WinUAE: HDF-kiintolevy vai Windowsin ...

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2003 » WinUAE: HDF-kiintolevy vai Windowsin hakemisto kiintolevynä « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 13.04:   
Ennen kuin pistän WinUAE pohjaisen Amiga-systeemin todella up and running, kysyn, että käyttääkkö HDF-tiedostoa kiintolevynä vai Windowsin hakemistoa (add directory configissa)?

Jäkimmäisen osalta Amigan käyttis näyttää OS3:lla, että vapaata levytilaa on 2 gigaa, vaikka todellisuudessa käyttämässäni kiintolevyssä on paljon enemmän levytilaa. Tämä lienee OS3:n ominaisuus (partition koko max 2 gig) ja OS3.9:llä levytila näkyy oikein, vai? Lisäksi OS3 näyttää, että levy olisi 0% full, vaikka virtuaalisella kiintolevyllä olisi paljon kamaa. Onko tämä tällaisen kiintolevyn "feature"?

HDF-tiedostoa kiintolevynä käytettäessä näkyy full- ja used-arvo oikein info-komennolla, mutta huonona puolena on, että PC:n kiintolevyltä täytyisi varata kiinteitä möykkyjä kiintolevytilaa varten, minkä vuoksi kallistuisin tuon jälkimmäisen kiintolevysysteemin puolelle.

Tässä nyt on edessä ikään kuin uuden kiintolevyn osioinnin suunnittelu Amigaa varten. Olisin taipuvainen käyttämään uudessa "Amigassani" vain yhtä partitiota eli kaikki olisi yhden Windowsin hakemiston alla. Mitä mieltä?

 

JPQ
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 14.22:   
Markus: HDF:hän lienee paljon hitaampi mutta toisaalta Windows hakemisto
ei salli kaikkia kirjain merkkejä tiedoston nimissä joka voi olla joskus pulmakin...
Tuo 0% full lienee ihan normaalia vaikka en voi olla varma kun amiga emu guru en ole.
Minusta tuossa yhden ns. kiintolevy partition ideassa ei ole mieltä vähnitään näin eli softat+käyttis omalle ja data toiselle.
Ja mun optimini on Käyttis+Hätäapusoftat,Käyttösoftat+Hätäapusoftat,Muitten tekemät tiedostot,Omat projektit,Rompun poltto.

 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 16.29:   
Nuo filesysteemiseikat ovat merkittäviä. Partitioihin liittyenhän tilanne on se, että jokatapauksessa Windowsin puolella varsinainen Amiga-kama olisi yhden hakemiston alla. Esim. musiikkitiedostot ovat Windowsissa muualla. Itse en ole oikein koskaan oppinut näkemään partitioinnin hyötyä, ellei tarkoituksena ole sitten pitää yhdellä kiintolevyllä esim. useampaa käyttöjärjestelmää. Lisäksi mielipiteet siitä, minkä kokoista kiintolevyä olisi mielekästä partitioida ovat muuttuneet kiintolevyjen kokojen kasvaessa. Jossain välissä sanottiin, että 1 gigan kokoista tai pienempää kiintolevyä ei kannata partitioida (noitakin partitioitiin kyllä aiemmin usein) nyttemmin PC+Windows-koneita 20GB:n kiintolevyillä on toimitettu joko yhdessä partitiossa tai korkeintaan kahdessa.

 

JPQ
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 16.58:   
Markus: Tuo partiointi jako selkeyttää minusta. Muut saa selittää muut syyt miksi noin.

 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 18.19:   
Tottapuhuen, kyllä Amigassa on selkeämpää, jos Workbench on omalla boottipartitiolla. Huomaan sen nyt, kun tässä juuri OS3.9:n asensin.

 

JPQ
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 19.42:   
Markus: isolla tietomäärällä huomaat loputkin. Eli sanoisin näin edes Workbench,Work,Data.

 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 20.21:   
Minulla on nyt "uudessa Amigassani" OS3.9 ja Picasso96 asennettuna. "Hakemisto-kovalevyjen" osalta tilanne on se, että OS sanoo: "Volume X 0% full, 2GB free, 0B in use." Kuitenkin käytännössä PC:n kiintolevy määrää sen, mahtuuko uusia tiedostoja.

Mahtavaa nähdä "Amiga" resoluutiossa 1024 x 768 @ 16 bit.

UAE:n asetuksista on BSDsockket.libraryn emulaatio päällä, ja kävin juuri ensimmäisen kerran "Amigalla" netissä. :)

 

JPQ
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 20.43:   
Markus: ja vielä mahtavampaa se on täällä kun sen näkee ilman emulaatiota.
PS. Oli ihan pakko sanoa vaikka jos nyky tornini tekee joskus viimeiset temppunsa voi olla alustan vaihtoehdessä. Minkä teholuokan koneella emuloit ?

 

JPQ
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 21.04:   
Eikä tuo mitä sanon kiintolevy partitioista ole amiga riippuvaa.

 

Markus
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 21.12:   
PC:ssäni on Duronin 800MHz:n prosessori, muistia on 128 megatavua. Näytönohjain ei ole kai kummoinen: NVidia Vanta 16MB. Mutta sain koko paketin (mukana tietysti CD-ROM-asema + muuta ja lisäksi 17" Nokia 447Xav-monitori) niin halvalla (vain 600mk :-O), etten voinut olla ostamatta. :-)

Yllättävän hyvin Turrican II kyllä pyörii. Saa tosin pyöriäkkin, kun Amiga500 @ 7.14MHz + apuprosessorit pyöritti pehmeästi peliä. Onhan 7.14:sta 800:aan on kuitenkin prosessorimegahertseinä pitkä matka. Turrican III tuntuu scrollaavan vähän huonommin.

Mutta kyllä full screen emulaatiossa kone tuntuu lähes oikealta Amigalta. :)

 

Jani Kuituniemi
Tiistaina, 25. maaliskuuta, 2003 - klo 21.21:   
Täällä XP 2000+, 1024M muistia. Turrican II pyörii ihan ok suurimman osan ajasta mutta suurehkot öttiäis määrät ja nopeat scrollit (esim. hyppy alas korkealta samalla kun ampuu) nykäisee :I Samaten SlamTilt ei multiballien aikana pysy perässä nopeissa scrolleissa ylös ja alas :I Noin muuten kyllä emulaatio on kiitettävän nopeaa full-screeninä niin kauan kun JIT:n kykenee pitämään päällä. MUTU-tuntumalta emulaatio on ainakin yhtä nopea kuin oma A4000/060 kone.

 

Markus
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 0.17:   
Päädyin muuten kuitenkin monen "partition"/"kiintolevyn" käyttöön.

Windowsissa hakemistopuu näyttää tältä:


Amiga
- Workbench
- Work
- Fun
--- Games
--- Demos
- Pakatut


"Amigalle" näkyvät siis nuo Amiga-hakemiston alla olevat.

 

JPQ
Keskiviikkona, 26. maaliskuuta, 2003 - klo 0.25:   
Markus: mitä enempi "levyllä" tavaraa sieltä sitä vaikeampi sitä löytää ja minä ajoin vetää työpöytäni siistimeseni joskus loppuun eli ikonien kaunistus ja se ohjelma "tyypeillä" hakemistot tyyliin INet,Games,Programming,Music...

 

Tatu Tamminen
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 16.13:   
Pakko mainita tähän väliin, että pidän Linuxin(vai onkohan alunperin uni*:in) partitioiden käyttö tavasta.
Partitiot voidaan mountata hakemistoon. esim. näin "jokin hakemisto jutska tähän"/musa olisi vaikka yksi partitio ja /video olisi omansa. Nämä voisi olla vaikka käyttäjän omassa hakemistossa.

 

JPQ
Torstaina, 27. maaliskuuta, 2003 - klo 17.12:   
Tatu Tamminen: unixista tuo tietääkseni just lähtöisin mutten tiedä varmaksi mutta minä en tuosta menettelystä taas pidä.

 

Markus
Perjantaina, 28. maaliskuuta, 2003 - klo 13.07:   
Tuossa kun aiemmin kehuin, että WinUAE pyörittää hyvin Turricania, niin nyt on kyllä sanottava, että joidenkin demojen kanssa emulaatio takkuaa melkoisesti verrattuna A4000 @ 25 MHz -koneeseeni. Lisäksi musiikkiohjelmien toiston aikana tulee välillä nykäisyjä. Lisäksi näyttää siltä, että jos screen mode on jokin uaegfx-mode ja vaihdan vaikkapa WB:n taustaväriä, niin JOSKUS WB:n taustaväri muuttuu ok:sti otettuani uuden paletin käyttöön, mutta yleensä ei. Kun sitten siirtää ikkunaa, niin sen alle tulee väri uudella värillä, mutta muu osa WB:n taustasta pysyy vanhan värisenä. Tämä siis pätee muihinkin ohjelmiin, jotka käyttävät uaegfx-modeja.

 

JPQ
Perjantaina, 28. maaliskuuta, 2003 - klo 14.14:   
Markus: onkos nuo UaeGFX modet niitä virtuaali näyttökortti tiloja ja mitä itse testasin kohdistinkin bugasi joskus muistaakseni ja niin myös komento tulkin kursori katoili. Toimisikohan Amiga Forever pareemmin jos joutuu joskus PC:een ja Amiga emun siihen pystyttämään?
ja noinkun kerroit käy minulla ainakin 15,16,24bit tiloissa joskus muistaakseni myös oikeassa Amigassa.

 

Markus
Perjantaina, 28. maaliskuuta, 2003 - klo 17.13:   
JPQ:

Kyllä, uaegfx-modet ovat virtuaalinäyttökorttitiloja.

Amiga Foreverissähän on itseasiassa tämä UAE + paljon muuta. Kuukausi sitten tuli uusin versio WinUAE:sta, jolla emuloin.

Tuota en osannutkaan ottaa huomioon, että oikeassa Amigassa voisi olla tuo kuvaamani bugi.

Kannattaa muuten miettiä, että kannattaako siirtyä PC-koneeseen, jos Amiga-softia ja Amiga OS:ia halua ajaa, PC:ssä kun emulaation alla näillä näkymin pystyy parhaimmillaan ajamaan Amiga OS 3.9:ää. OS4.0:n ilmestyttyä olisi tipahtanut Amiga-kehityksen kelkasta. Toisaalta huhtaan, että x86-raudalla voisi ajaa OS5:sta. ;-) Siinä on vaan se, että jos/kun OS5 tulee, niin tämän päivän PC:t ovat kyllä jo auttamatta vanhentuneita.

 

JPQ
Perjantaina, 28. maaliskuuta, 2003 - klo 17.48:   
Markus: tuo itse asiassa ei ole bugi minusta se yllättävän vaikeaa käyttää 15/16/24bit tiloja amigassa yleensäkkään koska graffa rutiinit joutuu silloin emuloimaan ja nehän on paletti pohjaisia. Eli sellainen emulaatio joka osaisi muuttaa värit oikein tuossa tilanteessa saumattomasti hyvin vaikea tietyssä mielessä mahdoton koska kaksi väriä ruudulla voi olla samat jos on paletti pohjaisia. Ja jos vain toisita virtuaaali paletista muutetaan niin vai sillä piiretyt alueet pitäisi muuttaa.
mulla emulaatio mielessä vain siksi jos nyky kone pettää ja eikä uuteen amigaan ole varaa koska käytettyjä vaikeahko saada entäs niiden kunto? (Halua olisi A4000:nnista kohtaan) ja toiseksi AmigaOnen/Pegasoksken hinnat. PS. Muitakin köyhiä on kuin opiskelijat.

 

Markus
Perjantaina, 28. maaliskuuta, 2003 - klo 17.53:   
JPQ: Sikäli nimeäisin tuon värinvaihtojutun bugiksi, kun se joskus toimii ja joskus ei. :)

 

Jope
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 12.41:   
Kyllä fakta on niin, että yksi partitio ja selkeä hakemistorakenne sinne.

En ole koskaan kokenut ongelmaa löytää juuressa sijaitsevista Files, Games, Download, jne-hakemistoista sitä tietoa, mitä olen tarvinnut. Noiden alla on sitten hierarkkisesti hommat järjestyksessä.

Monen partition käyttö vaan haaskaa levytilaa. (enkä nyt tarkoita partitiotaulua + filesystem overheadia)

 

JPQ
Maanantaina, 7. huhtikuuta, 2003 - klo 13.55:   
Jope: eipä tuollain olekkaan mutta edes kaksi eli käyttikselle ja tuolle sinun systeemillesi tekisin itse mutta jokainen päättääköön itse mutta toisaalta en mene siihen niinkuin jotkut että kuville yms. on partititot.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: