Asia josta olen kiitollinen

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2005 » Viestit 12/2005 asti » Asia josta olen kiitollinen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 10.46:   
Olen pitkään miettinyt onko tätä kohteliasta sanoa ääneen, mutta... menköön. Jos keskustelu karkaa käsistä, niin toivon että moderaattorit puuttuvat siihen ennekuin juttu menee liian henkilökohtaisuuksiin.

Olen kiitollinen siitä ettei suomessa ole (ainakaan tietääkseni) ketään Amigistia joka olisi yhtä hörhö kuin esimerkiksi Helgis tai Bilsey (*). Siis onhan täälläkin erilaisia mielipiteitä ja ihmisillä varsin 'selkeitä' näkemyksiä siitä mitä on tapahtunut ja mistä mikin johtuu... Mutta sentään jonkinmoinen järki on mukana pysynyt.


(*) oletan että kaikki foorumin lukijat tietvät tapaukset, tarviuttaessa löytyy linkkejä alkuperäisiin + useita tositarioina.

 

jPV
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 11.32:   
Joo, oishan se rasittavaa, jos tämäkin foorumi täyttyisi älyttömistä sodista, jotka tekisivät hallaa kaikille. Sentään jonkinlaista järjellistä perustelua kiistoissakin :)

 

jPV
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 11.32:   
Tai ainakin selkeetä ironiaa mukana ;)

 

JPQ
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 12.51:   
En tiedö tapauksia en jaksa ulkolaisfoorumeita aktiivi seurata.:(
Mutta se mitä tiedän joskus kyllä lukee niin älyttömiä mielipiteitä
että huhhuh.:(

 

Jon
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 17.49:   
Onko Bilsey Amigisti? Luulin että Macisti. Helgis nyt ei saa tuhoa aikaan muuta kuin omalle koneelleen.

 

TSK
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 18.13:   
Joo Helgis on kyllä aikamoinen persoona. Se hemmo olis täydellinen pr-henkilö Amigalle.

 

itix
Maanantaina, 6. kesäkuuta, 2005 - klo 18.28:   
Helgis on oikeasti melkoinen velikulta :)

 

Seppo
Tiistaina, 7. kesäkuuta, 2005 - klo 23.53:   
Joanna: Karu totuus on että Amiga-maailma tarvitsee paljon lisää Helgiksen tapaisia innostuneita käyttäjiä tuulettamaan tätä hieman näivettynyttä (ja väliin sangen kärttyisää) käyttäjäkuntaa :)

 

Boogie
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 0.33:   
Helgis tuntuu positiiviselta ø-headiltä, mikä sitten todellisuus tuon un-mahtavan julkisivun takana onkaan :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 1.10:   
Juuh.. en minä sillä Helgistä maininnut että hän olisi ns. ikävimmästä päästä luettavaa.. Päinvastoin, joskus on ollut kovin virkistävää seurata syrjästä hänen puuhiaan:)

Esim Exokernel-EyeAm menee komeasti ohi, samoin kuin mikä se ruotsalainen asian ohi jankuttaja olikaan Ann.lu:ssa, (Seehund?) mutta Helgis tuli ensimmä mieleen ja oli lähinnä tunnettuvuuden vuoksi.

 

TSK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 2.03:   
>Esim Exokernel-EyeAm menee komeasti ohi

Mitä. Voiko Helgisistäkin joku mennä ohi ?!? Miltä foorumilta ton Exokernel-EyeAm löytää ?

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 9.19:   
Joanna:

Jep. Saku-foorumilla on mielestäni erittäin järkevää porukkaa. Olemme eri mieltä asioista useinkin kaikki, mutta mikäs sen mukavampaa. Syntyy hyvää keskustelua ja asialliseen sävyyn. Myös minä olen kiitollinen siitä!

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 9.56:   
Tsk: EyeAm kirjoitteli omia kummallisuuksiaan lähinnä Ann.lu:ssa ennen kesälomaa (niille jotka eivät seiraa niin voi sanoa tiedoksi että ann.lu on ollut suljettuna noin pari viikkoa). Lainaan näytteksi palan hänen OSNews:in kommenteista, koska se on saatavilla (ja löytyi Googlella).. Eli tuo allaoleva ei ole pahinta soopaa mitä olen nähnyt vaikka antaakin suuntaa.

"Direct comment link AMIGA on Exokernel
By EyeAm (IP: ---.panamc01.fl.comcast.net) - Posted on 2005-05-02 13:09:37
Quoting Megol (who does not know me)
"Don't try to make any sense of that comment, EyeAm doesn't understand how computers work and he doesn't understand the differences between exokernels and "traditional" kernels."

I absolutely do understand how computers work, and I absolutely do understand the differences between the 'exokernel' and what you call 'traditional' kernels (I'm assuming here that you know enough to be considering 'monolithic kernels' and 'microkernels' there, with your reference to 'traditional'). :)

Fact: If the Amiga OS were rewritten as a 64-Bit operating system to run on x86-64 architecture, and with an exokernel structure, it could effectively increase its speed to be 8 to 16 times faster than current Windows, Linux or MAC OS versions and 80 to 160 times faster than the fastest Amiga Classic machine/OS. Additionally, the doorway would be opened for full backward compatability with every Amiga OS version and Amiga software title (not to mention that of other OSes).

BTW, Amiga OS should be supporting 1 Terabyte of memory by now. And of course the latest standards: PCI Express; SATA (150mb/sec; soon enough to be followed by 300mbs/sec, etc.); Blu-Ray Disc (27GB of storage per disc; soon enough to be followed by 150GB, etc.). (and I hope it does not bother with XEN--that is more suited for a short-term Linux fix, I think).

--EyeAm"

 

Jupp3
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 12.26:   
Joanna:

>mikä se ruotsalainen asian ohi jankuttaja olikaan Ann.lu:ssa, (Seehund?)

Uskon että viittaat tyyppiin nimeltä Sammy "samface" Nordström.

Seehund on se tyyppi, joka pisti aluilleen addressin sen puolesta, että pakollinen lisenssi Amiga inc:ltä OS4:ää ajaville laitteille poistettaisiin.

 

Joanna
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 12.54:   
Jupp3 .. totta.. Se oli Samface, ei seehund.. Sen siitä saa kun Ann.lu on lomalla :)

Seehundin addressista tuli mieleen että vaikka ajatus olisikin hyvä niin asiasta addressin teko on kokolailla turhaa hommaa. Sopimukset on tehty aikoinaan ja niinkauan kuin joku osapuoli kuvittelee niistä hyötyvänsä ei muutosta tule.

 

Jani Kuituniemi
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 13.04:   
Juu, ei täällä ihan niin pahaksi ja henkilökohtaiseksi ole mennyt kuin monella ulkolaisella foorumilla, ja hyvä niin. Mutta näin ulkopuolisena Classic-käyttäjänä pitää todeta, että kyllä se melkoista piilov*ttuilua ja loanheittoa on täälläkin välillä MOS ja OS4 ihmisten välillä.

Yrittäkäähän keskittyä siihen miksi Amigisteiksi yleensäkin rupesitte tuollaisen tarpeettoman fanaattisuuden sijaan. Eikös se pääasia kuitenkin ole se, että se tietokone + käyttöjärjestelmä yhdistelmä on juuri sinua itseäsi kiinnostava ja se tekee sen mitä siltä odotat sillä tavalla kuin haluat.

Siksi minä ainakin Amigistiksi rupesin ja sen lisäksi Amiga-yhteisö *oli* mukavaa ja rentoa porukkaa -- sitä se ei enään juuri ole. Kyllä tehokkaasti on tapettu ainakin minun mielenkiintoni siirtyä Classicista OS4 tai MOS käyttäjäksi.

 

C=
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 13.36:   
Joo ja moni OS4:sta kiinnostunut on poistunut näiltäkin sivuilta, esim Jontsan kirjotuksia ei täällä pahemmin enää näe. Kyllä se jotain kertoo väen asenteista myös täälläkin. Eli kyllä Saku Foorumissa on ollut oma osansa tuosta mistä muita sivustoja syytetään.

 

Janne
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 13.57:   
C=: Henkilökohtainen loanheitto on mielestäni täällä ollut äärinmäisen harvinaista. Tietysti asiakysymysten väännöltä ei täälläkään ole voinut välttyä, enkä tiedä miksi pitäisi. Tämä on se Amiga-yhteisö jossa tänäpäivänä elämme - se oli aikaisemmin aurinkoisempi koska... Amiga-yhteisö oli aikaisemmin aurinkoisempi. :)

 

jontsa
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.04:   
C=: En ole minnekään poistunut vaan luen kyllä foorumin joka päivä vaikka jätän omat kommentit vähemmälle :)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 8. kesäkuuta, 2005 - klo 14.44:   
@Eyeam oli aika pitkään hiljaa mutta viime kuukausina on tuutista alkanut taas tulla, jokaiselle foorumille, luulisin.

Värittömyydestä ei sinipuna mualimoita voi syyttää.

 

Janne
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 8.59:   
Mitä Helgikseen tulee, täytyy ainakin arvostaa kaverin jatkuvaa positiivisutta. Hän tuntuu kääntävän kaikki asiat aina parhain päin (joku voisi sanoa realiteeteista riippumatta, mutta silti).

Fresh.

 

Jon
Torstaina, 9. kesäkuuta, 2005 - klo 12.05:   
Janne: indeed :) Helgiksiä en montaa ole, mutta anti-Helgiksiä narisee joka nurkassa. Anti-Helgis ei pety, mutta narina pahenee. Helgis jatkaa vaistoinkäymisistä huolimatta. Go Helgis Go! :)

 

Joanna
Sunnuntaina, 26. kesäkuuta, 2005 - klo 11.55:   
Sääli että Helgis ei saa ansaitsemaansa kohtelua firmoilta. Tuollaista asiakasta pitäisi palvella siten että tyytyväisyys ja innostus säilyy eteenkinpäin.

Kopioin Helgiksen tekstin tähän, koska oletan että alkuperäinen viestiketju siirtyy/katoaa piakkoin..
http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=13409&forum=3

"Helgis
Where is the next MicroA1-C shipment?
Posted on 25-Jun-2005 23:53:01

Hi, i'm still waiting for the new MicroA1-C boards. It's summertime with a lot of bad weather, so i hope the new shipment could happen soon..Life is too short to be waiting for ages...I wish i just knew what is going on..

Sorry for feeling a bit frustrated (no, i won't commit suicide!), but this is getting quite...lame.. Most of the summer has already disappeard, and you mentioned something about a reasonable timeframe. I wonder when that will be...

I guarantee that now with Update 3 of Pre-OS4.0, the interest for having a MicroA1-C is even higher than earlier, so there is NO need to worry! Please bring them out!

I have already paid for the pre-order through Datakompaniet in Trondheim, Norway. Now it's up to you to bring on the next shipment of new MicroA1-C this summer...

Remember, life is too short to be waiting for age. Quite enough time has been wasting away already. Make us happy and bring them out this summer. That's all..

Good luck, Eyetech. The destiny lies in your hands now Make the right choice

If someone knows why we're waiting for the new shipment, then PLEASE tell now..

Last edited by Helgis on 26-Jun-2005 at 12:23 AM."

 

KimmoK
Tiistaina, 26. heinäkuuta, 2005 - klo 12.19:   
Helgis ....

Helgis käräytti edellisen A1 koneensa ylikellottamalla sen ... vannoi ettei koskaan enään ylikellota ... nyt saatuaan A1XE G4 koneen hilaa taas kellotaajuutta ylöspäin ...

Reppana. Mutta onnellinen reppana. Käy melkein kateeksi. 8-)

 

Jon
Tiistaina, 26. heinäkuuta, 2005 - klo 13.10:   
Oh boy.

Popcornit tulelle.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 26. heinäkuuta, 2005 - klo 13.10:   
Varmaan se sisäinen sininen trolli tai jotain ... jotenkin tuntus hyvältä jos Helgis kajauttaisi toisenkin emonsa autuaammille amiga-maille... ihan vaan mielenkiinnosta nähdäkseni mitä sitten tapahtuisi :)

 

itix
Tiistaina, 26. heinäkuuta, 2005 - klo 18.06:   
Hih, Ikir ehti jo ehdottaa VCoren tarkistamista :) Ja rumba alkaa...

 

tomazkid
Keskiviikkona, 27. heinäkuuta, 2005 - klo 9.35:   
Ihmetytti vähän se Toaksin lausunto
"oh and btw... no support is offered for people who overclock."

Mitä hän meinaa?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 27. heinäkuuta, 2005 - klo 9.51:   
@tomazkid

Taitaa kieli poskella vidduilla / uhkailla Helgistä jotta luopuis ylikellotuksista.

Pelottaa vaan että kun Helgis säätää takaisin 800Mhz:n, lopputulos voi olla jotain muuta.

 

Jon
Sunnuntaina, 31. heinäkuuta, 2005 - klo 18.02:   
Uusista kuvakaappauksista päätellen Helginator sai systeemit toimimaan. Which was nice ;)

 

Joanna
Maanantaina, 1. elokuuta, 2005 - klo 9.51:   
Jon: Jokos jossain on veto pystyssä siitä kauanko Helgikseltä menee ennekuin saa uuden koneen rikki? ;)

 

KimmoK
Maanantaina, 1. elokuuta, 2005 - klo 15.43:   
@Joanna

Moista vetoa ainakin ehdotettiin AW:ssä tuossa joku päivä.

 

Joanna
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 9.30:   
Palatakseni alkuperäiseen asiaan.. En tiedä (enkä oikeastaan välitäkkään tietää) kuka se suomalaisesta Dsl-linjasta nettin kapuava pseudo-anonyymi homofoobinen OS4/A1 -fani (tai sellaista varsin uskottavasti esittävä trolli) on, mutta toivoisin silti että hän miettisi mitä kirjoittelee moobunnyyn..

Sinällään on minustakin positiivista että vielä on ihmisiä jotka jaksavat (ilman tosiasioiden tukeakin) uskoa OS4:n lyövän läpi kaikilla markkinoilla (embedded), mutta omien (tai tässä tapauksessa ilmeisesti Hermanssilta lainattujen) uskomusten vuoksi ei silti kannattaisi lähteä loukkaamaan niitä harvoja (Bill Evans) jotka oikeasti toimivat Embedded-alalla, joilla on siitä vuosikymmenten kokemus yms..

Linkki ... http://flyingmice.com/cgi-bin/squidcgi/mbmessage.pl/amiga/121936.shtml


PS: Täytyy tunustaa että yliopistotason viestinnän ja kognitiivisen psykologian kursseista on ihan oikeasti iloa ns. tosielämän puolella, oppii antamaan nimiä niille ilmiöille joita näkee mm. eri keskuteluryhmissä. Kognitiivinen dissonanssi, ryhmäajattelu, muistin uudelleenrakentaminen ja Linna-Espanjassa menttaliteetti tulevat ensimmäisinä mieleen ... :)

Ja.. Ennenkuin joku epäilee.. EN tietenkään tarkoita että katsoisin itseni olevan noiden asioiden ulkopuolella. Asioiden yleinen oppiminen helpottaa huomaamaan myös omia ajattelullisia virheitään, kunhan ihminen vaan yleensä kehtaa tunnustaa itselleen tekevänsä virheitä.

 

hooligan/dcs
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 11.02:   
Olisin kiitollinen jos Xraale pitäisi turpansa ummessa foorumeilla seuraavat viisi vuotta.

 

Jon
Sunnuntaina, 16. lokakuuta, 2005 - klo 12.56:   
Hooligan: sitten kun Mette lupaa että Styx jäätyy :)

 

KimmoK
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 8.31:   
Suomessa on Helgiksiä joilla piirit ei kärähdä:
http://www.theinquirer.net/?article=27252

(älkää näyttäkö helgikselle, voi muutama radeon7000 alkaa kärytä...)

 

TSK
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 19.12:   
Ei voi muuta sanoa kuin wau !

>"sitten kun Mette lupaa että Styx jäätyy"

Mikä tai missä on Styx ???

 

rrebel
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 19.34:   
http://en.wikipedia.org/wiki/Styx

Siitä arpomaan sopivin jäätymisen kohde. Ja kuukkeli käteen.

 

sloxa
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 20.11:   
mites kuumaksi toi G4 800mhz 7445 aitten voi mennä, ennen kuin
kärähtää?
varoittaako se millää?
osaako se sammuttaa itsensä?
vai jos ropeli hajoaa, niin onko se sitten prosun menoa?
aika riskipeliä jos niin on!! :(
mulla kone ollut yli 400pv yhtä mittaa päällä ja alkaa jo pelottaa, että jos
niin käy.. crackin keys!! :)

vaihdoin just toisen tuulettimen ja ajattelin vain että jos sen teho ei sitten riitäkään.. niin saanko sen sitten tietää
kun prosu kärtsää, vai mistä!!??
ei jaksaisi vierässä kokoajan lämpö mittailla.

jos joku tietää niin kertokaa ihmeessä...
(vähän offtopic...)

 

Joanna
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 23.13:   
(tässä olisi voinut olla asiallinen ja kansantajuinen vastaus.)

Sloxa: Anteeksi, tämä ei ole sinun syytäsi.

Asiaan liittyvä tieto löyty Freescalen datasta.
http://www.freescale.com/files/32bit/doc/data_sheet/MPC7455EC.pdf

 

Jon
Perjantaina, 28. lokakuuta, 2005 - klo 23.27:   
TSK: sorry, tarkoitin:

http://en.wikipedia.org/wiki/Phlegethon

Hadeksen tulijoki :)

 

sloxa
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 12.38:   
kiitti... elekstroniikka mekaanikkona en parempaa vastausta
olisi toivonut edes saavani.. jos oikein ymmärsin niin
katto on 150celsiusta.
siitä vähän yli noin 30c niin se on menoa...

 

sloxa
Lauantaina, 29. lokakuuta, 2005 - klo 12.49:   
taisi sittenkin olla 105c max eikä 150... (vähän väärin kirjoitin)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: