Articia jälleen

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 12/2003 asti » Articia jälleen « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

itix
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 3.26:   
JoannaK päätti näköjään myllertää ANN:n maailmaa:

Artician bugitus aiheena.
Kommentti #21 on mielenkiintoinen.

Saapa nähdä mitä tuosta tulee. Kutsutaanko palokunta jo etukäteen?

 

hooligan/dcs
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 6.33:   
Eipä näköjään tarvinnut. Didn't rock the boat niinkuin sanonta kulkee.

 

KimmoK
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 9.54:   
Postaus #6 kannattaa lukea heti kärkeen.

Ja postauksessa #18 on erittäin fiksu havainto:
"In any case this is a bigger problem for Genesi than Hyperion, who only have to hack one OS to coexist with this problem. Genesi have a multi-OS product, there's no way they can coexist with this problem easily."

Siis Genesille olisi liki mahdotonta käyttää Artisiaa kun taas Hyperionia se ei haittaa kun tarvitsee vain yhden käyttiksen kanssa peuhata.

Toisaalta Alanin lupaus kiinassa että A1 emoilla voi ajaa muitakin käyttiksiä joutuu pieneen vastatuleen... nooh kiinassa riittää open source käyttiksien korjaajia...?


Puolella postaajista näkyy jääneen aivot oven väliin tai harjoittavat vain erittäin valikoivaa muistia...


Bottom line lienee että MAI ehkä tekisi fiksusti jos luopuisi floating buffer härdellistään ja saisi helpommin/joskus toimivan northbridgen markkinoille. Ei liene epäselvää miksi ArtisiaS:n seuraajaa joutuu odottamaan pitkään...

 

KimmoK
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 10.01:   
Olipa hyvä että Genesillä oli munaa vaihtaa northbridge. Kävi miten kävi, eipähän ole "kaikki munat samassa korissa".

 

Tero
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 14.51:   
Miten minä en ole yllättyny, että toi postaus tuli joannalta..

 

Joanna
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 15.52:   
Tero: No.. Kuka tahansa jolla olisi kykyä ja halua muistaa vuotta vanhat tapahtumat olisi voinut sen postittaa. Se että asiasta käytiin kiivasta keskustelua mm Amigaworldin IRC kanavalla ennen tuon viestini postitusta osoittaa ettei sielläkään kaikki anna ihan mitä tahansa anteeksi.

Itse en ole edes threadia jaksanut lukea.. (tai ehtinyt, miten vaan) mutta tuskin sieltä mitään uutta ilmenee. Ja tuskin tuosta tulee eded Ann-lu:n ennätystä edes postausten määrässä.

 

Joanna
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 21.23:   
Olihan sitä sitten pakko alkaa kahlaamaan jos vaikka jotain mielenkiintoista löytyisikin.

Anonyymipostaaja viestissään #26 on ilmaissut sen aika hyvin mitä olin ajamassa takaa.

"This is the same Ben Hermans who explained that the problem was only in pre-production A1 models, with an earlier Articia S and had been fixed, right?

This is the same Ben Hermans who explained that the problem was caused by VIA who had since provided Hyperion with updated documentation, resulting in new firmware which "100% fixed" the problem?

Now it's due to a previously unknown "feature" of MAI's obscure chipset. One not seen on any other Linux architecture, from the lowly m68k to the fastest UltraSparc, Alpha or x86-64 system. But one which nevertheless will improve performance and result in a better system, Real Soon Now.

Why would anyone believe Ben at this point?"

 

Ibe U
Tiistaina, 4. marraskuuta, 2003 - klo 22.39:   
Tyypillinen nainen siis huomasin tuosta aikaisemmasta postaukseta "Kuka tahansa jolla olisi kykyä ja halua muistaa vuotta vanhat tapahtumat olisi voinut sen postittaa", itselläni ei resurssit/kiinnostus riitä niin syvälliseen tutkiskeluun tästä aiheesta, mutta muiden aiheiden tiimoilta olen huomannut monissa naisissa samoja piirteitä.

Itse pidän asiaa yksin kertaisena, amiga on amiga ja se siitä.

Viime syksynäkin sinä ..... ;-)

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 10.10:   
No pertskele, my 0.2 senttiä.

"After allmost a year of denying information given by Genesi, Ben Hermans (Hyperion) has finally admitted undesireable features on Ariticia-S."

Mielestäni A1 porukka on moneen kertaan myöntänyt bugit kuluneen vuoden aikana. No ehkäpä Ben ei sitten ole, en ole nauhoittanut Benin sanomisia kuluneen vuoden ajalta.

"This is the same Ben Hermans who explained that the problem was only in pre-production A1 models, with an earlier Articia S and had been fixed, right?"

No ne production A1:t korjattiin sillä hyppylangalla ja logiikkapiirillä jonka kyllä kaikkien pitäis muistaa.

Ja uusi ArtisiaS (ja April1) fiksaa sen muinaisen vian.

MUTTA sittemmin on löytynyt uusi(a) vikoja, joista edes Genesi ei suuresta viisaudestaan huolimatta tiennyt vuosi sitten.

April2 näyttäisi korjaavan ne mutta uudessa ArtisiaS:ssä ei näitä korjauksia liene koska MAI ei aikanaan vikaa löytänyt/tunnustanut.

"This is the same Ben Hermans who explained that the problem was caused by VIA who had since provided Hyperion with updated documentation, resulting in new firmware which "100% fixed" the problem? "

Muistaakseni fiksaus olisi tulossa vain OS4:n, mutta ehkäpä muistan väärin.
Missähän tuo Ben Hermanin 100% lupaus on?

"Now it's due to a previously unknown "feature" of MAI's obscure chipset. One not seen on any other Linux architecture, from the lowly m68k to the fastest UltraSparc, Alpha or x86-64 system. But one which nevertheless will improve performance and result in a better system, Real Soon Now. "

Tuossa ei mielestäni ole mitään ihmeellistä.

Varmaan jokaisella northbridge valmistajalla on omia juttujaan piireissä joilla he koettavat erottua kilpailijoistaan. MAI:n "juttua"/featurea ei vain meinata saada toimivaksi. Voi kun sen edes saisi disabloitua jotta normaalit DMA ja L2 koherenssit toimisivat.


Sekin on mielenkiintoista että kaikki eivät kerta kaikkiaan onnistu toistamaan tuota data korruptio vikaa. toisaalta, mikäli ymmärsin bbrv:tä oikein, testiä pitää ajaa vähintään 2-3 viikkoa.

((kuinkahan kauan kestää ennen kuin AOS4 saavuttaa tuollaisen uptimen -> totuus pysyy "salassa" tai ainoastaan vain "uskovaisten tiedossa" vielä pitkään))

 

itix
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 13.12:   
KimmoK:

> Missähän tuo Ben Hermanin 100% lupaus on?

Katso AmigaWorld.net, sieltä DMA threadi parin kuukauden takaa...

> Sekin on mielenkiintoista että kaikki eivät kerta kaikkiaan onnistu toistamaan tuota data korruptio
> vikaa. toisaalta, mikäli ymmärsin bbrv:tä oikein, testiä pitää ajaa vähintään 2-3 viikkoa.

Tuohon liittyen kun omistan pre-April Pegasoksen niin tähän mennessä olen huomannut vain yhden tapauksen jossa tiedoston tallennuns on vahingoittunut. Tämä siis neljän viikon käytön jälkeen.

Ajan levyille sfscheckin aina silloin tällöin eikä mitään ongelmia ole löytynyt. Joten normaalikäytössä ongelma lienee aika harvinainen...

En ole jaksanut kokeilla Linuxia mutta se installaatio varmasti laukeaisi parissa viikossa jos DMA on päällä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 14.15:   
Kimmok: Kuten varmaan tiedät tämäntapaisessa virheessä joudutaan puhumaan todennäköisyyksistä. Eli jos onnistuu saamaan otolliset olosuhteet niin se sattuu useammin. Jos taas käy erinomainen säkä niin vikaa ei ehkä koskaan ilmene.

Jos vaikka oletamme että todennäköisyys virheelle olisi lotton pääpotin luokkaa eli yksi kymmenestä miljoonasta (todellakaan tiedä.. ja kuten sanottua se riippuu olosuhteista) niin normaali Amigisti ei sitä ehkä koskaan huomasi. Siis keskimääräisen käytön aikana tapahtuu niin paljon muutakin että tuollaisen aiheiuttama epävarmuus katoaa helposti sinne sekaan muutamana satunnaisena kaatumisena ja levyn sekoamisena.

Mutta.. meneppä myymään samainen laite Linux-palvelimeksi. Koneeseen joka on 24/7 päällä ja palvelee vaikkapa WWW-sivustoja. Sanotaan vaikka parikymmentätuhatta sivuhakua päivässä (vajaa 3kpl sekunti keskimäärin, joka ei ole edes paljon), lisäksi kun otetaan huomioon että sivuilla on esim dynaamista sisältöä, tietokantaa yms. päästään hyvin helposti siihen että todennäköisyys tiedonsiirtovirheen tapahtua onkin viikottainen.

Ja käytännön markkinoiden sanelema totuus on että Mai tarvitsee isompia markkinoita voidakseen jatkaa piirien tekoa ja kehittämistä. Pelkkien Amigistien vuoksi sitä ei kannata valmistaa, eikä ainakaan minulle ole tullut tietoon että kukaan muu noita olisi viimeisen vuoden/parin aikana alkanut käyttää.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 16.25:   
Löytyi (amigaword on hanurista kun siellä ei oo hakukonetta).

Ben H (23.Aug.2003)
"We're testing a patch for the U-Boot / Linux Kernel which takes care of all USB related issues and IDE to IDE DMA transfers which now work 100% reliable."
threadi

Ja nytkö siis edelleenkin Linux:ssa tökkii...
(Ja AOS4:ssa ei voida vielä testata)

Onko nyt syynä se että kaikki DMA kykyiset laitteet (niiden ajurit) pitää erikseen laastaroida...?

Ben H vois laittaa tämän signatureensa: "I'm no expert either, mind you but I do understand the basics by now." <- Ben itse myösi tuossa AW threadissa.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 16.50:   
+

bbrv:n testissä käytettäisiin mm. firewire massamuistia ja sekin sopisi siihen kuvioon että USB + IDE laastari ei riittäisi.

Ben H:
"The fact of the matter is that there is no Articia S bug, simply a problem with the LINUX (not OS4 drivers) drivers which under very high stress on occassion might give rise to issues because they are not aware of the Articia S's ability to allow for concurrent memory access by the PCI bus and the CPU. "

@Joanna

Ehkäpä on niin että ovat idiootteja MAI:lla kun tekivät featuren joka vaatii muutoksia kaikkiin tarjolla oleviin open source ajureihin ja käyttiksiin.

Aika näyttää kuinka hyvin moinen feature loppuviimein pelittää ja saadaanko siitä oikeata nopeushyötyä missään tilanteessa, ei ainakaan verrattuna paria vuotta uudempiin designeihin, kuten esim Discovery2:een...

 

itix
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 18.39:   
KimmoK:

AmigaOne postituslista tietää kertoa missä mennään: DMA off vielä edelleen. Uusin Linux-kerneli ilmeisesti korjaa suurimman osan VIA-piiriin liittyneistä ongelmista.

Kun olen seurannut noiden developereiden menoa niin ilmeisesti kaikki ovat ihan rehellisesti olettaneet että VIA:sta kaikki ongelmat ovat johtuneet. Nyt kun VIA on kunnossa niin ollaan huomattu että Articiassa on jotain erikoista.

Nyt sitten tuo Artician feature pitäisi hoitaa enää kuntoon. En tiedä miten helposti se on korjattavissa softalla (onko ollenkaan?) mutta HW-modificaatio helpottaa koodereiden työtä...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 19.00:   
Olenkin kaksi päivää koettanut saada AmigaOne listaa näkymään yahoogroups:sta... no luck.

Eikös sitä ennen voinut lukea kuka tahansa, nyt pitää registeröityä ja se ei jostain syystä toimi... perhana, ompa mennyt hys-hys hommiksi. :)

 

itix
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 19.20:   
No tällä kertaa vika on todennäköisesti yahoossa :)

Mutta joka tapauksessa Artician featuret ovat monelle irrelevantteja koska A1 on ainoa kunnon platfromi joka OS4:sta pyörittää.

 

Joanna
Keskiviikkona, 5. marraskuuta, 2003 - klo 19.46:   
KimmoK: enenmmän tuntuu että se on vain suunnitteluun lipsahtanut käpy, koska se chippi kumminkin toimii ison osan aikaa kokolailla OK ilman tuollaista teippaustakin.

Itix: nojuu.. molemmat on totta.. En olisi luultavasti edes nostanut asiaa esiin jos Hermans ei olisi semmoinen **** ... (Stupidity and arrogance on same package, how efficient).

 

Janne
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 15.44:   
Mielestäni ihan hyvää koostetta ja jonkun verran fiksua keskusteluakin:

http://www.flyingmice.com/cgi-.../93000.shtml

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 15.57:   
"This "so called "problem is the direct result of the Articia S's ability to handle memory access by the CPU and PCI bus.

This behavior reduces latency but is unknown in the Wintel world which is why the Linux drivers don't cater for it.

In the Wintel world either the CPU or the PCI busmaster is allowed to write to memory, not both at the same time.

MAI has been reworking the Linux drivers to cope with this and Hyperion has been aware of this feature for quite some time and has taken it into account when doing DMA capable drivers for the
AmigaOne hardware."


On ihan mahdollista, että juttu on juuri noin kuin Hyperionilta selitetään. Hehän ovat jo pidemmän aikaa sanoneet ettei kyseessä selllainen buki kuin väitetään.

Toki monet genesin jne puolella kiirehtivät sanomaan "enenmmän tuntuu että se on vain suunnitteluun lipsahtanut käpy". Jos tuo hyperionin sanoma on totta, niin se jättää bukin-puolesta puhuvat aika noloon tilanteeseen.

 

Janne
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 15.59:   
"Jos tuo hyperionin sanoma on totta, niin se jättää bukin-puolesta puhuvat aika noloon tilanteeseen."

Vaan does it really matter? Jos Articia todella on niin omituinen käytökseltään että jokaiseen käyttikseen ja ajuriin tarvitaan merkittäviä muutoksia (niiden täytyy olla merkittäviä jos ongelmia on kolme vuotta vanhassa tuotteessa Linuxin kanssa)...

Mutta kuten sanottua, kaikkien kommentteja värittävät se keheen haluavat uskoa/uskovat. Ei niinkään se mitä on sanottu. Se nyt on selvää ollut jo kauan. Koskee myös sinua. Koskee myös minua.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.01:   
Lähteenä siis:

http://www.ann.lu/comments2.cgi?show=1067709954&category=web&number=64#comment

ja

http://www.amiga-news.de/en/news/AN-2003-11-00027-EN.html

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.02:   
Janne: No tottakai se merkitsee, sillon kyse on ajurin tekijöiden ongelmasta jos ei vät tunne raudan ominaisuuksia. Kyse ei sillon ole piirissä olevasta bukista ja näin ollen viasta Amigaonessa.

 

itix
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.03:   
Jos Hyperion saa tuon Artician feetsun toimimaan niin että se hyödyttää käyttäjää (parempi suorituskyky) niin se on sulka OS4:sen hattuun.

 

Janne
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.06:   
"Janne: No tottakai se merkitsee, sillon kyse on ajurin tekijöiden ongelmasta jos ei vät tunne raudan ominaisuuksia. Kyse ei sillon ole piirissä olevasta bukista ja näin ollen viasta Amigaonessa."

Eli Main omassa tuotteessa Teron/AmigaOnessa on kolmen vuoden jälkeen edelleen bugeja sen mukana toimitettavassa softassa?

Ei sillä niin väliä onko se ominaisuus feature vai bugi (emme tiedä kumpi se on), jos tosimaailman seuraukset ovat mitä ovat: Tratech hylkäsi Barbien, Genesi hylkäsi Pegasoksen eikä AmigaOne vieläkään toimi oikein oltuaan yli vuoden myynnissä - ja sitä ennen pari vuotta developer-lautana.

Mutta kuten sanottua, sinä uskot mitä haluat ja minä uskon mitä haluan, I guess. :-)

 

Janne
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.06:   
"Jos Hyperion saa tuon Artician feetsun toimimaan niin että se hyödyttää käyttäjää (parempi suorituskyky) niin se on sulka OS4:sen hattuun."

Se on toki totta. Ja toistan edelleen: usko että Hyperion saa OS4:n kyllä jollain keinolla skulaamaan OK.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.12:   
Janne: Minä kyllä tarkotin sitä, että ne ongelmat on linux jne ajurien kirjottajilla, jos kerran linuxiin jne joutuu tekemään muutoksia. Mutta sanokaas edes yksi alusta mille EI joudu tekemään omia ajureita milläänlailla jos sille halutaan portata uusi käyttis ? Ei varmaan löydy yhtään ainutta.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.14:   
Eli jos tyypit kirjottaa linuxille esim ajureita, jotka ei täysin tue Artician ominaisuuksia, niin eihän se sillon MAIN:n tai Eyetechin vika ole.

 

Janne
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.16:   
Tero: Ikävä kyllä Eyetech toimittaa Linuxia AmigaOnen mukana jossa on samat ongelmat...

Bugi tai ei, niin aika ikävään valoon tuo feature on joutunut.

Samaan aikaan Pegasos + April 2 toimii normaalien Linux-ajureiden kanssa ilman näitä ongelmia.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.17:   
Niin jos se ei ole buki, niin sillon April2:lla on "korjattu" se buki kun ei osattu tehdä ajureita oikein.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.18:   
"buki" siis

 

itix
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.25:   
Joka tapauksessa tuo Artician feature on vain haitaksi: suurin osa AmigaOnen omistajista ajaa Linuxia ilman DMA:ta. Hyöty++ ?

Samaan aikaan April-fixatut Pegasokset siirtävät IDE:llä 30-45 megatavua sekunnissa ihan leikiten. Feature tai ei; joku on löytänyt keinon miten siirtää DMA:lla tietoa luotettavasti ilman merkittävää tehon menetystä.

 

KimmoK
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.38:   
@Tero "Niin jos se ei ole buki, niin sillon April2:lla on "korjattu" se bugi kun ei osattu tehdä ajureita oikein."

"ei haluttu" lienee lähempänä totuutta. Jos olisivat alkaneet tehdä ajureita he saisivat tehdä niitä myös Linuxeille, AROS:lle, NewOS:lle, OpenBSD:lle, QNX:lle, jne, jne.

Sen sijaan he yhdellä April2:lla "fiksasivat" kaikki nuo käyttikset.


@itix
"siirtää DMA:lla tietoa luotettavasti ilman merkittävää tehon menetystä."

Ja joillain se näkyy toimivan myös tuurilla, ilmeisesti.


...on kyllä sinnikästä väittää muutaman vuoden ongelmana ollutta ilmiötä featureksi ... vaan ei kai siitä bugia saa ennen kuin luovutaan softalaastarin toivosta...

 

KimmoK
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 16.40:   
lisäystä vielä että ... eihän se ole softalaastari eikä korjaus koska bugia ei oo, eli, lei, hmmm, se onkin vaan ajuripäivitys.

 

Joanna
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 17.03:   
On ihan sama kutsotaanko sitä bugiksi vai featureksi.

Tosiasia on että se Mai:n hallitsematon siltapiiri teettä paljon ylimääräistä työtä eikä ole vielä mitenkään varmaa että siihen ylipäätänsä on olemassa toimivaa softaratkaisua joka ei pilaa koneen käytettävyyttä ja tehokkuutta.

 

itix
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 17.07:   
@KimmoK

Niin, joku sanoi ettei April 1 tee koneesta täysin luotettavaa. Vaikea sanoa.

Eilen todensin toisen korruptoituneen tiedoston tällä non-April koneella: LZX paketti oli keskeltä rikki. Näin ollen kuukauden käytön aikana kaksi netistä otettua suurehkoa pakettia on rikkoutunut levylle kirjoittaessa.

Yllättäen vastaavia ongelmia ei tule koskaan kun purkaa pakettia. Jos paketti on kirjoitettu levylle oikein se purkautuu _aina_ ilman ongelmia.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 17.45:   
itix: Tommonenhan voi olla myös filesysteemin vika, itseasiassa filesysteemiä minä ennemmin syyttäsin tommosessa tapoauksessa.

 

Tero
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 17.49:   
Joanna: Buki on semmonen mikä pitää korjata laastaroimalla ja siitä bukista on todennäkösesti vain haittaa. Feature taas on ominaisuus, jonka voi ottaa käyttöön kunnollisilla, oikein tehdyillä, ajureilla jne. Ooikein käytettynä featuresta voi olla hyötyä. Joten ei ne ole lainkaan sama asia.

 

itix
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 17.56:   
Tero: Tuskin jos sama filesysteemi toimi A1200:ssa (jossa käytin lähes yksinomaan MorphOS:ia) ihan hyvin.

Tiedostot voivat kyllä korruptoitua viallisten ohjelmien takia mutta yleensä silloin menee paljon muutakin.

 

Piru
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 18.11:   
Tero: Filesysteemit eivät todellakaan hajoa itsekseen. Jos näin tapahtuisi koneet olisivat jatkuvasti sekaisin.

 

Joanna
Perjantaina, 7. marraskuuta, 2003 - klo 22.00:   
Tero: No.. uskoo kukin ketä uskoo.. Ja kutsuu millä nimellä kutsuu. Se 'ominaisuus' on olemassa toisin kuin Hermans viime talvena väitti. Ja sen ominaisuuden olemassaolosta seuraa ylimääräistä työtä siinä vaiheessa kun laittetta olisi pitänyt myydä määrissä Linux-käyttöön vuosi/vuosia sitten.

 

Ibe U
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 13.02:   
Hohoijaaa.... Viime syksynä väitti, ihmiset puhuvat aina sen hetkisten tietojensa perusteella.

Jos asiasta on parempaa tietoa myöhemmin se ei tee ihmisestä valehtelijaa.

Eiköhän amiga ihmisistä ole tullut vähän liian kriittisiä, salaliittoja, systemaattista pahuutta, vuoden vanhojen foorumi kirjoitusten siteeramista jne..

Hankkikaa elämä, jos opiskelisi jotain muuta yhtä hyvin voisi vaikka tienata muutaman euron ja voisi ostaa haluamansa koneen, oli se sitten mikä vain.

 

Tero
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 13.32:   
Piru: Kuka sano että ne itsekseen hajoaa ? Mutta kyllä se on nähty moneen kertaan että bukittava softa voi sotkea fiulesysteemin, kyllä sunkin nyt se pitäs tietää.

 

Joanna
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 13.52:   
Ibe-U: Kohteliaaseen normaaliinkäytökseen kuuluu se että jos on (vaikka virheelisen tiedon perusteella) loukannut muita julkisesti, pitäisi itse myös tajuta pyytää anteeksi. Eikä se että on tietämättään/ymmärtämättömyyttään levittänyt virheelistä tietoa ole lieventävä asianhaara.

Mutta harvinaistahan se on.. yleensäkkin. Itse tiedä täältäkään montaa jotka olisivat uskaltaneet tunnustaa erehtyneesä.

 

Jontsa
Lauantaina, 8. marraskuuta, 2003 - klo 13.54:   
Ibe U: olen samaa mieltä. Osa väestä hakee koko ajan jotain pahaa jostain yrityksestä, henkilöstä, emosta, käyttiksesta jne vaikka ei pitäisi olla mitään valittamista...

Kamoon meillä on kaksi uutta emoa, kaksi uutta tulossa ja kaksi uutta käyttistä plus uusilla emoilla voi ajaa vaikka linuxia, openbsd:tä jne. Iloisiahan tässä pitäisi olla tai vähintään tyytyväisiä :) Eikö juuri näitä asioita olla odotettu x vuotta ?

 

Janne
Sunnuntaina, 9. marraskuuta, 2003 - klo 4.14:   
Jontsa ja Ibe U: mielestäni Amiga-maailmassa on tapahtunut viimevuosina sen verran paljon ikäviä asioita, jotka selvästi vaivaavat ja vaikuttavat mielialoihin, että avoin keskustelu on tarpeen. Se puhdistaa ilmaa. Tuskinpa asioiden villaisellakaan painaminen paras ratkaisu sekään on?

Itseäni ilahduttaa suuresti foorumin Genesi-alueella käytävä keskustelu. Se alkaa oikeasti muistuttaa keskustelua Classic Amiga -alueella - keskustelua ohjelmista, tekniikasta, koneen käytöstä... Uskon ja toivon että samoin käy myös Amiga-alueella kun OS4 aikanaan julkaistaan ja leviää. Hyvä niin! Sekin puhdistanee ilmaa ja siirtää ikäviä ajatuksia ja aiheita mielestä.

Joannan kanssa olen samaamieltä siitä, että vastuunkantoa soisi olevan enemmän. Virheitä ei tarvitse hävetä, mutta ei myöskään kannata peitellä... Vähän lisää rehellisyyttä, avoimmuutta, ehkä jopa nöyryyttä... Ettei mene maine kuten Fleecyllä. Koskee kaikkia leirejä ja meitä täällä myös...

Mitä elämään tulee, eiköhän se ole kaikkien yksityisasia? :)

 

Seppo
Sunnuntaina, 9. marraskuuta, 2003 - klo 17.38:   
Janne: Jotta täällä (ja muilla Amiga-alueilla) ilmapiiri paranisi ja ilma puhdistuisi, tulisi tämäntyyppisten viestiketjujen kadota para-avaruuteen. Luulisi tämän Articia-jappasunkin jo saavuttaneen saturaatiopisteensä jo aikoja sitten. Mitä ihmiset luulee hyötyvänsä sillä että jauhavat ja mollaavat samoja asioita kuukaudesta toiseen?

Yksi asia jota ainakin itse kaipaan "vanhoilta hyviltä Amiga-ajoilta" on se suvaitsevaisuus ja toisten kunnoittaminen. Oli sinulla sitten A500 tai vaikka A4000 kaikilla herkuilla, kaikki olivat saman leirinuotion ääressä suvassa sovussa. Nyt vain tapellaan ja mollataan toisia.

Kuten Jontsa sanoi tuossa aiemmin, amigistien asiat on paremmin kuin vuosiin. Hieman positiivista asennetta kehiin, kiitos :)

 

Janne
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 10.27:   
Seppo: Miksei asioista saisi puhua? Articiassa on jotain hämärää, tai kenties ei - siitä jutellaan. Pitäisikö A4000:n Buster-ongelmiakin peitellä? Ihmisistä on tullut todella herkkiä yhteisön näennäisen jakautumisen takia... Articia-asiaan ilmeni uutta tietoa. Miksi uudesta tiedosta ei saisi keskustella? Siksi ettei vahingossakaan loukkaisi ketään?

Suvaitsevaisuutta kaipaan minäkin. Silti tämänkin ketjun lopettamista kannattavien joukossa on niitä jotka eivät suvaitse kommenteissaan Genesi/MorphOS:n läsnäoloa. Minusta kaikki ovat tervetulleita.

Mielestäni ilmaa puhdistavat kaksi asiaa:

a) Vanhojen aiheiden selvittäminen ja selviäminen tavalla joka tyydyttää (oli uutinen hyvä tai huono) suurinta osaa. Silloin keskustelunaihe voidaan hyvillä mielin unohtaa - selvitettynä. Articia-asia ei ole selvinnyt vieläkään.

b) Kehitys. Genesi-alueella näkee että Pegasoksen ja MorphOS:n kehittyminen aiheuttaa positiivista kuhinaa. Hyvä niin. Sama tulee toivottavasti tapahtumaan Amiga-alueella jahka vastaavaa kehitystä siellä tapahtuu.

Mielestäni tässä ketjussa on hyvin vähän Artician mollausta, ja enemmän keskustelua aiheesta monesta vinkkelistä. Mielipide-eroja, toki, mutta se on hyvän keskustelun tunnusmerkkejä...


 

Tuomo Möller
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 11.13:   
Janne: Olisikohan tämä Articia farssi siitä johtuva, ettei Amiga Onen valmistajalla ole vaihtoehtoja käytettävissään. Moisessa tilanteessa on varsin vaikea myöntää tuotteessaan olevan vakavia ongelmia(?).

 

Janne
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 13.59:   
Tuomo: Se on yksi teoria, mutta niin pitkälle väitettä voi olla vaikea julkisilla tiedoilla todistella.

 

KimmoK
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 14.59:   
Jos fanaattisimmilla A1 vastustajilla oisi accessi uusimpaan CAMmiin niin heillä olisi taas paljon lisää polttoainetta...

Mutta joop. Itseäni kun ei PPC Linux edelleenkään himoita kamalasti niin odottelen rauhallisin mielin AOS4:sta ja sitä että systeemi nähdään täysin toimivana ennen kuin ostan sen...

 

Joanna
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 15.41:   
KimmoK. No, luultavasti kuka tahansa saisi sen käsiinsä pian sen julkaisun jälkeen jos siihen olisi tarvetta. Mutta sen perusteella mitä olen paloja nähnyt en ainakaan minä ole koskaan jaksanut tuntea kiinnostusta metsästää sitä itselle.

 

KimmoK
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 16.40:   
@Joanna

Minusta taas CAM:n artikkelit on miltei ainoa järkevä lähde josta saa (miltei) tyhjentävää asiatietoa AOS4:sta (esim sen eri osasten toteutuksesta).

Tokihan mitään kummoista aikakriittistä infoa siellä ei juurikaan ole. Eli ei kamalasti haittaa jos kuulee AOS4 update tietoja vasta muutaman viikon jälkikäteen, etenkin jos/kun itse käyttiksen julkaisuun on kuitenkin kuukausitolkulla aikaa.

Jonkin verran avoimemmin/varomattomammin kertoilevat asioista CAMmissa kuin julkisuudessa.

 

itix
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 17.03:   
Tosin osa CAM:n kertomista tiedoista on ollut julkista jo pari päivää (Warp3D ja AHI/SB Live tuki).

 

miksuh
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 18.15:   
Tässä on hyväö esimerkki hyvin mielenkiintosesta CAM artikkelista, kyseessä siis Roadshow. Tämä on siis uusin julkisesti luettava. postaan tän omana threadinaankin tänne ettei huku tähän threadiin:

http://os.amiga.com/cam/index.php?i=9&p=4&PHPSESSID=a1c9f918d6be3fcd4399c95c8713222b

Joannalle voisin sanoa, että kannattaisi kyllä lukea noita, ellei täysin ignoroiva asenne ole, monet niistä on ollu aika mielenkiintosta luettavaa.

 

miksuh
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 18.28:   
Janne: "Itseäni ilahduttaa suuresti foorumin Genesi-alueella käytävä keskustelu. Se alkaa oikeasti muistuttaa keskustelua Classic Amiga -alueella "

No toi on myös osittain osutus siitä, että OS4 "leirin" opuolelta on vähemmän intoa lähteä häiriköimään MOS threadeihin kun toisinpäin.

 

Joanna
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 18.42:   
Miksuh: Lukaisin tuon läpi silloin kun se oli tullut pihalle.. ja lähinnä se oli suurelta osin historiaa siitä ajasta jonka olen jo nähnyt.. Ihan kiva teksti mutta ei ainakaan minulle sisältänyt juurikaan mitään informaatioarvoista materiaalia.

Voisit laittaa tuolle paremmankin linkin..tuo session-id aiheuttaa sen että linkki vanhenee hyvin pian. esim http://os.amiga.com/cam/index.php?i=9&p=4

 

Janne
Maanantaina, 10. marraskuuta, 2003 - klo 19.16:   
@miksuh

"No toi on myös osittain osutus siitä, että OS4 "leirin" opuolelta on vähemmän intoa lähteä häiriköimään MOS threadeihin kun toisinpäin."

Hiljasta... :) Se on IMHO osoitus siitä, että OS4-puolella tapahtuu vähemmän teknistä/markkinaedistymistä (tarkoitan tällä sitä että edistys ei ulotu vielä käyttäjille asti) ja Genesi-puolen tapahtumat ovat vähemmän ristiriitaisia (ei väitettyjä Articia-bugeja tai pakkohuutokauppoja).

Maailmalla tosin "Amiga"-leiri on kovasti Genesin edistymisen kimpussa, esim. ANN:ssa jokainen Genesi-uutinen saa osakseen haukkuja oli se mikä tahansa, mitä onneksi täällä ei tapahdu - mistä kiitos asianosaisille.

Älä myöskään IMHO sekoita tyytymättömyyttä Amiga Inc.:iin ja sen ilmaisua häiriköinniksi.


 

Ibe U
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 8.36:   
Janne: Oon kyllä ihan samaaa mieltä MIksuh:n kanssa, vaikka mitään ei tapahtuisi niin aina löytyy Genesi porukkaa kommentoimaan ristiriitaisia, muistelemaan vanhoja tms, eli oikeastaan kommenttisi tukee MIksuh:n kirjoitusta.

Ja Janne muuten eikös noita vanhoja asioita ole selvitelty jo....... 10000000000 riviä??.

 

Joanna
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 10.57:   
ibe_u .. esim tämä thereadi lähti siitä että otin Ann.lussa esille asian jonka oikaiseminen oli mielestäni aiheellista.. Se että ihmiset sitten jauhavat siitä kilotolkulla selityksiä sensijaan että tunnustaisivat olleensa väärässä ei ole minun vikani :)

 

Ibe U
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 11.52:   
Janne: Lukaisin tuon oman kirjoitukseni läpi uudelleen, taisi tulla vähän liian tulkinnan varainen, en siis tarkoittanut henk koht "kommentoimaan ristiriitaisia", alla selvennys ;-)

"Hiljasta... Se on IMHO osoitus siitä, että OS4-puolella tapahtuu vähemmän teknistä/markkinaedistymistä"

Luulisi siis että juttuihin mitä sinne tulee ei tarvitsisi tiettyjen ihmisten lähteä purkamaan patoutumiaan.

Joanna: Spekulaatiota, mua ei yhtään kiinosta mitä linux ajureille kuuluu, sitten asiasta voi keskustella kun OS4 on markkinoilla.

 

No Genesi Employee
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 12.11:   
>"Oon kyllä ihan samaaa mieltä MIksuh:n kanssa, vaikka mitään ei tapahtuisi niin aina löytyy Genesi porukkaa kommentoimaan ristiriitaisia, muistelemaan vanhoja tms, eli oikeastaan kommenttisi tukee MIksuh:n kirjoitusta."


Eihän täällä ole kun Piru kommentoimassa Genesin porukasta.. mitäs mitäs?

 

Janne
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 16.42:   
>"Hiljasta... Se on IMHO osoitus siitä, että OS4-
>puolella tapahtuu vähemmän
>teknistä/markkinaedistymistä"
>Luulisi siis että juttuihin mitä sinne tulee ei
>tarvitsisi tiettyjen ihmisten lähteä purkamaan
>patoutumiaan.

Mutta oletat että kaikki patoutumiaan purkavat ovat Genesi-faneja. Monet ovat harmissaan AI:n touhuille ihan itsenäisestikin. :)

 

Janne
Tiistaina, 11. marraskuuta, 2003 - klo 16.43:   
>Ja Janne muuten eikös noita vanhoja asioita ole
>selvitelty jo....... 10000000000 riviä??.

On selvitelty, mutta ei ole selvinnyt. :)

 

KimmoK
Perjantaina, 14. marraskuuta, 2003 - klo 9.18:   
Tässä tuli mieleen muun maailman bugeja
"10.3.1 is expected to eliminate problems with data corruption on Firewire 800 storage devices"

Tuo oli siis Applen puolelta. Ja mitä isot edellä, sitä pienet perässä. :)

 

Joanna
Lauantaina, 15. marraskuuta, 2003 - klo 12.07:   
KimmoK. Ihan mukava ylläri nille jotka olivat kaukaa viisaasti backupanneet Mackkitauhkansa firewire levylle käyttiksen päivityksen ajaksi.. Homma menenikin ok siihen saakka kunnes piti palauttaa ne tavarat ulkoiselta kiintolevyltä koneeseen.. Siinä vaiheessa käy ilmi että tuo uusi ajuri/rauta/Firmware yhdistelmä sotkee sen ulkoisen levyn likimain hetimiten kun levyn kytkee...

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: