Mitä kuuluu Amiga-rintamalle?

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 12/2004 asti » Mitä kuuluu Amiga-rintamalle? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Keskiviikkona, 5. toukokuuta, 2004 - klo 18.24:   
Heips! Enpä ole lähes vuoteen seurannut taas Amiga-uutisia, eikä kiinnostus riitä penkomaan ulkomaisia lapsellisia tappelufoorumeita, joten jaksaisiko joku (muu) kertoa, onko se kuuluisa AmigaOS4 ja ilmestynyt jne tai jotain sinneppäin. :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 5. toukokuuta, 2004 - klo 18.56:   
No siis.. AmigaOS4 on juuri nyt tällähetkellä CD:n valmistusvaiheessa.

Kyseessä on siis AmigaOS4.0 Developer Prerelease -versio. Kun CD:t on valmiit ja niiden toimivuus on tarkistettu, niin ne lähtee jakoon Amigaonen omistaville tyypeille, jotka voivat sitten alkaa käyttämään OS4:a Amigaonellaan. Developer pre-release versio sisältää nimensä mukasesti käyttiksen lisäksi OS4 SDK paketin.

Tuon OS4 pre-release version saa siis automaattisesti kaikki, jotka ovat jo ostaneet AmigaOne emolevyn. Lisäksi ne, jotka ostavat Amigaonen ennen OS4.0:n lopullista julkasua, saavat OS4 pre-releasen automaattisesti. Jos AmigaOnen ostaa nyt ennen AmigaOS 4.0:n julkasua, niin tuon pre-release version voi sitten päivittää lopulliseen versioon.

AmigaOS4.0 alkaa siis olla pikkuhiljaa valmis, ja lopullista versiota voi ehkä luultavasti odottaa joskus loppukesästä/alkusyksystä tjsp (mutu tietoa siis).

 

Jupp3
Keskiviikkona, 5. toukokuuta, 2004 - klo 19.21:   
Niin, ja käsittääkseni tuosta AmigaOS4 pre-releasesta puuttuu vielä osia, jotka lopullisessa tulee olemaan (ainakin 3D, eiköhän jostain löydy listaa...)

Mutta eipä tuota ihan valmiiksi väitetäkään :)

 

miksuh
Keskiviikkona, 5. toukokuuta, 2004 - klo 19.22:   
Hyperionin Hans-Joerg Frieden kommentoi tuota juuri viimeeksi eilen tässä threadissa:

http://amigaworld.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=4434&forum=14

 

KimmoK
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 12.08:   
Kuun puolessa välissä siis pitäisi olla AOS4 pre beta saatavana A1 koneille.

Muuta:

Amiga Inc luopui AmigaOS:stä. Tuossa helmikuun nurkilla kävi ilmi että vuosi sitten toukokuussa AMigaOS oli jo myyty Itec firmalle jolta se sitten siirtyi KMOS firmalle.
http://www.kmos.com
KMOS CEO Garry Hare haastattelu

Uudet AOS4 web sivut ovvat tulossa, niiden riliisi ilmeisesti silloin kun AOS4 prellu on ihmisten käsissä.

http://www.intuitionbase.com on mielenkiintoinen AOS4&A1 supportsivusto joka on "yhteisön" ylläpitämä.
(päivitystahti toivottavasti kiihtyy kun porukoilla on AOS4)

http://www.amigaworld.net lienee nykyinen ykkösmesta diehard AmigaOS ja "Amiga" faneille ilman platform sotaa.

A1 DMA bugi näyttäisi olevan taaksejäänyt AOS4:n osalta. Mutta odotellaan kunhan päästään "itse" kokeilemaan.

mini ITX kokoinen A1 on tulossa ennemmin tai myöhemmin. (Boogiella oli semmoinen tieto että joskus kesällä sitä pitäis saada) Sen hinta pitäisi olla jonkin verran alle normaalin A1:n. Jostain on jo nyt ollut saatavana tuota emoa developer käyttöön.

Uusi MicroATX A1 on tulossa joskus, ehkä ensi talvena.

AmigaDE rintamalta ei ole mitään uutta viimeiseen vuoteen.

AmigaInc:llä on palkkoja maksamatta, edelleen.

Genesi & MOS rintamalta:
MOS1.5:sta odotellaan kuumeisesti, edelleen.
Pegassos2 on tullut myyntiin, volyymit vain on alhaiset. (merkittävinpänä uutuutena on halvemmat DDR muistit ja hieman aikaisenpaa nopsenpi CPU väylä)
Bill Buck on ansioitunut ihmisiä ärsyttämällä ja koettamalla oikeusteitse kaapata AmigaOS.
Palkkoja on maksamatta heilläkin.
MOS kommuuni rellestää eloisasti täällä: www.morphzone.org (ilman platform sotaa sekin)

 

miksuh
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 12.35:   
Yleensäkin musta näyttää, että touhu on rauhottumaan päin. Syynä on varmasti se, että OS4 on jo niin lähellä, että sen haluavat on aika hyvällä tuulella, ja toisaalta OS4:a vastustavilta trolleilta on mennyt ns. jauhot suuhun.

Ei vieläkään rauhallaista täysin ole, mutta vähemmän semmosia massiivisia tappeluita enää näkee.

Ehkä tässä vielä käy hyvin, kun OS4 ja MOS1.5 kumpikin lopulta julkastaan, niin porukalla on liikaa muuta touhua jaksaakseen sotia :)

 

itix
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 14.32:   
Samoin MOS:ia vastustavilta trolleilta on mennyt ns. jauhot suuhun :) Eli suhteellisen auvoista on meno nykyään ja toisaalta koska BBRV että Amiga Inc. ovat vetäytyneet Amiga-foorumeilta ei tulipalojakaan ole sattunut. Tulisi se MorphOS 1.5 jo pian, siitä on kuulemma julkaistu jo parikin pre-release cd:tä betatestaajille :)

 

KimmoK
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 15.24:   
Jauhoista en menis mitään sanomaan. Mutta kuivuuhan se suu vähemmälläkin.

 

itix
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 16.00:   
Kannattaa joskus katsella ANN:n arkistoja. Sieltä saa hyvän käsityksen miten asiat ovat muuttuneet viimeisen kahden vuoden aikana. Suosittelen.

 

Joanna
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 20.24:   
Miksuh: eiköhän yksi merkittävä osuus keskustenlun rahoittumisesta OS4:n ympärilä ole tullut siitä että osa sokeista seuraajista on tajunnut että heitä pompotetaan kuukaudesta toiseen erilaisilla tempuilla. Tätä julkaisuahan on jo 'huhuttu, ennustettu ja toitotettu' kaksi vuotta... On ollut 'Aikaista Ankkaa', 'Beetta-kiertuetta' ja vaikka mitä temppua joilla on pidetty ihmisten mielenkiintoa ja toivoa yllä..

Eli uskoisin että tilanne on suurimmalle osalle ihmisistä vakiintunut "katsotaan kun se tulee" -asenteeseen. Turha käyttää vuosia jauhamiseen jostain jonka tulemista ei sillä voi edistää tai varmistaa.

Toki BBRV:n ja muutamien muiden siirtyminen sivummalle nettipalstoilta on kanssa vaikuttanut kaikinpuolin rauhoittavasti.

 

Joanna
Torstaina, 6. toukokuuta, 2004 - klo 20.26:   
itix: tuo arkistojen katsominen toimii myös Sakussa, sieltäkin löytyy ihan mielenkiintoisia juttuja, lupauksia ja ennustuksia.

 

miksuh
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 8.37:   
Sokeat OS4:n seuraajat, juujuu joko nyt taas toi alkaa.

Joanna: Viittisiks sä lopettaa tollasen. Sä sanot aina, että minä muka trolaan, MUTTA KYLLÄ SE OLET SINÄ. Sinä olet se, jonka pitää joka välissä vetää OS4:n liittyvä keskustelu tollaseksi.
Sun pitää päästä varmistamaan, että kaikki varmasti muistaa, että OS4:n julkasua on puhuttu jo pari vuotta jne.

 

miksuh
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 9.03:   
Eikö meistä jokaikinen ole jossainmielessä ulkopuolisten PC-käytäjien silmissä sokeita faanaatikkoja jotka seuraa 10v sitten kuollutta ja kuopattua konetta ?

Jokainen meistä olis voinu siirtyä pelkästään PC:n käyttäjäksi, koska jos pelkällä järjellä ajkattelee niin se on ainut järkevä valinta. Mutta ei, porukka on enemmän kinnostunu käyttään Amigaa yhä, vaikka kuinka ulkopuoliset ihmettelis.

Eli ihan yhtä'lailla "sokeita seuraajia" tässä ollaan kaikki. Jokainen meistä on toivonu parasta, ja ollu typerien firmojen pompoteltavina, niin oli jo Commodoren aikaan ja on nyt ihan joka tyypin kohdalla.

Sorry nyt kauheestim, mut mun on todella vaikea hyväksyä sitä, että jatkuvasti nimenomaan OS4:sta kiinnostuneita leimatataan joksikin sokeasti jotain seuraaviksi, AmigaInc:n palvojiksi jne.

Sitäpaitsi vaikka OS4:n julkasu kuinka on siirtynyt, niin nyt se kuitenkin on jo noin pitkällä. mitä ihmeen väliä sillä nyt enää on kuinka kauan se kesti ? Miksi siitä pitää kokoajan tehdä niin suuri juttu? Mä en ymmärrä miksi sen asian ei voi jo antaa olla.

Ei sillä ole mitään väliä kauanko se käyttiksen tekeminen on kestänyt, eikä sillä onko suunnitelmat muuttunut moneen kertaan, tai sillä onko rahat meinannut loppua, tai sillä että on luvattu enemmän onko pystytty tekemään kaikki mitä on suunniteltu.

Sillä nykyhetkellä on väliä, missä ekat versiot käyttiksestä lähtee postiin kunhan CD:t on valmiit. 10v on odotetu uutta konetta ja käyttistä, eli mun mielestäni jollain viisätyksilklä jne ei ole merkitystä.

Eli eikö sen asian vois jo antaa olla, ja keskittyä nykyhetkeen, miksi niitä menneitä pitää kokoajan pyöritellä ?

 

miksuh
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 9.23:   
Sekä MOS:n, että OS4:n kehitysporukka on tehny parhaansa. Kummankin porukan osalta lähinnä se ns emofirma ja ne ns. "isot" pomot on ollu niitä, jotka on touhunnu kaikkea epämäärästä, ei niinkään se käyttiksen kehitysporukka.

BBRV ja AmigaInc on kumpikin jostain syvältä. Muta ei niiden touhuista pidä käyttiksen kehitysporuoita syyttää. Eikä sitten myöskään niitä, jotka siitä käyttiksestä on kiinnostuneita.

 

Tralla la.
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 9.49:   
Siinäpä se "Amiga-rintama" tulikin hienosti tiivistettyä...

 

Markus
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 10.02:   
Kiitoksia todella paljona !!! :-D :) :) :) Huomaan, että Suomen Amiga-rintama ei todellakaan ole mustunut sekavaksi tappeluksi! Minulla kun on tuo Party Pack, niin kysynpä vielä, että vieläkö on mahdollista saada OS4 ilmaiseksi? Taisipa jo kiiinnostus-faktori nousta niin, että vaivaudun pian sinne ulkomaan Amiga-kanavallekin. :) Todella mukavaa, että kärsivällisyys on yhteisöllä säilynyt jne. :) Pärjäilkää! :)

 

Joanna
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 10.21:   
Markus: Tietääkseni PartyPackin lupaus Ilmaisesta OS4:stä oli ainoastaan AmigaInc:in antama eikä se näinollen (mahdollista moraalista vastuuta lukuunottamatta) koske sen enempää nykyistä OS4:n tekijää (Hyperion) kuin AmigaOS nimen omistajaakaan (KMOS, tietääkseni tällähetkellä, tosin se voi hyvinkin muuttua ainakin kerran/pari ennenkuin OS4 on valmis).

Muutenkin.. kannattanee katsoa pari aiempaa viestiketjua tästä samasta aiheesta vaikkapa vuoden parin takaa.. On kovin opettavaista nähdä mitä ihmiset kertoivat silloin täytenä varmuutena ja ehdottomana totuutena siitä mitä tapahtuu ja milloin. :)

 

KimmoK
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 10.23:   
@Markus
"Minulla kun on tuo Party Pack, niin kysynpä vielä, että vieläkö on mahdollista saada OS4 ilmaiseksi?"

Jos lukaset Garry Haren haastattelun niin saat viimeisimmän tiedon tuostakin asiasta. Tiivistettynä: KMOS "koettaa järkätä" edes jotain hyvitystä nuista AmigaInc:n lupauksista, jos AmigaInc ei siihen kykene.

Toisaalta jokaiseen myytyyn A1:n näyttäisi kuuluvan ainakin pre beta versio, ellei jopa lopullinen 4.0, joten se tekee tuon partypack tarjouksen osittain merkityksettömäksi. Sehän piti tarjota joko ilmaiset 4.0:n ja 4.1:n TAI 100$ aletta A1:n hinnasta.

En pitäisi toiveita yllä AmigaInc tarjousten toteutumisesta. Otetaan ne iloisena yllätyksenä jos niin käy.

Suurin pullonkaula siinä on AmigaDE:n heikko edistys ja menestys.

Esim nuo kamut tuolla Nokia Mobile Phonesin puolella on vääntäneet paljon softapalikoita kännyköille jotka poistaa AmigaDE:n merkitystä. Lisäksi on esim. Fathammer ja Hantro jotka niin ikään vetävät mattoa DE:n alta.

Vuonna 2000 Amino porukka istahti kultakaivoksen (oikeastaan kahden sellaisen) päälle. Toisen he vapauttivat, ehkä turhan myöhään ja toista alkoivat kaivamaan mutta vain lusikalla, teelusikalla perhana.

 

Markus
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 10.23:   
Olihan tässä vähän riidan poikastakin, mutta jos kukin on vain tyytyväinen omaan systeemiinsä ja antaa muiden pelata omalla systeemillään, niin kai se siitä. :) Täydellisyyden vuoksi vain tämän vielä kirjoitin, jottei yo. viestini näytä liian hassulta. :) Kuumat kesäpäivät näemmä taas täällä edessä... Eiköhän se Radeonin tuuletin viilennä WinUAE:n alaisuudessa minutkin, niin taas selvithän yhdestä kesästhä. :-D :) :) :)

 

itix
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 11.24:   
@KimmoK:

"Lisäksi on esim. Fathammer ja Hantro jotka niin ikään vetävät mattoa DE:n alta."

Eikös RJ Micalilla ollut jotain tekemistä Fathammerin kanssa?

 

itix
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 11.37:   
@miksuh

"Sorry nyt kauheestim, mut mun on todella vaikea hyväksyä sitä, että jatkuvasti nimenomaan OS4:sta kiinnostuneita leimatataan joksikin sokeasti jotain seuraaviksi, AmigaInc:n palvojiksi jne."

Anteeksi vain mutta minua on aina nyppinyt se että Amiga Incin kritisoijat on yhdistetty trollaajiksi ym. Kun porukka kaksi vuotta sitten sanoi että AI:n kuponkikampanja on kusetusta niin porukka oli oikeassa.

OS4 on täysin eri asia kuin Amiga Inc.

Huomattaisin myös ettei Genesiin kohdistetulla kritiikillä ole välttämättä mitään tekemistä MorphOS:n kanssa vastaavasti.

 

KimmoK
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 14.54:   
@itix
"Eikös RJ Micalilla ollut jotain tekemistä Fathammerin kanssa?"

Juu, siellä hän kait duunaa edelleen.
Ei ole ihan ainoa Amigapuolen taitaja joka peuhaa mobiili 3D:n kanssa. Mutta ei siitä sen enempää.

 

itix
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 15.13:   
Toivotaan Amiga-taitajille menestystä.

 

JPQ
Perjantaina, 7. toukokuuta, 2004 - klo 15.48:   
Saakos kilpailu demossa mainitan sen tekijän ja nimen ? tarkkaan kun en sääntöjä oikein muista.

 

MarkoS
Maanantaina, 10. toukokuuta, 2004 - klo 18.29:   
Joanna: "tuo arkistojen katsominen toimii myös Sakussa, sieltäkin löytyy ihan mielenkiintoisia juttuja, lupauksia ja ennustuksia"

Hämärästi muistan, että sieltä pitäisi löytyä jotain AmigaOnen myyntilukuihin viittaavaa hauskaa. :-) Äh, sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee.

 

Tero
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 10.56:   
onkos KMOS:sta kuulunut jotain kummempaa lähiaikoina vai oliko se sumufirma niinkuin yleinen mielipide oli?

www.kmos.com on sama tyhjä sivusto mitä se on ollut rekisteröinnistä asti.

 

Tero
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 12.25:   
Tero: Ei ole kuulunut mitään ihan viimeaikoina, muttei se tarkota vielä yhtään mitään. Garry Harehan sanoi ettei heillä ole aikomusta osallistua keskusteluun Amigasiteillä ja tiedotteitakin tulee sitten jos jotain sanottava on.

 

KimmoK
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 12.29:   
@Tero

Olen kyllä sumuteoriaa vastaan (Garry on sen verran vakuuttava), vaikkakaan se ei täysin mahdoton ole.

KMOS:lla ei ole mitään kerrottavaa ennen kuin:
- diilit on tehty
- AOS4.0 on valmis
- miniA1 on valmis massatuotantoon
- jne...

Pitäisivät vain KMOS:lla turpansa kiinni kunnes jotain tosiaan on valmiina.

En halua mitää amiga inc tyylistä sumutusta ja taivaanrannan maalausta, vaikka siniset fanaatit ikäänkuin sitä vonkaavatkin. (mikään ei sinne kelpaa... jos tiedotetaan niin silloin ilkutaan siitä ja jos ei tiedoteta niin siitäkin ilkutaan ...)

Olisi mukavaa vaihtelua jos toteutuisi uusi, tälläkertaa vakavasti otettava Amigamaisuuksien firma.

***************

Laitanpa tähän ketjuun senkin "Amiga kuulumisen" että Bill McEwenin 16 vuotias tytär kuoli viime kuussa. Se lienee vaikuttanut viimeaikaisiin virallisen Amigapuolen tapahtumiin ja vaikuttaa varmaan vielä lähitulevaisuudessakin.

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 14.06:   
IMHO asialliset pressitiedotteet (tai kutsutaan niitä nyt vaikka executive updateiksi :) ) ovat ihan jees eikä siinä pitäisi kellään olla nokan koputtamista. Ei sen aina tarvitse olla edes maailman suurin asia mistä tiedotetaan... pientä pr-toimintaa silloin tällöin.

Tuohon Tero 1.:n mainitsemaan verkkosivuston puuttumiseen perustuu minunkin skeptisyyteni koko jutusta. En erittäin epäilyttävää ettei vieläkään ole olemassa sivustoa mistä saisi tilata kyseisen it-yhtiön tuotteita ja/tai palveluita.
Käsitin silloisista pressitiedotteista että kyseessä on lafka joka tekee it-alalla monipuolisempaakin toimintaa eikä vain jakele AOS4:sta kun se aikanaan valmistuu.

Olisiko sitten pressin paikka kun pre-versiot ovat jälleenmyyjillä?

 

Tero
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 14.53:   
Kellään ei ehkä pitäs olla nokankoputtamista asiallisiin tiedotteisiin, totta. Mutta kun se "ei pitäisi"-ajattelu ei tunnu toimivan tässä "yhteisössä". Sillon on tosiaan ehkä parempi olla ihan hiljaa kunes todella on enempi jotain sanottavaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 16.20:   
@hooligan

"Ei sen aina tarvitse olla edes maailman suurin asia mistä tiedotetaan... pientä pr-toimintaa silloin tällöin."

Kun seuraa minkälaista kylmää palautetta syntyy kun Hyperion ilmoittelee AOS4 edistymisen pikkuvaiheista, joutuu tarkoin harkitsemaan kuinka pieni pr uutinen on kyllin iso jotta sen "ilkeäisi" jukaista.

Amiga Inc näkyi ottavan tavaksi pullistella pienimpiäkin asioita isommiksi kuin mitä ne olivat. Ja jos asiaa ei ollut niin sitten nyhjäistiin tyhjästä (on schedule and rocking).

"En erittäin epäilyttävää ettei vieläkään ole olemassa sivustoa mistä saisi tilata kyseisen it-yhtiön tuotteita ja/tai palveluita. "

Syy lienee se että ei ole tuotetta mitä (julkisesti) myydä tai palvelua mitä (julkisesti) tarjota. Ymmärtääkseni Garryn lisäksi KMOS:n omilla palkkalistoilla on vähän väkeä, jos ollenkaan.
About vuoden vanhalta yritykseltä ei ehkä paljon isompaa voi odottaa. Sen Itec:n taustastakaan ei saa varmuutta kun en ole 100% varma löysinkö oikean itecin weppisurffailullani.


Sen verran voisivat kyllä satsata että tekisivät edes komiamman etusivun. Tämänhetkinen näyttää Garryn itsensä jollain business matkalla Nokia9210:lla tekemältä....

Muistaako kukaan miten Transmeta aloitti?
Sivu oli muutoin melko blanco, mutta lähdekoodissa oli viestejä siitä mitä tuleman pitää. :)

Toivon ettei KMOS julkista mitään keskeneräistä, odotan siis ensimmäisiä uutisia about ensivuoden maaliskuussa. :)

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 17.01:   
>Kun seuraa minkälaista kylmää palautetta syntyy kun Hyperion ilmoittelee AOS4 edistymisen pikkuvaiheista, joutuu tarkoin harkitsemaan kuinka pieni pr uutinen on kyllin iso jotta sen "ilkeäisi" jukaista.

Mielestäni tuo männäuutinen että cd-paino on aikataulussaan etc. etc. sai ihan hyvän ja realistisen vastaanoton. Tottakai on aina muutama mulkku huutelemassa.. se nyt kuuluu jo arkipäivään eikä sille sen kummemmin kannata korvia lotkauttaa.


>Amiga Inc näkyi ottavan tavaksi pullistella pienimpiäkin asioita isommiksi kuin mitä ne olivat. Ja jos asiaa ei ollut niin sitten nyhjäistiin tyhjästä (on schedule and rocking).

AInc ei tehnyt oikeastaan mitään oikein, ei voi vaatia että tiedotteetkaan paikkaansa pitäisivät. Ei niihin ollut uskomista piiitkäään pitkään aikaan, eikä Mossin huhhahhei haastattelut ainakaan parantaneet tilannetta.

Vuosia jatkunut "On schedule and rocking"-pilkka on täysin ansaittua; valehdellaan päin naamaa, v*ttuillaan takasin päin naamaa. Sitä niittää mitä kylvää.

Mutta nyt on eri miehet remmissä (niin, onko.. sekin on vielä epäselvää) joten edes jonkin verran puhtaammalta pöydältä lähdettäisiin.

 

MarkoS
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 17.47:   
hooligan/dcs: "Vuosia jatkunut "On schedule and rocking"-pilkka on täysin ansaittua; valehdellaan päin naamaa, v*ttuillaan takasin päin naamaa."

Ei ole vuosiin kiinnosta pätkääkään onko se ansaittua vai ei, se on rasittavaa ja kääntynyt aikoja sitten pilkkaajia vastaan.

"Sitä niittää mitä kylvää."

Joko on pajunoksista tehty keihäät ja takapihan kallio valloitettu?

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 25. toukokuuta, 2004 - klo 20.17:   
Pajunoksista en tiedä, mutta pultsarit valtas takapihan kallion jo vuosia sitten.

 

prami
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 16.28:   
mul on jäänyt vähän epäselväksi muutama asia.
jos hyperion teki amigaos 4:sen,niin mitä toi
amiga inc. tekee?kai se olis ihan sama jos
hyperion ostaisi koko amiga inc.:in ja muuttais
nimensä amigaksi.

 

Joanna
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 16.56:   
prami: Lyhyesti sanottuna: AmigaInc poltti muutaman sata milliä sijoittajien dollareita saamatta juuri yhtään mitään tuotetta markkinoille saakka. Mennyt aikamuoto sen vuoksi että rahat loppuivat pari vuotta sitten (2001-2003 riippuen keneltä kysyy) eikä sen jälkeen ole tullut kuin isoja puheita ja löysiä lupauksia.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 16.57:   
prami: Alunperin Hyperion hankki lisenssin OS4:n tekemiseen AmigaInc:ltä, eli Hyperion oli tavallaan alihankkija Amigainc:lle, joka keskitty itse AmigaDE:n kehittelyyn ja pyrki määrittelemään sen miten AmigaOS:a kehitetään eteenpäin.

Juuri kukaan firman ulkopuolinen ei kai tarkkaan enää tiedä mitä ne nykyään tekee. AmigaOS4:n kehityksen kanssa AmigaInc:llä ei ole enää mitään tekemistä myytyään oikeudet käyttikseen KMOS:lle.

Luulisin, että Amigainc:llä pyritään jatkamaan AmigaDE:n kehittelyä ongelmista huolimatta.
Amigainc:n irrottautumista Amigasta ja Amigayhteisöstä kuvaa hyvin se, että aikoihin ei ole kuulunut sanaakaan heiltä Amiga-keskustelualueilla jne.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 17.00:   
prami: mutta älä huoli, OS4:n kehitys on turvattu, AmigaInc:n tilanne tai tekemiset ei siihen enää vaikuta.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 17.10:   
Sanotaan nyt vielä että OLETETTAVASTI myi oikeudet KMOS:lle, se kun on niin harmaata aluetta kuin vain voi olla, tässä vaiheessa.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 17.14:   
Mä en kyllä jaksa uskoa salalittoteorioita, että ei olis myynyt, olis liian omituinen juttu jo. Jotkut niitä teorioita jaksaa kehitellä kyllä ja samalla mustamaalautuu tehokkaasti Hypeionikin, koska onhan niiden pakko olla tietosia todellisesta tilanteesta.

 

Joanna
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 17.17:   
miksuh: Aivan varmasti Hyperionilla on ennenkin tienneet AmigaIncin tilanteen ja antaneet asioiden mennä päin Hemmetiä kertomatta siitä meille ulkopuolisille. Eli ei ole mikään uskottava perustelu etteikö nytkin voisi olla jotain hämärää taustalla.

 

miksuh
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 17.23:   
No Hyperioniakin varmasti sitoi vaitiolosopimus AmigaInc:n kanssa. Ei siinä välttämättä hyperionin puolelta ole kyse salailusta tai vastaavasta ollut. Harvalla alihankkijan asemassa olevalla on lupa puhua kaikista asioista, jotka liittyy ns. pomofirman sisäsiin juttuihin.

Esimerkki on toki kärjistetty, mutta jos vaikka nokian alihankkija alkas vuotaa tietämiään nokian asioita julkisuuteen, niin luulempa että olis aika nopeesti entinen alihankkija.

 

hooligan/dcs
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 18.04:   
@Miksuh

No minä en ketään varsinaisesti syytä, ja mulle on aika yhdentekevääkin mitä on tapahtunut. Ihmettelenpä vaan ettei kukaan ole koskaan kuullut koko kmos:sta.. ei edes all-mighty google. Varsinkin näin monen kuukauden jälkeen.

 

Thoriel
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 18.24:   
Kyllähän KMOS Inc. webistäkin löytyy ja vielä Googlella, mutta "This is the future home of KMOS Inc." ja sen pituinen se.

 

itix
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 22.16:   
"Esimerkki on toki kärjistetty, mutta jos vaikka nokian alihankkija alkas vuotaa tietämiään nokian asioita julkisuuteen, niin luulempa että olis aika nopeesti entinen alihankkija."

Jep jep, tuskin Nokiakaan haluaa että alihankkijat kertovat Nokian puhelinten hardware-vioista tai softabugeista :)

 

Joanna
Keskiviikkona, 30. kesäkuuta, 2004 - klo 22.39:   
Miksuh: Tiedän että on olemassa NDA:ta mutta joku raja pitäisi olla rikollisen toiminnan piilottelussa yms.. Tosin tietenkin voimme keskutella paljonko oli tahallista ja paljonko vain 'huonoa tuuria' ja osaamattomuutta...

Itix: mistä tuli mieleen,.. Kuulin tuossa juuri että Nokia perui yhden kännykkämallin julkaisun toistaiseksi. :)

 

KimmoK
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 11.42:   
Näkyy olevan AmigaInc hengissä. Zeoneon uusimmassa pelissä on uusi AmigaAnywhere splash screen. :)


@Hooligan
"Ihmettelenpä vaan ettei kukaan ole koskaan kuullut koko kmos:sta.."

Koskaan? Sehän perustettiinkin vasta viimevuoden puolivälin tienoilla.

"Varsinkin näin monen kuukauden jälkeen."

Parempi näin.

Siksi että vihjeiden perusteella KMOS:lla ei ole juuri muita työntekijöitä kuin Garry. Taustalla oleva rahoittava yhtiö (ItecInc, sekin kyllä hämy) lainannee sihteeripalveluita yms. siten miten tarvii.
Eikä heidän tuotteensakaan ole vielä valmis.

Ei siinä ole paljon "kuultavaa". Toivottavasti kuitenkin saisi jonkinlaisen infosivun tehtyä webiin ASAP.

 

Frn
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 12.03:   
Joanna: Onko tuo muutama sata milliä jokin tieto? Kuulostaa jo hieman isohkolta summalta huomioiden Amiga Inc:n toiminta-ajan, vaikka henkilöstölle olisi maksettu palkaa keskimäärin 1M USD/vuosi/henkilö.

 

miksuh
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 14.04:   
Frn: hatusta vedetty arvio todennäkösesti :) tosin kyllä niillä rahaa taisi aika hyvin mennä.

 

KimmoK
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 18.21:   
@Joanna

Veikkaan että moni yllättyisi kuinka paljon kännyköitä ja muitakin tuotteita/projekteja menee romukoppaan Nokialla ihan tasaista tahtia. Mutta semmoista se on. Jos on vähänkään haisua että tuote ei satu oikeaan hetkeen niin minimoidaan vahingot, otetaan opiksi ja siirretään resurssit seuraavaan hommaan. Töitä kuitenkin on koko ajan 1/3 enemmän kuin työn tekijöitä (IMO).

 

JPQ
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 19.26:   
KimmoK: toiseksi ainakin minä tiedän että on tuotteita jotka voi julkaista liian aikaisinkin eli ihmiset eivät osaa vielä niitä tarvita.

 

Joanna
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 20.21:   
KimmoK: Juu.. siis kehitystyössä on se haitta että sutta ja sekundaa tulee aina välillä. Ja joskus vain tapahtuu väistämätön, eli aika ajaa ohi tuotteesta tai sitten ilmenee joku syy jonka vuoksi se homma ei vaan toimi käytännössä niin hyvin kuin paperilla... Mistä tuli mieleen...

Frn: Ok.. tunnustan heittäneeni sen summan ilman varmaa tietoa, dokumentteja tms... Mutta pitää muistaa että AmigaInc perustettiin ja suuret rahat kerättiin silloin parhaimman Dot.Com buumin ollessa menossa. Niinä aikoina sijoittajat pistivät miljoonia paljon turhempiinkin hankkeisiin (siis IMHO Amigaincillä oli hyviäkin ideoita ja projekteja).

Loppujenlopuksi... Oliko kyseessä 10Mil tai 100Mil ei enää ratkaise. Se kaikki on mennyt vuosia sitten eikä uutta rahoitusta ole kuulunut toistuvista puheista huolimatta.

 

Frn
Torstaina, 1. heinäkuuta, 2004 - klo 21.18:   
Joanna: Ei määrällä tosiaan mitään väliä ole, ajattelin vain, että olisiko sulla jokin tiedonjyvänen asiasta. En usko, että kukaan on AIncista voinut kupata satoja miljoonia tekemättä samaa temppua, mitä Ystävykset C=-pomot oletettavasti tekivät (rahat kassiin ja juoksuksi). Onko tästä oletetusta tapahtumasta muuten jotain ihan tietoakin olemassa?

Mutta kyllä jo sadalla miljoonalla pyörittäisi AIncin kokoista putiikkiia aika pitkään. Näiltähän rahat loppuivat ilmeisesti jo melko pian. Mutta ei mitään tietoa minullakaan. Järjestetäänkö arvauskilpailu? :) Olisi kyllä hauska tietää esim. mitä maksettiin Gatewaylle, tuostahan ei ole kovin tarkkaa virallista tietoa.

 

KimmoK
Perjantaina, 2. heinäkuuta, 2004 - klo 11.58:   
AInc rahoituksesta ... veikkaan että rahaa on tullut lisää tipotellen myös kuluneen vuoden aikana ... rahareikä on vaan isompi kuin mitä rahaa saadaan ...
Mm edellisestä johtuen taitaa suuri osa AmigaDE:n R&D:stä tapahtua kolmansien osapuolien toimesta. Esim Zeoneo:n toimesta ja rahaa varmaan muilutetaan velkojien selän takana niin paljon kuin vain mahdollista (konkurssikypsäbusiness as usual).

AmigaInc kyllä poltti rahaa aika nopealla tahdilla silloin alkuaikoina (eiks niillä ollut pienen jalkapallokentän verran vuokratilaa about kymmenelle äijälle).
Ehkä se olisikin tuonut tuloksen (ennen kuin muut kerkis) ellei raha hanat olis menneet konkkaan yms..

TAO äijien privaattimeilit alkoi olla melko vihjaavia jo vuoden 2001 lopulla / 2002 alussa. Amiga Inc oli tervaantunut etanavauhtiin yms.. Franciksen lisäksi ei tainut olla TAO:lla muita jotka "uskoi" AmigaInc:n kykenevän ulostamaan sen mitä oli aikomus. Toisaalta, PlanetZed on voinut olla TAO:lle käyttökelpoinen demo/markkinointi apuväline, kuitenkin... olisko AmigaInc ollut vain pelinappula TAO:lle...

 

Janne
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2004 - klo 10.06:   
En usko että Amigalla oli koskaan satoja millejä rahaa. Totuus lienee ollut lähempänä kymmentä miljoonaa, sisältäen kauppasumman Amigasta eli maksuvalmiutta jäi sen jälkeen vielä reilusti vähemmän. Tuon verran voisi _arvailla_ Amigan Inc.:n kaltaisen operaation katsoa kuluttaneen siiinä vuodessa puolessatoista jonka jälkeen heille iski akuutti rahapula ensimmäisen kerran...

Eipä silti, kyllä vastuullinen käyttäjä olisi firmaa pyörittänyt kymmenellä miljoonalla pitkään. Suomessa moni pieni firma pyörii hyvin paljon vähemmällä. Amiga Inc. kuitenkin hankki yli-isot tilat, palkkasi alkuun väkeä varmaan vähän turhankin innokkaasti ja teki liikoja olettamia rahavirtojen jatkumisesta tulevaisuudessa.

Tulipa mieleen Genesi tuosta jälkimmäisestä. Tosin sillä erolla että näyttäisi siltä että Genesi on jotain ottanut opikseen ja nousee ehkä suosta. Amiga Inc.:stä on vaikea uskoa samoja ihmeitä. Vaan eipäs manailla liikaa - Amiga-yhteisössä on opittu olemaan uskomatta liikoja, kun ei sitä koskaan tiedä... :)

 

KimmoK
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2004 - klo 10.44:   
Stay tuned, tulossa lisää tiedonmurusia KMOS:sta:
KMOS CEO to speak at the AmiWest 2004 banquet
24-25.7.2004

 

KimmoK
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2004 - klo 15.56:   
Otanpa tähän nuo ekat linkin takana olleet tiedon muruset:
"Now, here is a little more information (more to follow) about Garry.

For over two decades Garry has focused on enabling technology and the creation and distribution of digital media. He is CEO of KMOS, Inc. KMOS is creating or acquiring technologies that enable wired and wireless devices to deliver rich media content and services to households and businesses. Recently KMOS announced it most recent acquisition, the Amiga operating system. This unique technology is currently being adapted for the next generation of mobile communication chip sets, ushering in new forms of mobile communication."

Tuo "being adapted for the next generation of mobile communication chip sets" kuulostaa kyllä liikaa Amiga Inc informaatioministereiden touhuilulta. Olisko joku jo muka oikeasti värkkäämässä jotain A1:stä poikkeavaa platformia AOS4:lle.

pjaskat, tuo voi tarkoittaa ihan mitä tahansa.
esim: PPC+uusArtisia tai PPC440+sälää integroituna yhdelle sirulle.

 

itix
Maanantaina, 5. heinäkuuta, 2004 - klo 16.34:   
No tuo lainaus ei kyllä kerro yhtään mitään. Se on normaalia PR-kieltä mitä löytää kaikista pressitiedotteista.

 

Frn
Tiistaina, 6. heinäkuuta, 2004 - klo 10.25:   
Janne: Suurinpiirtein samoihin lukemiin päädyit kuin minäkin. Rahoituskierroksia oli ilmeisesti kaksi ja kolmas epäonnistunut. Tällä toisella kierroksella ostettiin lisäaikaa ja samaa yritettiin vielä kertaalleen. Onneksi se jalkapallokentän kokoinen toimitila sijaitsi kuitenkin paikallisessa "Hervannassa", eli vuokrat olivat kuitenkin pienemmät, kuin hulluimmilla puljuilla.

 

KimmoK
Torstaina, 8. heinäkuuta, 2004 - klo 17.20:   
Keynote Speaker Garry Hare on Wireless Communication

Garry Hare, Ph.D., will kick off SUMMER BREAKOUT 2004 with a keynote speech called "A Funny Thing Happened On The Way To The Future."

Bandwidth solutions will soon make it possible to display a full motion picture, even feature film length, on everything from set-top boxes to cell phones. Product marketing is already changing due to the proliferation of Web blogs and other targeted and focused technologies. Program creators and content developers are quickly gaining the ability to directly distribute programming to the consumer. Already the desirable 15 - 25 year old demographic is more likely to access content via computer than television. Other age groups are soon to follow.

All this impacts everything from programming to marketing, from small group communications to the photography hobbyist, from the distribution of specialty information to methods of fund raising for non-profits and political causes.

Garry will discuss the potential effect of broad, wireless communication access on commercial, social, and political issues. The emphasis will be on the impact of technology rather than on the technology itself. That is, non-technical for everyone to understand and be prepared ... for the future!

lähde: ann ja http://www.tmcnet.com/usubmit/2004/Jul/1054410.htm

hmmm.... missähän sen edellisen puheen video/audio olikaan ...

 

hooligan/dcs
Torstaina, 8. heinäkuuta, 2004 - klo 17.26:   
Kukapa *** EI *** haluaisi katsoa kokoillan elokuvaa kännykästä =)

 

Jamie
Torstaina, 8. heinäkuuta, 2004 - klo 18.32:   
Jep. ** Mä ** en halua kattoa elokuvia kännykästä. :) En ole ihan varma mitä hooligan meinasi, mutta mä ajattelin ihan sitä mitä kirjoitin.

 

KimmoK
Torstaina, 8. heinäkuuta, 2004 - klo 20.06:   
En tiedä mitä videonpätkiä katsovat, mutta hyvin kuuluu pilotit menneen. Lisää TV kännyköitä tullee aikanaan.

Jospa tässä on KMOS:n AOS kohde: "15 - 25 year old demographic is more likely to access content via computer than television."

*********
Minulla on pöytälaatikossa kännykkä+ desktop softa jolla voi katella mitä TV:ssä pyörii ja halutessaan komentaa Amigakotipääte nauhoittamaan lähetys myöhäisenpää katselua varten. No joo, ei vielä ihan valmis softa ole, mutta idea on minun ettäs tiiätte. :)

Tosin esim F1:n katsoo mieluumin livenä tulitikkuaskista kuin nauhoituksena sitten kun ratkaisun on jo kuullut.

Maailmalla on muuten olemassa televisioita joissa on jopa pienempi ruutu kuin nykyisissä kännyköissä...

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 9. heinäkuuta, 2004 - klo 8.03:   
Formulaa nyt viitti kattoa muutenkaan. Katsellaan sitten ku Schumi jää eläkkeelle :)

 

JPQ
Perjantaina, 9. heinäkuuta, 2004 - klo 10.42:   
KimmoK: Tarkoitatko niitä joiden viritys vähän niinkuin vanhassa radiossa ? tai jotenkin noin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: