Microsoft vs. Linux (-:

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Microsoft vs. Linux (-: « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 15.07:   
Edit: Microsoft/Linux-keskustelu siirretty ketjusta Amiga vs. Genesi :-) II. -Thoriel

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 10.29:   
Jon: ei tosiaan ole hauska ala varmastikkaan kokoajan microsofti laskee tuotteilaan ihmisten laatukynnystä. Eli yhä surkeampi kelpaa.:(

 

Jon
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 11.46:   
Oletkos JPQ paljon käyttänyt MS:n tuotteita? Sinänsä on kunnioitettavaa se skaala, millä alustalla Windows pyörii - olen pähkäillyt että useat ongelmista johtuvat tuetun raudan määrästä (kääntäen verrannolisesti laatu). Toisaalta myös Linux on tuettu laajasti, mutta ei ehkä uusimmilla raudoilla, ellei rautavalmistaja puolestaan tue Linuxia.

 

JPQ
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 20.51:   
Jon: olen käyttänyt kaverilla vähäsen ja veljen konetta nettiin ja koulussa Windowsia jotain muitakin softia. Eli aika kivasti on kokemusta eli oikeastaan hyvää kokemusta olenkaan ole tullut vastaan.

 

KimmoK
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 7.48:   
@Jon

Ihan hyvä havainto. Mutta ei se pelkästään siitä johdu että platformeja on paljon. Kyllä siellä on fibaa myös laadun tekemisessä & varmistamisessa. Esimerkiksi työpaikalla olen käyttänyt jo monet vuodet tämmöstä compaq:n 600Mhz konetta ja vaikka w2000 on NT4 pohjainen, eli vois kuvitella että ajurit on hyvin pitkälti samat, niin silti tähän koneeseen ilmestyi paljon uusia ... hmmmm ilmiöitä.

(ja esim. moniajo ei sittenkään ole parantunut pätkääkään, esim. outlook/ie kykenee lukitsemaan koko koneen helposti)

Jos M$:llä ei olisi monopolia, enpä uskoisi että näitä työkaluja enään käytettäisiin.

 

JPQ
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 12.39:   
KimmoK: Ei käytetäisikään. Ja monopolikin vähitellen taitaa murtua aika moni paikka taitaa ainakin kokeilla Linuxia jotkut kunnatkin kai?.

 

Anu Seilonen
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 14.14:   
JPQ: Kaupungeissa ja kunnissa ollaan kiinnostuneita, mutta ongelmana on monesti Linux-osaajien puute. Sekin kuitenkin korjaantuu pikku hiljaa, ja esimerkiksi reilu vuosi sitten uudistettuun Vaasan kaupunginkirjaston pääkirjastoon tulivat kaikki asiakastyöasemat Linux-koneina. Oulussa otettiin hiljattain kirjaston käyttöön Linux-palvelin ns. sumean haun ohjelmaa pyörittämään kirjaston tietokannan lisukkeena. (Varsinainen tietokanta on pyörinyt Unix-palvelimella vuodesta 1991, sitä ennen se oli VAXilla.)

 

Joanna
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 15.26:   
Kiitos Anu, tämä kun on hieman Genasi-AmigaInc linjan ulkopuolella ...

Itse en pidä Linuxia minkäänlaisena taikakapistuksenä kaikkeen käyttöön. Mutta tuollaisessa julksella paikalla olevassa ja/tai monen käyttäjän laitteessa se on minusta parempi kuin Windowssit. Mäkkiä tai Amigaa nyt ei uskaltaisi julkiselle paikalle jättääkkään :)

Mutta näkee nyt mihin se kehittyy. Ainakin sillä onmahdollisuuksia paljoon.

 

JPQ
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 15.38:   
Joanna: Amigaa ja Mäkkiä miksikö siksikö että joku varastaisi pian ne ?

 

miksuh
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 18.11:   
JPQ: No julkisella paikalla olevassa koneessa on oltava kunnon suojaukset, siis tarkotan käyttäjä/käyttäjäryhmäkohtasia tiedosto/hakemisto/ohjelman suoritus suojauksia. Noi on ihan ehdottomat, koska aina löytyy viattomia uteliaita ihmisiä jotka söheltää jotain ja sitten kaikki onkin solmussa. ja valitettavasti aina löytyy tyyppejä jotka tekee tuhojaan huvin vuoksi.

Amigalle paras systeemi, jolla tiedostoille ja hakemistoille saa käyttäjäsuojaukset on MUFS. Se kyllä pysäyttää aika tehokkaasti Amigaa ja MUFS:a tuntemattomat, mutta ei kyllä niitä jotka tietää MUFS:n turvarei'istä. Viilaamalla ja apuohjelmien avulla MUFS:n avulla saa kyllä rakennettua suht hyvin satunnaisilta räpeltäjiltä suojaavan systeemin. Pienimuotoseen hommaan kuten oman koneen suojaamiseen Assyilla tai kotona nettiyhteyden päässä, MUFS on ihan kelpoinen (varsinkin jos korputtimen käyttö on estetty ja turhat portit tukittu netistä koneelle päin)

Mutta mihinkään yleisökoneeseen tarvittavaa suojausta ei kyllä Amigalle löydy, eikä kyllä paljon hääppöisempää suojaa vanhemmille mäkeillekään. MacOS x jne voi olla sitten jo ihan kelpoinen, en tiedä.

 

KimmoK
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 18.34:   
JPQ: Taitaa olla syynä myös semmoinen että Linuxin saa sentään viritettyä Wintousin näköiseksi ja tuntuiseksi, jolloin 99.999% suomalaisista osaa sitä käyttää.

Jos sinne laittaa AmigaOS koneen, niin 50.99% ihmisistä menee sormi suuhun (kyynärpäätä myöden) pelkästä vilkaisusta workbench:n suuntaan. Lopuista 49.0099% prosenttia hakkaa koko Amigan paskaksi koska ctrl+alt+del ei tehoa siihen.


Ja pazkat! Jokapaikkaan vaan AMIGAT niin olis ne 0.0001% ihmisistä tässä maassa niin maan per*usteellisen ONNELLISIA! MINÄ mukaanlukien heheeehehheheheheheheheh ehehehehehehehehhehehhehehhehehheh ehehhehehe heh...
h...
...
..
.

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 14. helmikuuta, 2003 - klo 12.26:   
Edit: Keskustelu Zorro-väylästä siirretty Classic Amigaan. -Thoriel

 

Anu Seilonen
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 19.36:   
Edit: Microsoft/Linux-keskustelu siirretty ketjusta "Aloittelijan kysymys (Amiga OS 3.9)". -Thoriel

 

tnt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 6.59:   
Blue screeniä, kone jumissa jotta töpselin kiskominen seinästä ainoa resetti, jota kone tottelee, scandiskin jauhaminen, wintöksäkkeen uudelleenasennus, ajurien uudelleenasennus, hallitsematon kaaos koko käyttiksessä, liikaa liikkuvia osia.
Eli varmasti selvisi: Tahdon stabiilin koneen, joka ei kettuile joutavia, vaan tekee mitä pitää, vaikka sitten hiukan hitaammin. Lopputulos on kuitenkin nopeampi, kun ei tarvitsee välillä hakea uutta päivityspakettia, kahta vanhentunutta ajuria, asentaa windowsia uudestaan ja ajaa scandiskiä.
Ja kun seuraavan kerran teet jotain "isompaa", huomaaatkin että rautasi on vanhentunut, tarvii ostaa uus emo, prossu, yllättäen "atx-II" kotelo etc... Vaikka se kauppias 8kk sitten sanoi: Tämä on helppo ja halpa päivitää...
Ehkä lievää kärjistystä, mutta tuossa noita syitä, miksi minusta kaikki puuceet pitäisi ampua maatakiertävälle radalle.

 

tnt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 7.02:   
Lisäys: Oikeastaan ei puuceet, onhan niitä linuxin kanssa ihan toimiviakin, vaikkakin liian vähillä softilla, vielä. Vaihdetaan kantorakettiin puuceekasan tilalle Bill ja Windowsin kaikki versiot...

 

JPQ
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 13.47:   
tnt: niinpä. Enkä tuota maatakiertävälle radalle ampumista suositele
suosittelen osien kierrätystä parempaan käyttöön. Ja Linuxilla on
tosiaan softa pula tietyissä kohtia onhan amigassakin mutta silti.

 

UA
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 19.17:   
On totta että pc ei ole maailman paras keksintö ja että windowsit eivät ole niitä vakaimpia järjestelmiä, mutta ei pidä unohtaa sellaista tosiasiaa että pc+windows on (niin valitettavaa kuin se onkin) ainoa järkevään hintaan saatava laitteisto jolla voi ilman suurempia kikkailuja saada jokin työ tehdyksi. lisäksi windowsille/dossille on järjetön määrä vaihtalevaa laatua olevia ohjelmia mikä mihinkäkin tarkoitukseen.

Kuvitellaan että jokin kaverinne joka ei tiedä tietokoneista mitään haluaisi sellaisen hommata ns normaalikäyttöön pelit, tekstinkäsittely, netti ym. Millaista kokoonpanoa te suosittelisitte?
PC+windowsin ainoa haastaja tässä mielessä saattaisi olla Macintosh joka sekin on selvästi hinnakkaampi

tämä nyt vain tälläisenä ajatusleikkinä :)

 

tnt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 19.38:   
Ajatusleikit on kivoja ja toisinaan järkeviäkin. Enkä missään tapauksessa ummikolle rupeaisi Amigakokoonpanoa suosittelemaan hyötykäyttöön. Jo sen vuoksi, että mäsäsoftin office on muodostunut vähintään standardiksi. On surkeaa, että aikanaan Amigan saavuttama etumatka rautatasolla tuli pc-vekhkeiltä kurottua kiinni. Puhumattakaan siitä, miten surkeita m$ käyttikset ja ohjelmat ovat käytettävyydeltään ja vakaudeltaan verrattuna Amiga tai pc+linux järjestelmiin. Mutta jos ihmiset eivät tiedä paremman olemassaolosta, miten he voisivat sitä vaatia? Ehkä taas joutavaa ajatusleikkiä, mutta kuten sanottua, sitäkin on toisinaan kiva harrastaa...

 

JPQ
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 20.35:   
UA: kiitos kun kerroit päivän parhaan vitsin.
tnt: minä en puuceeta voisi kennekkään suositella hyötykäyttöön vaikka olisi 50vuotta allalla ollut guru joka suunnitelee vartissa näyttökortin. Ja viisi minuuttia myöhemmin korttia tukeva ajuri valmiina.

 

tnt
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 21.50:   
JPQ: jess

 

UA
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 22.30:   
JPQ: niimpä niin, olenkin aina ollut muita huvittavampi tapaus. kiitoksia ansaitsemastani homiosta!

tnt: Linux olisikin aivan eri tasolla kuin gatesin mammuttiroinat kunhan vain:
1. linux tukisi myös uusimpia laitteita
2. olisi jokin ohjelmisto joka osaisi (Kunnolla) lukea mökä officen tiedostoja
3. jospa linux vielä olisi yhtä "sympaattinen" kuin AmigaOS

näillä eväillä saattaisi olla menestymisen mahdollisuuksia ja mikä vielä plussaa linux:han on sekä ppc:lle että x86 tämä voisi yhdistää Amiga Mac ja PC käyttäjiä mikä ei varmastikaan olisi huono asia.....luulisin

anteeksi kun hieman meni aiheen viereen!

 

JPQ
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 23.10:   
UA: Jaa jos loukkaanuit niin anteeksi mutta minäpä sanoin mielipiteeni. Ja jos olisi mua miellyttävät graffa ja musa softat sitten kyllä linux kelpaisi minulle periaateessa.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 13.35:   
PC+Windowsi:lle on kyllä muitakin haastajia kun Macintosh :) Nimittäin mikätahansa kone (ei vältämättä PC) + Linux :) Saa olla melkonen kädettäjä, joka ei nykysiä helpoimmin asennettavia linux distroja saa asennettua ja käytökuntoon :) Sitäpaitsi Linux ei maksa mitään toisinkun Windows. Paitsi toki mahdollinen puhelinlasku/ADSL kuukausimaksu. Itseasiassa pitäsin Linuxia tulevaisuudessa kovempana PC+Windowsin haastajana kun Applea.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 13.47:   
Mutta mun mielestä tässä threadissa mennään taas sinne tyypilliselle harhapolulle, että PC sitä, windows tätä jne. Kukaan ei varmasti ole tekemässä Amigasta jotain Windowsin tappajaa, joten en ymmärrä miksi se pitää vetää tähän mukaan.

Totuus on se, että Windowsille on paljon kaikkea, jopa vähän muutakin kun paskaa softaa :) Mutta maailmassa on kuitenkin ihmisiä, jotka haluaa vaihtoehtoja. Mutta ikinä ei saada millään systeemillä aikaseksi mitään, jos aina mietitään et ääh onhan microsoft ja windows mitä turhaa.
Ja esim Amiga tai Linux ei kyllä ole niin käyttökelvoton jokapäiväsessä käytössä kun tavalliset wintööt seuraajat ajattelee. Jonkun A500:n käyttökokemuksella ei paljon voi puhua.

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 14.47:   
miksuh: "Saa olla melkonen kädettäjä, joka ei nykysiä helpoimmin asennettavia linux distroja saa asennettua ja käytökuntoon "

Tuuripeliä. Minulla on kotona testivoittajaemo jossa tökkää miltei asennus kuin asennus. Ja kun perus Linux on asennettuna, sitten se työ vasta alkaakin...

t. KimmoK, alias kädettäjä

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.01:   
No joka käyttiksellähän se virittäminen alkaa sitten vasta kun se on asennettu :) Yhtälailla AmigaOS:ssa kun Linuxissa. En tiedä sun emosta sitten, mutta noi uusimmat Redhat jne paketit kyllä asentuu lähes yhtähelposti kuin Windows. Debianikaan ole enää mitenkään vaikea.

 

tnt
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 16.51:   
Ja mandrake asentuu melkein helpommin kuin wintööt. Tukee jo aika liutaa oheislaitteita, ei toki kaikkein eksoottisimpia, mutta jopa emolevylle (msi) integroitu ihme-äänikortti löytyi!

 

UA
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 19.03:   
miksuh: onhan niitä kilpailijoita mutta hintaluokka hypähtää heti askelta ylemmäksi, ymmärrettävistä syistä. PC+linuxin hinta halvimmillaan alle 300 euroa.

Jos Linux yleistyy, väittäisin ettei omppukone ainakkaan häviä siinä mitään(ei myöskään Amigat).Onhan silloin yhteensopivuus aivan toista luokkaa!. pitäisi vain saada ihmiset heräämään todellisuuteen, sillä liian usein kuulen jotain aivan käsittämätöntä herjaa ihmisiltä jotka eivät tajua että PC ei ole sama kuin windows.

 

JPQ
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 19.09:   
UA: Ja toiseksi toinen väite että Windowsille saisi standardien mukaisimmat softat sanon suoraan siihen hah hah. Lähinnä eniten standardeja rikkovat löytyy.

 

tnt
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 10.31:   
Eiköhän liene niin, että mikkisofta tekee itse omat standardinsa. Niitä sitten muut mukailevat pakon sanelemana.

 

Joanna
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 11.23:   
tnt: molempi pahempi. Kummastakin löytyy kivoja esimerkkejä.

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 14.48:   
tnt: just tuota tarkoitan.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: