ATX-virtalähteet

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2016 » ATX-virtalähteet « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 20. lokakuuta, 2016 - klo 15.02:   
Kyselen neuvoa ATX-vrtalähteiden suhteen kun ei ole niistä omaa kokemusta... Jos pääkriteerinä on luotettavuus ja pitkäikäisyys, mitä merkkejä/malleja kannattaisi ajatella (teholuokassa n. 550W)? Onko kellään kokemusta esim. EVGA:n powerien laadusta?

Monilla valmistajilla näyttää olevan kalliimpien malliensa spekseissä maninta japanilaisista kondensaattoreista. Tuoko se sitten on laadun tae, vai onko kysessä vain markkinointikikka..?

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 20. lokakuuta, 2016 - klo 15.29:   
Täällä on viimeksi ostettu atx poweri 2014 vappuna käytössä olevaan i7-koneeseen. Fractal Design Tesla R2 500w 80 plus gold. Verkkokauppacomista 49,90 eur. Hyvin on toiminut, ruotsalaista suunnittelua. 80 tarkoittanee 80% hyötysuhdetta.

Amigakäytössä saa pentium4 ja uudemmat powerit unohtaa, koska pohjautuvat 12v linjaan. Nämä tunnistaa 4pin 12v lisätöpselistä. Amiga käyttää etupäässä 5v linjaa, joten 12v perustuvat toimivat epäluottavasti.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. lokakuuta, 2016 - klo 15.47:   
Mielestäni sekä että. Ovat ne parempia ja kalliimpia siksi. Monet valmistajat ovat alkaneet käyttää parempia komponentteja jotta pystyvät pitämään takuuaikansa ja maineensa.

Paras laadun tae on mielestäni takuuajan pituus. Huonoista osista huonosti tehdyllä ei pystytä pitämään pitkää takuuaikaa. Itse ostan aina vähintään 5V takuulla olevia siksikin että virtalähde on se joka tilastollisesti eniten tuhoaa muita tuhoutuessaan.

Yleisesti ottaen hyvinä pidetään myös yli 80% hyötysuhteeseen pystyviä. Niille on mm. Verkkokaupassa omat kategoriatkin:
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10997c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Platinum
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10998c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Gold

Itsellä ollut vuosia pääkoneessa Corsair TX850W.

Näitä kannattaa vähän katsella kanssa:

http://www.tomshardware.com/reviews/best-psus,4229.html

For power supplies, Be quiet! comes out on top with an RMA rate as low as 0.73%. The highest return rate for any power supply is for the Akasa Venom Power 850 80PLUS Gold with 4.07%.
http://www.hardware.fr/articles/944-3/alimentations.html

Takuun ja hyötysuhteen lisäksi kiinnittäisin huomiota myös kaapeleiden modulaarisuuteen, turhat kaapelit ovat haitaksi koneen sisällä ilmankierrolle ja koneen sisällön käsittelyssä.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Torstaina, 20. lokakuuta, 2016 - klo 16.23:   
Esimerkkejä 5V takuulla ja yli 80% hyötysuhteella olevista:

Fractal Designilla on monia nämä joissa on 5V takuu, yli 80% Plus Gold hyötysuhde ja modulaarisuus:
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10998c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Gold/1179/Fractal-Design

Seasonicilla myös 5V takuu ja 80% Plus Gold, mutta kiinteät kaapelit:
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10998c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Gold/493/Seasonic

Seasonicilla 5V takuu, 80% Plus Platinum sekä modulaariset tulee vasta Platinum sarjassa:
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10997c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Platinum/493/Seasonic

Corsairin 5V takuu, 80% Plus Platinum ja modulaarisuus tulevat AX ja HX sarjassa:
https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/10997c/Virtalahteet-ATX-80-Plus-Platinum/472/Corsair

Tuo Seasonic oli monta vuotta RMA tilastojen kärkinimi. Tuossa uusimmassa löytämässäni (2015) tilastossa ei enää yhtä korkealla.

RMA tilastojen mukaan kaikkia 80PLUS Bronze markittyjä kannattaa välttää, jos sellaisia vielä jostain saa.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Torstaina, 20. lokakuuta, 2016 - klo 21.31:   
Kiitos vinkeistä :-). Täytyypä tutkia lähemmin noita malleja...

Pisin takuuaika minkä olen löytänyt 550 wattisista on 7v. (EVGA Supernova 550 G2 - löytyy mm. Jimmsiltä). Tuo malli sai muuten hyvät arvostelut tomshardwaren testissä (erittäin stabiili ja hiljainen), mutta hold-up time oli tavanomaista lyhyempi (12,4 ms). Missä tilanteissa tuo voisi tuottaa ongelmia?

Samoin '5VSB' oli hyötysuhteeltaan odotettua matalampi (täytti tosin selvästi ATX:n spesifikaatiot). Mihinkä tuota muuten käytetään...?

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Tiistaina, 25. lokakuuta, 2016 - klo 18.31:   
Jaaha, keskustelu tyssäsi taas heti kun mentiin yksityiskohtiin, jotka ei liity yli 20 vuotta vanhojen koneiden nippeleihin...;)

Mutta siltä varalta että täällä olisi vielä minuakin tyhmempiä, laitan nyt tähän tiedoksi sen mitä sain noista eri merkeistä irti pelkällä maallikon järjellä:

EVGA:n GS-mallit ovat suoritusarvoiltaan korkeatasoisia, mutta yksi tärkeä ominaisuus puuttuu: ylikuumenemissuoja! Ei kuullosta hyvältä kun on kyse virtalähteestä... Tuulettimen puolipassiivimoodin saa onneksi pois kytkimellä, muuten olisi jo tulella leikkimistä käyttää tuollaista.

Fractal Designilta ei löydy kuin puolimodulaarisia, ei hyvä...

Modulaarisissä Corsaireissa taas näyttää olevan puuteena ettei niistä saa tuota puolipassiivimoodia (Zero RPM) kokonaan pois päältä (ainakaan kytkimellä) kuten muissa merkeissä.

Sokeriksi pohjalle jäi siis tuo Seasonicin modulaarinen 660W platinamalli,josta en löytänyt selkeitä puutteita. Kallishan se on ja vähempikin teho piisaisi, mutta Jimmsiltä sen(kin ;) saa onneksi halvemmalla eli 160:llä eurolla postituksineen kun Verkkokauppa nylkee siitä melkein 190 (+postikulut päälle)!

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 26. lokakuuta, 2016 - klo 2.26:   
5VSB on ns. kituvirta ja sen pienentämisellä varmaan tavoiteltu jotain parempaa enegiansäästöluokkaa ja kyllä se vähän kestävyyteenkin vaikuttaa. Mielestäni ei mitään merkitystä koneessa joka on aina tai usein päällä.
http://www.bootbeta.com/archives/whats-the-function-of-5vsb-19.html

Hold up time piti itsekin oikein katsoa mikä se on, mutta sillä on merkitystä vikatilanteessa (oikosulku, ylikuormitus, sähkökatko, jännitteen putoaminen) ja etenkin UPS-käytössä. Alle 16ms hold up time paljastaa valmistajia joka on halunnut kiertää suositusta ja säästää parissa virtalähteen kalleimmista komponenteista eli pääelkoissa.
http://blog.fsp-group.com/en/the-importance-of-hold-up-time/

Itse en enää tavoittele tai arvosta äänettömiä tai lähes äänettämiä virtalähteitä, koska jos haluaa riittävän tehokkaan koneen on siinä kuitenkin aina joku tuuletin joka pitää ääntä virtalähteen tuulettimen äänen ylitse, joka on vähäisimpiä äänistä koska tuuletin on iso ja pyörii hitaasti. Oma pääkoneen kotelo on täynnä isoja tuulettimia muutenkin:
http://www.coolermaster.com/case/full-tower/haf-x/

Seasonic on hyvä valinta.

 

Reksa
Käyttäjätunnus: reksa

Rekisteröity: 8-2011
Keskiviikkona, 26. lokakuuta, 2016 - klo 11.19:   
@Hanzu
Kiitos vastauksesta ja informatiivisista linkeistä! Näköjään hyvätkin merkit fuskaavat halvemmissa malleissaan hold up timen suhteen, esim. Seasonicin 550W puolimodulaarisessa paljastui testeissä pari ms liian lyhyt aika. Muuten tuokin olisi ihan kelpo malli.

Virtalähteessä ei kannattane liiaksi pihistellä, kun hyvälaatuisen vehkeen hinta kumminkin jakautuu kevyemmässä käytössä jopa 20v. ajalle, ja sen voi siirtää sitten uudempaan koneeseenkin.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: