Amiga Insider PDF-lehti

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2004 » Viestit 06/2004 asti » Amiga Insider PDF-lehti « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

miksuh
Torstaina, 26. helmikuuta, 2004 - klo 20.01:   
Jos joku osaa lukea Saksaa, niin tuola on uusi Amiga aiheinen PDF-lehti, joka näyttää aika hyvältä. On siinä toki kivoja kuviakin, jos tekstiä ei ymmärrä :)

 

miksuh
Torstaina, 26. helmikuuta, 2004 - klo 20.01:   
http://www.amigainsider.de/

 

JPQ
Torstaina, 26. helmikuuta, 2004 - klo 21.15:   
miksuh: pistänpä valumaan vaikka en osaakkaan paljon mitään saksaa eli jotain on tarttunut ja osan osaan päätellä.:)

 

jansa
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 13.09:   
Miltäköhän Saku-lehti näyttäisi, jos se julkaistaisiin pdf:nä palstoiteltuna ja muutenkin ihan "oikean" lehden näköiseksi taiteltuna.

 

JPQ
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 14.24:   
jansa: hyvältä vaikka nyky HTML malli näyttää kanssa ihan hyvältä ja PDF on 060 amigallakin raskas lukea ruudulta.:( Paitsi jos se on lähes pelkkää tekstiä pikkumuotoiluin.:)

 

miksuh
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 14.42:   
Mä alotin EVTEK:ssä lukee saksaa, mutta sitten se jäi. Vois ehkä mennä Saksan tunille taas jos sattus sopiva rakonen niille tunneile. Saishan siitä pari noppaa (opintoviikkoa siis)

 

TSK
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 14.46:   
Itse en kannata ollenkaan pdf:ää. Html on parempi.

 

JPQ
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 14.52:   
TSK: HTML parempi koska kevyempi mutta kyllä PDF olisi parempi jos koneiden tehot jolla luemme olisi parempaa luokkaa. Plus amigalle olisi paremmat tekotyökalut PDF:älle silloin myös tosin PageStreamin PDF talletus puolen tasosta en tiedä.

 

og
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 15.02:   
Pdf on printille tarkoitettu (pääasiassa) formaatti. Paperilla näyttää hyvältä. Html tarkoitettu ruudulle, ja IMO helpompi lukea. Noo, makuasioita. Eniten tykkäsin vanhasta disketti-Sakusta.

 

Seppo
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 15.33:   
Joskus olen itsekin miettinyt, millainen homma olisi tuottaa sellaista paperista Amiga-lehteä - en nyt siis tarkoita mitään satasivuista CU_Amigaa vaan ihan vaikka sellaista kymmensivuista lehdykkää. Itse kyllä kannatan myös pdf-julkaisua Saku-lehdestä, koska sen voisi tulostaa paremmin paperille ja siinä olisi pitkästä aikaa Amiga-lehti jota voisi lukea ruokapöydässä :)

 

Seppo
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 16.38:   
Lisää "aivomyrskyä": Jos Saku toimitettaisiin myös PDF-formaatissa (ja näyttäisi hienolta) niin siitä saataisiin paperilehti jonka voisi tulostaa kunkin käyttäjän taholta vaikka missä (kotona, koululla, töissä) - eli se suurin kustannus (lehden painaminen) siirtyisi lehden toimittajilta käyttäjille :)

 

miksuh
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 17.21:   
Tommosessa lehdesä se vielä toimis. jos lukijoiden pitäs aamuisin printata Hesari, ni vois jäädä tekemättä se :)

 

Janne
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 17.58:   
Seppo:

http://saku.amigafin.org/epavirallinen_saku44.pdf

:)

 

Thoriel
Perjantaina, 27. helmikuuta, 2004 - klo 18.40:   
Jumaleissön pojat. Justiinsa päästiin diski-Sakusta ja nyt... :)

 

Seppo
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 0.01:   
Thoriel: Äläs nyt, tästä voi kehkeytyä jotain - eihän meillä ole ollut paperista suomenkielistä Amiga-lehteä sitten 'C='-Lehden (RIP). Ainakin minusta tuollainen "tulosta oma Saku-lehtesi" idea voisi jopa toimia... :)

Janne: Ohoh, tulipas kerralla tuhti 'lehti', tuon tulostelu voisi tosin ottaa turhankin kauan :)

Ilmeisesti tuo oli jokin suora html->pdf konversio, vai miten tuon teit? Sopivalla layoutilla tuon lehden saisi varmaan supistettua huomattavasti vähempäänkin sivumäärään, mutta se tarkoittaisi että paperinen Saku-lehti näyttäisi aika erilaiselta kuin webbiversio...

 

Joanna
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 0.55:   
Thoriel: Etsit vain vapaaehtoisen.. Kyllä se siitä.

 

Thoriel
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 2.02:   
Joanna: No niitähän on pilvin pimein ja jonoksi asti tarjolla aina. Uutistoimittajaakin hain vaivaiset pari vuotta... Että siltä pohjalta. ;)

 

JPQ
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 2.42:   
Thoriel: minusta Joanna laski leikkiä juurikin siitä miten vaikea on vapaa ehtoisia tämän asiamme hyväksi saada.
Joanna: toivotaan että tulkitsin oikein.

 

jak
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 4.52:   
Olen aina vihannut pdf:ää. Oudon tahmainen toi acrobat reader 900/256mb pc:llä joten ei amigamainen :)

 

jak
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 4.56:   
ps. Amigisti ilman amigaa.

 

Janne
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 10.24:   
Seppo: Joo, latasin vain saku44.zipin sisällön Adobe Acrobat 6:een. Vähän bugaa ja teksti on aika suurta (ehkä siihen on joku asetus). Myös suuret kuvat olisi voinut jättää pois niin tuosta olisi tullut tulostettavampi... 203 sivua on aika paljon! Tuo konversio vei 5 min kaikkineen.

Anu: olen samaa mieltä siitä että yritetään nyt tehdä vaan sitä yhtä formaattia edes... Aika sairasta että teimme monta vuotta jopa kolmea... :)

 

hooligan/dcs
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 12.40:   
Asiallisen näköinen PDF.. inkliis olis kiva

 

Joanna
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 13.03:   
Juu, tuollainen PDF toimii ruudulta luettuna, mutta sitä todella alkaisi tehdä niin olisi varsin tärkeää miettiä sivujen tulostusta.. Siis silloin värillisestä taustasta pitäisi luopua koska tuollaisten tekeminen mustesuihkulla tulee hyvin äkkiä hemmetin kalliiksi.

Mutta .... JPQ:lle tiedoksi.. Se oli valtaosin kärkevää huumoria. Siis tiedän että täältäkin löytyy monta arvostelijaa jotka ovat kyllä valmiita haukkumaan (myös tällä foorumilla) jokaisen projektin ja tapahtuman mutta jotka eivät itse osallistu pätkääkään asioiden tekemiseen. Siis itsekkään en ole mikään huippuaktiivi, mutta olen sentään jotain saanut aikaan näiden vuosien aikana. :)

 

Tero
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 13.23:   
Joanna: Alkaa ärsyttää noi sun jokaisessa threadissa esiintyvät heitot "Siis tiedän että täältäkin löytyy monta arvostelijaa jotka ovat kyllä valmiita haukkumaan (myös tällä foorumilla) jokaisen projektin ja tapahtuman mutta jotka eivät itse osallistu pätkääkään asioiden tekemiseen."

Eikö sen muiden täällä olevien ihmisten syyllistämisen voisi pikkuhiljaa lopettaa myös sinun puoleltasi ? Myös sun tyyliisi näyttää kuuluvan muita vastaan hyökkääminen ja jos ei voi suoraan sanoa, niin sitten pitää ujuttaa jokaikiseen threadiin tommosta. jos ei seura miellytä, niin mene pois.

 

miksuh
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 13.59:   
Joo tää threadi koski PDF-lehteä, miksi tommonen ihmisten syyttely piti tuoda tähänkin threadiin, en todellakaan ymmärrä.

 

miksuh
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 14.02:   
Niin ja sanon ton sekä Joannalle, että Terolle.

 

itix
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 14.36:   
Noh, totuus on kuitenkin se että paperiversio (tai sen näköisversio tietokoneella) ei toimi samalla tavalla kuin hyperteksti. PDF vaatii erilaisen ulkoasun ja sivurakenteen.

 

miksuh
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 14.53:   
itix: Jep, ja hypertekstissä on helpompi siirtyä paikasta toiseen kun on linkit. Eli kyllä se paremmin sopii ruudulla katseluun kun PDF.

 

JPQ
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 15.49:   
miksuh: PDF tukee myös linkkejä en tiedä tukeeko amigian softissa tuntuu että kyllä tukee. (erään "ohjekirjan" tapauksessa linkit tuntui ainakin toimivan) ja minusta PDF:än suurin ongelma on sen raskaus nykyamigoille katsellen plus että uusimpia PDF versioita ei tueta.:(
Joanna: arvasin siis oikein eli huumoria se oli sana oli ehkä tipan väärä mulla eli leikkiä olisi pitänyt olla huumoria.
jak: kyllä tulostus mielessä PDF rulaa joskus jopa ruudulla.:)
kaikki: ei enään ikinä levyke sakua.:)

 

Janne
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 19.15:   
miksuh: Kyllä PDF:ssä linkit on, Acrobat teki HTML:ää vastaavat linkit automaattisesti tuohon Saku #44 -konversioonkin.

PDF:llä on aikansa ja paikkansa. Samoin HTML:llä. Sakun tuottamisen kannalta HTML lienee fiksuin, eikä vähiten siksi että sitä varten on "toimiva infra" (eli Anu ;-) olemassa.

 

JPQ
Lauantaina, 28. helmikuuta, 2004 - klo 19.45:   
Janne: Olen samaa mieltä HTML:stä ja PDF:stä ja toiseksi HTML on kevyintä lukea (näistä kahdesta siis) ja toimii hitaallakin yhteydellä netissä suhteellisen mukavasti.:)

 

itix
Sunnuntaina, 29. helmikuuta, 2004 - klo 4.32:   
HTML on kyllä tällä hetkellä paras formaatti Saku-lehdelle. Lehteä pystyy selaamaan suoraan netistä ilman kommenverkkejä ja Windowsin Adobe PDF-readeri on aika kökkö, suorastaan huono.

 

Thoriel
Sunnuntaina, 29. helmikuuta, 2004 - klo 4.48:   
Janne: prkl (:

 

Seppo
Sunnuntaina, 29. helmikuuta, 2004 - klo 13.15:   
Voisihan tuo olla silti kiva kokeilu tehdä yksi toimiva paperiversio Sakusta (varsinkin nyt kun seuraava Saku-lehti on ilmeisesti julkaisutauolla. Tuota viimeisimmän Sakun materiaalia voisi käyttää pohjana, joten tämä olisi alkuun enempi sellainen teknologiakokeilu.


Tämä koko PDF-ajatus lähti ainakin itsellä siitä, että tuosta formaatista saa näyttävän paperikopion lähes koneella kuin koneella. En siis ajatellut että joku lukisi sitä koneella, vaan downloadaisi tuon filen ja tulostaisi sen jossain paperille :)

Ja ei, en minä ajatellut että Anun pitäisi tämä tehdä. Tarkoitus olisi ettei nykyistä Sakun toimitusta ei rasitettaisi lisätyöllä :)

 

Janne
Sunnuntaina, 29. helmikuuta, 2004 - klo 13.31:   
Seppo: kukaan ei varmaan pistä pahakseen jos teet sellaisen kokeilun? :)

 

Seppo
Maanantaina, 1. maaliskuuta, 2004 - klo 1.29:   
Janne: Kyllähän tuo kiinnostaisi - mutta en uskalla luvata vielä mitään kun en tähän hätään osaa sanoa milloin kerkeäisin alkaa PageStreamilla tuon kanssa värkkäämään... :)

 

Terho
Maanantaina, 1. maaliskuuta, 2004 - klo 11.06:   
Jos halutaan, että artikkelien kuvat tulostuvat korkealaatuisena PDF:stä, ne pitäisi käsitellä uusiksi PDF-versiota varten. Ainakin 150 dpi saisi olla tarkkuutta, kun nettiversiossa on 72 dpi.

 

Dometeus
Tiistaina, 20. huhtikuuta, 2004 - klo 3.53:   
PDF:n ja hypertekstin suhde on mielenkiintoinen. Adobe tavallaan omistaa kyseisen formaatin ja siitä on noin kolme versiota PDF 1.2, 1.3 ja 1.4.
W3C.ORG taaseen kehittää hypertekstiä ja siitäkin on versioita, viimeisin XHTML 1.1.
Adoben Akrobaatit löytyy lähes joka käyttikseen, mutta selain löytyy vielä useampaan. Äskeistä lausetta kirjoittaessani tuo epavirallinen_Saku44.PDF aukesi mun lukijaani. (eBook Reader)
Hypertekstillä on ominaisuuksia, joita PDF:llä ei koskaan tule olemaan ja päinvastoin.. Toisen idea on olla tyylikästä säilyttäen muotoilut ja toisen informatiivista ja vaikeasti tulostettavaa :D. Tasapainottavat somasti toisiaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: