Amiga vs. Genesi :-) II

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Viestit 2003 » Viestit 03/2003 asti » Amiga vs. Genesi :-) II « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Janne Sirén
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 14.33:   
Keskustelua siirretty ketjusta Amiga vs. Genesi :-) pituuden vuoksi.

 

Janne
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 1.10:   
TSK: On minulle valehdellut monikin ja olen minäkin elämässäni valehdellut. Ei siitä ole kysymys - ei tässä kenenkään puhtoinen tarvitse olla, yrityksienkään. Mutta Amiga Inc. & co. on minun mittapuussani ylittänyt sen rajan jossa liika on liikaa. Eivät edes rehellisesti viitsi myöntää virhettään.

Luin eilen Suomen mainostajien liiton kirjaa julkisuuden vaaroista ja kriisiviestinnästä. Yksi tärkein kohta oli kantaa vastuunsa. Kirjassa kerrotaan kuinka moni suurikin yritys epäonnistuu tässä ja maksaa siitä kovan hinnan. Ja kuinka moni firma on onnistuneesti ratkaissut kovankin kriisin ottamalla vastuuta.

Amiga Inc. & co. eivät ole ottaneet tai kantaneet vastuuta ja maksavat siitä nyt kovan hinnan. Amiga Inc.:n lisäongelma on siinä, että heillä ei ole MITÄÄN laadukasta tuotetta tai laadukasta historiaa minkä takia antaa anteeksi. Mersulle voi sentään A-mallin julkisuusmogat antaa paremmin anteeksi vaikka eivät virhettä heti myöntäneetkään. Heillä sentään on jotain mihin uskoa ja aikanaan virheetkin korjattiin.

Miksi minä uskoisin pätkääkään siihen että Amiga Inc. & co. julkaisee joskus laadukkaita tuotteita? Joita odottaa ja/tai tukea ja/tai "mainostaa"? Heidän sanansa arvo vanheni aikaa sitten.

 

TSK
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 2.24:   
Janne: Vastuun kantaminen on todella tärkeä asia. Voi kun sen saisi takaisin muotiin mielellään pysyvästi koko maailmassa. Tuntuu että nykyään kaikki lupailevat kaikkea mutta harva jaksaa lupauksiaan pitää. (No ei kaikki mutta suurin osa.)

 

Hooligan/DCS
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 13.39:   
vanha viidakon sananlasku: "lupaukset on tehty rikottaviksi"

 

Ibe U
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 14.17:   
En oikein usko että Amiga Inc tekee lupauksia suunnitellen jo etukäteen että niitä ei pidetä.

Eiköhän siellä kuitenkin ole töissä jotain arkkielämästä irrallaan olevia "Visionäärejä", joiden lupaukset lähtee siitä että kaikki menee hyvin, kooderit on neroja ja panostaa 800% ja rahaa tulvii joka ovesta ja ikkunasta.

Sitä paitsi ainakin ne yrittää.....

Onko muuten kukaan tarjoutunut auttamaan OS4:sen teossa, luultavasti on niin rahakasta puuhaa että kannattaisi kysyä.

Luulen että hyperion väsää sitä almuilla ja varmaan alkaa tuotteen kannattavuus pikkuhiljaa epäilyttää. Toinen ongelma taitaa olla se että projekti paisuu kuin pulla taikina, ominaisuuksia lisätään sitä mukaa kuin niitä keksitään, taitaa vain toteutus viedä kokoajan enemmän aikaa.

Totta on että olisi kiva jos netissä olisi vaikka jonkinlainen päiväkirja jossa kerrottaisiin projektin etenemisestä.

Silloin ainakaan huhut eivät piinaisi niin paljon...

Vanha viidakon sananlasku: "Eikä saa haukkua Amiga inc:siä tai mustanaamio tulee teille kotiin ja devil puree kaikki tietsikat paskas....."

Taidan ostaa tuon Coldfire tuotteen kun sitä alkaa saamaan ja unohtaa muut

 

KimmoK
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 17.17:   
Laitanpä tämän tänne kun tuli pohdittua tuossa äskettäin...


Hommahan menee näin:
- Ensin tehdään aikataulu ja luvataan vilpittömästi realistista päivämäärää.
- Huomataan että homma onkin isompi, ilmoitellaan että aikataulu on tiukka, mutta kyllä se siitä.
- Huomataan että aikataulu lipeää ja koetetaan valkoisilla valheilla lupailla tuotetta vain hieman myöhässä. Valheet ovat oleellinen osa strategiaa jolla pidetään porukka kiinnostuneena ja estetään asiakkaiden lipeämistä kilpailijan kassalle.
- Seuraava aste (harmaa) lienee se että edellistä valkoista valhetta hieman "höystetään" uusilla pikkuvalheilla, puolitotuuksilla.
- Senkin lupauksen mennessä mönkään seuraa "mustia valheita". Eli valehdellaan ihan törkeästi päin naamaa että varmasti homma hoituu vaikka onkin jo todennäköisempää että ei hoidu...
- Verenpunaisten valheiden aikaan tiedetään jo 100% varmasti että se mitä luvataan ei pidä paikkaansa, mutta mielenkiinnon ylläpitämisen yrittämiseksi luvataaan kumminkin.

Amigamaailman yrityksille on säännönmukaista että vähintäänkin valkoisia valheita kerrotaan ja että mennään harmajalle alueelle, josta sitten ehkä taiteillaan totuuden puolelle ja taas liu-utaan valheisiin jne...

AOS4:n osalta ollaan mielestäni menty tuonne harmajalle alueelle. Ja nyt olisi Hyperionin aika tehdä jotain konkreettista tilanteen korjaamiseksi ennen kuin luottamus heihin lopahtaa.

Genesi on myös leijaillut valkean ja harmajan tasoille asti, mutta varonut syyllistymästä ilmiselvään valehteluun. Parhaiten syntejä saa anteeksi kun viimein ja vihdoin TOIMITTAA viivästyneitä tuotteitaan ja lunastaa edes osan lupauksistaan. Nyt kuitenkin viimeaikaiset mahtipontiset puheet ovat sen verran pahoja että loikka punaiselle voi tapahtua aika nopeasti.

(AInc on ollut tuolla verenpunaisella puolella jo kotvasen aikaa, itse sitä älyämättään... eikä sieltä enään välttämättä paluuta olekaan. Olisi pitänyt tehdä selkeitä tunnustuksia ja anteeksipyyntöjä jossain välissä, kun ei tuotteita tullut.)


Joten, Ibe U:
"En oikein usko että Amiga Inc tekee lupauksia suunnitellen jo etukäteen että niitä ei pidetä."

Tuo piti paikkansa joskus. Eli silloin kun heillä oli esimerkiksi se diili Nokian kanssa, oli täysin realistista povata ruusuista tulevaisuutta.
Mutta sittemmin on pullosta pohja tipahtanut.

Esim. se että AOS5 valmistuisi 12kk AOS4:n jälkeen on täyttä puppua McEvenin suusta.

 

Janne
Tiistaina, 28. tammikuuta, 2003 - klo 22.51:   
>AOS4:n osalta ollaan mielestäni menty tuonne
>harmajalle alueelle. Ja nyt olisi Hyperionin
>aika tehdä jotain konkreettista tilanteen
>korjaamiseksi ennen kuin luottamus heihin
>lopahtaa.

Mielestäni Hyperion on jo kauan ollut harmaalla alueella ja nyt mennään jo pahasti syvälle... Valhetta valheen päälle. Se on vaikea olla rehellinen enää sen jälkeen kun tietää että on tullut valehdeltua aiemmin eikä ole helppo myöntää että tuli valehdeltua...

Ben Yoris discreditattiin aika taitavasti nyt...

>Nyt kuitenkin viimeaikaiset mahtipontiset
>puheet ovat sen verran pahoja että loikka
>punaiselle voi tapahtua aika nopeasti.

En edelleenkään näe näitä. Kai meidän vain täytyy olla eri mieltä. Mihin viittaat?

 

KimmoK
Keskiviikkona, 29. tammikuuta, 2003 - klo 8.26:   
Janne:
>>Nyt kuitenkin viimeaikaiset mahtipontiset
>>puheet ovat sen verran pahoja että loikka
>>punaiselle voi tapahtua aika nopeasti.
>En edelleenkään näe näitä.

Tälle kuulle hämärästi lupailtiin niitä 1Ghz G4 kortteja, Maaliskuulle Eclipsis proto, loppuvuodelle Mac:ssä pyörivä vimpula, johonkin väliin se set top boxi, 8Ghz pegasos ja räkkiin asennettava kone... Ai niin... jotkut jälleenmyyjät oli suostuneet hoitamaan lisenssoinnin AOS4:n saamiseksi pegasoskselle. Sitten on ne kehitysapuhommat, jne...

(en aio muistella Cebitiin luvattua G5 korttia, koska sen ilmoituksen perässä oli smiley)

Mutta kuitenkin. He lupaavat maan sekä taivaan ja kaiken siltä väliltä.
(aivan kuten McEven lupasi aikanaan, ja heilläkin sentään hetkittäin näytti homma pelaavan)

Genesi käyttää sikäli parempaa taktiikkaa että selviä kiinteitä päivämääriä tulee hyvin vähän. Niin pitäisikin tehdä, koska mikään ei ole niin varma kuin epävarma.

>Kai meidän vain
>täytyy olla eri mieltä.

Tokihan me saadaan olla eri mieltä.

 

Janne
Keskiviikkona, 29. tammikuuta, 2003 - klo 17.18:   
KimmoK: Voi hyvää päivää miten luet Buckin viestejä, ei millään pahalla mutta mies ideoi ja heittelee ajatuksia sellaista tahtia ettei jokaista todellakaan kuulu edes ottaa minään tuotejulkistuksena. Ne on foorumipostauksia pääasiassa.

8 GHz oli mainoslause. G4-kortit ovat myöhässä, niin on uusin Pegasos-erä muutenkin MAIn tai Genesin tai jonkun takia. Buckin mukaan Ralph on saanut MacOS-tukea varten Macin (tai saamassa sen pian), katsotaan loppuvuodesta onko asialle tapahtunut mitään. Teilaat sen jo nyt aika tehokkaasti. Eikä minua kiinnosta jos se lipsuu vähän se deadline. Ei siinä mitään. Jos se lipsuu vuosia niin sitten mies puhui ohi suunsa.

En ole nähnyt missään mainintaa eclipsis-protosta maaliskuulle. Lukisin mielelläni että voisin kommentoida. Ja mitä siitä set-top-boksista, väittävät että diili on mutta eivät silti edes julkista nimeä tai tee siitä suurta numeroa tiedotteilla - kunhan pitävät yhteisöä mukavasti foorumeiden kautta ajantasalla. Jos siitä ei tule mitään niin ikävää se on, mutta en näe missä tässä on sitä valehtelua...

Luet Buckia kuin McEweniä. Mies ei kuitenkaan ole mikään McEwen tai Fleecy. Omat virheensä takanaan, mutta paljon enemmän kokemusta ja kykyä kuin tuolla kaksikolla kuitenkin. Katsotaan kolmen vuoden päästä vihaammeko yhtä paljon kuin McEweniä vai rakastammeko kuin Petroa...

(Ja tiedän mitä Petro on sanonut Buckista, minullekin livenä. "No bucks" on hyvä kommentti. VIScorpin aikana Bill Buckilla ei tosiaan ollut niitä rahoja käytettävissään joita olisi tarvittu. Petrolla on oma näkemyksensä ja Petrostakin ollaan montaa mieltä. Silti minä pidän Petrosta, Buckista ja Petro tekee nykyisin Buckin kanssa bisnestä...)

Mikään ei ole mustavalkoista. Petro, Buck eivät ole mustavalkoisesti hyviä, eikä McEwen, Fleecy ole mustavalkoisesti pahoja. Kysymys on vain siitä millaisia sävyjä pidämme merkityksettöminä ja mitä taas erittäin merkityksellisinä. Rajanvetoa. Amiga Inc. on ylittänyt rajan ja sen liikekumppanit tulevat kovaa kyytiä perässä minun mittapuussani. Genesillä on vielä krediittiä.

Katsotaan mitä tekevät sen kanssa.

 

KimmoK
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 9.09:   
Useimmat purnaamani seikat eivät ole foorumipostauksia vaan virallisia tiedoitteita. Genesi on ottanut tiedoitteilleen sellaisen käytännön että he eivät julkaise asioita web sivuillaan vaan laittavat viralliset tiedoitteet morphosnews.de:n, josta nuo mainitsemani asiat lienevät luettavissa.

"En ole nähnyt missään mainintaa eclipsis-protosta maaliskuulle."

Minä olen lukenut siitä useampaan kertaan (sama homma kuin niiden 100Mhz kuvien kanssa, muistatkos):

Koetan että tästä ei tulisi tapa, mutta menköön nyt tämän kerran....

mophos-news.de ja Eclipsis sivusto:
"For example, Mai Logic Inc. of Fremont California will be featured at the Genesi booth at CeBIT as Mai has agreed to co-develop the new chipset for the eclipsis."

http://www.globaldialog.com/~amigaupdate/brad/021231
"At the CeBIT 2003 a prototype of the Eclipsis will be shown"

Raporttia aachenista:
http://www.amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=4762&forum=1
"But the first PDA prototypes will be shown at the CeBIT 2003 and at the Comdex 2003"


Toki olisi hienoa jos kaikki lukisivat bbrv postaukset pilke silmäkulmassa eivätkä välittäisi niistä tai edes ymmärtäisivät että niissä vain annetaan olettaa kaikki mahdollinen, "pipe dreamiä"/"pie in the sky" hommaa.
Mutta niin ei näytä tapahtuvan, kuin ei tapahtunut McEveninkään kohdalla (toki McEven antoi olettaa, mutta valehtelikin lisäksi).

Genesii ilmoittaa että eivät voi tuottaa pegasosta ja höystävät ilmoitusta sopivalla "Genesi is Busy" paatoksella niin porukka kommentoi "Great News" voe hyvänen aika...


Mutta..... parasta on kun vain malttaisin pitää pääni kiinni ja antaa toisten kuvitella mitä kuvittelevat. Kyllä se kiitos lopussa kuuluu, tais itten ei.

 

Janne
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 9.26:   
KimmoK: En sanonut etten uskoisi ettei Eclipsis-protoa olisi lupailtu, sanoin etten ole lukenut siitä. Kysyin että voin kommentoida. Usein kun ihmisten muistikuvat myös ovat mitä ovat. No, katsotaan kun nuo ajat tulevat että pitääkö paikkansa.

Mielestäni ANNissakin taisit aika hostilesti kerran bbrv:n viestiä kommentoida. Mielestäni suotta. He eivät vielä ole ansainneet sellaista. Ehkä joku päivä ansaitsevat, mutta siihen saakka saavat minulta aivan saman "mahiksen" kuin McEwen sai kolme vuotta sitten.

Kuten sanoin, katsotaan mitä tekevät sillä. Eikä minua pienet aikataulujen lipsumiset kiinnosta. Esim. Eclipsiksestä ei ole sanottu milloin se tulee, toisin kuin mitä McEwen hehkutti AmigaOnesta taannoin... mitä, se tulee keväällä 2001? (Luin eilen Sakun lukijakyselyä 2000 jossa kysyttiin meinaako jengi ostaa alkuvuodesta 2001 tulevan AmigaOnen... nauroin. :-)

Mielestäni bbrv:n ja McEwenin viestien välillä on vissi ero. bbrv puhuu "basic game planista", puhuu avoimesti suunnitelmista vain sellaisina (kuten Morpithlon) jne. McEwen julkisti jatkuvasti uusia tuotteita tai tuotepäivityksiä SEKÄ julkaisuaikoja niille.

Mutta tietysti McEwenin huono esimerkki on myrkyttänyt ilmapiiriä sen verran että Buck:kin saa nyt kärsiä siitä enemmän kuin omista tekemisistään tai tekemättä jättämisistään.

Ihmiset ovat katkeria. Ei kai siitä voi moittia.

 

KimmoK
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 9.56:   
Voi olla että McEvenin legacyn takia luen ehkä kaikki uutiset "väärään kurkkuun" ... perhana, olenkohan jo pahempi kuin "Dammy". 8)

 

Joanna
Torstaina, 30. tammikuuta, 2003 - klo 9.58:   
Öh.. Voisikos tämän ketjun joskus katkaista ja jatkaa uudesta? siis tässä on jo yli 110 viestiä ja uskoisin sen olevan jo hitaammalla yhteydellä (tai selaimella) ikävän paljon?

 

Janne Sirén
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 14.37:   
Joanna: Olet ihan oikeassa, tuohon on hyvä jatkossa moderaattoreiden kiinnittää mahdollisuuksien rajoissa huomioita.

 

Hooligan/DCS
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 15.12:   
Janne lisää pökköä pesään vaikka threadit paisuu ilman doublejakin ;-)

 

JPQ
Lauantaina, 1. helmikuuta, 2003 - klo 18.06:   
Joanna: Ja pitkät ketjut kaatoi täällä IE:tä selvisi että syyllinen on IE eikä Foorumi kun aikoinani oli pulmia ja Amigalle kun netti siirtyi pulmat katosivat kuten eräs satunainen maili pulmanikin.
Asiasta Offtopic huomio:
Ja
Roland JV1010:sen arvostelut Harmony-Centralissa saa IBrowsen sekoilemaan sivu huomiona aianakin IB1.22:sen Aminet Cd version. No se sentään ei kaadu eli pulmat on ratkaistavissa ilman resettiä.

 

KimmoK
Maanantaina, 10. helmikuuta, 2003 - klo 23.59:   
Jotenkin subjektia sivuavaa asiaa... näkyy AI alkaneen siivoamaan vanhentuneita AmigaDE=AmigaOS juttuja pois sivustoltaan, esimerkiksi AmigaWorld lehtiin (joka muinoin oli paras AmigaDE tiedon lähde) ei ole enään linkkejä pääsivuilla...

Onneksi tuli tulostettua talteen, muistoksi...

Myös "about Amiga" osuus on päivittynyt. Poissa on paljon päänsärkyä aiheuttanut AmigaOne/AmigaDE luvattujen pelien lista jne, jne...

 

JPQ
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 0.01:   
Toivotaan ettei taas kaikki mene pieleen.

 

Joanna
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 13.11:   
Kimmok: No, onhan noita saanutkin jo ihailla kaksi (kolme?) vuotta joten on kai se aikakin poistaa ne ja keksiä jotain tuoreempaa tilalle. Pitänee katsoa joskus mitä kaikkea he päättävät poistaa ja mitä jää jäljelle. :)

Jpq: riippunee paljon pieleen menemisen määretelmästä.

 

JPQ
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 14.07:   
Joanna: tarkoitan siis sitä tilanetta että taas joku ostaa amigan ja lopettaa urakan konkurssin tai muun syyn takia. Nyt Amiga tarkoittaa AmigaOnea ja Pegaosta siis molempia.

 

KimmoK
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 21.22:   
***** KimmoK's liars club *****

Sääntöjä tässä itsekseni hahmottelen...

Valkoisesta valheesta & pienestä FUD:n levityksestä saa yhden uuden tähden
Hieman pahemmasta ("harmaa valhe") kaksi uutta tähteä
Selvästä valheesta (musta...) saa neljä uutta tähteä.
Törkeästä valehtelusta saa 10 tähteä.
Selkeästä piraattisoftan levityksestä saa 10 tähteä.

Anteeksipyyntö ja merkittävän lupauksen lunastaminen vähentää 10 tähteä.

Maksimi on 30 tähteä.

Esimerkki (juu, tälle en anna perusteluja):
McE: ********** ********** **********
AlanR: ********** *
BenH: ********
bbrv: ******
H&P: ********** **********
Elbox: ********

Voishan nuita lisätä tuolle listalle vaikkas ketä...

(en ole ajatellut oikeasti alkaa keräämään menneitä syhntejä tuohon, mutta
voisihan sitä vaikka jatkossa yläpitää kun äijien kommentteja tulee eteen tai sitten ei)

 

JPQ
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 23.04:   
KimmoK: Ja anteeksi pyyntö ei saisi vähentään noin paljon max. 5 minusta. Ja toiseksi maksimi tähtimäärääkään en määrittelisi noin alas.
Mistäs H&P saan tämän kohtelun ? mulla vieläkin hämärää miksei te jotkut ette taida pitää siitä?

 

Vääräleuka
Tiistaina, 11. helmikuuta, 2003 - klo 23.45:   
Katos. KimmoK:n liars-club saa itse kymmenen tähteä heti alussa (ks. KimmoK:n viestin ensimm. rivi).

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 7.30:   
JPQ: H&P myy ilmeisesti vielä tänäkin päivänä AmigaOSXL:ää ilman Amiga lisenssiä. Ja taitaa myös H&P:n Netconnect nettikytkysoftapakettikin olla lisenssiä vailla.

Jees, maksimi vois olla enemmän, mutta esim McE:llä pylväs ois kuitenkin tapissa.

Mielestäni näinä päivinä nuita anteeksipyyntöjä, varsinkin jos ne on vilpittömiä, sietää arvostaa todella paljon. Sen verran harvinaisia ne on.

 

Joanna
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 8.12:   
KimmoK. itse pistäisin Alanille ainakin hieman enemmän, mutta se on lähinnä niiden lähinnä startrek.tenobabblea sisältäneiden (ja täysin realimaailmasta piittaamattomien) selitysten takia joilla hän on koettanut peitellä esimerkiksi niiden erikoisten Dimm.muistien tarvetta. Mutta se ei ehkä ole sattunut silmiisi...

Lisäksi se viimevuotinen hype OS4:n valmistumisesta 'pian','muutama viikko demoon','melkein valmis jo' jotenkin minusta ansaitseisi enemmän tähtiä Hermanssin listaan. Siis niin moni luuli sen tulevan syksyllä, ennen joulua, uutenavuotena jne. että pahaa tekee.

Tuosta H&P lisenssijutusta ei kai edelleenkään ole mitään todistetta... Muuta kuin muutamien tunnettujen löysänpuhujien (kuten McE) lausunnot. Tosin tietenkin voi olla että Fleecy ja McE ovat olleet tuossa oikeassa ja puhuneet täyttä totta mutta en minä sitä mahdollisuutta ihan hevillä niele :)

 

Jon
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 9.20:   
Ehkä Hermans on itsekin ollut hyvässä uskossa julkaisupäivien suhteen. Softa-ala nyt vain on sellaista, hauskaa, not.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 12. helmikuuta, 2003 - klo 9.34:   
Joanna: Kyllä noissa Alanin tähtösissä on juuri niitä asioita. Ja varmaan sinä olet seurannut tiiviimmin miten Alan "pukkaa savuverhoa".

Kuten Jon jo lisäsi, BenH:n sanomisissa on mielestäni paljon myös ihan viatonta tietämättömyyttä. Eli joitain asioita hän on varmaan kuvitellut tapahtuvankin niinkuin hän on luvannut. Moiset kasvattaa mun asteikolla pylvästä max yksi tähti per möläytys. Isoimpia miinuksia BenH:lle ovat jotkin perusteettomiksi jääneet MOS syytökset.

H&P:n tapauksessa näen mahdottomana sen että H&P:llä olisi maksettu lisenssi niihin AmigaOS:n joita he myyvät AmigaOSXL paketissa. But anyway, homman nimi olikin että se on minun laatimani valehtelijoiden klubi. 8)

McE, Ben ja Alan ovat sellaisia jotka eivät ole pitkään aikaan antaneet näyttöjä joilla voisivat parantaa mainettaan (lyhentää pylväitään) tuossa minun klubissa. Ben:llä ja Alan:lla on tähdet alkaneet lisääntyä nopeammin ja nopeammin joulukuun jälkeen.

Toisaalta... Elboxilta voisin poistaa joitain tähtösiä. Vaikka SharkPPC on edelleen vaporia, tulee heiltä kuitenki jatkuvasti muuta Amiga rautaa & toimituksia jotka tuossa klubissa on tähtösiä vähentäviä seikkoja ... Mutta oli se RDB:tä tuhoava koodi kyllä sen luokan moka että sitä ei helpolla unohda...

 

Anu Seilonen
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 15.06:   
Edit: Microsoft/Linux-keskustelu siirretty ketjuun Microsoft vs. Linux (-:. -Thoriel

 

Joanna
Torstaina, 13. helmikuuta, 2003 - klo 15.47:   
Kimmok: Elboxista senverran hyvääkin että heidän spider-USB2 ajurinsa pitäsi olla kokolailla valmis. Itselllä ei ole laitetta joten en tietenkään tiedä toimiiko se kunnolla ja kohtuullisella nopeudella. Mutta edistystä tapahtuu sielläkin.

Siitä sharkista ei sitten ilmeisesti kukaan tiedä mitään. Ihmettelen vaan miten ne uskaltaa luvata sen toimivan jonkun käyttiksen kanssa noin niinkuin summassa ja ilman yhteistyötä käyttöjärjestelmän tekijöiden kanssa.

 

KimmoK
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 14.23:   
Näkyin Ben Hermans sanovan että Genesi tekee kaikkensa jotta he eivät saisi haltuunsa pegasos emolevyn rautaläheisiä tietoja (jotta voisivat edes harkita pegasos tukea) ja Genesi väittää toisin...

Molemmat varmasti valehtelevat tai puhuvat vähintäänkin puolitotuuksia eikä mistään saa totuutta taaskaan selvillä. Voi vain yrittää päätellä yhtä sun toista.

Ärsyttää.

 

Piru
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 14.37:   
Hermansin puheisiin ei kyllä ole luottaminen.

Hermans viittaa siihen että BlizzPPC:ssä olisi jotain anti-WarpOS koodia.

Tämä on täyttä paskapuhetta. Kaikki ongelmat johtuvat WarpOS:n omista bugeista.

Hermansin ongelma lienee se, että hän kuuntelee vääriä ihmisiä, hänellä itsellään ei ole tarvittavaa tietotaitoa tarkistaa asiaa.

Jos joku haluaa tarkempaa selitystä noista WOS- ongelmista BPPC:ssä voin kirjotella niistä pienen dokumentin.

 

Jon
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 15.14:   
Lähetäs Piru se dokumentti all@hyperion niin siitä voi olla jotain hyötyäkin :)

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 15.18:   
Piru: voisi kiinnostaakkin periaateessa. Ja jos et netti sivulle sitä pistä tässä on maili osoite tässä viestissä siis.

 

Seppo
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 15.23:   
Piru: Ei se välttämättä mitään paskapuhetta ole. Hermans viitannee siihen, ettei Ralph Schmidt ole lukuisista pyynnöistä huolimatta poistanut ppc.libraryä BlizzardPPC:n flash-koodista, jonka takia ko kortin omistajat joutuu turvautumaan bppcfix:iin jotta voivat rebootata koneensa WarpOS:iin. CVPPC-korttien omistajien ei tarvitse moisesta 'anti-WOS koodista' kärsiä.

En tiedä mistä Ralphin vastahakoisuus asiaan johtuu, mutta ainakin itseäni tuo on BPPC:n omistajana kiusannut jatkuvasti, koska mieli tekisi buutata kone kerralla joko PowerUPiin tai WarpOSiin ilman nykyisiä kikkailuja.

Voisi tosin olla mielenkiintoista luettavaa tuo sinun dokumenttisi, ihan sivistyksen vuoksi :)

 

Jon
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 16.09:   
No pistä sitten tännekin jos vaivaudut :)

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 17.51:   
Piru: Artikkelia Sakuun kanssa. :)

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 17.57:   
Hermans levittää fudia/valheita Pegasoksen Linuxista? Tässä vastaus Hermannsille:

---

http://www.ann.lu/comments2.cgi?view=1045604173&category=news&start=151

In Reply to Comment 129:
>Openfirmware is not a magical substitute for hardware documentation.
>All a firmware does is to initialise the hardware upon power-up.

Oh, don't listen to clueless people. OpenFirmware does more than just initialising the hardware.
You can retrieve nearly all the information you need from it. And that's the way to go.
Then you also need PCI configuration but it's very easy to get everything from the available Linux sources.
There is no magic. It's pretty standard stuff.

>(Incidentally, is this the reason why Pegasos Betatesters I/II are denied access to a Linux distro for
>the Pegasos even when they request it specifically:

You mean all the people who previously got a Linux kernel for their Pegasos made it themselves ?
I must admit didn't know so many people were able to port an OS.

*All* Pegasos owners can get the Linux kernel and its sources.

>We have no desire to become involved in a "firmware arms race" whereby various countermeasures would
>be implemented in the Pegasos firmware to prevent OS 4 from running, which we would subsequently need
>to work around only to find more measures in our path with the next update of the firmware.

Why would somebody put a "countermeasure" in Pegasos's SmartFirmware ? This idea is pretty weird.
Pegasos is done by professionals who don't waste their their time with such things.

 

itix
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 18.22:   
Seppo: Ralph Schmidt on sanonut ettei ppc.library ole flashissa WarpOS:n takia. En kyllä tiedä minkä takia se on siellä mutta RS oli aika närkästynyt kun ihmiset ovat pitäneet sitä anti-WOS koodina... RS kertoili tuosta asiasta joskus kuukausia sitten irkissä.

 

Piru
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 18.57:   
Kirjoitin tuon dokkarin. Siinä on tuostakin minkä takia se libbi o flashissä. Mun pitää vielä kysyä lairelta onko tuohon joitain muitakin syitä kuin nuo jonka muistin suoralta kädeltä.

Huom. Paperi on englanniksi ja muuttunee kun korjailen typot yms.

Ja tuota ei mielellään ann.lu:n tai muualle, aikaan vielä.

PS. Tuosta myös ilmenee joitakin seikkoja joiden vuoksi en arvosta eräitä H&P ja Hyperion koodaajia kovin korkealle.

 

JPQ
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 19.29:   
Piru: Hyvä tietää jo etuköteen koska näkemykset kiinnostaa ja tuskin koska itsekkin koodaat kait aika hyvällä tasolla niin olet jossain määri oikeutettu arvostelemaan.

 

Janne
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 21.02:   
Piru: Hyvin sanottu, ja kiitos dokumentista. Laita ann:iin kun aika on kypsä. Maailma ansaitsee kuulla totuuden.

Ja minä en voi olla luottamatta kaveriin joka nousee pöydälle valokuvattavaksi.

 

Piru
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 21.21:   
Janne, pffft! ;)

 

Jon
Keskiviikkona, 19. helmikuuta, 2003 - klo 22.15:   
Ehkä sitä kuvaa ei kannata laittaa dokumentin liitteeksi kuitenkaan :) Jos muistan oikein - saattoi se kyllä olla edustava ja vakuuttavakin :)

Dokumentti on kyllä ihan asiallinen, toki osa asioista menee "hieman" yli käsityksen mutta... :)

 

Seppo
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 0.58:   
Ehhkä olen hieman paksukalloinen muttei tuo doku vieläkään vakuutanut minua siitä, miksi se ppc.library täytyi jättää BPPC:ssä sinne flashrommille, kun se CVPPC:ssä voitiin siirtää sinne 'Libs' hakemistoon.

Vaikka A1200/BPPC:n boottaisi korpulta jos niin haluaisi (vaikken kyllä käsitä miksi kukaan vakavasti Amigaa käyttävä niin haluaisi tehdä) niin kirjastot voisi kai silti laittaa sille korpulle?

Tuota en tiennytkään että ne 680x0.librarytkin on siellä flashillä. Minkäs takia noiden flash updeittien mukana tuli ne myös tiedostoina? Ja tämäkö aiheuttaa sen, että väärät versiot noista libraryistä (esim ne jotka tulee WorkBenchin mukana) estää bootin?

Toipa tuo doku mieleen ikävätkin muistot - tuo kernelisota PowerUP- ja WarpOS-leirien välillä oli paitsi ikävä myös turha. Mutta se oli vain ensi askel nykytilanteeseen, jossa eri leirit pitää kiinni pikku pikku markkinaosuuksistaan ja tyhjänpäiväinen kukkotappelu on jokapäiväistä leipää... :(

 

KimmoK
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 9.58:   
Voihan sitä monenlaista jälkeenpäin selittää ja tyhjentävien todisteiden hankkiminen lienee mahdotonta.

Se tulee kyllä selväksi että tiettyjen henkilöiden välillä on melkoista kitkaa.... 8)

Esimerkiksi selitys siitä miksi powerup kirjastot laitettiin flashrommiin ei uskottavasti hälvennä sitä seikkaa että Phase5 (samalla) suojasi omaa markkinaaluettaan estämällä/hankaloittamalla WOS:n (ja sen perässä muiden PPC korttien) pääsyä markkinoille.

Ja turha on väittää etteikö WOS olisi ollut taloudellinen uhka, mikäli kilpailevat PPC projektit olisi toteutuneet, ja jos olisi ollut usemmalla raudalle saatavissa PPC kerneli heti alusta lähtien, tuskin olisi Apollo turbotkaan jääneet 68k:lla pörisemään...
Nykyisen Genesin puheissakin se oman raudan myyminen on tärkein asia yli kaiken, tottakai se on, kaikki kilpailijoita tukevat asiat kuten Warp3D, p96 ja AOS4 on haitaksi. Typeriä olisivat jos eivät vastaan taistelisi.


Mun mielestä (ostajana & käyttäjänä) on parempi että käyttist ja rauta tulee eriltä firmoilta, mieluusti vieläpä ilman AmigaOne systeemien ympärillä pyörivää epämääräistä ja epäilyttävää lisenssipolitiikkaa...

 

Piru
Torstaina, 20. helmikuuta, 2003 - klo 23.09:   
Seppo:

CSPPC:ssä ei ole tarpeeksi tilaa flashillä, tässä syy mikseivät ne ole flashillä CSPPC:llä.

0x0 ja ppc library vievät yhteensä yli 256 kiloa. Noita ei niin vain tungeta joka boottikorpulle.

Flashupdateissa ei tule 0x0 libraryjä levyllä.

Turha sota oli joo, koska warpup ei ratkaissut mitään ongelmia, vaan lisäsi niitä.


KimmoK:

Mainittakoon vielä että ppc.libraryn pistäminen flashiin BPPC:llä oli jo alkuperäisissä suunnitelmissa, siis ennen kuin koko WOS oli olemassakaan.

Errh. MorphOS:ssa on WarpOS ja Warp3D emulaatio. P96 ei ole tuen arvoinen, todella harva softa toimii vain P96:lla.

 

JPQ
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 1.13:   
Piru: mikä vaatii P96:sen ? joku Nintendo emu vaati CGX:än sen muistan mutta toisin päin en tiedä yhtään tapausta.

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 8.10:   
@Piru
"MorphOS:ssa on WarpOS ja Warp3D emulaatio."

Tuolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
MorphOS ssa on nuo emulaatiot koska MorphOS TARVITSEE WarpOS:n ja Warp3D:n päällä toimivat sovellukset ollakseen vähääkään vakavasti otettava.

>P96 ei ole tuen arvoinen, todella harva softa toimii vain P96:lla.

Mutta eikös kaikki Mediator ja Amithlon käyttäjien ajamat softat toimi "vain P96:lla".
Mielestäni siis katsot mielestäni asiaa väärästä näkökulmasta.
Käyttäjien kannalta olisi parempi jos yhdellä ajuripaketilla voidaan tukea kaikki näytönohjaimet kaikilla alustoilla.

 

Jon
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 11.28:   
Sehän se tässä onkin. Käyttäjät joutuvat kärsimään aina. PRKL:n politiikka.

 

Piru
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.06:   
KimmoK:

Hm. No en kyllä ymmärrä mitä P96-only feetsuja ne softat tarvitsis, vai meinaakko että ne ois tollai donglattu?

Mut esim. AmithlonTV toimii ihan ookoo CGFX:llä.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.15:   
Joo eiköhän ne Mediatorin telkkusoftat jne toimisi P96:nkin alla, jos vaan olisi CGX ajurit, mut kun ei ole.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.16:   
No örrr... Tarkotin siis tietenkin "Joo eiköhän ne Mediatorin telkkusoftat jne toimisi CGX:nkin alla"

 

cAHVA
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.31:   
Kyllähän se WarpOS ja Warp3D ihan jees juttu oli kun tuli. Eihän meillä olisi yhtään 3D-rautaa tukevia softia ilman noita. Vai olenko missannut jonkun toisen 3D-apin amigalle?

JPQ: P96:ssa on CGX-emulaatio eli CGX:lle tehdyt ohjelmat pitäisi toimia P96:ssa.

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 15.59:   
@Piru

Luulin että p96 on ainoa mahdollisuus ajaa Amigasoftia Amithlonissa ja meditor:ssa olevilla näytönohjaimilla. Mutta oon näköjään missannut jotain.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 16.03:   
Kimmok: No on se sikäli ainut keino, ettei ole olemassa kuin ikivanhat alkeelliset ajurit CGX:lle.

 

miksuh
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 16.06:   
Niinno joo.. Totta P96:ssa on CGX emulaatio eli tuota yhteensopivuutta ei tule ajatelleeksi toisinpäin... Empäs olekaan ihan varma miten on noiden mediatorsoftien pyörimisen laita CGX:ssä...

 

JPQ
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 17.44:   
cAHVA: tiedän harvinaisen hyvin että emulaatio on mutta nintendo emu tietääkseni silti toimi.

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.08:   
Oho! Valehtelijoiden klubin sija numero kaksi on uhattuna, mikäli uudet Genesi uutiset pitävät paikkansa...

http://amiga.org/modules/news/article.php?storyid=1807

((peg1 "upto Dual PowerPC G4 MPC 7450" ?))

 

Janne
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.34:   
KimmoK: Ilmeisesti Artician ja G4:n kanssa on ollut sen verta paljon ongelmia tms. En tiedä, mutta näin arvelisin.

 

Janne
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.37:   
Siinä missä viime vuoden puheet G4:stä on ikävä piikki lihaan - tässä on selvää oppia siinä että nyt asiasta sentään ollaan hyvin faktuaalisia ja avoimia, valmistusmääriä myöten. Se on hyvä asia, vaikka G4-homman kaatuminen näin töksähtäen on huonompi homma. Sen voisi pistää kategoriaan "suunnitelmat muuttuu", mutta kyllä Genesi siitä jonkin verran takkiinsa saa. Hyvä että näyttävät edes ottavan opiksi... Rehellisyys kannattaa, tai nyt nähdään kannattaako.... :-)

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.44:   
Oliko se muuten joku Genesi:n edustaja joka sanoi että ilman Aprilia G4:stä ei saada täyttä tehoa irti?

Nyt ne(kin) puheet jäänevät lunastamatta.

Onko kellään tietoa miten moisen G4 tehottomuuden pitäis näkyä?

 

KimmoK
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.50:   
Saapa nähdä mitä Alan Redhouse tuo tullessaan "Tiawanista". Olisiko yksinoikeus ArtisiaS:n? Sekin selitäisi tuota Genesi:n temppua. Vai tuleeko Alan tyhjinkäsin ja MAI olisi "RIP"...

Mielenkiintoista.

 

Joanna
Perjantaina, 21. helmikuuta, 2003 - klo 22.59:   
No, siitä prosessorivalikoimasta en kommentoi mitään mutta ainakin se mitä uudesta norhbridgestä olen kuullut niin on se aika paljon parempi spekseiltään..

 

KimmoK
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 0.12:   
Joanna: Joko sen valmistaja on sanottu jossain?

 

Joanna
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 2.29:   
Kimmo: yksinoikeus? Uskoisin että MAI haluaa enemmän piirien myyntiä kuin mitä Eyetech ikinä pystyy tarjoamaan. Sitäpaitsi Eyetech ei edes itse tee omaa levyä vaan myy uudelleenpakattua peruslevyä (samoin kuin Terrasofkin) joten kyse on enemmänkin VAR toiminnasta.

Huhuja siitä G4 tilanteesta on ollut kyllä, mutta en ala suotta toistamaan.. Katsotaan nyt ensin miten hyvin ne Aone-Xe+G4 combot toimii niin nähdään onko perää vai ei. Se on nyt ilmeisestä ettei Genesi vielä lähtenyt syystä tai toisesta tekemään G4-korttia Pegasos-1:lle. Virallisesti syytä ei kai ole sanottu... Mutta se että he lopettavat Mai:n piirien käytön saattaa selittää jotain.

Sen uuden siltapiirin/valmistajan nimeä ei tunnuta sanotun julkisesti missään.. arvauksia on ollut ja ainakin yksi mahdollinen on mainittu Ann.lu threadissa, sen ominaisuudet on hyvin liki tuota speksiä..

 

KimmoK
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 12.38:   
Joanna: Eikös ne Eyetechin ja Terrasoftin levyt kaikki tule samasta paikasta, eli MAI:n tytäryhtiöstä?
Siinä pohja sille minun "yksinoikeus" vaihtoehdolle/skenariolle.

 

Joanna
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 13.53:   
Niinpä, yhdelta linjalta ne tulevat.. Mutta MAI on yhdysvaltalainen piirisuunnittelija (fabless) eikä mikään emolevytehtailija. Sitäpaitsi ne piirilevyt tulevat tiawansta joltain sopimussuunnittelijalta /-valmistajalta. Ainakaan minulle ei ole missään vaiheessa jäänyt käsitystä että Mai omistaisi itse mitään valmistuslinjoja tms.

Eli uskoisin että tuo ei ole Mai:n kannalta mikää ideaalinen tilanne. Mutta toivotaan että niillä on myös oikeita asiakkaita jotka tarvitsevat enemmän kuin 100-200 piiriä vuodessa.

 

Tero
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 14.00:   
Minusta tuo Genesin suunnan muutos on ihan verrattavissa AmigaInc:n vastaaviin suunnitelman muutoksiin. Varsinkin,kun tähän asti on annettu ihmisten uskoa, että Pegasokseen on mahdolista saada myöhemmin G4 ja jopa tupla G4:stä on uhottu. Genesin pisteet tippui kyllä juuri roimasti. Se, että ovat rehellisiä nyt, ei oikein peitä turhia lupauksia joita Pegasoksesta on annettu.

 

Janne
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 17.43:   
Tero: Not really. Ainoa asia mikä viivästyy on G4. Se on valitettavaa, ja ansaitsevat liian aikaisin puhumisesta omat miinuksensa - totta. Mutta aika pientä verrattuna Amiga Incin töppöihin.

 

KimmoK
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 18.02:   
Janne: G4 ei viivästy vaan sitä ei tule ollenkaan peg1:lle.

Mutta juu, on pientä AInc töppöilyihin ja McEvenin kuningastörttö titteliä ei kukaan horjuta ihan helpolla.

 

Joanna
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 18.13:   
Tuosta Genesin G4 pudottamisesta on erilaisia epävirallisia selityksiä liikkellä. Sitten onko niistä joku jopa tottakin, no sen näkee kun Aone-Xe+g4 tulee laajempaan käyttöön ja sen toimivuudesta ja nopeudesta saadaan enemmän tietoa. Siihen saakka, en uskalla sanoa oikein mitään.

 

Janne
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 19.14:   
Kimmo: No, onko sillä hirveästi eroa kun PegI:n omistajat saavat prosessorikortin hinnalla (ilmoitettu 200e) päivitettyä PegI:n PegII:hin?

Saavat samalla rahalla paremmat featuret. Aikataulu vain viivästyy ja tuote on tietysti vaporia.

 

JPQ
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 21.07:   
Janne: jos luin sen mitä sanoit ei ole suurta eroa.

 

Anu Seilonen
Lauantaina, 22. helmikuuta, 2003 - klo 22.59:   
Edit: Trolli poistettu. -Thoriel

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 0.13:   
Janne: alun piti olla jos luin oikein eli oikein sana jäi pois.
Anu: Minkälainen trolli oli ? samapa se mutta kiva olisi tietää minkälaisen "terrorismin" uhriksi foorumimme joutui.

 

Seppo
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 17.00:   
JPQ: Eikös se trolli ole yleensä sellainen kovasti isokorvainen, karvainen, huonohampainen, pitkäkyntinen ja pahatapainen...? :)

 

KimmoK
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.18:   
Eli peg2 G4 maksaisi about 299+200+ALV tjsp.

Eipä liian paha. Onkohan kyseessä tuplaprossu G4?

Entä onkohan tulossa G4 joka osaisi hyödyntää DDR keskusmuistin?

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.33:   
Seppo: jaahas sain ulkonäön kuvauksen enkä sitä mitä se sanoo.

 

Seppo
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 18.44:   
JPQ: Sori, ZAZ-huumorin ystävänä en malttanut olla hiljaa :)

 

JPQ
Sunnuntaina, 23. helmikuuta, 2003 - klo 22.53:   
Seppo: eipä ollut haittaa. Ymmärsin että vitsailet.

 

Anu Seilonen
Maanantaina, 24. helmikuuta, 2003 - klo 8.01:   
Edit: Jatketaanpa taas uudessa ketjussa, ettei tämä kasva liikaa. -Thoriel