Suomessa kiertäneiden korppujen kokoelma

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Suomessa kiertäneiden korppujen kokoelma « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Tiistaina, 12. toukokuuta, 2020 - klo 21.08:   
Alunperin meinasin kirjoittaa tämän tonne FB:n Commodore Finlandiin todennäköisesti selvästi suuremman yleisön takia mutta sitten tulin siihen tulokseen että täällä saattaa olla parempi elite/lameri -suhde :-D

Ostin tossa joku aika sitten kohtalaisen satsin Amigan korppuja ideana formatoida ne, heittää risat mäkeen ja säilöä loput omaan käyttöön koska tykkään edelleen pelata korppujen kanssa. No nythän vaan kävi sellanen mäihä että ne olivat alkujaan joltain jonka Amigointi oli samaa luokkaa kuin itelläni aikanaan, modulediskejä, demoja, utilityjä ja sen sellaista ja selvästi vähemmän pelejä. Pelilevyille tein mitä olin aikonutkin mutta noi kaikki muut, niiden kanssa meni - ja menee - tunteja, aivan mahtavaa käydä läpi sekalaisia korppuja!

Tästä heräsi sitten ajatus. Maailmassahan on tsiljoonia vastaavia tuotoksia ja kaikki on nykyään käden käänteessä netistä löydettävissä, mutta löydä sieltä nyt sitten kasarilta tuttu 'se yks demo mis oli ne vihreet vektoris ja sikahyvä musa'. Ja mistä edes löytää pikkulamereiden tekemiä utilitydiskejä, Elite-3rn351n listakorppuja ja Floppymagazinea. No okei, varmasti niitä löytää, mutta jos haluaa fiilistellä menneitä niin vaikeaksi menee tässä nykymaailmassa kun kaikki mitä ikinä on tehty, on saatavissa tosta noin vaan joten valikoimat on hirmuiset.

Kun noilta hankkimiltani korpuilta sitten löytyi muutama sellainen vanha demo jotka heti muistin mutta joita en kuunaan olisi tajunnut mistään etsiä, sain mielestäni loistoidean.

Mitäs jos me joilla on noita aitoja 'sen ajan' korppuja vielä jäljellä, siis niitä jotka on kopsattu naapurin Villeltä joka sai ne naapurikaupungissa asuvalta Sakari-serkulta, tekisimme niistä jonkun .adf kokoelman? Tietenkin ~kaikki ne on olemassa netissä jossain jo valmiina, mutta idea olisi nyt nimenomaan kasata niitä korppuja jotka ihan oikeasti pyörivät täällä Suomessa aikanaan.

Toki silloinkin oli 0dayz-elitejä jotka USR Roboticsit välkkyen olivat yhteydessä maailmaan ja joille kaikki oli tarjolla jo silloin, mutta voisin kuvitella et keskivertoamigistien keskuudessa pyörineet demot/musalevyt/utilityt/ym olivat kuitenkin vain pieni osa koko maailman tuotannosta. Ja juuri tuota pientä osaa kaipailisin jota jo silloin silmät pyöreinä tapitettiin.

Toki vieläkin voi mennä X.COM ja hakea jotain gruuppia ja heidän produja vuodelta Y, mutta silti ollaan aika kaukana siitä että osuisi kohdalle se Z:n Megademo #4 jonka tunnistaisin heti kun näkisin. Mutta jos ventovieras Antti 48v naapurikaupungista osallistuisi niin sieltä voisi helposti löytyä tuttuja juttuja..

Helpoimmillaanhan tuo ei olisi muuta kuin tehdä korpusta larry_lamers_utilities_3.adf ja lähettää se jollekin FTP palvelimelle ja siinä se. larry_lamers_utilities_3.jpg kuva korpusta olisi tietty kiva lisä, ja ehkä siellä serverillä pitäisi olla myös jonkunlainen kategoria- ja vuosijaottelu mutta noita nyt on turha funtsia tässä vaiheessa.

Jos edes 10 ihmistä tekisi 20 korpustaan .adf:t niin saataisi jo aika hyvä satsi sekalaisia 'korppuja' tutkittavaksi :-)

Kuulostaako tämä kestään minkäänlaiselta?

 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Tiistaina, 12. toukokuuta, 2020 - klo 21.47:   
Niin tarkennetakoon nyt siis vielä että kysehän olisi siis kaikesta muusta paitsi ei peleistä. Ja mitään kauhean tarkkaa ja kuvaavaa filenameakaan ei mun mielestä tarvittaisi, eihän niissä korpuissa ennenkään lukenut juuri muuta kuin 'Accesion demo' tms ja sisältö oli sitten ihan arvoitus.

http://wonk.sytes.net/ext/permanent/amigakorput/

 

Jani Kuituniemi
Käyttäjätunnus: janik

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. toukokuuta, 2020 - klo 21.52:   
Kannatettava idea. Itsellä ei valitettavasti ole tuohon materiaalia, jota lukea talteen, mutta mielenkiinnolla moista kokoelmaa kyllä selailisi, niistähän voisi tehdä vaikka ja minkälaisia "löytöjä".

 

BriteLite
Käyttäjätunnus: britelite

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 13. toukokuuta, 2020 - klo 10.17:   
Ehdottomasti kannattaa moiset kokoelmat dumpata ja pistää jakoon, hyvällä säkällä saattaa löytyä tavaraa mitä ei nykyisistä arkistoista löydy.

Demot on aika hyvin kyllä arkistoitu, mutta varsinkin modeja ja kokoelmia on kyllä kadonnut bittitaivaaseen tässä vuosien varrella.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 13. toukokuuta, 2020 - klo 23.17:   
Krisse: Suosittelen ehdottomasti että annat (myös) Kasettilamereiden ottaa talteen! Tekevät juuri tätä työtä ja voisi sopia myös heidän tilastoihinsa, tietokantoihinsa. :-)

https://kasettilamerit.fi

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Torstaina, 14. toukokuuta, 2020 - klo 12.31:   
Kuvien perusteella olisin todella kiinnostunut selailemaan imageja näistä. :-)

 

Jope
Käyttäjätunnus: jope

Rekisteröity: 11-2009
Sunnuntaina, 17. toukokuuta, 2020 - klo 22.27:   
Lamereita kiinnostaa ehdottomasti lainata nää dumpattaviksi. Imaget saa tietty ja pistetään waret jakoon myös janewayhin.

 

hatih
Käyttäjätunnus: hatih

Rekisteröity: 1-2017
Perjantaina, 3. heinäkuuta, 2020 - klo 0.15:   
Ei taida olla annettavaa mutta muistan levyn jolla oli biisejä jotka olivat ajettavassa muodossa (ja jotka saattoi moniajon ansiosta laittaa taustalle soimaan), en ole löytänyt uudestaan sen jälkeen kun levy meni pilalle jonkun kaadettua kahvia sen päälle.

En tiedä kuinka paikallisia pelikokoelmat ovat mutta alkoi huvittamaan kun luulin että yksi kokoelman sisältävä levy oli rikki ja vuosia myöhemmin adf:n löydettyäni ja sen temppuiltua samalla tavalla tajusin että vika oli siinä kopiossa eikä levyssä.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: