Amiga.org / Wayne Hunt

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Amiga.org / Wayne Hunt « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Hooligan/DCS
Keskiviikkona, 2. huhtikuuta, 2003 - klo 22.35:   
Wayne Hunt alkaa hiljalleen "avautumaan" Amigan servereiltä lähdön jälkeen. Ote threadista http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=2000

------
I don't "blindly hate" Amiga Inc, or anyone else with the exception of Mike Bouma and Kevin Hisel. I respect them (Amiga Inc) for being able to stick it out so long, though I firmly believe their continued existence will eventually be the death of this community.

I have just learned, by 8 years of experience (5 years with the current people) not to believe a single word they say any more.

Honestly, I don't expect you to understand. None of you could understand because you have not been in my position, but I have been personally face-to-face lied to by multiple management members of Amiga Inc on multiple occassions. As such, I have no more "trust" in what they say or "optimism" that they can actually DO anything, and I damned sure don't have any more "faith" that they are operating in the best interest of this community.

If you were in my position, I've no doubt that you too would also have earned a healthy skepticism towards the current "owners of the week".
------

Mies on aika paljolti samalla linjalla kuin minäkin. Kommentteja?

 

Seppo
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 0.07:   
Hooligan/DCS: Jep, on aika surullista miten Amiga-maailmassa homma on surkastunut siihen että lähes kaikki ryhmittymät tappelee keskenään ja solvaavat toisiaan. Tämä on vain kukkotappelu muiden joukossa. Waynea ilmeisesti ottaa tosissaan päähän webbisivut osoitteessa www.amigaworld.net :(

 

itix
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 3.32:   
No mielestäni Wayne on vain kyllästynyt AI:n "ryöstöretkeen" Amiga-yhteisössä. Muutoin ketju on normaalia AI:n moittijien ja kannattajien yhteenottoa. Ei mitään uutta.

 

Janne
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 11.19:   
Hooligan: Ymmärrän hyvin mistä Waynella tuulee. Agreed.

 

MarkoS
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 11.41:   
Jos näiden heittojen perustelut pysyvät tasolla "I don't expect you to understand", niin minä ainakin otan sanasta vaarin, ja noteeraan Waynen avautumiset vasta kun on jotain pohjaa. Ymmärrys on ansaittava. ;-)

 

Janne
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 12.21:   
MarkoS: Ihan miten vaan. I've seen enough, your mileage may vary.

 

joo
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 16.10:   
http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1049288897&category=forum&start=1&50

Tony (203.117.67.122) on 03-Apr-2003 12:57:56

Amiga Inc must be one of a few companies who are openly exposed as scam artists but just because they hold the Amiga IP people (Amiga mad obsessed fans)seem to think they have to defend Amiga Incs honour 24/7 because they have some sort of duty to do it, totally sad and you Amiga Inc defenders should be ashamed of yourselfs for defending crooks only because of the name "Amiga".

If it was Microsoft,Apple,Sony,Sega,Nintendo etc you people would not even give a shit.

 

Markus
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 18.40:   
Täältä voi toisaalta lukea aiheesta "Why I like Amiga Inc?". Siellä on joitakin pointteja, jotka pätevät myös itseeni. Korostettakoon kuitenkin, että itse en voi sanoa tosin pitäväni Amiga Inc:stä.

 

Markus
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 18.45:   
Hups, tuo aihe on siis "Why do you like Amiga Inc.?".

 

Janne
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 19.15:   
Markus: Kerro meille ihmeessä mistä asioista sinä pidät Amiga Inc.:ssä? Minulle ei tule oikein mieleen mitään mistä pitäisin... siellä voi olla ihan hyviä tyyppejä muutamia, mutta niin on missä tahansa.

Otanpa tarkasteluun Mike Bouman syyt "tykätä Amiga Inc:stä".

>1) I believe they have formed solid and
>promising partnerships to make the development
>of AmigaOS4 a reality.

Noh, minä näen asian enemmänkin niin että ne partnerit rakensivat sen - ei Amiga. En väitä että tiedän kaikkia yksityiskohtia, mutta vaikka olisin tuossa väärässä, fakta on että nimenomaan Hyperionin, Eyetechin ja MAIn rahat ja yritteliäisyys on kaikki mistä saamme kiittää projektin tätä vaihetta. Amiga on lähinnä viivästänyt projektin kunnollista ratkaisua ja ylipäätänsä koko projektin starttausta kun eivät siihen heti halunneet ryhtyä lainkaan. Amiga on myös tuhonnut paljon projektin PR-hyvästä yhteisön sisällä omilla toilailuillaan.

>2) They have bought the Amiga platform from
>Gateway for 4.5 million USD (AmigaOS source
>code, brand, including exclusively licensed
>patents, etc). An achievement no other Amiga-
>related company would have achieved!

Rahat tulivat pääomasijoittajilta. Dot.com-buumin keskellä, jolloin samankaltaisia juttuja tekivät monet - ja monet niistä ovat menestyneet tasan yhtä surkeasti. Rahaa saivat kaikenmaailman stoorit. Suomessa ohjelmistoyritykset tekivät viime vuonna kolme kertaa enemmän konkursseja. Amigalla vain oli yhteisö jolta lainata rahaa niin ei tullut loppu aivan niin helposti. Epäilemättä osakkaat ovat eläneet nälkäpalkalla, mutta ei siitä yksin respektiä saa jos muu toiminta on näin sekulia.

>3) I believe in the potential of the AmigaDE
>and write once run anywhere approach.

Mitäs tähän voi sanoa, jos joku uskoo. Minä uskon kyllä "write once run anywhere approach", mutta en usko AmigaDE:hen. Java on joka paikassa, nyt, juuri nyt. Kaikki hurjat visiot AmigaDE:stä ovat toistaiseksi menneet ihan mönkään. Periaatteessa on mahdollista että idea joskus kypsyy kannattavaksi jotenkin kummasti, mutta muuten tämä menee samaan koriin kuin niin mon IT-kuplan ideoista... realismi puuttuu. Ja niin, mitään tekemistähän Amigan kanssa sillä ei ole.

>4) Amiga has some excellent people amongst
>their team.

Kun en tiedä ketä siellä enää on töissä, en tiedä. Bill ja Fleecy eivät tähän kategoriaan minun kirjoissani enää mahdu, ja muutamat muutkin ovat ryvettyneet pahasti. Epäilemättä taustalla voi olla muutama hyväkin kooderi, mutta niitä nyt on ollut monessa todella surkeassa esityksessä.

 

_
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 19.28:   
Wayne
Webmaster

Subject : Re: Latest Issue of Club Amiga Monthly Available Now
Posted : 2003/4/2 17:00
--------------------------------------------------------------------------------
Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

while I think it is something which will be resolved as AInc's financial situation improves.
--------------------------------------------------------------------------------
No doubts here. My problem is that this community, by in large, is extraordinarily fickle. I think it will be absolutely moronic to see Amiga Inc to deliver a T-shirt after OVER A YEAR and watch the sheep fall into line and forget all about the hell it was to get it and the embarrassment on the mark of Amiga Inc.

Quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Time will tell who is right
--------------------------------------------------------------------------------
I have never thought of it as a matter of right and wrong to be honest. The actions of Amiga Inc are documented, and they would embarrass ANY company. There's no debate there. The difference is really whether you fit into the 20%, or the 60%...

 

Markus
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 20.23:   
Janne, kuten tuossa aiemmin totesin, niin en varsinaisesti voi sanoa pitäväni Amiga Inc.:stä.

Linkin takana olleessa keskustelussa minuun pätee senkaltainen ajattelu, että olen niitä ihmisiä, jotka haluavat nähdä Amiga inc.:n onnistuvan ja siten jatkavan classic Amigan aloittamaa kulttuuria...

Erityisesti Amiga OS on jotain, jolle haluaisin jatkuvutta ja jonkinlaisista tunnesyistä haluan nähdä sen jatkuvuuden rakentuvan vanhan Amiga OS-koodin pohjalta. Eli tässä tullaan siihen, että koska Amiga Inc. sattuu omistamaan tämän IP:n, niin tämän vuoksi haluan nähdä Amiga Inc.:n onnistuvan.

En ole kuitenkaan mitenkään tyytyväinen nykyiseen Amiga Inc.:iin. Puhuin vuonna 2001 joillekin ihmisille Amigan uudesta tulemisesta AmigaOnen ja OS4:n muodossa, mitä olen saanut myöhemmin suorastaan hävetä, kun tuotteet ovat myöhästyneet myöhästymistään. Tämä häpeä-seikka on suuri miinus Amiga Inc.:lle; tietynlainen häpeä-leima lankeaa myös yrityksille, joiden olisi tarkoitus tehdä yhteistyötä Amiga Inc.:n kanssa (ilman näiden omaa syytä) sekä tietynlainen häpeä tuntuu alkavan painaa Amiga Inc.:n potentiaalisia asiakkaitakin, kuten minua. Jos aikoo ostaa AmigaOnen + OS4:n, niin joutuu melkeinpä puolustella itseään sanomalla "en pidä Amiga Inc.:stä, mutta...". Vähän samoin kuin jotkut naiset sanovat mielipiteilleen disclamerina "en ole mikään feministi, mutta...".

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 21.45:   
Toivon sydämestäni että AmigaOne/OS4 menestyy. Epäilen sitä, hakatkaa vuoden päästä jos tilanne onkin yllättäen toinen.

Viimeinen toivonrippeeni mureni sen kuuluisan 50 dollarin kuponkikampanjan myötä mikä olikin sitten laiton ja se maskattiin Klubiksi. Nyt elvistellään sillä että kerran kuussa saavat 1000 ihmistä sähköpostiinsa läpykän jossa spekuloidaan tulevia ja annetaan (katteettomia?) lupauksia.
Sori, ei heru sympatiaa Amiga Inc:lle.

 

MarkoS
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 22.51:   
Hooligan: Mitä ihmeen elvistelyä? Minusta on vähintään kohtuullista, että klubiin liittyneet saavat jotain extraa. Siinä on klubiin liittymättömien turha itkeä.

Katteettomista lupauksista puheen ollen, maksatko myös matkat, vai peräti syöt sanasi ja turpaan ottamisen sijaan olet huitomassa takaisin. ;-)

 

Seppo
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 23.02:   
Markus: Olen pitkälti samaa mieltä kanssasi - minulla ei ikinä ole ollut intohimoista suhdetta Amigan omistajiin - niin Commodoreen, Escomiin, Gateway:hin saatikka nykyiseen Amiga Inc:iin. Tai no kyllä minä aika surullinen mies olin kun aikanaan Commodoren konkurssista luin, mutta sen jälkeen tärkeintä on ollut maailman parhaan käyttiksen eli AmigaOS:in jatkumo, ja vaikka vireillä on useitakin kiinnostavia 'klooneja' (MorphOS, AROS, jne) niin alkuperäinen on minun mielestäni aina alkuperäinen :)

Sama pätee tuohon rautapuoleen, eli enää ei löydy sellaista rautaa joka hämmästyttäisi/ilostuttaisi kuin tuo elegantti Amigan alkuperäinen arkkitehtuuri ja sen custom chip set. Eli minulle on melkein sama tekeekö nykyraudan Genesi, Eyetech taikka IBM, kunhan sillä raudalla saa pyörittää AmigaOS:ia ja siinä pyöriviä ohjelmia.

Mutta hävetä ei minusta kannata, oli sitten Amiga Incin taikka Genesin leirissä. Mokia on tehty kummassakin puljussa, mutta loppujen lopuksi eteenpäin on menty ja ihmisille on tuotu (tai ollaan tuomassa) vaihtoehtoja Wintel:ille :)

Hooligan/DCS: Mitä lupauksia tuolla CAM:issa on annettu? Itselleni tuota ei tule kun en katsonut aiheelliseksi mitään kuponkeja ostaa.

 

Hooligan/DCS
Torstaina, 3. huhtikuuta, 2003 - klo 23.31:   
@MarkoS

Mitä ihmeen elvistelyä? Minusta on vähintään kohtuullista, että klubiin liittyneet saavat jotain extraa. Siinä on klubiin liittymättömien turha itkeä.

Katteettomista lupauksista puheen ollen, maksatko myös matkat, vai peräti syöt sanasi ja turpaan ottamisen sijaan olet huitomassa takaisin. ;-)
------------------------
amiga.org ja amigaworld.net saiteilla joka ikinen kuukausi kun CAM ilmaantuu (tais olla viimeisin, kolmas?) alkaa taivastelu miten upea tämän kertainen lehti taas oli ja kuinka paljon asiaa siinä oli. Loppujen lopuksi käteen on jäänyt, mitä? Läjä selityksiä, valitteluja ja uusien tuotteiden hehkuttamista vaikka edellisetkin ovat työn alla. Ok, yleensä ne ovat nämä samat fanaatikot jotka marssisivat vaikka suohon Amigan puolesta.
Toisaalta on hyvä että Moss ja Akey tekevät edes _jotain_ asian eteen.

Pointtini oli se että sillä $50:lla piti saada alennuksia ja t-paidan eikä mitään läpyskää kerran kuussa. Missä on t-paita? Missä on OS4? Missä on AmigaOne?

Juu kyllä mä olen niin varma asiasta etten iske takaisin.. ja jos ei muita kun sut tarvi maksaa ni eiköhän tuo luonnistu. Kävästään vaikka kaljalla :)

 

MarkoS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 1.42:   
Hooligan/DCS: Hmmm... Tämä keskustelu sai alkunsa Waynen kommenteista tähän kolmanteen CAM-julkaisuun, eikä siitä threadista pahemmin hehkutusta löydy. Amigaworld.net:ssäkin parin ensimmäisen "oli mielenkiintoista luettavaa" -kommentin jälkeen ollaan samoilla raiteilla, kuin amiga.org:ssa. Elvistelyn sijaan klubilaiset ja muutamat muut ovat lähinnä puolustuskannalla.

Muistaakseni homman pihvi oli $50 kupongissa ja idea kuukausittaisesta julkaisusta tuli vasta klubin myötä. Tässä mielessä klubijulkaisu on pelkkä mukava lisä kupongin ostaneille ja minä ainakin pidättäydyn tuomitsemasta tätä kampanjaa, ennen kuin AmigaOS4 on julkaistu ja nähdään saavatko klubilaiset sen varsinaisen vastineen kupongilleen. Tosin, koska itse en ole klubilainen, en silloinkaan näe mitään syytä asiasta erityisesti alkaa meuhkaamaan, jos siis kupongille ei saa vastinetta.

Minkä suhteen olemme arvioimassa AOS4:n menestystä? Ainoa realistinen vertailukohta taitaa olla MorphOS. Melkein olen taipuvainen uskomaan, että AOS4 päihittää MorphOS:n, vaikka olisikin julkaistaessa ominaisuuksiltaan heikompi. Uskon kuitenkin, että Hyperion pelaa varman päälle ja julkaisee AOS4:n vasta kun siitä on vähintään kunnon vastus MorphOS:lle.

Kaljat on syytä juoda ennen hakkaamista, että iskut kevenee (minä) ja paikatkin ovat kipeinä (sinä) vasta seuraavana päivänä. :-)

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 9.09:   
MarkoS: $50-kuponkikampanja oli laiton, siksi se muutettiin kerhoksi. Silloin oli myös puhetta, Eyetechiltä, että kupongin ostajat saisivat ostettua AmigaOnen ennen muita. Kun AmigaOnet sitten tulivat myyntiin, Eyetech ei saanut edes Amigalta kuponginostajien nimiä eikä kukaan saanut etuiltua jonossa eikä alennuksisa ole vielä kuulunut mitään vaikka tuotteet ovat olleet myynnissä jo, mitä, kohta puoli vuotta? Kaikille luvattiin myös T-paita, mutta ei sitäkään näy.

Pohjalla muistamme myös Amigan Party Pack -kampanjan ja "On schedule and rockin'" -jutun ja Eyetechin myöhemmin tekemän lausunnon jossa käytännössä todettiin että Amiga valehteli ja rankasti. AmigaOne ja OS4 olivat tuon lausunnon aikaan pahasti jäissä. No, siellä on toinen kuponki sen Party Packin mukana. Sillä pitäisi saada $100 alennusta AmigaOnesta. No eipä ole sitäkään kenellekään vielä tarjottu vaikka kone on ollut myynnissä jo kauan.

Nämä ovat tietysti ne tökeröimmät jutut, ja ne josta firman aika varmasti voisi rapakon takana narauttaa jos joku oikeasti haluaisi. Suomessa firmoja on viety markkinatuomioistuimeen ja tuomittu oi niin paljon vähemmästä. Lisäksi tietysti löytyy lukematon joukko vähemmän tökeröitä, mutta todella ammattitaidottomia esimerkkejä. Kuten Wayne, uskon että Amigalla on töissä ihan mukavia ihmisiä, mutta he eivät todellakaan kuulu siihen asemaan jossa ovat.

Vain Amerikassa ja Amiga-maailmassa...

Genesi on ollut alusta alkaen paljon tasokkaampi firma. Pegasoksen takana on todellisia maailmanluokan insinöörejä ja vaikka MorphOS on ollut mielettömän suuri projekti, jonka he ovat myös hanskanneet. Ja vaikka Bill Buckin suuresta suusta voi sanoa paljon, hän on sentään kannuksensa ansainnut aivan toisella tavalla kuin Bill McEwen. Ja se näkyy Genesin paljon ammattimaisemmassa tavassa toimia. Enkä nyt tarkoita mitään tekopyhää "me emme puhu mitään foorumeissa" -asennetta, vaan sitä oikeasti taitavaa, bisnes- ja asiakaslähtöistä tapaa hoitaa firmaa.

Genesi on vaihtanut Pegasos-emolevyt Main piiriongelmien takia alkuperäisille ostajille nyt jo kahdesti - ilmaiseksi. Ensin April ja nyt April2. That's commitment. Mutta jos haluatte hurrata firman puolesta joka vain ottaa rahoja yhteisöltä katteettomilla lupauksialla maksaen ne ehkä vuosien päästä takaisin... noh, siitä vaan.

Sen kuitenkin allekirjoitan, että minusta on ikävää että niinkin rakas juttu kuin Amiga ja AmigaOS on ryvettynyt näin pahasti tuon amatöörilafkan takia. Se on ehkä lopulta minun kirjoissani heidän suurin törppöilynsä. Menivät pilaamaan niin kivan jutun. Henkilökohtaisesti en tiedä pystyisinkö hurraamaan edes OS4:lle täysillä, kun fiiliksiä masentaisi se että sen takana on tollainen firma. Vaikka Hyperion ja Eyetech eivät ole täydellisiä ja kritiikkiä sinnekin piisaa, sentään pelkästään heiltä voisin hyviä tuotteita ostaa, mutta se ajatus että siitä menee rojalteja tonne... Huhhuh.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 9.19:   
Pointti on: Jos Amiga Inc. olisi mikä tahansa yritys, vaikka Höpöhöpö Inc., "kukaan" meistä ei lotkauttaisi korvaammekaan sen suntaan. Yritys olisi käyttäytynyt tökerösti, ei tuottanut mitään lähellekään laadukasta ja tuhlannut vain kaikkien sitä seuranneiden aikaa. Jos se olisi Höpöhöpö Inc., olisi Genesi "kaikkien" mielestä yritys aivan eri planeetalta - paremmalta siis. Höpöhöpö Inc. olisi "kaikkien" mielestä siellä samassa kastissa Iwinien ja Merlancioiden kanssa.

Mutta kun sillä on nimi Amiga, jengi kumartaa ja tukee vaikka lafka tekisi mitä - ymmärrystä kovista ajoista löytyy myös vuosikausiksi kun Höpöhöpö Inc. ei olisi saanut ensimmäisen puolen vuoden jälkeen enää mitään huomiota, tukea tai muutakaan - saati että joku olisi lähettänyt heille rahojaan.

Yrittäkää tarkastella Amigaa objektiivisesti yrityksenä. Yrittäkää miettiä mitä ajattelisitte siitä jos se ei omistaisi nimeä Amiga. Millainen firma se mielestänne olisi sitten? Löytyisikö sitä teetä ja sympatiaa yhteisöltä?

Minä tiedän mitä ajattelen. Amiga Inc. on loukkaus kaikkia niitä hyviä firmoja kohtaan jotka ovat vuosikymmenten saatossa selvitelleet teitään läpi taloudellisten laskusuhdanteiden - hoitamalla hommansa hyvin. He saavat minulta sympatiaa. Amiga Inc. ei.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 9.22:   
Tässä oli aika hyvä postaus:

Posted by dammy (207.87.241.184) on 03-Apr-2003 19:40:33
In Reply to Comment 66:
> In Reply to Comment 64:
> And your has thick as they come.

Or you are.

> Why pay $5million for a brandname just so you can scam $50,000 from users.

Either your having troubles with your long term memory, or your just being intellectually dishonest with us. The brandname purchase was to gain access (to what they thought were alot of) community developers. Developers who were use to not getting paid much and would jump at the chance at a really ugly license/royality agreement since it had the boing ball logo. If alot of devs did jump onboard, they could have used all this great tallent to move into mainstream PDA/Cellphone/STB markets and make huge amount of money off the work of the developers as well as licensing deals for their application layier. Huge amount of money was possible to be made (hence the reason why Invisible Hands coughed up the initial cash outlay).

This is why Fleecy said AOS was dead and needs to be forgotten. They were not spending this type of cash to fleece the few Amiga owners who were their core FFOTNC members. Unfortunetly for Amiga Inc, their dream flamed out, VC was and is scarce and they were desperate for revenue. Here comes Hyperion's sweet deal they couldn't refuse. Problem was the product was taking long to get out then expected, custom hardware wasn't working. Enter in generic mobo but OS4 was still not out and they were about to lose their office space. What to do, what to do. Say, let's get the communities cash by offering $50 coupon, a T-Shirt and a chance to win a trip to Hawaii. Then they find out it was illegal in many states and countries. OK, just reword it as a club and it's all good. Problem was Hyperion and Eyetech were screaming that they were not talked to first about it. Enter in a plausiable excuse it was just a marketing test. Yeah baby, that's the ticket! And just tell Hyperion/Eyetech they don't have to do anything about the coupons, it was up to the individuals to redeem it to Amiga Inc. They will wait, till whenever AMiga Inc is good and ready to pay for it and a T-Shirt whenever DE takes off. DE sees the light of day and and and well, and it doesn't take off like they expect. No office, no phone but cellphones are cheap, good enough. Give some crap on private section of the web space, and it's all good. Just keep pumping them full of the BS till they buy everything. By that time, well, worry about that when it happens.

And now you all sit and defend your choices on ANN and defend others who are defending your poor choice.

How lovely.

Dammy

http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1049288897&category=forum&start=51

 

Jupp3
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 11.01:   
Itselläni loppui innostus Amiga inc:iä kohtaan siinä "Get Legal" -FUD-kamppanjan aikoihin lopullisesti...

Taino, Amiga inc:iinkään en tuolloin pahemmin luottanut, mutta tuolloin taisi mennä into Amiga-"nimeen" (as in "AmigaOS 4") aika lopullisesti...

 

Hooligan/DCS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 11.18:   
@MarkoS
Suo anteeksi mutta miksi jatkat puhumista CAMistä.. olenko antanut jotenkin ymmärtää että se kiinnostaisi minua pätkän vertaa? Jos olen, olen pahoillani.
Haluan 1) OS4:n 2) AmigaOnen 3) Softaa OS4:lle

Mun puolestani niitä CAMeja saa tulla vaikka tuhat viikossa niille ketkä niistä pitävät.

 

Hooligan/DCS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 11.26:   
Ups... unohtui kommentoida vielä tätä asiaa:
-------------
Minkä suhteen olemme arvioimassa AOS4:n menestystä? Ainoa realistinen vertailukohta taitaa olla MorphOS. Melkein olen taipuvainen uskomaan, että AOS4 päihittää MorphOS:n, vaikka olisikin julkaistaessa ominaisuuksiltaan heikompi. Uskon kuitenkin, että Hyperion pelaa varman päälle ja julkaisee AOS4:n vasta kun siitä on vähintään kunnon vastus MorphOS:lle.
-------------
Minäkin uskon että tulevaisuudessa OS4 käyttäjiä tulee olemaan enemmän kuin MOS käyttäjiä. Mutta pelkästään se että OS4 on keinotekoisesti rajoitettu toimimaan vain tietyllä koneella tekee sen menestymisen liki mahdottomaksi. Et kai kuvittele että AmigaOneja myydään tuhansittain?
Sama koskee myös Pegasos/MOS kombinaatiota, mutta Genesillä on rahaa mitä polttaa, Amiga Inc. on persaukinen. Ja ilman rahaa ei businessmaailmassa menestytä.

 

KimmoK
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 12.14:   
CAM:n lukemisen jälkeen tuli semmonen fiilis että kyllä esim Fleecyllä on taustalla sensuuntainen ajatus ettei AOS:lla oikeesti ois tulevaisuutta... ja että tulevat "Amiga" jutut tulevat olemaan jotain muuta... ja että AInc tulee yrittämään tarjota intent vehjettä AOS korvikkeeksi. ja mm. sen kautta on sekin mielestäni täysin mahdoillista että AInc onnistuukin vielä tappamaan yhteisön ja kuoppaamaan käyttiksemmekin totaaliseen unholaan.

Mutta joo, noi vaan saattaa olla mun hetkellisiä ylinegatiivisiä fiilisksiä aiheesta. (on hieman ressiä päällä yms.)

Mutta aika näyttää, kuten tavallista.

Edelleenkin ja onneksi on myös varasuunnitelma, siis plan B eli MOS.

 

MarkoS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 12.29:   
Janne: Noin minäkin olen asioiden kulun muistavinani, kuten ensimmäisessä saarnassasi ;-) Amigan osalta kerrot, mutta kuten jo sanoin, vielä ei ole mielestäni tuomioiden julistamisen aika. Sen verran saa joku virkistää muistiani, että oliko se niin, että toi alkuperäinen $50 kampanjaidea ei olisi ollut laiton kaikissa Yhdysvaltojen osavaltioissa, mutta kuitenkin siinä osavaltiossa, jossa Amiga Inc toimii?

Oikeastaan olen pitkälti samaa mieltä myös Genesiksestä kertomastasi asiasisällöstä, mutta unohdat mielestäni kaksi seikkaa, jotka kiteytyvät Genesin asemaan. Ensinnäkin Genesillä on vastapuoleen verrattuna ollut lähes täydellinen työrauha, eikä ulkoisia paineita saada tuloksia. Tämä johtuu lähinnä siitä, että Genesi ei ole "se oikea Amiga", eikä sillä ole tällaisen aseman mukana tuomia odotuksia taakkanaan. Toinen huomion arvoinen seikka on se, että Genesi on valtaamassa markkinoita. Tällöin emolevyjen vaihto ilmaiseksi ja muu asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden hemmottelu tulee pidemmän päälle maksamaan itsensä moninkertaisesti takaisin, jos siis valtaus onnistuu. Tämän perusteella hehkuttamasi 'commitment' on mielestäni lähinnä järkevää liiketoimintaa ja todellinen sitoutuminen nähdään vasta sitten kun Genesillä on varaa olla sitoutumatta.

 

MarkoS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 12.31:   
Hooligan/DCS: Hmmm... mielestäni en varsinaisesti puhunut CAM:sta. Ensimmäisessä kappaleessa kommentoin väittämääsi elvistelyä ja toisessa kappaleessa vain siirryin CAM:n kautta $50:n kampanjaan, koska mielestäni annoit ymmärtää, että tämä kampanja on kuitattu suoritetuksi tällä julkaisulla. Se siitä. AmigaOnen myyntimenestyksestä en osaa heittää minkäänlaista arvausta.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 13.19:   
MarkoS: Genesillä, tai tarkemmin bPlanilla, oli työrauha. Se on totta. Silloin kun Gateway oli valokeilassa ja nykyinen Amiga Inc. alkuvuosinaan, bPlan teki työtään aika rauhassa. Huomio on kuitenkin viime vuosina kasvanut suuresti, eikä mitenkään positiivisesti - mitä enemmän he ovat edenneet, sitä enemmän he ovat saaneet tätä "get legal" -fudia niskaansa. He ovat joutuneet todistamaan lopulta paljon enemmän itsestään kuin Amiga, ja edelleen on paljon jengiä jotka arvostaa mitään saavuttamatonta Amigaa enemmän kuin paljon oikeasti tehnyttä ja saavuttanutta Genesiä... vain siksi että Amiga omistaa nimen. Miten tämä suhteutuu suhteessa työrauhaan, en tiedä, mutta en minä sitä hirveän suurena työrauhana pidä että kilpailijan edustajat väittää työtäsi laittomaksi, uhkailee ties mitä, soittelee televisioyhtiölle pilatakseen demosi telkkarissa jne. Eikä lopulta ole valmis todistamaan väitteitään oikeudessa.

Mitä Genesin "commitmentiin" ja "järkevään liiketoimintaan" tulee. Olen samaa mieltä. Se ON järkevää liiketoimintaa. (Lisäksi se on tietysti sitoutumista asiakkaisiin ja antamista yhteisölle - jotain jota Amiga on tehnyt lähinnä päinvastoin eli ottamalla...) Ja on korkea aika että näemme järkevää liiketoimintaa tässä yhteisössä. Genesi on sitä tuonut. Amiga ei.

P.S. Olen kuullut saman jutun että Amigan kuponkijuttu ei olisi ollut heidän osavaltiossaan laillinen, mutta en tiedä sen todenperäisyyttä.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 13.24:   
Mitä OS4:ään ja AmigaOneen tulee, olen itse kyllä kiinnostunut OS4:stä. Sen sijaan AmigaOne ainakaan nykyisellään ei kiinnosta pätkääkään. Se on ylihinnoiteltu, ominaisuusköyhä ja kaikinpuolin teknisesti Pegasoksen varjossa. Edes G4:t eivät minua juuri nyt riittävästi säväytä kun kokonaisuus ontuu. Tämä ei sinänsä ole disrespectiä MAIlle tai Eyetechille, mutta kunhan vain totean että en moista puolivillaista ole itse kiinnostunut ostamaan.

OS4:n voisin ostaa Pegasokselle varmaan ihan huviksenikin, jos ei muuta. En tosin itse usko että sellaista ilmestyy.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 13.30:   
En muuten tarkoita että AmigaOne olisi välttämättä osiensa ja tekotapansa puolesta ylihinnoiteltu - ts. että kukaan varsinaisesti vedättäisi välistä. Mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että se on todella kallis.

 

Ibe U
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 16.07:   
En oikein ymmärrä miten morphOs liittyy amigaan sen enempää kuin wintoosaan saatavilla oleva amiga naamarit.

 

Janne
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 16.19:   
Ibe U: No, ensinnäkään tämän ketjun kannalta ei varmasti ole hirveän olennaista liittyykö MorphOS Amigaan tai Genesi. Keskustelu on varmaankin kokolailla siitä millaista kohtelua eri yritykset ovat ansainneet ja miksi.

Mutta minä puraisen. :-) Olen käynyt tämän saman väittelyn lukemattomia kertoja aikaisemminkin ja yhden näkökulmani voit lukea myös tästä Sakun pääkirjoituksesta:

http://batman.jypoly.fi/~saku/lehti/online/uusi/osastot/paakirjoitukset/pk_janne.html

Liittyykö Linux UNIXiin? Totta hemmetissä. Liittyykö MorphOS Amigaan? Tottakai.

Mutta tuo nyt on vain yksi tosimaailman vertaus. Sellaisenaan ositettuna pidän MorphOS:n yhteyttä Amigaan selkeänä koska:

a) MorphOS on uusi käyttöjärjestelmä, joka on toteutettu AmigaOS mallina, se näyttää ja tuntuu AmigaOS:ltä ja ajaa sille tehtyjä ohjelmia.

b) MorphOS tekee edellä mainitun ei emuloiden laitetta (paitsi 68k-emulaatio), vaan toteuttaen AmigaOS-yhteensopivan rajapinnan, APIn/ABIn. Se ei tarvitse AmigaOS:ää kuten emulaattorit, vaan se itsessään on AmigaOS-yhteensopiva käyttöjärjestelmä.

c) MorphOS toimii myös PowerPC-korteilla varustetuilla Amigoilla. Julkinen beta Amigalle on ollut saatavilla vuosia ja uudempi versio lupailtiin lähikuukausina ilmaiseksi.

d) Vähäisimpänä huomiona: MorphOS:n tekijät ovat pitkän linjan amigisteja, jotka aloittivat MorphOS:n tekemisen kun näytti ilmeiseltä etteivät Amigan emoyhtiöt ole kiinnostuneita jatkamaan AmigaOS:n kehitystä (tämä siis ennen OS4-projektia). MorphOS:n juuret ovat vahvasti Amigassa.

Really now. Väite ettei MorphOS liity Amigaan, tai ettei liity Amigaan sen enempää kuin jotkut työpöytäteemat Windowsilla, on maalaisjärjellä ihan älytön. Kuten lukuisat "UNIXit", Linux, Solaris, NetBSD, jne, "AmigaOSiä" on nyt useita: AmigaOS, AROS ja MorphOS.

Todettakoon lopuksi vielä että uskon minäkin että on täysin mahdollista että OS4 peittoaa MorphOS:n suosiossa nimensä ansiosta, ja kuka tietää vaikka se olisi paljon parempi käyttiskin. Aika näyttää. Mutta ei se mielestäni faktoja muuta. AmigaOS on kloonattu käyttis siinä missä UNIXkin ja se on mielestäni silkka rikkaus. Otetaan siitä kaikki irti...

 

Hooligan/DCS
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 20.48:   
Olen samaa mieltä Jannen kanssa MOS:n Amiga-sukulaisuudessa. Puhutaan nyt sitten vaikka serkusta jos ei veljestä.
Tällä hetkellä Pegasos/MOS on enemmän Amiga kuin AmigaOne/OS4 jota ei ole olemassa.

Harmittaa että Amiga Inc & co ovat lähteneet kelkkaan jossa luotiin tämä mainitsemani "amiga markkina-alue" .. tulee mieleen dvd-elokuvien turhat region-rajoitukset (esim. 20v vanha elokuva jolla on region rajoitus sen estämiseksi ettei sitä nähdä euroopassan ennen jenkkejä).

Nyt on käynyt niin että on kolme osapuolta jakamassa samaa pottia: Amiga-yhteisön rippeitä ; Amiga Inc., Hyperion ja Eyetech.
Valitettavasti nostaa hinnan aika kovaksi.

 

KimmoK
Perjantaina, 4. huhtikuuta, 2003 - klo 23.21:   
my 0.2 cents...

Mulle merkitsee sekin paljon jos OS:n konfailu ja tweakkaus on tuttua juttua. Oon liian paappa alkamaan opetella esim Linuxia perin pohjin. Olen ymmärtänyt että MOS sisältää sikapaljon Amigamaisuutta tuolla rintamalla (esim. hakemistorakenne).

(mut on se siltikin mulle edelleen "vain" vaihtoehto nro2 ... mutta erittäin tärkeä sellainen)

 

JPQ
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 1.56:   
KimmoK: et ole ainoa joka hirveästi enää haluaisi opiskella.

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 2.07:   
KimmoK:
No harrastuksen vuoksi tässä kait kaikki ollaan. Eihän Amigasta työratsuksi ole ollut pitkään aikaan. Mutta on siinä sitä jotain mitä ei keskiverto win-käyttäjä tule koskaan ymmärtämään.

 

TSK
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 3.49:   
Ostetaan koko Amiga nimi ja muut tavarat (DE mukaanlukien) pois McEweniltä jos suostuu myymään ja tehdään homma kunnolla loppuun täällä Euroopassa. Siis jos vain sais jostain huijattua tarpeeksi rahaa. (Lähtisköhän ryssät kimppaan.)

Tuli mieleen että jos Amiga.inc on konkurssikypsä firma että miksiköhän Mikki$ofta on lähtenyt kimppaan mukaan. Kyllä niiden luulisi ottavan kumppaneistaan kunnolla selvää.

Noiden 50$ ja 100$ alennusten unohtaminen sekä t-paitasekoilu ovat ehdottomasti ikäviä juttuja. :-(

Kaippa se on huolittava MOS Amigan sukulaiseksi.

 

Janne
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 12.47:   
KimmoK & co: Minulla ei ole tosiaan mitään ongelmaa siinä että MOS on ihmisille kakkosvaihtoehto, tai ei vaihtoehto lainkaan. Se on oikein bueno ja ymmärrän syitäkin - vaikka paikoin vaikeaa tekee. Mutta annetaan kaikille tämän katon alla tilaa niin hyvin menee. :-)

Se on kyllä iso sääli että Amiga Inc. on toilailuillaan pilannut yhteisön sisällä OS4:nkin mainetta niin.

 

miksuh
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 13.50:   
TSK: toisaalta voi ajatella et ehkä ne tietää jotain mitä me ei tiedetä :) Aika todennäköstäkin.

 

miksuh
Lauantaina, 5. huhtikuuta, 2003 - klo 13.51:   
Siis MössöSofta - AmigaInc yhteistyötä meinasin.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 2.31:   
Janne: Hmmm... Pitää hyvinkin paikkansa, että huomio Genesiä kohtaan on kasvanut, mutta en ole Amiga-keskustelupalstoilla nähnyt painostusta MorphOS:n edistymisen suhteen. Suurin osa Amiga-yhteisöstä ei varmaankaan kiinnittäisi mitään huomiota, vaikka seuraava MorphOS:n päivitys tulisi vasta vuoden päästä. Tätä tarkoitin sillä, että saavat rauhassa työskennellä. Ei turhia odotuksia - ei kiirettä. Ns. 'get legal'-fud:sta en osaa sano mitään varmaa, mutta jostain kumman syystä MorphOS:n julkaisu yllättäin viivästyi noin puolella vuodella ja tämän jälkeen myös 'get legal'-fud yllättäin loppui. ...Tästä on helppo vetää johtopäätöksiä, mutta tietenkin on vähintään kohtuullista, että joku virkistää muistiani tämän suhteen, jos katsoo minun muistavan väärin. Lukemieni keskustelupalstojen viestien perusteella minä en ole valmis allekirjoittamaan väitettä, että Genesi olisi joutunut todistamaan osaamistaan enemmän kuin Amiga Inc. Onko Genesillä esimerkiksi seehundin tapaisia --- riesanaan? Hah, itsesensuuri iski, mutta todettakoon, että seehundissa olisi edes pienen pieni ripaus uskottavuutta, jos hän päivittäisi FAQ:nsa ajan tasalle ja pysyisi sarkastisiksi kommenteiksi tarkoitetuissa vastauksissaan ihan asialinjalla, jos vaikka siihen kyvyt riittäisivät. ;-)

Tästä sitoutumisesta asiakkaisiin ja antamisesta yhteisölle sen verran, että Amiga Inc:n ja Genesin vertailu on mielestäni ennenaikaista, koska yritykset ovat eri vaiheessa. Toisella on tuote ulkona ja toisella ei - tyhjästä on vaikea nyhjäistä. Vertailtaessa sitoutumista on epäolennaista, miksi yritykset ovat eri vaiheessa, vaikka se muuten on huomion arvoinen asia.

Lopuksi Amiga Inc:n toilailuista, tai pikemminkin niistä kitisemisestä päivästä toiseen amiga-foorumeilla. Tällä en tarkoita sinua, enkä ole myöskään ketään siitä syyttämässä, vaan kysyn, mitä tai ketä se hyödyttää? Amiga-yhteisön tilaa se ei ainakaan paranna. Unohtaminen tai vastineeton anteeksiantaminen tuskin tulee kysymykseen, vaikka yhteisön kannalta sillä taitaa olla parempi vaikutus kuin jatkuvalla marinalla, sillä aiheellinenkin kritiikki tuppaa nykyään jäämään huomiotta.

...ja kun toilailuista tuli puhe, niin aika rimaa hipoen Genesikin toteutti tämän Pegasos I:n loppuunmyyntinsä. Ensin julkaistaan yhteisötarjous ja vasta tämän jälkeen ilmoitetaan tuotannon lopettamisesta, vaikka tämä oli mitä todennäköisemmin tiedossa jo tarjousta tehdessä. BB myös uhosi tämän italialaisen tyypin (joku maiki60 tai sinnepäin) tapauksen yhteydessä, että Genesi ei ikinä harjoita ennakkomaksuja, mutta silti maksu tietääkseni veloitettiin lähes kuukausi sitten ja Pegasokset (toivottavasti) tulevat ensi viikolla. Myös april2:n toimivuus ja tuotannon lopetus herättävät omia kysymyksiä. Esimerkiksi, miksi lopettaa tuotanto, kun kaikki on kunnossa ja kysyntää riittää? Jotain hämärää tässä on, mutta tällä ei kuitata Amiga Inc:n toilailuja, enkä siihen pyrkinytkään.

 

itix
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 5.26:   
MarkoS: "Get legal" -fudilla ei ole ollut mitään merkitystä MorphOS:in julkaisuun.

 

Hooligan/DCS
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 12.06:   
Siitä pitää antaa miinukset että Genesi oli rahastanut tililtä niinkin paljon ennen, ennen kuin tavara oli lähtenyt.

Tuosta yhteisötarjouksesta ja Peg1:n tuotannon lopettamisesta en näe mitään outoa... jos asia olisikin ollut tiedossa ennen kuin tarjous annettiin, olisiko se vaikuttanut niiden myyntiin? Ei ainakaan heikentänyt, pikemminkin päin vastoin.
April2 toimivuudesta saat kuulla kyllä lähiviikkoina kunhan ens viikolla saadaan laudat käsiin.
Niillä onnellisilla jotka Pegasosin saavat ei ole mitään syytä olla kertomatta jos ongelmia esiintyy, päin vastoin. Beta-testaajiahan tässä tavallaan ollaan.

 

Janne
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 13.24:   
MarkoS ja Hooligan: Tarkennetaan kuitenkin sen verran että luottokorttia laskutti Genesin sijaan heidän USA-pisteensä, joka saattaa olla enemmän tai vähemmän franchising-operaatio. En tiedä tarkkaa suhdetta varsinaiseen Genesiin. Samoin jotkut muut jälleenmyyjät ovat saattaneet ottaa maksun liian aikaisin.

Olen kuitenkin aivan samaa mieltä siitä, että tuo luottokortin ennakkoveloitus oli valitettava asia. En tiedä vähentääkö ikävyyttä se, että MAI oli luvannut piirien toimituksen Genesin mukaan tuohon ajankohtaan ja toimituksen piti olla ok. Ehkäpä ei. MAI on luvannut monia asioita ja tulokset puhukoot puolestaan.

 

Janne
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 13.25:   
Mitä taas Pegasos 1:n tuotannon lopettamisen julkistamiseen tulee, mielestäni se oli todella reilusti tehty. He olisivat hyvin voineet olla asiasta hiljaa. Nyt se kerrottiin kaikille meille Pegasos 1:n ostajille ennenkuin mitään ostopäätöstä tarvitsi tehdä. Sehän oli kunnioitettava bisnesliike? Toisaalta ehkä hyvääkin bisnestä koska se sai aikaan ostorynnäkön...

 

Janne
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 13.39:   
(Selkeyden vuoksi vastaan muihin pointteihin erillisessä viestissä.)

MarkoS:

>Pitää hyvinkin paikkansa, että huomio Genesiä
>kohtaan on kasvanut, mutta en ole Amiga-
>keskustelupalstoilla nähnyt painostusta
>MorphOS:n edistymisen suhteen. Suurin osa Amiga-
>yhteisöstä ei varmaankaan kiinnittäisi mitään
>huomiota, vaikka seuraava MorphOS:n päivitys
>tulisi vasta vuoden päästä.

Tässä suhteessa suhtautuminen Amigaan ja Genesiin on varmasti erilainen, en kiistä lainkaan. Amigan asemassa on hyvät ja huonot puolensa. Mutta mielestäni siinä on niin paljon enemmän "hyvää", ettei pointti Genesin työrauhasta oikein ole relevantti. Amiga on saanut niin paljon sellaista anteeksi mitä Genesiltä ei koskaan hyväksyttäisi että huhhuh.

>Ns. 'get legal'-fud:sta en osaa sano mitään
>varmaa, mutta jostain kumman syystä MorphOS:n
>julkaisu yllättäin viivästyi noin puolella
>vuodella ja tämän jälkeen myös 'get legal'-fud
>yllättäin loppui. ...Tästä on helppo vetää
>johtopäätöksiä, mutta tietenkin on vähintään
>kohtuullista, että joku virkistää muistiani
>tämän suhteen, jos katsoo minun muistavan
>väärin.

MorphOS:n julkaisu viivästyi kun yhteistyö Amigan kanssa ei onnistunut ja he joutuivat tekemään itse ne komponentit jotka toivoivat voivansa lisensoida Amigalta. Näin olen itse asian käsittänyt. Joku joka siitä enemmän tietää, saa korjata rauhassa. Esim. Ambient, eli MorphOS:n Workbench-klooni, tehtiin vasta, mitä, viime vuonna?

Get legal -fudista voi vetää vain yhden johtopäätöksen. Loppupeleissä Amigalta loppui joko rahat, uskallus tai todisteet - todennäköisesti kombinaatio näitä kaikkia suhteessa suuriin kilpailua rikkoviin väitteisiinsä. Historia on täynnä esimerkkejä joissa yritykset ovat yrittäneet ostaa fudilla, tai sodassa propagandalla, aikaa omille vastaiskuilleen. Genesiin kohdistunut fud on todella hyvin onnistunut lannistamaan monien innostusta. Se toimi. Mutta toivon että asia joskus käsitellään oikeasti oikeudessa ja saamme jostain tuomioita suuntaan tai toiseen - koska joku sen todellakin ansaitsee.

>Lukemieni keskustelupalstojen viestien
>perusteella minä en ole valmis
>allekirjoittamaan väitettä, että Genesi olisi
>joutunut todistamaan osaamistaan enemmän kuin
>Amiga Inc.

Ei sitten. Mutta katso kuinka paljon Genesiä vastustetaan ja on vuosien saatossa vastustettu, vaikka heillä on ollut toimiva tuote ulkona jo kauan. Amiga saa sokeaa ihailua edelleen vaikka toimivaa käyttöjärjestelmää saadaan odotella ja hardwarekin on vain lisensoitu muualta. Genesi on tuottanut monta kertaa enemmän nähtävää kuin Amiga, silti se saa monilta paljon, paljon vähemmän arvostusta kuin se Nimen Omistaja.

>Tästä sitoutumisesta asiakkaisiin ja
>antamisesta yhteisölle sen verran, että Amiga
>Inc:n ja Genesin vertailu on mielestäni
>ennenaikaista, koska yritykset ovat eri
>vaiheessa. Toisella on tuote ulkona ja toisella
>ei - tyhjästä on vaikea nyhjäistä.

Joo, tosi commitmentia. Otetaan rahat Party Packilla ja väärällä mainonnalla "on schedule and rockin'", sitten otetaan rahat klubidiilillä eikä toimiteta luvattuja T-paitoja yhdeksään kuukauteen (and counting). Missä kupongit? Missä luvatut alennukset? Kyllä, kyllä me voimme vertailla. Se että Genesin affiliaatti ottaa Pegasoksista rahat kuukauden etuajassa (luottokortilla ne maksetaan kuitenkin vasta kuukauden päästä anyway) on aika pientä.

>Tällä en tarkoita sinua, enkä ole myöskään
>ketään siitä syyttämässä, vaan kysyn, mitä tai
>ketä se hyödyttää?

Me olemme vuosia pitäneet Amigan lippua korkealla. Minua ei kiinnosta katsella kun joku huijarifirma vetää sen nimen lokaan. Mitä tämä kritiikki hyödyttää? Noh. Jos tarpeeksi moni näkee asian kuten se on, ehkä se vaikuttaa positiiviseen kehitykseen. Kutsu sitä vaikka mielenosoittamiseksi.

(April2)
>Esimerkiksi, miksi lopettaa tuotanto, kun
>kaikki on kunnossa ja kysyntää riittää? Jotain
>hämärää tässä on, mutta tällä ei kuitata Amiga
>Inc:n toilailuja, enkä siihen pyrkinytkään.

Tämän vastaus on ollut uutisissa monta kertaa. April2 korjaa Articia S:n vanhan version bugit. Sen joka on AmigaOne-SE:ssä ja Pegasos 1:ssä. MAI ei enää valmista vanhaa Articia S:ää. Genesi osti viimeiset 400 piiriä jotka oli saatavilla. Nyt tarjolla on enää uusi Articia S, se joka on AmigaOne-XE:ssä.

Kun sitä Articia S:ää joka April2 käyttää ei enää ole saatavilla, ei voida enää tehdä uusia emolevyjä. Se on aika yksinkertaista, really. Ei salaliittoja, ei mitään hämärää.

Genesi tappeli niin kauan vanhan Articia S:n kanssa etteivät he ole enää kiinnostuneita toimimaan MAIn koekaniinina, eivätkä sanojensa mukaan luota siihen että uusi Articia S toimii ilman korjauspiirejä. Siksi Pegasos 2 ja uusi northbridge.

Käsittääkseni Genesi saattaa edelleen harkita Articia S:n käyttämistä Pegasos 1:n lisätuotannossa esim. Plexuscomin kanssa, mutta suurta efforttia tähän suuntaan ei taida olla kun tulevaisuuden fokus on muualla.

Se italialainen tyyppi oli muuten Milkey060. Ja se oli yksi keskustelu jossa Bill Buck ansaitsi pyytää anteeksi käytöstään, minä sanoin tämän hänelle muiden joukossa. Hän pyysi anteeksi todella julkisesti ja sai roppakaupalla respektiä. Minulta ainakin.

 

Janne
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 13.41:   
Korjaus edelliseen: MAI ei enää valmistuta vanhaa Articia S:ää.

 

MarkoS
Sunnuntaina, 6. huhtikuuta, 2003 - klo 16.51:   
Janne: Minulla ei ole enää muuta lisättävää kuin, että jostain kumman syystä minulta on jäänyt huomaamatta tuo vanhan Articia S:n lopetus. Olisihan se toisaalta pitänyt päättelemälläkin tajuta, että kun uusi paranneltu tulee, niin vanhaa ei enää tehdä. Ihan hävettää. Ehkä se oli tämä plexuscom tapaus, joka sai minut ajattelemaan, että (Pegasos I:n) tuotantoa voitaisiin siitä vaan jatkaa ja todellista syytä lopettamiseen ei ole kerrottu.

Muissa asioissa pysyn kannallani ja kannattomuudellani. :-) Olisihan siellä kirjoituksissani muutamia kohtia, jotka kaipaisivat selvennystä, mutta tuppaa tämä kirjoittaminen viemään sen verran paljon aikaa, että nyt on syytä pitää pidempi tauko.

 

Joanna
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 5.18:   
MarkoS: Ainakin Genesin kommenttien mukaan he ovat ostaneet viimeiset vanhan polven Articia-S:t ... Tiedä sitten onko totta vai ei mutta ei Mai:lla paljon muitakaan asiakkaita ole (ainakaan ilmoitettuja).

Muuten jaksa nyt kommentoida tätä threadia. Mitä nyt pikkuhiljaa huomaa ihmisten heräävän siihen ettei asiat muutu minnekkään ja koko homma on pelkkää puhetta kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

 

Janne
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 9.22:   
MarkoS: Quite allright. Minä voin vääntää aiheesta koska vaan lisää jos haluat jatkaa. :-) Kuten sanottua, olen aina kiinnostunut asiallisesta ja faktapohjaisesta keskustelusta. Se avaa usein itsellenikin uusia näkökulmia.

 

Tero
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 11.14:   
Janne: toisaalta sen Pegasosos 1:n valmistuksen lopetuksen olisi voinut tehdä reilusti aikaisemminkin. En oikein usko että noin yhtäkkiä sitä keksasivat että lopetetaampas. Moni AmigaOnenkin ostoa miettinyt varmasti lykkäsi sen ostopäätöstä mahdollisen Pegasoksen oston vuoksi. Siinä mielessä ymmärrän mikäli tuommoinen yhtäkkinen päätös lopettaa Pegasos 1:n valmistus ärsyttää. Omastakin mielestäni tuntuu että sitä ilmoitusta viivyteltiin tarkoituksella.

 

Janne
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 11.25:   
Tero: Olisiko? Minä en tiedä. Enkä pidä sitä mitenkään ilmeisenä tilannetta tarkkaan seuranneena. Mielestäni ilmoitus oli harvinaisen avoin ja rehellinen. Ehkä turhankin. Mutta emme tietysti tiedä mitä siellä on keskusteltu. Sen tiedämme että Betatesteriä myytiin syksyllä siksi että MAI-ongelmat hidastivat eivätkä he halunneet myydä lopullista tuotetta silloin. Kyllä kaikki tämä työ viittaisi siihen että he halusivat saada Pegasos 1:n kuntoon, April2 jne. Mutta kun MAI sitten alkuvuodesta teki uuden Articia S:n (aikaisemmin itseasiassa kuin oli tarkoitus, AmigaOne-XE:nhän piti alunperin tulla vanhalla Articia S:llä - ilmeisesti vain bugit olivat niin vakavia ettei se onnistunut) jäi Genesi vähän tyhjän päälle sen suhteen.

Tottakai he voivat huijata vaikka kuinka, mistäs sitä tietää, mutta minulla ei ole mitään syytä olettaa niin. Onko sinulla? Paitsi kenties joku ennakkoasenne ei-nimenomistajaa kohtaan?

 

Tero
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 11.35:   
Kyse ei ole siitä oliko se avoin tai rehellinen vaan siitä millon se annetaan. Edelleenkin olen sitä mieltä, että se päätös tuskin tehtiin noin yhtäkkiä.

 

Janne
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 12.16:   
Tero: Joo, tokkopa sitä samana päivänä julkistettiin kun päätös tehtiin. Kyllähän se vie aina aikansa monistakin syistä. Mutta en vain näe selvää osoitusta siitä että aika päätöksenteon ja sen julkaisun välillä olisi merkittävä tai venytetty. Mutta nyt tietysti vain spekuloimme.

 

Janne
Keskiviikkona, 9. huhtikuuta, 2003 - klo 14.11:   
Ihan hyvä postaus tamemehomegrandma:lta:

http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1049661080&category=forum&start=203

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: