Amiga 500 ja modaus/maalaus/restauroi...

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2016 » Amiga 500 ja modaus/maalaus/restaurointi? « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

jarmo h
Käyttäjätunnus: japepelaa

Rekisteröity: 9-2016
Lauantaina, 1. lokakuuta, 2016 - klo 9.50:   
On ollut monta kertaa mielessä tehdä oma maalityö tuohon pc-koteloon, mutta koska Amigani alkaa olla alkuperäisestä väristään jo muuttanut väriään liki kellertävän ja ruskean välillä (johtuen lukuisista varastointivaiheista ja ilmeisesti reagoinnista eri varastointipaikkojen ilmankosteuteen jne) niin miksi en maalaisi tai jopa restauroisi masiinan ulkoista olemusta takaisin lähemmäs alkuperäistä tai edes puhtaampaa ulkonäköä?

Eli tässä tavallaan yritän kysyä, että onko kukaan tehnyt moista tällä foorumilla aikaisemmin? Etsin sitä alkupistettä, että mitä välineitä, litkuja maaleista jauheisiin jne pitäisi hankkia ja mitä pitää varoa jne.

Ulkomuovithan tuosta on helppo saada veke, mutta ongelmia tuottanee varmaan eniten näppäimistö (siis ne yksittäiset näppäimet).

Tekisi mieli myös paukauttaa koko setti aivan uusiin väreihin eli tehdä semmonen "simppeli" case-mod :D

Googlettaa aina voi, mutta aina se on kiva saada ensikäden vinkkejä ja tipsejä omalla äidinkielellään asiaan perehtyneiltä kavereilta täällä.

Ideoita on vaikka kuinka, mutta se miten homman toteuttaisi ja ovatko ne realistisia ja sovellettavissa "oikeaan maailmaan".

Tuli tässä kirjoittaessa esimerkiksi mieleen, että onko Amigaa mahdollista siirtää muutamilla johdonpidennyksillä jne siirtää pieneen pc-koteloon? Saisi koneen käyttämän tilan siirrettävämpään ja kompaktimpaan tilaan.

Kuten sanottua niin ideoita on ja niitä tulee koko ajan lisää :-) tuumasin, että tämä olisi paras mahdollinen kanava keskustella asioista, testata ideat ja myöhemmin toteuttaa niitä.

Suhteellisen varma olen siitä, että näitäkin on toteutettu jo miljoona kertaa maailmalla, mutta lähdetään siitä, että aloitan pohjalta ja tämä olisi mahdollinen vapaa-ajan projekti kolmivuorotyöläiselle ja todella iso mahdollisuus oppia jotain uutta ja oppia vanhasta sekä testata tekniikoiden rajoja (sekä omia rajojaan tietenkin myös).

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Lauantaina, 1. lokakuuta, 2016 - klo 12.56:   
Pikaisesti tässä pienessä kiireessä, että oletko tutustunut retr0brightiin? Se voisi olla parempi vaihtoehto palauttaa kellertyneet kotelot alkuperäiseen väritykseen kuin maalaaminen, jos siis haluaisi alkuperäistä eikä kokonaan tuunattua väritystä.

 

hese
Käyttäjätunnus: hese

Rekisteröity: 11-2009
Lauantaina, 1. lokakuuta, 2016 - klo 13.26:   
Retrobrightissä on vaan se ongelma, että kellertävä väri palautuu enemmän tai vähemmän takaisin muutaman vuoden sisällä.

 

jPV
Käyttäjätunnus: jpv

Rekisteröity: 6-2009
Maanantaina, 3. lokakuuta, 2016 - klo 18.19:   
PC-koteloon siirtämistä harkitsisin kaksi kertaa, että kannattaako. Ihan johtojen pidennyksillä siitä ei selviä, vaan pitää esim. miettiä miten näppäimistön hoitaa. Lisäksi Amigoiden emolevyt ovat aika kookkaita, suurinpiirtein sen kotelon mittaisia, että ei siitä juuri kompaktimpaa saa.

Yleensä Amigoita on uudelleenkoteloitu tornikoteloihin lisätilan saamiseksi kovalevyille, CD-asemille yms, mutta sillekään on harvoin nykyään tarvetta nykyaikaisilla massamuisteilla. Enemmän on menty ajattelussa siihen suuntaan, että alkuperäinen on kaunista :-)

Mutta maalausprojekteja on näkynyt vuosien varrella siellä täällä, en vaan nyt suorilta muista googlettamatta vinkata mihinkään suuntaan...

 

Ibe U
Käyttäjätunnus: ibe_u

Rekisteröity: 10-2009
Tiistaina, 4. lokakuuta, 2016 - klo 9.32:   
Amibaystä saa valmiita takalevyjä ATX koteloihin. Helpottaa tornittamis projektia.

http://www.amibay.com/showthread.php?72490-Amiga-1200-Tower-Backplates-(Laser-cut)&highlight=backplate

Nuo näpppisadapteri ovat nykyään aika hyviä ja halpoja. n 30€ ja kaikki toimii.

Maalaamiseen taas vinkkinä että individual computer myy näppis tarroja muutamalla eurolla.

https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/amiga-keyboard-sticker.html

A1200 näppis tarrat 2,94€ näppis puretaan, jokainen hattu maalataan ja tarrat päälle.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: