Suositelkaa näyttöä

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2019 » Suositelkaa näyttöä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

kumikumi
Käyttäjätunnus: kumikumi

Rekisteröity: 7-2017
Sunnuntaina, 16. heinäkuuta, 2017 - klo 13.43:   
Hei,

Tulin hankkineeksi Amiga 1200 -tietokoneen, josta tuli ensimmäinen Amigani. Seuraavaksi pitäisi hankkia sille jostain kaveriksi asiaankuuluva kuvaputkinäyttö, jolla sen grafiikat pääsisivät kunnolla oikeuksiinsa. Tavoitteena siis responsiivisuus ja autenttinen kokemus. :-) Haluaisinkin kuulla suosituksia siitä, millaisia ominaisuuksia CRT-näytöllä pitäisi olla sekä mahdollisesti vinkkejä, että mistä sellaisia voisi tänä päivänä löytää.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Sunnuntaina, 16. heinäkuuta, 2017 - klo 21.00:   
Tärkeintä on, että näyttö tahdistuu videotaajuuksiin (50Hz/15kHz) ja on perinteisessä 4:3 kuvasuhteessa. Sisäänmeno mielellään RGB:nä, jolla tulee paras kuvanlaatu. Komposiittia ei voi suositella pysyvään käyttöön, RF:stä puhumattakaan.

Amigassa käytettiin yleisesti erityisiä videomonitoreja, kuten esimerkiksi Commodoren 1084 tai Philipsin CM8833 tai CM8833-II, ja niillä nyt tulee ehkä kaikista autenttisin kokemus. Laadukkaitakin olivat kuvaltaan. Nykyään tosin voi alkaa konkat mennä huonoiksi (jos on ollut paljolla käytöllä, käyttämättömänä lämpimässä säilössä olleet ovat useimmiten säilyneet hyvinä) ja taustan liittimiä voi joutua kolvailemaan paremmin kiinni, mutta näitä kyllä liikkuu yhä siellä sun täällä ja esim. ostoilmoitus tälle foorumille voi tuottaa tulosta. Huuto.netiä ja tori.fi:täkin voi tarkkailla. Gentle Eye:llä on myös jotain järeämmän näköisiä videomonitoreja myynnissä.. johonkin muuhun kuin Amiga-käyttöön alunperin myytyjä, mutta lienevät hyvä tähänkin.

Monilla ei kuitenkaan ollut aikonaan varaa em. näyttöihin, joten paljon käytettiin myös ihan tavallisia kuvaputkitelevisioitakin. Televisiot, joissa on RGB-SCART-sisäänmeno (useimmat, mutta voi yrittää varmistaa, että SCART ottaa RGB:tä), ovat hyviä vaihtoehtoja ja niitä saa helposti myös isompana kuin noita 14"-videomonitoreja. Itse totuin TV:hen aikoinaan, joten sen kuva miellyttää oikeastaan enemmän omaa silmääni kuin nuo videomonitorit, joissa on aika voimakkaat "scanlinet". Toisille taas näkyvät scanlinet tuovat sen autenttisuuden, että se nyt on vähän mielipidekysymys :-) Kuvaputkitelkuthan ovat käytännössä ilmaisia, jos niitä ei olla vielä kaikkia ehditty hävittää... sukulaisilta kannattaa kysellä ekana :-)

Nuo ovat perinteisiä vaihtoehtoja, jotka riittävät täysin pelailuun, demoihin yms yleiseen mitä Amigoilla tehdään. A1200:n uudistuneet graffapiirit tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden monipuolisempiinkin näyttötiloihin, joilla saa isompaa resoluutiota ja korkeampia virkistystaajuuksia. Lähinnä niillä saa työpöydän ja hyötyohjelmat silmäystävällisempiin tiloihin, mutta pelit pukkaavat yleensä väkisin ulos vain videotaajuuksia. Nuo uudet tilat saa näkymään jopa VGA-monitoreissa, mutta niillä ei sitten näy videotilat eli pelit. Jos kummatkin tilat haluaa saada näkyviin, on ratkaisu ns. multisync-näyttö, joka tahdistuu laajemmalla skaalalla taajuuksiin. Tällaisia monitoreja ovat esim. Microvitekin/Amiga Technologiesin M1438 tai NEC:n Multisync 3D. Jos tällaista päädyt katselemaan, niin kannattaa aina tarkastaa spekseistä taajuudet, sillä jossain vaiheessa PC-näytöissäkin alettiin käyttämään markkinointiterminä multisynciä, jotka eivät kuitenkaan tahdistuneet kovinkaan laajalle skaalalle, joten niistä ei ollut kuitenkaan Amiga-käyttöön.

Listaa Amigaan sopivista monitoreista löytyy esim. tuolta: http://www.bigbookofamigahardware.com/bboah/CategoryList.aspx?id=26

 

kumikumi
Käyttäjätunnus: kumikumi

Rekisteröity: 7-2017
Torstaina, 20. heinäkuuta, 2017 - klo 20.20:   
Kiitos erittäin hyvästä vastauksesta. Haluaisin vielä saada tietoa, että minkälaisella kaapelilla/liitännällä näyttö yleisesti ottaen kytketään Amigan RGB-porttiin. En nimittäin edes muista tai oikein hyvin saa selville, minkälaisia liitäntämahdollisuuksia CRT-näytöissä yleisesti ottaen on.

Haut tuottavat lähinnä tuloksia kaapelista, jossa toinen pää sopii Amigan RGB-porttiin ja toisessa päässä on SCART, esim: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=226

Onko tämä siis ihanteellinen tapa kytkeä amiga näyttöön? Onko näytöissä yleisesti ottaen scart-liitäntä?

Mainittakoon, että löysin lisäksi muun muassa kaapelin, jonka toinen pää on ilmeisesti tehty sopimaan nimenomaan (?) Philips CM8833-II -näyttöön: http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=925 Onkohan tämä joku standardi, vai mikä lienee se yleisin tai paras tapa kytkeä Amiga näyttöön? Tämä saattaa vaikuttaa siihen, millaisella liitännällä varustettua näyttöä etsin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2017 - klo 0.44:   
Helpointa on käyttää SCART:ia ja etsiä jokin vanha telkka. Ei noissa "paskoissa" ole sen isompaa eroa, kaikilla saa silmät tuhottua.

Itse olen ollut vaihtanut kuvaputket ajat sitten sopiviin litteisiin telkkoihin. Useimmissa niistä on myös flicker fixer, jolloin lomitetut tilat näkyvät välkkymättä ts. 640x512

Aikanaan minulla oli Nec 3D joka on (oli) varmaankin paras mahdollinen kuvaputki näyttö Amiga käyttöön.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2017 - klo 8.20:   
Nuo mainitut videomonitorit ovat yleensä myyty jo alunperin Amiga-käyttöön ja niissä kulkee yleensä Amigaan menevä kaapeli mukana. Ja jos se sattuukin puuttumaan, niin eiköhän sen aina jostain löydä tai saa hätätapauksessa tehtyä/teetettyä itse. Esim. C1084:ään löytyy ohje Hardware Bookista.

Videomonitoreissa on ollut muutamia eri liitintyyppejä ilman varsinaista standardia. Joissakin on pyöreä DIN-liitin, joissakin pieni kanttinen D-liitin ja taisipa jossakin olla SCART:kin. M1438:ssa on jopa kiinteästi kiinni kaapeli, jonka toisesta päästä löytyy suoraan Amigan RGB-liitin (vaatii adapterin liitettäessä muihin koneisiin).

Lisäksi videomonitoreista löytyy yleensä komposiittivideon sisäänmeno, että sillä saa esim RGB-kaapelia odotellessa edes jotain ulos tai siihen voi kytkeä muita laitteita.

Nuo myytävät SCART-kaapelit ovat tarkoitettu televisioon kytkemiseen ja nykyisin myynnissä olevat varsinkin nykyaikaisiin litteisiin telkkuihin, jotka vaativat vanhoihin kaapeleihin verrattuna vähän lisäkomponenttia. Niiden pitäisi toimia "taakse päin yhteensopivasti" vanhojekin TV:eiden kanssa. Tuollainen SCART-kaapeli ei todennäköisesti toimi, jos videomonitorista löytyy kyseinen liitin, mun mielestä niihin tarvi ihan omat kaapelinsa.

"Helppo" ratkaisu on tosiaan uudella SCART-kaapelilla nykaikaiseen telkkuun, mutta ei se minusta kyllä täytä autenttisuuden vaatimusta. Omien kokemusten mukaan kuvaputkilla on yleensä syvempi väritoisto ja ainakin omassa littu-tv:ssä Amigan kuva on hailakampi kuin putkinäytössä. Mustat eivät näytä mustalta jne. Lisäksi kuva ei muutenkaan näytä ihan samalta näyttötekniikoiden erojen takia ja littunäytössä muuttuu aina jokin matkan varrella kun kuva skaalataan natiiviresolle enemmän tai vähemmän blurrautuen, vaikka pikselit itsessään ovat sitten teräviä...

 

kumikumi
Käyttäjätunnus: kumikumi

Rekisteröity: 7-2017
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2017 - klo 13.04:   
Kiitos hyvästä vastauksesta jPV, olen samaa mieltä koskien autenttisuutta. Pitääkö tämä nyt siis tulkita siten, että jos näen internetissä myytävänä satunnaisen CRT-näytön (ihan vaikka esimerkkinä https://www.huuto.net/kohteet/fujitsu-monitori/448373170 ), niin ei ole edes selvää että pystyykö tuota ylipäätään kytkemään amigaan? Eli käytännössä varmin tapa löytää yhteensopiva näyttö on etsiä nimenomaan tiettyjä malleja?

Näytöt kiinnostavat enemmän kuin televisiot ainakin siitä syystä, että ne ovat yleisesti ottaen pienempiä eli soveltuvat paremmin läheltä katsottavaksi (ja lisäksi ovat vähemmän massiivisia kuin kuvaputkitelevisiot). Lisäksi setupin ulkonäöllä on jonkin verran merkitystä.

 

Pekka Sippola
Käyttäjätunnus: zipper

Rekisteröity: 10-2009
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2017 - klo 13.30:   
Kai suunnilleen kaikki monitorit toimivat mutta vaatii yleensä scandoublerin Amigaan + sopivat johdot. Itselläni on ulkoinen EZ-VGA joka tökätään Amigan 23pin videoporttiin ja EZ-VGA:sta tavallisella VGA-piuhalla 17" monitoriin. Tai sitten tähän tapaan: http://15khz.wikidot.com/
CRT ja LCD yhdessä:
http://www.retropix.com.br/lista-de-monitores-que-aceitam-15khz/

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Perjantaina, 21. heinäkuuta, 2017 - klo 17.16:   
Eli jos haluat Amigaan suoraan sopivan näytön, niin avainsana on videomonitori, ei siis mikä tahansa PC-käyttöön suunniteltu CRT-monitori. PC-monitorit (VGA-monitorit) kun eivät yleisesti ottaen näytä videotaajuuksia muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Eli videomonitorit, tai videotiloja näyttävät monitorit, käyttävät 15 kHz:n vaakataajuutta (horizontal frequency), kun taas normaalit PC:n VGA-monitorit hyväksyvät vaakataajuuksia 31 kHz:stä ylöspäin. Itse katselisin suosiolla noita muutamia suosituimpia Commodoren, Philipsin tai Amiga Technologiesin videomonitoreja, useimmiten niitä kaupitellaan ihan suoraan "Amiga-näyttöinä". Muiden näyttöjen kohdalla kannattaa googlettaa näytön mallimerkin speksit ja tarkastaa tukeeko se 15 kHz:n vaakataajuutta (ja 50 Hz:n pystytaajuutta, varsinkin uudemmat PC-näytöt lähtevät 60 Hz:stä). Nokialla oli myös joku PC-putkimonitori, jossa oli TV-viritin, ja se tietty tuki videotaajuuksia TV-puolensa ansiosta.

Tosiaan sitten erillisillä "scandoubler"-lisälaitteilla saa Amigan kuvan 31 kHz:n PC-monitoreihin (tuplaa siis vaakataajuuden), mutta se nyt karistaa hieman sitä autenttisuutta ja sitten saa olla tarkkana itse scandoublerin ominaisuuksista, niissä on eroja virkistystaajuuksien, värisyvyyksien, yms suhteen.

Se tuli kans mieleen, että nykysilmille, jotka ovat tottuneet täysin stabiiliin LCD-näyttöjen kuvaan, voivat putkinäytöt 50Hz:n virkistystaajuudella vaatia jonkin aikaa totuttelua. Kuva nimittäin vaikuttaa aika vilkkuvalta... omasta mielestäni pieni videomonitori on sen suhteen parempi kuin esim. joku isoruutuinen mikälie putki-TV. Ainakaan itseäni ei juurikaan ole haitannut videomonitorien kuva nykyäänkään, mutta kun kerran vuodessa tulee kytkettyä kone 28" kuvaputkitelevisioon, niin siinä jotenkin pistää silmiin se välkyntä aina :-) Eikä kyllä yks 15" TV:kään niin paljoa haittaa... ehkä se isompi kuvapinta-ala tehostaa efektiä...

 

Krisse
Käyttäjätunnus: krisse

Rekisteröity: 3-2011
Sunnuntaina, 23. heinäkuuta, 2017 - klo 23.03:   
>> "Helppo" ratkaisu on tosiaan uudella SCART-kaapelilla nykaikaiseen telkkuun

Koska alkuperäisellä kysyjällä oli työn alla A1200, niin täytyy ihan ihan nyt tiedustella että onko se A1200 kanssa tosiaan noin helppoa?

Itse aikanaan testasin 5- ja 6-satkua parillakin eri scart -piuhalla ainakin kolmeen telkkariin eikä siitä mitään tullut, ja sitten opin intternetistä että telkkarin scartissa pitää olla en_muista_mikä että toimii. Onneksi löysin täältä myynti-ilmon missä myytiin 17 (?) tuumaista Grundigin littutelkkaria jonka luvattiin toimivan myös Amigan kanssa, ja niin se toimikin.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2017 - klo 2.02:   
Mikäli löytyy hyvä Microvitec:n 14" multisync monitori (1438), niin suosittelen. Se pystyyy 15 ja 30kHz taajuuksiin. Kuvanlaatu on omassani vieläkin hyvä. Ostin omani joskus 90-lunun puolivälin tienoilla kesätyörahoilla ja se tosiaan toimii vieläkin erinomaisesti. Myöhemmn samoja monitoreja on myyty Amiga Technologies nimen alla mallina M1438 ja tässä Amiga-mallissa oli Amiga-liitin suoraan. Tuossa alkuperäisessä on VGA ja siihen tuli Amiga-adapteri mukana.

Minun mielestää suurin ongelma nykyisissä littu-tv:ssä on viive joka tulee skaalatessa kuvaa. Oman LG:n LCD:n kanssa esimerkiksi Pinball Dreams/Pinball Fantasies/Oma suosikki tähän, kärsivät niin paljon ongelmasta että niistä tuli pelaamiskelvottomia. Toinen ongelma alkaa olla että (halvemmat?) TV:t ei enää tue 4:3 kuvasuhdetta, vaan laajakuva on ainoa vaihtoehto.

CRT:n kanssa moista ongelmaa ei ole, mutta niitä alkaa ikä painaa. Mulla meni juuri yksi Philipsin 8833-II videomonitori rikki. Eka tuli jotain pientä vinkunaa ja sitten alkoi punanen välillä häipyä ja sit ei enää mitään kuvaa.

Littu-TV:den viiveongelmiin on ratkaisuja, mutta ne ovat melko hintavia. Yksi erittäin hyvä, eikä edes kalleimmasta päästä, on OSSC. Laitteesta löytyy myös scanlinegeneraatio, joka parantaa kokemusta huomattavasti. Nykyisillä malleilla myös äänen saa ulos HDMI:stä, joka helpottaa liittämistä huomattavasti.

Pari OSSC arvostelua:
http://retrogaming.hazard-city.de/ossc.html
https://blz.la/rgb/ossc.html

Itselläni moinen värkki on ja toimii yllättävän hyvin kaikkien omistamieni RGB:tä ulostavien laitteiden kanssa. Tähän mennessä olen kokeillut Amigat, Amstrad, MSX2, Atari ST(FM/E), Dreamcast (VGA) ja jopa useille ihmisille harmaita hiuksia aiheuttanut SNES on toiminut hyvin.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2017 - klo 8.49:   
Krisse: Kyllä se on niin helppoa. Yleisin ongelma on se, että vanhoille näytöille tarkoitetut piuhat eivät toimi. Niistä puuttuu yleensä liitäntöjä, jotka "pitäisi" olla, mutta kuvaputki laitteet eivät ole niin tarkkoja, kuten litteät ovat.

Litteissä telkoissa on yleensä 2 kpl SCART liittimiä, yksi joka tukee RGP (värit tulevat omia piuhojaan pitkin) ja yksi komposiitti (Kuva tulee yhdestä ainosta piuhasta).

Ainuttakaan litteää telkkaa en ole nähnyt, jonka kanssa Amiga ei toimisi ollenkaan. Kuvan saa aina ulos vähintän komposiitin kautta.

Isoin bonus on suurimmasta osasta löytyvä lomituksen poisto, joka saa aikaiseksi välkkymättömät hires-interlaced tilat.

Litteissä telkoissa on isoja eroja. Osassa kaikki toimii mainiosti ja osassa ei. Itselläni on 3 litteää telkkaa Amiga käytössä ja niistä paras on Philipsin, jossa kuvan parannus tekniikka parantaa pelien grafiikkaa roimasti.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Maanantaina, 24. heinäkuuta, 2017 - klo 23.13:   
"... ja sitten opin intternetistä että telkkarin scartissa pitää olla en_muista_mikä että toimii."

Tässä haettiin varmaankin RGB-liitäntää, joka löytyy ns. "vähänkään uudemmista" putkitelkuista (ja nykyisin varmaan suunnilleen kaikista littupaneeleista).

Itselläni on Amiga 2000B (ja satunnaisesti A500) liitettynä SCART->RGB:llä Samsungin putkitelkkuun, jonka löysin kirpparilta joskus ~10 vuotta sitten. Amiga 1200 puolestaan näyttää 15kHz/50Hz-kuvaa suoraan RGB-johdolla VGA-adapterin kanssa 19" NEC Multisync LCD1970NX:ssä. Myöskin kirpparilöytö.

Esim. tämä voi auttaa sopivan etsimisesssä: http://eab.abime.net/showthread.php?t=85693

 

Max
Käyttäjätunnus: stude

Rekisteröity: 9-2012
Torstaina, 27. heinäkuuta, 2017 - klo 11.56:   
Telkkaria käytettäessä tarvitset todennäköisesti kaapelin jossa on kaikki pinnit kytketty, ks. http://saku.bbs.fi/discus/messages/3/10617.html?1487610261

Amigakitin piuha:
http://amigakit.leamancomputing.com/catalog/product_info.php?products_id=226

Itse tilasin tämän kun vanhan monitorin piuhassa oli vain RGB+audiot, puuttui telkun kaipaama ohjausjännite. Ostin LG:n jota suositeltiin täällä: http://saku.bbs.fi/discus/messages/21/10602.html?1487092605. Mukavasti liitäntöjä mutta pitipä vielä tsekata kun olen viime aikoina käyttänyt vain muita koneita... ja pieni ongelma löytyi. Mun A4000 buuttaa CGX:n graffatilaan (VGA) ja jos käynnistän sieltä sovelluksen joka käyttää Amigan RGB:tä (SCART) niin telkku ei anna vaihtaa siihen inputtia. Homma onnistuu vasta kun käytän liittimessä jotain muuta kuvanlähdettä ja sitten vaihdan takaisin Amigan kiinni. Outoa.

 

Max
Käyttäjätunnus: stude

Rekisteröity: 9-2012
Perjantaina, 28. heinäkuuta, 2017 - klo 13.25:   
Doh, tuo vika korjaantui hankkimalla SCART-haaroitin ja laittamalla molemmat laitteet yhtä aikaa kiinni. Lisäksi toiseen SCARTiin ei tarvii edes tulla signaalia, riittää kun se on kiinni niin kuvalähteen vaihto onnistuu. Ilmeisesti jotain mistä telkku ei tykkää tuossa Amigakitin piuhassa...

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Torstaina, 26. lokakuuta, 2017 - klo 19.12:   

quote:

Littu-TV:den viiveongelmiin on ratkaisuja, mutta ne ovat melko hintavia. Yksi erittäin hyvä, eikä edes kalleimmasta päästä, on OSSC. Laitteesta löytyy myös scanlinegeneraatio, joka parantaa kokemusta huomattavasti. Nykyisillä malleilla myös äänen saa ulos HDMI:stä, joka helpottaa liittämistä huomattavasti.




Tuossa muuten testi OSSC:stä ja Framemeisteristä:
https://www.youtube.com/watch?v=FbTYDoAwr9c

 

ajk
Käyttäjätunnus: ajk

Rekisteröity: 9-2013
Keskiviikkona, 1. marraskuuta, 2017 - klo 11.10:   
Vähän myöhäinen vastaus, mutta BenQ:lla on valikoimissa edelleen pari mallia, jotka näyttävät Amigan kuvaa sellaisenaan, pelkällä välijohdolla. Vissiin BL702A ja BL912 ainakin. Kuva on oikein hyvä:

http://ajk.kapsi.fi/retro/amiga/benq.jpg

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2019 - klo 9.30:   
En tiedä heräiskö nec multisync3d vielä jos jaksaisin kokeilla... ajoittain se ei ole suostunut käynnistymään.
Ja mun A4000:ssa on phase5 scandoubleri joka ei näytä kaikkia 24bittisiä AGA sävyjä...

Alkoi mietityttämään että miten handlaan retrovehkeeni jatkossa, mutta...

"BenQ:lla on valikoimissa edelleen pari mallia, jotka näyttävät Amigan kuvaa sellaisenaan, pelkällä välijohdolla. Vissiin BL702A ja BL912 ainakin."

Ehkäpä pitää vielä yksi näyttö alkaa hankkimaan jolla ratkaisee pitkäkestoisesti retroilut...

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2019 - klo 9.42:   
toimiskohan tuossa BL702A:ssa jopa A2024 näyttötila eli 1024x1024 & 15Hz...
En ole koskaan ECS/AGA Amigassa vielä tuota näyttötilaa edes kokeillut.
262144/16M värillä sen luulis olevan aika nättiä...

 

BriteLite
Käyttäjätunnus: britelite

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2019 - klo 10.33:   
Ottaen huomioon että tuo A2024 näyttötila vaatii ylimääräistä rautaa näytöltä, niin voin aikamoisella varmuudella sanoa että ei toimi :-)

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 12. marraskuuta, 2019 - klo 11.53:   
"voin aikamoisella varmuudella sanoa että ei toimi"

Niinpä se varmaan on.
https://youtu.be/SA3-ATKk1Z0?t=1554

Pitäisi olla kait indivision lisuke jotta vastaavan saa toimimaan normaalimmilla näytöillä.

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 13. marraskuuta, 2019 - klo 8.05:   
Mä olen käytellyt vanhoja LCT telluja. Omasta mielestäni paras ratkaisu, vaikka näytönohjain on minullakin ja näyttöön on kytketty VGA kaapelilla. Saa silloin tarpeen vaatiessa myös SCARTilla koneen näkyviin ja vaikka Commodore 64:sen kaveriksi.

 

kimmok
Käyttäjätunnus: kimmok

Rekisteröity: 10-2009
Torstaina, 14. marraskuuta, 2019 - klo 16.02:   
Sitten kun aika on kypsä, vois kokeilla phase5 scandoublerin korvaamista tuollaisella:
http://irixlabs.com/scanplusaga
(ja siirtää se phase5 tuote A2000 koneeseen, jos vaikka se jaksais OCS värit näyttää)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: