WinUAE:n emulointinopeudesta

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2003 » WinUAE:n emulointinopeudesta « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Sunnuntaina, 4. toukokuuta, 2003 - klo 23.00:   
Jotkut Amigan softat suorastaan lentävät 800MHz:n PC:ssä WinUAE:n alla verrattuna aitoon 25MHz:n Amigaan. Esimerkkinä Ultima6. Jotkut demot puolestaan tahmaavat melkoisesti. Lisäksi ääniemulaatiossa on kyllä vielä parantamisen varaa. Joissakin softissa aluksi kuuluu melkoista krahinaa ja tämän jälkeen musiikki soi mahdollisesti hieman pätkien. Musiikkisoftat kuten AHX ovat itselläni emulaatiossa käytännössä käyttökelvottomia. MusiclineEditor puolestaan pomppauttaa esille ikkunan, missä lukee "You need more CPU POWER!"

 

Piru
Maanantaina, 5. toukokuuta, 2003 - klo 9.11:   
Niin. Kyseessä on pitkälti se kuinka hyvin kyseinen softa taipuu JIT emulaatioon. Jos koodi käyttää paljon kikkoja (esim CacheClearU, itseään muuttava koodia tms.) se ei toimi nopeasti.

Mitä enemmän rautapuolta joudutaan emuloimaan, sitä hitaammaksi menee. WinUAE+P96-koneessa lähes ainut emuloitu rautaosuus on korppu + audiorauta. Korppuemulaatio on pienen latenssin homma, ja siinä voi oikoa reilusti. Audio taas vaatii huomattavasti tarkemmat ajoitukset ja tarkemman emulaation, joten äänipuoli tulee hidastelemaan + pätkimään vielä pitkään, nopeillakin koneilla.

Ihmettelen kyllä miksei kukaan ole tehnyt AHI-ajuria windozen DirectAudiolle...

 

Markus
Tiistaina, 6. toukokuuta, 2003 - klo 22.35:   
Joo, Saku-rompulla olevalla Lambda-demolla huomaa, kuinka paljon nopeampia uaegfx-modet on verrattuna esim. AGA-modeihin. On muuten hieno tuo Lambda.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: