A4000 Vapriikissa

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2017 » A4000 Vapriikissa « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 4. lokakuuta, 2016 - klo 23.04:   
http://flux.mbnet.fi/saku/a4000.jpg

Tuli poikettua viime sunnuntaina Tampereen Vapriikki museossa, jonne Tampereen päivän johdosta pääsi silloin ilmaiseksi.

Tammerkosken toiselta puolelta sinne on hiljattain siirretty Rupriikki mediamuseo, jossa pisti silmään Amiga 4000. Ilmeisesti ollut bbs käytössä.

Merkittävänä kauneusvirheenä huomasin, että modeemit kytketty tikkuportteihin.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Tiistaina, 4. lokakuuta, 2016 - klo 23.30:   
Hyi hirvitys täytyy huomauttaa pyhäinhävistyksestä museoon!

Aika rumilus muutenkin kun korppuasemaa ei ole ollenkaan ja CD aseman paikalla mikä lie nauha-asema ja sitten sen alla feikki korppuasema muovipaneeli, jossa siis tuo korppu kolo on umpimuovia. Itse olen tuon kosmetiikkapaneelin jo myynyt ajat sitten, en ymmärrä mitä järkeä on imitoida korppuseman ulkonäköä, kun oikeita korppuasemia löytyy joka puolelta.

Commodore monitori olisi ollut sopivampi museo settiin, mutta tietysti jos joku lahjoittaa, valinnan varaa ei ole.

GURULANDIA BBS lukee koneen vasemmassa alakulmassa.

http://www.amigazone.fi/saku/31/osastot/vakiot/sakunet.html
Gurulandia (65:41/1) lopetti toimintansa 1.1.2000

http://www.amigazone.fi/saku/21/Sakunode.html
65:40/4 40/1 Gurulandia Atte Lehtinen 03-7844365 Lahti

Siellä olisi ehkä kovalevyllä Virgon BBS projektiin dataa. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Tiistaina, 4. lokakuuta, 2016 - klo 23.50:   
Hieno bongaus, kiitos!

Ymmärrän tavallaan Amiga-historian purismina että kokonaisuus on vähän epäpyhä (okei joystick-portit on nyt vaan häröilyä...), mutta toisaalta kun ajattelee suomalaisena tietotekniikkahistoriana niin kokonaisuushan vaikuttaa mitä autenttisimmalta. Ehkä tämä on vähän totuudenmukaisempi museoyksilö siis, kuin puhtaimmillaan olisi...

Gurulandia ei näyttäisi olleen Commodoren mainoskuvastosta tai harmooninen kerralla hankittu kokonaisuus, vaan oma orgaaninen lopputulema, johon tekijä on haalinut osia ajan mittaan. Tai sellaisena se vaikuttaisi ainakin museossa näyttäytyvän. Sekin on omalla tavallaan arvokasta.

Ehkä vanhemmiten on oppinut jopa paremmin arvostamaan itse juuri tätä autenttisuutta. Todellisuus on usein vähän rumempaa eikä niin showroom-täydellistä, mutta myös aidompaaa ja siten ehkä jopa parempaa. :-)

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Tiistaina, 4. lokakuuta, 2016 - klo 23.54:   
Vapriikin Rupriikissa on pelattavissa Coloris, ilmeisesti emulaattorilla. Alkup Coloris kotelo näytillä. Lisäksi katseltavissa Jyrki Kummolan haastattelu. Noin 15v sitten poimasin huutonetistä Coloriksen laatikkoineen hyllyyni, kun sitä ei löytynyt piraattina.

Harmittaa, kun kohtuu taannoin heitin Metallic Nations korpun ja manuskan roskiin. Ilmeisesti tullut Mikrobitin mukana.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 0.10:   
Autenttisuutta kyllä, mutta ei epäuskottavuutta.

Koska vitriinissä on hiiri, tulee se kytkeä oikeaan paikkaan. Mihkähän hiiren "häntä" nyt on kytketty. Roikkuuko takana, kun koneen takana ei ole D9 portteja ellei sitten ole D25-D9 adapteri tai joku lisäkortti jossa sattuu olemaan suoraan D9 liitin.

Muutenkin nelitonnisessa hiiri on kätevämpi reitittää näppäimistön ja koneen välistä sinne koneen vasemmalla puolen oleviin portteihin, kun koneen kiertäminen lyhentää ennestään lyhyttä hiirikaapelia.

Vasenkätisille hiiriportti ja peliportit ovat kätevässä paikassa, muille ei.

Täytyy katsoa tilannetta joulukuussa Pelimuseon tukijoiden VIP tilaisuudessa ja lahjoittaa samalla sinne yksi D25-D9 adapteri että modeemi menee oikeaan paikkaan kiinni. :-)

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 0.13:   
Takana ei näkynyt kytkemätttömiä töpseleitä. Muistaakseni hiiru on kytketty johonkin korttiin, esim multifacecard.

 

Juha-Pekka Kuusela
Käyttäjätunnus: jpq

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 0.18:   
Olen vasen kätinen mutta hiirtä käytän oikealla. Tosin jälkikäteen alkanut vaikuttaa molempi kätiseltä.
flux: auts.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 2.06:   
jeps
Gurulandia oli kylillä ainoa Amiga purkki aikoinaan
ja kun se lopetti niin G-point BBS otti sen paikan
Sakun fidon levittämisessä Tampereen suuntanumeron alla

tallessa jopa Aten lopettamis ilmoitus tms.
pitääpä ottaa yhteyksiä jos jotain BackUpeja löytyis

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 2.41:   
http://flux.mbnet.fi/saku/nz.jpg

En muista Amigapurkkeja juurikaan käyttäneeni, vaikka A500 koneella on tehty melkoisesti puhelinkaskua. Mieleen tulee vain Avebox, jota käytin hyvin vähän, muistaakseni Paragon-softa. Siellä oli dma ongelmaa turbossa, kone ei pysynyt pystyssä.

Eniten mieleen on jäänyt Neutral Zone, joka oli 4 linjainen boxi 931-alueella, jossa sijaitsen. Muistaakseni olen sinne A500 ja Supra Modem 2400 purkilla tehnyt eniten puhelinlaskua omalta kohdaltani. Olen poikennut paikanpäällä Tampereen Tohlopissa, jossa hyllyssä oli siistissä rivissä oli 4 kpl us robotics modeemia. Muistaakseni 486/33 ja major bbs softa. Sysop Pirkka Palosaari kuoli liikenneonnettomuudessa, leikkasin kuolinilmoituksen talteen laatikkooni, mistä otin foton juuri.

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 10.51:   
Jep, kaapeloinnin virheen toki minäkin haluan nähdä korjatun - kuulemma siitä menikin jo museolle sanaa. :-)

Tietysti huvittavinta olisi jos tää stoori päättyy siihen että joystick-liitäntöjen paikalle olikin modattu sarjaportit. ;)

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 11.03:   
Rupriikin vastaus (lievästi editoituna):

"Korjaamme heti johdot ohjeesi mukaan. Emme käynnistä konetta missään vaiheessa, joten mitään vahinkoa ei onneksi ole päässyt tapahtumaan. Olemme saaneet laitteen lainaan Atte Lehtiseltä. Häneen voi toki olla yhteydessä mikäli häntä voisi kiinnostaa preservoiminen."

Viimeinen lause viittaa siis ajatukseen jonka esitin Virgon BBS projektin johdosta.

Enpä osannyt ajatella että museoon voi myös lainata, vaikka itsekin lainasin sinne valokuvia skannattavaksi.

Ja sori vaan jos luet tätä Atte, kyllä omassa nelitonnisessakin on tyylirikkoja ja kuten taidetta, oletan että näyttelyitä kuuluu arvostella. :-)

 

Janne Sirén
Käyttäjätunnus: jtsiren

Rekisteröity: 9-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 11.37:   
flux: Respect Neutral Zonen tarinan kertomisesta.

 

vesku
Käyttäjätunnus: vesku

Rekisteröity: 4-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 20.51:   
Itselläni olisi varmaan paikan päällä jäänyt huomaamatta tuon koneen kytkennät, mutta en olekaan oikein puristina itseäni koskaan pitänyt, vaikka historiaa ja intohimoa löytyykin. Itsekin kyllä pidän siitä, että koneet ovat alkuperäisessä värissään vaikka sitten vähän kellastuneena jne. Jotkin satunnaiset sotkut ja iän "patina" tekee koneesta tietenkin vähän eläneemmän näköisen, mutta kyllähän esim. uudelleenmaalatut kotelot aina aiheuttavat vähän noita "pyhäinhäväistys"-fiilinkejä. (Hienojakin on tullut joskus vastaan, mutta ne ovat sitten jo muutenkin poikkeuksellisen siististi tuunattuja.)

Kuvasta en olisi koskaan huomannut korppuaseman olevan pelkkä etuplaatta. Ja vaikka koneena itselleni A4000 on lähestulkoon se Graalin malja, jota ehkä havittelen vielä eläkkeelläkin, niin omissa kokoelmissani se ei varmaan ulkonäkönsä puolesta saisi keltään samanlaisia ihmetyksiä, kuin potenssiin nätimpi A1200 tai vaikka pelkkiä telaketjuja vailla oleva A2000. ;)

Mutta koska elämä ei ole pelkkää iloa ja ihastelua, niin offtopicina pitää sanoa, että ylläoleva obituaari on tosiaan melko karua tekstiä. Harmin paikka. :-(

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Keskiviikkona, 5. lokakuuta, 2016 - klo 23.27:   
Nuo modeemin sarjaliikennekaapelit niin paksua tavaraa verrattuna hiiren kaapeliin ja liittimen kuoret epähiirimäiset että siinä jo hälytyskellot soi.

Kyllä minäkin jouduin tuota koneen kuvaa zoomaamaan, jotta huomasin että siinä on korppuasemapainatusetuplaatta. Eject napin ympärillä ei selvästi ole rakoa, vaan kuvasta näkee että se on yhtä ja samaa muovia kaikki.

Meni tuo Fluxin tarina ohi ja nyt vasta luin sen. Aika moista...

Itselle on jäänyt mieleen neljä purkkia joissa kävin säännöllisesti:

Turboamiga jonka sysop oli Roope Raisamo ja koneena A3000. Nimi oli ehkä vähän hassu, kun muistelisin että kone oli vakio 25MHz ilman turbokortteja. Sysop ja minä olimme samaa aikaa Nokian Lukiossa.
Telemaa josta en muista kuin nimen, mutta mielestäni soittelin kyllä sinne sisään, kun 931 suuntanmeron purkki oli.

Kaverillani "Wadella" oli PC-purkki Capharnaum BBS, jossa vierailin myös muistaakseni. Siitä en muista muuta kuin, että hänellä oli ulkorakennuksessa sille oma huone ja siellä oranssimusta n. 12-14" näyttö jossa oli kuva palanut kiinni kuvaruutuun, kun näyttö ja kone oli aina päällä. :-) Pekalla oli myös Amiga 500, jolla hän pelaamisen lisäksi teki .mod musaa. Tietääkseni noista musiikeista ei ole mikään siirtynyt internettiin, mutta muistan yhden vielä nimeltä. Hänellä on nykyään hyvin vakuuttava IT-ura.

Sitten oli neljäs Amiga purkki jonka Sysop oli myös tuttavani. Se sijaitsi jossain Etelä Suomessa muistaakseni Turku-Helsinki-Forssa akselilla ja oli päällä vain satunnaisesti, mutta oli hyvä purkki. Harmi kun en muista kaverin nimeä enkä edes kaupunkia. Ehkä jostain jos löytäisin ja saisin auki vanhat Amiga sähköpostini, jotka muistaakseni sain jotenkin offline luettavaksi, tieto löytyisi.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Torstaina, 6. lokakuuta, 2016 - klo 17.23:   
http://flux.mbnet.fi/saku/a4000.jpg

Vaihdoin tuohon alkuperäisen 1600x1200 version kutistetun 1024x768 tilalle.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 2. lokakuuta, 2017 - klo 7.33:   
Taas oli Tampereen päivä ja pääsi poikkeen Vapriikissa ilmaiseksi. A4000 oli siellä edelleen. Sivulla oleviin töpseleihin ei ollut varoksi kytketty mitään, ei edes hiirua.

Pelimuseo tuli tarkistettua samalla. Itse olisin toivonut rautaa enempi nähtäville. Ja lisälaitteita, kuten erilaisia joikkareita. Kävijöiden käytettäväksi sopivat hyvin nykyinen tarjonta.

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 2. lokakuuta, 2017 - klo 13.39:   
Minäkin vein koko perheen ja vähän päälle sinne viettämään syntymäpäivääni joka oli 30.9. En muistanut käydä tätä nelitonnista katsomassa.

Tämä oli muistaakseni 3 kerta kun kävin ilmaiseksi ja Pelimuseoon oli tullut viime käynnin jälkeen uutena C64 breadbox ja A500 saman lasivitriinin sisään ja ihan komeita pikselitaidetulostetauluja. Kerrakin oli Chase HQ vapaana. Esikoinen tykkäsi kovasti Afterburner arcade versiosta. Vaimo pisti siellä nopeustesti pelissä yli 100 pistettä eikä ottanut edes kuvaa siitä muistoksi höh. :-) Sisko katsoi ping pong huoneen vuoden 1981 puhelinluettelosta meidän entisen lankanumeron ja siskon tyttö sanoi Amiga huoneessa kuuluu kimeää sirinää. Itse en tässä iässä enää moisia kuule, mutta ehkäpä huoneen videomonitorit sitten tuottavat tuota ääntä.

Niin tämähän on tehty Suomen Pelimuseoksi ja siksi näytteillä on pääosin suomalaisia pelejä eikä edes pelkästään tietokonepelejä. Itseäkin kiinnostaisi nähdä enemmän vanhoja pelikoneita ja lisälaitteita ja muut kuin tietokonepelit eivät juurikaan kiinnosta, mutta varmaan löytyy monia joita lautapelihistoria tai roolipelihistoria kiinnostaa.

Kivimuseo ja Luonnontieteellinen kiinnostivat lapsia myös.

 

flux
Käyttäjätunnus: flux

Rekisteröity: 2-2010
Maanantaina, 2. lokakuuta, 2017 - klo 14.06:   
Yhteisen juustokuvun alla oli ruskea nepa mustalla tac2 ja A500 tankkihiirulla. Olisi sinne poweritkin mahtuneet, että kävijöille olisi tulleet vanhat ajat paremmin mieleen, yleisiä vehkeitä olivat.

Ruskea nepa oli myös nepahuoneessa käytettävänä, sisuskalut vaihdettuna. Amigahuoneessa on A1200, varmaankin myös uusilla sisuskaluilla.

Mitenköhän pikselitaiteet liittyvät pelaamiseen? Crack-introihin?

 

Hanzu
Käyttäjätunnus: hanzu

Rekisteröity: 3-2010
Maanantaina, 2. lokakuuta, 2017 - klo 14.17:   
Myös sen A1200 huoneen A1200 kuorien sisässä on emulaattori/fcpa oli ainakin avajaispäivänä kun kysyin muistaakseni Grendeliltä. Toissalta korjasin Boogielle yhden A1200 turbon joka kuulemma meni Pelimuseoon, että liekö sitten tilanne muuttunut. En viitsinyt bootata sitä konetta kun siinä pyöri Super Cars ja en varmaan olisi jotain emulaattorisysteemiä enää käynnistää takaisin päälle.

Oli siellä Pikselitaide kuvia peleistäkin ainakin pohjoisseinällä. Kun Bubble Bobble taulun edessä otettiin kuvaa ja Commando ja Chase HQ kuva ainakin oli siinä päällä. Eivät kyllä mitään suomipelejä ole, mutta jos pelimuseossa on pelikauppahuonekin, niin aika ankea ja epärealistinen se olisi suomipeleillä vaan.

Onhan nuo aika kaukaa haettuja kun seinällä on pelkkiä scene group logoja.

 

virgo
Käyttäjätunnus: virgo

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 3. lokakuuta, 2017 - klo 1.09:   
Nyky Emulaattorit pyörittävät tuolla vanhoja lagenda pelejä siksi ettei henkilökunta ole niin nörttiä väkeä että voisi olettaa heidän joka aamu purkkavirittää koneita käyntiin
uusi tekniikka (FPGA) käynnistyy varmemmin ja ilman käyttäjän apua

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: