SSL

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2015 » SSL « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Perjantaina, 24. huhtikuuta, 2015 - klo 19.14:   
Sertifikaatit vanhenee pois. Onko niin, että uusia ei (enää) saa "vanhaan" ohjelmaan eli selaimeen? Mitä tarvitaan?

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Keskiviikkona, 6. toukokuuta, 2015 - klo 12.46:   
Vanhoja, uusia ja omia sertifikaatteja saa asenneltua. Tarvitaan vaan ne uudet/päivitetyt ca sertifikaatit. Itse varmaankin ottaisin suoraan jostain tuoreesta Linux asennuksesta. Sertifikaattien paikka ja muota riippuu vähän mitä ohjelmaa ja käyttöjärjestelmää käyttää.

Classic Amigoissa on yleisesti käytössä AmiSSL, joka on siis natiivi OpenSSL portti Amigalle. Sertifikaatit löytyy muistaakseni AmiSSL:certs hakemisstosta ja voit käyttää samoja certtejä kuin esim. OpenSSL:ssä. SimpleMail, YAM, IBrowse, AWeb jne. käyttää tätä kirjastoa. Kannattaa myös lukea pirun analyysi AmiSSL:n ja sitä käyttävien softien haavoittuvuuksista (https://sintonen.fi/advisories/amiga-ssl-vulnerabilities.txt). AmiSSL:n sorsat ja jotain käännöksiäkin löytyy SourceForgesta.

Näyttäisi siltä että MorphOS:ssä on laajempi kirjo eri toteutuksia. Kaiketi on mahdollista käytää 68k versiota AmisSSL:stä. OpenSSL:stä on joku MorphOS portti. Uusi GTAlk plugin KwaKwa ohjelmaan käyttää CyaSSL.libraryä. Sen serfikaateista en tiedä, mutta kirjaston API pitäisi antaa mahdollisuuden kyllä ladata sertifikaatteja. OWB:ssä sertifikaatit löytyy kaikki samasta curl-ca-bundle.crt tiedostosta, jota voi päivitellä tarvittaessa.

Linux distroissa useasti sertifikaatit löytyy, tai ainakin symlinkit, /etc/ssl/certs polusta. toteutus vaihtoehtoina on esimerkiksi OpenSSL tai GnuTLS. Mozillalla on oma NSS kirjasto.

 

Thematic
Käyttäjätunnus: thematic

Rekisteröity: 11-2010
Lauantaina, 9. toukokuuta, 2015 - klo 19.55:   
Ajattelin aluksi, että en ollut löytänyt näitä uusia sertejä, mutta ilmeisesti olin ja ongelma onkin juuri tuo SSL-toteutus. YAM:stakaan en saa enää lähetettyä sähköposteja.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: