Amigan korppujen lukeminen PC:llä

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 » Amigan korppujen lukeminen PC:llä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Ismo Toivonen
Sunnuntaina, 15. kesäkuuta, 2003 - klo 23.54:   
Tarkoitus olisi päästä kuuntelemaan vanhoja amigalla tekemiäni biisejä PC:llä kun en enää amigaa omista :(

Emulaattorit ja muutkin soitto-ohjelmat kyllä niitä soittavat mutta kun fileet on korpuilla niin pc ei niitä lue.

Yritin turhaan etsiä vastausta netistä mutta tuntui siltä että ainoa mahdollisuus olisi jonkun levy-ohjainta matkivan rinnakkaisporttihässäkän tekeminen, mutta se tuntuu vähän liian suurelta urakalta, varsinkin kun jos ne kerran siirtää pc:n kovolle niin sittenpä tuota kyseistä palikkaa ei enää tarvitse. Ja muutenkin kyseessä on vain vähän toistakymmentä korppua, vaikkakin erittäin hyviä muistoja herättävää sellaista, kun on aikoinaan tullut pyörittyä scenessä muutamassa demogroupissa vuosikaudet ja musat on soineet muutamissa demoissakin.

Olisi vaan hauska kuunnella miltä ne kuulostavat tänä päivänä :) Olisin erittäin kiitollinen mahdollisesta avusta!

Ismo

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 0.36:   
Helpoin vaihtoehto varmaan tässä tapauksessa on pyytää josko joku lähellä asuva Amigan omistava lukaisisi ne korput sulle vaikka .zip paketiksi.

Onhan noita erillaisia hardware-virityksiä Amigan korppujen lukuun PC:llä, mutta jos tarve on pieni ja kertaluontoinen, ei niihin kannattane uhrata aikaa ja rahaa.

 

Ismo Toivonen
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 0.51:   
Tietysti! Enpä tullut ajatelleeksikaan...

Pari ongelmaa/hidastetta siitä huolimatta: en tiedä ketään kellä amiga enää olisi mutta pitää yrittää löytää jostain... Ja toiseksi tyhmä kysymys: miten niitä zippejä tehdään amigalla? on nimittäin edellisestä käyttökerrasta jo about 7 vuotta ja en nyt ainakaan heti muista tuollaista softaa koskaan itse käyttäneeni, vaikka amiga 500 olikin ykköskoneeni vuodet -87(?)-95.

Ja jos tuo softa löytyy nykyään kenties netistä niin epäilen että kellään tutullani jolla amigan on "unohtunut" johonkin kaapin kätköihin, on nettiyhteyttä siihen rakennettu, tai edes modeemia. Tietysti jos kyse on jostain 90-luvun alun "perussoftasta" niin eiköhän se sitten löydy jotenkin.

Ismo

 

Ismo Toivonen
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 0.58:   
Öööh... tarkemmin mietittyäni tuli vielä sellainen mieleen että jos kyseinen henkilö ei omista nettiyhteyttä amigaansa niin miten se sitten saa nuo zippi-tiedostot jaettua minulle, kun korpulle tallennettuinahan ne menevät EDELLEEN amiga-formaattiin.

Sattuuko Imatralla tai lähiympäristössä olemaan tässä asiassa auttamisesta kiinnostunutta henkilöä?

Sori että kyselen kenties aivan idiootteja juttuja, mutta olen tosiaankin aika vieraantunut amigakuvioista nykyään, vaikka se mielestäni maailman paras koskaan tehty tietokone onkin! ;)

Ismo

 

itix
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 3.23:   
Amigalla voi tallentaa myös PC-formaattiin (FAT). Ja jos zippien tekeminen Amigalla osoittautuu hankalaksi (netistä tosin löytyy Zip-pakkeria) niin kyllä se PC osaa purkaa myös LHA:ta.

 

KimmoK
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 9.37:   
PC:llä voi lukea Amigan korppuja kun asentaa koneeseen kaksi korppuasemaa yms.
(kaveri testasi toimivaksi patentiksi)

Ohjeet taisi olla mm. jossain Cloanton sivuilla...

 

Joanna
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 12.33:   
Onhan sitten olemassa oikeitakin ratkaisuja kuten Catweasel-kortti (levyasema, näppäimistö, joikkarit, sid.chippi)... mutta se maksaa sitten jotain 100 euroa eli ei ole sen vuoksi oikein tilapäiseen käyttöön. Eri asia jos ajaisi WinUAE:ta, koska siinä kai toimii joikkariportit ja muut.

Lisäksi on tulossa Catweaseliä halvempi laite (noin 50E?).. mutta siitä en tiedä tarpeeksi sanoakseni mitä se tekeee ja miten.

 

Tero
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 14.39:   
Ööh eikös niitä zip-paketteja nyt tehdä joka koneella ihan samalla lailla :) Miksi ihmeessä sen pitäs jotenkin olla erilaista Amigalla ? Eli otetaan zip-pakkaussofta netistä ja pakataan :)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: