IoSpirit keskeyttaa Amiga- tuotteiden...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » IoSpirit keskeyttaa Amiga- tuotteidensa edelleenkehittämisen. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Joanna
Maanantaina, 8. maaliskuuta, 2004 - klo 18.54:   
http://amiga.iospirit.de/index.php?mode=view&obj_type=newsitem&obj_id=36

 

JPQ
Maanantaina, 8. maaliskuuta, 2004 - klo 19.10:   
Harmi kun mielipidettään ei viitsi tänne kirjoittaa. Ja toiseksi kysyn mikä tuo medusa (mikä se toinen ei ibrowse niminen projekti on) on ?

 

Seppo
Maanantaina, 8. maaliskuuta, 2004 - klo 22.25:   
JPQ: Medusa USB on romppu joka sisältää rekisteröidyn Poseidonin (USB Stack), Arak Attack (PCI USB ajurit), IOUSB Scanner ja IOUSB Digicam ohjelmat.

Tämä Felixin päätös ei sinänsä tullut ainakaan minulle yllätyksenä - kun on itsekin seurannut tuota jatkuvaa tappelua ja loanheittoa jota nykyisessä Amiga-yhteisössä tapahtuu ja kun samaan aikaan kaksi 'johtavaa' Amiga-firmaa mätkii toisiaan hengiltä niin siinä loppuu helposti usko kovemmaltakin Amiga-fanilta.

 

Ibe U
Maanantaina, 8. maaliskuuta, 2004 - klo 22.48:   
Seppo: Mikä se toinen firma on?

 

itix
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 1.06:   
Paremminkin syynä on se että tavara ei myy.

 

Amigisti
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 1.21:   
Avoin kirje oli asiaa.

Amiga maailmasta ei tällähetkellä mullistavia innovaatioita löydy - ne ovat muualla, esim. Mac OS X.

 

Janne
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 10.11:   
itix: Indeed.

 

Seppo
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 12.04:   
Ibe U: "Amiga-firmoilla" tarkoitin erittäin löyhässä muodossa firmoja jotka koettaa tehdä bisnestä näillä nykyisin lähes olemattomilla Amiga-markkinoilla, eli lähinnä näitä kahta (Amiga Inc, Genesi) jotka tällä hetkellä kinaavat oikeudessa sen sijaan että tekisivät yhteistyötä. Jostain syystä tulee mieleen kuva jossa kaksi lentohiekkaan uppoavaa miestä mätkii vaan toisiaan sen sijaan että miettisivät miten päästä ylös suosta.

itix: Jos pelkkä tavaran huono myynti olisi syynä niin Felix olisi todennäköisesti pistänyt lapun luukulle jo aikoja sitten. Enempi tässä minusta on kyse siitä mihin Amiga-yhteisö on ajautunut - kaksi toisiaan vieroksuvaa leiriä ja siihen päälle lauma fanaatikkoja jotka tappelevat eri foorumeilla. Tuota kun jonkin aikaa seuraa niin vähemmästäkin masentuu ja jokin päivä motivaatio jatkaa hommia vain yksinkertaisesti kuolee pois.

 

Piru
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 12.56:   
Seppo: Tunnen Felixin henkilökohtaisesti ja uskaltaisin väittää että kyse ei ole Amiga Inc vs Genesi ongelmista, vaan lähinnä siitä että tulot eivät yksinkertaisesti kata menoja (ja tämä tilanne on jatkunut jo pidemmän aikaa).

Lisäksi Felixin opiskeluissa on todella tärkeä ja aikaa & keskittymistä vaativa vaihe menossa, jonka uskoisin myös vaikuttaneen päätökseen.

Turhat spekulaatiot ja syytökset olisi paras jättää pois, ja toivoa että uusien järjestelmien esiintulo lisää markkinoiden kokoa ja mahdollistaa projektien jatkamisen.

 

Janne
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 13.04:   
Piru: Samaa mieltä - eiköhän tällaisissa asioissa kuitenkin lopulta paina enemmän yksilön tai yrityksen elämäntilanteeseen liittyvät tekijät kuin tunnesyyt. En väitä etteikö tunnesyyt voisi tiettyjen yhteisön jäsenten päätöksiin vaikuttaa suureistikin, mutta Felixin kaltaiset vakavat kehittäjät - jotka pääosin ovat pysyneet "politikoinnin" ulkopuolella - eivät usein kuulu tähän ryhmään.

Selitys siitä, että Felix koki bisneksen heikkona (ei mikään ylläri) ja opinnot etenevät herkkään vaiheeseen kuulostaa hyvinkin järkevältä. Kukapa meistä ei joskus olisi halunnut poistaa elämästämme rasitteita ilmoittamalla että "nyt lopetan tämän". Joskus lopettamispäätös ja selvä ilmoitus helpottavat oloa ja mieltä kummasti.

Tietysti monet muuttavat enemmin tai myöhemmin myös mielensä. :)

Eipä silti, tuskinpa Seppo mitenkään väärässä siinä on, että yhteistyöstä olisi Amiga-markkinoille varmasti hyötyäkin. Toisaalta voi kilpailustakin olla. Paha sanoa mikä sapluuna lopulta luo parhaita tuloksia. MorphOS oli tarjolla taannoin AmigaOS:ksi, mutta ehdot eivät osapuolille kelvanneet ja nyt ollaan missä ollaan. Turha kai sitä enää jossitella.

Tuntuu jotenkin siltä että Genesin oikeusjutusta on tehty syypäätä niin Amiga Inc.:n talousvaikeuksiin kuin yhteisön kahtiajakautumiseenkin, mutta kovasti siinä on pelkkää syntipukin makua. Amigan talousvaikeudet ulottuvat vuoteen 2001 ja oikeusjuttuja he ovat hävinneet useita ennen Genesiä. Kahtiajakautuminen taas tapahtui kun MorphOS lähti omaan suuntaansa ja AmigaOS 4 päätettiin tehdä kilpailijaksi.

Tämän kaiken rinnalla Genesin oikeusjuttu Amigan kanssa on pientä näpertelyä. Sen vaikutukset, jos mitkään, näkyvät vasta tulevaisuudessa. Tämän päivän tilanteeseen päädyttiin ihan omillaan.

 

KimmoK
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 13.37:   
Toivottavasti Felix jatkaa tuotteiden kaupittelelua pitkään vaikka ei niitä kehittäisikään.

Eipä olisi ihme jos Felix jää lurkkimaan/kurkkimaan takavasemalle ja nakkeleen pikkupikkupäivityksiä aina silloin tällöin, vaikei se nyt kiinnostaisikaan.

Kovin suurta pysyvää Amigamarkkinoiden virkistymistä en usko tapahtuvan ainakaan seuraavan kolmen vuoden aikana.

**********


Mielestäni on sääli että viimeiset pari vuotta on hukattu liki puolet Amiga yhteisön tuotekehitysresursseista näennäisesti turhaan. Olen aika vakuuttunut että jos vain jompi kumpi MOS tai AOS olisi jatkunut kehityksessä olisi saatu sikapaljon enemmän uutta & näkyvää aikaiseksi.

Käytännössä on "portattu" Amigan käyttistä kahteen kertaan PPC:lle kun järkevänpää olisi toisen porukan ollut keskittyä tekemään jotain "siihen päälle".

Siellä riehuu nykyajan Irvin Gouldit ja Medhi Alit tekemässä idiootteja päätöksiä ja pullistelemassa omaa egoaan.

 

Janne
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 13.55:   
KimmoK: Plus AROS kolmantena. Jos kaikki olisivat puhaltaneet yhteen hiileen...

Mutta reaalimaailmassa 1+1+1 tuskin olisi kolme. Nyt kilpailu voi jopa tuoda esiin asioita, joita muuten ei olisi saatu aikaiseksi. Mistä sitä tietää kuinka kunnianhimoton tuotos esim. AmigaOS 4.0 olisi ilman AROSia ja MorphOSia...

Vaikeita kysymyksiä ilman selviä vastauksia.

Joskus on kyllä Commodorea ikävä. :)

 

Seppo
Tiistaina, 9. maaliskuuta, 2004 - klo 14.36:   
Piru: "Seppo: Tunnen Felixin henkilökohtaisesti ja uskaltaisin väittää että kyse ei ole Amiga Inc vs Genesi ongelmista, vaan lähinnä siitä että tulot eivät yksinkertaisesti kata menoja (ja tämä tilanne on jatkunut jo pidemmän aikaa)."

Varmasti tuo onkin se perustava syy, ja moni entinen Amiga-firma on varmasti lopettanut juuri taloudellisista syistä. Minä en tunne Felixiä henk.koht (pari emailia olen hänen kanssaan vaihtanut lähinnä VHI Studiota koskien) mutta veikkaisin että yksi syy miksi hän on kuitenkin pysynyt bisneksessä näin kauan on se että hän aidosti välittää Amigasta ja sen käyttäjistä. Ja ainakin minulle tuli tunne tuota Felixin ilmoitusta lukiessa että häntä aidosti tympäisee tämä Amiga-maailman nykytilanne (ja jos totta puhutaan niin ketäpä nykyistä Amiga-käyttäjää se ei tympisi).


"Lisäksi Felixin opiskeluissa on todella tärkeä ja aikaa & keskittymistä vaativa vaihe menossa, jonka uskoisin myös vaikuttaneen päätökseen."

Tuommoinen varmasti vaikuttaa - joskus on tehtävä vaikeita valintoja jotta isommat asiat elämässä toteutuisi.

"Turhat spekulaatiot ja syytökset olisi paras jättää pois, ja toivoa että uusien järjestelmien esiintulo lisää markkinoiden kokoa ja mahdollistaa projektien jatkamisen."

Tästä olen samaa mieltä. Vähemmän negatiivista murinaa ja toisten mollaamista, enemmän positiivisia aloitteita ja ideoita :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: