AmigaONE vai Pegasos? Osa II

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 asti » AmigaONE vai Pegasos? Osa II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Moderaattori
Torstaina, 16. syyskuuta, 2004 - klo 18.11:   
Keskustelua jatkettu edellisestä ketjusta.

 

JPQ
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 8.32:   
Fabio: tai jos budjetti on tiukka ostaa sen joka hardwarena ja hinnan
puolesta miellyttää enempi niinkuin minäkin tein.:)

 

Pete
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 9.00:   
asiaa tietävät: mitkäs asiat ovat a1/os4ssa niin paljon paremmin kuin pegasos2/morphosissa että se puoltaa kalliimman compon hankkimista?

 

Ibe U
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 9.31:   
PETE: Se mikä mulle on tärkeintä on AmigaOS, harrastukseen on mennyt rahaa sellainen summa että huh, siinä ei yks 600€ tunnu missään.

Jos hinnalla olisi väliä, niin MSI tekee edullisia emoja joilla on kaikki integroituna ja käytön kannalta ylivoimaisia verrattuna "amiga" tuotteisiin.

 

TSK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 9.36:   
itixille: Ensinnäkään sillä ei ole mitään väliä onko jotkut ominaisuudet laitettu commodityihin jos ne vaan toimii täydellisen luotettavasti. Ja ainakin niistä pääsee helposti eroon jos joku ominaisuus alkaa ottaa päähän !

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 9.47:   
@Ibe_U

Mutta tuota... jos kyse on AmigaOne vai Pegasos, niin miten MSI:n emolevyn ostaminen siihen auttaa? :)

 

Jupp3
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 10.52:   
Itse testailin noita varhaisia MorphOS beta-versioita PPC-A1200:llani, tuntui kyllä uskomattomalta että se silloinkin toimi niinkin hyvin ja täysin PPC:llä... Mutta jotenkin tuossa tuli sellainen "väärä kone" -tunne (jäihän tuossa kokonaan kallis 060-prosessori hyödyntämättä, ja täysin uusi emolevy tuntui muutenkin paremmalta idealta)

No, lopullisesti päätin siirtyä MorphOS-käyttäjäksi siinä vaiheessa kun Amiga inc. julisti AmigaOS:n kuolleeksi. Pegasos 1:n hommasin heti kun vain sain, ja päivitin myöhemmin Pegasos-2 G4-malliin.

 

itix
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 11.35:   
TSK: Makuasia.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 12.13:   
@Saul

Sulla tais olla CSPPC?
Tee salapoliisityötä ja haali testattavaksi MOS ja AOS4 omaan koneeseesi. Päätä sitten.

@Pete
"mitkäs asiat ovat a1/os4ssa niin paljon paremmin kuin pegasos2/morphosissa että se puoltaa kalliimman compon hankkimista?"

Amiga.
Eli teknisellä vertailulla arvelen ettei A1+AOS4 tänä päivänä voi pärjätä. Eli onko halua/varaa tukea AOS kehitystä vaiko ei.
Jos jouluna on kaupoissa miniA1+AOS4.0 ja peg2+MOS1.5, tilanne lienee edelleen sama.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 12.14:   
edelliseen vielä...

Kummastakaan ei ole saatavana muuta buin BETATESTER versioita joten lopullisia tuotteita ei pääse vielä näkemään.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 13.53:   
hooligan/dcs: Tarkoitin että "näissä kuvioissa" hinta on aika huono vertailu kohde. Kumpikin emo on kallis, eikä niiden teknisiä yksityiskohtiakaan kannata hirveästi mainostaa, mutta harrastus on harrastus.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.06:   
@Ibe_U

Totta turiset. Mutta käsitin että Pete nimenomaan halusi tietää eron A1/OS4 - Pegasos/MOS ratkasuiden välillä, eli, yksinkertaisesti: mitkä on ne pointit joilla nimenomaan kannattaa ostaa A1 Pegasoksen sijasta.

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.10:   
itix & Piru:

Ymmärrän kyllä Teron ihmetyksen liittyen tohon Warp3D juttuun. En itsekään ymmärrä millä perusteella MOS:lle muka on uudempi Warp3D. Perustuuko se ehkä wrapperien päiväykseen vai mihin ihmeeseen.

Warp3D emulaation tekemisessä rajapinnan toteuttamalla omin ajurein ei ole mitään pahaa, ja on hyvä että MOS:lle on semmonen saatu. Kaikki kunnia sen tekijöille. Mutta sitä en kyllä ymmärrä sitä, että tuota emulaatiota sitten aletaan mainostaa OS4 versiota uudempana Warp3D:na. Ja tuota vielä käytetään perusteluna miksi MOS on parempi. Itseasiassa se MOS:n W3D-emulaatiohan on vain rajapinta, joka on yhteensopiva jo kauan ennen MOS ja OS4 käyttiksiä julkastun Warp3D:n kanssa. miten se siis muka ylipäätänsä on uudempi Warp3D ?

MOS:lle ei ole lainkaan varsinaista Warp3D:ta muun väittäminen on silkkaa tahallista harhaanjohtamista. MOS:lle on W3D wrapperi tai emulaatio, mutta se ei tee siitä Warp3D:ta.

itix käytti esimerkkinä Picasso96:a ja WUP:a. Okei Picasso96:ssa on CGX emulaatio, mutta mitä sitten ? Ei se tee Picasso96:stra CGX:aa. Samaten on ihan yhdentekevää onko WUP:ssa PUP emulaatio vai ei, se että siinä on ei tee siiitä PUP:a.

Ihan yhtälailla se, jos joku on toteuttanut MOS:lle emulaation joka tarjoaa W3D yhteensopivan rajapinnan, niin ei se tarkota, että MorphOS:lle on Warp3D ja vielä uudempi kuin OS4:lle, kuten väitätte.

Yleensäkin ei todellakaan ole hyvän tavan mukasta se, että kirjotetaan itse alkuperäsen tuotteen kanssa yhteensopiva emulaatio, lätkästään sille sama nimi kuin alkuperäsellä tuotteella ja aletaan mainostaa sitä esim juuri uudempana Warp3D:na. Toi ei taatusti ole luvallista.

Kaikenlisäksi jos se MOS:n systeemi todella on nimetty Warp3D:sksi ja copyrightit väittää sen olevan jonkun MOS developerin tekemä, niin siinä alkaa olla jo ainesta Hyperionin älähtää.

Edes portatessa ei saa noin vaan ottaa koko kunniaa alkuperäsiltä developereilta ja antaa kuva että "hei mä tein tän nimisen tuotteen".

Kyllä varmaan täällä suurin osa tietää Warp3D:n olevan Hyperionin tuote, mutta kaikki ei tiedä!! Varsinkin kun jos MOS ja OS4 houkuttelee edes joitakin uusia tyyppejä mukaan, niin on hyvin todennäköstä ettei ne tiedä kuka Warp3D:n teki ja millä alustalla se oikeasti pyörii. Uudet käyttäjät on helppo johtaa harhaan tommosilla väitteillä, että MOS:lle muka on uudempi Warp3D.

--------------------------------------------------
Tämä on minun henkilökohtainen mielipiteeni, eikä
välttämättä mitenkään edusta vielä nimeämättömän
uuden uutissivun linjaa.

 

Seppo
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.21:   
Pete: Ei kai niitä muita todellisia syitä ole kuin se että (tällä hetkellä) vain AmigaOne:ssa pyörii aito ja alkuperäinen AmigaOS4. Se on se ainoa asia mikä sitoo tuon uuden koneen alkuperäiseen Commodore Amigaan. Ainakin minulla se painoi vaakakupin tuonne aaykkösen puolelle.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.27:   
Warp3D jutustelu...

Melua tyhjästä.

MOS:ssa on Rave3D.
Warp3D wrapperi ohjaa Warp3D:tä käyttävien ohjelmien 3D komennot tuolle Rave3D:lle.
Lopputulos näyttää 99% siltä kuin koneessa olisi Warp3D.

Olen varma että kun itix sanoi:
"Valmiimpi: JIT,W3D,PUP,WUP,USB,DMA,AHI,CGX5,MUIPPC,ixemul ? "

Hän tarkoitti että Warp3D ohjelmat toimivat MOS1.4.x:ssä eli että wrapperi on olemassa.
Eikä sitä että Warp3D olisi valmiinpi tai uudempi.

Siitä että onko taustalla häärivä Rave3D parempi kuin Warp3D on olemassa ainakin kaksi mielipidettä, kuten kaikesta muustakin.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.35:   
Itselleni on täysin hämärän peitossa mitä AOS4pre ja MOS1.4 paketissa nippelin tarkasti tulee mukana yms.

Minulla on suunnilleen tiedossa mitä on luvattu AOS4.0:n, se näytti hemmetin hyvältä, mutta aika vasta näyttää onko se oikeasti sitä. Nykyisestä AOS4prellusta puuttuu laivalastillinen AOS4.0 featurelistan asioista.

MOS1.4:sta ilmeisesti edelleenkin puuttuu 68k AOS vakiokamaa, tavaraa jonka joutuu metsästämään jostain. Samaten siitä puuttuu rekkalasteittain tavaraa joita on luvattu. Toisaalta siinä kuitenkin on juttuja joita ei ole vielä AOS4:ssa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.36:   
Kimmok: No kyllä minä ton ymmärrän, mutta puhutaan nyt asioista niiden oikeilla nimillä edes. Eli jos tarkottaa Rave3D:ta, voi sen nimeä ihan hyvin käyttää eikä puhua uudemmasta Warp3D:sta mikä aiheuttaa turhia väärinkäsityksiä jne.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.38:   
@miksuh & uutissaitti

Q: When is it done?
A: When it is done.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.43:   
Niin kauan kun ne Warpit sun muut ravet ja härpäkkeet toimii kusisilla Voodoo korteilla, on parasta olla hipihiljaa molemmilla puolilla aitaa.

Vuosi on 2004 ja leikitään 10 vuotta vanhoilla korteilla, hieman hymyilyttää koko 3d-tuesta kiisteleminen :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.49:   
KimmoK: Mulla on hiukka hidastanut nyt se kun syyslukukausi alko tossa kaks viikkoa sitten. Mutta yritän saada sen pystyyn parin viikon sisään.

On siinä vähän sekin, että pysähdyin hetkeksi miettimään koodin rakennetta uusiksi. Mutta nyt oon tullu siihen tulokseen, että parempi tehdä toi valmiiks niinkun alotin, sitten kun sivu on jo pystyssä voi alkaa muuttaa koodia enempi seuraavaan versioon. Jos sitä alkaa muuttaa nyt, niin se ei valmistu ikinä :)

Yks muutos mitä meinaan myöhemmin tehdä on siirtää koodi PHP4:sta PHP5:lle, ainut vaan et Amigalle ei ole PHP5:ta, eli sit olis pakko tehdä toi esim koululla. Toinen olis luokkahierarkian muutos niin, että koodi olis vielä hiukka enempi oliopohjasta.

Mut joo When it is done :)

 

itix
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 14.54:   
miksuh: "Mutta sitä en kyllä ymmärrä sitä, että tuota emulaatiota sitten aletaan mainostaa OS4 versiota uudempana Warp3D:na."

Hmm? En kyllä sanonut missään että MorphOS:n Warp3D olisi "uudempi". Se on tehty alkuperäisen Warp3D:n jälkeen, siksi version string sanoo 2001-2003. Vaikka toisaalta voihan MOS:n W3D olla parempi/monipuolisempi kuin alkuperäinen W3D - kuka sitä kieltäisi? Mutta ei kannata pelästyä. W3D on vain yhteensopivuuden takia.

"Kaikenlisäksi jos se MOS:n systeemi todella on nimetty Warp3D:sksi ja copyrightit väittää sen olevan jonkun MOS developerin tekemä, niin siinä alkaa olla jo ainesta Hyperionin älähtää."

En pastettanut kaikkea:

Ram Disk:> version file full MOSSYS:Libs/Warp3DPPC.library
Goa3D.library 1.0 (02.05.2003)
© 2001-2003 by Nicolas Sallin & Mark Olsen

Ehkä olisi pitänyt puhua Warp3D-yhteensopivuudesta kuin että "MorphOS:lle on myös Warp3D" mutta se on jo pilkun viilausta. Ihan samalla tavalla sanotaan että AROS:lle löytyy MUI vaikka se on oikeasti Zune.

 

miksuh
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 15.14:   
itix: Siis yleisesti musta on tosiaan vain hyvä, että MOS:lle on Rave3D ja että on Warp3D emulaatio, se tuskin ketään haittaa. Hyvä vaan, että voi pelata W3D pelejä.

 

Piru
Keskiviikkona, 15. syyskuuta, 2004 - klo 16.49:   
@miksuh

Niin tosiaan, tuosta "Warp3D" nimestä, sitä on yhteensopivuuden takaamiseksi pakko käyttää libraryn nimessä.. Muuten ohjelmat eivät saisi avattua sitä.

Ja vielä kerran epäselvyyksien välttämiseksi: Kyseessä on tämänhetkisen Warp3D:n emulaatio, ei muuta. Kehittyneemmät toiminnot on toteutettu omiin kirjastoihin, ilman Warp3D:n vikoja (esim. unaligned structuret).

 

miksuh
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 11.40:   
itix: "MorphOS:sta tulee mieleen yksi etu OS4:seen nähden: monipuoliset säädöt. WBStartupiin ei tarvitse työntää ensimmäistäkään PowerMenu/Click2Front/ClicketyClick/PowerIcons tai MCP-varianttia. "

No tohonhan kyllä täysin pyritään myös OS4:ssa, ei sen kanssa ole tarvis jotain MCP:tä, MagicMenua jne ajaa. PowerIcons on toistaseksi ainakin poikkeus, mutta tuokin tilanne voi muuttua kunhan Hyperionilla on aikaa tehdä kokonaan uusi WB jne.

 

itix
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 12.59:   
Onkos Workbenchissä jo multithreading?

 

KimmoK
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.20:   
@itix

" Onkos Workbenchissä jo multithreading? "

Hiihaa, jopas murjaisit.

Ymmärtääkseni AOS4:n WB on 100% 3.1 tavaraa ilman AOS3.9:n asyncWB juttuja. (saa korjata jos olen väärässä)

Se voi olla jopa 68k binääri. (ja se siitä ANN kinasta etteikö AOS4 periytyisi AOS:sta)

 

KimmoK
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.21:   
Uusi WB tulee ymmärtääkseni aikaisintaan 4.1:n.

 

jontsa
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.23:   
KimmoK: Kyllä 4.0:n WB on saanut melkoisen kasan päivityksiä ja on PPC natiivi.

 

KimmoK
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.24:   
Mutta commodityt kai tulee säilymään. Eli kaikkea ei leivota sisään WB:n vaan joku click2front voi olla toteutettu kuten se on ollut jo AOS2.0:sta lähtien, eli erillisenä palikkana.

Modulaarisuus on Amigamaisuutta ei monoliittisuus.


( junakauta näitä termejä taas :) :) )

 

KimmoK
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.25:   
@jontsa

Perhana. Hyperion ei pysy speksissä hetkeäkään. :( :)

 

itix
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.38:   
Asynchronous ei ole sama kuin multithreading.

Noissa commodityissä ei ole mitään muuta vikaa kuin että pidemmän päälle alkaa tulla päällekkäisyyksiä. Käyttääkö kukaan ihan _oikeasti_ AmigaOS 2/3:sen mukana tulleita commodityjä?

 

KimmoK
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 14.53:   
@itix

" Asynchronous ei ole sama kuin multithreading. "

Jaah... mutta säikeitähän ei ole vielä missään AmigaOS:ssä. Muistelen että AOS4:ssakin niille ehkä on osittain kerneliin tukea rakennettu mutta niitä ei voine käyttää ennen 4.1:stä ... olikohan tässäkin jokin AOS3.x API:n rikkoutumisjuttu tiedossa.

Siispä rautalankaa. Mitäpä tarkoitat tuolla WB:n (/Ambient:n) multithreadingilla?

 

Make
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 19.06:   
Tässä on keskustelusta kärryiltä jo tippunut.Vaan ihan periaatteellinen kysymys?Onkohan noita ihmeitä jostain Suomesta saatavilla.Siis ihan valmiiksi koottuina virtaa seinästä vailla.Silloin saattaisi tälläinen tyhmempikin toiseen sortua jos varat riittää.

 

miksuh
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 19.31:   
Make: No ainakin Tamperelaisen GentleEye:n kautta pitäisi saada AmigaOne emolevyjä, Boogielta suuri osa suomen AmigaOnen omistajista on sen tainnut ostaa. Sitä en tiedä saisko sitä kautta valmiiksi kootun paketin.

 

miksuh
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 19.33:   
GentleEye on ylipäätänsä tällähetekellä ainut yhä toimiva Amigaliike suomessa.

 

sloxa
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 21.18:   
Juu ainakin itselläni on A1-xe ja Os4.0Beetta
ja olen siihen huomattavasti tyytyväisempi kuin,
edelliseen koneeseen, eli a1200 bppc233-060 66mhz
128mb ram ja mediator+voodoo ja sb ja sun muut roinat.. mossista en tiedä mitää, koska itse "vain satun tykkäämään että koneeni on Amiga nimeä, ja käyttikseni on amiga os... muulla ei niin väliä!!!! Amigisti henkeen ja Vereen!!!
ja turha ihmetellä mitä os4.0 sisältää ja mitä ei.. menkää lukemaan amiga.com OS4.0 GUIDE...
sieltä irtoaa!!!!

 

sloxa
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 21.21:   
nii.. ja ostin oman koneen gentle:n kautta
valmiina toimivana pakettina!!
käyttiksenä oli YDL3 ja macos..
mutta jos se os4 tulee pegasokselle, niin
uskoisin että aika moni morph käyttäjä siihen
vaihtaisi... (en tietenkään varma voi olla).
mutta ostaisin pegasoksen varmaan 2 koneeksi jos
sillä tämä amiga os toimisi.. edes jotenkin,,

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 21.30:   
@sloxa

>mutta jos se os4 tulee pegasokselle, niin
uskoisin että aika moni morph käyttäjä siihen
vaihtaisi... (en tietenkään varma voi olla).


Esitän eriävän mielipiteeni mutta anyway .. tuleva viikonloppu on varmasti mielenkiintoinen, etenkin niille ketkä ovat vielä harkitsemassa kumman koneen ostaa.


>mutta ostaisin pegasoksen varmaan 2 koneeksi jos
sillä tämä amiga os toimisi.. edes jotenkin,,

Ai se OS4b ei sitten toimi.. vai? ;-)

(pun intended)

 

sloxa
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 22.22:   
toimii.. mutta ei pegalla....
:-) LOL.....!!!!!!

 

JPQ
Perjantaina, 17. syyskuuta, 2004 - klo 23.51:   
sloxa: minä en vaihtaisi ottaisin rinnalle ja jos ei voisi molempia
pitää softa tarjonta ratkaisisi mutta jos ulkonäkö niin MOS.

 

Tero
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 10.53:   
Hooligan/dcs: Eli vaika jos OS4 on lopulta parempi kuin MOS, niin MOS käyytäjät ei vaihtas kun se ei ole MOS ? :)

 

hooligan/cs
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 12.19:   
@Tero

Tuskinpa. Softatarjonta on tällä hetkellä kumminkin sitä luokkaa parempi MOS:lle ... vaikea uskoa että joku siirtyisi OS4-leiriin vaikka se olisikin hitusen parempi.

 

Tero
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 14.41:   
Noh toisaalta myös toisinpäin sattaapi olla siirtyminen aika epätodennäköstä, ellei jo alunperin ole molemmista ollu kiinnostunu.

OS4:lle kuitenkin tulee kokoajan uutta softaa sillekin, ja kunhan OS4 on valmis, niinn veikkaisin että erot softatarjonnan määrässä lähtee enempi tasottumaan OS4:n ja MOS:n välillä.

 

sloxa
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 17.09:   
no.. onneksi meillä (amigisteilla) on
mahdollisuus käyttää eri käyttiksiä,
ja vaikka tapella kellä on isompi!!! :-)

eipä kukaan ainakaan ole pakotettu microsoftin
talutus nuoraa!!!!! (no, olishan sa varmaan kiva olla bill gatesin koira) vuh vuh!!!

 

itix
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 17.50:   
KimmoK: "Siispä rautalankaa. Mitäpä tarkoitat tuolla WB:n (/Ambient:n) multithreadingilla?"

Käyttäjä ei joudu koskaan tuijottamaan busypointteria ja odottamaan koska tiedostojen kopiointi/selaus/ym. tapahtuu omassa threadissa. AsyncWB:ssä noita voinee tehdä joissain määrin samanaikaisesti?

"Jaah... mutta säikeitähän ei ole vielä missään AmigaOS:ssä."

Ei sellaisia säikeitä kuin esimerkiksi *nixistit ne tuntevat, mutta Amigan CreateNewProc() ajaa saman asian.

 

miksuh
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 18.41:   
itix: Ei koskaan on kyllä aika vahvasti sanottu :) Koska useimmat kuitenkin tekee koneella muutakin, kuin käyttää sitä WB:tä/Ambienttia :)

 

KimmoK
Sunnuntaina, 19. syyskuuta, 2004 - klo 21.59:   
@Hooligan

>Softatarjonta on tällä hetkellä kumminkin sitä luokkaa parempi MOS:lle ...

Onko semmoista yhteensopivien ohjelmien listaa edelleenkään missään?

Olisihan se hyvä jos tuon jossain konkreettisesti näkisi.

>vaikea uskoa että joku siirtyisi OS4-leiriin vaikka se olisikin hitusen parempi.

Meinaat ilmeisesti että sovellusten saatavuus ratkaisee? Vai?


@itix

""Siispä rautalankaa. Mitäpä tarkoitat tuolla WB:n (/Ambient:n) multithreadingilla?"
Käyttäjä ei joudu koskaan tuijottamaan busypointteria ja odottamaan koska tiedostojen kopiointi/selaus/ym. tapahtuu omassa threadissa. AsyncWB:ssä noita voinee tehdä joissain määrin samanaikaisesti? "

Jep. Eli samantapainen juttu, mutta ehkäpä parempi.

AOS4 käyttäjät: singletaskaako vai multitaskaako WB?

""Jaah... mutta säikeitähän ei ole vielä missään AmigaOS:ssä."
Ei sellaisia säikeitä kuin esimerkiksi *nixistit ne tuntevat, mutta Amigan CreateNewProc() ajaa saman asian."

Hmmmm. Mutta säikeillehän ois tarkoitus kait priorisoida CPU aikaa nipussa eikä kullekin erikseen kuten AOS tekee taskeilleen. (AOS4:n on siis säikeet tulossa joskus hamassa tulevaisuudessa)

Koskas MOS:n aiotaan mahdollistaa säikeet?

 

itix
Sunnuntaina, 19. syyskuuta, 2004 - klo 22.47:   
"Onko semmoista yhteensopivien ohjelmien listaa edelleenkään missään?"

Täällä. Voit laskea myös toimimattomat ohjelmat toimivien joukkoon.

(No joo, en tiedä toimiiko Vistapro ja Colonization ei taatusti toimi.)

Mutta vakavasti ottaen jos nyt OS4 tulisi Pegasokselle ja vaikka se olisi parempi niin siirtyminen OS4:seen ei olisi enää helppoa. Kaikki MorphOS-natiivit jurpakkeet täytyisi heittää pois tai portata uudestaan:

Ambient/MUI.

"Mutta säikeillehän ois tarkoitus kait priorisoida CPU aikaa nipussa eikä kullekin erikseen kuten AOS tekee taskeilleen. (AOS4:n on siis säikeet tulossa joskus hamassa tulevaisuudessa)"

Kunnon säikeistys olisi tietysti parempi.

"Koskas MOS:n aiotaan mahdollistaa säikeet?"

MorphOS:n 3.2 versiossa tai vuonna 2015, kumpi nyt sattuu tulemaan ensin.

 

Jon
Sunnuntaina, 19. syyskuuta, 2004 - klo 23.11:   
itix: nätti kuva, joskin namiskat ovat hiukan turhan harmaita minun makuun.

 

hooligan/dcs
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 7.43:   
@KimmoK

>Onko semmoista yhteensopivien ohjelmien listaa edelleenkään missään?
>Olisihan se hyvä jos tuon jossain konkreettisesti näkisi.

Ei, kun ei sellaiselle ole tarvetta (edelleenkään =)

>Meinaat ilmeisesti että sovellusten saatavuus ratkaisee? Vai?

Ainakin omalla kohdalla.. oletan että aika moni on samalla linjalla. Henk koht veikkaukseni on ettei OS4 softarintamalla tulla koskaan saavuttamaan MorphOSia. Liian paljon aikaa kulunut, liian paljon devaajia on valinnut Pegasos/MorphOS-vaihtoehdon, puhumattakaan että lisää aikaa tulee vielä kulumaan ennenkuin OS4 finaali on pihalla.

Mutta kuten vanha viidakon sananhoku kuuluu: elä horo nuolaise ennenkuin tipahtaa!

Jotenka en nuolaise, vielä ;)

 

KimmoK
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 8.09:   
@Jon

Itse vaihtaisin ensitöikseni noi XP pyöreet gadgetit.

@Hooligan/dcs

"Ei, kun ei sellaiselle ole tarvetta (edelleenkään =)"

Eikä tule olemaankaan, ellei haluta paremman softatarjonnan verukkeella kaupitella MOS:a Amigisteille.

"Henk koht veikkaukseni on ettei OS4 softarintamalla tulla koskaan saavuttamaan MorphOSia. Liian paljon aikaa kulunut, liian paljon devaajia on valinnut Pegasos/MorphOS-vaihtoehdon,"

Hyvin harva koodaa vain MOS:lle.

Mutta suurin este on se ettei tule olemaan mitään keinoa vertailla yhteensopivien softien määrää.

"puhumattakaan että lisää aikaa tulee vielä kulumaan ennenkuin OS4 finaali on pihalla."

Taitaa se MOS olla niin ikään BETATESTER.

Jokos muuten MOS:lle on oma AREXX ja (AOS3.9 tasoinen) re-action (tai miten se nyt kirjoitettiinkaan)?

 

itix
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 9.38:   
Onko maailmassa yhtään softaa joka käyttäisi Reactionia?

 

itix
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 9.51:   
Niin tuossa screenshotissa halusin näyttää ohjelmia joita on portattu vain MorphOS:lle tai joissa on lisäominaisuuksia MorphOS:n alla.

 

KimmoK
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 14.54:   
@itix

Kuulemma on koska MOS käyttäjille on neuvottu ottamaan käyttöön reactionin aminetista tai AOS3.9 CD:ltä.

Ainakin vielä joskus reilu vuosi sitten.

 

JPQ
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 15.24:   
itix: ClassAct on. vaatii minusta juuri uusimman eikä vanhaa eri
nimistä mutta muuten samaa tuotetta.

 

itix
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 15.47:   
Tarkastellaanpa Aminettiä...

"24 files matching 'reaction'."

Hypätään ensin dev osasto yli ja sellaiset joilla ei ole mitään tekemistä reaction GUI toolkitin kanssa. Jäljelle jäävät:

SortCopyGUI.lha disk/bakup 6K 247 ReAction GUI for SortCopy
Frogger-GUI.lha util/misc 25K 73 Reaction GUI for FroggerNG
Lottery2002.lha util/misc 21K 83 ReAction Lottery Number Generator
LottoNY.lha util/misc 24K 82 ReAction NY Lottery Number Generator
EBGuide.lha util/rexx 4K 14 (REACTION GUI) Australian TV Guide program
RAWBInfo.lha util/sys 91K 210 ReAction based icon information (1.18)
BaseConvert.lha util/wb 25K 80 ReAction GUI base convertor

On siellä enemmän kuin nuo mutta ei siellä mitään helmiä ole ja lähes jokaiselle löytyy parempi MUI-vastine (esimerkiksi dnet-clientin MUI GUI on PPC-natiivinakin pienempi kuin alkuperäinen 68k Reaction GUI).

JAmiga käyttää Reactionia mutta siihenkin ajattelin väsätä MUIGUI:n sitten joskus.

 

JPQ
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 15.51:   
itix: BaseConvertista pidän jolle olen parempaa miettinyt että mistä löytyisi. Ja ClassAct ainoa yhtään helmi. Siinä jotain juttuja mitä ainakaan vanha dopus ei osaa ja kun pegalla ei dopus suostu (tuo vanha ainakaan) aukeamaan Ambientin ruudulle niin ikävää on.
ZoneXplorer tai mikä se fraktaali softa olikin vaatii ClassActioinin/Reactioinin sekin on mulle helmi.

 

itix
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 17.42:   
Ai niin ZoneXplorer. Se tosiaan vaatii Reactionin vaikka on portattu myös MorphOS:lle.

 

JPQ
Maanantaina, 20. syyskuuta, 2004 - klo 20.08:   
itix: minä miellällän AmigaOS versio on portti.:)

 

Jupp3
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 11.13:   
itix: Kyllähän toi ZoneXplorer ClassActilla löytyy, minkä saa ilmaiseksikin :)

Ja toinen softa, joka ClassActin vaatii (ja josta on myös MOS-natiivi versio) on AWeb.

Noi ovatkin ainoat ClassAct / Reaction -softat, joita itse käytän.

 

miksuh
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 14.01:   
itix: OS3.9:n Reaction oli vielä raakile verrattuna siihen mitä se on OS4:ssa. Ja ClassAct vielä enemmän. Veikkaisin, että suurinosa Aminetin Reaction softista on OS3.x aikasta kamaa.

Kyllä minäkin paljon ennemmin MUI:ta nykyään käytän, mutta mielipide voi muuttua sitten kun on AmigaOne+OS4. Sitäpaitsi OS4 Reactionin C++ tuki on parempi kuin MUI:n (Muillehan ei ole yhtään kunnon ajantasalla olevaa C++ wrapperia)

 

Joanna
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 14.59:   
Miksuh: Luulen että Mui tuki on keskuttynyt enemmän MOS:in alle nykyään, ainakin muistelisin ettei siitä ole niinkään kauan kun sille tuli uusi versio MuiPlusPlus vrappereistä. Sitä en sitten itse kokeilematta tiedä onko ne hyviä/saako niitä muille kuin MorphOs:lle..

 

itix
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 16.39:   
"Veikkaisin, että suurinosa Aminetin Reaction softista on OS3.x aikasta kamaa."

Aika hyvin veikattu. OS4:sen Reaction-softat taas eivät toimi MorphOS:ssa. Eli Reaction MorphOS:lle olisi aika turha.

 

Tero
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 17.41:   
"Aika hyvin veikattu"

Johtuu tietenkin siitä, että OS3.9:lle on ollut Reaction paljon pidempään :)

 

JPQ
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 18.19:   
Jupp3: samoin ja BaseConverter kun jotenkin siitä
versiosta pidän enempi kuin eräistä muista.

 

itix
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 19.31:   
Miksuh:

MUI++

ReadMe sanoo: Supports all attributes and methods of MUI 3.8 :)

Mikä tosin tarkoittaa sitä että se ei tue MUI 3.9:n uusia ominaisuuksia.

 

miksuh
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 19.44:   
Kyllä minä MUI++:n tiedän, muitta mä puhuin ajantasalla olevasta wrapperista, ja sellasesta, joka toimiikin nykysten kääntäjien kanssa ilman hirveää säätämistä.

 

itix
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 21.13:   
Höö? Tuon readme ainakin sanoo että se toimii GCC:n kanssa. Ja näyttäisi olevan aika ajantasalla kun sitä ahkerasti päivitetään.

 

Jon
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 21.22:   
Voisiko joku asiantuntija kerrata MUI 3.8 ja 3.9 erot?

 

itix
Tiistaina, 21. syyskuuta, 2004 - klo 22.23:   
MUI 3.9:

- Asetukset on jaettu kahteen osaan: internal (#?.mui) ja external (#?.mcc).
- Embedded menus (ei tärkeä)
- Bugikorjauksia siellä sun täällä
- Uusia ominaisuuksia (kiinnostaa lähinnä ohjelmoijia)
- Grafiikka on nopeampaa

MorphOS MUI:n parannukset:
- MagicWB on dumpattu, tilalla kunnon grafiikka, gradientit
- Romppeet siirretty SYS:Classes ja MOSSYS:Classes hakemistojen alle

(Kannattaa siellä Tampereella vilkaista MUI-asetuksia...)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.08:   
MicroA1 G3@800Mhz:n ja Pegasos-II G3@600Mhz:n hinta on nyt käytännössä sama. Itseasiassa MicroA1:n ennakkohintojen mukaan se on jopa hiukan Pegasos-II:n halvempi.

Tämä siksi, että Genesi korotti Pegasoksen hintoja.

http://saku.bbs.fi/discus/messages/2526/4772.html?1095843811

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.20:   
Vesalia:

MA1: G3@800MHz, 256MB, Radeon7000 32MB - 699e
Peg: G4@1000MHz, 256MB, Radeon7000 64MB - 699e

(Pegasoksessa on myös gigabitin ethernet ja FireWire (Linux)).

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.33:   
Ja MicroA1:ssa on myös Radeon emolevyllä, mitä ei ole Pegasos-II:ssa.

Sitäpaitsi hyvin harva kotikäytössä tulee koskaan tarviimaan mihinkään Gigabitin ethernettiä.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.40:   
" Ja MicroA1:ssa on myös Radeon emolevyllä, mitä ei ole Pegasos-II:ssa."

Jep.

"Sitäpaitsi hyvin harva kotikäytössä tulee koskaan tarviimaan mihinkään Gigabitin ethernettiä."

Nopea sisäverkko ei ole pahitteeksi.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 12.42:   
Vaikka sulla olis kotona Pegasos ja siinä gigabitin ethernet, niin mitä hyötyä siitä on ? Useimmat hyvälaatuiset ja halvat kotikäyttöön myydyt kytkimet esim ei tue gigabitin ethernetiä vaan vain 10/100Mbit yhteyttä. Sitäpaitsi kyllä kotilähiverkossa pitäs 100Mbit jo riittää kummasti :)

Ja harvalla tuskin on gigabitin nettiyhteyttä suomessa, edes firmoilla ei ole saati sitten kotikäytössä :)

Eli musta tota gigabitin ethernetiä ei voi oikeen pitää etuna, kun sitä ei kuitenkaan useimmiten voi hyödyntää.

Firewireä taas jhos haluaa käyttää linuxissa, niin PC on hanlvempi.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.03:   
"Eli musta tota gigabitin ethernetiä ei voi oikeen pitää etuna, kun sitä ei kuitenkaan useimmiten voi hyödyntää."

Noh, joka tapauksessa Pegasos II:ssa on kaksi ethernetporttia. Hankippa M-AmigaOneen toinen ethernet niin kaikki korttipaikat ovat täynnä tai joudut ostamaan kalliin riser cardin.

Sitäpaitsi 100Mbit on naurettavan hidas jos haluaa siirtää isoja tiedostoja.

"Firewireä taas jhos haluaa käyttää linuxissa, niin PC on hanlvempi."

Tarkoitin kyllä jos aikoo käyttää Linuxia enemmän tai vähemmän satunnaisesti Pegasoksessa. Periaatteessa FiWi toimisi MorphOS:ssakin jos joku keksisi mistä saadaan valmis FiWi-pino.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.08:   
Eikä tuolla ylimääräisellä G4 prossutehollakaan niin paljon tee, tai ylimääräisellä 32mb muistilla näytönohjaimessa.
133MHz FSB SODIMM on myös kallista kun timantti mutta ei silläkään niin väliä, raha kun on niin vanha keksintö että sitä on kaikilla. Ylimääräisiä ovat myös nuo Pegasos 2:n PCI-väylät, sillä kyllä yksi PCI-paikka pitäisi riittää normaaliin kotikäyttöön.

:)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.09:   
Eeeh. kylhän se 100Mbit on iha eriluokkaa, kuin nämä suomen "laajakaistayhteydet" :) Jos malttaa odottaa sen ison fileen valumista netistä koneelle, niin eiköhän sitten sen siirtymistä 100Mbit piuhankin yli koneelta toiselle.

Saa kuitenki ola aika iso file, että sen siirtyminen 100Mbit yhteyden yli kestää muutamaa sekuntia pidempään.

100Mbit/s piuha siirtää noin 95MB tiedoston sekunnissa (teoreettinen nopeus)

Vaikka siirtäsit 650MB CD-imagen ton piuhan yli, niin seki kestäs vain n. 7 sekuntia. kyllä nyt sen aikaa jaksaa odottaa :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.10:   
hooigan: Mä kyllä vertasin G3 koneita, en G3 kone vs G4 kone.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.20:   
Hups siis 100Mbit on n. 11.9MB/s. Unohdin jakaa 8:lla :)

No ei se silti kauan kestä.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.27:   
>hooligan: Mä kyllä vertasin G3 koneita, en G3 kone vs G4 kone.

Mites se lisää PCI paikkoja, muistia näytönohjaimeen tai vaihtaa muistityypin? :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.30:   
hooligan: Juu mut Pegasokseen pitää eka ostaa se näytönohjain ja muisti :) microA1:ssa on se Radeon emolevyllä.

Jos joku ei halua tajuata, että tässä verrattiin kahta G3 konetta, niin ´voi voi.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.33:   
Eikä se SODIMM nyt niin kallista ole, ei siinä nyt oikeasti puhuta hirveästä summasta, vaikka se ei oliskaan maailman halvinta muistia. Ja MicroA1:ssahan oli muistaakseni jo emolla muistia, eli pakko sitä kampaa ei ole ostaa edes.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 13.57:   
> Hups siis 100Mbit on n. 11.9MB/s. Unohdin jakaa 8:lla

Silti meni väärin... todellisuudessa se on alhaisempi (8-9 MB/s).

> Juu mut Pegasokseen pitää eka ostaa se näytönohjain ja muisti microA1:ssa on se Radeon emolevyllä.

Niin ja Peg2 ilman näytönohjainta ja muistia on halvepi kuin MA1. Katso nyt vaikka sitä hintavertailua tuossa ylhäällä.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.06:   
itix: "Silti meni väärin... todellisuudessa se on alhaisempi (8-9 MB/s). "

No teoreettinen nopeus ja todellinen nopeus on tottakai eria asia. Todelliseen nopeuteen vaikuttaa moni asia.

Kuitenkin jos lasket sen teoreettisen nopeuden:

100000000 / 1024 / 1024 / 8 = 11.9MB/s
(100Mbit = 100000000bits)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.10:   
itix: "Niin ja Peg2 ilman näytönohjainta ja muistia on halvepi kuin MA1. Katso nyt vaikka sitä hintavertailua tuossa ylhäällä. "

Täh ? Luitko ollenkaan mitä kirjotin? koko tän jutun pointti oli, että Genesi on nostanut G3 Pegasos-II:n hintaa niin, että sen hinta verrattuna MicroA1-C:n on käytännössä kutakuinkin sama. Pegasos-II G3: 600USD, MicroA1 599USD (uusin käytettävissä oleva tieto)

Eli jos eroa hinnassa on muutama euro, niin mitä merkitystä sillä hintaerolla on ? Ei niitä näytönohjaimia ja muistai saa parilla eurolla kuitenkaan.

Siis toistan taas kerran, minä EN verrannut G3 MicroA1:a G4 Pegasos-II:n G4 prossulla, vaan kumpaakin G3 prossulla, jokohan se nyt meni perille ?

 

Tero
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.18:   
"Pegasos-II ilman näytönohjainta ja muistia on muutaman euron halvempi kuin MicroA1 jossa on näytöänohjain ja muisti"

Ei sillä koneella paljon tee mitään ilman näytönohjainta ja muistia, ja ne ei ole ilmasia mitkään mallit. Eli ei se pegasos-II G3 sillon oikeen halvemnmalta kuulosta.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.25:   
miksuh: Öööö... me ei olla nyt missään ameriikan ihmemaassa. Euroopassa Pegasos on edelleen halvempi, jopa se G3-malli.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.33:   
No okei väännetään sitten rautalangasta ja käännetään ne hinnat euroiksi:

Nyt ilmotettu, että Pegasos-II Motorola G3@600Mhz on

488EUR

Ennakkotietojen mukaan MicroA1 IBM G3@800Mhz

499EUR

Hintaeroa on siis itseasiassa 11EUR Pegasoksen hyväksi. Paitsi, että Pegasoksessa on hitaampi prossu. Kummassakaan koneessa ei ole altivec:a, mutta MicroA1:n IBM prossu on yhtä nopea kuin G4 samalla kellolla, kun Altivec ei ole käytössä.
Eli käytännössä se 11 EUR halvempi hinta on harhaa.

Mistä sä muka edes saat Radeonin ja muistikamman 11 EUR:lla ? Et yhtään mistään. Eli tolla 11 EUR:n halvemmalla hinnalla Pegasos ei mitenkään tule halvemmaksi. Ja kun kerran MicroA1:ssa on IBM:n 800Mhz prossu, joka vastaa

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.37:   
Mutta Peg2/G3-mallin selkeää hintaetua (300e + VAT genesishopissa) ei tietenkään enää ole. Mutta kannattaa katsella ennemmin niitä jälleenmyyjien hintoja kuin Genesin/Eyetechin hintoja. (esim. 300e+VAT G3:sta oli mahdollista vain Genesille, jälleenmyyjiltä et niin halvalla saanut. Eyetechin hinnat taas ovat "sinne päin".)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.42:   
Jos ajattelet Vesalian hintoja, missä MicroA1 on 699EUR. Niin kyllä se Vesalia nappasis varmaan kutakuinkin yhtä ison siivun myös pegasos-II G3 koneiden hinnasta. Eli kummankin koneen hinta nousis jälleenmyyjällä yhtäpaljon, ainakin se tuntus järkeenkäyvältä. Se onko yksikään jälleenmyyjä vielä päivittänyt sivuilleen uusia hintoja Pegasos G3:n hinnan noston jälkeen on eri juttu ja siihen en osaa mitään sanoa.

Mutta nyt mä en jaksa tästä asiasta enää jauhaaa.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 14.46:   
miksuh: Yksikään jälleenmyyjä ei tarjoa Peg2/G3:sta tällä hetkellä. Eikä kukaan tule sitä nykyisillä hinnoilla ottamaan valikoimiinsa joten Peg2/G3:sta puhuminen on pelkkää teoreettista löpinää.

Lisäksi opetellaan lukemaan: Eyetech: "Suggested end user price (ex VAT/sales tax). OS4 not included." (Myös Genesin hinnasto on ilman VAT:ia, mutta jälleenmyyjät hankkivat koneensa bPlanilta.)

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 15.17:   
Loppujenlopuksi hintaero on kuitenkin nyt sen verta pieni, että parasta kun jokainen hommaa sen koneen minkä haluaa. Jokainen varmaan voi itse tehdä päätöksen siitäö kumpi kone sopii itselle parhaiten.

 

miksuh
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 15.19:   
Sis tästä threadista (tai muista vastaavista) on kyllä ihan turha yrittää hakea mitään yhtä oikeaa vastausta, koska semmosta ei ole olemassakaan.

 

Jupp3
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 16.22:   
miksuh:

>Hintaeroa on siis itseasiassa 11EUR Pegasoksen hyväksi. Paitsi, että Pegasoksessa on hitaampi prossu. Kummassakaan koneessa ei ole altivec:a, mutta MicroA1:n IBM prossu on yhtä nopea kuin G4 samalla kellolla, kun Altivec ei ole käytössä.
>Eli käytännössä se 11 EUR halvempi hinta on harhaa.

Monelle ovat kuitenkin liian kalliita Linux-käyttöön. Luulisin, että useat Pegasos-ostajat hommaavat koneensa pääosin morphos-käyttöön (sehän tulee koneen mukana ilmaiseksi) ja useimmat A1-omistajat AmigaOS-käyttöön, josta siitäkin pitää käsittääkseni maksaa nykyään erikseen :)

 

Janne
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 17.08:   
Tosiasia on, että Pegasoksen hintaero AmigaOnea vastaan kaveni tällä liikkeellä ainakin toistaiseksi ja aika merkittävästi. Toisaalta hintaero on edelleen olemassa. Ei kai siinä sen enempää väittelemistä.

 

JPQ
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 18.38:   
Janne: myös ero koneiden ominaisuuksissa joten jokainen edelleen ostakoon sen mikä sopii. Mulle
ihan sama periaateessa ostaako henkilö vaikka Window¤ PC:een.:)

Kaikki: Jos kotikäytössä nopea ethernet on turha niin mitäs bisness puolella on asianlaita ? koska voihan joku jomman kumman bisness käyttöönkin haluta vai olenko ihan väärässä.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 19.12:   
ensialkuun oma kantani: Peggy on edelleen edellä hinta vs tekniset ominaisuudet vertailussa. Jos A1 koneen ostaa täytyy HALUTA AmigaOS:ää.

@itix

>Noh, joka tapauksessa Pegasos II:ssa on kaksi ethernetporttia. Hankippa M-AmigaOneen toinen ethernet niin kaikki korttipaikat ovat täynnä tai joudut ostamaan kalliin riser cardin.

Tai käyttämään USB-ethernet adapteria (max 10Mbit tjsp) tai valitsemaan kalliimman A1 mallin.

Peg2 siis voi olla parempi yhdistettyyn serveri+työasema käyttöön tai pelkkään serverikäyttöön, muutoinhan kukaan ei kahta porttia tarvinne.

>Sitäpaitsi 100Mbit on naurettavan hidas jos haluaa siirtää isoja tiedostoja.

Älä viitsi, 100Mbit on varsin luihakasta menoa.(classicAmigamittakaavassa sikaluihakasta). Tarvitaa potkua myllyiltä ennenkuin 100Mbit kaistalta saadaan siirrettyä täysilaidallinen dataa.

Ja esim. sonera kun ei moisia nopeuksia ADSL:ssä tarjoa. :)

Harvalla on intoa/varaa rakentaa kotiverkko gigabit ethernet värkeistä, siihen verkkoonhan ei juurikaan kelpaa esim alle 500Mhz x86 koneet, protokollapinot ja IDEtykset syö tehot.

(esim. Nokialla monet työasemat on 100Mbit kytkentäisiä, mutta monet kytkeytyy edelleen 10Mbit moodissa. 100Mbit rajoittaa lähinnä clusterikäännöksissä.)

Mutta muutoin, toki. Mieluummin 1Gbit mahdollisuus koneeseen kuin ilman sitä. Etenkin jos se ei näy hinnassakaan.

 

itix
Keskiviikkona, 22. syyskuuta, 2004 - klo 20.05:   
"Tai käyttämään USB-ethernet adapteria (max 10Mbit tjsp) tai valitsemaan kalliimman A1 mallin."

Mites nopea USB-väylä AmigaOnessa (MA1) on?

"Peg2 siis voi olla parempi yhdistettyyn serveri+työasema käyttöön tai pelkkään serverikäyttöön, muutoinhan kukaan ei kahta porttia tarvinne."

No toisella portilla voi jakaa nettiyhteyttä toiselle koneelle.

"Tarvitaa potkua myllyiltä ennenkuin 100Mbit kaistalta saadaan siirrettyä täysilaidallinen dataa."

Marvellissa riittää kyllä potkua mutta voi olla ettei muissa koneissa riitä.. :) Joskin ikivanha SANA-II standardi rajoittaa menoa koska osa toiminnoista joudutaan tekemään CPU:lla (eli rauta kyllä pysyisi perässä mutta softa ei).

 

Moderaattori
Torstaina, 23. syyskuuta, 2004 - klo 19.02:   
Keskustelua jatkettu uudessa ketjussa.