XScale-pohjainen pöytäkone

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2001-2002 » XScale-pohjainen pöytäkone « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

KimmoK
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 15.34:   
En jaksa murehtia suuresti mitä Amigafirmat juuri nyt peeloilee, joten vilkaisin muualle:

"The IYONIX pc is a new super fast desktop computer. At the heart of the machine is the powerful ARM® compatible Intel® XScale™ 80321 processor running at 600MHz. Combined with a powerful nVidia graphics card and running the unique RISC OS 5 operating system, the power and performance of the IYONIX pc is outstanding. "
http://www.iyonix.com/
http://www.riscos.org/

Siis höh!? Näkyy toinen toistaan älyttömämpiä kehitelmiä putkahtavan esille. Mihin ihmeelliseen käyttötarkoitukseen moista hilavitkutinta valmistetaan...

Tuossahan on kämmenkoneen prosessorin ympärille rakennettu aivan uusi tietokone, joka ajaa RiscOS:ää täysin vieraalla CPU:lla.

Genesis porukan Eclipsis ideassa on sentään desktop prosessori jota ehkä jatkossa tullaan käyttämään kämmenkoneessa, tuloksena edes desktop kone on joteskin vakavahkosti otettava... kun se vieläpä ajaa olemassa olevaa Amiga sovelluspohjaa. Äkkiseltään kun tuntuu että tuolle xscale rimputtimelle ei ole laisinkaan sovelluspohjaa... Eikä samaisilla riscos sovelluksilla ole tulevaisuutta kämmenkoneissakaan...

"super fast desktop computer"

Kaikkea sitä näkee...

 

Joanna
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 15.39:   
No.. saahan sitä aina suunnitella. Ja tottapuhuen markkinoilla olisi tarvetta vaihtoehdoille. Tätä nimenomaista en uskalla enempää kommentoida kuin en tiedä kuin nimen hädistuskin.

 

jmo1
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 18.00:   
RiscOS-koneet ovat brittien väsäämiä ja niillä on pitkät perinteet. Juuret taitavat mennä RISC-pohjaiseen Archimedes koneeseen, josta oli arvostelu mikrobitissäkin vuonna miekka&kypärä. En tiedä tarkalleen nykyistä tilannetta, mutta vuosi sitten puuttui vielä moniajo RiscOS:stästä!

 

JPQ
Maanantaina, 9. joulukuuta, 2002 - klo 18.43:   
Edelliselle komentoijalle tuohon moniajo kohtaan oho. Mutta toisalta moniajon teko ei ole helppoa kait siis ainakin jos vakaan haluaa. Mutta hyvä jotkut piristää meitä vaihtoehto ihmisiä. Että nähtävästi on vaihtoehdon vaihtoehdon vaihtoehtojakin olemassa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: