CSPPC -korttien huoltoa Suomessa?

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2019 » CSPPC -korttien huoltoa Suomessa? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Perjantaina, 18. tammikuuta, 2019 - klo 23.12:   
Onko Suomessa nykyisin ketään joka osaa tehdä Cyberstrom-korteille PPC-prossujen (604) vaihtoa? Tuo on pintaliitoskomponentti joten vaatii asianmukaisen välineistön ja ammattitaitoa...

Entä pystyykö ko. prossujen toimivuuden testaamaan jotenkin (kun ovat irrallaan)?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 21. tammikuuta, 2019 - klo 9.27:   
Kyllä varmasti, voit kysyä vaikka Boogien kautta, mutta reball hinnat on sellaiset että itse ainakin teetätin vaihdon Stachulla Puolassa. Hänellä on varastossa myös nopeampia PPC-prossuja jotka toimivat Cyberstorm PPC:ssä ja uskalllan väittää että kukaan ei ole vaihtanut noita niin paljoa kun hän. Nopein toimiva malli mitä tuohon saa taisi olla 375MHz. Itselläni taisi olla 366MHz laitettuna, koska 060 prossusta minulla on FPU ja MMU sisältävä 66MHz PC-versio ja Stachun mielestä oli parempi synkata se tuohon 366MHz/66MHz nopeuteen.

Aion lähettää sinne vielä yhden Cyberstormeistani jonka alkuperäisen PPC prossun juotosten epäilen pettäneen sitten kun on joskus varaa.

PPC-prossujen toimivuutta ei pysty testaamaan ilman että ne on reballattu johonkin. Minulla on yhdestä IBM-serveristä otettu sovitin kanta johon voi kiinnittää, mutta ei sellaista vanhaa kannattaisi irroittaa, todeta toimivaksi ja vielä laittaa takaisinkin kun isommat nopeat ovat parempia kestämään lämpöä ja niissä on pelkkä coren lätty isompi eli kestää paremmin PPC-heatsinkin paineen.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 22. tammikuuta, 2019 - klo 21.22:   
@Hanzu
Kiitos vastauksesta. Mitä luokkaa nuo Boogien hinnat ovat?

Olen kysellyt jo Stachulta, mutta hänellä ei ole noita 'normaalinopeuksisia' (200MHz) prossuja uutena, vaan hän joutuu käyttämään vanhoista korteista irrotettuja. Vaikka hän antaakin vuoden takuun jos ostaa myös uuden tuulettimen, veloitus on minusta yläkanttiin koska nuo vanhat prossut eivät maksa hänelle mitään.

Nuo uudet nopeammat ovat vielä tuplasti kalliimpia, mutta kun kortille ei saa yhtään lisää muistia niin minusta tuo investointi ei kannata...

 

tohtoris
Käyttäjätunnus: tohtoris

Rekisteröity: 3-2011
Keskiviikkona, 23. tammikuuta, 2019 - klo 11.47:   
Hesestä on ainakin itselläni vain hyviä kokemuksia. Ei toki PPC-korttia ole hänellä tullut huollatettua, mutta monenlaista muuta kyllä. Itä suomessa sijaitsee ja kannattaa ainakin kysyä.

http://www.amibay.com/showthread.php?90901-Amiga-hardware-repair-restoration-and-upgrade-service

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 23. tammikuuta, 2019 - klo 17.22:   
@tohtoris

Mitenkäs häneen (Hese) saisi yhteyden, onko antaa emailia? Minulla ei ole amibayssä tiliä...

 

tohtoris
Käyttäjätunnus: tohtoris

Rekisteröity: 3-2011
Torstaina, 24. tammikuuta, 2019 - klo 13.46:   
Laitanpa tässä muodossa, kun on tuo mailiosoite aiemmin muissakin ketjuissa täällä pyörinyt: hese7 (miuku) hotmail (piste) com

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 24. tammikuuta, 2019 - klo 16.18:   
Aiheesta keskustelusta Boogien kanssa on niin paljon aikaa että en muista. Sen verran muistan että hänellä oli joku kontakti yritykseen jolla on välineet tehdä tuollaista reballausta ja ilmeisiesti kunnon rework välineet. Epäilen että siellä on mahdollisuutta testata Amiga-toimivuutta ja tarvittaessa tehdä homma uudestaan, joka taas Stachulla ja muilla kuuluu hommaan (ja näkyy loppuhinnassa). Vaikka muistimäärä ei kasva, niin uskoisin että noissa nopeammissa prossuissa on sisäistä cachea, lämmönkestoa yms. hyötyä enemmän vaikka ajettaisiin samalla nopeudella.

Suosittelen myös Heseä omasta kokemuksesta, mutta en tiedä tekeekö hän noita reball-juotoksia. Lisäksi oletan että Hese tekee niin paljon nyt uusia Amiga-aiheisia piirilevyjä, että ei välttämättä ehdi korjaan kuten ennen. Aina kannattaa kysyä kyllä.

Kannattaa ehkä pistää oma nick email-linkin taakse täällä jotta muut (eli tässä tapauksessa vaikkapa Hese) olisivat voineet laittaa mailia suoraan vastatakseen tai tohtoris olisi voinut lähettää tuon yhteystiedon suoraan kysyjälle. En usko että tuo mitään roskapostia tuottaa. Ei itsellä ainakaan ole niin tehnyt.

Itselläni on jossain vielä yksi IBM serveristä otettu PPC604e3DBCG375E mutta se pitää irtijuottaa sovitinkannastaan. Tuo siis 375MHz PPC-prossu hankkiessani sen tutkin että tuotakin mallia on onnistuneesti asennettu Cyberstorm PPC korttiin.

 

tohtoris
Käyttäjätunnus: tohtoris

Rekisteröity: 3-2011
Maanantaina, 28. tammikuuta, 2019 - klo 14.49:   
@hanzu Jeps. Uskaltauduin pistään (copypasteen) tuon mailiosoitteen tähän, kun hese on se itse samassa muodossa tänne foorumille aiempaan Amiga-huolto keskusteluun itse laittanut.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 4. kesäkuuta, 2019 - klo 21.55:   
Tässä yhteenveto saamistani tiedoista:

Hese ei tee lainkaan reballingia.

Stachulla juottotyö maksaa 100,-, ja lisäksi postitukset molempiin suuntiin. Yhteensä siis n. 150,-.

Verkkotalo Helsingissä tekee juoton hintaan n. 110,-, mutta eivät anna minkäänlaista takuuta työlleen! Onko kellään täällä kokemusta kyseisestä firmasta...? Kuinkahan hyvin tuollainen operaatio onnistuu, jos firmalla ei ole aiempaa kokemusta ko. kortista?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2019 - klo 10.24:   
Ei ole kokemusta Verkkotalosta, mutta oletan että heillä ei ole siellä Amigaa jossa testata tekemänsä työ. Tätä lienee tarkoitettiin tuolla "takuuta työlleen".

Itse kun teetätin vastaavan työn Stachulla testaus kuului hintaan ja hän myös laitoi vastukset siihen kellotaajuuteen ja oskillattorille jolla kortin PPC/060 prosessoreille saatiin sopiva kello jolla kortti on stabiili. En odottaisi tälläistä parhaimmiltakaan reballaajilta jos heillä ei ole kokemusta CSPPC kortista. Stachulta voi samalla ostaa lisäpalveluna vaikka Rev 6 060, jollei sellainen jo ole kortissa.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 5. kesäkuuta, 2019 - klo 16.17:   
@Hanzu
Tarkistin asian vielä Verkkotalosta... Asia on niinkuin pelkäsin, ei minkäänlaista takuuta eikä vastuuta, maksu peritään joka tapauksessa. Uhkapeliä siis, meneekö rahat kankkulan kaivoon vai ei. Ainoa varma voittaja on tuo firma! Stachun tapauksessa taas postilaitos...;)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: