PPC-Linux Amigaan

Saku-foorumi » Uusi sukupolvi: Muut » Viestit 2001-2002 » PPC-Linux Amigaan « Edellinen Seuraava »

Kirjoittaja Viesti
 

Blank
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 14.48:   
(Sakun juttu on luettu jo aikoja sitten ja vieläpä muutamaan kertaan...)

Koneena A1200+PPC240MHz, joten PPC-distro lienee paras vaihtoehto, mutta mikä niistä? Näytönohjain lienee pakkohankinta, koska linuxin tuki näyttökortittoman Amigan näyttötiloille ei taida olla kovinkaan hyvä...? Olisko järkevämpää hommata PPC-turboon liitettävä Bvision VAI mediator+voodoo3? Millainen tuki em. laitoksille löytyy ppc-distroista?

Tarkoitus olisi myös asentaa AmigaOS4, kunhan se ensin ilmestyy.Eikös se vielä mene classic-Amigaan?

 

miksuh
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.20:   
Kyllä AGA on tuettuna linuxissa, mutta se nopeus on se ongelma. Jopa X:n käyttö onnistuu AGA-piireilläkin. Mutta kun X ei tue esim 32 tai 64 väristä näyttötilaa, niin vaihtoehdoiksi jää vain 2 ja 256 väriset tilat. 2-värinen tila on öh hiukan karu :) ja 256 värinen tila taas on AGA:sta johtuen "hieman" tahmea.

Eli käytännössä, jos Linuxia meinaa käyttää tosissaan niin graffalaudan hankinta on edessä. Mediatorille ei ole vieläkän tulekea Linuxissa kiitos elboxin :P Muuten en osaa sanoa tarkemmin Linux PPC:n rautatuesta. itse olen vaan Debian m68k:ta käytellyt Amigalla.

Bvision varmaankin on tuettuna kyllä, tosin joku muu voi sen varmistaa. Siis semmonen joka käytellyt Linux PPC:tä.

 

Joanna
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.24:   
Vastataan ensin Os4:n tuloon ja toimivuuteen siltäosin mitä olen saanut tolkkua:

OS4 toimiminen koneessasi tulee riippumaan monesta asiasta. MM siitä mikä ppc-kortti sinulla on ja mikä näytönohjain (+ väylälaajennus yms..) .. kaikkia niitä ei OS4 tule tukemaan mutta mitään varmaa tietoa ei ole koska homma on pahasti kesken vielä. Luultavasti joku selvyys tulee lähikuukausina, mutta mitään varmaa tietoa / aikaa en voi sanoa.

Linux: Jos sinulla ei ole kokemusta Linuxeista tai muista vastaavista ennestään niin minusta tuntuu että sen saaminen toimimaan tuollaisessa koneessa on aika hirmunen urakka. Ehdotan että alat etsiä netistä tietoa. Joku on varmaan joskus tehnyt linuxiasennuksen tuollaiselle mutta itse en ole koskaan kuullut semmoisesta.

 

miksuh
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.24:   
Itselläni oli hetken zorro-ii:ssa GVP-Spectrum ja sillä X:kin toimi ihan kivasti.

 

Jon
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.32:   
BVision ja AGA toiminevat, BVisionista ei itselläni ole kokemusta. Linux-asennus hajosi jokin aika sitten kun oli kovalevyongelmia. Ei ole kiinnostanut sen jälkeen uudelleen sohlata sen kanssa.

Sakussa oli juttua muinoin..

Mediatorille ei ole tukea. Senpä takia ei Linuxia koneessa kai olekaan :( (spämmää Elboxia)

 

miksuh@amigafin.org
Keskiviikkona, 20. marraskuuta, 2002 - klo 15.35:   
Ei se m68k Debianin asennus kovin hirveä homma ollut. Linux PPC:stä en tosiaan osaa sanoa oikein mitään tosin. Tietenkin dokut kannattaa lukea huolella ennen asennuksen alotusta, netistä löytyy myös lisää Amiga-kohtasia asennus ohjeita ainakin m68 Linuxille, varmasti myös PPC:lle. Tietenkin jonkinlainen pohjatieto Linuxista ja sen asennuksesta auttaa asiaa paljon.

Yksinkertastettuna M68k-version kohdalla ensin piti tehdä AmigaOS:n puolella ohjeiden mukasesti /root /tmp jne partitiot HDToolboxilla. Sitten pitää basepaketin mukasesti muokata käynnistys skripti, ja ajaa se. Tuo sitten lataa pienen kernelin, siirtyy Linuxin puolelle ja käynnistää Linuxin asennuksen Linuxin puolella. Sitten voi ihan normaalisti asennella linuxin esim joltain Debian FTP mirrorilta. Amigan m68k Debianiossa on samat "graafiset" merkkipohjaset asennusohjelmat kuin muissakin Debianeissa. Myös FTP:ltä asennus sujuu kuin itsestään kunhan lukee dokut ja ruudulle tulevat ohjetekstit.

Niin ja ainakin Debian m68k:lla PCMCIA verkkokortti tunnistui suoraan, eli asennus FTP:ltä oli helppoa.

Lisää viestisi tähän
Viestisi:
Käyttäjätunnus: Postitus informaatiota:
Tämä on yksityinen keskustelupalsta. Vain rekisteröidyt käyttäjät ja moderaattorit voivat postittaa tänne.
Salasana:
valinnat: Aktivoi URL:t automaattisesti tässä viestissä
Toimenpide: