AmigaForever ja WB1.3

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2004 » AmigaForever ja WB1.3 « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

erkki
Sunnuntaina, 29. elokuuta, 2004 - klo 15.17:   
Joku täällä varmaan osaa auttaa, kun Cloanton dokumenteistä en ole vastausta löytänyt tai ymmärtänyt. Haluaisin siis käyttää emulaattorilla WB 1.3:ta ja laajemminkin kuin mitä Cloanto on rakentanut valmiiksi. Miten seuraavat asiat mahtavat hoitua:
a) miten saan mountattua PC:n kovalevyn mukaan, eli esimerkiksi Cloanton systeemissä olevan Work-kansion?
b) onko toimivia apuohjelmia, jolla voi tehdä tiedosto- ja kansiojoukosta buuttaavan adf-tiedoston?

 

Thoriel
Sunnuntaina, 29. elokuuta, 2004 - klo 17.34:   
a) Hard Drives -osiossa on rastitettava kohta "Add PC Drives at Startup", jolloin kaikki PC:n partitiot mountataan emulaation puolelle. Myös yksittäisten hakemistojen mounttaus onnistuu namiskuukkelista "Add directory...", jossa pitää määritellä hakemiston lisäksi device (esim. DH5) ja nimi (volume label, esim. Work).

b)-kohdasta ei itselläni ole haisua.

 

Piru
Sunnuntaina, 29. elokuuta, 2004 - klo 20.07:   
@erkki

Periaattessa hommeli menee näin:
- Mounttaa tyhjä ADF-tiedosto [tässä DF1:].
- Kopioi kaikki komennot ym data levylle [DF1:].
- Install DF1:
- MakeDir DF1:s
- Ed DF1:s/startup-sequence
Tuonne sitten pistetään komennot jotka käynnistetään bootattaessa. Malliksi voi vakoilla vaikka WB 1.x startup-sequencea.

Tämä on siis boottaava "DOS"-levy. Jos haluat rakentaa levyn joka käynnistyy suoraan bootista (ilman että mennään käyttikseen laisinkaan), niin tämä vaatii jo assemblerin tuntemusta ja taitoa kirjottaa oma bootblock ja bootloaderi.

 

erkki
Tiistaina, 31. elokuuta, 2004 - klo 19.30:   
Kiitos vastauksista, nyt pääsin alkuun Amiga1000:n virittelyssä emulaattoriin. WinUAE:n avulla tapahtuva virittely onnistui lopulta pienen hässäköinnin jälkeen, kiitos Thorielin vinkin (WinUAE voisi olla luontevampikin käyttää). Ja oma Amiga pitää sitten käynnistää WinUAE:sta liikkelle lähtien, lataamalla ensin oma konfiguraatio.

Löysin netistä ohjelman, jolla voin kätevästi Windowsin puolella koota haluamiani adf-tiedostoja. Ohjelma on nimeltään ADF Opus, uusin versio 1.2. Minulla on PC:llä kaikki vanhat Amiga-tiedostoni tallella, ja osalle hommista kokoan adf-tiedostot. Tällainen on esimerkiksi oma buutti-workbench, jossa on mm. arp.library, ja joukko apuohjelmia, jotka tarvitsevat sitä.

 

K.L
Lauantaina, 18. syyskuuta, 2004 - klo 14.47:   
Kuinka voin asentaa wb 3.1:n winUAE:n uusimpaan versioon? Siis nyt olen "siirtänyt" tämän paketin Amiga forever:stä UAE:hen, ja silloin se toimii huonosti. "Siirtänyt" tarkoittaa, että lisään hakemistoksi saman kansion ja samoilla nimillä kuin amiga forever:ssä on....

(säätäminen on tärkeintä)

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: