Kuinka kaukana Amiga on maailmanmaine...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 asti » Kuinka kaukana Amiga on maailmanmaineesta? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Amigisti
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 9.25:   
Onhan se monta kertaa todettu, että kun sen maailmanmaineen kadottaa, niin sitä on todella vaikeaa, ellei mahdotonta saada takaisin.

Näin on ainakin sen laita, että Amiga-merkin uskottavuus on nollissa. Ja tuntuu että sitä on vielä poljettu vuosia vaikka se on ollut nollissa.

Katselin viikonloppuna miten Mac-maailmassa asioita hoidetaan... Katsokaa vaikka ihan huvin vuoksi webcast Steve Jobsin esiintymisestä viime Applen kehityskonferenssissa.

Mielestäni siitä tuli paljon ajattelemisen aihetta. Että kuinka paljon työtä on tehtävä että Amiga-maailmassa asiat ovat jälleen tuolla tasolla... Että asiat hoidetaan hyvin pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

Vaatii quicktimen:
http://stream.apple.akadns.net/

Tuntuu, että Apple on monella tapaa tietokonemaailman ainoa innovaattori tällä hetkellä. Myös täysaikaisia developereita on pilvin pimein.

En epäile etteikö KMOS:in avulla jotakin saada aikaan, mutta Amigan lainen pieni yritys vaatisi jonkun "johtohahmon", johon olisi helppo samaistua. Ja jonka jutut olisivat luotettavia.

 

Amigisti
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 9.27:   
Voisi kysyä vielä, että onko Amigalla ollut sellaista mainetta että siitä olisi koskaan voinut olla ylpeä. Pelikone-termin kanssa sai taistella 80-luvulla. Nyt vaan nauretaan, jos sana Amiga jossain kuuluu...

 

Jamie
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 9.40:   
Jep, Quicktime (minkä videostreami ilmeisesti vaatii) 6.4 Winhotusalustalla ei tuottanut muuta kuin "yhdistän" ilmoituksen, jota kyllästyin parissa minuutissa katselemaan. Way To Go Apple :-)

 

KimmoK
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 12.08:   
Kyllä Amigalla on edelleen mainetta. Sitä on vain niin monenlaista. Netissä ensimmäisenä äänessä on voimakkaimmat fanaatikot.

Kyllähän applelle "nauretaan" miltei yhtä makeasti kuin Amigallekin.

Positiivisimmin Amigaan suhtautunee videoeditoinnin veteraanit.

Matka maailman maineeseen on kyllä pidempi kuin koskaan. Nyt ei ole isoa merkkiä taustalla joka auttaisi "ujuttamaan" tasavallan tietokonetta jokaiseen kotiin.

Tarvittaisiin siis että microsoft tukisi A1+AOS4 hanketta. Toisaalta .. hehän tukevat AmigaAnywhere hanketta ... tulipas inhat kylmät väreet !

 

Palle
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 12.10:   
No hoh. Ei kait joku vielä tosissaan usko, että Amigasta tulisi jotain. Harrastelijoiden puuhastelua pa(rha)(h)immillaan.

 

JPQ
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 12.16:   
Palle: uskoo. mahdollisuudet on vaikkakin lienee nyky firmojen kanssa heikot. (eli vähän sama ongelma kuin eräillä muusikoillakin eli muusikko lahjakas mutta levy yhtiö haluaa maksimoida levymyynnin siksi ei tule sopimusta...) Varsinkin kun amigaonejen hinnat on liikaa meikäläisen kaltaisille. Siksi siis korvike...

 

war of the clones
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 12.22:   
IBM kloonithan ovat vallanneet maapallon jo.. miksei siis Amiga-kloonitkin ;-)

 

priest
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 15.16:   
I WANT TO BELIEVE ! ;-)

 

Micce
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 4.44:   
No jaa.. Toisin kuin KimmoK totesi tuskin Applelle
naureskellaan samalla tavoin kuin Amigalle. Mac OS X on
kuitenkin suvereenisti maailman myydyin UNIX-pohjainen
käyttis. Lisäksi _aktiivisia_ Mac-käyttäjiä on maailmassa
miljoonia, arviot heittelevät jossakin 30-40 miljoonan käyttäjän
välillä.

Itse olen ex-Amigafanaatikko, nykyinen erittäin
tyytyväinen Mac-käyttäjä.

Hopeinenomena.net -foorumissa on muuten aika-ajoin ollut
pientä jutuntynkää myös Amigasta ja aika monella nykyisistä
Mac-käyttäjistä on joko ollut Amiga tai on edelleenkin (kuten
minulla).

 

Joanna
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 10.35:   
Amigisit: Otsikkona olevaan alkuperäiseen kysymykseen vastaten.. noin 10 vuotta ... (ok. ehkä 15).. Taakseppäin.

Tulevaisuus.. No, ehkä jotain joskus tapahtuu, mutta nykyisen tiedon ja viimevuosien tapahtumien valossa en odottaisi kovin isoja.

 

JPQ
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 11.34:   
Joanna: sanoisin 12-13 vuotta ja suunnan sanoitkin jo.:) Tuntuu että nyky tilanteen parantamien vaatisi ihmettä varsinkini AmigaOnejen nyky hinnoilla. Onhan ne halpoja PowerPC turboihin nähden mutta silti monien ulottumattomissa...:(

 

Amigisti
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 12.40:   
Ihailla täytyy Applen kykyä luoda ihan uusi käyttis ja silti ilman suurempaa hypetystä. Juuri sitä siis mitä Amiga maailmassa on tehty viimeiset vuodet.

Apple on nyt se mikä Amiga ennen, innovaattori, ja video-/grafiikkatyöskentelyn kiistaton ykkönen.

 

Jope
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 17.40:   
Applen innovointi on kuitenkin erilaista kuin mitä alkuperäisen Amiga-tiimin..

Apple napsii toimivat ja yleensä myös ilmaiset ideat ja pukee ne pyöristettyyn vaaleaan muoviin.. Tyyliin BSD -> Rhapsody -> OSX.. Nykymäkit on myös lähinnä perusrautaa PPC-prossulla x86:n sijaan (ja sitä soikeaa muovia. :-)

Amiga-poppoo taas teki uuden arkkitehtuurin, jollaista ei oltu ennen siinä hintaluokassa nähty. (totta, Applekin teki tätä ennen, mutta nykyinen "innovatiivinen" Apple on aika eri otus)

Ei tietenkään mitenkään pahalla. Hyvä, että ovat onnistuneet tuotteistamaan nämä ideat. Jobsilla on ilmiömäinen kyky haistella trendit ja kuinka niitä tulee hyödyntää.

Jos intel-läppärit eivät olisi niin halpoja, niin varmasti olisi iBook minullakin tässä pörisemässä. :-)

 

itix
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 17.45:   
Apple-käyttäjät ovat vähän kuin me Amigistit.. Jos kerrot Macistille rullahiiristä niin tosi MacMies keksii ainakin sata syytä miksi yksinappinen on paras :)

 

Micce
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 20.18:   
itix: hehe, tuo oli hyvä vertaus :)

Tosin nykyään kyllä suurin osa Macin käyttäjistäkin on
siirtynyt 2-nappisiin, itsellänikin on ihan tuiki tavallinen
Logitechin rullahiiri.

 

tomppa
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 21.39:   
Jope: Eikös nuo muutenkin ole enemmän uuden sukupolven NextSteppejä kuin Macceja. Eli pohjalla oleva ohjelmistoarkkitehtuuri on sieltä Amigan kulta-ajalta. Varsinainen Applen osuus siinä innovoinnissa on ehkä vähän niin ja näin. 'Steppejähän monet kehuvat ihanteellisena ohjelmointialustana, että siinä mielessä kiinnostavia koneita. Ihan nättejäkin, pitäisi alkaa lottoamaan...

 

Amigisti
Keskiviikkona, 7. heinäkuuta, 2004 - klo 23.52:   
Tiedän miksi Steve Jobs on niin uskottava. Ne farkut ja käsieleet.

Bill McEwen kokeili samaa ja esiintyi isoilla bootseilla. Ja laittoi raamatun pöydälle. Ja executive updateihin "God bless". Ei saatu lahjoja taivaasta.

Mutta jos asiaa puhutaan, niin Applella menee vähän helv**** hyvin tällä hetkellä. itunes musiikkikauppa on myynyt tällähetkellä yli 97700000 biisiä. Jokaisesta menee pieni royalti myös Applelle ja konsepti vauhdittaa ipodien myyntiä entisestään.

Amiga yritti samaa myymällä kuponkeja... En pysty jatkamaan...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: