Miltä ne näyttää?

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 06/2003 asti » Miltä ne näyttää? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Lasse
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 0.16:   
Elikkä miltä ne Amiga OS:sit näyttää? Meinaan että mulle on aika tärkeää toi työympäristön siisteys. Käytän duunissa Mac OS9:siä ja sen ulkonäkö on jo melkko vanhahtava, lisäks ne monet Macin "saabismit" -kuten näppäinyhdistelmät. Mac OS 10.2 Jaguar taas on niinku parasta mitä olen koskaan nähnyt, harmi vaan että OS 10.2 natiiveja ohjelmia on vielä aika vähän. Ja päivitys maksaa.

Se Pegasoksen OS AltPartyssä näytti aika nätiltä, mut onks se sen näköinen kaupasta ostettuna?

Tää kotikoneen Windows 98 se vasta raivostuttava onkin, koko peruslähtökohta et nettiselaimen ikkuna on se käyttis.

Oonks mä mainonnan uhri mut, jotenkin tuntuu et Mac on paras vaihtoehto kaikkeen. Niinku esim ProTools kutonen on optimoitu just OSX.lle, hyötyy ihan sikana tuplaG4:sesta. Ja Photarin Mac versio on kait parempi kun PC:lle.

Se kai on selvää et RISC prossut UNIX pohjasel kayttiksel pesee kaikki muut vaihtoehdot?

Linuxeist taas en tiedä mitään. Onks niis nättei GUI:ta?

Sit noi selaimet, kotikäytös mä katselen tietokonetta lähinnä selaimen ikkunan kautta ja Safari vaikuttaa parhaalta selaimelta. Mä yleensä käytän Operaa kotipeeceel, mut se on maksullinen ja "ilmas" versios on toi ärrrsyttävä bannneri.

[Edit: Kaksi peräkkäistä viestiä liitetty yhdeksi. -Thoriel]

 

JKouri
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 10.28:   
Tältä ne väittävät AmigaOS4:n tulevan näyttämään:
http://os.amiga.com/os4/

Tässä pari linkkiä miltä linux voi näyttää:
http://vhost.dulug.duke.edu/~louie/screenshots/2.2/
http://promo.kde.org/3.1/screenshots.php

Ja tassä omasta mielestäni paras Linux/Windows selain:
http://www.mozilla.org/

 

Jupp3
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 10.42:   
Tuossapas muutama noista "julkisista" MorphOS-kuvista:
http://apollo.rsn.bth.se/~osnews/img/2337/morphos1.jpg
http://apollo.rsn.bth.se/~osnews/img/2337/morphos2.jpg
http://apollo.rsn.bth.se/~osnews/img/2337/morphos3.jpg

Vanha kuva omasta Amiga 1200:sta (AOS3.9):
http://jupp3.amigafin.org/images/A1200.jpeg

Samalta koneelta, mutta MacOS8:
http://jupp3.amigafin.org/images/Fusion.jpeg

Tuossapas niitä...

 

KimmoK
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 12.20:   
Lisää Linuxia:
Enlightenment

Nykyinen Amigat (+sukulaiset):
AmigaFuture

Hiukka vanhempaa Amigaa:
No RISC No Fun galleria

Tosi vanhaa Amigaa:
WB Nostalgia

 

miksuh
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 17.48:   
AmigaOS on yleensäkin siitä kiva, että sen voi pitkälti vääntää oman maun näköiseksi. Tuosta johtuen netissä on hirmuinen määrä erilaisia ruutukaappauksia Amigan työpöydästä. Osa noista ruutukaappauksista on oikeinkin nättejä, osa on ihan kauheita. Eli paljon on kiinni siitä millanen maku käytttäjällä on. Tosin OS3.9:n asti apuna on ollut tapana ja käyttää melkosta läjää erilaisia patcheja.

Itse vanha AmigaOS on aina ollut perustilassa ulkonäöltään lievästi sanottuna karu, mutta harvapa sitä siinä perustilassaan käyttää. Jo pelkkä näyttötilan vaihto suuriresoluutioiseksi ja 16 bittiseksi tai värikkäämmäksi vaikuttaa todella paljon. Vielä kun asenettelee taustakuvat ja patternit ja asentaa pari apuohjelmaa ja käyttistä kaunistavan patchia, niin AmigaOS:sta saa säädettyä yhden näteimmistä käyttiksistä.

Tietty monet käyttöliittymäkomponentit on jo hiukka vanhahtavia, mutta tuokin on paljolti katsojan silmässä, omasta mielestäni esim windowsin jotkut GUI-komponentit on kamalia verrattuna AmigaOS:n vastaaviin :)

Noissa uusissa käyttiksissä (AmigaOS4 ja MOS) on jo itsessään paljon enemmän konffausvaraa kun vanhassa AmigaOS:ssa. Eli moni kaunistus juttu mikä nyt pitää tehdä patcheilla, jne on noissa uusissa sisäänrakennettuna.

 

miksuh
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 17.53:   
Niin ja Linuxillehan löytyy vaikka kuinka sikana erilaisia ikkunamanagereita. Eli Linux/unix maailmassahan se graafinen systeemi rakentuu X-serveristä ja ikkunamanagerista. Eli X-serveri toimii alustana, jonka päälle voi rakentaa erillisiä ikkunamanagereita jotka sitten luo sen varsinaisen työpöytäsysteemin. Lisäksi X:lle löytyy läjä erilaisia GUI-komponentti ja namiska kirjastoja. Linuxin ulkonäöllinen konffattavuus on ihan eriluokaa kun windowsin tai macos:n.

 

JPQ
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 18.08:   
miksuh: AmigaOS on kaunein sopivasti viritettynä ja karuin vakiona siis jos esim. Atari ST:een käyttistä emme laske emmekä laske.

 

Joanna
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 22.24:   
Lasse: se Alt-partyillä ollut kone oli ihan minimivarustuksessaan eli se säätö mitä siinä oli tehty ulkonäön hyväksi oli ihan systeemin vakiopalikoilla asetettu edellisenä iltana.

Useampiakin eri tyylejä olisi voinut olla näkyvillä mutta ei niitä kukaan kerennyt tehdä valmiiksi kun kone todellakin tuli torstaina ja tapahtuma alkoi perjantaina.

Jollen väärin muista niin uudemmassa (9.2) käyttiksessä on jo mukanakin enemmän valmiita settejä, ja tietenkin niitä voi muokata oman makunsa mukaan.

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 0.39:   
No joo.. koneesta kuin koneesta saa namin näköisin. On tässä tullut nähtyä hienoa pöytiä niin Amigalla, Macilla, Linuxilla kuin Windowsillakin. Kauneushan on aina katsojan silmässä. Yritin tuota BeOs/Amiga themeä hakea mutten onnistunut.. voisko joku mailata hooligan@phnet.fi tai dcc irkissä thg^dcs ?

 

JPQ
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 3.01:   
Hooligan: Laita linkki Kauniisen Windowsiin muut noista olen nähnytkin.
Saatte muutkin pistää jos tuollaisen luulette löytävänne.

 

Lasse
Lauantaina, 15. helmikuuta, 2003 - klo 3.51:   
Joanna: Se muuten näytti tosi siistiltä se MorphOs vai mikä oli. Ja kiitos informatiivisesta esittelystä. Itse olin paikalla enemmän musiikin takia,ja retrokoneiden takia. Oli vähän välillä ulkopuolinen olo, kun en ole tosiaankaan skene ihmisiä. Sinä ja monet muutkin oli tosi ystävällisiä ja avoimia, eli oli kuitenkin ihan antoisa kokemus.

 

Markus
Keskiviikkona, 9. huhtikuuta, 2003 - klo 23.00:   
Jupp3: Mikä Amigan softa sinulla on käytössä liittyen ohjelmien käynnistykseen tuossa workbench-ympäristössä, mistä tuo ruudunkaappaus on? Siellä vasemmassa alakulmassa on pieni ikoni, mistä ilmeisesti klikataan se läpinäkyvä start-menu, sitä tässä kai haen...

 

Jupp3
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 8.20:   
Markus: AmiStart, löytynee AmiNetista...

 

cAHVA
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 12.41:   
JPQ: Tää jamppa on tehnyt ihan asiallisia skinejä windozeen
http://www.wincustomize.com/skins.asp?AuthorID=2663

 

Esa Haapaniemi
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 13.43:   
cAHVA&JPQ: Minusta paras taustakuva mihin hyvänsä käyttikseen on ZMachine niminen valokuva ydinvoimalan altaasta aikavalotuksella. Kuvassa on riittävästi tummuutta, että sen päällä olevat ikonit erottuvat, mutta lisäksi se on todellinen huomion herättäjä kuvassa näkyvien salamoiden ja tcherenkovin säteilyn valon vuoksi. Minullla on tuosta 2000x1600 resoluutioinen kuva, josta voi pienentää tai leikata halutun kokoisen alueen taustakuvaksi. Pitääkö lähettää jollekulle kokeiltavaksi?

 

JPQ
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 14.54:   
Esa: no pitää lähettää ja täys kokoinen kuva tietenkin. Voisi näet jos
sopii kelvata jopa käsittely materiaaliksi. Osoitteen löydät tuosta
napin takaa jos et muuten löydä...

 

ei näjy
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.08:   
Ketä napin?

 

Pasi
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.33:   
Esa Haapaniemi: Juu, lähetä tuo kuva jos voit, mieluiten kokonaisena. pasih@www.fi

 

JPQ
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 15.53:   
No mun mailini on tässä jpq@mbnet.fi.
Piti pistää tuon JPQ "Napin" taakse alunperin mutta unohtui sittenkin.
Cahva: jos yritit pistää linkin kauniiseen windowsiin niin epäonnistuit en oikein noista rendatuista taustakuvista pidä enkä monien tyyppien modatuista valokuvista.
Kaikki: yritän tässä mahd. pian muutaman taustakuvan tuonne aminettiinkin tiputtaa jotka on omaa käsialaani. Ja informoinen sitten kun on valmista.

 

miksuh
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 16.07:   
Pitää kai sitten itsekin väsätä pari ruutukaappausta :)

 

JPQ
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 19.36:   
miksuh: mielellään...

 

Markus
Torstaina, 10. huhtikuuta, 2003 - klo 20.37:   
Ajaessani emulaattorissa tuota AmiStarttia, niin se sai koko emulaattorin muitta mutkitta quittautumaan, kun minulta puuttui pari libraryä... :-( WB2000:kin jämähäti, jos systeemistä puuttui komponentteja. Ei kai sellainen laiskuus ole alkanut kalvamaan Amy-ohjelmoijia, että ei virhetilanteita viitsitä ottaa kunnolla kiinni...

 

miksuh
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 17.45:   
Jos koko UAE meni nurin, niin veikkaisin et vika on ennemminkin UAE:ssa. Vaikka joku emulaatiossa ajettava softa kattuiskin, niin ei sen itse uae:n pitäisi sen takia nurin mennä. Saati sitten koko wintöötin.

 

Markus
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 18.10:   
Kyllä, olet oikeassa miksuh. UAE:n olisi pitänyt outputtittaa sellaista tilaa, mihin oikea Amiga olisi mennyt tuossa puuttuvien libraryjen tilanteessa. Se että koko UAE häviää alta, on vähän sama kuin ohjelman kaatuessa oikea Amiga häviäisi savuna ilmaan. :)

 

tomppa
Perjantaina, 11. huhtikuuta, 2003 - klo 19.35:   
Meikälläkin winUAE välillä zäppää olemattomiin, ilman ihmeempiä ilmoituksia, yleensä se taitaa johtua (graffa)muistin puutteesta. Jos heittää esim. WB:n taustakuvaksi jotain liian isoa ja värikästä tjm. Voisi tietysti johtua vaikka viasta datatypessäkin, siitähän tilanne on aika hauska että ota sitten siinä selvää oliko vika 'amigassa' vai emussa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: