2006 - klo 14.42:   
Palle: ei vielä ole toivoa menetetty.

 

mkl
Keskiviikkona, 25. tammikuuta, 2006 - klo 16.12:   
JPQ: Ainoa uhka Amigalle on se, että VIC-20 kiilaa jossain vaiheessa Amigan ohi. Windoussit ja varsinkin linuksit ovat aivan eri kauraa, kuin Amiga ja Commodore.
Joanna sanoo, etteivät Marvellin piirit ole loppukäyttäjän leluja, mutta kuinka on mahdollista, että niitä on Pegasos-emolevyllä, jos Pegasosta pidetään Amigan korvaajana. Amigathan ovat nimeenomaan koko kansan leluja, lähes kuten Commodore 64.

 

JPQ
Keskiviikkona, 25. tammikuuta, 2006 - klo 19.19:   
mkl: hehehee.

 

Joanna
Keskiviikkona, 25. tammikuuta, 2006 - klo 21.17:   
mkl: Yms.. Voisittekos aloittaa joskus uude threadin huumorijutuillenne.. tässä on jo 140 (?) viestiä ja se riittäisi jo yhdelle ketjulle..

 

kma68
Sunnuntaina, 29. tammikuuta, 2006 - klo 18.06:   
Ei tässä Amigaa kannata sääliä, sillä edelleenhän sillä on oma (tärkeä) merkityksensä nykyistenkin koneiden rinnalla. Hyötykäytössähän PC-koneet edustavat laitteita ladasta mersuun l. jokaiselle löytyy sopiva. Isselläni on uudehko pc ja olen siihen tyytyväinen mutta nostalgia aalto oli upea päästessäni pelaamaan amigan "deathmatchia" a la Archon vuodelta miekka ja kilpi saatika marble madnessia AGA-amigalla. Ps. eiväthän nämä kommentit välttämättä aivan tänne kuulu, mutta mielestäni amigalla on edelleen tulevaisuutta. Se taas riippuu laitteista itsestään ja niiden alaspäin yhteensopivuudesta myös (varsinkin) ohjelmistotasolla.

 

Jupp3
Maanantaina, 30. tammikuuta, 2006 - klo 11.46:   
>nostalgia aalto oli upea päästessäni pelaamaan amigan "deathmatchia" a la Archon vuodelta miekka ja kilpi

C64-versio on muistaakseni parempi :)

>saatika marble madnessia AGA-amigalla.

Kyseessähän on muuten OCS-peli. Julkaistiinhan peli vuosia ennen ensimmäistä AGA-amigaa :)

Mutta peli on todellakin klassikko. Sen ajan onnistuneimpia kolikkopelikäännöksiä (ainakin omasta mielestäni)

 

JPQ
Maanantaina, 30. tammikuuta, 2006 - klo 12.12:   
Jupp3: voi tuo peli olla nauttivampi silti AGA amigalla tai sitten jos omistaa sattumoisin sellaisen eikä OCS Amigaa.

 

kma68
Maanantaina, 30. tammikuuta, 2006 - klo 17.10:   
On totta että C64 vs. A500 versioista C64:n vastaava oli pelattavampi, mutta AGA (tai turbo) -koneella sama peli ei tahmaile. Myös "kuulahulluus" loisti hyvällä grafiikallaan ja viimeistelyllään. Ihme yleensä että pelit toimivat, sillä vanhojen pelien toimivuus on monesti ollut kysymysmerkki jo vanhemmillakin (eri)kokoonpanoilla.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: