CommodoreOne

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2001-2002 » CommodoreOne « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Anu Seilonen
Perjantaina, 22. marraskuuta, 2002 - klo 18.51:   
Ketju siirretty AmigaOne vai Pegasos? -otsikon alta omaksi kokonaisuudekseen.

 

MJ
Sunnuntaina, 27. lokakuuta, 2002 - klo 15.42:   
Tuosta CommodoreOne-koneesta, mitäs Amiga-käyttäjät on siitä mieltä? 16 SID-äänikanavaa kuulostaa minusta herkulliselta.

Onkos Suomessa mitään Amiga-käyttäjät ry:tä vastaavaa Commodore-käyttäjät ry:tä? Löytyisikö Amiga-käyttäjistä porukka perustamaan Commodore-käyttäjät ry:tä (toki yhtä kaikki PC-käyttäjät voisivat myös liittyä jäseniksi) jahka CommodoreOne ilmestyy?

 

Janne Sirén
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 7.34:   
MJ: Siitä vaan kerhoa pystyyn. :-) Tosin toki Sakun piiristäkin varmasti löytyy tilaa C64-asialle, joten synergioita ja olemassaolevien juttujen hyödyntämistä kannattaa tutkia.

Tässäpä yksi asia pohdittavaksi: Olisiko mielestänne aiheellista että Suomen Amiga-käyttäjät ry. laajentaisi jatkossa toimintaansa retromikroilun saralla? Yhdistys on joka tapauksessa erinäisten valintojen edessä nyt kun Amiga-markkinat näyttävät orastelevan moneen suuntaan ja toisaalta väki vähenee.

Itse näkisin asian niin, että tietty fokus on tarpeen ja siten pienessä määrin idea voisi toimia - kuten CommodoreOne-juttuja Saku-lehdessä. Mutta jos ja kun jonkun "alalajin" ympärillä on tarpeeksi kiinnostuneita, voisi ihan oma kerho saada enemmän aikaiseksi ja yhteistyötä Sakun kanssa voitaisiin tehdä enemmänkin esim. tapahtumien yhdistämisessä (suurempi yleisö) tms.

Ry:n perustamisessa ja pitämisessä on joka tapauksessa jonkin verran hommaa, joten ihan kevyesti siihen ei kannata suhtautua. (Alkuunhan kerho voisi toimia ei-rekisteröitynä ja hakea siipiään?) Sakun pt/pj Anu Seilonen (thoriel@sci.fi) varmaan antaa jotain linkki/kirjapointtereita tms. jos kiinnostaa - kirjastontädit osaa ja omistaa. :-)

 

Jarmo Piippo
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 8.32:   
Janne: Amigisteilla lienee useimmilla myös omakohtaisia muistoja/kokemusta alkuaikojen 8-bit-mikroilusta enemmän kuin keskiverto retroinnostushenkilöillä nykyään. :-) Omasta mielestäni Sakussa voisi aivan mainiosti kirjoitella niistäkin, meillähän saattaisi löytyä "suurta yleisöäkin" kiinnostavia näkökulmia aiheeseen. Vaikka Amiga-aihe täytyy toki säilyttää pääasiana, varsinkin itse yhdistyksen osalta.

 

jPV
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 11.49:   
Vaikka oma retro-corner lehteen ;)

 

miksuh
Maanantaina, 28. lokakuuta, 2002 - klo 16.09:   
No itse en ole oikeen innostunut CommodoreOne:sta... Johtuu varmaankin siitä etten alunalkaenkaan omistanut C64:a sillon kun se oli suosituimmillaan (C-16 oli mulla sillon siis :) ) Ja CommodoreOne on selvästi suunnattu niille, jotka haikailee uuden C64:n perään. Nykyään itselläni on C64, ja se riittää itselleni :) Ei sillä C-16 aikoihin tuli väsättyä melkosesti omaa softaa ja olisihan tuo tavalaan siisti kone, mutta... Ehkäpä silti tyydyn pistämään vähiä rahojani vain uuteen Amigaan :)

 

tomppa
Keskiviikkona, 30. lokakuuta, 2002 - klo 11.39:   
Tuli mieleen että alkaakohan joku joskus 10 vuoden kuluttua pykäämään A1200Onea (tai A500Onea). Hetki.. 6nepa julkaistiin koska.. n.82?
A500, oliko se 86-87. Eli A500Onella alkais olee kiire.

 

Markus
Torstaina, 31. lokakuuta, 2002 - klo 19.05:   
Tuo Jannen idea laajentaa Suomen Amiga-käyttäjät ry.:n toimintaa retro-mikroilun saralla kuulostaa minusta hyvältä. Ja tekihän Commodore ensimmäiset rakkaat Amigamme, joten voisimme muistaa Commodorea tukemalla hieman CommodoreOnea. Muistelen tosin jostain lukeneeni, että CommodoreOnen kanssa olisi jotain ongelmia Commodore-nimen käytön kanssa ja lisäksi monet eivät taida muistella Commodorea kovin lämpimästi sen viimeisien vuosien toiminnan vuoksi. Mutta jotain kai voi antaa anteeksikin. :)

Mitä mieltä olette voisiko Sakufoorumin Ohjelmointi-osastoa laajentaa koskemaan myös CommodoreOnea ja C64:ää tai yleensäkin 6502 yhteensopivien koneiden ohjelmointia?

Kenties Ohjelmointi-osastolle alaosastot AmigaOne, Classic Amiga, CommodoreOne ja 6502 -yhteensopivat koneet? Mielipiteitä?

 

JPQ
Torstaina, 31. lokakuuta, 2002 - klo 20.39:   
Sanoisin että minua ei haittaa kunhan kone Amiga tai Retrokone muttei PC. (iästä riippumatta siis tuo PC)

 

tomppa
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 7.52:   
Jos ja kun noita uudempia Amigoita alkaa tuleen ihan käyttöön asti, niin eiköhän Classic Amiga puolta voi pitää eräänlaisena retroiluna.
Vaikka sellaista se taitaa olla jo nykyäänkin, mikä on tosin ehkä ihan hyväkin. Kypsyy kuin viini etc...

 

Matti Kuuva
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 7.59:   
Kyllä mielestäni jossain määrin idea on ihan ok. Tulee kuitenkin muistaa yhdistyksen tarkoitus auttaa suomalaisia Amiga-tietokoneen käyttäjiä kehittämällä ja ylläpitämällä Amiga-harrastusta ja Amiga-tietouden tuntemusta Suomessa. Mielestäni on hyvä, että olemme "päätoimisesti" Amiga-harrastajia.

 

Jarmo Piippo
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 8.23:   
Matti: Aivan. Ehkäpä tämä foorumi kannattaa pitää edelleen pelkästään Amiga-asian keskittymänä, jottemme haukkaa liian isoa palaa. :) Sitäpaitsi retrosaittejahan on jo muualla valmiiksi. Sen sijaan Saku-lehteen sopii mainiosti laajempi aihevalikoima (kuten on useimmiten ollutkin).

 

JPQ
Perjantaina, 1. marraskuuta, 2002 - klo 11.12:   
Tomppa: Voisi tätä retroluiksi luulla mutta mulla pakko rako ei ole varaa koneeseen joka tarvitse joka mutkassa päivittää. Kun en piraatiksi ryhdy sen jälkeenhän jäisi kivasti rahaa rautaan... ja plus käyttis,yam yms. Eli kyllä syitä amigan käyttöön.

 

Markus
Sunnuntaina, 3. marraskuuta, 2002 - klo 14.54:   
Saatoin innostua 38 asteen kuumeessa vähän liikaa. :) Mutta kuitenkin Suomen Amiga käyttäjät ry.:n toiminnan laajentaminen retromikroilun saralla jossain muodossa kiinnostaa.

Mitä retrosaitteja muuten on olemassa? Onko C64-aiheisia? C64-aiheisia sivuja löytyikin Ihmemaan haulla kasapäin. Ohjelmoinnin kannalta lupaavalta näyttää Project64-niminen sivusto.

Mutta jos yhdistys onnistuisi laajentamaan toimintaansa CommodoreOnen ja vaikkapa C64:n suuntaan jotenkin, saisi yhdistys mahdollisesti lisää jäseniä ja lisää jäsenmaksuja.

 

miksuh
Maanantaina, 4. marraskuuta, 2002 - klo 12.47:   
Henkilökohtasesti mä en halua nähdä Commodoren nimeä enää koskaan yhdistettävän Amigaan :) Saku-lehdessä voi mun puolestani olla juttua vaikka C64:sta sun muista, mutta itse RY ja Saku Foorumi tulisi musta säilyttää edelleen nimenomaan Amigaan keskittyneenä.

Retroilijoille yleensä on varmasti omiakin keskustelualueita, porukoita, kerhoja ja yhdistyksiä jne. Ja jos ei ole, niin siitä vaan perustamaan. Mutta Suomen Amigakäyttäjät ry tulisi minusta tosiaan pitää nimensä mukaisena. Niinkun jo sanoin, niin Saku-lehteen mahtuu sitten toki kaikkea erikoisempaakin, 0nhan siellä ollut joitain aika hämäriäkin juttuja niin miksei yleensä retroilua.

 

JPQ
Torstaina, 5. joulukuuta, 2002 - klo 20.14:   
Kuinka moni edes harkistee ostaa CommodoreOnen ? Minulla on harkinta ei siis hankita listalla.

 

JPQ
Torstaina, 5. joulukuuta, 2002 - klo 20.16:   
Tomppa: Tuskin mutta mitö sanot Amiga A12000:sesta. Jossa kahdeksan 4Ghzin PPC G13 prossuja ? (fiktiota mutta silti) Ja Analooginnen videokelpoinen lähtö yms.

 

Jon
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 14.21:   
JPQ: haluan koneen hyöty- ja hupikäyttöön. En oikein usko että C1:stä olisi esim. apua opiskelussa tai gradun tekemisessä ;)

En vain tiedä mitä koneella tekisin.

 

JPQ
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 15.19:   
Jon: Jaahas hyvä tietää kun sattumoisin mietin softa kehitystä JOS alustalle. Ja studiossa syntikkanakin ihan ok.

 

tomppa
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 16.26:   
juu, alkaa meneen maailma siihen malliin että jos haluaa koneen hyöty ja hupi käyttöön, joutuu periaatteessa hankkiin kaksi eri myllyä.
vaikka eihän sitä ennenkään c64llä niin kauheesti hyötykäytelty.

 

JPQ
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 16.58:   
Tomppa: Aivan ja lienen CommodoreOne, Classic Amiga miehiä eli Classic Amigaan joskus ehkä PPC turbo uutta käyttistä varten. Pahoin pelkään että Pegasos ja AmigaOne maksaa liikaa.

 

Joanna
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 20.10:   
tomppa: se oli paljon kiinni käyttäjästä.. tiedän ihmisten tehneen ihan järkeviä taulukkolaskentoja Kuuslankulla... Samaten tiedän yhdenkin joka kirjoitti koko tohtorinväitöksensä semmoisella+ wizawritellä (olikin koko levynpuoli täynnä sitä filettä sitten).

Eli kyllä silläkin SAI aikaan kun vaan viitsi tehdä jotain.

 

tomppa
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 20.23:   
Joanna: Arvasinkin että joku tosta huomauttaa. Kyllähän sillä nepalla toki tohon pystyy, mutta henk.koht. en ehkä käyttäisi 1541stä (oletan?) väitöskirjan tallenteluun. Ja muutenkin aika hermojasyövää voin kuvitella. Pakko nostaa hattua silti. ennen oli miehet rautaa...

 

tomppa
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 20.25:   
Ja äskeiseen lisäys, että onhan tiettävästi msdossiakin ihan hyötykäytetty.

 

JPQ
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 21.00:   
Tomppa: on toki aika vakavaankin ja Windowsia kuvitella raakileita. Sentään C64 ei ole tainnut kertaakaan tietyistä syistä kaatua.
Ja nyt puhuimme CommodoreOnesta joka ihan eri kone siis eri laatu luokkaakin. Mutta kohtapa pitää tietoa JOSsista lisää kaivaa.

 

Joanna
Perjantaina, 6. joulukuuta, 2002 - klo 22.59:   
tomppa: sattui olemaan tuttu nainen jolla oli hermoja kirjoittamiselle. Tottapuhuen lopullinen palojen littäminen (ja kuvien upotus) piti tehdä PC:llä mutta kaikki kirjallinen materiaali, aineiston käsittely tehtiin kuuslankuilla. Satun tietämään siksi että tunsin ihmisen hyvin ja olin yhden kesän töisssä apulaisena luokittelemassa aineistoa ja käsittelemässä vastausdatoja (taas kerran kuusnelosella).

 

Piru
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 14.36:   
Keh. Juttelin Jerin kanssa tuolla Aachenissa.. son ihan jees, tosin sen jutut meni vähän yli kun en ole niin hw immeisiä.

Oli kyllä aika pyöritys kokoajan siinä sen ständillä, kaikki ilmeisesti haluaa commodoreonen.. :)

http://www.pegasos-uk.com/english/news_event_03-6.html

 

Joanna
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 14.52:   
Piru: Tuo yksi kuvateksti kertoo enemmän kuin oikeastaan olisikaan tarpeen :)

"She is the perfect woman, loves the C64 and the Amiga too!!!"

Mutta tottapuhuen olisi ollut kiva jutella, vaikken itse noista isoista ohjelmoitavista mitään juuri tiedäkkään nin silti joku käsitys on sentään miten ison osaamisen homma tuo on.

 

JPQ
Perjantaina, 13. joulukuuta, 2002 - klo 15.26:   
Piru: Oho tuo että et ole hardis ihmisiä on yllätys.;-)
Joanna: Eipä ole tosiaankaan tekniseksi naiseksi pahan näköinen.
Olisi kiva tosiaan jutella eräidenkin amigistien kanssa itse mutta kun kielitaito ei riitä. Enkä tosin ollut edes tuolla.

 

Markus
Lauantaina, 19. huhtikuuta, 2003 - klo 2.09:   
Jossain muussakin threadissa on ajatuksena mainittu jossain muodossa muistaakseni "A500one".

Ensi kesänä pitäisi käynnistyä projekti ANEWHOPE, missä on tarkoituksena tehdä 21. vuosisadan A500.

(Toivottavasti THEEMPIRESTRIKESBACK ei vaan jyrää tuotosta. :) No, onhan jäljellä vielä THERETURNOFTHEJEDI. :))

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: