Minkälaisille softille tai peleille o...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 » Minkälaisille softille tai peleille olisi kysyntää? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Jon
Perjantaina, 16. toukokuuta, 2003 - klo 21.51:   
Ihan vain mielenkiinnosta, muistelen että tätä on kysytty ennenkin, mutta vielä kerran.

OK: mitään toimisto-ohjelmaa tai selainta en aio lähteä koodaamaan ajan ja kykyjen pu(u)itteissa, mutta jotain pientä voisi aina kehitellä.

Haaveena ois tehdä 5:n ruudun ristinolla kohtalaisella tekoälyllä ja Tetris-klooni, johon olisi itsekin tyytyväinen. Isompana projektina kummittelee mielessä UML- tai lähinnä luokkakaavioiden suunnitteluohjelma, ja etenkin tästä kiinnostaisi tietää, että olisiko jollakin muullakin käyttöä sellaiselle?

 

JPQ
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 0.21:   
Jon: tetris klooni ideastasi voisikohan siihen piirtää palikat... Mulla saattaisi olla ideakin valmiina millaiset. Olisi varmaan komein amiga tetris ja jos toimisi ikkunassa niin nam. Ei enään mitään "harmaita" tetriksiä.
PS. Kaverini taisi UML juttua kysellä että onko Amigalle.
PPS. Rupeankin pikselöimään eikä harmita yhtään jos palikat jää käytämättä. Ei siis ihan oikeasti harmita eli ei ole mikään vitsi.

 

Jon
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 11.59:   
JPQ, en ole varma miten sen grafiikan toteuttaisin, mutta yksi vaihtoehto oli käyttää grafiikkakirjaston funktioita, jolloin pelilaudasta olisi helppo tehdä skaalautuva. Tai miniGL:ää. Ehkä SDL:ää voisi harkita.

 

JPQ
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 14.48:   
Jon: ahaa ja mietin "näyttäviä" palikoita.

 

jPV
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 20.50:   
Ei enää tetriksiä tai ristinollia ;) Hyödyllinen olisi aina hyödyllistä ;) Koodaapa Jon DirectConnect-client, niin päästään hyödyntään yhteyksiämmekin paremmin ;) Ei tosin taida olla ihan pienimpiä projekteja... Jos pelejä tekee, niin vanhojen hyviksi todettujen peli-ideoiden siirtäminen nettipeleiksi olisi ihan hyvä kaava :-)

 

JPQ
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 20.56:   
jPV: kyllä näyttävät kelpaisi ja nyky amigoilla kunnolla toimivat.

 

Ibe U
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 21.20:   
Mä oon aika paljon miettinyt tätä amigan nyky softa tarjontaa, ei ole kovin järjellistä ollut firmat ois varmasti päässeet huomnattavasti parempiin tuloskiin kun olisivat vähän miettineet.

Eli:

Napalmin jälkeen tuli 4 kloonia, jotka tuskin pärjäsivät.

Tai noi 3d räiskinnät tais genetic specis olla aika pettymys myynnillisesti.

Mitä taas puuttuu, noh. urheilupelit, kunnon autopelit esim joku nascarin tasonen ois aika rautaa huom eka niistä vaati 486 33mhz, ja sekin ois ollu amigan paras autopeli.

Eli vähän liikaa on ollut saitä et ei uskalleta tehdä mitään oma peräistä (tia ei osata) ja matkitaan toimineita formaatteja.

 

JPQ
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 22.37:   
Ibe U: mäkin tahdon autopelin siis kunnon 3d autopelin näyttökortti + plus ahi tuella.
PS. Voi olla vaan iso urakka.
PPS. Luulen ettei osata kun monet freeware pelitkin on kopioita.

 

Jani Kuituniemi
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 22.40:   
Joku kunnon autopeli (Need for Speed tyyppinen) vois olla rautaa. Tommonen UML softa vois olla kyllä hyödyllinen, paljon nykyään firmoissa tehdään dokumentaatiota UML:lla. Jotain Maniac Mansion tyyppisiä pelejä soisi enemmänkin (Zak MacKrakken oli hyvä) jne.. onhan noita.

 

Jon
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 22.43:   
Yksi mies ei koodaa hyvää autopeliä vapaa-ajallaan, ei ainakaan nykyvaatimusten mukaisesti. James Danielskin teki Paybackia vissiin jotain 3 vuotta ennenkuin se oli myynnissä, suunnilleen. Kyse on taloudellisesta hyödystä ja motivaatiosta.

On hyvä juttu, jos itse kokee ohjelman hyödylliseksi ja hauskaksi. Vielä parempi, jos muutkin diggailevat.

Mikäs tuo DirectConnect on? Joku Peer2Peer-juttu? Käyttääkö niitä kukaan mihinkään lailliseen?-)

Ideoitahan kyllä riittää. Esim. luolalentely teksturoidulla vektorigrafiikalla, jolloin ruutu skaalautuu Bratwurst-tyyliin. Tämmöiseen pitäisi saada tietty nettipelikin.

Tuo ristinolla tulee nyt vain siitä, että sitä olisi kiva pelata rentoutuakseen, ja Aminetistä ei oikein löydy systeemiystävällistä versiota. Ne joko näyttää tosi kököltä tai sitten käyttää PAL-ruutua. Lisäksi järkevä tekoäly näinkin yksinkertaiseen peliin on mukava haaste :)

Tetris-fiksaatio johtuu siitä että en ole TwinTristä parempaa pelannut Amigalla, ja TwinTris bugaa aika pahasti "nyky-Amigoilla". Ja ohittaa käyttiksen.

 

Jon
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 22.46:   
Joo, ja on sitä tullut mietittyä jotain adventure game -pelimoottoriakin, mutta itse pelin vääntäminen olisi taas mahdoton tehtävä. Jos saisi järkevän juonen kehitettyä, niin sitten pitäisi piirtää valtavasti grafiikkaa ja jotain ääniäkin tehdä (puhe nyt ei ole niin tärkeää - Monkey 1&2 rulettaa).

Merirosvoista, salapoliiseista, naistenmiehistä ja taikureista on tehty seikkailupelejä - olisikohan markkinarakoa sitten vielä ritarihengelle tai sotilasagenttipelille? (jaa mutta pitäisköhän käydä intti ensin :)

 

Joanna
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 23.04:   
Jon. Dierect Connect (tai DC++ ainakin) on opensourcea joten se löytyy helposti.
http://dcplusplus.sourceforge.net/

Sitten eri asia on mitä sillä tekee.. :)

 

Joanna
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 23.06:   
Siis jossain isommassa pelissä hirvittävä osa työstä on 3D mallintamisessa.. ne ratojen teot, Autot , maaston kappaleet yms.. sitten tulee itse pelikogiikka, fyysinen mallinnus etc.. Puhumattakaan ääniefekteistä, ja musiikkiträkeistä.

Eli ei tuohon yksi ihminen tahdo kyetä. Ensinnäkään ei aika riitä kaikkeen eikä kyllä suurella osalla taidotkaan. Puhumattakaan penteleen monen ohjelman opettelusta.

 

Jon
Lauantaina, 17. toukokuuta, 2003 - klo 23.17:   
Joo, löysinkin juuri omin avuin DC++-sivun, koodia en ole nähnyt. Kovin on kyllä vähän kokemusta tuosta verkkopuolen koodailusta vaikka Unix-kurssilla pikkuinen irkkisysteemi tehtiinkin, niin eipä sitä voi oikein laskea :)

Mua vähän hirvittää kun vastakin sai ANN.lusta lukea että tyypit imuroi kaikki uudetkin Amiga-softat p2p:n kautta.

Onhan se toki käyttäjän vastuulla mitä softalla tekee, ja ehkä on jopa sallittua imeä omaan käyttöön netistä roinaa, mutta sen eettisyydestä en niinkään menisi takuuseen. Jos olisin tekemässä jotain DC++:n tapaista niin olo olisi varmaan kuin aseinsinöörillä :/

 

JPQ
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2003 - klo 0.05:   
Jani Kuituniemi: ilmeisesti yliopistossakin opetettaan UML:ia.
Jon: onko petris testaamatta ? ja minä ainakin ostan vielä softani ja jatkossakin teen niin.

 

Jon
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2003 - klo 13.15:   
UML-kuvausta (unified modelling language)käytetään kouluissa ja firmoissa aika yleisesti. Taitaa olla ainoa (?) yritys kuvata oliopohjaisia systeemeitä. Onhan sitten myös EER (enchanted entity-relationship ?) -mallinnus, mutta se on enemmän tietokantajuttuja.

Petristä en ole testannut, laitan korvan taakse.

 

JPQ
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2003 - klo 13.59:   
Jon: ainakin pelattava ja toimii 68060:lla ja toiseksi näyttökortilla myös. Ja on suomalaista työtä jollei muisti prakaa ja oliko assembler koodia. Ja se löytyy aminetista ja uudempi kait oli joskus tekijän kotisivullakin en tiedä onko enään.

 

HawkkI
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2003 - klo 20.19:   
Miten ois joitain "klassikoita" kuusnepalta, esimerkiksi Shadowfire suoraan/pikkaisen/reilusti päivitettynä (yum omasta mielestä yhä idealtaan, aikanaan ainakin omaa mielikuvitustani inspiroinut), kuten myös Zoids (no olihan omat ongelmansa, mutta magneettitykillä ammuskelu OLI hauskaa, se muistutti Oil Imperiumin porausta paitsi huomattavasti paremmin toteutetulla tähtäimen (OI:ssä porankärjen) vastaanpyristelyllä.
Hmm oiskohan aika kesällä oikein kunnon retroiluun :)

 

Jon
Sunnuntaina, 18. toukokuuta, 2003 - klo 20.38:   
Spellbound ja modernisoitu Barbarian ois minun suosikkeja :) En tosin ole pelannut SB:tä edes puoleen väliin.

 

Henkka
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 11.33:   
Jos tetristä meinaat niin sellanen missä o tcp/ip moninpeli mahdollisuus olis nasta :)

http://www.tetrinet.org

Tota on tullu pelattua PC:llä aika paljon ja on loistavaa huvia.

 

miksuh
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 15.45:   
Peleistä itseäni kiinnostas just autopelit tyyliin Granturismo 3 Miksei tietty formulapelikin. noi ei vaan tosiaan ole oiken yhden miehen projekteja :)

Helpommista toteutettaviusta, just joku verkossa pelattava UFO/LaserSquad -tyylinen peli olis asiaa, eikös semmosta täällä ole ollu tekeilläkin :)

 

Ibe U
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 19.55:   
Mietin et aika usein amiga pelejä koodaa yks tai kaks ihmistä iltaisin kun kerkeää. NE taas voidaan jakaa kahteen alaluokkaan

1. Miinaharavat ja matopelit

2. vauhtisokeus tulee lujaa

Eli toi jälkimmäisestä esimerkiksi Lamba??? mikälie mut siis se avaruus peli, aloitetaan aika hyvällä ja suht yksinkertaisella idealla ja kohta jo ollaan tekemässä peliä joka vaatisi 20:ltä ihmiseltä parin vuoden työt.

Musta ois aika hienoa jos lopetettai amigan pelejen vertaaminen PC peleihin, tehtäis tyynesti sellaisia pelejä joita PC:lle alko tulemaan joskus 93->

Alkuperäinen NHL pyörisi varmasti amigalla, tai nascar, monet strategia pelit mm Dungeon keeper (jonka idea oli aika erikoinen)

Loppujen lopuksihan kyse ei ole 3d rajapinnoista, heijastuksista ja pehmennyksistä VAAN pelattavuudesta.

 

Jon
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 21.55:   
Henkka: Hyvä idea. TCP/IP-peliä kaavailin siihen ristinollaan. Miten se käytännössä toimii Tetriksessä? Jonkinlainen kaksintaistelu?

Miten sille Lambdalle kävikään? Viimeksi kun kuulin niin kooderilta oli menny kovalevy :(

 

Ibe U
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 22.55:   
se tais ruveta rakentamaan sitä liian pitkälle, oma kieli tms

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 22.59:   
Miten olis TurricanII:n tyylinen räiskintä-peli? :) Loistavaa musiikkia, pelattavuutta ja tunnelmaa.. :)

 

JPQ
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 23.07:   
Jani Kuituniemi: Niinpä ja näyttökortti+äänikortti tuella ja toiseksi kelpaako sulle TurricanIII ? oletko nirso jos ei niim miksi ei ?

 

Jani Kuituniemi
Maanantaina, 19. toukokuuta, 2003 - klo 23.49:   
Jpq: rehellisesti sanoen en ole ikinä pelannut kuin tuota kakkosta joten niistä muista en osaa sanoa :)

 

Jon
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 0.17:   
TIII oli pettymys. Windowsille on tieten Hurrican ja T2002, kannattaa tsekata...

 

JPQ
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 4.12:   
Jani Kuituniemi: hienoa rehellisyyttä tietokone yhteisössä. Ai niin me oltiinkin Amigisteja.
Jon: joku pitää siitä joku ei. Miksi se oli sinulle pettymys ?
PS. Minä en ole kumpaakaan pelannut mutta tiedän erään joka pelaa.

 

KimmoK
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 9.47:   
Olen strategia- yms. puuhastelupelien fani.

Toisaalta... aivotoiminnan lomalle vapauttavat pelit on enemmän "lääkärin suositus" IT työn vastapainoksi.

Kunnon formulapelistä on HUUTAVA pula Amigalla.

 

Jon
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 10.41:   
Koska se oli vaikea ja kökkö verrattuna T2:een. Tosi huono alkuvaikutelma, en vertaa kokonaisuuksia kun en viitsinyt yrittää paljon alkua pitemmälle.

KimmoK: Friedenit on formulafaneja, että spämmiä sinne päin :)

 

Henkka
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 10.56:   
Jon: tetrinetissä voi pelata samaan aikaan viis pelaajaa. Siinä on keskustelu samassa, jotta voi keskustella pelin aikana ilman lisäohjelmia.

Peliasetuksina on sellanen mode missä kun saat yli kaks riviä kerralla pois omasta siirtyy ne vastustajille ja toisessa vaihtoehdossa on aseita millä voi tyhjentää oman ruudun, täyttää toisen ruutua ja muuta kaikkea ikävää.

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 12.12:   
Onko tuo tetrinet samantyyppinen kun se Amarqueeta hyödyntävä Netris vai mikähän sen nimi oli?

 

Jon
Tiistaina, 20. toukokuuta, 2003 - klo 22.26:   
Hitsit, joko Netris-nimi olikin varattu?-)

 

Tx3
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 11.27:   
Täydellinen kenttä editori(tile tms.), jossa on olis hyvä ja selkeä tallennusformaatti. :) CGX tuella tietty.

 

JPQ
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 14.47:   
Ai niin Doomin kenttä editori on jo minun kotisivullanikin jo pitkään perään kuulutettu. Ja tietenkin niin ettei PPC ole pakollinen.
Tx3: Ja myös P96 tuella. Ettei taas tule pelkkiä CGX softia.

 

JPQ
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 22.17:   
Jon: korvike nimi Nerdtris.

 

Jon
Torstaina, 22. toukokuuta, 2003 - klo 23.33:   
Ei kovin sexy. Ennemmin vaikka "Triz" vaikka varmasti sekin on jo käytössä.

 

jPV
Maanantaina, 26. toukokuuta, 2003 - klo 18.52:   
Jon: nooh.. aika pitkältihän sitä DC:tä käytetään laittomaan materiaaliin, mutta on siellä muutakin ;) Musiikkia lähinnä itse hakisin... Vai on jossain Amiga-kamaakin sillä jaossa, noh, eipä se nyt iso ihme ole... vaan ei ole yliopiston verkossa sellaista näkyny :-)

Netti-ristinollaksi suosittelisin kokeilemaan aminetistä luffar.lha:ta (ei siis se 20-paketti, se on joku ihan eri). Toimii näpsäkästi wb-ikkunalla ja sisältää bonuksena hyvät scriptit amirc:iin. Siinä ei vaan ole tietokonepelaajaa, joten kaverin tarttee. Niin ja ei-vektori-version graffat by allekirjoittanut ;) *vink* :P

 

Ibe U
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2003 - klo 9.09:   
Bobble bobble voisi olla aika kova sana tai jotku noista vanhemmista peleistä.

 

Jon
Tiistaina, 27. toukokuuta, 2003 - klo 23.00:   
jPV: kiitti pointterista, pitää kokeilla. Amiga-kaman jaosta en tiedä (en ole nähnyt) mutta olen kyllä lukenut joidenkin iilimatojen kommentteja jostain softista että imaisevat ne heti kun julkaistaan tjsp.

Ibe U: Bubble Bobble on toisaalta niitä pelejä, joiden tunnelma on paras alkuperäisenään, eikä siihen oikein uskalla kajota. Mutta mielenkiintoinen idea, ja hyvä peli! (melodiat puhelimessa :)

 

Ibe u
Keskiviikkona, 28. toukokuuta, 2003 - klo 9.45:   
Bobble bobblea tulee pelailtua palmilla GameBoy emulaattorilla melkein päivittäin.

 

AOS
Perjantaina, 30. toukokuuta, 2003 - klo 15.46:   
Jokin kalenteriohjelma olis kyllä kätevä. Siis sellainen ihan simppeli, jota vois pitää auki näytöllä ja ei vie paljoa tilaa ja mistä näkis päivän, viikon ja kuukauden ja tarvittaessa vois lisätä omia merkintöjä päiville.

Sit peleistä haluaisin pelata mielelläni Amigalla C64:n Power at Sea ja Linuxista TORCSia. Taitaa vaan olla ainakin toi jälkimmäinen aika raskas yhden ihmisen kääntää Amigalle. Myös joku Skidmarksin kaltainen peli olis kiva näytönohjaimella varustettuun Amigaan. Radat vaan sais olla pidempiä.

 

Janne
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 12.51:   
Joku simppeli idea mutta siihen verkkopeli? Voisi olla addiktiivista - yhteisöllisyys on rautaa...

 

KimmoK
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 15.38:   
@Jon

Jatkoa...

UML (tms) kaavioiden piirtelysoftat on pyörineet mielessä.

Tetris kloonin nimeksi JonTris ois ok... :) muistaakseni Amigalle on esim. Petris jo olemassa....

Strategia ja autoilusimulaatoista ois ideoita aikas paljon. IMO: autoilupeleissä olisi minun mielestäni vauhti ja auton käyttäytymisen toden tuntu tärkeitä asioita.

Verkkopeliversio Turboraketista Amigalle ois aika cool... entäpä boulderdash verkkopelinä ...

Itselläni on valtava määrä ideoita pöytälaatikossa mutta ei ole aikaa alkaa niistä mitään tekemään... ei ainakaan seuraavaan vuoteen. Osa ideoista on ihan vain hauskoja ja osa sellaisia jotka helpottaisi suunnattomasti jokapäiväistä työelämää... ja osa voisi antaa lisää nostetta mobiilitekniikalle jne... ja osa ideoista on silkkaa roskaa tietenkin, kuten pellepelottomilla pitää ollakin.

Ja paljon ois tilausta kaikenlaisille pienille apuohjelmille. Osa Aminetin tavarasta kaipaisi päivittämistä, linux softat porttaamista jne, jne...

niin.. ja se autocad kuvien katselusofta....

 

Petteri
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 16.22:   
Itse olisin iki-onnellinen jos joku vääntäisi Amigalle monipuolisen ja hyvännäköisen MIDI-kappaleiden soitto-ohjelman. Kaikissa tähän asti tehdyissä ohjelmissa on kaikissa samat viat:

1.) Ne osaavat vain soittaa MIDI-kappaleita. Esim. kelaaminen onnistuu vain Janne Syväniemen MidiPlayssa ja siinäkin se on toteutettu melko kankeasti.

2.) Ohjelmien ulkoasu on aivan liian harmaa ja karu nykyisillä Amiga-käyttiksillä. En nyt tarkoita sitä, että pitäisi olla jotain 24-bittistä grafiikkaa, mutta voisi siitä paletista käyttää muitakin kuin niitä neljää ensimmäistä väriä.

 

Pekka Nissinen
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 18.48:   
Jokin hyvä muzakkisofta olisi poikaa!!
Käyttelin AGA-aikoinani paljon Music-X:ää syntikoiteni sekvensserinä mutta se ryökäle ei sitten enää toiminutkaan (kunnolla) GFX-laudalla, niin sen jälkeen musan teko jäi varsin vähälle... :( Onhan tietysti olemassa tuo B&P mutta en ole ikinä erityisemmin pitänyt kyseisestä ohjelmasta ja pidin enemmän MX:n tavasta "käsitellä" sequencejä. Unohtaa ei sovi myöskään OctaMED Soundstudioa, vaikkei se nyt varsinainen MIDI-sekvensseri olekkaan, mutta aika näyttää toimiiko tuo nykyinen OS4:ssä ja julkaistaanko sitä V2:sta ikinä Amigalle... Myös jokin hyvä esim. Reason 2:n tyylinen softa-syntsaohjelma olisi kiva olla olemassa. Olenkin tuota vähän käytellyt PuuCee:llä ja ainakin itse tykkään kovasti ohjelmasta. Kokeilinpa tuota myös A1:ssäni MOL:in avulla (Reason 2:n levyt sisältävät myös MAC-version) mutta se testaus jäi varsin puutteelliseksi ajan- ja varsinkin äänikortin puutteen vuoksi. :) Mutta onpahan ainakin tuo "mahdollisuus" jos Amylle ei muuten löydy mitään kunnollista musasoftaa...

 

Petteri
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 21.24:   
Pekka: Juuri sama homma minullakin. Aikoinaan tykkäsin vääntää MIDI-musiikkia vanhalla kunnon OctaMED v4.00 Professionalilla, mutta graffakortin hankkimisen jälkeen oli pakko siirtyä Sound Studioon. Musiikin teko on sittemmin jäänyt melko vähiin, koska SS:n käyttöliittymä tuntuu edelleenkin melko sekavalta verrattuna OctaMED v4:n vastaavaan, minkä takia kaikki luovuus karisee toimintoja etsiessä. Pitäisi vissiin hommata jostain halpa VGA-monitori, jotta saisi tuon OctaMED v4:n taas pyörimään.

 

Jon
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 21.52:   
Petteri: eikös suurin osa Aminetin Midi-playereistä ole vain käyttöliittymiä GMPlaylle? Ehkäpä GMPlaykin kaipaisi päivitystä, ei se nyt ihan juhlaa ollut 040:llä soitella biisejä. On käynyt muuten mielessä mutta kovin kiirettä pitää. Ehkä joku muu nappaa ideasta kiinni jos minä en.

KimmoK: voisi olla ihan ok. On sitten eri asia onko AutoCadin formaatti speksattu, en ole ihan varma asiasta, käyttääkö se sitä DWG:tä vai mitä? En kyllä ole ihan varma siitäkään, mitä työnantaja (Autodeskin kilpailija :)) sanoisi moisesta virityksestä... Siinä on vielä se pointti, että CAD-formaatit tukevat monenlaisia geometrioita (tekstit, kaaret, viivat) eli ei se ihan suoraviivaista ole. Mutta kai niitä kuvia voi tallentaa esim. bittikarttamuodossa - sittenhän katselu ei olisi ongelma?

AOS: hyödyllinen idea myös, mutta oletko varma ettei Aminetistä löydy mitään?

Jep, itselläkin on sitä vikaa, että ideointi kyllä maittaa mutta se koodaaminen on vähän sitten puuduttavampaa :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 4. kesäkuuta, 2003 - klo 23.39:   
Pekka: Tuosta nykyistä B&P:Stä löytyy sitä paitsi ainakin täällä inhottava bugi josta pitää tarkempaa raporttia tekijälle pistää eli jos nuotti ekassa mahdollisessa paikassa niin se jää soimatta. Paitsi jos käytän Track Editorin Play nappia. Ja toiseksi taas alkup. versiossa bugeja niin että kaatuilee jatkuvasti. Olisi mulle vaan paljon parempi kuin noi OSS:ät yms.

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 0.28:   
Minullakin olisi kättöä hyvälle pelikenttäeditorille, missä pelikenttä koostuu yksinkertaisesti x*y-kokoisista (tai vaikka pelkästään vaikka x*x) blokeista.

Pelikenttätiedostoformaatiksi kävisi yksinkertaisesti formaatti, missä pelikenttä talletetaan blocki kerrallaan järjestyksessä vasemmasta yläkulmasta alkaen siten, että kutakin blockia vastaa yksinkertaisesti blockin järjestysnumero siten, että eka on nolla. Tuosta ohjelmoijan on sitten helppo laskea, mistä kohtaa blockitiedostoa blocki tulostetaan...

Blockifile olisi gfx-tiedosto, missä piirto-ohjelmanäkokulmasta katsottuna blockit olisivat alekkain siten, että yhdellä rivillä on yksi blocki... Nopeampaa laskea blokin paikka tällä tavalla, kun blockeja on "tarpeeksi"...

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 0.34:   
Jos esim. blokit olisivat kooltaan 16 x 16 pikseliä, ja blockeja olisi 5, niin blockitiedosto olisi siis 16 x 80 pikselin kokoinen (yhdellä bittitasolla) ...

 

itix
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 2.14:   
Tein joskus tuollaisen pelikenttäeditorin assemblerilla. MUI GUI ja drag'n drop. En kyllä ihan tarkkaan muista mitä feetsuja siinä oli mutta ihan muistaakseni jonkinlainen lassotoimintokin siinä oli. Versionumeroksi jäi kuitenkin 0.01. Ei kyllä jaksa muistaa mitä kaikkea siihen ehdin tehdä mutta jos MUI:ta käyttää niin tuollaisen tekee C-kielellä parissa tunnissa ;)

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 11.50:   
itix: Voisitko laittaa tuon pelikenttäeditorin jonnekin imuroitavaksi? :)

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 11.57:   
Itse olen muuten ajatellut tehdä sellaista "editoria", että pelikenttä tehtäisiin aluksi piirto-ohjelmalla siten, että yksi pikseli vastaa yhtä blockia. Pitäisi tehdä sitten vain konvertteri, joka muuttaa gfx-tiedoston pelikenttätiedostoksi. Tämä voisi olla mielekäs tapa editoida isoja pelikenttiä, jolloin saa lisäksi kunnolla käsityksen pelikentän olemuksesta. Piirto-ohjelmassa kun olisi käytössä esim. editointia nopeuttava fill-toiminto. Kun tällätavalla on pelikentän tehnyt, sitä voisi hienosäätää varsinaisessa pelikenttäeditorissa.

 

JPQ
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 13.02:   
Markus: myös toisaalta toteutusta nopeuttava sourakaiteen (täytetyn ja ei täytetyn) ja viivan piirto.

 

JPQ
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 13.03:   
Markus: unohtui sanoa että tuollain tehdystä kentästä ei saa taas tietynlaista mielikuvaa ollenkaan.

 

itix
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 14.24:   
Markus: Kokeilin tuota tekemääni editoria eilen ja näytti jumiutuvan MorphOS:ssa.

Ohjelma

Voi olla ettei tuo ole kaikkein toimivin tai uusin versio mutta en jaksanut alkaa virittää assemblerkääntäjää enää :) Sorsat tuohon vielä olisi mutta melkein olisi parempi kirjoittaa se kokonaan uusiksi C:llä. Ja tosiaan tuo exe ei taida olla kovin käyttökelpoinen...

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 14.39:   
JPQ: Sellaiseen Ultima-tyyppiseen peliin tuo piirto-ohjelmaeditointi saattaa olla ihan kätevä ratkaisu. En jaksa nyt heti muistaa varmuudella, mutta joissakin koneellisesti toteutetuissa Ultima-kartoissa on tuollainen systeemi, missä 1 pikseli vastaa yhtä blockia. Ja kuten sanottua hienosäädön voisi tehdä jälkeenpäin varsinaisella editorilla.

 

Markus
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 14.42:   
Lisätään nyt vielä, että 256 x 256 blokin kokoista maailmaa olisi todella työlästä rakentaa "normaalilla" editorilla blocki kerrallaan. Tuollaisen maailman tekemisessä lisäksi pitäisi todella saada jokin tuollainen karttakuva, missä 1 pikseli vastaa yhtä blockia, jotta saa kunnollisen kokonaiskuvan maailmasta.

 

tomppa
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 16.37:   
Markus: Aminetistä löytyy PowerCrawler niminen karttaeditori joka vaikuttaisi aika pätevältä. En ole tosin ehtinyt testata vielä tositöissä, on tuon oman ultima/laser squad/whatever pelin tekeminen vähän vielä suunnittelu vaiheessa. Ja juu itsekin tein joskus isompia karttoja Deluxe Paintilla, esim. U6:n mittakaavassa liikuttaessa ihan näppärä tapa "alustaa" kartta.

 

itix
Lauantaina, 7. kesäkuuta, 2003 - klo 19.49:   
Joskus ajattelin tuon tapaisen karttageneraattorin tekemistä. Eli ohjelmaan ladataan joku valmiiksi piirretty yleiskuva pelimaailmasta ja ohjelma sitten konvertoisi pikselin vastaamaan jotain tiettyä palaa. Esimerkiksi harmaat pikselit voisivat vastata teitä ja siniset jokia. Tai jotain vastaavaa... Jos haluaa peliin vaikka Euroopan kartan ei sitä oikein pysty käsin tekemään. Joku pohjakuva täytyy ainakin olla.

 

Markus
Torstaina, 12. kesäkuuta, 2003 - klo 21.45:   
Täältä löytyy Ultima IV map editor PC:lle. Ohjelma käyttää juuri tuota ideaa, missä kuva muutetaan blockikartaksi. Readme-fileen mukaan ohjelma lukee mukana tulevan gif-kuvan ja muuttaa sen tiedostoksi World.map. Minulla vain ei PC:ssä toimi tuo karttaeditori (nykyään käyttiksenä XP)... Se tekee komentorivikehotteessa "Clear screen & Home"-efektin C64-maailman ilmaisua lainatakseni.

 

Markus
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 14.04:   
Funny thought... Entäs "ikkunansäästäjäohjelma" mikä laittaa tietyn ajan käyttämättöminä olleiden ikkunoiden päälle jonkinlaisen säästäjäohjelman?

 

JPQ
Maanantaina, 16. kesäkuuta, 2003 - klo 16.01:   
2d räiskintä (tyyli: ProjectX) ainakin näyttökortti jollei jopa äänikortti tuella. Itse voisi yrittää muuten ehko joskus mutta graafikkon vikaa ei ole peli grafiikkaan asti.

 

explo
Keskiviikkona, 25. kesäkuuta, 2003 - klo 2.05:   
Yksi peli-idea joka varmaan pyörisi kohtalaisesti ilman mitään PPC-konetta ja erillistä näytönohjainkorttia voisi olla jotain tyyliin Master of Magic. Ei siis se kuusnelosen noin viidentoista vuoden takainen tuonniminen tuotos, vaan Simtexin/Microprosen fantasia- ja roolipelihöysteinen civilization - variantti. Tuo on IMO eräs kaikkien aikojen parhaista peleistä ja vieläkin tulee sitä pelailtua silloin kun muistaa ja on aikaa. Tuon kun joku toteuttaisi vielä moninpelin kanssa (juu, tiedän siitä purkkaviritysmoninpelijutusta jonka joku on MOMmille vääntänyt, mutta se on ...noh, vähän purkkaviritys. ;) niin avot.

Pelistä informaatiota:

http://www.gamesdomain.com/gdreview/zones/reviews/pc/momagic.html
http://www.proaxis.com/~jarvinen/magic/magic.shtml

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: