Fred Fish "sovellus"

Saku-foorumi » Yleinen keskustelu » Viestit 2014 » Fred Fish "sovellus" « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Rami
Käyttäjätunnus: rams

Rekisteröity: 9-2014
Perjantaina, 12. syyskuuta, 2014 - klo 0.59:   
Moro,

Minulle on aikojen alusta jäänyt Fish levyt omaan erityiseen asemaan: ne oli kutkuttavia salaisuuksien aarreaittoja täynnä kaikkea mielenkiintoista ja yllättävää. Jokunen aika etsin jotain simppeliä ideaa, jonka varaan kasata harrastelijaprojektia ja lopulta varastin KingFisherin Fish "tietokannan" ja konvertoin sen SQLite kannaksi, jota pyörittelin sitten Qt/QML ohjelmalla.

Nyt kesälomilla ajattelin päivittää osaamistani työpöytäsoftasta tänne intervepsin puolelle. Ajatuksena oli rakentaa koko systeemi tietokannasta palvelimeen ja aina käyttöliittymään saakka. Tekniikoiksi valiintui PostgreSQL, NodeJS ja AngularJS. Palvelinpuoli tulisi olemaan RESTmäinen ja käyttöliittymää rakennettaisiin enimmäkseen asiakkaan päässä.

Koko komeutta ajetaan OpenShiftillä, johon olin jo aiemmin tutustunut ja pitänyt näkemästäni. Se on kyllä ihan kiva pilvialusta (ja ilmainen sellainen). Sovelluksen perustoiminnallisuus alkaa olemaan kasassa ja seuraavaksi pitänee keskittyä ulkoasuun, joka on karu. Jatkossa voisi vaikka tehdä m68k klientin käyttämään tuota APIa.

Sovellus löytyy täältä: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/testpage, ja kuten nimestä saattaa huomata, on sen sijainti ja olemassaolo tilapäinen. Ohjelmia voi listata joko levyn numeron, ohjelman tekijän, ohjelmaan liitettyjen tägien tai ohjelman nimen avulla. Tekijä- ja ohjelmahaut on "jokerillisia", eli haettu sana voi olla kohteen missä osassa tahansa.

Tägejä pääsee lisäämään ja hallinnoimaan, jos kirjautuu sivulle. Jos joku jostain syystä niin haluaa, niin voin antaa tunnukset siihen tarkoitukseen. Sovellus on yritetty rakenta REST-mäisesti, joten esim: http://fishdb-horridor.rhcloud.com/disk/1 palauttaa levyn 1 sisällön JSON:na.

Koodit on minimoimatta, joten niitä saa lukea ihan selkokielisenä. Sovellusta ei ole testattu IE:llä. Eikä testata. Tämä on lähinnä suppea itseopiskeluprojekti, josta nyt saattaa olla jotain pientä ja hetkellistä iloa jollekin toisellekin.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Perjantaina, 12. syyskuuta, 2014 - klo 13.11:   
Tuntuu olevan ihan ripeä. Hakuja voisi ehkä hieman kehittää.

Uuden opettelu kannattaa aina. Itsekin olen jotain työkaluja retrokoodaukseen koittanut html5:lla ja JS:llä tehdä. Tässä tapauksessa olisin varmaan laiskuuksissani pistänyt sen vanhan SQLite-kannan ja käyttänyt sitä PHP:llä. Päivityksetkin olisin varmaan tehnyt desktop:lla.

Kyllä se senverran käytettävä oli jo, että nyt tiedän mitä sovellusta käytän kun etsin ff:stä jotain. ;)

 

Boogie
Käyttäjätunnus: boogie

Rekisteröity: 10-2009
Maanantaina, 15. syyskuuta, 2014 - klo 16.10:   
Totta, toimii. Toki tuo A500:ni oleva KingFisher on koreampi :-) Pitäiskö kunnioituksesta laittaa tipu-graffa ja joku history, tai ainakin linkillä "ScreenGrab" oheisiksi ?
Lyapunovia ja parit Lenssit tuli tarkastettua.

 

Rami
Käyttäjätunnus: rams

Rekisteröity: 9-2014
Maanantaina, 15. syyskuuta, 2014 - klo 19.06:   
Täytyy varmaan yrittää tavoittaa KingFisher:n tekijä ja kysyä lupaa graffojen käyttöön. Tuota graffaa voisi vaikka käyttää sivun pikkukuvakkeena (favicon), mikä näkyy osoitteen vieressä tms. Ja voisihan sitä jonkun taustaosionkin tuonne kyhätä.

 

Rami
Käyttäjätunnus: rams

Rekisteröity: 9-2014
Maanantaina, 15. syyskuuta, 2014 - klo 19.09:   
Joni: PHP:tä olen hieman joskus käyttänytkin, mutta tällä kertaa halusin valita jotain täysin uutta ja ihmeellistä (minulle).

OpenShift ei taida suoraan tukea SQLitea, mutta Postgressille löytyy valmis moduli.

 

Joni Valtanen
Käyttäjätunnus: jvaltane

Rekisteröity: 7-2010
Tiistaina, 16. syyskuuta, 2014 - klo 11.38:   
Piti ainakin olla kehu sinulle ja moite itselleni.

 

Rami
Käyttäjätunnus: rams

Rekisteröity: 9-2014
Tiistaina, 16. syyskuuta, 2014 - klo 21.12:   
:D Tämä on kyllä ollut ihan kiva pikku projekti. Angularin avulla JavaScriptiäkin on jaksanut sitä tavanomaista viittä minuuttia pidemmälle.

 

Rami
Käyttäjätunnus: rams

Rekisteröity: 9-2014
Keskiviikkona, 17. syyskuuta, 2014 - klo 22.00:   
Pitipä muuten ohjeistaa tuohon ensimmäiseen viestiin, että se levyn numero ohjelmablokin oikeassa yläkulmassa on myös linkki funetin fish hakemistoihin. Eli toivon mukaan klikkaamalla #1:stä aukeaa selaimeen http://www.nic.funet.fi/pub/amiga/fish/001-100/ff001/ mistä ko. levyn ohjelmat voi ladata.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: