Hollywood Designer 5.0 julkaistu

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Hollywood Designer 5.0 julkaistu « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 23. huhtikuuta, 2020 - klo 17.49:   
Hollywood Designeristä julkaistiin pitkästä aikaa (8 vuoden jälkeen) uusi versio!

Designerhän on Hollywood-ohjelmointikielen päällä pyörivä esitysten luontiin suunniteltu graafinen ohjelma, joka taipuu myös moneen muuhunkin.

Ohjelma on saatavilla natiivina Amiga-yhteensopiville alustoille (AmigaOS3 (68k ja WarpOS), MorphOS, AmigaOS4, AROS), mutta sillä tehtyjä esityksiä voi pyörittää myös Windowsilla, Mäkillä, Linuxilla, Androidilla ja iOS:lla.

Tässä vielä virallinen uutinen asiasta.

Hollywoodista ja Designeristä on tarjolla erilaisia pakettitarjouksia rajoitetun ajan uusille asiakkaille sekä tavalliseen tapaan päivityshintoja aiempien versioiden omistajille. Tämä viimeinen järeän luokan ohjelmistokokonaisuus Amigalle ansaitsee mielestäni kaiken tuen!

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Torstaina, 23. huhtikuuta, 2020 - klo 19.04:   
Kiitos vinkistä, tilattu! Huikea kokonaisuus kyllä. Ei sitä vuosia sitten olisi uskonut kun tämä alkoi...

 

TerhoX
Käyttäjätunnus: terhox

Rekisteröity: 10-2011
Perjantaina, 1. toukokuuta, 2020 - klo 12.05:   
Onnistuiko tällä miten koodaus Applen laitteille? Onko joku kenties testannut? Ite opettelen hyvää vauhtia Swift kieltä, mikä on Applen suosittelema ratkaisu.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 2. toukokuuta, 2020 - klo 17.29:   
Pitäis onnistua varsin hyvin. Siis itse Hollywood-kääntäjähän on saatavilla myös Mac-natiivina, jolloin siis koodataan perinteisesti jollain tekstieditorilla tms. ja käännetään softat exeiksi tai appleteiksi ihan Applella itsellään.

Tämä uutisen Designer ei taas pyöri Applen laitteilla, vaan vain Amiga-yhteensopivilla, mutta sillä tehdyt tuotokset toimivat myös Appleilla. Eli Desigenerillä väännetään esityksiä tai yksinkertaisia ohjelmistoja hiirellä (Scala/PowePoint-tyyliin), mutta mukaan voi joka puolelle halutessaan upottaa myös omaa koodia.

Itse en ole kovin hyvin testaillut ei-Amigamaisuksilla, mutta yksinkertaisen PDF-lukijani kyllä käänsin mäkille ja näytti toimivan. Ei tosin kummoinen GUI ole siinä, vaan sellainen valikkopohjainen/näppikseltä käytettävä, mutta kyllä sitten ihan kunnon GUI:t RapaGUI-plugarilla pitäis toimia myös.

Hollywoodhan on helppo skriptityylinen kieli, jolla saa aloittelijatkin aikaiseksi, mutta toisaalta kokeneemmatkin säästävät aikaa kun saa helpolla valmiilla funktioilla ties mitä. Mitäpä sitä joka projektia jollain matalamman tason kielellä vääntelemään, kun saa nopeammin ja hauskemmin aikaiseksi tällaisella korkeamman tason kielellä. Ja toimivuus samalla kertaa vaikka kuinka monella alustalla on iso plussa.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 5. toukokuuta, 2020 - klo 23.07:   
Eilen/tänään tuli 23.4. tilattu Hollywood-paketti. :-)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: