PC samaan koppaan Amigan kanssa.

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 09/2003 asti » PC samaan koppaan Amigan kanssa. « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 10.41:   
Onkos kukaan sakulaisista tämän vuosituhannen puolella rakentanut PC:tä samaan koteloon Amigan kanssa?

Voisi kuvitella että tämmöisellä värkillä:
"VIA Epia, Mini-ITX (sisältää 800MHz prosessorin), koko vain 17cm x 17cm,
tv-out svhs/rca, 8Mb näytönohjain, 10/100LAN, 1x pci-laajennuspaikka,AC-97 ääni sekä SP/DIF ulostulo 135 € " http://www.webbari.net/

höystettynä muistipalikalla, kovalevyllä ja romppuasemalla vois saada jo jotain aikaiseksi.

Emonhan pitäis mahtua suunnilleen romppuaseman mentävään koloon...

Tuon kun kytkee esim. ethernetillä äitiAmigaan niin silloin vois esim VNC:n kautta käyttää kumpaakin puolta yhdellä näppiksellä & näytöllä.
Samaten myös kovalevyä ja romppua sais jaettua ... ja isossa tornissa ehkä pääsis tuota extra PCI slotiakin hyödyntämään... ja screamernetillä sais Lightwave rendausta kiihdytettyä ja ....

 

JPQ
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 10.44:   
Mitenhän hyvä kuva tuossa näyttökortissa on ? tosin tuskin tiedätte mutta kysyn silti.
Oliko tuossa emossa ihan vakiona tuo prossu vai ymmärsinkö vallan väärin ?

 

jPV
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 11.44:   
Tollasiahan myytiin aikanaan Siamese systemillä varustettuna... sen softan sai erikseenkin. Ainakin mulla VNC on pikkasen liian hidas vakavempaan käyttöön, mutta en kyllä ole hirveesti koittanu viilata sitä ja vanha versiokin taitaa olla. Kyllä sillä nyt satunnaisesti DC:tä käyttää toosalla (Amigassa siis monitori, luonnollisesti). Kokonaan toiseen käyttömukavuuteen pääsee X:llä, joten suosittelisinkin tuollaiseen systeemiin Linuxin asentamista pc-puolelle :)

 

KimmoK
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 12.28:   
JPQ: Prossu on mukana ja kuva pitäisi olla hyvä (varmastikin yhtä hyvä tai parempi kuin esim CV64-3D kortilla).

Softatukia kannattaa selvittää ennen kuin EPIA:n ostaa. Mutta luulis että tuolle jo saa muutakin kuin vain windos:n.

 

Rebb
Perjantaina, 8. elokuuta, 2003 - klo 22.39:   
Via C3:sen ongelmaksi muodostuu lähinnä hitaus, Tualatin ytimellä varustettu Celeron on ainakin eräiden testien mukaan huomattavasti C3:sta nopeampi. Ja Celeron on taas tolkuttoman hidas verrattuna vastaavaan Athloniin.

 

JPQ
Lauantaina, 9. elokuuta, 2003 - klo 1.00:   
KimmoK: jos kuva on tuollainen niin järkäle kohta jää käytetyt kyykkyyn jos tuolla toimii pykimättä tarpeeksi pro äänikortti.
Windos riittää jos windowsiiin viittaat se tarpeellinen softa toimii siinä,vastaavia on toki Linux,MacoS linjallekkin...
Rebb: voittaako tuo silti pentium 3 350-650Mhziä ?

 

Rebb
Lauantaina, 9. elokuuta, 2003 - klo 7.29:   
JPQ: Eiköhän tuo vielä hitaammalle Pentium3:lle pärjää. Suosittelen kyllä vahvasti kasaamaan samantien kunnon koneen, jos kerran meinaat Pc:n hommata. Kuitenkin sitä alkaa kikkailla musiikki ohjelmien kanssa, ja silloin on kunnon koneesta iloa. Nykyhinnoilla ei koneen kasaaminen paljoa kukkaroa rasita, varsinkin jos hankkii esim. näytönohjaimen ja näytön käytettynä. Hanki esim. 1800+xp Athlon prosessori. Tuolla vääntää jo sequa/softasynaa kummasti, eikä hintakaan päätä huimaa.

 

JPQ
Lauantaina, 9. elokuuta, 2003 - klo 17.32:   
Rebb: ööh budjetti ei salli. Ja ööh käytetyissä ei ole takuuta paitsi näissä mistä minä puhun jossa 3kuukauden takuu.

 

Rebb
Sunnuntaina, 10. elokuuta, 2003 - klo 6.39:   
Tuon xp prossun ja emon saa halvimmillaan hieman yli 100eurolla. Lisäksi menee rahaa siiliin ja tuulettimeen. Jos kotoa löytyy koppaa, muistia yms, tai saat ne jostain halvalla, uuden kasaaminen maksaa samanverran kuin huono käytetty :) Kyllä ainakin näytönohjaimen uskaltaa ostaa käytettynä, harvoin niissä mitään ongelmia ilmenee.

 

JPQ
Sunnuntaina, 10. elokuuta, 2003 - klo 14.24:   
Rebb: en tiedä löytyykö pitää kysyä. Kun "perheessä" on muilla käytännössä kait tulevaisuudessa (osalla jo nyt) PC:eet.:(

 

KimmoK
Maanantaina, 11. elokuuta, 2003 - klo 13.27:   
Tulipa semmoinen taas mieleen että PC:n kasaamista ja virittelyä ei voi suositella kuin masokisteille ja pahimmille vihamiehille.

WinPC raiskaa Amigistin aivot tuhannen p. päreiksi.

JPQ: Otan siis osaa jo valmiiksi & jokatapauksessa.

(mahdollisen valmiin, toimivaksi todetun kokonaisuuden hommaamisessa voi olla itua)

 

JPQ
Maanantaina, 11. elokuuta, 2003 - klo 16.49:   
KimmoK: joo ota vain minuakin sapettaa kun tarvittavaa softaa ei löydy amigalle nähtävästi eikä dokumenttia sellaisen tekoon (siis enään joskus oli mutta hymm. täytyykin matkustaa menneisyyteen josko sieltä löytyisi se).
PS. Tuota sulluissa olevaa mietinkin muulta foorumilta osin selviävällä tavalla.

 

Rebb
Maanantaina, 11. elokuuta, 2003 - klo 20.26:   
Kimmok: Ei Pc:n rakentelu mitään masokisti hommaa vielä ole, Windowsin asennus ja säätäminen on pahimillaan masokismia, mutta Pc rauta on laadukasta. Toki jos konetta käyttää esim. netti surffailuun tai muuhun "turhaan" voi huoletta ostaa koneensa vaikka K-kaupan Väiskiltä :)

[/hajoo pää]
Yleensä Amiga ihmisten kitinät Pc:tä kohtaan ovat aika kohtuuttomia, ottaen huomioon kuinka hyvin esim.Xp nykypäivänä toimii. Yleensä kerrotaan kuinka Firman XYZ palvelin joka ajaa Win2k:ta kusee, kun käytössä on ohjelmat XYZ ja samalla ajetaan scriptiä XYZ joka ohjaa verkon yli laitetta XYZ. Eli tarkoitan että monessa muussa ympäristössä vastaava viritys ei edes toimi, tai
homman voisi hoitaa jollain muulla tarkoitukseen paremmin sopivalla käyttiksellä (esim.Linux) Se että yrityksen atk vastaavat ovat juurtuneita mainospuheisiin, ei luultavasti tee käyttöjärjestelmästä kotikäyttöön huonompaa?

Toki saa ottaa osaa ja tehdä töitään/harrastaa millä koneella tahansa, mutta pidetään edes jokus se järki mukana fanatismissakin.

ja tähän se iso kirosana.

[/hajoo pää]

Ja ei en kehu Windowsia taivaisiin, se on edelleen huonoista vaihtoehdoista paras. Monen alan parhaat ohjelmat ovat kirjoitettu juuri Windowsille, eikä se auta että esim. Linux on parempi, jos sille ei ole riittävästi laadukkaita ohjelmia. Ja kyllä tiedän että Linuxille on paljon hyvää softaa. Ongelmaksi muodostuu se että niiden asentaminen/käyttö on tehty "normaalille" ihmiselle tolkuttoman vaikeaksi. Ja ei en tarkoita että ohjelman kääntäminen olisi ylivoimaisen vaikeaa, ongelmat alkaa silloin kuin kääntäminen ei sujukkaan niinkuin pitäisi. Silloin ollaan aika lujasti hukassa. Monia hyviä ohjekirjoja on kirjoitettu Linuxin asentamisesta ja conffaamisesta. Vielä kun joku jaksaisi puuttua mystisiin virhetilanteisiin, joihin ei useinkaan löydy mitään järjellistä syytä.

 

jansa
Maanantaina, 11. elokuuta, 2003 - klo 21.38:   
Kyllä nykyään PC:n kasaaminen on suhteellisen helppoa ja jos ei ihme virittelyjä halua tehdä, niin jonkun Win2000:sen asennus on kyllä tehty todella helpoksi. Ainakin allekirjoittaneen A1200 on nykyään sellainen purkkaviritys, että jos se pamahtaa, niin ei paljoa naurata...

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 9.33:   
@Rebb

Ostin kolme kappaletta identtisiä testivoittaja emoja ja kaikissa niissä on erit bugit yms. joten ei se x86 rauta niin erinomaisen laadukasta ole.

(enkä väitä että mun A4000 ois ollut yhtään laadukkaampi, kolmesti piti korjuuttaa ennen kuin se toimi tyydyttävällä tavalla, mutta ah niitä A500/A2000 aikoja... väitän että yleisellä tasolla laitteiden HW:n laadukkuus on 80 luvun lopulta -90 alusta tullut alaspäin kovasti, tuotteet tehdään aina vaan halvemmalla ja mahdollisimman nopeasti, yms. eikä laatuun voida satsata niinkuin ennen)

Kavereillakin (huom! ilman Amiga taustaa) on ollut kovo ongelmia uusissa laitteissa. Esimerkiksi valmistajan A näytönohjain ei toimi valmistaja G:n emolevyllä. Valmistaja C:n kovalevy ei toimi valmistaja Y:n kovalavyn kanssa samassa IDE väylässä. jne, jne... Tai CPU on posahtanut alle 3 vuoden käytön jälkeen. Kaverin tehokoneissa joutuu vaihtamaan noin kaksi puhallinta kotelo/CPU:t joka vuosi jne...

Ja se ärsyttää että etenkin windowsin alla koneen toiminta on niin järjetöntä tökkimistä, aivan sama mitä rautaa on alla. Eikä linuxillakaan helpolla Amigamaisiin nopeusfiiliksiin päästä, muuten kait kaverien 2x1.6Ghz Athlon koneet ois säpäkän tuntoisia.... (siis tehoja on ihan pervona, mutta se ei näy esim. käyttöliittymän tykityksenä) Oma lukunsa on tietysti vielä windowsin(tai sen sovellusten) järjenvastaiset kujeet, joista tässä ja edellisissä threadeissa on esimerkkejä. Amiga toimii loogisemmin. Ehkäpä yksinkertaisuutensa vuoksi. Janne tais Saku lehdykässä sanoa että modernimpiin käyttiksiin on rakennettu älykkyyttä joka puuttuu Amigamaisista käyttiksistä. Mielestäni windowsin älykkyys ei pohjaudu mihinkään järkevään logiikkaan (tai edes naisen logiikkaan jota myös on joskus yhtä hankala ymmärtää). Eilen se toimi, tänään se ei toimi, that's it.

Tottahan windowsilla saa perhanasti töitä tehtyä kun sille on about kaikki mahdolliset ja mahdottomat sovellukset ja onhan sen toiminta paljon parantunut takavuosilta, mutta on se silti niin ... (en tiiä mistä johtuu mutta ikäänkuin sovellusten laatu aina vain laskisi... tekeekö liian stabiili/turvallinen käyttis ohjelmoijista laiskoja?)

Mullon ikää 32v ja tuntuu että loppuelämäni vuodet eivät riittäsi perinpohjaiseen linuxin oppimiseen. Jonkin verran siihen on pakko perehtyä kuitenkin. Se kun on kait parasta mahdollista vakavasti otettavaa softan alustaa mitä x86:lle saa. (ei millään pahalla Amithlonia yms. kohtaan)

@jansa

Itse tappelin päivän ennen kuin sain w2000:n asennettua. Jos BIOSissa on normaalit asetukset päällä W2000 ei asennu. Jos laittaa fail-safe-defaults (100Mhz muistiväylät yms) niin vasta sitten asentuu. (hemmetin hitaasti ja syö sikana levyä, mutta kumminkin)

Mutta kyllä muuten perus asennuksen helppokäyttöisyys on korkealla. (W98:a pitikin asentaa kymmenkunta kertaa uudestaan sen käytön aikana, W2000 on toiminut kotona jo yli puolivuotta ilman hajoamista.)

Yhteen koneeseen koetin usemman käyttäjän w2000:sta asennella pari päivää ja sitten luovutin, pistin yhden käyttäjän moodiin. Esimerkiksi monista sovelluksista olisi tarvinnut joitain erityisversioita ja koska kyseiset softat eivät olleet piraattiversioita, temppu olisi tiennyt rahan menetystä...

 

Ibe U
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 9.47:   
KimmoK: Noi ongelmat kuullostaa ihan siltä että olisi AMD prossa ja parhaassa tapauksessa VIA:t piirisarja.

Intellin prossa ja piirisarja niin ongelmia ei juurikaan esinny. koneita oon asentanut varmaan lähemmäs tuhatta ja josta w2k:ta ehkä 200-300 eikä yhdessäkään ole ollut mitään hämyisiä ongelmia.

Hämyiset ongelmat kuuluu W98 aikakauteen.

Nykyinen työnantaja lemppasi AMD pohjaiset ratkaisut viime vuoden lopussa, takuu korjaukset/valitukset laskeneet 80%

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 11.00:   
Ibe U: Jep, AMD:tä ja VIAa.
Jos joskus vielä x86:sta laitan se lienee Inteliä (siitäkin huolimatta että sillä on historia miltei mikkisoftamaisena kriminaali-monopolistina ;-) )

(luulin muuten kirjoittaneeni tuon pitkän ruikutukseni windows itkut/niisknyyh threadissa (minne moiset kuuluu), sorry nyt kun se lirspahti tänne)


btw. onkohan "hämyinen ongelma" suhteellinen käsite ... :)

 

Ibe U
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 11.30:   
KimmoK: Tarkoitin sellaista minkä voisi mikkisoftan syyksi laskea, piirisarjojen valmistajat varmaankin ovat suurinpia syyllisiä laitteisto yhteen sopimattomuuteen.

Esim Pegasoksessa ei toimi uuden mallinen SDrammi vaikka Aonessa toimii.

Vaikka niissä on sama piiri??

 

KimmoK
Tiistaina, 12. elokuuta, 2003 - klo 12.05:   
Ibe U:
"Esim Pegasoksessa ei toimi uuden mallinen SDrammi vaikka Aonessa toimii."

Niinpä niin. Malliesimerkki siitä että kaikki peg1 ongelmat ei ole A1:ssä ja päinvastoin.

Osaisitko sanoa että mistä pitää vikaa hakea kun melkein aina W2000 koneen (Compaq Deskpro) käynnistyksen jälkeen explorer menee jumiin (kun hiirellä 1. kertaa klikkaa johonkin ikoniin) ja se pitää tappaa & käynnistää uudelleen taskmanagerilla.


ajatusvirrasta poimittua : Jos AmigaOS:ää ei pidetä ikuiseti pienenä ja yksinkertaisena vaan siihen aletaan lisätä älyä, se kuolee (lopullisesti) koska sen ylläpidettävyys (siis tuotekehitysnäkökulma, ei käyttäjän/sysadminin näkökulma) tulee liian työlääksi pienelle yhteisölle.

 

Piru
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 0.18:   
Ibe U: Mikä sdram tarkalleen? Kenen testaama?

 

Rebb
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 2.35:   
AMD ja VIA on lystikäs yhdistelmä :) Itsellänikin on vastaava. XP:n alla lähinnä emon integroitu äänipiiri tekee mitä lystää, sekin korjattavissa patchillä. Muuten en ole ongelmia huomannut. Intelin tuotteissa hinta/laatu ei vain mielestäni kohtaa ollenkaan, Athlon antaa huomattavasti enemmän tehoja per euro kuin Intelin Pentium IV, näin ainakin ei nopeimpien mallien kohdalla.

 

mkl
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 3.19:   
WindosXP nylkyttää skrollitekstiä yhtä nykivästi nyt yli 2GHz prossalla, kuin 10 vuotta sitten windows3.1:llä "kusikatonelosella". Todettu Gigantissa nähtävillä olevista kannettavista.

 

JPQ
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 3.53:   
MKL: toki koska se yrittää olla prosulle kevyt. Ja kun tunnetusti pc:eiden näyttötekniikka on vanhentunutta jota hyöstettiin 3d ominaisuuksilla kun jännät 2d kikat ei ole muka kivoja pöhhh..

 

Ibe U
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 8.22:   
PIRU: Täällä oli juttua että ei näy kuin puolet.

 

Ibe U
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 10.11:   
PIRU Genesi Viestit 04/2003, olen muualtakin lukenut samasta aiheesta

 

Piru
Keskiviikkona, 13. elokuuta, 2003 - klo 17.16:   
Ibe U: Jaa. Minä en kyllä ole mistään lukenut että juuri uudenmalliset piirit olisivat tuommoisia.

Ja vaikka vain puolen kapasiteetin näkyminen on hieman ikävää, on se parempi kuin ettei muisti toimisi laisinkaan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: