Ironiaa suoraan Amigan historiasta....

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 » Ironiaa suoraan Amigan historiasta.... « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Seppo
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 16.30:   
Aikas mielenkiintoinen Viscorpin tiedote vuodelta 1996...

http://www.cucug.org/amiga/aminews/1996/at960621.html

Kiinnittäisin huomionne ensimmäiseen kappaleeseen otsikon "Property Rights Infringment" alla...

Niin se maailma muuttuu... ;-)

 

Joanna
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 17.50:   
Kannattanee lukea myös Ann.lu:ssa oleva ketju asiasta siinä BBRV kertoo mistä tarkkaan oli kyse.

"If Buck owned Amiga"
En viitsi laittaa linkkiä kun se on vielä Unmoderated ja linkki vaihtuu kunhan moderaattori sen ehtii sijoittaa sopivalle alueelle. Mutta laitan alle osan BBRV postauksesta (#23)

"Back to the original post. The impetus for this post at the time was directed at Village Tronic who was selling Amiga ROMs directly and not paying the royalties. You will note the date of the post was June 1996. Dr. Hembach actually wanted us to make this post and with the help of Petro we sought to consolidate the Amiga IP which had first been neglected in the final days of CBM and again in the Escom period. There were patents, trademarks and copyrights scattered all over the world in various states of organization from active to lapsed. Manfred Schmitt knew he was in a race against time which is why he gladly accepted the advance against royalties from VisCorp of $650,000 in January 1996. The Escom Board ousted him in March and Helmut was brought in. Our objective and Helmut's were the same. Save the businesses of each Company -- he Escom, us VisCorp. We only had inventory and IP to work with. What could we do with it? The Community was a BIG asset, but it had/has no place on a balance sheet. "

Tosin kannattaa se muutekin lukea.. Historiankirjoituksen oikeellisuutta en tietenkään voi taata mutta ainakin siinä on mielenkiintoista tietoa siltä ajalta.

 

Seppo
Keskiviikkona, 3. joulukuuta, 2003 - klo 22.56:   
No tuo vastaus ei oikein kata tätä kohtaa (suora lainaus tuolta linkin takaa):

"It has come to our attention that several companies plan to build their own "compatible" or "extended" versions of the Amiga without obtaining the proper licensing from VIScorp. These companies will be placing themselves at legal risk, because their systems will undoubtedly infringe on Amiga intellectual property rights, including copyrights, patents, and trade secrets."

Minusta BBRW tuomitsee tuossa Viscorpin suulla nämä nykyiset Amiga-kompatiipelit systeemit, myös omansa (Pegasos+MorphOS). Jännää miten asenne muuttuu kun katsoo asiaa aidan toiselta puolelta :)

 

Piru
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.01:   
Seppo: Asenne muuttunut miten tarkalleen?

 

Joanna
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.07:   
Ok.. se on postitettu toiseen threadiin.. alkupeäinen kommentti olikin duplikaatti.

Jokaiselle jätettäköön vapaus tulkita kuten haluaa. Ne ajat ovat kumminkin kaukana takana kun jollakulla oli kiistattomat oikeudet Amigan IP:seen ja muuhun materiaaliin. Esimerkiksi AmigaInc:illä ei ole enää mitään mitä se ei olisi jo pantannut tahi myynyt eteenpäin puhumattakaan siitä ettei edes Gateway omistanut enää kaikkia.

Olihan tuossa myös kiva kommentti mm. Kiinan Amiga-tilanteesta, tosin itse en Escomin aikaa enää seurannut joten en tiedä onko tilanne todella tuo kuin hän ilmoitti.

 

Seppo
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.20:   
Piru: Mietippä itse. Tuo tekstihän suoraan kieltää erinäisten Amiga-yhteensopivien kloonien teon ilman lisenssiä. Nyt kun Amigan IP on toisten kuin Buckin hallussa, ei tuollaisilla asioilla ole enää näköjään merkitystä. Eikä tuolla tekstillä muutenkaan enää ole kuin ironista arvoa... jos ymmärtää yleensäkään tuon lauseen ironian...

Joanna: Eiköhän se Amigan IP ole edelleen Amiga Incin hallussa, ei se että nykyinen emoyhtiö on liian heikko sitä puolustamaan muuta asiaa.

 

Joanna
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.43:   
Seppo: Riippuu paljon ketä kuuntelee, koska tuosta on ainakin kolme eri variattia olemassa.. Mutta se selviää sitten aikanaan kun joku ammattitaitoinen alkaa setvimään Aincin jäämistöä.

 

Piru
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.46:   
Seppo: Pyysin sinua selittämään kun kerran esität tuollaisia arvioita "asenteiden muuttumisesta".

Ihmettelen suuresti miten pystyt arvioimaan sinulle tuntemattoman ihmisen toimintaa, vieläpä spekulatiivista semmoista.

Kuvitellaanpa hetkeksi että Amigan IP olisi Bill Buckin hallinnassa. En epäile hetkeäkään etteikö hän puolustaisi sitä, ja vieläpä hanakammin kuin nykyiset omistajat. Joten "asenteen muuttuminen" on aikamoisen rohkea väite.

Olosuhteet muutuvat helpommin kuin asenteet.

"Minusta BBRW tuomitsee tuossa Viscorpin suulla nämä nykyiset Amiga-kompatiipelit systeemit, myös omansa (Pegasos+MorphOS)."

(Bill Buck ja Raquel Velasco. Ei Welasco. BBRV.)

En ole samaa mieltä. Tuo Viscorp sanailu ei koskenut Pegasosta tai MorphOSia (ei suoranaisesti, eikä epäsuorasti). Tämmäinen väite on suorastaan naurettava, ja selkeää trollausta.

- Pegasos ei sisällä laisinkaan Amiga-teknologiaa, ei minkäänlaista. Pegasos ei ole Amiga yhteensopiva rautatasolla.

- MorphOS ei sisällä AmigaOS lähdekoodia.
- MorphOS ei sisällä AmigaOS binaarejä.
- MorphOS ei sisällä AmigaOS ohjekirjasia.
- MorphOS ei riko Copyrightia, Amiga-patentteja eikä "kauppasalaisuuksia" (trade secrets).
- MorphOS ei sisällä AmigaOS Kickstart ROMia.

Joten olisin kiitollinen jos jättäisit selkeän trollauksen vähemmälle. Asiallisesti perustellut mielipiteet ovat toki tervetulleita. Pidetään edes Saku-foorumi asiallisella pohjalla.

 

itix
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 0.59:   
@seppo

"Minusta BBRW tuomitsee tuossa Viscorpin suulla nämä nykyiset Amiga-kompatiipelit systeemit, myös muuttuu kun katsoo asiaa aidan toiselta puolelta"

- Pegasos ei emuloi Amigan custom-piirejä kovotasolla (eikä kyllä muutenkaan).
- Patentit... suurin osa niistä koski kovoa. Intuitionista Commodorella oli kyllä muutamia patentteja.
- AROS oli olemassa jo tuohon aikaan

En muista noita Intuition-patenteista enää muuta kuin sen että oikean hiirennapin käyttö menunappina oli patentoitu. Tai jotain vastaavaa, mutta jokainenhan voi itse tutkia mitä patentteja Commodorella oli.

 

Joanna
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 1.35:   
itix: ellen väärin muista niin Menujen Multi-select oli Commodoren patentti .. mutta sitä tuskin monikaan on käyttänyt.

 

itix
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 1.43:   
Joanna: Voi hyvin olla että muistan väärin.

MorphOS:ssa tuota multiselectiä ei muuten ole. Sattumaa?

 

Seppo
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 2.43:   
Piru: No voi herran jestas sentään. Josset sinä ymmärrä tuon vuonna 1996 annetun tiedotteen ironista arvoa niin sille minä en voi mitään. Mutta yritetään vielä kerran, ihan rautalangasta vääntäen:

1996 Viscorp pyrkii puolustamaan Amigan IP:tä samalla tavoin kuin Amiga Inc tekee nyt. Eli Bill Buck on joskus ollut lähestulkoon samassa tilanteessa kuin Bil McEwan on nyt. Otetaan sellainen teoreettinen tilanne, että Bill McEwan olisi perustanut 1996 yhtiön joka olisi tehnyt tietokoneen, jolla olisi voinut ohjelmallisella tasolla pyörittää Amigan ohjelmia. Mitähän olisi tapahtunut?

"Kuvitellaanpa hetkeksi että Amigan IP olisi Bill Buckin hallinnassa. En epäile hetkeäkään etteikö hän puolustaisi sitä, ja vieläpä hanakammin kuin nykyiset omistajat. Joten "asenteen muuttuminen" on aikamoisen rohkea väite."

Korjaa jos olen väärässä mutta eikös tämä samainen herra aikonut antaa ilmaiseksi Amigan lähdekoodit AROS-tiimin käyttöön jos ne siirrettäisiin hänelle? Tai entäs ne tämän herran lausunnot että 'OS4 ilmestyisi Pegasosille joka tapauksessa vaikkei Hyperion sitä platformille kääntäisi" Eikös tämä samainen herra pitkään kieltäytynyt lisensoimasta OS4:sta Pegasosille?

Myönnetään että noissa Buckin puheissa on aina ollut tuollaisia tietoisia 'koukkuja' eikä hän aina välttämättä ole tosissaan tuollaisia heitellessään, mutta kyllä ne kuulostaa erilaisilta jutuilta kuin on tuossa tiedotteessa. Ja siihen koko tämän jutun ironia perustuu.

"(Bill Buck ja Raquel Velasco. Ei Welasco. BBRV.) "

Totta. Kirjoitusvirhe. Mun moka.

"- Pegasos ei sisällä laisinkaan Amiga-teknologiaa, ei minkäänlaista. Pegasos ei ole Amiga yhteensopiva rautatasolla.

- MorphOS ei sisällä AmigaOS lähdekoodia.
- MorphOS ei sisällä AmigaOS binaarejä.
- MorphOS ei sisällä AmigaOS ohjekirjasia.
- MorphOS ei riko Copyrightia, Amiga-patentteja eikä kauppasalaisuuksia" (trade secrets).
- MorphOS ei sisällä AmigaOS Kickstart ROMia. "

No hoh hoijaa. Tällaista ei kukaan ole tässä viestiketjussa väittänytkään. Mutta tuo alkuperäinen tiedote on sen verran laveasti kirjoitettu että se minusta kattaa myös koneet jotka ovat sovellustasolla yhteensopivia. Esim PC+UAE sopisi myös tuohon määritelmään 'compatible' koska sillä voit ajaa Amiga-sovelluksia.

"Joten olisin kiitollinen jos jättäisit selkeän trollauksen vähemmälle.

Tässä ei kukaan ole trollaillut mitään, älä ole noin herkkänahkainen.

"Asiallisesti perustellut mielipiteet ovat toki tervetulleita. Pidetään edes Saku-foorumi asiallisella pohjalla."

No tässä olen täysin kanssasi samaa mieltä. Mutta se sinusta tarkoittaa sitä että suvaitaan muidenkin (erilaisia) mielipiteitä. Ja sitä että annetaan asioiden tapella, ei ihmisten.

 

Piru
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 3.10:   
Seppo: Hoplaa, tarkoitukseni ei suinkaan ollut aiheuttaa täyttä sotaa.

"1996 Viscorp pyrkii puolustamaan Amigan IP:tä samalla tavoin kuin Amiga Inc tekee nyt. Eli Bill Buck on joskus ollut lähestulkoon samassa tilanteessa kuin Bil McEwan on nyt. Otetaan sellainen teoreettinen tilanne, että Bill McEwan olisi perustanut 1996 yhtiön joka olisi tehnyt tietokoneen, jolla olisi voinut ohjelmallisella tasolla pyörittää Amigan ohjelmia. Mitähän olisi tapahtunut?"

Ei mitään, jos Viscorpin oikeuksia ei olisi loukattu. Jos olisi loukattu (todisteita olemassa), tilanne olisi varmasti viety oikeuteen ja käsitelty siellä. Tämä on normaali käytäntö myös nykyään.


"Korjaa jos olen väärässä mutta eikös tämä samainen herra aikonut antaa ilmaiseksi Amigan lähdekoodit AROS-tiimin käyttöön jos ne siirrettäisiin hänelle?"

Kyllä. Mikä ongelma tässä on?


"Tai entäs ne tämän herran lausunnot että 'OS4 ilmestyisi Pegasosille joka tapauksessa vaikkei Hyperion sitä platformille kääntäisi"

Muistelisin että tässä hän (vai oliko se peräti joku muu, muistaakseni oli) totesi vain tosiseikat. Piratisti on valitettava asia.


"Eikös tämä samainen herra pitkään kieltäytynyt lisensoimasta OS4:sta Pegasosille?"

Ei.


"Mutta tuo alkuperäinen tiedote on sen verran laveasti kirjoitettu että se minusta kattaa myös koneet jotka ovat sovellustasolla yhteensopivia. Esim PC+UAE sopisi myös tuohon määritelmään 'compatible' koska sillä voit ajaa Amiga-sovelluksia."

Tuossa Viscorp-dokumentissa ei puhuta sanaakaan sovellusyhteensopivuudesta.

Suosittelen vielä lukemaan "Technology Licenses" kohdan tuosta dokumentista. Se kertoo mitä mahdollisia juttuja nuo lisenssit voisivat koskea. UAE ei lukeudu mihinkään noista, joten UAE ei koskaan ole ollut vaarassa. Miten voisikaan, koska UAE ei todellakaan sisällä mitään Amiga materiaalia.

UAE:n käyttäjien uhkailu kuuluu vasta McEwenin repertuaariin: http://www.amiga.com/corporate/082003-mcewen.shtml

 

Mikko
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 5.41:   
Seppo nyt taas pääsee trollaamaan :)
Kun se OS4 sieltä tulee (jos nyt tulee mitään), niin tämäkin foorumi siistiytyy joidenkin henkilöiden osalta. Otetaan se herne pois nenästä, vaikka "kilpaileva" tuote menestyykin.
Kiitos.

 

To be Amiga or not to be
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 8.06:   
Mites Pegasos+MorphOS nyt yht'äkkiä on amiga-klooni(tms) kun esimerkiksi Amigaworldissa on toitotettu tuhanteen kertaan ettei sillä ole MITÄÄN tekemistä Amigan kanssa.

Jännää miten asenne muuttuu kun katsoo asiaa aidan toiselta puolelta.

 

Seppo
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 8.42:   
Piru: No ei minunkaan. Jotenkin tämä viestiketju karkasi heti alkuun kuin mopo käsistä :)

Tarkennetaan vielä ettei tarkoitukseni ollut tosiaan mitenkään kyseenalaistaa Pegasosta tai MorhpOS:in laillisuutta, minusta tuo Viscorpin takavuosien lausunto vain oli täynnä kohtalon ironiaa :)

Ja mitä trollaamiseen tulee, niin aikas vähästä täällä sellaisen leiman otsaansa saa. Kai täällä vielä sallitaan pienimuotoinen Bill Buckin kritisointi siinä missä Bill McEwaninkin? :)

 

Fabio
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 8.43:   
Minusta tuo "mitään tekemistä" tarkoittaisi sitä, että pegasoksella EI VOI ajaa mitään amigan ohjelmistoja nimenomaan käyttöjärjestelmän osana olevalla emulaattorilla, eri asia olisi jos emulaattori täytyisi erikseen hankkia kolmannelta osapuolelta.

ps. se on piratismi ei piratisti jos tarkoitetaan toimintaa, ei henkilöä

 

KimmoK
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 10.43:   
"Mites Pegasos+MorphOS nyt yht'äkkiä on amiga-klooni(tms) kun esimerkiksi Amigaworldissa on toitotettu tuhanteen kertaan ettei sillä ole MITÄÄN tekemistä Amigan kanssa. "

ööö... hullua

Ei kai kukaan täysjärkinen ole aikaisemmin voinut kuvitella mitään muuta kuin että pegaos+morphos:lla on "KAIKKI TEKEMINEN" Amigan (koneiden, ohjelmistojen, käyttäjien ja etenkin developereiden) kanssa. MOS on edelleenkin AmigaAPI laatikko.

Tulevaisuudessa kait genesi ja MOS hakee omat markkinansa mutta tähän asti pää kohde on ollut amiga markkinat.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 12.42:   
@to be amiga or not to be

heh tulee mieleen niitä kommentteja aina kun on ollut joku show.. "kokeilin pegasos/mos yhdistelmää, se kaatui koko ajan, se ei tuntunut yhtään amigalta" ym.
eli ei nyt ihan tuulesta temmattu juttu mutta ehkä "ei mitään tekemistä" on vähän liian rankasti sanottu. Itse pidän mos:ia helvetin amigamaisena käyttiksenä, sanokoot muut mitä sanovat :)

 

JPQ
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 15.47:   
hooligan/dcs: niinpä minäkin vaikka en ole kuin kuvia nähnyt ja ideolgoiaa tekstinä lukenut. Siksi Pegasos2 vaikuttaakin oivalta jatkeelta.:)

 

Piru
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 16.24:   
Fabio, "piratisti" oli typo, huomasin sen pian postauksen jälkeen, mutta en viitsinyt erikseen korjauspostia pistää.

 

Piru
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 16.40:   
Ja nyt kun käymme hiuksia halkomaan, eikös se ole "piraatti" jos puhutaan henkilöstä?

 

JPQ
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 16.51:   
Piru: Piraatti kopioita on minusta tekee piratisti josta syntyy kun sitä tapahtuu piratismi.
PS. hyvä mun yrittää tässä oikoa.:)

 

miksuh
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 18.13:   
Mulla ei edelleenkään ole mitään MOS:a ja pegasosta vastaan.

Mutta vihaksi pistää noi kommentit ANN:n "Thendic-Amiga Court Docs - 12/12/2003 - Last Day?" threadissa.

Genesin ja MOS äijien on syytä todella toivoa, että toi niiden lakijuttu ei vahingoita Hyperionia tai OS4 kehitystä milläänlailla.

Ihan turha kuvitella, että jos OS4:aa tai Amigaonea vahingoitetaan tolla, niin sillon haluisin olla missään tekemisissä ns sinisen leirin kanssa. Miksi minä halusin sellasten ihmisten kanssa ola tekemisissä ? Enkä varmasti ole ainut joka noin ajattelee. Sillon kahden porukan välit vasta jäätäviksi meniskin.

Se mitä AmigaInc:lle käy on aika yks ja sama, ja jos OS4:n kehitystä ei vahingoiteta milläänlailla, niin sillon mulla ei edelleenkään ole mitään MOS:a tai pegasosta vastaan.

 

hooligan/dcs
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 18.56:   
@Miksuh

Saanen kysyä mitä sinulla on Pegasos käyttäjiä vastaan jos Thendic kikkailee omiaan, aiheuttaa se sitten OS4 kehitykselle jotain tahi ei? Aivan käsittämätöntä puhetta...
Niinkuin tässä nyt olis "MOS äijät" haastanut ketään oikeuteen.

Pitäisikö Pegasos-käyttäjien sylkeä Amigistien päälle koska Amiga Inc. ei noudata allekirjoittamiaan sopimuksia?

 

miksuh
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 19.05:   
hooligan: No käyttäjät tuola puhuu tuola ANN:ssa nytkin.

hooligan: No sanopas mitä te luulette saavutavanne tommosella tekstilä kun tossakin threadissa ? On se ainakin hyvä keino saada asenteet kovenemaan koko sinistä leiuriä kohtaan.

"Pitäisikö Pegasos-käyttäjien sylkeä Amigistien päälle koska Amiga Inc. ei noudata allekirjoittamiaan sopimuksia?"

Siltähän toi threadikin juuri tuntuu.

Hooligan: Ja oletetaampas nyt että OS4:n kehitykselle tulee tossa vahinkoa. Sitten Thendic:n puolelta sanotaan vaan "noh hei meillä on tässä tämmönen MOS ja pegasos, OS4 nyt meni, mut so ?" Kiinnostus olis varmaan "tosi hirmuinen" niiden joukossa, jotka ensisijasesti halus OS4:n :P

Tossa threadissa tyypit on suoraansanoen tappamassa Hypeionia ja OS4:aa AmigaInc:n sivussa. Sanotaan "meidän pitäs ottaa amigainc:n jälkeen seuraavaksi kohteeklsi Hyperion" "waretetaan OS4" "ei yhtään rahaa toivottavasti hypeionille" jne :P Ja noi on käyttäjiä, eli kyllä siinä asenteessa on korjaamisen varaa myös sillä sinisellä puolella.

Anteeks nyt vaan, mutta mä en arvosta tommosta kovin korkealle.

[Edit: Viisi viestiä yhdistetty. --Thoriel]

 

itix
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 19.35:   
Minun käsitykseni sinisistä ja punaisista leireistä:

Punainen leiri: OS4
Sininen leiri: MOS, OS3, UAE, AROS, Amithlon, OS4

 

JPQ
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 19.36:   
itix: millä perusteella värit ja lajittelu ?

 

hooligan/dcs
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 19.50:   
@Miksuh

>No käyttäjät tuola puhuu tuola ANN:ssa nytkin.

pari kolme.

>No sanopas mitä te luulette saavutavanne tommosella tekstilä kun tossakin threadissa ? On se ainakin hyvä keino saada asenteet kovenemaan koko sinistä leiuriä kohtaan.

Ensinnäkin kysyn ketkä helvetin "te"?
Paha se on lähteä ketään pakottamaan puhumaan sitä tai tätä. Luuletko ettei jonkun Evan turpaa olisi tukittu jo moneen kertaan jos se olisi mahdollista. Ihmiset sanovat mitä ajattelevat, moderaattorit tekee päätökset sopiiko se ketjuun vai ei.

>Tossa threadissa tyypit on suoraansanoen tappamassa Hypeionia ja OS4:aa AmigaInc:n sivussa. Sanotaan "meidän pitäs ottaa amigainc:n jälkeen seuraavaksi kohteeklsi Hyperion" "waretetaan OS4" "ei yhtään rahaa toivottavasti hypeionille" jne :P Ja noi on käyttäjiä, eli kyllä siinä asenteessa on korjaamisen varaa myös sillä sinisellä puolella.
Anteeks nyt vaan, mutta mä en arvosta tommosta kovin korkealle.

Kuin myös. Edelleen ne samat pari kolme siellä aukoo suutaan..taitavat olla AROS poppoota vielä kaiken lisäksi.


Loppuvedoksena voitaisiinkin päätellä sitten että kun muutama Pegasos käyttäjä puhuu niin he puhuvat kaikkien suulla, tätäkö tarkoitat?
Sama juttu jos Buck puhelee jotain, pannaan nekin sanat käyttäjien suuhun, niinkö?

Haloo Miksuh.. herää ja haistele sitä kahvin tuoksua.
Äläkä ylidramatisoi.. ei se ketju nyt ihan tuollainen ole mitä annat ymmärtää.

 

Janne
Torstaina, 4. joulukuuta, 2003 - klo 21.21:   
Taas kerran monet (kaikki?) näkevät asiat sellaisina kuin haluavat nähdä. :) Se on pahaa mikä ei ole omaa, ja se mikä on, ei ole...

Mielestäni tässä VIScorp-asiassa on omalla hauskalla tavallaan paljonkin ironiaa. Toisaalta en kyllä lähtisi siitä liiemmin BBRV:tä demonisoimaan.

 

Ibe U
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 0.06:   
Mä en oikein edelleenkään ymmärrä MorphOs:n olemassa olon oikeutusta.

Se aiheuttaa vaan pahaa verta ja varmaan osittain tarkoitettukkin sellaiseksi.

Thendickin kikkailut on tarkoitettu ajamaan alas kilpaileva, alkuperäinen tuote.

Jos Amiga nimi päätyisi joskus Genesin käsiin mun amiga harrastus loppuisi siihen, mulla ei oo rasitteena vastenmielisyyttä Windowsia kohtaan.

Yleensäkin Genesin tuote ja toiminta on moraalisesti arveluttavaa, niillä oli oma mahdollisuutensa joskus.

Mä en jaksa lukea noita treadeja, muistella menneitä...

Mulle riittää se että Amiga on vihdoin menossa eteen päin, tilanne on nyt siis parempi kuin kymmeneen vuoteen ja silti porukat valittaa...

Hooligans: Näyttää että hyökkäilet persoona tasolla ihmisä päin??? :-( Sama fiilis on ollut aikaisemminkin, HE ja SINÄ on aika eri asia, siis sanoina.

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 0.19:   
@Ibe U

>Hooligan(s): Näyttää että hyökkäilet persoona tasolla ihmisä päin??? :-( Sama fiilis on ollut aikaisemminkin, HE ja SINÄ on aika eri asia, siis sanoina.

Ai hyökkäilen vai? Minusta kun tuo mitä olen maininnut on enemmänkin puolustusta kuin hyökkäilyä. Puhumattakaan että nyt olisin "persoonatasolla" (oletan että tarkoitat vastaustani miksulle) hyökännyt, kunhan kerroin oman kantani asiaan. Olisi tosi mukavaa, ja ihanaa, jos minäkin saisin ilmaista oman mielipiteeni, varsinkin kun se nyt sattui olemaan hieman kohdistettu myös minuun.

Lupaan olla ensi kerralla paljon, paljon varovaisempi. Anteeksi nyt vielä kerran.

 

itix
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 0.19:   
Ibe U:

Jokaisella on oikeus valita mitä tuotetta suosii. AmigaOS, MorphOS, Amithlon, AROS, WinUAE.

AmigaOne, Pegasos, joku muu.

 

Ibe U
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 8.30:   
ITix: Aivan

 

Janne
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 8.32:   
>Mä en oikein edelleenkään ymmärrä MorphOs:n
>olemassa olon oikeutusta.

Miksi sitä pitäisi oikeuttaa sen enempää kuin mitään muutakaan tuotetta maailmassa?

>Se aiheuttaa vaan pahaa verta ja varmaan
>osittain tarkoitettukkin sellaiseksi.

Pahaa verta aiheuttavat ikävät historialliset tapahtumat ja niiden seuraukset - jakautumisen syyt ovat hyvin tiedossa. On siellä henkilökohtaisiakin erimielisyyksiä, mutta paljolti myös bisnesnäkemystä. Amiga Inc. ja sitä ennen Gateway olivat pitkään sitä mieltä että AmigaOS:n loru on lopussa. MorphOS:n tekijät olivat eri mieltä.

MorphOS oli jo liian pitkällä kuopattavaksi siinä vaiheessa kun Amiga Inc. muutti mieltään.

Tokkopa tästä tapahtumien kulusta kukaan hirveästi osaa eri mieltä olla?

 

cahva
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 11.09:   
Kyllähän nyt MorphOS:n kehittäjien olisi pitänyt olla meedioita ja tietää että AInc kääntää kelkkansa ja antaa Hyperioinille homman tehdä OS4. Sehän oli muutenkin niin varmaa aikaa että tiedettiin sen uuden OS:n valmistuvan 2001..

Ibe U: Siis mielestäsi MorphOS:n kehittäjät tekivät käyttiksen ihan piruuttaan kiusatakseen AInc:ä ja näkivät tulevaisuuteen että OS4 tehtäisiin? Eli sun mielestä MOS:n parivuotinen kehittäminen olisi pitänyt lopettaa päivänä jolloin AInc julkisti uutisen että ovat kehittämässä uutta käyttistä Hyperioinin kanssa?

Jos AInc olisi ollut edes hieman fiksu, olisi se aikoinaan jo ottanut "siipiensä alle" MOS:n mistä olisi kehitetty uusi virallinen AmigaOS(tm). Thendic nyt vaan ehti ensin kun AInc oli saamaton ja kikkaili jotain kökköjä "Amiga nowhere" juttujaan mobiililaitteille.

Toisaalta, mä olen ainakin iloinen ettei noin tapahtunut.. Jos AInc olisi tuon MOS:n saanut, olisi sen kehitys ollut paljon hitaampaa ja joutuisimme tyytymään kalliisiin AOne koneisiin..(Oli Genesiksen ja Bill Buckin toimintatapa miten epäeettistä tai karua tahansa, on heillä selkeä tulevaisuudenkuva ja bisnestaju toisin kuin AInc:llä..niin ja heillä on myös rahaa millä mällätä)

 

hooligan/dcs
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 12.53:   
@Cahve

Hyvä pointti. Itseasiassa OS4 poppoo se tässä aiheuttaa pahaa verta.. OS3.x ja MOS tyypit eli pitkään sulassa sovussa ja sitten piti Hyperionin tulla riehumaan ja rikkomaan kaikkien välit :)

 

jPV
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 14.06:   
Ibe U:

> Mä en oikein edelleenkään ymmärrä MorphOs:n olemassa olon oikeutusta.

Sitten olisi pieni lähihistorian kertaus paikallaan. MorphOS:han oli pitkään _ainoa_ toivo AmigaOS:n modernisoimisesta ja siirtämisestä PPC-alustalle. Se oli käytännössä ainoa toivo jatkaa Amiga-harrastusta tulevaisuudessa, kun aika ajaa 3.x/68k käyttiksestä ohi. Miksi jo vuosia käynnissä ollut projekti olisi pitäny haudata yhtäkkiä, kun uusi Amigan virallisten oikeuksien haltija päättikin kääntää suunnitelmansa päälaelleen ja tehdä kuitekin jatkoa perinteiselle AmigaOS:lle? Varsinkin kun projektin (OS4) valmiiksi saattaminen on alkanut näyttää uskottavalta vasta ihan viime aikoina. Entä jos MOS:n kehitys olisi lopetettu OS4:n kehityksen alettua ja sitten OS4 olisikin kariutunut (mikä on välillä näyttänyt hyvinkin mahdolliselta)? Sitten ei olisi jäänyt yhtään mitään käteen. Ideaalitilanne olisi mielestäni, että MOS:n pohjalta olisi tehty virallinen käyttis, mutta kun se ei harmittavasti toteutunut, niin parempi kuitenkin, että on kaksi vaihtoehtoa kuin ei yhtään, eikö niin?

> Se aiheuttaa vaan pahaa verta ja varmaan osittain tarkoitettukkin sellaiseksi.

Edellisen luettuasi ehkä harkitset tätäkin kommenttia uudestaan. Itse käyttistä tuskin kannattaa kovin paljoa syyttää firmojen johtajien tai fanaattisimpien käyttäjien tekosista. Jotenkin minusta tuntuu, että eniten pahaa verta aiheuttavat fanaattisimmat Amiga inc. fanit.

> Thendickin kikkailut on tarkoitettu ajamaan alas kilpaileva, alkuperäinen tuote.

Alkuperäinen? OS4 on paljon tuoreempi keksintö kuin MOS, jonka piti olla alunperin OS3.x:n seuraaja, joskin epävirallisesti, kun virallisesta oli sanottu, että sellaista ei tule.
Itse odotin joku vuosi sitten kovasti SharkPPC & MOS -yhdistelmää, jollaista lehdissäkin mainostettiin. Sitten tuli Amiga Inc:in ilmoitus OS4:stä ja kaikki meni yhdeksi sekasotkuksi...

> Jos Amiga nimi päätyisi joskus Genesin käsiin mun amiga harrastus loppuisi siihen, mulla ei oo rasitteena vastenmielisyyttä Windowsia kohtaan.

Olisiko se niin kauheaa, jos nimi (jälleen kerran) vaihtaisi omistajaa, mutta tällä kertaa sellaiselle, jolla on resursseja ja visioita sekä myös valmiita tuotteita tarjota? Toki nykyiselleen kehitetyn OS4:n kanssa muodostuisi pähkäiltävää, mutta tuskinpa heidänkään työ menisi hukkaan kuitenkaan... toivoisin ainakin :)

Noh, tulipa kerrankin osallistuttua myös näihin "uuden sukupolven" keskusteluihin. Itse olen vielä tyytyväinen "classic" Amigan käyttäjä ja yritän pitää puolueetonta suhtautumista näihin asioihin... tavoitteena joku päivä omistaa kumpikin uusista käyttiksistä :)

 

jansa
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 16.16:   
"Ideaalitilanne olisi mielestäni, että MOS:n pohjalta olisi tehty virallinen käyttis"

Voisiko joku selittää tietämättömälle, että miksi Amiga Inc ei sitten ruvennut toteuttamaan OS4:sta MOS:n pohjalta?

 

JPQ
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 16.30:   
jansa: luulen en tiedä tyhmyyttään mutta viralliset selityksetkin haluan toki.

 

Ibe U
Perjantaina, 5. joulukuuta, 2003 - klo 17.02:   
Amiga inc olis halunnut kaiken itselleen sorsat tms. ja hinnastakin taisi olla kiistaa.

Kyllähän A inc suunnitteli PPC pohjaista käyttistä, toteuttajaa sille ei vain ollut ennen hyperionia.

Vaikka aiheesta annettiinkin lupauksia, tosin H&P taisi jossain määrin aloittaa jo projektin ennen kuin luopui siitä.

 

Seppo
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 1.02:   
Ibe U: Sikäli mikäli kun oikein muistan, olet oikeassa - Haage&Partner taisi keretä aloittaa PPC-porttauksen jo Escomin omistaessa Amiga Technologies:in. Mutta sitten Escom meni kyykkyyn, ja H&P tipahti Amiga Incin astuessa kehään täysin sivuraiteille. Noilla Amithlon-kiemuroilla taisi olla oma vaikutus siihen, miksi H&P ei sitten omaa PPC-työtään jatkanut.

Piru varmaan osaa selittää nuo MorphOS vs AmigaInc kiemurat tarkemmin, mutta muistaakseni MOS-tiimi halusi tosiaan säilyttää kontrollin tuohon lähdekoodiinsa ja ajautui sitten AmigaInc:n kanssa ilmeisen peruuttamattomiin kahnauksiin.

Käsittääkseni Hyperion joutui aloittamaan sitten oman OS4-työnsä ihan alusta.

Amigan historia on täynnä näitä ihme valtakahinoita eri ryhmien välillä jotka ovat sitten pilanneet hyvätkin suunnitelmat. Ja kun seuraa tätä nykyistä kähinää kahden leirin välillä näyttää siltä, että mikään ei ole muuttunut.

 

Anu Seilonen
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 5.05:   
Viestejä muokattu turhien rivinvaihtojen vuoksi. Vinkkinä kirjoittajille: Älkää käyttäkö turhia rivinvaihtoja, tai säätäkää clienttiä.

 

jansa
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 10.48:   
"Amiga inc olis halunnut kaiken itselleen sorsat tms" ja "MOS-tiimi halusi tosiaan säilyttää kontrollin tuohon lähdekoodiinsa"

Kuka sitten nykyään omistaa oikeudet MOS sorsiin? Eikös ne ole Genesin hallussa, joka maksaa MOS-koodaajien palkan? Eli kuinka tämä tilanne sitten eroaa siitä, että sorsat olisivat AIncin hallussa (epäilemättä tähän on jokin hyvä syy)? Onko MOS-tiimillä nyt enemmän kontrollia koodiinsa?

 

JPQ
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 11.34:   
jansa: en tiedä mutta luulen että nyky omistaja ehkä omaa lämpänä samantapaisen näkemyksen kehittäjien kanssa eli kehittäjät saa tehdä siitä sellaisen kun ne haluaa eikä pomot määrää tuo juttu ja tuo juttu tehdään noin ja tuota ei toteuteta.
PS. Joskus pitää arvella.

 

jansa
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 11.49:   
JPQ: jos jatketaan arvelua, niin mosin porttaaminen aonelle ei liene mikään hirveän vaikea homma. Jos mos-tiimi saa kontrolloida koodiansa, niin mikseivät he voisi portata sitä aonelle ja saada näin uusia mos-käyttäjiä. Aika monessa eri yhteydessä aone omistajat ovat todenneet, ettei linuxin ajaminen oikein nappaa.

 

itix
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 13.37:   
jansa: Ymmärtääkseni Genesi ei omista MorphOS:n lähdekoodia...

"Jos mos-tiimi saa kontrolloida koodiansa, niin mikseivät he voisi portata sitä aonelle ja saada näin uusia mos-käyttäjiä."

Enpä tiedä mutta Eyetech voisi vaikkapa lisenssoida MorphOS:n... ;)

Epäilen tosin että todellinen syy on U-Boot. MorphOS käyttää Open Firmwarea eli A1 pitäisi flashata käyttämään OF:a. MorphOS:n voisi kyllä varmasti sovittaa myös U-Bootille mutta en usko että MOS-tiimiä kiinnostaa tukea AmigaOnea ilmaiseksi.

 

JPQ
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 14.18:   
itix: mitä tuo open firmware ja u-boot on tarkemmin ottaen suomeksi ? tiedän että joku biosin tapainen mutta minkälaisia eroja ja ominaisuuksia noista löytyy ?

 

itix
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 14.44:   
OF ja U-Boot ovat käytännössä sama asia kuin PC:n BIOS. Se tunnistaa ja valmistelee hardwaren käyttöjärjestelmää varten.

Se on oikeastaan eräänlainen pienoiskäyttöjärjestelmä jolla ladataan itse varsinainen käyttöjärjestelmä.

Tosin OF (ja U-Boot) taitaa olla kehittyneempi kuin normaali PC:n BIOS. Mutta sama asia molemmilla toteutetaan loppupeleissä: ladataan se käyttis.

 

JPQ
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 18.16:   
itix: minustakin on kehittyneempi mutta lisää tietoa silti varsinkin open firmwaresta kaipaisin mutta kukavaan joka tietää saa informoida minua. Ja mitä muistelisin jotain U-Bootista lukeneeni se on ihan eri maata kuin PC:een bios kun PC:een BIOSilla ei paljon mitään tee.

 

itix
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 19.59:   
En tiedä U-Bootista mutta ainakin OF:ssä voi selailla kiintolevyjä ja niiden sisältö. Paljon muutakin, Pegasoksen mukana tuli PDF jossa oli listattu OF:n komentoja mutta enpä jaksanut lukea tarkemmin.

 

Piru
Lauantaina, 6. joulukuuta, 2003 - klo 20.40:   
JPQ: Tässä esittelyä OF:stä: http://www.openfirmware.org/1275/mejohnson/

 

Jupp3
Sunnuntaina, 7. joulukuuta, 2003 - klo 19.19:   
@miksuh:

Toisaalta, eipä sieltä "punaiselta puoleltakaan" aina niin asiallista kommenttia tule...

Esim. joku mainosti suureen ääneen Rich Woodsin vihaavan Hyperionia. Ainoa "Hyperioniin liitettävissä oleva" maininta, minkä miehen postauksista löysin oli (puhuttaessa Amiga inc:n mahdollisesta konkurssista) "Just in time for AmigaOS 4.0!"

 

KimmoK
Maanantaina, 8. joulukuuta, 2003 - klo 18.15:   
Löysästi aiheeseen liittyen... menin just amiga.com:n ja ensi aistimukselta luulin web saitin päivittyneen, nostin silmälasit nenälleni ja huomasin virheeni, eikä teksti "we keep our promises to you" oikein muutenkaan istunut Amiga kuvioon... olinkin kirjoittanut osoitteen väärin. olin amica.com:ssa :( :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: